» »

Desnica razpada?

Desnica razpada?

««
4 / 17
»»

Sc0ut ::

Ja in kdo na veliko razglaša, kakšen proračunski presežek bo, na zgrešeni predpostavki o črpanju miljonov in miljonov EU denarja.
1231 v3, Z97 A, 16GB ram 1600mhz, 3070 RTX, HX850

WarpedGone ::

@scout:
Če iz EU potegnemo še več denarja, si presežek nekaj malega zanjšamo, morda celo pretvorimo v nekaj malega deficita (par desetink procenta).
Če potegnemo manj denarja, bo pa presežek še večji. Zgleda, da tega ne razumeš.

borchi se pa že dela nevednega, hou kjut. Ko si stisnjen v kot pa tkole? Sej, klasična levičarska kredibilnost. Niti sledu o njej...
Zbogom in hvala za vse ribe

Sc0ut ::

Jaz že dovolj razumem.

Glej, vlada je ocenila, da bo načrpala eu denarja okrog 700mio evrov in to vgradila v proračun kot prihodek. Vendar je to teoretično, saj tega denarja ne dobiš kar tako. Glede na prejšnja leta ga bo ravno okrog 350mio. Tako da mensezdi bo tistih 69 miljonov presežka kar hitro splahnelo.

Pa nehaj že zagovarjat to vlado, pa tudi prejšnje ni treba, ker so vsi gadni. Krade se, podkopuje se, nastavlja se na razna mesta... Mislim da je A. Starina najboljše prikazala skrb za ljudi, ko je rekla "V tem mandatu je treba toliko zaslužit, da pol ne bo treba več delat."
Nadaljna cvetka: Poleg tega je Janša v dvoboju s Pahorjem izrazil "odpravili smo davek na izplačane plače". Odpravili ga še niso, bi bilo boljše če bi rekel, da so ga zmanjšali.
Še ena: Zver se je hvalil, da je varstvo zastojn za otroke do petega razreda oš. V resnici pa je bilo prej do šestega razreda ampak se ne sliši lepo, če poveš resnico.

Prosim, wake up sds lovers. Samo kaj ko se zbudiš in vidiš same stare obraze, katerih enkrat nismo želeli več videt. Prav jezn sem že, da ni neke alternative. Ampak očitno je človeštvo doomed to that. Whoever has the power, he will use it.

Škoda da je barbika taka pussy.
1231 v3, Z97 A, 16GB ram 1600mhz, 3070 RTX, HX850

borchi ::

> Dosedajšnja rekorderja sta po tvojem linku sodeč leti 1996 in 2004 s po 68km in 53km. Letos pa naj bi bilo dokončanih čez 90km. Realnost se še vedno ne strinja s tabo.

ne znaš brat podatkov. vidiš številke, pa ne veš kaj pomenijo. če je predanih v uporabo v določenem letu 90km AC, ne pomeni, da je bilo 90km zgrajenih v tem letu. plan je, da bo do 2013 660km AC, do 2004 jih je bilo 430km. v 9ih letih je to +230km. če vzamemo 9 let prejšnjih vlad (od 1995 do 2004) je bilo +270km*.

*vsa zaokroževanja so narejena v korist tvoje manipulacije.

> borchi se pa že dela nevednega, hou kjut. Ko si stisnjen v kot pa tkole? Sej, klasična levičarska kredibilnost. Niti sledu o njej...

še enkrat te sprašujem, o čem govoriš. dosedaj sem še na vse tvoje napačne trditve argumentirano odgovoril. bodi vsaj toliko moža, da mi poveš kje sem (po tvojem mnenju) stisnjen v kot. težko se je branit, če ne veš česa si obtožen...
l'jga

Utk ::

Ja pa sej plan za avtoceste je narejen 10 let vnaprej. Ta vlada ni mogla naredit nič drujga, kot dat več ali manj denarja za to. In kaj je naredila?

jype ::

Počasi se lahko nehate zmerjat. Popravljanje posameznih vrstic v postih, čeprav so ponekod prijazno izpostavljene, je zamudno opravilo.

borchi ::

> Ja pa sej plan za avtoceste je narejen 10 let vnaprej. Ta vlada ni mogla naredit nič drujga, kot dat več ali manj denarja za to. In kaj je naredila?

ja, in? bomo po trenutnem planu imeli AC končane prej kot pa po planu, ki je bil finančno manj podprt? zakaj je potem ta plan še vedno manj ambiciozen, kot pa so bile gradnje AC v preteklosti?
l'jga

TESKAn ::

@W1:
Če iz EU potegnemo še več denarja, si presežek nekaj malega zanjšamo, morda celo pretvorimo v nekaj malega deficita (par desetink procenta).
Če potegnemo manj denarja, bo pa presežek še večji. Zgleda, da tega ne razumeš.


