Forum » Loža » Peka pizze
Peka pizze
korenje3 ::
cebelar123 je izjavil:
Malo da obudim temo. Zadnje čase se malo igramo doma s picami.
Včerajšna priprava mini pic v navadni pečici na kamnu.
Poolish po 18h
Uporabljeni pelati
Pred peka
pice
To so te začetniške pice.
Sicer ne vem zakaj je testo tako kot krof... sam lahko da si dal preveč olja v testo ali na testo. Naredi brez olja.
Mocarela ni sušena. To je treba posušiti čez noč. Narezat in posušit, ker ima ogromno sirotke v notranjosti.
cebelar123 je izjavil:
Evo nekaj od danes
Odlično.
Si uporabil moko tipa 800?
1. Zmešam testo
2. Pozabim na testo in se spomnim čez cca.1-2 dni
3. Se poigram s testom in naredim obliko, robove nafilam s sirom
4. Uporabim domišlijo in se poigram s topingi
5. Segrejem pečico na max
6. Pečem cca 20 min
A se sam meni zdi, ali je testo surovo? (pa ne mislim skorja)
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W
Zgodovina sprememb…
- spremenil: korenje3 ()
cebelar123 ::
Za eno osebo,kot razumem daš
100ml.vode 2gr.kvasa 100gr.mode in malo meda 2gr.Potem pustiš zunaj 1 uro in daš v hladilnik za 16-24 ur
potem pa dodaš 10gr.mrzle vode 5gr.soli in 60gr.moke lepo gnetiš in pistiš 1-2 ure vzhajat in to je to
Kaj prav razumem.
Lp
Točno , pa zelo dobro poglej kako zapira hlebček, sploh ko razlaga da zgornja stran mora ostati zgoraj. Pa zelo priporočam "špohtl" dobiš ga v šparu plastičnega tam pri priboru za peko peciva.
Ker se moka 00 rada lepi na prste.
Potem pa pač tisto kaj sem napisal, če imaš navadno pečico.
korenje3 ::
Meda se ne daje v testo. To je sladkor, ki ga kvasovke spremenijo v alkohol. Testo se začne prej kisat in ni dobro.
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W
cebelar123 ::
Meda se ne daje v testo. To je sladkor, ki ga kvasovke spremenijo v alkohol. Testo se začne prej kisat in ni dobro.
Manitoba 00 sem uporabil.
Med pa dam namesto sladkorja, če ga da king of poolish potem ne more bit narobe. Je pa on v nekem videu rekel, da ga da ker je bolj zdravo in nima nekega posebnega drugega razloga.
TOP ::
cebelar123 je izjavil:
Za eno osebo,kot razumem daš
100ml.vode 2gr.kvasa 100gr.mode in malo meda 2gr.Potem pustiš zunaj 1 uro in daš v hladilnik za 16-24 ur
potem pa dodaš 10gr.mrzle vode 5gr.soli in 60gr.moke lepo gnetiš in pistiš 1-2 ure vzhajat in to je to
Kaj prav razumem.
Lp
Točno , pa zelo dobro poglej kako zapira hlebček, sploh ko razlaga da zgornja stran mora ostati zgoraj. Pa zelo priporočam "špohtl" dobiš ga v šparu plastičnega tam pri priboru za peko peciva.
Ker se moka 00 rada lepi na prste.
Potem pa pač tisto kaj sem napisal, če imaš navadno pečico.
Okej edino tam piše 10gr.mrzle vode,kaj tole je isto kot 10ml.Ja imam navadno peč in jo predhodno segrejem na 300 stopinj,pa kaj rob pice se mal premaže z olivnim oljem.
cebelar123 ::
cebelar123 je izjavil:
Za eno osebo,kot razumem daš
100ml.vode 2gr.kvasa 100gr.mode in malo meda 2gr.Potem pustiš zunaj 1 uro in daš v hladilnik za 16-24 ur
potem pa dodaš 10gr.mrzle vode 5gr.soli in 60gr.moke lepo gnetiš in pistiš 1-2 ure vzhajat in to je to
Kaj prav razumem.
Lp
Točno , pa zelo dobro poglej kako zapira hlebček, sploh ko razlaga da zgornja stran mora ostati zgoraj. Pa zelo priporočam "špohtl" dobiš ga v šparu plastičnega tam pri priboru za peko peciva.
