» »

Borut Pahor

Borut Pahor

Thomas ::

Včeraj je bil ponovno izvoljen Borut Pahor, da bo predsednik stranke, zdaj z imenom SD. Socialna Demokracija.

Pokazal je mišice, temelječe na njegovi priljubljenosti med ljudmi, v kot je potisnil vse svoje nasprotnike, ki predstavljajo večino stranke. S stisnjenimi zobmi so ga volili, saj so vedeli, da drugega izhoda nimajo.

Zanimivo, ane?

Mislim, da njegova politična prihodnost nikakor ni slaba, če bo le nadaljeval s tem kurzom, pa če bodo nekateri dovolj prijazni, da bodo zapustili njegovo stranko.

Ne da bi se kaj prida strinjal z njegovimi pogledi, ampak ga kar občudujem, kako dober politik je, to pa gotovo.

cirecire ::

Mene, kot desničarja v ZL sicer ne privlači čisto nič.

Res pa je, da je Pahor edina svetla točka na levici. Tudi kot predsednik Državnega zbora je deloval korektno in ni popustil pritiskom iz svoje lastne stranke, da bi bil bolj pristranski.

Mislim pa, da ta natezanja z odtodoksno levico, ki ga pooseblja Mladi Forum in pa tisti stari rdeči fosili ne bodo mogla večno trajati. Ali bo on zamenjal njih ali pa bodo oni zamenjali njega.

Enkrat se bo to sigurno zgodilo.

borchi ::

mene za ZL sicer boli rit, me pa preseneča stopnja notranje demokracije v ZL.
l'jga

Dr Evil ::

"mene za ZL sicer boli rit, me pa preseneča stopnja notranje demokracije v ZL."

Maš prav.Za naslednico totalitarne stranke je kanček demokracije izreden napredek.Sicer neprimerljiv z drugimi strankimi,a kot znan pregovor pravi;podarjenemu konju se zob ne gleda.:D

borchi ::

Sicer neprimerljiv z drugimi strankimi

sicer ni tu govora o drugih strankah, samo zanimivo je spremljat mal izjave novopečenih poslank in poslancev, ki so v nekaterih strankah hudo "uskladili" svoje mnenje z "glavo" stranke. verjetno znak "neprimerljive demokracije", sklepam prosto po dr evil-u.
l'jga

ymca ::

Sicer o politiki in o Pahorju nimam pojma, je pa zanimivo kako njegov videz vpliva na ljudi...
Kaj je ze una stara (urednica jane), rekla: ce ga posljemo v bruselj, naj bo vsaj lep!
Zenskam je definitivno vsec in to neglede na to, kaj bo govoril...:D

Daedalus ::

Tony Blair sindrom. Priljubljen med folkom, se ga ne moreš znebit, samo če zaserje, grejo z njim vsi na dno... Seveda je pa to domena sposobnih politikov, ne pa nekih prdecov tipa Anton Rop.

Drugače se pa strinjam - v SD je notranja stopnja demokracije velika. MF je praktično edin podmladek v Slo., ki dejansko kritizira svojo stranko. Sicer je pa to eden izmed načinov, kako priti do več različnih rešitev problemov. In ne vidim, kaj je tu problematičnega. Bolj so problematične stranke, v katerih ni resne notranje debate, kako in kaj delati.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Thomas ::

> v SD je notranja stopnja demokracije velika.

Ja v Resoluciji Informbiroja je striček Stalin jasno povedal, da v KPJot ni znotrajpartijske demokracije. To je bil eden glavnih očitkov daljnega leta 1948, ki so jih bratske partije naslovile na KPJ.

Združeba lista, sedaj Socialna Demokracija, je očitno od tedaj premaknila to stvar bistveno naprej. Znotrajpartijska demokracija v SD zdaj je!

>:D

frke ::

Stranka je že šestič spremenila ime

1. zks 2. zks-sdp 3. zl-sdp 4.zl 5.zlsd 6.sd

Imam občutek, da se vzorec ponavlja. Prihodnje ime bo sd-xx

Zanima me, kakšno domeno bodo registrirali. "sd.si" namreč ni mogoče.