Po tvoje bi torej morali stremet k temu, da iz EU ne dobimo čisto nič? Samo da bo presežek za vsako ceno?
Že vidim, kaj bo eden od očitkov po parih mescih, v primeru zamenjave glavne stranke: nova vlada ne bo črpala evropskih sredstev. Me zanima, če bo takrat še vedno tako kul in super, če se ne bo črpalo sredstev, ali bomo poslušali jamr o "nesposobnih levičarjih"?
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

Sc0ut ::

WarpedOne, prosim razloži tvojo logiko. Me res zanima, brez heca. Predstavi logično ekonomsko ali kako drugo razmišljanje, zakaj je manj črpanje boljše. Verjetno si ekonomist in veš nekaj več, tako da bi bil vesel strokovne razlage od nekoga, ki se na stvar spozna. Čredni nagon ni vedno dober in me zato res zanima v čem je keč.
1231 v3, Z97 A, 16GB ram 1600mhz, 3070 RTX, HX850

KandazaR ::

Napaka je bila narejena že leta 91, ko so nam tujci ponujali da bi naredili ac na koncesijo. Ac bi bile tako končane že leta 95.

WarpedGone ::

Scout:
>> Glej, vlada je ocenila, da bo načrpala eu denarja okrog 700mio evrov in to vgradila v proračun kot prihodek.

Ne, evropski denar NI proračunski prihodek, je pa proračunski prihodek DDV, ki ga je od tega denarja potrebno plačat. Hkrati se ta evropski denar šteje tudi v javno porabo. Zato lahko večje črpanje iz EU pomeni povečanje javne porabe, ki pa preko posledično večjega DDV in postranskih efektov ne pomeni nujno tudi deficita. Stvari so rahlo ena mimo druge, vendar so vseeno povezane.

TeskaN:
>> Po tvoje bi torej morali stremet k temu, da iz EU ne dobimo čisto nič? Samo da bo presežek za vsako ceno?

Narobe razumeš. Moj odgovor je bil odgovor modelom, ki proračunski suficit "opravičujejo" s po njihovo zanič porabo EU denarja. Da če bi stankali iz EU več, da bi imeli deficit. Ni (nujno) res, sploh pa nebi imeli takega deficita kot v prejšnih letih.

borci:
ne znaš brat podatkov. vidiš številke, pa ne veš kaj pomenijo. če je predanih v uporabo v določenem letu 90km AC, ne pomeni, da je bilo 90km zgrajenih v tem letu. plan je, da bo do 2013 660km AC, do 2004 jih je bilo 430km. v 9ih letih je to +230km. če vzamemo 9 let prejšnjih vlad (od 1995 do 2004) je bilo +270km*.


Si kdaj slišal za "low hanging fruit" oz. najprej najlažje?
Zbogom in hvala za vse ribe

Zgodovina sprememb…

borchi ::

> Si kdaj slišal za "low hanging fruit" oz. najprej najlažje?

praviš, da je bil nacionalni program izgradnje AC vezan na enostavnost terena?! veš kaj, ne rabiš niti odgovarjat...
l'jga

dukenukem ::

kr naprej se kregate levi in desni,men je čisto vseeno kdo je glavni ,samo da deluje dobro za ljudi ,takih je pa vse manj

hokuto ::

Si kdaj slišal za "low hanging fruit" oz. najprej najlažje?

a tako se zdaj strokovno imenuje nacin gradnje viadukta tipa crni kal?
doke!

biokill ::

čas je za levico!!
Vstala primorska!!

Največ procentov bo dobil janša, samo ne bo mogel koalicije sklenit, ker vse skupaj ne bo zbral 50% LDS, SD, zares in desus nebodo hoteli z njim koalicije sklenit....tako, dalevici ne uide zmaga...:D

WarpedGone ::

>> praviš, da je bil nacionalni program izgradnje AC vezan na enostavnost terena?! veš kaj, ne rabiš niti odgovarjat.

Če enostavnost terena res nisma nobenega vpliva na dinamiko gradnje, si nekdo zasluži močno brco v rit in odpoved zaposlitve zaradi nesposobnosti in nekompetence.

