» »

Rezultati državnozborskih volitev 2004

Rezultati državnozborskih volitev 2004

««
10 / 10
»
»»

Thomas ::

Kaj dela našo državo vsaj "fevdalno", če že ne kar fevdalno?

Telekom, ki kobajagi ščiti nacionalne interese s svojim monopolom in državnim lastništvom že. Fevdi zadnje čase tako razvpitih notariatov tudi. Sto takih reči.

Privatizacija in liberalizacija sta ključni zadevi. Pa se ju bo nova vlada lotila?

Ne vem, upam. Mogoče.

Thomas ::

Tak projekt pa lahko izvede koalicija najbolj zravega dela SDSa in najbolj zdravega dela LDSa.

Samo ti. Druge stranke bi blo mogoče pametno prepovedat! >:D

Sergio ::

Heil.
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

Thomas ::

Ja, socialisti katerekoli barve - od Adolfa in Josifa, od Josipa do Wilija Brandta, do Boruta Pahorja in Toneta Ropa in Janeza Drobniča - to smatrajo za nekaj slabega, to liberalizacijo. Ker da ne bo ščitila tistih, ki jih oni dozdevno ščitijo s svojimi intervencijami. Pozabljajo pa, da je njihova "zaščita" precej mafijska. Zahteva plačilo za nekaj, brez česar bi se prav lepo dalo.

MadMicka ::

Tale bi prepovedal večino strank in potem razlaga kako dobro da pozna demokracijo.

Mel bi samo eno stranko sestavljeno iz "zdravega" dela SDS in LDS :D . Čemu je že to podobno? Enopartijskemu sistemu?

Pa še to. Razčistiti je potrebno, kaj si kdo predstavlja pod pojmom liberalizacija gospodarstva. Ker totalna liberalizacija gospodarstva je v celoti v nasprotju z sistemom vrednot, na katerih temelji razviti Zahod. Pod tem pojmom namreč razumem, da bi podjetja lahko prodajala izdelke za kakršnokoli ceno, najemala delovno silo za kakršnokoli ceno, opravljaja katerkoli dejavnost brez regulacije s strani države itd.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MadMicka ()

Thomas ::

No, kar se tiče prepovedi drugih strank, potem ni potrebe za koalicijo SDS-LDS. Vsaka ima posamez zadosti glasov, če zmaga na volitvah. Druga pa je v opoziciji. Isto, kot če bi imeli večinski sistem.

No, ja. Sicer so potem še take male stranke, razni Naderji, Peroti in podobni luzerji. Pri nas recimo Štefan Hudobivnik in Marko Brecelj.


> Pod tem pojmom namreč razumem, da bi podjetja lahko prodajala izdelke za kakršnokoli ceno, najemala delovno silo za kakršnokoli ceno, opravljaja katerkoli dejavnost

Ja, točno. Če le ni kaj v nasprotju z zakonom. Potem spustiš policijo, carino, davkarje, tožilstvo in druge pse čuvaje države nadnja.

Thomas ::

To, da imamo pri nas tri desne stranke, ki so vse članice Evropske Ljudske stranke, je traparija. Nekooperativnost na desni. Preveč fošljivi en drugemu in partikularni prav po Kranjsko.

To, da Združena lista še živi, je tudi čudno. Komunizma ni več, zdej so drugi časi, bi reku Kučan. Ki pa ni toliko spodoben, da bi se odkotalil v muzej, z Združeno listo vred. Sej so mu že odmrznili člansko izkaznico, ane? S sabo nej vzame še Desusa in Jelinkota!

Potem je scena popucana. Svoboda strankarskega združevanja seveda ostane. Dolgoročno lahko kdo ustanovi celo novo zmagovito stranko, ki bo zasenčila tako LDS kot SDS. Če je sposoben tega. Da se valja polno klovnov po politični sceni, ni sporno. Problematično je to, da prifurajo v parlament delat zmedo.

