» »

Peka pizze

Peka pizze

««
10 / 27
»»

mr_chai ::

cebelar123 je izjavil:

mr_chai je izjavil:

eh, pizza... Jed, ki me res zabije. Eni jo očitno lažje prebavite.


Zato pa jaz delam poolish varianto kjer je predfermentacija med 16h in 24h.
Testo se zato prebavi z lahkoto.


Hvala, sem si pogledal. Probam.

mr_chai ::

@čebelar: Joey from the Bronx: You do notAaaa putaa pineapple on a pizaaaa !

cebelar123 ::

"Trik je v tem, da jo daš pri domači peki nekoliko kasneje na pizzo in ti bo manj 'scala'."


Ta trik je uporabljen tukaj. Ampak vseeno se vidi razlika.

TheBlueOne ::

Ce hoces, da manj scije uporabis primeren sir. Mozarella v tisti tekocini to ni. :) Potrebujes bolj suho mozarello.

Ce hoces kopijo profi pizze in nimas peci s 400 stopinjami je to edini nacin katerega sem nasel:

c3p0 ::

Pardnevna fermentacija res zelo omili efekt nabitega trebuha, če ne celo povsem eliminira. Seveda pa se vseeno ne smeš nabasat do onemoglosti.

cebelar123 ::

Danes je pa bila na mizi pica iz picerije.
Picerija Poper Maribor

Fermentirano testo z drožmi in vzhajano 48 ur


Pa malo bolj ekperimentalna

Zgodovina sprememb…

c3p0 ::

Not bad... kaj je to zeleno, nek pesto?

korenje3 ::

Mike_Rotch je izjavil:

Tole je pica iz ene precej priznane in avtentične picerije iz Neaplja. Ne vem, če se iz fotke dobro vidi, ampak mocarela je tudi tukaj spustila tekočino. Nikjer nisem videl, da bi uporabljali suho mocarelo, povsod svežo, ki je precej mokra.



to je olje.
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W

Mike_Rotch ::

Nope, od mocarele. Žal nimam nobene boljše slike ampak olivno olje se jasno loči od mocarele :)

Bela_Krajina ::

c3p0 je izjavil:

Pardnevna fermentacija res zelo omili efekt nabitega trebuha, če ne celo povsem eliminira. Seveda pa se vseeno ne smeš nabasat do onemoglosti.

prvic slisim za ta pica efekt za trebuh. Tisti, ki imate ta efekt po picah, najprej priporocam, da preverite svojo toleranco do sira in/ali do psenice. Ali pa vsaj se pozanimajte katero krvno skupino imate in precekirajte najprej na guglu, ce je to dieta primerna za vaso krvno skupino ali ne. Se boljse pa je, ce greste na individualno genetsko testiranje za hrano. Ker niso vsi ljudje isti. Drgac pa pica je lahko zelo zdrava, ce je sestavljena iz primernih sestavin. Seveda ne mislim na klasicno pico. Pa dober tek vsem.

Zgodovina sprememb…

Bela_Krajina ::

Namig. Tisti, ki ne prebavljate glutena, oziroma psenice, zit. Namig, recimo ajda ne spada pod zita. Pa ne samo ajda, jih je kar nekaj takih, najdete na netu. Tisti, ki ne prebavlate sira, da se narest odlicna pica tudi brez sira. Men mocarela sploh ne sede, po okusu, drgac jo normalno prebavlam. Pa saj ste ze omenili, da sprva pica ni imela sira sploh.

cebelar123 ::

c3p0 je izjavil:

Not bad... kaj je to zeleno, nek pesto?


olivno olje, pistacija in bazilika v listih

Mozno da je pesto ampak res blagi okus.

Zgodovina sprememb…

Bela_Krajina ::

Pa se nekaj, nekdo je dal sliko pice, ki jo je verjetno sam naredil. Pa na sliki vidim, da je del skorje zazgan, pravtako deli spodnejga dela pice, cist crn. Sem bral, da se uzivanje tega mocno odsvetuje. Ni zdravo. Nasprotno. Ce ne verjamete, preberite na netu. Nekje sem bral, da ce to pojes, da je podobno kot ce bi pokadil 300 do 600 cigaret. Sicer se ne spomnem tocno stevilke, ampak neki tazga. Pa preden kdo napise kako kritiko, da nimam pojma, to si nisem jaz izmislil. To sem napisal v vase dobro. Sej drugic manj zapecete ali pa pecete na drug nacin, pa je.