Prej ko je cesta zgrajena, prej uporabnikom omogoči prihanek časa = profit. Zato se splača čimprej postavit čimveč kilometrov cest. Ker se na enostavnem terenu lažje/hitreje gradi se splača najprej posvetiti njim. Ali bi bilo treba z vsemi ravninskimi cestami čakat da se najprej preluknja trojane, premosti črni kal? Borchi, borchi, česa vse ne boš še vn privlekel.
Zbogom in hvala za vse ribe

borchi ::

> prej ko je cesta zgrajena, prej uporabnikom omogoči prihanek časa = profit.

vsi avtocestni odseki ne prinesejo enakega profita per km. čisto mogoče je, da 5 km zahtevnega odseka prinese več koristi kot 50 km enostavnega, ki ga je mogoče zgraditi v istem času.

> Borchi, borchi, česa vse ne boš še vn privlekel.

samo tisto kar piše v NPIA.

Izgradnja avtocestnega omrežja v Republiki Sloveniji je utemeljena na naslednjih osnovnih načelih:
dinamika izgradnje avtocestnega omrežja mora temeljiti na makroekonomskih zmožnostih in narodnogospodarskih interesih Republike Slovenije ter na upoštevanju makroekonomskih posledic izgradnje na narodno gospodarstvo,
finančno mora biti podprta s čim večjim deležem lastnih finančnih sredstev, ki jih zagotavljajo Republika Slovenija (namenska sredstva) in uporabniki preko plačila nadomestila za uporabo avtocestnega omrežja (cestnine), ostali delež finančnih sredstev pa se zagotavlja iz drugih virov (krediti, obveznice, koncesije, ostali viri),
omogočiti mora skladen in enakomeren regionalni in gospodarski razvoj vseh slovenskih regij, kot tudi nadaljni razvoj države v okviru njenega članstva v Evropski uniji,
omogočiti mora multiplikativnost njenih gospodarskih učinkov,
prioritete izgradnje avtocestnega omrežja morajo temeljiti na kriterijih za določanje prioritet oziroma vrstnega reda gradnje tistih odsekov, ki še niso zgrajeni oziroma še niso v gradnji,
potekati mora postopno (etapno in/ali fazno), kjer je to ekonomsko upravičeno in tehnično - tehnološko izvedljivo,
vodenje posameznih postopkov v fazi priprave za izgradnjo posameznih odsekov mora potekati sočasno.


btw, v na katerih viaduktih in predorih se bodo matrali na tehle zadnjih najtežjih kilometrih, ki so si jih pustili za konec zaradi zahtevnosti?
l'jga

T-h-o-r ::

Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

borchi ::

tipa/babo (A.M.), ki je na rtvslo.si napisal/a 'povzetek' publikacije iz drugega T-h-o-r-ovega linka, bi morali poslat na detoksikacijo, tečaj angleškega jezika, kupit možgane... (ne nujno v tem vrstnem redu)
l'jga

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: borchi ()

Jst ::

Ali pa poslati na Grims-terapijo. :)
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

tsh2 ::

je na internetu 24ur zvečer poročila video? bi rad videl komentarje...
edit : sem že našel: http://volitve.24ur.com/clanek/novice/s...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: tsh2 ()

USS Liberty ::

Joj, sem gledal zadnjih 30 minut tistega volinega cirkusa na ZARESPOP TV, pa sem skoraj crknil od smeha. Pahor je bil kot ena prešvicana kura. Pahor je včeraj doživel panični napad in si je sredi oddaje mislil: "Pa kaj je meni treba tega. Kako bi lahko sedaj mirno sedel na stolčku predsednika države, pa me je Kučan prislil, da sem se premislil in sem se podal v to norišnico."

Ubogi Pahor... Ko je šel spat, je verjetno vzel pomirjevala. Za naslednje soočenje ga bo pa Kučan moral očitno precej nafilati z dopingom, kot so to počeli nekoč z DDR športniki.
http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29

Zgodovina sprememb…

imagodei ::

Kok ti to dobr veš, kaj si je Pahor mislil... Maš odprto kakšno Vedeževanje&ESP d.o.o.?
- Hoc est qui sumus -

NorK ::

Seveda lahko bolan človek brez problema izgleda oh in sploh super. V bistvu se je dobro držal glede na stanje.

dukenukem ::

lepo se je pokazalo, kako nesposoben je bajuk,tud glasov je imel najmanj

tsh2 ::

slabo govorništvo ni nujno nesposobnost. glede na to, da je bajuk živel v tujini, ima precej drugačno mentaliteto, zato ga ljudje tu ne štekajo najbolje.

pahorju se bo zgodilo podobno kot peterletu, zato, ker je dolgočasen govorec na soočenjih. ko on govori samo čakaš, da bo zdrdral svoje in nehal. nasprotno pa te janša potegne not s svojim govorjenjem.

