» »

Evolucija je teorija in ne dejstvo

Evolucija je teorija in ne dejstvo

««
8 / 23
»»

gzibret ::

Preberi link!
Vse je za neki dobr!

MadMicka ::

Jaz sm gledal glede tega oddajo na Discovery channel. Problem pri menjavi magnetnega polja je v tem, da tedaj oslabi in se neenakomerno porazdeli magnetni ščih okoli zemlje, kar pomeni močno povečano radiacijo. Če bi se to dogajalo sedaj, bi umrlo na milijone in milijone ljudi. Je pa res, da bi lahko vsako noč gledali čudovito nebo, polno razno raznih sijev. :\

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MadMicka ()

matusk ::

>ZAČETKI SVETA IN ČLOVEŠTVA
Bog ustvari vesolje in človeštvo
V začetku je Bog ustvaril nebo in zemljo. Zemlja pa je bila pusta in prazna, tema se je razprostirala nad globinami in duh Božji je vel nad vodami.

Vidi se, da stvarjenje ni pogojeno iz fizičnega, ampak iz duhovnega. Kako boš dokazal obstoj duhovnega z fizičnimi dolazi, nikakor. Stvarjenje je stvar vere.

keber ::

>>> Stvarjenje je stvar vere.
Potem pa naj tam ostane in se ne meša v realnost.

Kot praviš, obstoj duhovnega s fizičnimi dokazi ne moreš dokazati. To je ekvivalentno trditvi, da duhovno ne more vplivati na fizično. Ekola, pa smo zaključili s kreacionizmom :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: keber ()

Vera je realna in obstoj duhovnega je realnost. Prej, ko se tega zaveš bolje zate. Obstoj duhovnega ne moreš dokazati. Vendar pa nam je prisotnost duhovnega sveta viden vsak dan. Torej nismo opravili z kreacionizmom :) . Prej z evolucijo.

keber ::

>>> Vera je realna in obstoj duhovnega je realnost.

>>> Obstoj duhovnega ne moreš dokazati.

Realnosti ne moreš dokazati? :\ Zanimiva izjava ...

matusk, pogorel si. Kje so tvoje razlage kapnikov, geoloških plasti in ostalih desetin vprašanj, tukaj zastavljenih? Ni odgovora? Ali so pametni raje tiho?:D

Gundolf ::

Takole bom nadaljeval tvojo misel matusk, čim prej ko boste kreacionisti opravili z evolucijo (beri: nehali izkazovat vaše neznanje na njej), bolje bo.

Lahko se sprijaznite, da vseh vaših verskih besedil ne gre jemat dobesedno, lahko se sprijaznite s tem, da je cerkveno vodstvo prenazadnjaško (če so priznali, da je Zemlja okrogla, in da ni center vesolja z rahlo zamudo, potem ni pričakovati, da bodo evolucijo sprejeli z odprtimi rokami) ali celo s tem, da morda verjamete v napačnega boga (že samo dejstvo, da je izbrana vera pogojena skoraj totalno na geografsko pozicijo in ožjo ter širšo skupnost, v katero se posameznik rodi, bi morala pri vernikih sprožiti enepar velikih zvonov v glavi).

Ja ok, vera ima lahko še neko mesto tam, kjer vse še ni čisto jasno (recimo nastanek vesolja), to lahko vsak verjame čisto dobesedno, kar hoče. Ampak ne mi pa v že stokrat dokazanih stvari, kot sta starost Zemlje in evolucija, tlačit totalno verskih načel. Ta ne spadajo tja!

Thomas ::

Angleška Evangeličanska cerkev in Rimskokatoliška cerkev, sta že obe priznali Darwinovo evolucijo. URADNO.

Kako je pa z raznimi Jehovci, Muslimani, Mormoni in podobnimi?

Tako ali tako predlagamo (desničarji kot jaz) - izbris iz registra verskih skupnosti zanje.