Zgodovina sprememb…

</head> ::

Inženir, dej spel se.

tomlin ::

/head :D:)

tomlin ::

kupim oblate (spar so ok), potem pa, pazi, brez vseh pizza šunk in podobnih faširanih mesnin, samo bilo kateri paradižnik (koščki konzerva, pelati hofer- tudi spar kečap) zelo na tanko!, drobno narezan česen, kakšna oliva in kapre. potem pa glavno zelo veliko ribanega sira iz Spara, Hoferja, Lidla, od kjerkoli, pečeš cca 13 min. et voila, to hoče moja sestra in niti ni slabo.:)

Bela_Krajina ::

Marsikaj kar ste nasteli, nevtralizira skodljive efekte zazgane pice. Recimo kapre, paradiznik, cesen, razne zacimbe. Ampak vseen, tudi ce nevtralizira 299 cigaret od 300, potem 1 vseen pokadite. Mal zahec mal zares. Smeh je pol zdravja. 1/4 zdravja pa je dobro narejena pica, pa dober tek vsem.

tomlin ::

Se strinjam, povejte, ljudje božji, kaj vse ne bi bilo škodljivo..?
Pred petnajst leti kao "Uradna medicina"... paradižnik povzroča raka... danes, pardažnik zdravilo proti karcinomom ..?????????8-O8-)8-)

Bela_Krajina je izjavil:

Marsikaj kar ste nasteli, nevtralizira skodljive efekte zazgane pice. Recimo kapre, paradiznik, cesen, razne zacimbe. Ampak vseen, tudi ce nevtralizira 299 cigaret od 300, potem 1 vseen pokadite. Mal zahec mal zares. Smeh je pol zdravja. 1/4 zdravja pa je dobro narejena pica, pa dober tek vsem.

Bolt ::

Bela_Krajina je izjavil:

Marsikaj kar ste nasteli, nevtralizira skodljive efekte zazgane pice. Recimo kapre, paradiznik, cesen, razne zacimbe. Ampak vseen, tudi ce nevtralizira 299 cigaret od 300, potem 1 vseen pokadite. Mal zahec mal zares. Smeh je pol zdravja. 1/4 zdravja pa je dobro narejena pica, pa dober tek vsem.


tomlin je izjavil:

Se strinjam, povejte, ljudje božji, kaj vse ne bi bilo škodljivo..?
Pred petnajst leti kao "Uradna medicina"... paradižnik povzroča raka... danes, pardažnik zdravilo proti karcinomom ..?????????8-O8-)8-)

Bela_Krajina je izjavil:

Marsikaj kar ste nasteli, nevtralizira skodljive efekte zazgane pice. Recimo kapre, paradiznik, cesen, razne zacimbe. Ampak vseen, tudi ce nevtralizira 299 cigaret od 300, potem 1 vseen pokadite. Mal zahec mal zares. Smeh je pol zdravja. 1/4 zdravja pa je dobro narejena pica, pa dober tek vsem.


A sedaj bosta še to temo zasrala s svojo greznico!
Prava dva sta se našla!
Ne misli, da si dober, če si najboljši med najslabšimi.

Bela_Krajina ::

ok, bomo nehal, samo se tole tomlinu napisem. Paradiznik ima en del, ki je skodljiv. Predvsem tist zelen del, oziroma bel del. Drgac tist preostali del pa je zdrav, ce je seveda pridelan na naraven nacin. Ok zdaj pa uzivajte v svojih picopeskih mojstrovinah.

korenje3 ::

preveč bereš 24 kure .com
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W

Bela_Krajina ::

korenje3 je izjavil:

preveč bereš 24 kure .com

ravno nasprotno, odkar sem videl tam clanek, na 24kur, da ni razlike med bio hrano in "navadno" hrano, ki ni bio. Redko kdaj tam kaj berem. Ce pa ze, pa najraj komentarje, za zabavo. zdaj pa me prosim ne citirat, zavoljo teme.

Zgodovina sprememb…

Nikonja ::

Se opravičujem ker se mi iskreno danes ne ljubi brat 10 strani, ampak iščem dobr pica kamn-ploščo, ker sm do zdaj imel enega ki sem ga dobil zraven Bosch pečice, sam je žal po 3eh letih počil. Po spletu sm iskal ampak večina komentarjev je da se jim piza zalima na kamen, kaj se meni ni nikoli zgodilo, pa večina jih je tudi zelo tenkih, tale moj ta stari je bil precej debel in težek.

