» »

Volitve

Volitve

jype ::

nevone> Če nezmožnost pisanja telenovel smatraš za nepismenost, potem zagotovo.

Jaz ne dvomim, da pri nas obstajajo pismeni desničarji. Jaz samo opažam, da se ti ljudje ne ukvarjajo z ustvarjanjem medijev.

Sploh ne pravim, da je pri nas kak kvaliteten medij - ampak tisti, ki ne sodijo v podn, so žal (z vaše strani označeni za) levičarski.

nevone> Dejstvo je, da je 50 letna vladavina komunistov povzročila stanje, za katerega je jasno, da se ni moglo, in se tudi ni, povsem spremeniti kar z dnem padca komunizma, kot bi nekateri tukaj radi prikazali.

Dejstvo je, da v ZDA ni bilo nobene vladavine komunistov, pa g. USS Nimitza kljub temu močno skrbi "levičarskost" tamkajšnjega medijskega prostora. Zgleda bo že nekaj na tem, da znajo levičarji bolje pisat.

nevone> Zanimiv pa je pojav transformacije levičarjev iz totalitarcev v liberalce. Nekako v smislu, če nimamo totalne oblasti, potem hočemo totalno svobodo (beri anarhijo).

Tebi tudi ni jasen pomen besede liberalci. Te matra poimenovanje ene od strank (ki ni preveč liberalna, razen na povsem abstraktnem nivoju), očitno.

hendriks ::


borchi> a tist Nedeljski, ki ga janša sedaj citira kot dokaz, da se je zgodil Veliki pok.


Dokaz? Link? Če me spomin ne vara, je to citiral novinar Slovenskega tednika...

hendriks> In pa, kaj je narobe z Bajukom?

jype> Transparentno, transparentno, transparentno!


Lahko to malce bolj "transparentno" razložiš?


hendriks> Poglej Jype, vsi vemo (najbrž tudi ti), da so Dnevnik, Nedeljski, Delo ipd. financirani oz. so bili financirani iz nekdanje komunistične oblasti, tako da so imeli (in jo še imajo) veliko prednost pred vsemi ostalimi časniki. A je tako?

jype> In bralci teh medijev so z ustrahovanjem te iste komunistične oblasti prisiljeni v njih kupovanje in branje. Naklada je visoka zaradi plana, dobičke pa lastniki žanjejo zaradi mednarodne komunistične zarote?



Kakšna prisila in zarota, lepo te prosim! A ti Jype res ne moreš podati bolj konkretnega in jedrnatega odgovora,
recimo z da/ne? Nima smisla da takole ovinkariš.. Jaz ne vidim nobene prisile in zarote.
Sistem je pač tem časnikom omogočil razvoj in ustvarjanje javnega mnenja. Poleg tega so lastniške strukture
časnikov znane.



hendriks> Ravno tako vsi vemo, čigava je (bila) FDV od koder je prihajala večina "sposobnih" novinarjev (da, tudi Šurla). Saj ni treba biti posebej pameten, da to ugotoviš. Tako da, se je brezveze nekaj sprenevedati...

jype> Tako je. Brezveze se je nekaj sprenevedati, raje si priznajmo, da je desnica v Sloveniji nepismena.



A res? Imaš Reporter, Demokracijo, Slovenski tednik (yellow ampak ...), tako da nekaj se že dogaja a ne? Pa da ne boš
mislil, da so to edini časopisi, ki jih preberem. Med njimi so tudi Nedeljski (smo bili naročeni 30 let), Dnevnik in Delo.

Kot sem pa že prej omenil: ko bo 50:50 stanje medijev, takrat bomo lahko govorili o nekakšni pluralnosti.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: hendriks ()

borchi ::

>Dokaz? Link? Če me spomin ne vara, je to citiral novinar Slovenskega tednika...

dokaz
- Tednik Nedeljski dnevnik, ki je v lasti člana opozicijske Liberalne demokracije Slovenije, je že 28.8. napovedoval, da je 'za veliki pok že vse pripravljeno', »da bo ta prišel iz Finske« in da nekatere slovenske politike čaka 'neizogibno srečanje z zakoni Finske'.

link

> Lahko to malce bolj "transparentno" razložiš?

se zajebavaš?!


skratka, pojma nimaš in spomin laboratorijske miške...
l'jga

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: borchi ()

hendriks ::

- Tednik Nedeljski dnevnik, ki je v lasti člana opozicijske Liberalne demokracije Slovenije, je že 28.8. napovedoval, da je 'za veliki pok že vse pripravljeno', »da bo ta prišel iz Finske« in da nekatere slovenske politike čaka 'neizogibno srečanje z zakoni Finske'.