Vajenc ::

gzibret:Hitrost rasti kapnikov se da prav fletno izmeriti z ravnilom (no, ne glih z ravnilom, ampak metodologija je zelo podobna, nobene elektronike ne rabiš) v razponu nekaj let ali 10 let. Znaša mislim da 2 mm na stoletje. Koliko rabi 20 meterski kapnik, da zraste? In te 20 metrske kapnike si lahko ogledaš recimo v Postojnski jami.

Tole bi bilo lahko učinkovito prepričevanje večine vernih v nesmisel (vsaj židov,kristjanov,muslimanov), kateri menijo, da se je življenje začelo z Adamom,Evo,Kajn (če preračunamo generacije sigurno dobimo manjšo starost zemlje).

Ker nisem znanstvenik, pa so meni bolj razumljive od Darwinove evolucije, teorije ala Arthur C. Clarke, Douglas Adams-Št.vodnik...:P

Take teorije, ki se jih da z trenutno znanostjo "dokazati", mi niso povšeči, ker jih z "dokazovanjem" stalno spodbijajo ( ponavadi samo zaradi publicitete ampak vseeno).

Mormoni,jehovine priče,muslimani... po mojem, da ne, ker so teli preveč ortodoksni, bi se jim zamajala moč prepričevanja. Verjetno so tudi v Rimu priznali samo do neke meje, to da se je človek razvil iz opice, si ne morejo privoščiti. To ,da pa se je rastlina Benjamin razvila iz filadendruma pa že. 8-)

> pa so meni bolj razumljive od Darwinove evolucije, teorije ala Arthur C. Clarke, Douglas Adams-Št.vodnik...

Da so alieni pomagali?

Kdo je pomagal alienom, da so zevoluirali oni?

p.s.

Clarke tega ne smatra za teorijo, samo za zaplet kakšnega svojega romana.

> Verjetno so tudi v Rimu priznali samo do neke meje

Nikakor, "do neke meje". Evolucija je zanje uradno pravilna teorija.

tilko ::

Mogoče pa stvarjenja po sv. pismu ne bi smeli jemat tako dobesedno.

Tear_DR0P ::

tudi mormoni so prilagodljivi - mnogoženstvo so ukinal, črnce so priznal za ljudiin jim omogočl vstopit v mormonsko sekto

jst sicer mislim da ni nič (hudo) narobe, če nekdo verjame v kreacionizem. vendar on verjame in naj drugih ne prepričuje s potvarjanjem dokazov - tako le odvrača potencialne believerje. Kdor pa je pristaš teorije, ta ne potvarja dokazov - le preko obstoječih sklepa na manjkajoče in uspelo jim je prepričat množice - tud jst ne verjamem ravno v kreacionizem
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

> jst sicer mislim da ni nič (hudo) narobe, če nekdo verjame v kreacionizem.

Se POPOLNOMA strinjam. S tem ni nič narobe, to vsak sme. To je njegova pravica.

Ampak če pride s tem na tale forum, bo pač imel opravka z mnogimi evolucionisti, vključno z mano. Kakšen mu utegne celo zabrusti - vosu!

Lahko rečem, da je teorija veolucije zgolj teorija. Lahko rečem, da je teorija kreacionizma zgolj teorija. Vendar mi je teorija kreacionizma všeč zato, ker si ne morem predstavljat kako bi lahko vse to nastalo po naključju. Vendar pa od nas ne ve koliko je stara zemlja. Navedli ste dokza kapnikov. Mi že opazujemo kapnike določeno obdobje. Kaj pa če se je pred 5000 leti odvijal drugačen proces, so bili drugačni pogoji za nastanek kapnikov? Vsi dokazi, ki jih boste navedli slonijo na preučevanjih do nekaj 100 leti, nimamo pa vpogleda dalj nazaj. Jest osebno mislim, da je stara zemlja 10.000 let. Vendar pa ne morem 100% za tem stati. Prav tako pa ne morejo evolucionisti stati za tem, da je stara 4,5 miljarde let. Preprosto to ni mogoče, ker nihče nima vpogleda v preteklost. Torej teorija je eno, realnost pa je lahko drugo. Katero teorijo boš pa sprejel, je pa tvoja osebna odločitev. Ne zdi se mi pa prav, da se v šoli učimo samo o evoluciji, mislim, da bi morali predstaviti obe teoriji.