Ker se moka 00 rada lepi na prste.
Potem pa pač tisto kaj sem napisal, če imaš navadno pečico.
Okej edino tam piše 10gr.mrzle vode, kaj tole je isto kot 10ml.Ja imam navadno peč in jo predhodno segrejem na 300 stopinj,pa kaj rob pice se mal premaže z olivnim oljem.
Ja 10ml je. Jaz sem na začetku pretvoril tole podzavestno v 1dl in se potem čudil zakaj moram toliko več moke dodajati lol.
Prvi dve pici na moji sliki od treh sta brez olja na robu, trejta pa ima olje. Tako da se vidi razlika v barvi.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: cebelar123 ()
TOP ::
cebelar123 je izjavil:
cebelar123 je izjavil:
Za eno osebo,kot razumem daš
100ml.vode 2gr.kvasa 100gr.mode in malo meda 2gr.Potem pustiš zunaj 1 uro in daš v hladilnik za 16-24 ur
potem pa dodaš 10gr.mrzle vode 5gr.soli in 60gr.moke lepo gnetiš in pistiš 1-2 ure vzhajat in to je to
Kaj prav razumem.
Lp
Točno , pa zelo dobro poglej kako zapira hlebček, sploh ko razlaga da zgornja stran mora ostati zgoraj. Pa zelo priporočam "špohtl" dobiš ga v šparu plastičnega tam pri priboru za peko peciva.
Ker se moka 00 rada lepi na prste.
Potem pa pač tisto kaj sem napisal, če imaš navadno pečico.
Okej edino tam piše 10gr.mrzle vode, kaj tole je isto kot 10ml.Ja imam navadno peč in jo predhodno segrejem na 300 stopinj,pa kaj rob pice se mal premaže z olivnim oljem.
Ja 10ml je. Jaz sem na začetku pretvoril tole podzavestno v 1dl in se potem čudil zakaj moram toliko več moke dodajati lol.
Prvi dve pici na moji sliki od treh sta brez olja na robu, trejta pa ima olje. Tako da se vidi razlika v barvi.
Okej ej HVALA ti za tole pa če delam za 4 osebe,kaj vse pomnožim krat 4 in na koncu narediš 4 hlebčke.
korenje3 ::
cebelar123 je izjavil:
Meda se ne daje v testo. To je sladkor, ki ga kvasovke spremenijo v alkohol. Testo se začne prej kisat in ni dobro.
Manitoba 00 sem uporabil.
Med pa dam namesto sladkorja, če ga da king of poolish potem ne more bit narobe. Je pa on v nekem videu rekel, da ga da ker je bolj zdravo in nima nekega posebnega drugega razloga.
Testo bo ratalo vodeno zaradi sladkorja. Sem enkrat za foro dal več sladkorja in je testo dobesedno plavalo v vodi oz. karkol se je že izločilo.
Če mene vprašaš bi dal 0 sladkorja, že zaradi skorje. Zaradi sladkorja bo skorja izgledala kot krof ali črna.
Sicer ne vem zakaj poskušate delat neopolitano v domači pečici, ko je to fizično neizvedljivo. Te pice se peče na odprtem ognju.
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W
Zgodovina sprememb…
- spremenil: korenje3 ()
cebelar123 ::
cebelar123 je izjavil:
cebelar123 je izjavil:
Za eno osebo,kot razumem daš
100ml.vode 2gr.kvasa 100gr.mode in malo meda 2gr.Potem pustiš zunaj 1 uro in daš v hladilnik za 16-24 ur
potem pa dodaš 10gr.mrzle vode 5gr.soli in 60gr.moke lepo gnetiš in pistiš 1-2 ure vzhajat in to je to
Kaj prav razumem.
Lp
Točno , pa zelo dobro poglej kako zapira hlebček, sploh ko razlaga da zgornja stran mora ostati zgoraj. Pa zelo priporočam "špohtl" dobiš ga v šparu plastičnega tam pri priboru za peko peciva.
Ker se moka 00 rada lepi na prste.
Potem pa pač tisto kaj sem napisal, če imaš navadno pečico.