Dr Evil ::

Združeni mali diktatorji,bi bil kr dober naziv te stranke.

Daedalus ::

Ja, Thomas. Nabijat v prazno, ko ni nič drugega za povedat:D
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

borchi ::

thomas si je mogu novo temo odpret, da je dobil priložnost mal Stalina, KP in ostalo druščino omenit. ccc...

slow morning pač!

off-topic:

"The unforgiveable sins this earth must confront and overcome are Nationalism, capitalism, and hoarding. The idea of every nation should be forgot, price should be struck from the commons, and princes should be seen for the devils they are. The sins include our church, secret societies, and other religions which make of the spirit of God a divide."

The Holy Father's last rites declaration - 2nd April 2005


to je šala la je res???
l'jga

Dr Evil ::

Ziher šala,saj nista omenjena splav in evtanazije,ta grdi kapitalizem pa začuda je.

Daedalus ::

Sicer je pa po Thomasovi liniji razmišljanja tudi Tony Blair nič drugega kot komunist.>:D

Socialni demokrat = komunist?
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Daedalus ()

Thomas ::

Ja, vidim da vas očitek tovarišča Stalina še boli. Tisti, o pomanjkanju znotrajpartijske demokracije.:D

Ampak resno! Zdej je zame čisto akademsko vprašanje, če ima SD kaj resnega ponuditi ljudem. Če imajo komunisti (tehnični izraz) kakšno pametno alternativo. Seveda govorijo, da jo imajo, seveda so dejstva zelo proti njim ... ampak vseeno. Morda bodo časi, v katerih bo avtomatizacija pojedla večino do vsa delovna mesta - po mojem mnenju - njim dali priložnost.

Zaenkrat kaže da ne. Lastniška družba je boljša stvar kot delavska, če dela ni več ... ampak vseeno. Naj ostanejo afloat za vsak primer. Seveda pahorizirani. Ne Mladi forum in drugi podobni rokovnjači.

borchi ::

če ima SD kaj ponuditi ljudem? kk to misliš? če zna dobit glasove volilcev? ja, verjetno bojo še nekaj časa se motovilili tam od 10-20%.

akademsko raven pa pustmo zaenkrat pri miru. še vedno, ko smo poskušali je začelo odmevat stalin, tito, komunisti,...

prehod v lastniško družbo? najprej je treba pokazat, da je možna. dugače pa bi leve stranke po defaultu morale lažje prepričat nižji sloj, da je lastniška družba njihov (sicer bol kilav) spas znotraj kapitalizma. ampak pri nas pa je malo drugače, pri nas desnica prireja "kolesa sreče" in vaške veselice, levica pa poseda po salonih. tako da js ne vidim lih SD kot neke ključne stranke.
l'jga

Luka Percic ::

Jah Pahor ima meni všečni slogan;
Z napredkom do višjih socialnih pravic!
Se vsaj zaveda da druge poti ni.
Le vprašanje koliko se je stabiliziral v stranki. Že res da ga stalno volijo, vendar vedno z negodovanjem. Namesto da bi vse stavili na njega ga zavirajo..
Zakaj že?
Zato da bo udarec ob zamenjavi manjši?
Hmm..

Daedalus ::

Po mojem skromnem mnenju je Pahor daleč preveč napredno razmišljujoč in pragmatičen politik za SD v tem trenutku. Preprosto mu ne more ne stranka, še manj pa MF slediti. Meni se je takoj po volitvah zdela krasna ideja o vstopu ZLSD v koalicijo z Janšo. Tako bi lepo presegli tale ideološki boj v slovenskem političnem prostoru, ki se vleče že iz časov liberalcev in klerikalcev. S tem da enih in drugih ni več, so pač neke zastarele delitve v glavah naših politikov. Ker če si drznem malo teoretizirat, bi se delitev izvršila na bolj gospodarske teme desnici, bolj socialno obarvane teme (al pa del njih) pa levici, pol pa naj (konstruktivno seveda) iščejo kompromise. IMHO bi od take koalicije imela Slovenija največ. Samo kaj, ko je najprej Potrča (ta je pa res komunist, brez opredelitve tega izraza kot tehničnega) skor kap, za njim pa še vso staro linijo in seveda MF (ki je očitno tako kot stari pristal na starodavno, domnevno nepremostljivo delitev slo. političnega prostora). In so lepo blokirali IMHO daleč največji napredek, ki bi ga lahko slovenska politika dosegla. Upam pač, da se bo Pahor obdržal in s svojim razmišljanjem okužil čimveč članov stranke.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

perci ::