Thomas. S tem da bivši papež reče : "Evolucija je dokazana, ampak je bog ta, ki jo je omogočil", ni nujno to, da zagovarjajo nastanek Adama iz opice. Mogoče za živali in rastline (ljudje nismo živali po njihovo).
Clarke pa naj bi bil z svojim znanjem in seveda predvsem domišljijo cenjen tudi v strokovnih krogih. Sej veš domišljija-ideje-osnutek-izdelava.
Kdo je pa vesoljčke naredil? NPr. neki drgi bolj razviti vesoljčki..., kdo je pa izvirnike naredil?
Verjetno si lahko pomagamo samo z "bogom", vsaj dokler ne raziščejo do kam seže vesolje.

OwcA ::

Vem, da mi bo žal, ampak čemu ravno 10.000 let? Kaj po Knjigi ne nanese starost le dobrih 6.000?
Otroška radovednost - gonilo napredka.

Matusk: Se mi zdi bolje ,da v šolah predstavljajo neko strokovno znanje, kar pa verovanje v kreiranje ljudi po bogovi podobi ni, mogoče le v primeru teološkega študija. Se pa strinjam s tabo, da si vsak posameznik z svojimi izkušnjami, znanjem in družbo izbere ali bolje prevzame neko svojo teorijo, tudi o nastanku ljudi.

Evo, taki kreacionisti ste pa problem. Vi bi v šole rinili verske teorije, samo zato ker vam znanstvene teorije niso všeč. V sistemu: "Ne morem si predstavljat, kako je lahko Zemlja stara več kot 10.000 let, ker to ne gre skupaj s Svetim pismom, lahko pa si predstavljam, kako so se fizikalni zakoni tako nekje več kot 5000 let nazaj tako spremenili, da iz sedanjih fizikalnih procesov ne moremo sklepati na pretekle."

>Vsi dokazi, ki jih boste navedli slonijo na preučevanjih do nekaj 100 leti, nimamo pa vpogleda dalj nazaj.

E, dragi matusk, če si ti lahko predstavljaš, da se je enepar tisočletij nazaj enepar sto fizikalnih procesov odvijalo povsem drugače kot se sedaj, to še ne pomeni, da je to res vsaj 0.00001% možno. Dej povej po pravici, a ti res verjameš, da so se kontinenti recimo 5000 let nazaj premikali nekaj 100x hitreje, da so kapniki rasli 100x hitreje, da so gorovja nastajala 100x hitreje, da so se organske snovi nalagale 100x hitreje, da so se ogljikovi izotopi 100x hitreje redčili, ... In, da se je vse to 100x hitrejše dogajanje, pustilo popolnoma enake rezultate kot bi ga dogajanje pri dandanes izmerjeni hitrosti? In to še vedno verjameš, če faktor 100x zamenjaš s 100000x? Kar, če to verjameš, potem matusk, je tvoje mnenje, kaj bi se morali otroci v šoli učiti v okviru naravoslovnih znanosti, vredno točno 0. Lahko samo upamo, da se v učne načrte pri nas ne začneta vmešavati politika in cerkev s tebi podobnimi argumenti, ter da take odločitve ostanejo v rokah strokovnjakov.

Owca: starost zemlje po kreacionizmu

Če je Bog ustvaril Vesolje, potem je Bog vsemogočen. In če je iz mrtvega ratalo živo, potem je Bog ustvaril tako mrtvo, kot tudi živo. In če je Bog ustvaril živo, je ustvaril tudi Človeka. Mislim, da je to jasno. In dokler ne bo odgovora na vprašanje, od kod Vesolje (razen tiste bedarije, da je nastal iz nič), toliko časa je bolj verjetno, da Bog je, kod da ga ni. In to ni stvar Vere, to je stvar zdravega Razuma.