MadMicka ::

Ne vem, kaj skoz nekateri nabijajo s komunizmom. In potem povezujejo te in one stranke s to in ono stranjo. Važna je vsebina. Ali kdo pri zdravi pameti trdi, da ZLSD uveljavlja komunizem kot enostrankarski sistem v Sloveniji? Če bi se kdo moral odkotaliti kam, so to tisti, ki nenehno nabijajo eno in isto.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MadMicka ()

Thomas ::

Tako, da moj recept je preprost. Skovati ene "Republikance" in ene "Demokrate". Oziroma ene "Torijce" in ene "Laburiste" iz vsega političnega materiala, kar ga je na sceni v Sloveniji. In to z rezanjem večine strank na dva dela plus na politične odpadke. To dolgoročno.

Okoli Janše eni in okoli Pahorja drugi, najverjetneje. Kratkoročno pa eno SDS-LDS koalicijo, da se proces začne. Z odhodom Gabra, Podobnika, Ropa ... kamor sodijo. Že sami vedo, kam.

Thomas ::

> Če bi se kdo moral odkotaliti kam, so to tisti, ki nenehno nabijajo eno in isto.

Tlele nora Micka misli mene - grem stavit!

Jah, jest nisem v nobeni stranki. Jest samo izkoriščam svobodo izražanja (na forumu). Zato se meni - ker nisem politik - NI TREBA nikamor umikat ali biti tiho.

Thomas ::

Da se razumemo. Jelinčič bo še vedno čvekal svoje. Svoboda govora. Prav tako Potrč ali Podobnik. Le ni pametno, da jim pripade kakšna "odgovornost".

Sej v Avstriji tudi nimajo veliko strank. Imeli bi samo dve in klovnsko Zeleno, če bi ne bili obremenjeni s postnaci Hajderjem.

Na Bavarskem sta tudi dve stranki. "Povsod", pravzaprav. Res škoda, da ni bil sprejet večinski sistem. Pa naj vlada LDS nekaj časa, potem pa SDS ... in tako naprej. Tole ribarjenje v kalnem in pojavljanja raznih Kekov in Černjakov - je pa popolnoma kontraproduktivno.

Daedalus ::

>Problematično je to, da prifurajo v parlament delat zmedo.

Jah, lepote demokracije, kaj češ0:) Pač dokler bomo ostajali pri sedanjem volilnem sistemu bo tako. Če pa bo kdaj večinski, pa tud Kekov in Černjakov ne bo več, kar bi bilo edino prav.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Caligula ::

Thomas zakaj dve strani oz stranki?

Raje eno. Oz kar partijo. Tebe mora res zlo zret, ko vsake toliko casa ugotovis, da bi tebi komunizem v bistvu n ajbolje ustrezal :D

Ziga Dolhar ::

No ja -- nekako se mi ne zdi, da so v ZDA ali VB kaj blizu komunizmu ...
https://dolhar.si/

Thomas ::

Ja, za nekatere je 100 strank višek demokracije. Sej dejansko imajo 100 strank tudi v ZDA in Angliji. Samo ni nihče toliko neumen, da bi stavil nanje. Nimajo niti svojega programa, niti pametnih politikov, ker so jim že ušli. Magari v rudnik rudo kopat, je bolj perspektivno!

Pri nas pa volilni sistem favorizira taka čudaška združenja.

Mislim, da bi že 5% volilni prag, kot ga imajo v Nemčiji precej pripomogel. A boste zdej rekli, da tudi Nemčija ni demokratična? Samo Slovenija s svojimi "poslanci narodnosti"?

Če že kdo, ampak noben, naj imajo Srbi svojega poslanca. Pa Hrvati in Bošnjaki.

Prej kot 3000 Italijanov. Tako so dosti preveč enakopravni. Kmalu bodo hoteli svojega poslanca še Kuralti, da o Novakih, ki jih je bistveno več kot Italijanov ne govorim. Pa še Marije in Franceljni.

Mamo mau čuden volilni sistem, to blo za popravt.