Okej edino tam piše 10gr.mrzle vode, kaj tole je isto kot 10ml.Ja imam navadno peč in jo predhodno segrejem na 300 stopinj,pa kaj rob pice se mal premaže z olivnim oljem.
Ja 10ml je. Jaz sem na začetku pretvoril tole podzavestno v 1dl in se potem čudil zakaj moram toliko več moke dodajati lol.
Prvi dve pici na moji sliki od treh sta brez olja na robu, trejta pa ima olje. Tako da se vidi razlika v barvi.
Okej ej HVALA ti za tole pa če delam za 4 osebe,kaj vse pomnožim krat 4 in na koncu narediš 4 hlebčke.
Vse razen kvasa ja, tega daj 5g. Pa probaj dat najprej testo in pelate pečt.
Tukaj imaš video o čem govorim
Tukaj pa imaš kako ta mojster nastavi pečico ko peče:
To so za 1x videi katerih se držim pri peki
6151 ::
Še moj recept in nekaj starih slik:
20 ur preden se dela pizzo (za eno pizzo ~30cm, ponavadi delam 3+ pizze, tako da samo pomnožite glede na velikost in število pic) naredim poolish:
15g moke (molini pizzuti costa d'amalfi)
15g vode
0,5g kvasa (svežega)
Zmešam, dam v kozarec, prekrijem s plastično folijo in dam okrog gumico, pustim na sobni temperaturi (22°C)
Naslednje jutro dam 137g moke v robota. V vodo (91g) zmešam:
1,5g kvasa (svežega)
4g soli
konico male žlice medu
Dodam vodo in poolish v moko. 20-30 min mešanja, oziroma dokler ne izginejo grudice. Prekrijem posodo od robota s mokro kuhinjsko krpo. Pustim do 3 ure pred pečenjem. 3 ure pred pečenjem to zelo
mokro testo (takšno mora biti!) dam na pult in ga raztegujem - pri tem si pomagam s "strgalom za testo" - potegneš s strgalom iz enega roba odspodaj navzgor, ter prepogneš testo nazaj čez sredino.
Ko se nekako drži skupaj (10 min dela), to testo pomažem z olivnim oljem in pokrijem s primerno posodo (tako da ni možnosti, da bi se dotikala). Čez 45 min testo narežem na toliko delov, kot bi naredil pizz, in ga oblikujem v kroglice - tako da je "mastna" zunanja plast
skupnega testa na zunanji strani vsake kroglice (del ki si ga odrezal moraš spraviti na spodnjo stran). Če se to naredi pravilno, bo jih nato zelo lahko odstraniti iz posode ter raztegovati.
Kroglice dam v pekač za pečenko, ter jih z pokrovom od njega pokrijem - v moj pekač jih spravim štiri). Pustim 1-2h stati na sobni temperaturi, lahko se pa tudi pustijo v hladilniku če je čas do pečenja večji od 1-2h
Raztegujem jih na pultu preko semolina moke, ki jo tudi pošpricam po loparju, da lahko pizzo lepo prenesem v oonija. Pizzo dam notri, ko je na sredini kamna 490-530 stopinj,
20 ur preden se dela pizzo (za eno pizzo ~30cm, ponavadi delam 3+ pizze, tako da samo pomnožite glede na velikost in število pic) naredim poolish:
15g moke (molini pizzuti costa d'amalfi)
15g vode
0,5g kvasa (svežega)
Zmešam, dam v kozarec, prekrijem s plastično folijo in dam okrog gumico, pustim na sobni temperaturi (22°C)
Naslednje jutro dam 137g moke v robota. V vodo (91g) zmešam:
1,5g kvasa (svežega)
4g soli
konico male žlice medu
Dodam vodo in poolish v moko. 20-30 min mešanja, oziroma dokler ne izginejo grudice. Prekrijem posodo od robota s mokro kuhinjsko krpo. Pustim do 3 ure pred pečenjem. 3 ure pred pečenjem to zelo
mokro testo (takšno mora biti!) dam na pult in ga raztegujem - pri tem si pomagam s "strgalom za testo" - potegneš s strgalom iz enega roba odspodaj navzgor, ter prepogneš testo nazaj čez sredino.
