» »

Formula F1 2014

Formula F1 2014

Temo vidijo: vsi
««
51 / 57
»»

vilser ::

Super Sonic je izjavil:

Ni toliko nemogoče; ponovi se en "SPA" in prvak je Rosberg. ;)

Sam naj proba trčit v Hamiltona. Jaz bi mu dal črno zastavo brez premisleka.

Dr_M ::

billy je izjavil:

Dr_M je izjavil:

Nimam pojma, zakaj bi bil interes vseh, da zmaga Hamilton. Mercedes itak favorozira nemske dirkace.

Drugace se pa bo po vsej verjetnosti Hamiltonu usralo in bo prvak. Jebiga, bo drugo leto boljse.

Očitno je merc ugotovil, da jim lewis prinese večji PR "globalno", kot nico...

Pa tudi bernie je tako rekel

Z Lewisom lahko prodajajo avtomobile v ameriko, v kaksen ghetto, tolpam, z Nicotom pa intelektualcem, visoko izobrazenmu folku, poslovnezem ipd.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

billy ::

Dr_M je izjavil:

billy je izjavil:

Dr_M je izjavil:

Nimam pojma, zakaj bi bil interes vseh, da zmaga Hamilton. Mercedes itak favorozira nemske dirkace.

Drugace se pa bo po vsej verjetnosti Hamiltonu usralo in bo prvak. Jebiga, bo drugo leto boljse.

Očitno je merc ugotovil, da jim lewis prinese večji PR "globalno", kot nico...

Pa tudi bernie je tako rekel

Z Lewisom lahko prodajajo avtomobile v ameriko, v kaksen ghetto, tolpam, z Nicotom pa intelektualcem, visoko izobrazenmu folku, poslovnezem ipd.

To sem tudi jaz sklepal, ampak očitno si je fante zgradil lep brand....če bernie reče, da je za f1 boljše če je prvak lewis, potem že to drži...stari ve kje je dnar

Super Sonic ::

Ups... Rosberg je to - to?
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

TribesMan ::

Zgleda da je konc...
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

Sriple Tix ::

Dobil sem asociacijo, da pred Mercedesovim prodajnim salonom stojijo v vrsti ghetto tolpaši na eni ter intelektualci, visoko izobraženi folk, poslovneži na drugi strani in čakajo, kdo bo zmagal prvenstvo, da se potem zmagovita kasta zagrebe za nove merđote :D

Hehe.. Sriple ;)

Lol

hojnikb ::

boooom, konc z mašino :)
#brezpodpisa

Alonso vs Button... Nice

Uf gre Hamilton na "safe" tole. Nekako tako kot 2008.

Ajde Kimi ;)

Zgodovina sprememb…

GnuceLee ::

Dirka traja 55 krogov, tako da je mogoče še čisto vse.

Jst ::

Twitter bo spet poln teorij zarote...

---

Sriple Tix: Jaz sem pa v sredo, ko smo se vozili domov in se pogovarjali o F1 in dirkaškega naslova, razmišljal na glas nekako tako:

Če bi se to dogajalo čez slabo desetletje, ko bodo hologramske reklame vsepovsod, greš mimo reklamnega panoja in ti skoči Hammy pred oči: "Yo, yo, nigga, rabiš nove špegle?"
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Škoda, malo je manjkalo, napačn merc ima težave ;)

Držimo pesti, da bo hondi uspelo kaj pametnega sproducirat in da se lahko drugo leto borijo s mercom...

Hamilton vpraša, da naj mu povejo kakšne nastavitve bi ga pripeljale do cilja, potem pa začne z dvemi zaporednimi Fastest lap-i. ??

Hamilton je samo nadziral dirko, nič drugega.

Button s "krofi"... kot da hoče kaj povedat. ;)

VaeVictis ::

Če bo naslednje leto Mecedes spet zmagovalen avto, bo Hamilton spet prvak...

Nico Rosberg je enostavno psihično preslab, da bi postal prvak...

IMHO je bila tole njegova edina sezona, kjer bi lahko premagal Hamiltona v istem avtu.

Naslednje leto bo pa Hamilton glede na Rosberga še boljši!

suhi ::

Na koncu zaradi dvojnih pik in smole Nica še kar nekako realna razlika med obema na vrhu, 67 točk - približno dve zmagi in eno mesto na stopničkah.

>Nico Rosberg je enostavno psihično preslab, da bi postal prvak...