HeMan ::

Zakaj je potem bolj verjetno da Bog obstaja? Kaj pa ko se vprašaš od kje je Bog prišel? Če je odogovor da je od vedno tu, oz da nima začetka, je lih tok verjetno kot da vesolje nastane iz "nič".

Se pravi MadMicka, na moji mizi je bil včeraj listek, danes ga ni več. Torej bo (dokler ga ne najdem) najbolj verjetno, da je ukradel Bog?

Mati ::

Kako pa si vsi vrli kreacionisti razlagate dejstvo, da je genska zasnova vseh živih bitij na planetu zelo podobna. S šimpanzom imamo recimo 98% enakih genov. Tudi miš, čebela, črv ali virus imajo mnogo skupnih genov z ljudmi.
Jaz osebno si razlagam, da je človek nastal v dolgi borbi evolucije in vsem nam skupne so bakterije. Nekateri geni bakterij so zaradi žarčenja ali česarkoli drugega mutirali in nastala je nova vrsta bakterij itd...črvi, kače, kuščarji, volkovi, medvedi, opice....
Geni se prepisujejo in se nenehno borijo med sabo za obstoj. S tem ustvarjajo nove oblike življenja.

Blodnje v stilu MadMicke in matuska pa niti niso na mestu...

> Blodnje v stilu MadMicke in matuska pa niti niso na mestu...

Ja, samo matusaka ljudje na splošno - če ravno niso kakšni matusaki - hitro odpišejo, z njegovimi "argumenti" vred.

Dvomi in opletanja kot jih dela Mici, pa jim nekako zlezejo pod kožo.

Sem že ene dvakrat omenil, da največje število nasprotnikov evolucije v ZDA je Micy type. NE matusak type.

Daedalus ::

Če je Bog ustvaril Vesolje, potem je Bog vsemogočen. In če je iz mrtvega ratalo živo, potem je Bog ustvaril tako mrtvo, kot tudi živo. In če je Bog ustvaril živo, je ustvaril tudi Človeka. Mislim, da je to jasno. In dokler ne bo odgovora na vprašanje, od kod Vesolje (razen tiste bedarije, da je nastal iz nič), toliko časa je bolj verjetno, da Bog je, kod da ga ni. In to ni stvar Vere, to je stvar zdravega Razuma.

Od kod Bog? Kako je stvar zdravega razuma lahko entiteta, ki je od nekdaj do nekdaj? Daj mi to razloži. Z Razumom, seveda.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Dokler bo znanost o vesolju temeljila na matematičnih formulah, bo ta ostala domena posameznikov, ki si to neskončnost lahko predstavljajo v številkah. Če pa bi znanstveniki prišli do ugotovitve ,da ni vse entiteta - se pravi, da se nastanka oz. konca vesolja ne da razložiti z formulo, bodo s tem bližje nepredstavljivosti boga. S tem pa bi se tudi zmanjšal razkorak med evolucionisti in kreacionisti .

Fizikalko ::

Thomas, par postov nazaj si rekel, da si desničar, nedavno pa, da nisi ne desničar ne levičar. Končno torej priznaš, kar je že dolgo očitno. ;)

Sicer pa, Micka, od kje tebi zaključek, da je Bog vsemogočen, ker je ustvaril vesolje... Zakaj vsemogočen? Mogočen že, to pa je vse, kar je nujnega. Pa še to je relativno. Če grem v ekstrem, morda je eden najslabših v ligi Bogov, ki ustvarjajo vesolja.

Za desničarja me imenujejo levičarji. Potem se (ironično) včasih tako nazivam tudi sam.

Ampak še najbolj koncizen levičarski program sem na tem forumu spesnil jaz. Komentiral ga je pa samo en levičar - yipe, zelo mimogrede.

Ne. Nisem ne levičar in ne desničar in ne sredinec. Še liberalec ne.

Samo kdaj pa kdaj se potegnem za koga od teh, ponavadi res za desničarje, včasih pa tudi proti njim.

Mene politika NE zanima pretirano. Tudi čebele me ne, pa lahko govorim cel dan o njih.

Ve se, kaj mene (praktično edino) RES zanima.

Maths?