Badwolff ::

Js uporabljam weberjevga. Je bolj tanek, kar ma pomojem en kup prednosti, pizza se nikoli ne zalepi, očistim ga kar ok s pirolizo.

tomlin ::

vem, btw. a ti si iz anti?

Bela_Krajina je izjavil:

ok, bomo nehal, samo se tole tomlinu napisem. Paradiznik ima en del, ki je skodljiv. Predvsem tist zelen del, oziroma bel del. Drgac tist preostali del pa je zdrav, ce je seveda pridelan na naraven nacin. Ok zdaj pa uzivajte v svojih picopeskih mojstrovinah.

tomlin ::

Pa kaj zastraševanja Bolta bojiš? Ne bodi zajec, tipa Šarec

Bela_Krajina je izjavil:

ok, bom,seo nehal, samo se tole tomlinu napisem. Paradiznik ima en del, ki je skodljiv. Predvsem tist zelen del, oziroma bel del. Drgac tist preostali del pa je zdrav, ce je seveda pridelan na naraven nacin. Ok zdaj pa uzivajte v svojih picopeskih mojstrovinah.

zee ::

Doma delamo pico z drozmi. 15h fermentacija, peka na ~300 stopinjah Celzija na kamnu.

Super izpadejo, samo v tropih tovrstna peka segreje celo hiso. :P
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

c3p0 ::

Bela_Krajina je izjavil:

c3p0 je izjavil:

Pardnevna fermentacija res zelo omili efekt nabitega trebuha, če ne celo povsem eliminira. Seveda pa se vseeno ne smeš nabasat do onemoglosti.

prvic slisim za ta pica efekt za trebuh. Tisti, ki imate ta efekt po picah, najprej priporocam, da preverite svojo toleranco do sira in/ali do psenice. Ali pa vsaj se pozanimajte katero krvno skupino imate in precekirajte najprej na guglu, ce je to dieta primerna za vaso krvno skupino ali ne. Se boljse pa je, ce greste na individualno genetsko testiranje za hrano. Ker niso vsi ljudje isti. Drgac pa pica je lahko zelo zdrava, ce je sestavljena iz primernih sestavin. Seveda ne mislim na klasicno pico. Pa dober tek vsem.


Prehitra fermentacija je slaba, dalj časa fermentirano testo pa ne napihne, pa še boljši je okus. Včasih smo dali pol kocke kvasa (21g) na 500g moke, zdaj tam 1g na kg.

korenje3 ::

Jap čim manj kvasa da ne napihne. Kvas je problem.
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W

IL_DIAVOLO ::

Kaj res noben ne je cvetacne pizze?
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

Badwolff ::

Sem že. Če se res greš hujšanje je OK. Drgač pa...

Mike_Rotch ::

V cvetačnem testu so jajca in sir. Za eno povprečno pico rabiš 100g moke kar znese cca. 350 kalorij. Za enako veliko pico iz cvetače rabiš vsaj 50g trdega Kar je cca. 200 kalorj in eno jajce, kar je cca. 100 kalorj, cca. 200g cvetače kar je 50 kalorij.

Pod črto si nekje na istem.

Glugy ::

Bela_Krajina je izjavil:

Namig. Tisti, ki ne prebavljate glutena, oziroma psenice, zit. Namig, recimo ajda ne spada pod zita. Pa ne samo ajda, jih je kar nekaj takih, najdete na netu. Tisti, ki ne prebavlate sira, da se narest odlicna pica tudi brez sira. Men mocarela sploh ne sede, po okusu, drgac jo normalno prebavlam. Pa saj ste ze omenili, da sprva pica ni imela sira sploh.

Kater nadomestek sira pa se pol uporabi? Tofu?

Tsunamii ::

Kje bi se dalo kupit za Ok ceno železno ploščo ? Edin kar sem videl je na pizzasteel za 65 ojrov .. Moram menjat šamotno ploščo.

Bela_Krajina ::

Glugy je izjavil:

Bela_Krajina je izjavil:

Namig. Tisti, ki ne prebavljate glutena, oziroma psenice, zit. Namig, recimo ajda ne spada pod zita. Pa ne samo ajda, jih je kar nekaj takih, najdete na netu. Tisti, ki ne prebavlate sira, da se narest odlicna pica tudi brez sira. Men mocarela sploh ne sede, po okusu, drgac jo normalno prebavlam. Pa saj ste ze omenili, da sprva pica ni imela sira sploh.