Jst ::

Pahor je prazen vsebine. Ob vsakem vprašanju stila "kaj bi naredili Vi," se vedno, v vsakem intervjuju, vsakem soočenju, vrti okoli teme, uporablja različne besede enakega pomena v več različnih "izvedbah," a o isti temi, kakšno bi bilo potencialno njegovo dejanje, pa ne zvemo. Bolje mu gre, kaj "on ne bi naredil."

Janši je treba priznati pozitivne stvari, a Pahor je že prav osladen pri tem. Na soočenju na rtvslo1, ko je Janša odgovoril o kakšni stvari, ga je dostikrat Pahor na osladen način pohvalil, potem pa z drugimi rahlo povezanimi besedami, besednimi zvezami, vague, povedal, da bi on v bistvu storil enako.

Stranko SD drži nad vodo samo Pahor. In če kači odsekaš glavo... Jaz mislim, da bi naš politični prostor nujno potreboval spam assasin in crap filter. Pa še kakšno drugačno filtriranje verjetno. Na levi se LDS in Zares na novo profilirata, SD bi pa lahko šel v pokoj. Na takoimenovani Desni, pa pravih zagovornikov "Kapital pred ljudi" ni. Desnica in SD po mojem mnenju nujno potrebujeta kolaps, da čez 4 ali 8 let dobimo jasno profilirane stranke, za katere bi vedeli, kako se bodo odzvali na določeno situacijo. Npr: Desni bi kapitalu ukinili davke, levi bi zaščitili zaposlene. Ampak to je samo primer, da ne bo kdo mislil, da kaj impliciram.

Vsi se pa lahko strinjamo, da Slovenija nujno potrebuje korenite reforme, katere pa žal ob takšnem volilnem sistemu in takšnih zmiksanih strankah, ni mogoče izpeljati.

Jaz upam, da LDS postane KS - Kapital Slovenije - stranka. Tako bi imeli vsaj dve stranki (LDS, SNS), za katere bi jasno vedeli, za kaj se zavzemajo...
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

KandazaR ::

Tudi sds je bila včasih politično leva stranka (prejšno ime social-demokratska stranka). Zamere med sd in sds so nastale leta 1996 ko je bila (zl)sd sprejeta v socialistično internacionalo sds pa ne. Šele nato se je začela stranka sds profilirati na desnem polu, a samo politično, ker če gledamo je program sds zelo podoben sd (razlike so minimalne). Tako da se trenutno borita dve socialni stranki (pač ena kao leva druga kao desna).

zee ::

Doloceno cistko bi lahko naredili ze z dvigom volilnega praga na recimo 10 %, s cimer se znebimo "strancic", ki izvajajo politicni oportunizem.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Jst ::

KS - Kapital Slovenije: "Kapital pred ljudi!"
KS - Komunisti Slovenije: "Potegovanje za državni intervencionizem, prijatelji s sindikati."
SS - Socialna Slovenija: "Smo za izboljšanje sociale, zdravstvenega zavarovanja, zavarovanja delavcev,..."
SNS: "Slovenija uber alles"

To bi bila lepa politična slika. Tako bi lahko bobu rekli bob!
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

dukenukem ::

če bo janša še 4 leta gor ,potem delavci še za kruh navjo več mel ,barabe lopovske

drejc ::

> Zamere med sd in sds so nastale leta 1996 ko je bila (zl)sd sprejeta v socialistično internacionalo sds pa ne.

Totalna neumnost. SDS je šla v zvezo evropskih ljudskih strank ravno zaradi tega ker - zgodovinsko - eu Socialdemokrati že od Lenina dalje paktirajo s komunisti.
"Rise above oneself and grasp the world"
- Archimedes of Syracuse

dukenukem ::

za našo banana republiko paše komad od šifrerja- umrla je država

poweroff ::

Pahorček je predstavil svojo vladno ekipo. No, jaz sicer mislim, da ekipa ni tako napačna, se pa strinjam z Virantom, da Lepotec pač ni najprimernejši kandidat za predsednika vlade.