Z zadnjimi dirkami je kazal super formo, konstantno in jaz ne mislim, da je psihično preslab. Če bi imel takšno formo skozi celotno prvenstvo, bi imel Hammy zelo zelo težko delo in dvomim, da bi sedaj slavil. Ampak po bitki je vsak lahko general.

Naslednje leto pa močno dvomim, da bo Mercedes imel takšno prednost pred ostalimi. Zadnje dirke je Ricciardo pokazal, da Renault ni TAKO slab in za naslednje leto upam, da se približajo/pridružijo Mercedesu ter seveda Hondi želim vse najboljše, čeprav dvomim, da se bodo že prvo leto lahko borili na najvišjem nivoju. Ne bi bilo pa slabo. :) Tako bi imeli Mercedes, Red Bull in McLaren. Sanje za F1.

Sriple Tix ::

Jst, s svojim obnašanjem mi Hamilton resnično ni pri srcu (drugo so njegove vožnje), je pa Nico danes pokazal veličino s tem, ko se je odločil odpeljati dirko do konca, čeprav je najbrž vedel, da ga bo Lewis prehitel za krog. Poklon!

PrimozR ::

Dr_M je izjavil:

Trg izobražencev in intelektualcev imajo že prekleto dobro pokrit. Ghetta pa ne :P

Super Sonic je izjavil:

Hamilton je samo nadziral dirko, nič drugega.

Button s "krofi"... kot da hoče kaj povedat. ;)

Točno na to sem pomislil. Da si daje duška ko zadnjič sedi v F1 avtu.

Jst je izjavil:

>Nico Rosberg je enostavno psihično preslab, da bi postal prvak...

Z zadnjimi dirkami je kazal super formo, konstantno in jaz ne mislim, da je psihično preslab. Če bi imel takšno formo skozi celotno prvenstvo, bi imel Hammy zelo zelo težko delo in dvomim, da bi sedaj slavil. Ampak po bitki je vsak lahko general.

Naslednje leto pa močno dvomim, da bo Mercedes imel takšno prednost pred ostalimi. Zadnje dirke je Ricciardo pokazal, da Renault ni TAKO slab in za naslednje leto upam, da se približajo/pridružijo Mercedesu ter seveda Hondi želim vse najboljše, čeprav dvomim, da se bodo že prvo leto lahko borili na najvišjem nivoju. Ne bi bilo pa slabo. :) Tako bi imeli Mercedes, Red Bull in McLaren. Sanje za F1.

Da Renault ni slab smo videli danes v enem primeru (če sem jaz opazil, ko sem praktično celo dirko spal, ste tudi vi): Alonso je komaj prehitel Caterhama, potem je pa ta na ravnini celo prišel nazaj ob bok. Ferrari je očitno še večja kanta od Renaulta.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: PrimozR ()

Skyman ::

Nekaj najboljsega na tekmi
http://gfycat.com/OddUntidyKinglet

jacal ::

Hladnokrvni Maldonado je nasmejal tudi mene. Še bolj pa bizarne blodnje o intelektualcih, visoko izobraženmu folku, poslovnežih ipd.

Boobiz ::

"Da Renault ni slab smo videli danes v enem primeru (če sem jaz opazil, ko sem praktično celo dirko spal, ste tudi vi): Alonso je komaj prehitel Caterhama, potem je pa ta na ravnini celo prišel nazaj ob bok. Ferrari je očitno še večja kanta od Renaulta."

Verjetno zaradi upora, ne? Nenazadnje ferrari in caterham nista na istem aero nivoju.
I'm drunk, what's your excuse?

>Trg izobražencev in intelektualcev imajo že prekleto dobro pokrit. Ghetta pa ne :P

Ravno zadnjič sem na news.google (nastavljeno na US) videl, da so nekemu lokalnemu drug lordu, črncu (!), po raciji odpeljali ene 10 hudih mašin. Večinoma Evropejskih in vmes sem videl nekaj Mercedesev. Čeprav tista vila, v kateri je živel, ni bila sredi ghetta. :)

Blinder ::

Boobiz je izjavil:

"Da Renault ni slab smo videli danes v enem primeru (če sem jaz opazil, ko sem praktično celo dirko spal, ste tudi vi): Alonso je komaj prehitel Caterhama, potem je pa ta na ravnini celo prišel nazaj ob bok. Ferrari je očitno še večja kanta od Renaulta."

Verjetno zaradi upora, ne? Nenazadnje ferrari in caterham nista na istem aero nivoju.

