Forum » Na cesti » Formula F1 2014
Formula F1 2014
Temo vidijo: vsi
billy ::
Škoda za tale SC...ker bo občutno vplival na porabo bencina na dirki, katera bi naj bila kritična...
PrimozR ::
A samo 3s? Pri meni se mi zdi da je več...
A se še komu zdi, da je Mercedes spredaj v roll precej mehak, Williams pa trd (vsaj relativno)?
EDIT: ja, pri meni je like 30 sekund razlike. SC v bokse, avti skozi šikano na Sky, na RTV pa šele skozi lasnico.
EDIT2: na MMC-ju gledam.
A se še komu zdi, da je Mercedes spredaj v roll precej mehak, Williams pa trd (vsaj relativno)?
EDIT: ja, pri meni je like 30 sekund razlike. SC v bokse, avti skozi šikano na Sky, na RTV pa šele skozi lasnico.
EDIT2: na MMC-ju gledam.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: PrimozR ()
Probaj tale stream: http://www.vipboxeu.co/motorsports/1832...
Zaenkrat se vettel zelo dobro drži...
Zaenkrat se vettel zelo dobro drži...
Zanimivo...nico dela veliko napak danes, sem mislil, da bo hami bolj nervozen...
Wtf se dogaja @ merc?
Wtf se dogaja @ merc?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: billy ()
TribesMan ::
MGU-K crknil... vsaj zgleda tako.
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.
Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)
Super, vsaj ni merc dosegel rekorda.
Lol, kaj če mogoče perez zmaga :)
Lol, kaj če mogoče perez zmaga :)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: billy ()
Ne bo... če bo 5. bo lahko z ušesi ploskal...
Čeprav glede na to kako perez bremza red bulle čez ovinke, je čist možno da bo rešil rosberga...
klkkkkkkkkkk ::
Ma rosber bo zmagu vrjetn kšnih velikih težav sploh ni imel. Razn to, da dela velik napak.
GA-990XA-UD3, FX 6300 4.6GHz, R9 270X, 8Gb Ram, 1TB, G-550W, Win7
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: klkkkkkkkkkk ()
Go massa go :D
Felipe bo kmal v DRS zoneu...
Felipe bo kmal v DRS zoneu...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: TribesMan ()
Ne bo, ker je še vedno kalimero :D
Jst ::
Kakšna drama! :)))
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|
Jao kalimero...
Škoda Čika. Že prej Masse nikoli nisem maral, ker ni sposoben konsistence, sedaj pa... Eh.
Bravo Ricciardo!
Bravo Ricciardo!
Duhec ::
Upam, da moji Willijamovki danes uspe veliki met !
Res je Masi ratal veliki (iz)met. Runkl !
http://blackbird.si/
Dr_M ::
Dobra dirka, skoda le, da Rosberg ni zmagal, ampak tudi drugo mesto je ok.
Vseeno vesel za Ricciarda, bolje on, kot Vettel.
Vseeno vesel za Ricciarda, bolje on, kot Vettel.
Map ::
Na žalost ujel samo zadnjih deset krogov, ampak dirka je bila dobra. Sem vesel za Ricciarda, mi je pa žal za Pereza, saj je končal predčasno brez krivde. Pa tut Massa bi lahko že prej malo tvegal in bi mu mogoče celo uspelo.
krispe ::
Na žalost ujel samo zadnjih deset krogov, ampak dirka je bila dobra. Sem vesel za Ricciarda, mi je pa žal za Pereza, saj je končal predčasno brez krivde. Pa tut Massa bi lahko že prej malo tvegal in bi mu mogoče celo uspelo.
Smo gledali isto dirko?!
Perez je preveč očitno zamotal v Masso in mu odvzel 4. morda celo 3. mesto.
MSI Z97 MPower/i7 4790K + H110/GTX 970/8GB 1866Mhz/SSD 830/760T/LG 34"
Map ::
Sem šel še enkrat gledat in maš prav, ampak prej na to sploh nisem pomislil in sem se čudil Massi. Kakorkoli, te kar malo stisne, ko vidiš kako prileti v ograjo.
dzinks63 ::
Nico je vozil brez električnega pogona in se dostojno boril za zmago, torej brez cca 160KM, Mercedesov avtomobil je godzila, če je brezhiben. Seveda je vse skupaj F1 in takšne stvari se bodo morda še dogodile, tako da to prvenstvo bo še sila zanimivo, sploh zadnja dirka z dvojnimi točkami, sicer pa RedBull se izkopava, na koncu sezone bodo imeli poštiman avtomobil. Ricciardo pa raztura, neusmiljen in brezkompromisen na stezi, bo še mešal štrene letos, še bolj pa v prihodnjih sezonah.