Olajuwon ::

Švabski volilni sistem je idealen. Baje je neka mešanica med večinskim in proporcionalnim sistemom. Šroder je zmagal le za nekaj tišoč glasov (v državi kjer je 80.000.000 prebivalcev), a vseeno lahko normalno vlada. Pri nas v takem primeru bi bila patpozicije in na koncu bi levica primorana "kupovat" poslance... to pa ni ravno ljudska volja kajne?:D In povrhu vsega je še omogočeno zastopstvo več strank (mislim, da okrog 5-6), kar se meni zdi imenitno. Dvopartijski sistem sicer ni slab, samo pomojem švabska srednja pot je boljša.
Bolj pomembno je obstajati, kakor biti opazen.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Olajuwon ()

Ziga Dolhar ::

V dopolnitev olajuwona glede volilnega sistema v Nemčiji (za spodnji dom), kopipejst iz zapiskov:

- neposredne, splošne, tajne, svobodne, enake;
- personaliziran proporcionalni volilni sistem (kombiniran volilni sistem): 1/2 se voli neposredno v volilnih okrajih po sistemu relativne večine, druga polovica pa na podlagi deželnih strankarskih list po čistem proporcionalnem sistemu (izračun, koliko glasov pripada posamezni stranki na državni ravni, Hare/Niemeyer); vsak volivec ima 2 glasova; 299 okrožij
- 5 % volilni prag za strankarske liste;
- presežni mandati: presežek neposredno izvoljenih poslancev nad pripadom na državni ravni [če stranka dobi neposredno izviljenih več poslancev, kot bi ji pripadlo število poslancev na državni ravni, se t.i. "presežni mandati" ne odvzamejo]
https://dolhar.si/

Zgodovina sprememb…

marS ::

:D haha, se prepucavate brez veze......
Sploh ne verjamem da bo nova oblast kaj počela v tem smislu kot se govori v nekaj zadnjih postih. najprej bo imela kr velike probleme s tožbami ki so ji nad glavo /sicer se mi zdijo butaste/, zanimivo poa se mi zdi da je vse to butnilo na dan zdaj, ravno po volitvah....
Pa kacga Judeža Iškariota bo ta nova oblast tud imela pr seb, da ne govorimo o pujskih pred koritom in slalomu med vsemi zajebi, ki so znani /in tistimi ki bodo šele prišli na dan/....
res...hudo bo in samo veliki mojstri se bodo iz tega izvlekli...
...no more heroes...
https://ilbis.com/

Olajuwon ::

Glede tožb...
1. Vega... ima samo 2 % deleža v sloveniji. Glede na to, koliko denarja so vložili, je malo čudno da ima samo tak delež. Levičarji se sklicujejo na to češ, da so vodli neuspešno marketinško politiko. Sm mnenja, da četudi bi res vodili neuspešno marketinško politiko, vseeno v normalnih ekonomskih pravnih pogojih bi vseeno imeli neprimerno večji delež (moje mnenje)
2. Interbrew... Za to tožbo se je treba zahvalit forumu 21 in njihovim (ne slovenskim) "nacionalnim interesom" (čeprav verjetno tudi v zgoraj omenjeni tožbi imajo oni prste vmes). Če se Laško in Union združita, je to de fakto monopol. Skratka zdaj ko je pivo v gostilni pol litra 350-380 sit.. bodo kasneje lahko dali na 450 komot... ker itak tuja piva pod 500 sit ne gredo.

Zakaj naj bi forum 21 to počel? Enostavno, ker v tem forumu je smetana slovenskim kapitalistov... in za razliko kot vi mislite... oni ne delajo za dobro naroda.. ampak za njihovo dobro. Kaj pa je najljubše enemu reformiranemu komunistu kapitalistu, da si pridobi čimveč...? ja ustvarjanje monopolov fantki.