Pa to je alonsotu takrat predvidevam zmanjkalo električne moči (ker jo je porabil drugje) in je avto nadaljeval samo z motorjem na notranje izgorevanje, caterham pa je imel še elektro moči na voljo. Saj je reden pojav letos, da formula na koncu ravnine začne zgubljat hitrost.
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

broken/link ::

sem gledal prenos na sky sports, pa sem bil opomnjen, da si moram pogledat zadnje 3kroge na nacionalki. Še dobro, da imam časovni zamik, mal naprej od 15:39, ko Rosberg samo še počasi križari do cilja, ga najprej prehiti Hamilton. nato pa še Masa. Ališič prvi del spregleda, seveda, in vidi samo kako Masa prehiti Mercedesa - Hamiltona. in že začne "ulalala" "zgodovina se ponavlja, a v drugačnih vlogah" blablabla. po več kot pol minute pa opazi, da je bil to Rosberg. Smeh na kvadrat :D kdor lahko, naj si pogleda :) doza smeha zagotovljena :D

Boobiz ::

Scena z maldonadom je bla ista. Avto je že nehal goret, ko se je mirko spomnil komentirat "uuuuuUUUUuuu ...."
I'm drunk, what's your excuse?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Boobiz ()

Še vedno se spominjam dirke, ko sta se mclarna vozila varno spredaj, komentator je razpredal o neki manekenki pa morda o kakšnih kneginjah, ko je Couldhardu razgnalo motor in je parkiral ob progi. Potem ga je tu in tam režiser pokazal, kako je pešačil proti boksom, pa enkrat pozneje, ko se je že v kavbojkah in civilni mikici odpravil proti svoji manekenki in svojemu letalu, kar je iz televizorja presunljivo zavpilo:

"Kje je Coulthard? Kaj se je zgodilo z Davidom Coulthardom?! Nikogar ne vidim za Miko Häkkinenom!"

In niti ne pretiravam kaj dosti. Stari spomini!

Veron ::

Ališič je letos delal tok napak, tako da je čas, da obišče okulista :D

Dr_M ::

jacal je izjavil:

Hladnokrvni Maldonado je nasmejal tudi mene. Še bolj pa bizarne blodnje o intelektualcih, visoko izobraženmu folku, poslovnežih ipd.

Waw, pa ne da si uzaljen, zaradi resnice o tvojem ljubljencku? Bogi revez.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Dr_M je izjavil:

jacal je izjavil:

Waw, pa ne da si uzaljen, zaradi resnice o tvojem ljubljencku? Bogi revez.

Počemu bi bil 'uzaljen', kaj je 'resnica' in kdo je moj 'ljubljencek'?

theBill ::

billy je izjavil:

Škoda, malo je manjkalo, napačn merc ima težave ;)

Karma is a bitch. Za spremembo je imel danes pravi Mercedes težave, da se je "smola" obeh čez sezono poglihala, konec koncev je to tudi edino fer. Kot je že Katanec enkrat rekel "bog je in bog vse vidi", tudi navijače Nica, ki sploh niso navijali v stilu "naj zmaga Rosberg" ampak predvsem "naj Hamiltonu avto crkne". Pač poden od navijačev.

Bi pa danes Lewis Nica tudi brez težav z ERS (ponovno) nažgal, v race pace mu Nico pač ne pride blizu. Še najbližje je, ko imata oba sveže gume, potem pa razlika samo raste v prid Hamiltonu. V drugi polovici sezone ga je Nico prehitel le v Braziliji, pa še tam izključno zaradi napake Hamiltona (in specifike steze, ki ne omogoča prehitevanj). Vsi so mnenja, da je Nico popustil v drugi polovici sezone, sam bi pa prej rekel, da je Hamilton (predvsem na dirkah) dal prestavo višje in mu Nico enostavno ni več mogel parirati. Zato se je tudi psihično zlomil (napaki v Monzi in Sočiju), ko je videl, da mu v dirki ne zmore več bežati/slediti oziroma ob tem uniči svoje gume. Rosbergova edina taktika je bila, da hitrejšemu Hamiltonu na vsak način poskuša preprečiti prehitevanje, ker čim ga je Lewis enkrat prehitel (dohitel ga je brez okvar itak skoraj zmeraj), se mu je ponavadi tudi odpeljal na varno razdaljo - in tak voznik naj bo s pomočjo tehničnih okvar moštvenega kolega prvak?

