Forum » Loža » Knauf - spusčen strop
Knauf - spusčen strop
zilavi ::
Pozdravljeni, rad bi spustil strop v hiši in me zanima ali sem si dobro zamislil kako bi naj to izgledalo.
Narisal sem na papir, če je kakšen majster mi lahko napiše če kaj ni ok
https://filefa.st/drmxJ/img-7349.jpeg
Narisal sem na papir, če je kakšen majster mi lahko napiše če kaj ni ok
https://filefa.st/drmxJ/img-7349.jpeg
- spremenil: zilavi ()
z3ro ::
Jaz bi dodal še eno linijo nosilnih in jih razporedil enakomerno. Montažne bi pa dal 3 na eno širino plošče, se pravi nekje na 41cm. Za koliko boš spuščal strop? Če ne za veliko načeloma niti ne rabiš takšne konstrukcije ampak samo neposredna obešala in eno linijo vzporednih profilov.
Jaz bi dodal še eno linijo nosilnih in jih razporedil enakomerno. Montažne bi pa dal 3 na eno širino plošče, se pravi nekje na 41cm. Za koliko boš spuščal strop? Če ne za veliko načeloma niti ne rabiš takšne konstrukcije ampak samo neposredna obešala in eno linijo vzporednih profilov.
Strop bo spuščen nekje okrog 20cm.
ZveeZ ::
Jaz bi (sem) profile na katere pridejo plosce, dal v razmaku 50cm, tako imas 5 linij pritrdilnih vijakov na eno plosco (0, 50, 100, 150, 200cm).
borut_p ::
Zakaj si pa ne pogledas navodila od knaufa? Imajo zelo jasno opisano kako se naredi podkonstrukcija

IL_DIAVOLO ::
Prezahteven projekt, da bi to naredil po nekih navodilih. Za tak projekt rabis izkusnje in kar nekaj orodja.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
Saj je več različnih opcij pa vrjetno z mnogo od teh ni nic narobe. Jaz če bi delal zase bi dal kak profil več... lahko delaš tako kot si si ti zamislil (z nosilno konstrukcijo + "lauferji") ali pa direkt samo ena linija konstrukcije. Delo si zelo olajsas z 360 laserjem, ostalo pa je bolj kot ne klasicno orodje.
Mislim da bom delal samo z montažnimi profili na 40cm brez nosilnih profilov.
Ja to laser 360 pa kar je potrebno, imam vse.
Hvala zaenkrat.
Imam še eno vprašanje, kar se naredi prej.
V enem prostoru, kjer je potrebno tudi spustiti strop, bom tudi delal predelno steno od knaufa. Zanima me samo, če je potrebno prej narediti steno in potem v vsakem prostoru posebej strop ali pa prvo strop skupaj in nato predelno steno? Najbrž prvo steno ali se motim?
Ja to laser 360 pa kar je potrebno, imam vse.
Hvala zaenkrat.
Imam še eno vprašanje, kar se naredi prej.
V enem prostoru, kjer je potrebno tudi spustiti strop, bom tudi delal predelno steno od knaufa. Zanima me samo, če je potrebno prej narediti steno in potem v vsakem prostoru posebej strop ali pa prvo strop skupaj in nato predelno steno? Najbrž prvo steno ali se motim?
Furbo ::
Lažje je narediti prvo strop in potem steno.
Tudi če jo kasneje odstraniš ni problema.
Je pa malo slabše iz stališča zvočne izolacije (če ne bo izolacije nad stropom).
Tudi če jo kasneje odstraniš ni problema.
Je pa malo slabše iz stališča zvočne izolacije (če ne bo izolacije nad stropom).
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
Jaz oziroma mi smo vedno delali najprej steno in potem strop. Je bolj fiksno pa tudi U profile je potem bolj enostavno privijačit v obstoječo stensko konstrukcijo. Če boš delal najprej strop bo sicer strop narejen hitreje ampak moraš planirat kje bo stena in dat profil tja kamor bo privijačen stenski profil.
Jaz oziroma mi smo vedno delali najprej steno in potem strop. Je bolj fiksno pa tudi U profile je potem bolj enostavno privijačit v obstoječo stensko konstrukcijo. Če boš delal najprej strop bo sicer strop narejen hitreje ampak moraš planirat kje bo stena in dat profil tja kamor bo privijačen stenski profil.
Točno to me skrbi, da potem ne moreš fiksirat CW profil za vrata in ostale profile na trdno podlago. Izolacije pa v stropu ne bo, zato je itak bolje da najprej naredim steno.
Hvala.
Jap...in če potem enkrat po pomoti pokneš vrata na polno bo zgoraj spoj skoraj zagotovo počil če delaš najprej strop.
Točno to me skrbi, da potem ne moreš fiksirat CW profil za vrata in ostale profile na trdno podlago. Izolacije pa v stropu ne bo, zato je itak bolje da najprej naredim steno.
Hvala.
Pač obrni konstrukcijo stropa pravokotno glede na steno, ki jo misliš narediti spodaj in potem privijačiš v CD profil, ki gre na vsakih 40-50cm.
Razbijate si strop na majhne koščke za brezveze.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Furbo ()
Hvala.
Pač obrni konstrukcijo stropa pravokotno glede na steno, ki jo misliš narediti spodaj in potem privijačiš v CD profil, ki gre na vsakih 40-50cm.
Kaj pa če je stena L oblike? V vsakem primeru pa je najprej narejena stena bolj fiksna.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: z3ro ()
Hvala.