Sicer off topic... ampak s temi tožbami se je pač prikazala realna slika ekonomskega stanja v slovenji, ki smo ga podedovali od vaše preljube LDS.
Bolj pomembno je obstajati, kakor biti opazen.

Zheegec ::

Ah Vega. Dokler so bile še zastonj SIM kartice in klici po 1SIT so še bili konkurenčni.
Tehnološko nič posebnega, slabi paketi, slaba pokritost na začetku. Cenovno pa izenačeni s Si in M, če ni akcij.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

cryptozaver ::

Ne razumem cist popolnoma razlogov VEGE za tozbo. Saj je tesno sodelovala z mobitelom, ki je takorekoc drzaven. VEGA je postavla 1G8 netw in uporabljala mobitelov 0G8. Verjetno je tudi mobitel potemtakem hostal VEGIN netw. Obojestranska korist (ce je bil dogovor sprejemljiv za oba).
Gre za kratek stik z mobitelom? Sploh je pa nekako neobicajno da VEGA postavlja ultimat kar drzavi. Kaj pa obicajni pravni instrumenti. Aroganca!? IMHO

Phil ::

OT:
Hm tale tožba VEGE je najbrž povezana s izborom Mobitela v Srbiji. Tudi tam je podjetje (ki stoji za VEGO) popušilo na razpisu. No saj so ga potem itak razveljavili.
LP

Barakuda1 ::

:|

Preden kaj komentirate, bi bilo koristno prebrati naslov teme.


Če nimate v naslovni temi več nič za povedat, o.k., odprite novo.Ne se pol razburjat, če bo kaj brisano ker ste čist off.

Hvala za razumevanje

MadMicka ::

Olajuwonm, pa kje ti človek božji živiš. Pravi, da slovenski kapitalisti delajo predvsem za svoje dobro. In? Ali morebiti npr. francoski kapitalisti ne delajo predvsem za svoje dobro? Ali morda oni delajo za tvoje dobro?

In dalje... de facto drži, da če se združita Union in Laško, v Sloveniji zaradi tega še vedno ne bo nastal monopol na pivovarski sceni. Torej ravno obratno, kot trdi Olajuwon. Namreč o monopolu lahko govorimo le, če v Sloveniji ne bi bila dovoljena prodaja tujega piva oz. če bi bile transportne in carinske omejitve znatne, kar pa niso.

In poglejmo še Thomasa. On trdi, da bi posamezni deli bivše Yuge morali imeti pri nas obvezno svojega poslanca, če že kdo, nikakor pa ne Italijani in pa Madžari.

Očitno tale nacionalist ni ravno pri pameti. Namreč nekatere manjšine so avtohtone, druge pa ne. In kar je bolj pomembno, če bi zavzeli stališe tega nacionalista, bi potemtakem čez par deset let v našem parlametnu obvezno sedelo nekaj deset Srbov, Hrvatov in kar je tega. Mislim, če že jaz morda nimam nič zoper to, bi moral vsaj Thomas glede na njegova prepričanja biti zoper to :D Očitno komaj čaka, da bo npr. v Franciji polovica parlamentarcev obvezno iz Alžirije :D

iration ::

> Očitno tale nacionalist ni ravno pri pameti.

:D

Nekdo nima vseh čistih tukaj.
Tudi jaz bi imel kakšno pravico rad v življenju. Npr. pravico do tega, da delam
12 ur na dan in sem za to nagrajen s strani delujočega ekonomskega prostora, ne
pa kaznovan s strani Salmoneličevih gremlinov. - NavadniNimda

Thomas ::

Predvsem jest trdim, da bi morali imeti Srbi (in tisti ki se pišejo Kuralt) PREJ poslanca, kot Italijani (v Sloveniji).

Seveda, se pa poslanca ne sme dobiti nobeden po nobenem drugem atributu, kot po teritorialnem.

To je v vseh ustavah tako, z nekaj čudaškimi izjemami samo.

..........