Super Sonic ::
Jao kalimero...
Jaz sem samo čakal kdo od teh 4 bo, pri čemer Rosberg ne bi bil problem. No, logično da Perez, ki ravno tako spada v neko podobno kategorijo.
Treba bo pogledat posnetek, jaz sem videl premalo. Vsekakor je Massa bil preveč zadaj, ena sprememba smeri pa je dovoljena. Težko rečem če je Perez že prej menjal smer. Če jo ni, bo kriv Massa, če jo je, bo kriv on. Simpl.
Dost nevarno vse skupaj, zrelo za ban iz ene dirke, kdorkoli je že bil. Pri Massi se je sprožil ob trku high-g-loading sensor. Nagradno vprašanje za barvni televizor: pri kateri vrednosti G pospeška se ta senzor sproži?
OMG, MB je pokvarljiv ;). Hamkota imam na sumu, da je s svojim načinom vožnje povzročil razpad zaviralnega BBW sistema. Vsekakor je bila dans prelomna dirka; namreč pokazala je kako zelo bo v drugi polovici leta na rezultate vplivala zanesljivost. Samo za info, MGU-K drive je šel v rit in MB je dirkal večino dirke s samo 650 konjički. Dost poniževalno do vseh, glede nato, da je Rosber drugi. ;)
Ricardo je danes spet odpeljal za čisto 10tko, je pa treba priznati, da je bil Vettel ta vikend boljši mož in da so ga mal zjebal s tatkiko. Nerazumljiv pit je bil tisto, kakorkoli že, Dani si je tole zmago zaslužil in jo tudi prigaral. Oba dirkača RedBulla sta bila ta vikend neverjetno blizu v vseh pogledlih in odločila je taktika tabora Ricardo.
Ferrari - hhahaahah. Dost slabo oz. res slabo. Grozno.
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Super Sonic ()
;)
billy: 15G je.
"So it was Control Electronics and not the MGU itself that failed for Mercedes." (Scarbs)
No, kakorkoli, treba je še kakšen dan počakat na vse info. Veliko jih pride prehitro.
Zgodovina sprememb…
Vettel je moral kaj precej pošvigat z volanom, da je tole odpeljal brez trka:
https://vine.co/v/MD07j6lMTeW
In pa Kimi Raikkonen po dirki:
https://vine.co/v/MD07j6lMTeW
In pa Kimi Raikkonen po dirki:
>Pri Massi se je sprožil ob trku high-g-loading sensor.
Lahko poveš kaj več?
Lahko poveš kaj več?
šernk ::
Glede na posnetek je Perez samo 1x spremenil smer. Pač normalno sledil Vettlu v desno zavito ciljno ravnino in nato zapeljal proti notranjemu delu. Iz Perezove prespektive izgleda celo kot da želi poizkušat prehitet Vettla. Zame je to 100% kriv butelj Massa.
posnetek: http://ftw.usatoday.com/2014/06/f1-cana...
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.
Sej ni kej povedat Jst. Ob hujših nesrečah se aktivira G senzor (nad 15G pospeška v katerokoli smer) in alarm se prižge (lučka) v Medical centru kot tudi pri vseh spremlajočih avtomobilih (SC, Medical cars, ipd). Zato so bili zdravniki prvi pri avtomobilih še pred SCjem.
Gre nekako za del varnostnega postopka, da se ob hujših nesrečah čim prej vsi, ki se morajo, pripeljejo do avtomobila in da se zdravniško osebje pripravi.
Zna pa tudi zavest vse skupaj, recimo lani je v Abudabiju Alonso samo šikano prevozil in je senzor zabeležil 28G vertikalnega pospeška (kar se je potem izkazalo za feler pri montaži). Alonso je posledično moral po dirki do zdravnika kjer so ga obdelal kot vesolca.
Enako Massa dans, ima obvezen pregled pri zdravniku, tudi zeleno luč za naslednjo dirko mora dobit.
Bil je res precej zadaj, tako da ni 2x zarečt, da je 100% kriv za tole. Dejmo še mal počakat videje.
Gre nekako za del varnostnega postopka, da se ob hujših nesrečah čim prej vsi, ki se morajo, pripeljejo do avtomobila in da se zdravniško osebje pripravi.