Tole je objavil Logar in ne Janša. Mene zanima, kdaj in kje je to izvjavil Janša.


> Lahko to malce bolj "transparentno" razložiš?

se zajebavaš?!


Ne.


skratka, pojma nimaš in spomin laboratorijske miške...


Hvala lepa, da me tako žališ. Sem že obvestil moderatorje.

borchi ::

> Mene zanima, kdaj in kje je to izvjavil Janša.

čakaj, čakaj... takole se ne boma več šla. a te zanima kdaj je janša to rekel ali praviš, da janše tega ni rekel? ker zadnje čase me vse preveč tale častna četa sds-a pošilja okrog po linke in dokaze. do sedaj sem še vse polinkal. samo mi je že malo dolgčas. torej, če praviš, da janša ni razlagal o velikem poku, ti bom dal link. ok? samo, da ne boš spet šel jokat moderatorjem, če ti bom ponovno rekel, da nimaš prav veliko pojma kaj se dogaja v sloveniji in da imaš izedno kratek spomin, če se še stvari, ki se zgodijo v istem tednu ne spomniš...

> Ne.

sej pravim, slab spomin. ampak, ok. ti pomagam, kaj je bajuk preden je postal minister najbolj naglas vpil (glede javnih financ)?
l'jga

IgorGrozni ::

Glede na to, da je tole ˝Loža˝ in da se mi pa res ne da neskončno argumentirati in iskati , heh, dokazov, bom povedal po ˝kmečko˝, da bodo tudi ˝desničarji˝ razumeli:

Politika je poklic, politiki so zaposleni, s to razliko, da morajo pogodbo podaljševati vsaka 4 leta. Ker je le manjšina sposobna razumeti in oceniti rezultate dela politikov, od teh, ki pa so tega sposobnih pa je le malo takšnih, ki so to zmožni narediti brezstrastno, dobimo zanemarljivo število ˝objektivnih˝ volilcev.

In zato volilna večina ne nagrajuje/kaznuje z volitvami delo, ki ga opravijo politiki, ampak nagrajujejo/kaznujejo vtis, ki ga politiki dajejo, ko opravljajo svoje delo.
Zato so pomembnejše njihove osebne, personalne lastnosti, zato so pomembnejši od programov ˝liderji˝ posameznih strank.
Da je to značilnost predmoderne družbe, ali še boljše predmodernih volilcev je potrebno poudariti. Takšna predmodernost, ko ni jasna razlika med državo in vlado, ko ni dovolj distance do vladajočih politikov je lahko značilnost mladih, na novo vzpostavljenih držav, kot tudi posledica zgodovinskega razvoja takšnih družb-narodov.

Ločnica med levimi in desnimi politiki ni toliko razlika v svetovnonazorski usmerjenosti teh politikov, ker njihova posamezna dejanja, za razliko od njihovih besed, kažejo, da imajo vsi skupaj eno skupno, prevladujočo značilnost-to je željo po oblasti in ˝slasti˝. In tudi skupne politične prednike.

A če so levičarji omledni, omahljivi, lisjaški, a kultivirani osebki in nima nobeden od njih ˝karizme˝, imajo desničarji ˝namanj enega karizmatičnega vodjo˝in skupek robavsastih, enopoglednih in pokončnih štorov.

Glede na vtis, ki ga puščajo tako eni kot drugi bi si upal napovedati tole: Za levico bo glasovala urbana populacija, prebivalci mest in izobraženci, za desnico pa podeželje in predmoderneži.
Problem levice je v tem, da urbana populacija, njihovi volilci, ne marajo kaj dosti za volitve.

Torej, če ste sofisticirani, kultivirani dejanski ali po duši urbanizirani posameznik, boste najbolj zadeli, če boste volili omlednega Pahorja, izobraženo Kresalovo ali mešanca med Pahorjem in Janšo, Golobiča. če pa ste ruralec,po duši ali pa dejansko, pa imate tako ali tako le eno izbiro, J.J. -ja.