Offtopic: No ja, na liberalno ti pa že potegne večinoma...

BTW naš sveže izvoljeni kardinal Dr Franc Rode, naj bi se na četrtkovi maši zagovoril in s tem priznal svoje prepričanje v evolucijo 8-O

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Vajenc ()

Brez smisla opletaš, Vajenec. Povedal sem kakšno je uradno stališče RKC, ti si pa mau duhovit. Vsaj ko ne stokaš, kako ne razumeš dobr.

Danes imam spet čas, pa malo opletam, drugač pa sebe in tebe tudi čisto dobro razumem !
Pa še enkrat: če bi vatikan res sprejel evolucijo tako kot je, bi verouk potekal povsem drugače.

Da ne bi bilo nesporazuma: jaz osebno v Boga ne verjamem. In četudi Bog obstaja, ne verjamem, da se vpleta v naše življenje. Še zlasti pa ne verjamem v posmrtno življenje.

Vendar če zagovarjam obstoj Boga, potem velja: normalno, da če nekaj ustvariš, to ustvariš upoštevajoč nek red, neka pravila. Kako pa naj bi ravnal drugače? Zaradi mene bi lahko šimpanzi in človek imeli 100% enake gene, pa bi še vedno bila bistvena razlika: človek ima dušo, šimanzi jo nimajo.

Kar se pa tiče nastanka vesolja: kaj je bolj verjetno, da nekaj nastane iz nič ali da obstaja Bog, ki je ustvaril, kar vidimo in katerega naš razum zaradi naše omejenosti ne more doumeti?

Niti slučajno s tem nisi dokazal vsemogočnosti, ki naj bi sledila zgolj iz dejstva, da je ustvaril vesolje. Dodal pa si nov stvor: dokaži, da šimpanzi nimajo duše (še prej pa, da jo človek ima).

Aja, to, ali verjameš v Boga ali ne, je irelevantno. Izpeljuješ pač neko teorijo (sploh ni važno, da v njo verjameš, to se strinjam) in to počni konsistentno.

Zgodovina sprememb…

tilko ::

No no, zdej se bomo šli kdo bolj užali tistega, ki ne misle tko kt mi?

Jst osebno verjamem obema teorijama. Tako v prid kreacionizmu kot evoluciji govori vprid mnogo dejstev. Zakaj pride do največjih napak v znanost? Zato, ker nekateri znanstveniki tko zelo verjamejo svojim norim idejam, da pozabijo vključiti tudi druga mnenja. Je pa res, da so na podoben način nastala tudi največja odkritja.
Človek si že od nekdaj podreja zemljo, naravo in vse okrog sebe. Najbrž lahko vsi opazmo kam nas to pelje. Eden od produktov tega je tud matematika. Lahko je zelo uporabna, po drugi strani pa je največja laž na svetu. Vedno predpostavljamo matematično idealne razmere, če pa že niso idealne so pa le približki. Na tak način bo zelo težko odkrit skrivnosti življenja. Če pogledaš organizem, je zgrajen naravno idealno. Vsi procesi so nam zelo kompleksni, ubistvu pa je vse zelo enostavno. Samo zato, ker si želimo vse podrejat in spravit v neke formule.

Vglavnem, evolucija je na koncu še vedno teorija. Tako kot teorija o atomih, elektronih, kemiji, fiziki, relativnosti in vsem ostalem. Tudi kreacionizem je teorija. Kaj pa kdo verjame je pa njegova stvar. Pa nej uporabim stavek iz Svetega pisma: "Tisti, ki je brez greha, naj prvi vrže kamen." Oziroma: Kdor misli, da vse ve naj začne učit ostale. No, samokritika je ponavadi zelo dobra stvar.

lpt

> V prid kreacionizmu govori mnogo dejstev ...