Ko se nekako drži skupaj (10 min dela), to testo pomažem z olivnim oljem in pokrijem s primerno posodo (tako da ni možnosti, da bi se dotikala). Čez 45 min testo narežem na toliko delov, kot bi naredil pizz, in ga oblikujem v kroglice - tako da je "mastna" zunanja plast
skupnega testa na zunanji strani vsake kroglice (del ki si ga odrezal moraš spraviti na spodnjo stran). Če se to naredi pravilno, bo jih nato zelo lahko odstraniti iz posode ter raztegovati.
Kroglice dam v pekač za pečenko, ter jih z pokrovom od njega pokrijem - v moj pekač jih spravim štiri). Pustim 1-2h stati na sobni temperaturi, lahko se pa tudi pustijo v hladilniku če je čas do pečenja večji od 1-2h
Raztegujem jih na pultu preko semolina moke, ki jo tudi pošpricam po loparju, da lahko pizzo lepo prenesem v oonija. Pizzo dam notri, ko je na sredini kamna 490-530 stopinj,
3600 | 32GB | 6800 | 1+3TB
Ganon ::
gruntfürmich je izjavil:
kakšni so vaši recepti za testo? je moja probavala nekaj, pa ji testo ni dobro ratalo.
Mene ni razočaral.
cebelar123 ::
Kako izračunaš hidracijo?
Po receptu katera jaz delam dam za poolish
100g moke in 100g vode drugi dan pa še 60g moke in 10g vode.
Lahko to vse skupaj sešteješ?
Torej 160g moke in 110g vode. In račun (110/160) * 100 = 68,75 hidracija ?
Po receptu katera jaz delam dam za poolish
100g moke in 100g vode drugi dan pa še 60g moke in 10g vode.
Lahko to vse skupaj sešteješ?
Torej 160g moke in 110g vode. In račun (110/160) * 100 = 68,75 hidracija ?
predi ::
Sam jih zadnje čase delam kar po temle dokaj preprostem receptu (100% hidratacija, kvas v prahu, nič v hladilniku): https://www.220stopinjposevno.com/na-kr...
Če ignoriraš tisto prazno besedičenje in izluščiš bistvo recepta, je zadeva dokaj preprosta.
Pride ven testo res polno mehurjev, je pa dokaj zahtevno za oblikovanje v končni izdelek (nisem baš picopek, niti kuhar). Jaz ga vsipljem na peki papir, potem pa ga z namaščenimi rokami oz. konicami prstov na robovih zahakljam od spodaj in počasi raztegujem (kje točno je odvisno od tega, kako širok rob hočem). Včasih pride ven tudi krog.
Mocarela mora biti tista ta suha varjanta v šnitah, tako kot drugi siri v bloku, ne tista iz vodne kopeli. Drugače pač dobiš male vodne bazenčke. Moka manitoba 00.
Pečem na šamotni plošči v pečici na maksimumu (baje 270°C), spodnje in zgornje grelo, plošča na spodnjem rešetu, kakih deset minut, mogoče malce več. Od oka pač. Seveda ploščo prej grejem vsaj kakšne pol ure, običajno nekje 45 minut.
Ziher obstaja tudi boljša varjanta, tako je pač meni do zdaj najbolje ratalo. Kakršne koli kalkulacije količin sestavin, časa, ipd., zame odpadejo, ker mi kuhinjska matematika pač nikoli ni šla. Tole je pa trotlziher. Testo maltretiriram v plastični posodi, prek dam obično plastično nosilno vrečko razrezano, da paše, zatesnim pa z vencem zvezanih kuhinjskih gumic. V stilu jamskega človeka v glavnem.
Če ignoriraš tisto prazno besedičenje in izluščiš bistvo recepta, je zadeva dokaj preprosta.
Pride ven testo res polno mehurjev, je pa dokaj zahtevno za oblikovanje v končni izdelek (nisem baš picopek, niti kuhar). Jaz ga vsipljem na peki papir, potem pa ga z namaščenimi rokami oz. konicami prstov na robovih zahakljam od spodaj in počasi raztegujem (kje točno je odvisno od tega, kako širok rob hočem). Včasih pride ven tudi krog.
Mocarela mora biti tista ta suha varjanta v šnitah, tako kot drugi siri v bloku, ne tista iz vodne kopeli. Drugače pač dobiš male vodne bazenčke. Moka manitoba 00.