Lp.Igor

Da pa je iskanje, volitev ˝karizmatičnega˝ vodje, kot tudi strastnost, čustvena vpletenost pri zagovarjanju njegovih besed in dejanj znamenje, khm, osebne nedozorelosti takšnih volilcev, pa naj si bo to zaradi ˝krščanskih kulturnih korenin˝ ali pa zaradi bolj dolge fevdalne podložnosti, se pa odločite sami.

djordjevic ::

Igor: Short, but sweet. Zakon. :)

Nameless One ::

Za levico bo glasovala urbana populacija, prebivalci mest in izobraženci


Pred kakšnim mesecem je agencija Interstat objavila anketo v kateri je poleg strankarske opredeljenosti razkrila tudi, da ima stranka SD največje število volilcev z nizko izobrazbo (osnovna šola ali manj). S tem je vsaj delno razbila mit, da za desne stranke glasujejo samo neizobraženci, leve stranke pa so gonila naperdka, zaradi česar naj bi zanje glasovali tudi najbolj izobraženi ljudje.
Seveda je možno debatirati o neodvisnosti agencije Interstat, glede na to, da se je pojavila po prejšnjih volitvah ter kot protiutež drugim agencijam za merjenje javnega mnenja. Vendar se mi zdi zanimivo, kako so se zadnje ankete vseh glavnih pisanih medijev(Dnevnik, Delo, Večer) približale prav napovedim, ki so jih do pred kratkim kazale le ankete agencije Interstat (Zmaga SDS z razliko približno 5%).

Zgodovina sprememb…

IgorGrozni ::

Eh, res sem pozabil na vse tiste, ki jih uspehi, niti govorance sedanje vlade nekako niso prepričali...., edit:, manj izobraženi, ki so običajno tudi najrevnejši in so te silne uspehe sedanje, pa tudi prejšnjih vlad najbolj čutili...ti so jezni in volijo proti sedanji-katerikoli vladi.

..na njih pa res vsi pozabijo....:(

Lp.Igor

Zgodovina sprememb…

matter ::

A če so levičarji omledni, omahljivi, lisjaški, a kultivirani osebki in nima nobeden od njih ˝karizme˝, imajo desničarji ˝namanj enega karizmatičnega vodjo˝in skupek robavsastih, enopoglednih in pokončnih štorov.

Očitno gledava druge predvolilne oddaje, ker si tu popolnoma zgrešil. Edino Pahor (dokler se je udeleževal soočenj) ustreza tvoji definiciji levičarjev. Blizu je tudi Golobič. Je pa odvisno ali gledaš le liderje, ali tudi podpredsednike in ostale zastopnike strank.

Tako da tudi tvojega profiliranja volivcev ne jemljem resno. Ni tako enostavno in enosmerno kot ga prikazuješ. Namreč ocenjuješ po politični opciji in ne po prikazanem. Ker reči da so RAVNO levičarski predstavniki vsi takšni, za kakršne ocenjuješ njihove volivce je pač pesek v oči. Individualno se kar močno razlikujejo.

Nekdo je omenil Lipo in dejal, da predstavi Peče največ vsebine: Nažalost ravno lipa pove najmanj od vsebinskih vprašanj, ker ni usmerjena v program, ampak deskriditiranje in napdanje vlade. To kar je delal Jelinčič levo usmerjenim vladam, tej desni pa ne več. In zakaj Jelinčič deluje tako: pomoje zato, ker je bil z večino strankami iz sedanje vlade kar 12 let skupaj v opoziciji, in ima več neporavnanih računov z levico. Obenem pa se zaveda, da če želi kdaj v vlado, ne more vseh napadati. Upam pa, da ga v vladi ne vidim.
Grem basket pa bom neloke metal

Izi ::

To kar je delal Jelinčič levo usmerjenim vladam, tej desni pa ne več.

In kaj je tu čudnega? Nacionalizem je vedno skrajna desnica, enako kot cerkev.
Po politični logiki je za pričakovati, da bosta Jelinčič in Janša velika politična kolega, saj sta oba na istem političnem polu.
Nacionalist vendar ne more računati na pomoč levice. Ker pa letos desnici z Janšo na čelu dobro kaže je ta trenutek največja politična priložnost za Jelinčiča, da končno pride na oblast.
Če letos zmaga SDS bo SNS prva stranka, ki se jim bo priključila v koalicijo.
Če si letos za SDS si hkrati tudi za SNS. Eno brez drugega ne gre :D

Zeberdee ::

Pri nas desne stranke sploh nimamo. Imamo eno kmečko stranko, dve cerkveni stranki in eno stranko, ki je "skrajno" desna, v bistvu pa deluje le na tem, da govori isto kot Francl v lokalnem baru po šterih perih.