Kater nadomestek sira pa se pol uporabi? Tofu?

nisem uporabljal nadomestke sira niti tofu. Veckrat so razne omake, pa najboljs ce se jih doma nardi. Po zelji, kar ti je vsec.

Bela_Krajina ::

tomlin je izjavil:

Pa kaj zastraševanja Bolta bojiš? Ne bodi zajec, tipa Šarec

Bela_Krajina je izjavil:

ok, bom,seo nehal, samo se tole tomlinu napisem. Paradiznik ima en del, ki je skodljiv. Predvsem tist zelen del, oziroma bel del. Drgac tist preostali del pa je zdrav, ce je seveda pridelan na naraven nacin. Ok zdaj pa uzivajte v svojih picopeskih mojstrovinah.

sem pricakoval, da bo kdo zanalasc citiral. Gre se za to, da zelim ugodit cim vec ljudem.
mimogrede ali ste videli, kako zgleda original pica, ki so jo pekli nekoc mornarjem? bi kdo zdaj to jedel? lol
pizza marinara, al neki?

Zgodovina sprememb…

cebelar123 ::

Danes je bilo malo eksperimentiranja
Ragu pica v navadni pečici
Smetana za kuhanje, ragu, mocarela

Zgodovina sprememb…

pandin99 ::

cebelar123 je izjavil:

Danes je bilo malo eksperimentiranja
Ragu pica v navadni pečici
Smetana za kuhanje, ragu, mocarela



pa še lepo zapečena je!

c3p0 ::

Bela_Krajina je izjavil:


mimogrede ali ste videli, kako zgleda original pica, ki so jo pekli nekoc mornarjem? bi kdo zdaj to jedel? lol
pizza marinara, al neki?


Sem večkrat in bi še. Seveda v kvalitetni izvedbi. Če je top testo in prava omaka, morda še par rezinic česna in list bazilike, to je to. Ni prostora za skrivanje poceni sestavin.

cebelar123 ::

Se ena od danes za otroke.

cebelar123 ::

Tukaj pa je 20h v hladilniku poolish za pice

cebelar123 ::

pandin99 je izjavil:

cebelar123 je izjavil:

Danes je bilo malo eksperimentiranja
Ragu pica v navadni pečici
Smetana za kuhanje, ragu, mocarela



pa še lepo zapečena je!

Nadev je bil po tem receptu


21:45min začne pico z nadevom

zee ::

cebelar123 je izjavil:

Tukaj pa je 20h v hladilniku poolish za pice



Poolish moram še poskusit kot alternativo za droži.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

cebelar123 ::

Evolucija mojih pic v nekje 6 mesecih odkar sem jih začel delati :)

harvey ::

cebelar123 je izjavil:

Evolucija mojih pic v nekje 6 mesecih odkar sem jih začel delati :)

Lep napredek, bravo.
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------

c3p0 ::

Rabiš le še pravo pečico.

cebelar123 ::

c3p0 je izjavil:

Rabiš le še pravo pečico.


Če bi jo imel kam dati bi si jo nabavil.
Mogoče nekoč :)

cebelar123 ::

Danes za kosilo


Margarita


Dimljena tuna, ricotta, mlada spinača, mocarela , parmezan....


Šunka, dimljena slanina, navaden riban sir...

Ne vem ali je to zaradi temperature okolice ampak zdaj sem že drugič zapored uporabil Dr. Oetker Kvas suhi kvas in razlika je več kot opazna proti prejšnemu kvasu.

Zgodovina sprememb…

korenje3 ::

Probaj z naribano mozarello. Ti daješ prevelike kose gor. Verjetno ko poskušaš pico rezat ti ta mozarella na pici ostane v enem kosu.
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W

cebelar123 ::

korenje3 je izjavil:

Probaj z naribano mozarello. Ti daješ prevelike kose gor. Verjetno ko poskušaš pico rezat ti ta mozarella na pici ostane v enem kosu.

Naribano ne dajem vec ker se zazge prehitro.

Tukaj so kosi

Zgodovina sprememb…

««
10 / 27
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

pekač za pizzo (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
15148950 (12156) MArkusPrimus
»

DIY PIzza... (strani: 1 2 3 412 13 14 15 )

Oddelek: Loža
742150489 (1418) mailer

Domača pica (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
22456885 (36758) bluefish
»

Picerije z najboljšimi picami pri nas (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
25496015 (79105) korenje3
»

"Najboljša" paradižnikova omaka za pico (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5626740 (24488) Vajenc

Več podobnih tem