Jasno je, da je Pahor, bolj kot ne, nezaželjen v SD. Oz. zaželjen je toliko, kolikor prinaša glasove, potem pa ne več. Zato so ga pa spokali v EU, elegantno so se ga znebili na SLO sceni, za volitve ga pa pokličejo nazaja, da pride pomagat.

Pa še to: precej se strinjam z Daedalusovim postom.

Alexius Heristalski ::

Jah, kaj čmo, Daedalus, (ZL)SD pač prava stranka za to. Zgleda, da na levici ni pametne stranke, ki bi to lahko uvidela. Ne rečem, če bi bil Pahor glavni ... ampak ni. Prihodnost je pa tudi slaba - Mladi forum ima največ skrbi z obnavljanjem napisa na Sabotinu, namesto s čem drugim. Bi reku, da so skoraj slabši od stare garde.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

Daedalus ::

Ja, levica je v žalostnem stanju... MF pa...no comment. Poznam par ljudi tam in niso nekako preveč moja izbira. Preveč obremenjeni s stanovskimi delitvami v našem političnem prostoru in premalo skoncentrirani na resno delo in resno ter utemeljeno kritiko na račun slo politične scene. Tam je razmišljanje ponavadi bolj revolucionarno naravnano - jim še ni kapnilo, da v demokraciji revolucija ne sploh, ampak trdo in odgovorno delo, da si priboriš zaupanje volilnega telesa. Pa še sami s sabo se preveč ukvarjajo, IMHO.

Bo treba it v akcijo, ni kaj0:)
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

MadMicka ::

Men pa grejo na bruhanje "desničarji", ki trdijo, da so "desničarji" in niti ne vejo, kaj točno to pomeni.

Morda se zdi na prvi pogled takle stavek brez vsebine in nepovezan z debato, vendar pa je hudičevo pomembno, da danes zaradi človeške preprostosti nekateri lepijo levo in desno različne oznake, pri tem pa vsebine sploh ne razumejo. To delajo zgolj zato, da sploh lahko sodelujejo v debati. Če etiket ne bi bilo, bi bili zgubljeni, saj nimajo tiste globine razumevanja, ki je potrebna pri bolj kompleksnih stvareh.

Kar pa se tiče Pahorja, je stvar jasna. On ne more biti predsednik stranke v opoziciji. Če namreč predsednik stranke trdi, da bodo ostali v opoziciji, če bo "vlada dobro delala", potem je konec demokracije. Kdaj vlada dobro dela in kdaj bi lahko boljše delala, je debata, ki nima nikoli konca. In demokracija temelji na borbi za oblast. Pahor pa se tej borbi načelno izogiba. Če bi imeli razno razne Pahorje v 80 letih, potem danes še vedno ne bi imeli pluralističnega sistema. Toliko o Pahorju.

perci ::

Če bi imeli razno razne Pahorje v 80 letih, potem danes še vedno ne bi imeli pluralističnega sistema. Toliko o Pahorju.

Zato smo pa imeli raznorazne Potrče, Ribičiče in Kučane z jajci, ki so bli za akcijo. Njim se mamo zahvalt za pluralizem, jap.

Pahor je človek, ki nabira volivce (in s tem moč). Pač tko kot vsak politik. Mici gre pa v nos, da je dober pri tem. Sam zakaj ti gre to v nos mici? :D

Alexius Heristalski ::

Dej, Mici, svoje izpade prihrani zase. Zmeraj nekaj pametuješ in moraliziraš v slogu "meni gre na bruhanje". Če ti gre na bruhanje, pojdi na WC.|O
Po mojem mnenju je Pahor edini na levici, ki premore konstruktivno kritiko in kritiko z argumenti.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

drejc ::

Zato smo pa imeli raznorazne Potrče, Ribičiče in Kučane z jajci, ki so bli za akcijo. Njim se mamo zahvalt za pluralizem, jap