Fizikalko ::

Nisem nek političen ekstremist, niti ne zaprisežen pripadnik samo ene stranke. Ampak...

Kako lahko kolikor toliko pameten človek voli SDS, ko vidi kaj takega?

Grimsu res manjkajo samo še brčice.

djordjevic ::

Kako lahko kolikor toliko pameten človek voli SDS, ko vidi kaj takega?

To se tudi jaz vedno znova vprašam. Me pa ista misel spreleti ob Jerovšku, Tanku, Černaču ...

WarpedGone ::

Grims se je tule precej dobro držal, sploh ko so ga sočasno napadali trije podobni kalibri, vrli školč, širca in klasinc. En bolj kredibilen kot drugi.

Vse najbolj moti tisti brezplačnik, ki ga nimajo pod kontrolo. Celo 10% bralstva jim je "ukradel". Samo 90% medijev majo še v rokah. Škandal!

Ja, hvala bogu za grimsa.
Zbogom in hvala za vse ribe

MadMicka ::

WarpedOne, ni problem, če zasebni kapital kot lastnik javnega medija postavi okvire uredniške politike. To je ja normalno. Problem pa je, če oblast z davkoplačevalskim denarjem počne določa uredniško politiko, ki poje hvalnice vladi. Razumeš? In Janša je z našim denarjem naredil iz RTV svoje trobilo, to je storil tudi z časopisom Delo, vendar revež ni imel dovolj našega denarja, pa so mu ga speljali pred nosom. In to počne s številnimi brezplačniki, ki se dejansko finacirajo iz državnih podjetji. To je problem. Ta problem je obstajal tudi v času, ko je bila na oblasti LDS. Ampak, sedaj se je problem povečal, namesto, da bi se zmanjšal.

WarpedGone ::

To ti veš ker si to začutu na vodi? Tako kot je širca obtožila, da se brezplačniki tiskajo v avstriji z denarjem od podkupnin za patrije?
Zbogom in hvala za vse ribe

jype ::

WarpedOne> Ja, hvala bogu za grimsa.

Noro.

KandazaR ::

Če bi bilo po moje bi šla rtv že zdavnaj v prodajo. Gledalci/poslušalci nimamo nobene koristi od nje samo plačevati moramo mesečni prispevek.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: KandazaR ()

tsh2 ::

Nisem nek političen ekstremist, niti ne zaprisežen pripadnik samo ene stranke. Ampak...

Kako lahko kolikor toliko pameten človek voli SDS, ko vidi kaj takega?

Grimsu res manjkajo samo še brčice.


fizikalko ne seri. ti si tak levičar po svojem razmišljanju da ni res. se te spomnim iz ene teme, kjer si branil slovenski "pravopis", lol.

tudi tale tvoj komentar je tipično levičarski. levičar reče: sem nepristranski "strokovnjak", ampak se moram postaviti na to stran. npr. jankovičeva podpora levih strank, ali pa kučanova. loleki.

Fizikalko ::

S tem odgovorom si povedal precej več o sebi, kot o meni.

ivanuscha ::

Ja ja, levičarjem teče voda v grlo. Na vse pretege se trudijo in iščejo podporo v Jankoviću in Kućanu... ne bo znesl pomoje. >:D

LordTado ::

točno tako,se mi zdi da jim je zmankal psihologije,tako kot so nekoč pridobivli volilce...
Ali pa so ljudje spregledali

VOLITVE 2 0 0 8

Postavni Janša ES-DE-ES,
vihar povzročil si in bes.
Vse cene rastejo v nebo,
doma pa lačna usta so.

Mister Pahor let`s go Barby
potaplja se v rdeči barvi,
bi rad on not nas vse potunkal,
o, ko le fino bi ga kdo prebunkal.

Gospodična al Gospa Kresalka,
s tabo pa res vsak kotalka.
Kdo pa danes verjame še napiflani blondinki,
ki zapomniš si jo le po lepi šminki?

Kako pa vi miseau Bajuk,
pred vami pa le dol klobuk
morda bi dal kdo iz Argentine,
a Slovenec pa rajši kar takoj pogine.

A tapravi naš gospod
pa je SLS predsednik Šrot.
Šrot pa hrana je za krave
in da zredimo pujse zdrave.

Kje pa je naš DESUS Karli,
čisto smo ga zanemarli.
A on nam je pripeljal tanke
in tako se je ujel v zanke.

Slovenski kawboy je naš Zmago,
kojemu baš nije drago,
da Slovenci res ne mor´mo skriti,
kako velike in požrešne mi smo riti.