Vprašanje se seveda le kaj je manjše zlo - da imamo še štiri leta Janšo na oblasti, ali pa da dobimo Pahorja.

Kar se mene tiče, sta oba "zla" približno enaka.

Po eni strani bi clo raje videl, da vlado sestavi janša, ker sem mnenja, da s bodo napake njegove vladavine šele dobro pokazale v roku dveh let.

Kar se pa desnice tiče pa sem mnenja, da se bo skoncentrirala v SDS - ostale stranke se bodo preprosto utopile v njej. Sa dolgi rok bo pa SDS razpadla. Zaradi notranjih napetosti.

Levica pa je z razpadom LDS enkrat že zgnila, ampak še premalo. Zgniti bi morala še enkrat in na površje bi morali priti novi ljudje. Zares mi je na primer osebno čisto simpatična stranka (dejansko imajo program na papirju precej OK), težko pa požrem "Golobiča" in še par starih kadrov.
sudo poweroff

Jst ::

Zares se je vsaj nekako profiliral, čeprav se jaz z njihovem programom ne identificiram. Sploh mi je v spominu ostalo soočenje ene Zares ženske (ne vem, katera izmed vidnejšij je bila, al Majda ali Cveta. Tema je bila o genetsko spremenjeni hrani in ob ZaresŽ je bila prisotna tudi strokovnjakinja s agro/fito/kajjstvem področja. ZaresŽ je bluzila antiGSO lajno na populističnih argumentih, tako da je strokovnjakinja, ki se s tem ukvarja, bila večinoma samo tiho in odgovarjala "gospa, nimate prav; gospa, motite se." V tehnične detajle ni šla, ker je bila debata tako na nizkem nivoju, da če bi bil jaz na njenem mestu, mestu strokovnjaka na tem področju, bi tudi bil raje tiho.

LDS mi je z novo predsednico in odhodom poslancev v Zares, postala bolj všeč stranka, a nisem še imel prilike, da bi prebral njihov program, kakšni ljudje so na vidnejših mestih,... Mogoče mi potem ne bo všeč.

Hmmm... No, sedaj sem že na področju "koga voliti..."

Obe najvidnejši stranki, SD in SDS, so najeli tuje agencije za volilno kampanjo. Američane. In Američani so znani po svoji "uspešnosti" zganjanja črne kampanje in udarcev pod pasom. In drugega, kot spopad SDS vs SD, nam ne uide. Možno je tudi drastično nižanje podpore tem strankam ob morebitnih kakšnih informacijah, ki bi potencialno "ušle" v javnost in bi lahko na koncu bila slika čisto drugačna. Ampak jaz vseeno dajem največ verjetnosti SDS vs SD. Koga bom volil v tem primeru? Pahorja, ki ima za sabo Potrča, Ropa, Cvikla? Smrdi, smrdi...
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Thomas ::

Drnovšek je postavil Ropa za naslednika na vrhu LDS. Golobič je takrat izgubil, a se vrnil skozi Zares. LDS - Zares dogajanje zadnjih let, je samo popravljanje te Drnovškove napake. Ustoličevanje drugega naslednika. Puč v LDS-u.

Glede na to, da Zaresu ne kaže tako slabo, je udar verjetno uspel. Bomo videli po volitvah.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Ted ::

Prej se je Rop sam postavil. Drnovšek je imel idejo predsednika vlade Ropa in predsednika stranke Golobiča.
Mah...

Thomas ::

To je možno, ja, da je bilo tako. A dva različna človeka na vrhu stranke/vlade se ne obneseta. Smo imeli nekaj takih primerov po Evropi v zadnjih 10 letih in nikjer se ni izšlo. Nazadnje je eden od obeh moral oditi.

Vendar vseeno. Frakcijsko bitko v LDS je nazadnje dobil Golobič, čeprav se je moralo preseliti ogromno ljudi iz "stare" stranke v "novo". Rop je šel drugam, originalno LDS ima pa Katarina.

Novi LDS - Zares - suvereno obvladuje Golobič.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Double_J ::

Rop je šel drugam, originalno LDS ima pa Katarina.


Oziroma neki gospodarstveniki imajo LDS. Katarina pa niti dobra govornica ni, kajšele kaj več.

Double_J ::

Drnovšek je postavil Ropa za naslednika na vrhu LDS. Golobič je takrat izgubil, a se vrnil skozi Zares. LDS - Zares dogajanje zadnjih let, je samo popravljanje te Drnovškove napake.