Potem pa svizec zavije čokolado. Oziroma: Katera pa so ta dejstva?

snow ::

Jaz mam tudi eno teorijo (superspominskikreacionizem):
Bog je včeraj ustvaril celotno vesolje z vsemi ljudmi in spomini na njihovo življenje.
Seveda je poleg tega nastavil vse po vesolju tako, da izgleda kot, da se je vesolje razvilo iz nič pred enimi 15 miljardami leti in sedaj se smeji, ko ljudje tukaj ugotavljajo kako je nastalo.
Random mutation plus nonrandom cumulative natural selection - Richard Dawkins

Jaz mislim, da se je to zgodilo 1 sekundo nazaj. Naši spomini, da navidezno vse klapa po znanstvenih kriterijih, je le ustvarjen spomin.

Ta post ni bil nikoli napisan, pač pa ustvarjen skupaj s svetom.

OwcA ::

Ironično, Descartes se je solipsizma rešil ravno z (dobrim) bogom. ;)
Otroška radovednost - gonilo napredka.

Da popravim MadMicko. Šimpans ima tudi dušo. Ker k duši spadajo razum, čustva itd. To šimpans ima. To kar pa nima je duh. Človek pa ima duha in to je tisto kar nas ločuje od živali. Tako pravi Sv. Pismo.
Thomas, ne vem zakaj me non-stop napadaš, ali ne moreš prenesti tega, da so drugi drugačnega mnenja? Pa, prosim, da me pravilno imenuješ, nisem matusak, ampak Matusk, hvala!

> nisem matusak, ampak Matusk, hvala!

Se opravičujem. Ampak tudi šimpanz ni šimpans.

Kar se drugačnega mnenja tiče, ti ga seveda prepustim. Če seveda zdrži moje dvome, preizkuse in teste.

Ker, glej, meni za mnenje ni nič mar. Če je napačno naj se umakne pravilnemu. To je vsa aritmetika, ki jo razumem. Zakaj me napadaš? Ne preneseš tega mojega mnenja?

Za kreacioniste torej vprašanje: Kako globok je bil Grand Canyon ob stvaritvi sveta?

A - ga še ni bilo, reka Colorado ga je izgrebla kasneje

B - nekoliko manj kot danes

C - prav toliko je bil globok

> Kako pa si vsi vrli kreacionisti razlagate dejstvo, da je genska zasnova vseh živih bitij na planetu zelo podobna. S šimpanzom imamo recimo 98% enakih genov. Tudi miš, čebela, črv ali virus imajo mnogo skupnih genov z ljudmi.

Še huje. Kako si kreacionisti razlagate dejstvo, da imajo celice v celotnem živem svetu precej identično biokemijo. Membrane so povsod sestavljene iz fosfolipidov, prenašalec energije je povsot molekula Adenozin3fosfat (ATP), procesi pridobivanja energije le rahlo variirajo (fotosinteza je kemično gledano obraten proces od dihanja, calvinov cikel, samo, da enkrat gre v eno, drugič pa v drugo smer), razmnoževanje celic poteka na enakih temeljih, tako pri solati, kot pri ljudeh....

Kako si razlagate, da so specifični organeli (kloroplasti, mitohondriji, jedro...) pri uekariotskih celicah zelo podobni posamezni prokariotski celici - organeli imajo svojo membrano, svojo rnk, svoje encime za razmnoževanje).

Kako si razlagate, da je osnovna sestava in struktura DNK ali različnih RNK dobesedno identična pri vseh tipih življenja, celo pri virusih.....

> Vsi dokazi, ki jih boste navedli slonijo na preučevanjih do nekaj 100 leti, nimamo pa vpogleda dalj nazaj. Jest osebno mislim, da je stara zemlja 10.000 let. Vendar pa ne morem 100% za tem stati.

Imamo znanje, da procesi vsaj nekaj 1000 let potekajo identično, kot danes. Če trdiš, da je bila erozija v preteklosti 1000000X hitrejša, zakaj pol ni do konca razjedlo najstarejših človeških zgradb (egipčanske piramide, Stonehenge...)?

Dvomiti v to, da je Zemlja starejša od 10.000 let je isto, kot dvomiti v to, da je Zemlja okrogla.

> Človek si že od nekdaj podreja zemljo, naravo in vse okrog sebe. Najbrž lahko vsi opazmo kam nas to pelje. Eden od produktov tega je tud matematika.