Zasluženo je postal prvak boljši izmed obeh Mercedesovih voznikov.

Fajn posploševanje...kaj pa barcelona, kjer je lewis uporabil engine map ki ga ne bi smel, samo zato da bi zadržal nica za sabo...pa ni bilo to edinkrat...

broken/link: hehe, saj je ponavadi na vsaki dirki enako. Letos, ko je večino dirk komentiral iz studia, je pa itak sekal takšne, da ne moreš gledati, če imaš na voljo Sky prenos.

Oziroma: če nisem mogel gledati na Sky in sem bil prisiljen gledati na Slo, me je bolela glava zaradi Ališiča.

Spomnim se enega komentarja, ki ga je nekdo napisal tukaj: "To je pa menda prvič, da Ališič ni vedel, katera manekenka je to bila." LOL.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Jst ()

theBill je odlično zadel bistvo, vse ostalo je iskanje dlake v jajcu. Tako pač je. Rosberg veliko večino sezone ni imel za burek proti Hamiltonu, za kvalifikacije pa se pike pač ne delijo.

Imeti ne za burek pomeni vettel vs rikkiardo ali pa kimi vs alonso, kjer so razlike na dirkah očitne, pri mercu tega ni bilo...

šernk ::

Ališič prvi del spregleda, seveda, in vidi samo kako Masa prehiti Mercedesa - Hamiltona.

sedaj mi je pa končno jasno kako to da Massa ni zmagal :))
pač od kar je Rosbergu crknu ERS sem dirko gledal na pol v spanju, ko se kaj zgodi že vidiš pol ponovljen posnetek, ko se Ališič spomni kričat z zamudo :))
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

billy je izjavil:

Imeti ne za burek pomeni vettel vs rikkiardo ali pa kimi vs alonso, kjer so razlike na dirkah očitne, pri mercu tega ni bilo...

Drži, ampak vseeno je bil Hamilton večino sezone pač boljši in samo njegovim okvaram ter debilni ideji dvojnih pik na zadnji dirki se Rosberg lahko zahvali, da zadeva ni bila odločena že kaki dve dirki prej. Kot sem že rekel, končna razlika v pikah je dokaj realna. 5 zmag in 10 drugih mest v zares veliko boljšem dirkalniku je za moje pojme izkupiček (resda odlične) druge violine.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: suhi ()

Tako slab pa Rosberg pa vseeno ni. Ampak pustimo to. Hamiltona kot voznika cenim zato, ker je človek moral vsaj dvakrat radikalno spremeniti stil vožnje. Ko je prišel v F1 je bila njegova vožnja agresivna, agresivno čez robnike in gas do podna. Sicer je s to vožnjo postal prvak 2008, ampak je vseeno potem moral spremeniti stil zaradi gum in prepovedi dolivanja goriva. Z letošnjo sezono in vso elektroniko, se je spet moral prilagoditi, čeprav z veliko pomočjo garaže. V bistvu je naredil one-eighty, če gledamo 2007 in 2014.

Zanimivo mi je tudi to, kako je lahko Hamilton na vsaki dirki imel manjšo porabo goriva od Rosberga, čeprav je vozil hitreje...

Kot človek, se mi zdi pa ista jokica kot Alonso in ravno zaradi tega ga ne maram (pa seveda še ostali, bolj "stranski" izpadi). Vseeno mu pa privoščim zmago, ker se je zelo izkazal to sezono.

theBill ::

Nihče ne pravi, da je Rosberg slab, ampak Hamilton je preprosto boljši od njega.

Gotovo pa to ni taka razlika kot je bila pri moštvenih kolegih Alonso/Raikkonen, Ricciardo/Vettel ali Button/Magnussen.

Andre ::

Heh..

http://www.gpupdate.net/en/f1-news/3195...

Pomoje je merc Nica razočaral že po SPAju, ko so mu naložili par vzgojnih in se postavili v vlogo favoriziranja lewisa...

vilser ::

Mislim, da se Button poslavlja od F1. Škoda.