Upam da je bil to sarkazem. 0:)
"Rise above oneself and grasp the world"
- Archimedes of Syracuse

perci ::

Upam da je bil to sarkazem.
Enkrat lahko ugibaš. :)

borchi ::

Enkrat lahko ugibaš.

pa je šel po gobe "learning by doing". eh ta svet, morš se že rodit pameten, da preživiš.
l'jga

gzibret ::

Jaz sem na zadnjih volitvah volil ZLSD, pa ne za to, ker bi bil njihov fan, ampak zato, ker nisem hotel voliti ne Janše ne Ropa.

Se mi pa zdi Pahor človek, ki ni obremenjen s predsodki in preteklostjo (za razliko od kakega Bajuka ali Potrča). Ima vizijo (socialna država) in ji sledi ne glede na vzpone in padce ali glede na trenutno družbeno razpoloženje.
Vse je za neki dobr!

gzibret ::

Aja, še nekaj:

v bistvu je krasno, da je premagal stare konzervativce in postal predsednik stranke SD.
Vse je za neki dobr!

Asgard ::

Čeprav sem orto desničar mi je Pahor ql človek samo kaj ka je pač v napačni stranki pristal. Mislim da poleg njega lahko še ene par politikov štejemo ki so res za korist Slovenije. Ostali samo drek mešajo pa zase skrbijo
We hate Duplicators !

Pepo ::

Mater, je pa v redu poslušati, kako o Pahorju in levici modrujejo tisti, ki za živo glavo ne bi volili ne ZLSD (zdaj SD) ne levice! Kolikor sem iz postov razbral, je malo v levo obrnjen Mad Micka, zraven pa se je še Gzibretu zgodilo, da je volil ZLSD. Meni, ki ne volim recimo SDS, bi bil tudi všeč kakšen tipček, ki bi bolj klestil po svojih kot po političnih tekmecih in jim razlagal malo leve ideje, ki gredo meni po dlaki, in bi ga tudi imel za političnega inovatorja. Takole pa gledam in vidim v SDS samo kakšnega Grimsa, pa Pukšiča, pa Ruparja, vse, ki so desetkrat bolj radikalni od svojega firerja, ki se zdaj mora iti umirjeno politiko.

No, točno ste nakazali problem Pahorja - drugim je všeč bolj kot volilcem svoje stranke, odtod pač večina njegove karizme. Njegovi ga jemljejo s stisnjenimi zobmi, ker ga pač morajo, politični tekmeci pa so navdušeni, saj je za vse barve in priložnosti. Po svoje pa ga sploh ne jemljejo resno. Torej paradoks Pahor, kar v Sloveniji ni tako redka zadeva. Vendar je v tem manj uspešen kot svojčas Drnovšek v odnosu do LDS- Drnovšek je svojo stranko res dvignil v višave, na 36 %, Pahor pa je od starih komunajzarskih časov rating stranke dvignil za kak procent ali dva. Premalo, pa ravno dovolj, da ga fino hvalite.
Tehnika ljudstvu!

Thomas ::

> drugim je všeč bolj kot volilcem svoje stranke

S preferenčnimi glasovi, je bil s sedmega mesta, izvoljen v EU parlament, najbrž da z glasovi volilcev takratne ZL.

Njega imajo tudi ti volilci kar radi, očitno, ane? Če ne, bi izvolili Zlatega Jurija.

Kako je to - ne marate ga, volite pa vseeno njega? :))


V resnici so mu gorki tapravi komunisti. Za njegove (meni ne zelo všečne) ideje, pa je prostor v Sloveniji, očitno. Prav je tako, pluralizem je dobra stvar.

:)

poweroff ::

Borut Pahor je po mojem mnenju (zmeren) desničar. Kot tak seveda ni primeren za vodjo domnevno leve stranke (in zato je tudi všeč raznim desničarjem, jasno). Vendar pa mislim, da je dejstvo, da je postal predsednik SD pozitivno. Upam namreč, da bo s svojim načinom vodenja stranko dokončno uničil.
Tako kot upam, da bo s svojim vodenjem Tone Rop uničil LDS. Škoda le, ker v vodstvu nimajo več Golobiča in Drnovška. O Desusu itak ne bom izbubljal besed - oni bi morali že sedaj pasti pod parlamentarni prag.