Matematika je za opis in napoved dogajanj v univerzumu enako koristna, kot je traktor kmetu. Saj kmet lahko pridela hrano, samo brez traktorja gre zadeva mnogo počasneje in dosti več se je treba matrat.
Vse je za neki dobr!

Thomas - dobra prispodoba o kanjonu. Veliko pove.
Vse je za neki dobr!

Hvala, gzibret.

Sem jo uporabil na pokojnem CNN forumu, preden je Slotech obstajal. Češ, da naj vrli kreacionisti v Ameriki v Grand Canyonu OZNAČIJO plast (višino), od koder naprej dol je spodjedala reka in od koder naprej gor reka ni nikoli odnašala, ker je bil kanjon toliko globoko že kar ustvarjen.

Rekel sem, da zasluži zadeva zlato ploščico.

> Rekel sem, da zasluži zadeva zlato ploščico.

>:D
Vse je za neki dobr!

Hm, ne vem no, če je to sploh sporno. Če je Bog ustvaril Vesolje in zakonitosti na podlagi katerega se je razvijalo vesolje, nato pa je mrtvi materiji vdihnil življenje in ga prepustim zakonitostim, ki jih je on postavil, nato pa še ustvaril človeka po svoji podobi, potem dejansko se nima smisla pričkati koliko je kaj staro.

Sicer pa, če je Bog ustvaril človeka in mu dal razum ter svobodno voljo ter oblast nad dejanji, ki lahko človeka pripeljejo v nebesa ali pekel, kaj ni potemtakem razumljivo, da je Bog MORAL ustvariti zakonitosti, katerim se podreja mrtva in živa materija in katere je človek sposoben doumeti? Ne moreš namreč ustvariti človeka z razumom ter svobodno voljo in ga postaviti v umetno okolje, katerega človek ne more doumeti. V takšnem primeru bi se božji namen, da ustvari človeka po svoji podobi, ki bo s svojimi dejanji odločal o svoji usodi! izjalovil. Bistveno na tem svetu je zaupanje v Boga. Človek v takšnem umetnem, nenaravnem okolju bi pač z gotovostjo videl in vedel, da Bog je in o zaupanju kot temeljni vrednosti za vstop v nebesa ne bi več mogli govoriti.

jype ::

Mater je ta bog en sposoben tip...

Tako ravnotezje je naredu tko, da je "vdihnil" zivljenje. Kolk je verjetnosti, da se je to zgodilo "po nacrtu" ? Po moje precelj bolj priblizno nic, kot je verjetnosti, da se zivljenje razvije po nakljucju.

Kolk casa traja ce neskoncno opic tipka po neskoncno pisalnih strojih, da napisejo vojno in mir?

Ce me je hotu narest po svoji podobi, je kr fajn faliu. Pa btw, zakaj severnoameriski indijanci nimajo brade? Zakaj so crnci crni? A to je bog iz dolgcasa kompliciru, ko je ustvarjal svet?

Bom se jaz dokazal, da je edino smiselno, da bog ne obstaja: Boga ni, kr poglejte v literaturo.

Saladin ::

Mene pa zanima, kaj sploh dela kreacionizem pod oddelkom Z&T?
Dobro je kar nosi največ svobodne koristi/najmanj bolečine čim več sentientom
na najhitrejši, najvarnejši in najbolj moralen način za najdaljše obdobje.
"Utilitarianizem po Saladinovo"
««
8 / 23
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Atheist Experience Show (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Problemi človeštva
30354030 (41114) s1m0n
»

Tehnološki napredek/evolucija ni eksponenten (strani: 1 2 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
5110925 (10351) _marko
»

Veliki filter vključitev mitohondrijev v prokariontsko celico? (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
7715776 (13930) Okapi
»

Nastanek življenja (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Loža
35753030 (48255) Vajenc
»

Ali teorija evolucije poziva k rasizmu in genocidu? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Problemi človeštva
21330803 (27429) jzgorisek

Več podobnih tem