Tokrat sem zaradi žalitve sogovornika izbrisal samo zadnji stavek. Ob ponovidve takšne ali podobne žalitve (kogarkoli od sodelujočih) bom izbrisal cel post.

Zgodovina sprememb…

Olajuwon ::

A ste brali v Delu, da je možno da bo Mramor ostal kot financ minister? In da ZLSD je zavrnila ponudbo za vstop v koalicijo? Po mojem bo to ZLSD daljnoročno škodilo..
Bolj pomembno je obstajati, kakor biti opazen.

perci ::

Sicer je meni Mramor všeč, vendar dvomim, da bo ostal v vladi. Žal je pač tko, da je minister težko nekdo iz opozicijske stranke - ma nej bo še tak strokovnjak.

cryptozaver ::

V kolikor LDS pristane na nekaksno sodelovanje z Janso, je mozno da bo Mramor ostal. Sicer mislim da ni clan stranke, ga je pa LDS postavila. Pomoje je tip kar na mestu beri: je strokoven in premalo casa v politiki da bi bil do amena pokvarjen >:D

Gandalfar ::

cryptozaver: po tej logiki bo v teh 4 letih imel kar dobro moznost, da se z leti pokvari in naredi dost slabih stvari..

Thomas ::

Mislim, da sploh ni nujno, da so politiki pokvarjeni. To je mit. Po moje so manj, kot povprečno ljudje.

Problem je s politiki, ki imajo zgrešene teorije o politiki. Takih je pa večina. Itak.

perci ::

Sicer mislim da ni clan stranke, ga je pa LDS postavila.
Ja, sej Potočnik je tudi "neodvisen strokovnjak", a ne?

Matty ::

perci... mramor je kar OK, saj je en res dokaj strokovnih oseb v vladi z izkusnjami. Problem v novi vladi pa ni v strokovnosti ampak v dejstvu, da je ministrstvo za finance eno najpomembnejsih ministrstev in da ga bo vsak predsednik vlade zelel pod svojo kontrolo... In Mramor je preveckrat nasprotoval Ropu, da bi se obdrzal ob zmagi LDS - verjetno bi ga nadomestil zvesti podanik Cvikl... Res pa da tega nikoli ne bomo vedeli... :)

Glede Potocnika pa... nastavila ga je Bajukova vlada... in Potocnik je naredil pravzaprav "eno" veliko napako, zaradi katere ga potem vsa desnica zeli rusiti... Pa "menda" bi Peterle rad zamenjal stolcke v Bruslju ;) Samo to je zdaj na sreco ze prepozno...

cryptozaver ::

Nobena skrivnost ni, da Potocnik simpatizira z LDS. No ja, zdaj se je veter obrnil za 180 st... newer know!

Posten politik (ne-pokvarjen) ... ja sej se najde kaksen. Pujski pa, bolj ko se drenjajo okoli glavnega korita, bolj so umazani okoli ust.

Mislim da kaksne izbire ni. Ce ne sprejmes pravil igre si izlocen. Igranje kitare pred parlamentom ti ne pomaga dosti. Politika je dirty game in lep primer je predvolilni boj. Ocitno je ucinkovit t.i. negativni model, ki poskusa nasprotnika deskriditirat. Pri nas mogoce se ne funkcionira, zato pa toliko bolj v ZDA.

Matty ::

crypto "Politika je dirty game in lep primer je predvolilni boj. Ocitno je ucinkovit t.i. negativni model, ki poskusa nasprotnika deskriditirat. Pri nas mogoce se ne funkcionira, zato pa toliko bolj v ZDA. "

Pa si preprican, da v Sloveniji tudi ne funkcionira?? :\ Ker meni se je volilna kampanja zdela zelo podobna ameriski... pravzaprav je letosnje leto temeljilo na diskreditaciji nasprotnikov... tako na eni kot na drugi strani...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matty ()

Olajuwon ::

Če kdo zna diskreditirat so to komunisti (slovenski niso izovzeti iz tega). Dovolj da se spomnimo na zadnje predsedniške volitve, kjer so jebali Arharja, ker naj bi imel preveliko plačo, Brezigarjevo, da je ščitila Janšo pri depali vasi... Da o demonizaciji Janše niti ne govorimo.
Bolj pomembno je obstajati, kakor biti opazen.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Olajuwon ()

cryptozaver ::

Desni so letos res neverjetno umirjeno in pozitivno peljali vse skupaj. Peli so podoknice, sli so med ljudi, do nasprotnikov niso bili prevec zaljivi, delovali so samozavestno.