Pečem na šamotni plošči v pečici na maksimumu (baje 270°C), spodnje in zgornje grelo, plošča na spodnjem rešetu, kakih deset minut, mogoče malce več. Od oka pač. Seveda ploščo prej grejem vsaj kakšne pol ure, običajno nekje 45 minut.
Ziher obstaja tudi boljša varjanta, tako je pač meni do zdaj najbolje ratalo. Kakršne koli kalkulacije količin sestavin, časa, ipd., zame odpadejo, ker mi kuhinjska matematika pač nikoli ni šla. Tole je pa trotlziher. Testo maltretiriram v plastični posodi, prek dam obično plastično nosilno vrečko razrezano, da paše, zatesnim pa z vencem zvezanih kuhinjskih gumic. V stilu jamskega človeka v glavnem.
Tody ::
Tole čaranje s testom je isto kot z zorjenimi zrezki, rabis publiko ki bo cenila tvoj trud in seveda okus. Pr nepoznavalcih pač dobi čudne poglede ko jim serviras pice z mehurčki in ugotovis ce das kvas moko sol in vodo pa mal cukra za eno uro počivat so ljudje ravno tako srečni če ne še bolj
6151 ::
cebelar123 je izjavil:
Kako izračunaš hidracijo?
Po receptu katera jaz delam dam za poolish
100g moke in 100g vode drugi dan pa še 60g moke in 10g vode.
Lahko to vse skupaj sešteješ?
Torej 160g moke in 110g vode. In račun (110/160) * 100 = 68,75 hidracija ?
Pravilno računaš.
3600 | 32GB | 6800 | 1+3TB
cebelar123 ::
cebelar123 je izjavil:
Kako izračunaš hidracijo?
Po receptu katera jaz delam dam za poolish
100g moke in 100g vode drugi dan pa še 60g moke in 10g vode.
Lahko to vse skupaj sešteješ?
Torej 160g moke in 110g vode. In račun (110/160) * 100 = 68,75 hidracija ?
Pravilno računaš.
thx
z3ro ::
Stopinj Celzija je verjetno mislil, čeprav meni deluje čist okej. Kje si to pekel, če ti je v pečici tole ratalo je vrhunsko..
cebelar123 ::
Ganon ::
Testo izgleda super. Za moj okus je sicer roba občutno preveč in zelo revno je obložena. Kakšen sir si uporabil? Ne izgleda kot mocarela.
cebelar123 ::
Testo izgleda super. Za moj okus je sicer roba občutno preveč in zelo revno je obložena. Kakšen sir si uporabil? Ne izgleda kot mocarela.
Mocarela je. Tista iz lidla ko je pakirana tako kot klobasa. Torej ni v vodi namocena. Vsa fora tega stila je rob hrustlav ampak hkrati mehki. V bistvu poln zracnih mehurjev torej ni kot da bi kruh jedel.
cebelar123 ::
korenje3 ::
Tale pica bi lahko bila v pečici še kaki 2 minuti.
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W
cebelar123 ::
Tale pica bi lahko bila v pečici še kaki 2 minuti.
Mogoce malo dlje. Ampak naceloma jo dam ven ko sir zacne brbotati.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: cebelar123 ()
c3p0 ::
Ne gre v navadni pečici bolje, potem se začne že sušit in je rob preveč keksast.
Za low temp. pečico je to kar blizu tega, kar se še da doseči.
Za low temp. pečico je to kar blizu tega, kar se še da doseči.
cebelar123 ::
cebelar123 ::
Avenger ::
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Avenger ()
cebelar123 ::
c3p0 ::
Je OK, ampak jo moraš dobro odcedit in iztisnit iz nje tekočino. Pa ne iz burrate, ker tisto bo pa vedno preveč tekoče.
Badwolff ::
Mike_Rotch ::
Pice tega vikenda.
Na margariti sem uporabil mocarelo iz vrecke v kateri je voda. Ni bilo druge in se takoj vidi kaki bulšit je to za na pico.
V čem je problem? Meni izgleda OK, tako, kot naj bi izgledala mocarela na pici.
cebelar123 ::
Mike_Rotch je izjavil:
Pice tega vikenda.
Na margariti sem uporabil mocarelo iz vrecke v kateri je voda. Ni bilo druge in se takoj vidi kaki bulšit je to za na pico.