Častna stranka pa edina je ZARES
a znotraj nje pa starih je vampirjev ples;
Jankoviči, Kučani in vsi ostali,
pod sabo vse bi druge pokopali.

To je moj volilni doprinos,
pa imejte zdaj kar vsi dolg nos.
Tudi moj že raste več kot 4 leta
ker vsak od vas 17 let že okrog me šeta.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: LordTado ()

jrtjtejtt ::

Zanimiva porazdelitev glasov, glede na anketo Ninamedie

Povolilno obdobje bo zanimivo kot leta 1996!

mtosev ::

ce grem dam glas Sdsju
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
Enermax Platimax | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Icematxyz ::

Ah te ankete raznin ninamedia,žurnal,pop-tv... in nevem katerih vse še...

Ko vidiš N=1000, N=2000, N= 501... lepo vas prosim. Še anketa z slo-tech strani bi lahko bila včasih bolj verodostojna. Prodajajo pa to kot sveto resnico. Takšne amaterske ankete so fop-shop in nič drugega. Sploh nevem kako si upa nek POP-tv takšna skrobucala uporabljati v svojih prispevkih.

T-h-o-r ::

zakaj bi šli sploh volit, tako ali tako ima kučan vso "pravo" oblast
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

Icematxyz ::

zakaj bi šli sploh volit, tako ali tako ima kučan vso "pravo" oblast


Hm. Glede na to, kaj si napisal te vrjetno stran na kateri je Kučan ne privlači preveč.

Zato pa greš voliti, da bo nasprotna stran sestavljala močno opozicijo v primeru da Kučanova stran zmaga. Ti pa praviš, da neboš šel voliti zato, ker tako Kučan ima vso "oblast".

Potem sklepam lahko samo eno. Da ti to odgovarja? Ker Kučan ima vso oblast, ti pa neboš šel voliti drugače od tega.

Vsi, ki ne nameravajo voliti, pa tako brezveze da se oglašajo pa to govorijo, ker njihov glas tako nič ne šteje. Če ne greš voliti je vseeno kaj sploh meniš. Nima dobene teže in se nikjer ne bo odrazilo.

Torej pojdi voliti in se odloči ali pa se ukvarjaj raje z drugimi stvarmi in ne z razmišljanjem, kako ne boš volil.

Zgodovina sprememb…

djordjevic ::

Še en dokaz, da je zajedljivo izražanje nekaterim nepojmljiva prvina pisnega sporočanja. :)

Matheeew ::

Ah te ankete raznin ninamedia,žurnal,pop-tv... in nevem katerih vse še...

Ko vidiš N=1000, N=2000, N= 501... lepo vas prosim. Še anketa z slo-tech strani bi lahko bila včasih bolj verodostojna. Prodajajo pa to kot sveto resnico. Takšne amaterske ankete so fop-shop in nič drugega. Sploh nevem kako si upa nek POP-tv takšna skrobucala uporabljati v svojih prispevkih.


n=1000 lahko zadostuje, če se izbere ustrezen vzorec.

Če boš delal anketo na Slo-techu ti tudi n=30.000 ne pomaga dosti in bo slabša napoved kot v zgoraj omenjenem primeru.

Utk ::

Glede na to, da je tole ˝Loža˝ in da se mi pa res ne da neskončno argumentirati in iskati , heh, dokazov, bom povedal po ˝kmečko˝, da bodo tudi ˝desničarji˝ razumeli:

Glede na vtis, ki ga puščajo tako eni kot drugi bi si upal napovedati tole: Za levico bo glasovala urbana populacija, prebivalci mest in izobraženci, za desnico pa podeželje in predmoderneži.
Problem levice je v tem, da urbana populacija, njihovi volilci, ne marajo kaj dosti za volitve.

Torej, če ste sofisticirani, kultivirani dejanski ali po duši urbanizirani posameznik, boste najbolj zadeli, če boste volili omlednega Pahorja, izobraženo Kresalovo ali mešanca med Pahorjem in Janšo, Golobiča. če pa ste ruralec,po duši ali pa dejansko, pa imate tako ali tako le eno izbiro, J.J. -ja.