Ja, samo Drnovšek je hotel, da LDS zgubi na volitvah. Da bi bilo videti, kako je on neponovljiv. Še govoril je pred volitvami, kako je LDS že dolgo na oblasti in so zaželjene spremembe, da pijavke zapustijo stranko.

Dokaj sebičen tipo je bil pač.;)

Thomas ::

Lahko ja, da so bili njegovi motivi takšni in da je tako deloval. A vseeno bistvo ostane enako. Golobič je moral obviti Ropa in predvsem temu je sledila transformacija LDS-a v Zares in hkratno čiščenje članstva. Tapravi LDSovci so šli v Zares. Za Golobičem, oziroma k Golobiču.

Kajti samo on je pravi Drnovškov naslednik, ne Tone Rop.

Bitka za Drnovškovo nasledstvo je končana, z Golobičem kot zmagovalcem, Ropom kot "odloženem" v SD. Katarina pa ... najbrž je je res samo forma.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Double_J ::

Ja... samo, da on ni več leader na levici. Pobral bo tistih 10% max.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Double_J ()

Thomas ::

Levica nima liderja, ja. Pahorja so ljudje (končno) pogruntali, da ni kakšen intelektualni trust. Ne on, ne Katarina Kresal. Golobič je kar inteligenten, a ne preveč vreden zaupanja, po mnenju pretežne večine.

Pahor je po večinskem prepričanju pošten, a premalo bister. Golobič pa dovolj bister, a preveč obložen s tem, da je bil Drnovškov "dark side knight".

Zato levica nima liderja. 2012 bo to morda Zoran Janković, danes ga pa nimajo. V rivalstvu na levici so zaenkrat izgubili vsi. Posebno Jelko Kacin.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Thomas ::

In kako je na desnici?

Janša je car, nedvomno. A kako je z Bajukom in NSi in SLS?

Tako kot je vedno bilo. Ankete jih "ne vidijo", ker njihovi volilci imajo še vedno strah v kosteh, ki so ga dobili pred desetletji. Ne povedo, koga bodo volili, sej "niso neumni".
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

kow ::

ampak Zoran Jankovič, Thomas? Verjetno se šališ. Tip je tak nastopač, da ga Slovenci za premiera nikoli ne bi volili.

A. Smith ::

Kaj pa vem.

Izvolili so ga Ljubljančani za župana. Morda pa ni tako nepriljubljen?
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis

Thomas ::

To sem tudi jaz mislil. Da so Slovenci preveliki nacionalisti, da bi izvolili Jankovića. A sem se zelo zmotil, vsaj v Ljubljani.

Kaj pa vem, kako je za celo Slovenijo.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Jst ::

>Rop je šel drugam, originalno LDS ima pa Katarina.

LDS v sedajšni obliki je samo senca v temi starega LDSa. V bistvu je ostalo samo ime. Kolikor sem spremljal dogajanje, so bile vsaj dve frakcije znotraj LDS. Ropova, ki je odšla somišlenjakom v SD. Golobičeva, ki se je ZARESnila. In morda tretja, ki je uvidela, da LDS potrebuje shock therapy, zato so tudi izvolili Katarino Kresal. Upam, da v LDS prevladujejo gospodarstveniki - kapitalisti - da dobimo vsaj eno jasno profilirano stranko.

Kar se pa Drnovška tiče: on je strankarstvo videl samo kot sredstvo za dosego cilja: vstop v EU. In ker je bil pro-demokracija po duši, je tudi želel, da se zamenja oblast, ker smo bili na papirju demokracija, kateri se pa še nikoli ni zamenjala oblast in je bilo iz njegovega stališča to nujno. S čimer se absolutno strinjam.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

USS Liberty ::

>>>>Levica nima liderja, ja.

S tem se ne strinjam...
Levica ima močnega liderja Milana Kučana...
http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29

Thomas ::

Ta močni lider se "ne sme" prikazati na volitvah. To ni noben močni lider, to je politik v penzionu, pa če je še taka legenda.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi
««
4 / 17
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Janša in Zidar naj bi se dogovarjala (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
6715785 (13999) Calligula
»

koga volit? (strani: 1 2 3 416 17 18 19 )

Oddelek: Problemi človeštva
94645107 (27178) poweroff
»

Volitve (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
28150275 (43560) Keyser Soze

Več podobnih tem