V čem je problem? Meni izgleda OK, tako, kot naj bi izgledala mocarela na pici.
Če dobro pogledaš je okoli sira voda na prvi pici. Drugi dve pici imat mocarela pakiranaje brez vode.
Nekaj takega
Mike_Rotch ::
cebelar123 ::
Mike_Rotch je izjavil:
Tole je pica iz ene precej priznane in avtentične picerije iz Neaplja. Ne vem, če se iz fotke dobro vidi, ampak mocarela je tudi tukaj spustila tekočino. Nikjer nisem videl, da bi uporabljali suho mocarelo, povsod svežo, ki je precej mokra.
Mocarele v tem pakiranju je s samo bolj kompaktna in je ne rabis odcejati.
Drugace pa jo imas v skoraj vsaki trgovini. Se splaca probat ce se niste.
Mike_Rotch ::
Sem probal. Jo včasih uporabljam, predvsem v kombinaciji s kakšnim drugim sirom. Jaz jo ponavadi naribam in zmešam s pol pol s kakšno gaudo ali edamcem.
Če delam pa napolitansko pico pa uporabim kvalitetno buffalo mocarelo in nič ne odcejam in sušim. Tam je pač normalno in pričakovano, da bo sir spustil tekočino.
Če delam pa napolitansko pico pa uporabim kvalitetno buffalo mocarelo in nič ne odcejam in sušim. Tam je pač normalno in pričakovano, da bo sir spustil tekočino.
Okapi ::
ananas na pici
To je približno toliko pica, kot je picaburek burek.
Nisem vedel, da obstaja seznam stvari, ki smejo bit na pici.
Men trenutno recimo sede steak pizza - mocarela, nek pre made steak, rezine, plesni sir, med, rukola.
Na testo daš lahko kar ti srce poželi, samo ne bo to vedno pizza.
Mike_Rotch ::
Kakšna pa naj bi bila po tvoje definicija pice?
Vemo, da paradižnikova omaka ni nujna, imaš precej tradicionalnih pic brez nje. Enako velja za sir, ki je zgodovinsko gledano precej pozno našel pot na pico.
Vsem picam je skupno testo, obloženo z različnimi oblogami, ki ga spečemo.
Vemo, da paradižnikova omaka ni nujna, imaš precej tradicionalnih pic brez nje. Enako velja za sir, ki je zgodovinsko gledano precej pozno našel pot na pico.
Vsem picam je skupno testo, obloženo z različnimi oblogami, ki ga spečemo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Mike_Rotch ()
Mike_Rotch ::
https://www.pizzanapoletana.org/en/rice...
Bolj ali manj BS.
Obstaja precej različnih vrst pic, ne samo napoletana. Pa tudi v Neaplju dobiš vse drugo kot klasično margerito.
Badwolff ::
Pol tud če ni pravo napolitansko testo, to ni pizza? Pol doma v bistvu nben ne je pico, ampak pito? Roma? NY? Chicago? Ljubljana?
cebelar123 ::
harvey ::
cebelar123 je izjavil:
Pice tega vikenda.
Na margariti sem uporabil mocarelo iz vrecke v kateri je voda. Ni bilo druge in se takoj vidi kaki bulšit je to za na pico.
Trik je v tem, da jo daš pri domači peki nekoliko kasneje na pizzo in ti bo manj 'scala'.
Drugače pa odlično zgleda
ananas na pici
To je približno toliko pica, kot je picaburek burek.
Imaš prav ime za to pizzo - Havaji.tako da inovativnosti ni meja, sicer pa je so zadnji trendi gourmet pizze, ki so bolj rezine in to neko oblaganje kot kruhki.
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------
------
Zgodovina sprememb…
- spremenil: harvey ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | pekač za pizzo (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 48952 (12158) | MArkusPrimus |
» | DIY PIzza... (strani: 1 2 3 4 … 12 13 14 15 )Oddelek: Loža | 150493 (1422) | mailer |
⊘ | Domača pica (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Loža | 56887 (36760) | bluefish |
» | Picerije z najboljšimi picami pri nas (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Loža | 96015 (79105) | korenje3 |
» | "Najboljša" paradižnikova omaka za pico (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 26743 (24491) | Vajenc |