Zdi se mi da so koncno skuzili, da povprecen Slovenec ne prenese nastopacev, nerganja, niti tega, da kdo prevec izstopa iz povprecja.
Ce raji das to kar hoce, si tudi nagrajen.

drejc ::

Zdi se mi da so koncno skuzili, da povprecen Slovenec ne prenese nastopacev, nerganja, niti tega, da kdo prevec izstopa iz povprecja.


Mislm da je lih obratno... Slovenceljni s(m)o po pol stoletja to skužil in enkrat (za spremembo) nismo volili kontinuitete.

Matty ::

Zdi se mi da so koncno skuzili, da povprecen Slovenec ne prenese nastopacev, nerganja, niti tega, da kdo prevec izstopa iz povprecja.

Tukaj se pa popolnoma strinjam... SDS in Janse v kampanji skoraj nismo prepoznali. Deloval je zelo umirjeno, zadrzeval se je z napadi, saj se je zavedal da so v zadnjih mesecih ze naredili veliko skode LDSu... In LDS se je v preteklosti naucil predvsem braniti, sedaj pa proti te neaktivnosti niso imeli "orozja"... Res pa je, da je imel SDS zelo mocno ofenzivo zadnje leto (do zacetka kampanje), ki je tudi temeljila na diskreditaciji nasprotnika... Se je pa Jansa ocitno ogromno naucil v prejsnih neuspesnih kampanjah in to je vredno pohvale... Po "zmagi", se isti vecer, je pa postal popolnoma drzavniski in tako umirjen kot da bi pozrl prevec persena...

Sicer pa... me zanima kako se bodo obnesli sedaj v obrnjenih vlogah... :) ko se bo treba SDS braniti in LDSu napadati... bo zanimivo... Sicer pa, iz ene "korupcije" v drugo, se posebno ce bi vladali nadaljnih 12 let... Razmere iste, samo druga oblast in nekaj novih obrazov in isti mrhovinarji...

Keyser Soze ::

Janša ve da nima primernega kadra v stranki. Kaj šele v "koaliciji", ki NAJ BI bila sestavljena. Saj ni tak norec, da bo šel sestavljat vlado z nekompetentnimi ljudmi. Pa naj si bodo ti še tako všečni raji.

In zato bo pomoje marsikateri strokvnjak ostal. Ne samo Mramor.

iration ::

Dej ne nasedi vsemu, kar prebereš po slo medijih. Se ne pride daleč, če vsemu tako slepo verjameš. Da se skuša vnašati razdor med kolega Janšo in Bajuka je za pričakovati, jasno pa je, da ne bosta nasedala na nobene take fore, kaj šele tok cheap fore.
Tudi jaz bi imel kakšno pravico rad v življenju. Npr. pravico do tega, da delam
12 ur na dan in sem za to nagrajen s strani delujočega ekonomskega prostora, ne
pa kaznovan s strani Salmoneličevih gremlinov. - NavadniNimda
««
10 / 10
»
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

koga volit? (strani: 1 2 3 416 17 18 19 )

Oddelek: Problemi človeštva
94644821 (26892) poweroff
»

Volitve (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
28150080 (43365) Keyser Soze
»

Parlamentarne volitve

Oddelek: Loža
442243 (1401) smash

Volitve - oddaj glas (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
736646 (5120) Gandalfar
»

Kdo bo na volitvah zmagal? (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
565626 (4758) Daedalus

Več podobnih tem