Zna pa tudi zavest vse skupaj, recimo lani je v Abudabiju Alonso samo šikano prevozil in je senzor zabeležil 28G vertikalnega pospeška (kar se je potem izkazalo za feler pri montaži). Alonso je posledično moral po dirki do zdravnika kjer so ga obdelal kot vesolca.
Enako Massa dans, ima obvezen pregled pri zdravniku, tudi zeleno luč za naslednjo dirko mora dobit.
Zame je to 100% kriv butelj Massa.
Bil je res precej zadaj, tako da ni 2x zarečt, da je 100% kriv za tole. Dejmo še mal počakat videje.
Massa je imel precej sveže gume, Perez ravno obratno, tako je Perez zaviral prej kot je nameraval Massa, vozil je v linij s Perezom, F1 zavira z negativnim pospeškom 5G, kar je grozovito, Massi je v trenutku odbilo prednje kolo, zavornih luči formula nima, tako da voznik za njim nima pojma kdaj točno je voznik pred njim stopil na zavoro. Massa je imel priložnost za zmago, za stopničke prav gotovo, toda vse se je zarotilo proti njemu, sreča spremlja hrabre pravijo, Massa je bil malo premalo agresiven v zadnjih krogih, na tej dirki bi lahko iztržil veliko.
PrimozR ::
A ni Alonso imel probleme s hrbtom pri tisti šikani?
Pa robniki so lahko jeba, lahko je nizek pa je pospešek še vseeno visok. Trki pa to... Če mu je avto nasedel na robnik 25+g ni tako neverjetno. Bi pa vseeno prosil za malo več razlage o felerju pri montaži.
Pa robniki so lahko jeba, lahko je nizek pa je pospešek še vseeno visok. Trki pa to... Če mu je avto nasedel na robnik 25+g ni tako neverjetno. Bi pa vseeno prosil za malo več razlage o felerju pri montaži.
mn ::
Glede na posnetek je Perez samo 1x spremenil smer. Pač normalno sledil Vettlu v desno zavito ciljno ravnino in nato zapeljal proti notranjemu delu. Iz Perezove prespektive izgleda celo kot da želi poizkušat prehitet Vettla. Zame je to 100% kriv butelj Massa.
Zanimivo. Jaz bi pa ravno rekel, da je kriv Perez, ker je spremenil smer.
Sklepam po sledečem posnetku:
http://i.4cdn.org/sp/1402256708105.webm
On board kamera od Pereza povsem na koncu.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: mn ()
klkkkkkkkkkk ::
Jaz tudi mislim, da je tu kriv perez. Vettel je bil že predaleč stran. Važno, pa je da sta oba vredu :)
GA-990XA-UD3, FX 6300 4.6GHz, R9 270X, 8Gb Ram, 1TB, G-550W, Win7
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: klkkkkkkkkkk ()
Ktj ::
Sam bi ocenil, da je bila to dirkaška nesreča. Massa je želel prehiteti ampak je (verjetno) pozabil, da ima Perez zanič gume. Če se ne motim je Perez jamral, da ima čisto na koncu zavore. Pa še steza se tam malce prelomi. Važno da sta oba OK.
Me pa zanima ali bi oba merca imela težave v kolikor nebi bilo 1. SC. Saj po SC sta lahko vozila na 100%.
Me pa zanima ali bi oba merca imela težave v kolikor nebi bilo 1. SC. Saj po SC sta lahko vozila na 100%.
šernk ::
Perez je res spremenil smer vožnje ampak za moje pojme je tisto njegova prva sprememba smeri vožnje, saj gre celotna ravnina v desno in je prej le sledil stezi.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
Perez je branil pozicijo in jo je lahko, ker ima dovoljeno eno spremembo smeri. Razlika je ponavadi v tem, koliko ob tebi je tisti dirkač, ki te skuša prehitevati in ti delaš spremembo smeri (all the time you have to leave the space (Fernando Alonso)).
Sama nesreča je eskalirala v dva huda trka v zid.
Karkoli, trenutno kaže, da bo kaznovan samo Perez, ki je že dobil 5 mest pribitka:
Sama nesreča je eskalirala v dva huda trka v zid.