Je pa zanimivo, da se je pri mercu ponovila napaka, ki je prisotna praktično od začetka sezone. Mogoče kdo bolj tehnično vešč ve, če bi znalo to biti povezano s "dizajnom" mercovega dirkalnika ali zakaj ne bi mogli rešiti te napake tekom sezone? Ali se jim enostavno ni splačalo, ker bodo drugo leta drugačna pravila in so imeli dovolj prednosti pred ostalimi, da jih odstopi niso tako prizadeli ali kaj podobnega?

galimim ::

Born To Bleed, Fighting To Succeed, Built To Endure What This World Throws At Me

PrimozR ::

Mnja, saj je že Ališič nekaj omenjal to med dirko IIRC.

billy katera napaka to? S KERSom so imeli probleme, se mi zdi, 3., s tem da je bilo prej oboje v Kanadi, kjer se bila mislim da kriva specifika proge. Tole tukaj je bila pomojem samo napaka v materialu oz. iztrošenost, tako kot tista svečka za Hamiltona v Avstraliji.

Moram rečt, da sem bil osebno šokiran nad številom okvar na zadnji dirki. Praktično nič se ni zgodilo.

JB je risal kroge na koncu dirke. Ok, rekel je, da pojma nima ali bo še vozil za McLaren ali ne, je pa dejstvo, da ima tudi on v sebi nek občutek in ta ni tako enoznačen, zato si je vzel malo za rezervo in proslavil, kajti nikoli ne veš. Vprašanje tudi ali se misli na stara leta voziti v kakšnem B moštvu, čeprav mislim, da bo šel direkt k Webbru.

Njegova mirnost in razsodnost nad številnimi situacijami sta prevladovali nad manjkom čiste hitrosti. Vsekakor si je tisti naslov še kako prislužil.

Pa še eno razmišljanje za konec:
Rosberg je precej analitičen dirkač. Vzame cel kontest, stvari analizira in jih precej dobro kasneje implicira na stezo. Tako smo letos videli "neštetokrat" kako je v petek začel za Lewisom, potem pa napredoval in napredoval vse do pole positiona, praktično dirko za dirko. Glavni razlog je v tem, da pri Mercedesu delijo podatke. Tako je dobil vse točke zaviranja Lewisa, dobil vse trike uporabe ERS sistema, dobil je vse trike suknov volanskega obroča in dobil je tudi vse ostale male skrivnosti Lewisa Hamiltona in tako postal hitrejši. Verjetno najhitrejši od kar dirka.

Ampak kaj je dobil Lewis? ;)

Celotni tyre managemant, celotno analogijo vzdrževanja temperature v pnevmatike in res sta se učila eden od drugega. Tako je če podatke deliš in letos je bil boljši Lewis.

PIP:Ja, kanado sem mislil in bremze/MGU-K povezavo..al kaj je že včeraj odpovedalo?

Ker če gledamo na izjave, da jim je to dirko bila najbolj pomembna zanesljivost, so iz tega vidika doživeli hud polom. Namerno so šli v ziher material, nič novih delov, sigurne nastavitve, engine mapping, bla bla..pa jim vseeno en avto čisto odpove...IMO kar velik fail iz vidika ekipe.

Super Sonic, jaz sem opazil, da je recimo bil nico velikokrat najhitrejši v FP1, FP2 pa je potem dobil lewis...dostikrat sem tudi slišal, ko je še bilo to dovoljeno, kako je lewis spraševal, po radiu, kje zgublja napram nica, potem pa pač šel tam hitreje :)

Zato sem tudi mnenje, da je šel razvoj bolida malce v smer ustrezanja lewisu, kajti tyre managemant je v celoti odvisen od avta, močno dvomim da je lewis tak tip dirkača ki bi šparal gume, hkrati pa vozil hitreje od sotekmeca...tudi preveč inteligenten mi ne deluje, vsaj ne tako, kot nico, da bi se lahko "učil" med dirko in prilagajal vožnjo...nico to vse že ima in zato je za merc bolje, da naredijo avto ki ustreza lewisu, nico se bo itak prilagodil, kot pa obratno...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: billy ()

Skyman ::

nova glava padla pri Ferrariju
https://twitter.com/LorenzoDL83/status/...
««
51 / 57
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Formula 1 2015 (strani: 1 2 3 466 67 68 69 )

Oddelek: Na cesti
3430381632 (237227) BT52
»

Formula 1 2013 (strani: 1 2 3 435 36 37 38 )

1899245486 (151312) Alexius Heristalski
»

Formula 1 2012 (strani: 1 2 3 471 72 73 74 )

3664285258 (180726) ABX
»

Formula 1 2011 (strani: 1 2 3 420 21 22 23 )

1146136307 (95056) Jst

Formula 1 2010 (strani: 1 2 3 421 22 23 24 )

1189184836 (148081) WarpedGone

Več podobnih tem