Potem se bo zvok prenašal brez problema po stropu, ker ne bo izolacije
BorutO ::
Zakaj si pa ne pogledas navodila od knaufa? Imajo zelo jasno opisano kako se naredi podkonstrukcija
Tako je. Pa tudi na YouTube imaš danes vsega, kar si zaželiš, da ti točno po korakih lepo pokažejo kako se kaj pravilno naredi. Tudi sam Knauf ima svojo uradno stran, kjer prikazujejo kako in kaj. Sicer slike ne morem videti ... Moreš pa paziti - sta dva tipa plošč - 120cm in 125cm širine. Profile porazporedi tako, da na ploščo pridejo trije profili po dolžini, s tem, da sta stranska profila samo polovico zakrita ... Po enega na vsaki strani roba in enega čez sredino. če pa imaš denar, pa lahko daš toliko profilov, kot ti je en rekel 4 ali 5 na ploščo - trdnost bo zagotovljena
BorutO ::
Hvala.
Potem se bo zvok prenašal brez problema po stropu, ker ne bo izolacije![]()
Pod vsak profil, ki se drži stene, stropa in tal, nalepi obvezno tesnilni trak zaradi vibracij med profilom in betonom. Eni modeli dajo dve plasti tesnilnega traka, dovolj je en. https://www.merkur.si/finalni-material-... - obstajajo različne širine - za CDje, UDje, CWje in UWje ... To obvezno nalepi, brez tega niti ne delaj knaufa, ker ga boš potem preklinjal vsakič, ko bo kdo butnil ob knauf.
Profile porazporedi tako, da na ploščo pridejo trije profili po dolžini, s tem, da sta stranska profila samo polovico zakrita ... Po enega na vsaki strani roba in enega čez sredino. če pa imaš denar, pa lahko daš toliko profilov, kot ti je en rekel 4 ali 5 na ploščo - trdnost bo zagotovljena. Knauf plošče imajo vedno pikice po celi dolžini po sredini za boljšo orientacijo kje poteka profil.
Tisto s samo enim profilom po sredi je za stene/obloge, ne za stropove.
Za stropove so potrebni profili v razmiku 50cm pravokotno na ploščo, v tem primeru (če bi bila mansarda ali kaj večja obremenitev gor pa na 40).
Nima to veze z denarjem, ima pa vezo s tem, da ti ob potresu strop ne pade na glavo.
jobers2 ::
zdravo
če si lahko sposodim temo.
pod streho na lesenem objektu bi dal knauf seveda prej bi izoliral z stekleno volno in potem knauf. razmišljal sem da ce bi ga vijačil direkt na škarnice ne bo ok ker les diha in zna vse popokat. zdaj sem se odločil da bi dal profile vendar ne vem nikjer na spletu najdt kako se postavlja profile katere in kam . ker ene škarnice so tudi malo zvite že zaradi sušenja skozi leta ipd vem pa da se da z profili vse to rešit. no skratka,,, vprašanje je kje bi lahko dobil kakšna navodila za izdelavo konstrukcije pod streho.
hvala že vnaprej
če si lahko sposodim temo.
pod streho na lesenem objektu bi dal knauf seveda prej bi izoliral z stekleno volno in potem knauf. razmišljal sem da ce bi ga vijačil direkt na škarnice ne bo ok ker les diha in zna vse popokat. zdaj sem se odločil da bi dal profile vendar ne vem nikjer na spletu najdt kako se postavlja profile katere in kam . ker ene škarnice so tudi malo zvite že zaradi sušenja skozi leta ipd vem pa da se da z profili vse to rešit. no skratka,,, vprašanje je kje bi lahko dobil kakšna navodila za izdelavo konstrukcije pod streho.
hvala že vnaprej
borut_p ::
jobers2 ::
https://knauf.com/api/download-center/v...
Niti po tej temi se ti ne da prebrskat?
to sem gledal pa mi ni jasno kaj hočjo povedat ker pišejo tako kot da so vsi že profiči .
sem začetnik zato bi mi boljš prišla kakšna slika če je kdo že kaj delal doma in slikal sproti da imam vizualno pred seboj kakšni profili gredo približno kam itd. je dosti lažje razumet kot pa iz teh slik iz tega priročnika. bom še kje pogledal kaj upam da najdem kakšno slikovno gradivo.
lp
Na stene daj ud profile (seveda v vago), potem v njih na spodnjo stran do polovice privijaci knauf vijake tam kjer zelis imeti profile. Potegni vrvico skozi vse vijake da bo napeta in privijači sidrna obešala do vrvice. Potem samo natakneš profile gor, naprej pa izolacija, zapora, plosce, itd. To je na hitro, ce imas kaj konkretnega pa lahko v ZS.
Edit: ce imas laser je pa se toliko lazje
Edit: ce imas laser je pa se toliko lazje
Zgodovina sprememb…
- spremenil: z3ro ()
nejc_nejc ::
https://knauf.com/api/download-center/v...
Niti po tej temi se ti ne da prebrskat?
Res ne stekam, da se ti ne da pogledst po netu po yutubu, celo v knjiznjicah imas literaturo...
..
https://www.google.com/search?client=ms...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: nejc_nejc ()
Pejd na youtube, pa mal išči knauf mansarda in podobno
En video pove več kot 1000 besed
En video pove več kot 1000 besed
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Izdelava knauf stropaOddelek: Loža | 8282 (4612) | Twixz |
| » | zvočna izolacija stenOddelek: Loža | 7914 (6111) | -Borut- |
| » | Sam bi uredil notranji prostor in rabim pomočOddelek: Loža | 3949 (3045) | Kona77 |
| » | Gradnja mansarde, izolacija notranje streheOddelek: Loža | 4315 (3534) | Furbo |
| » | Kako popraviti krivo steno v blokuOddelek: Loža | 4977 (4173) | MatH |