Za vsako bedarijo res ni treba iskat linkov, ampak to tvoje nakladanje je pa res mimo. Ankete in zadnje volitve leta 2004 tega ne podpirajo. V ljubljanski eni in drugi volilni enoti je SDS dobil več kot 30%. Marsikje drugje pa manj. Recimo v mariborski, ptujski in celo novomeški (samo 25%), ko je pa ja znano kakšni fašistični kmetavzarji so Dolenjci, ker tako radi preganjajo nedolzne Cigane.
Malo si poglej forum Financ. Mislim, da če bi tam delal anketo, bi komunisti, ups, levičarji, dobili morda 15%, vsi skupaj. Ali tudi na Finance hodijo sami neizobrazeni ruralni kmetavzarji?
Ziviš v preteklosti. Ljudje hočejo nizje davke, ne pa kvazi borce za reveze.

WarpedGone ::

Volini molk.
Zbogom in hvala za vse ribe

Izi ::

Konec molka :D
Tukaj spremljajte začasne rezultate: http://volitve.gov.si/dz2008/
Zgleda, da bo na koncu vendarle zmagal SD.
Še je upanje za Slovenijo.

Več kot polovici Slovencev pa je izgleda vseeno v kakšni državi bodo živeli naslednje 4 leta.
Volilo je samo 48% upravičencev

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Izi ()

djordjevic ::

Volilo je samo 48% upravičencev
Mnja, za neoddajo glasu bi jaz nabil simbolično kazen. Edina pravica in še te ne izkoristiš, naslednja 4 leta pa pizdiš, kako je vse slabo? No go.

mavec ::

No tudi sam ne morem verjeti, da se je volitev udeležila manj kot polovica volilnih upravičencev.
Iz vsakega četrtletja volilna udeležba strmo pada. :|

Tr0n ::

To pa je res majhna udelezba.

Fizikalko ::

To je udeležba do 16. ure... Tako da bo končna zihr čez 60%.

KandazaR ::

In še večji hec je da je pribljižno 25% volilcev odločilo o novi koaliciji.

mavec ::

To je udeležba do 16. ure... Tako da bo končna zihr čez 60%.


Hm. Jaz nikjer ne vidim podatka, da to kaže volilno udeležbo do 16. ure. Prav tako pa nikjer ne piše končna udeležba...

Izi ::

Imaš prav, tisto še ni dokončna številka, je pa vsekakor opazen trend upadanja
Leto 1992 - Volilna udeležba je bila 85,60 %
Leto 1996 - Volilna udeležba je bila 73,70 %
Leto 2000 - Volilna udeležba je bila 70,14 %
Leto 2004 - Volilna udeležba je bila 60,65 %
Leto 2008 - Volilna udeležba je bila ?

Tr0n ::

Do 20.10 ure je bila udelezba 50.4%.

Izi ::

Do 20.10 ure je bila udelezba 50.4%

Volišča pa so se zaprla ob 19 uri :D
Izgleda, da še niso iz čisto vseh volišč prinesli skrinjic na štetje.

Tr0n ::

Ne, to so rezultati do sedaj prestetih glasov.

SOCIALNI DEMOKRATI
29,72 %
SLOVENSKA DEMOKRATSKA STRANKA - SDS
29,41 %

Razlika se manjsa.

cekr ::

Po naslednji objavi bo SDS že v vodstvu.
Samo še 0,04% razlike.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: cekr ()

T-h-o-r ::

zdaj so iz grosupljega prišli podatki :D
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

McNato ::

Treba je uporševati da bo za SDS prišlo še kakih 8000 glasov iz tujine. SDS je zelo verjetno zmagovalec volitev, vendar je to pirova zmaga ker nima zadosti supporta ostalih strank za oblikovanje koalicije.

Tr0n ::

Heh, pa se res. SDS trenutno vodi.

mavec ::

Ne več. SD prevzela vajeti nazaj.

SOCIALNI DEMOKRATI
143.413
29,85 %

SLOVENSKA DEMOKRATSKA STRANKA - SDS
142.288
29,62 %

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mavec ()

koyotee ::

ne pa ne, cis izenaceno ;)
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

djordjevic ::

Sicer počasi, ampak razlika le narašča.

SD - 29,94 %
SDS - 29,57 %

lp, D


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Volitve v EU parlament (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
1009301 (7225) [SpydeR]
»

Desnica razpada? (strani: 1 2 3 414 15 16 17 )

Oddelek: Problemi človeštva
82996195 (79535) poweroff
»

koga volit? (strani: 1 2 3 416 17 18 19 )

Oddelek: Problemi človeštva
94645120 (27191) poweroff
»

Rezultati državnozborskih volitev 2004 (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Problemi človeštva
49027396 (17435) iration

Več podobnih tem