Uničenje oz. propad teh dveh strank je namreč po mojem mnenju nujni predpogoj, da se enkrat v prihodnosti oblikuje resnično leva stranka na zdravih temeljih. Desničarji imajo kvalitetne (izrazite) desne stranke, tim. "leve" stranke pa so vedno vlekle desničarske poteze in paktirale z desnico.
Pa ne mislim ekonomskega področja, ampak npr. reakcije ob pojavih nestrpnosti, svoboščin, nadzora nad represivnimi organi, itd.
In pa seveda upam, da nova levica ne bo obremenjena s komunizmom, pač pa bo izhajala iz človekovih in socialnih pravic. Da se bo enkrat naš poltični prostor normalno oblikoval.
sudo poweroff

username ::

In pa seveda upam, da nova levica ne bo obremenjena s komunizmom
Se bojim da to ni mogoče...
I've got a solution for the rainforest: napalm the lot. (Jeremy Clarkson)

TESKAn ::

Zakaj?
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

T-h-o-r ::

in spet so se najbolj točne pokazale matthaieve napovedi

huhu
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

kmetek ::

Desus je ogromno pridobil.....

Pšenični ::

Upam, kot sem že napovedal, da bo vztrajal čimdlje in uničil stranko SD do konca. Z malo sreče še celotno levico. "Molimo zanj"...da bo zdržal...

Valvoline ::

kmetek je izjavil:

Desus je ogromno pridobil.....

No ja,saj bo počas več k pol Slovenije upokojencev,Erjavc pa skoz znova in znova forsira dvig pokojnine.

T-h-o-r ::

Pšenični je izjavil:

Upam, kot sem že napovedal, da bo vztrajal čimdlje in uničil stranko SD do konca. Z malo sreče še celotno levico. "Molimo zanj"...da bo zdržal...



ni dost, da uniči stranko, stranka naj bo kakršnakoli


ampak da se zbrišejo vsi politiki, ki so prisotni v slovenski politiki že od leta 85' dalje
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

Avenger ::

Pa dej, ne more bit sistem, ki ima dve močni stranki, v katerem je ena izmed njih neobičajno obarvana ali imenovana, stranka upokojencev, stranka študentov, stranka športnikov, Zares (kakšno ime je sploh to???) ipd., ne more bit levica SD, desnica pa SDS, mislm, a ni to za umret od smeha, eni so socialni demokrati, drugi so pa socialni demokrati Slovenije, hehe, katero državo pa zastopa prva? :)). V idealnem primeru bi imeli LDS in SDS, ki bi si lepo izmenjavali oblast in nekaj majhnih strank, ki bi ostale majhne...
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

Double_J ::

SDS = Slovenska demokratska stranka
Dve šivanki...

Mati ::

Avenger je izjavil:

Pa dej, ne more bit sistem, ki ima dve močni stranki, v katerem je ena izmed njih neobičajno obarvana ali imenovana, stranka upokojencev, stranka študentov, stranka športnikov, Zares (kakšno ime je sploh to???) ipd., ne more bit levica SD, desnica pa SDS, mislm, a ni to za umret od smeha, eni so socialni demokrati, drugi so pa socialni demokrati Slovenije, hehe, katero državo pa zastopa prva? :)). V idealnem primeru bi imeli LDS in SDS, ki bi si lepo izmenjavali oblast in nekaj majhnih strank, ki bi ostale majhne...


Ubogi slovenski bullmastifi....8-)

T-h-o-r ::

Double_J je izjavil:

SDS = Slovenska demokratska stranka


since 2004 or sth
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

SD is reinventing itself - Lukšič (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
545270 (3493) Mr.B
»

koga volit? (strani: 1 2 3 416 17 18 19 )

Oddelek: Problemi človeštva
94645032 (27103) poweroff
»

Volitve (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
28150227 (43512) Keyser Soze
»

Pahor bo linčan. (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
10610477 (5376) dukenukem
»

Lds-pot v brezno (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
745200 (4098) Thomas

Več podobnih tem