Karkoli, trenutno kaže, da bo kaznovan samo Perez, ki je že dobil 5 mest pribitka:
Zgodovina sprememb…
Težko rečeš, da je Perez spremenil smer (saj tehnično gledano je - in prav je, da je branil pozicijo), če je pa na koncu zavoj v levo - "sledim svoji dirkalni liniji logika." (Vem, da ni bilo tako.) Čeprav sem ob live prenosu mislil, da je 100% kriv Massa, sem sedaj mnenja, da je to pač dirkaška nesreča in sreča, da je vse v redu z njimi, ter seveda, da ni bil udeležen še kdo (Vettel je očitno videl nesrečo, ker je trznil, ko je Massa letel mimo).
edit: SS me je med pisanjem prehitel in zgleda, da so okrivili Pereza. Po mojem mnenju neupravičeno. (Sploh če gledaš zgodovino Masse. :))
Ferrari pa spet polom. A se bodo sploh kdaj pobrali? Bodo letos vsaj kakšno dirko odpeljali tako kot se spodobi... Alonso kritizira, Luca je jezen nanj, Kimija pa boli ku*ac. :) Pa tudi ne vidim nobene logike v zamenjavi Dominicalija. Čeprav navijači Ferrarija Alonsa nosijo po rokah, je ravno obdobje že kar dolgo obdobje Alonsa, ko niso doseli nič. Zraven pa še zgleda, da je vsako leto slabše. (Čeprav smo vsi vedeli, da bo ta sezona en velik gamble pri tako radikalnih spremembah.)
Pred začetkom sezone sem imel veliko upanja, da bo McLaren bolj konkurenčen. Prve dirke so se skoraj vsi soočali s problemi in sem upal, da jim bo šlo na bolje. Vendar so, tako kot zadnja leta, čudno podpovprečni. Današnje četrto mesto Buttna je bolj kot ne, naključje. Sedaj upam, da bodo naslednje leto z Hondo konkurirali bolj proti vrhu. Ja, upanje umre zadnje.
---
Ampak današnja dirka je bila res dobra. Če ne bi Hamilton odstopil (z težavami MGU-K, seveda), bi bila še boljša.
Safety Car na začetku je pozitivno deloval, ker potem niso rabili šparati z gorivom. Čeprav sta bila spredaj Mercedesa premočna na začetku, se je zadaj veliko dogajalo. Potem, po odstopu Ham, sem pa samo gledal, kako se Rosbergova prednost topi in računal, da ga bodo dohiteli v dobrih desetih krogih, kar se je tudi zgodilo. Potem pa zadnjih 10 krogov na vrhu vsi čisto skupaj. Nor zaključek dirke.
edit: SS me je med pisanjem prehitel in zgleda, da so okrivili Pereza. Po mojem mnenju neupravičeno. (Sploh če gledaš zgodovino Masse. :))
Ferrari pa spet polom. A se bodo sploh kdaj pobrali? Bodo letos vsaj kakšno dirko odpeljali tako kot se spodobi... Alonso kritizira, Luca je jezen nanj, Kimija pa boli ku*ac. :) Pa tudi ne vidim nobene logike v zamenjavi Dominicalija. Čeprav navijači Ferrarija Alonsa nosijo po rokah, je ravno obdobje že kar dolgo obdobje Alonsa, ko niso doseli nič. Zraven pa še zgleda, da je vsako leto slabše. (Čeprav smo vsi vedeli, da bo ta sezona en velik gamble pri tako radikalnih spremembah.)
Pred začetkom sezone sem imel veliko upanja, da bo McLaren bolj konkurenčen. Prve dirke so se skoraj vsi soočali s problemi in sem upal, da jim bo šlo na bolje. Vendar so, tako kot zadnja leta, čudno podpovprečni. Današnje četrto mesto Buttna je bolj kot ne, naključje. Sedaj upam, da bodo naslednje leto z Hondo konkurirali bolj proti vrhu. Ja, upanje umre zadnje.
---
Ampak današnja dirka je bila res dobra. Če ne bi Hamilton odstopil (z težavami MGU-K, seveda), bi bila še boljša.
Safety Car na začetku je pozitivno deloval, ker potem niso rabili šparati z gorivom. Čeprav sta bila spredaj Mercedesa premočna na začetku, se je zadaj veliko dogajalo. Potem, po odstopu Ham, sem pa samo gledal, kako se Rosbergova prednost topi in računal, da ga bodo dohiteli v dobrih desetih krogih, kar se je tudi zgodilo. Potem pa zadnjih 10 krogov na vrhu vsi čisto skupaj. Nor zaključek dirke.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Jst ()
vilser ::
Kar se tiče nesreče med Perezom in Masso, hmmm vse zgleda kot da je Perez šel ravno namesto, da bi nagnil volan v desno in s takšno potezo je zaprl pot Massi. Tukaj je kriv Perez.
ABX ::
Po moje je dobil kazen ker ni prvič da se premakne zadnji trenutek in voznik za njim nima druge kot ga pobrat.
Če se premikaš moraš to naredit na varen način, ne zadnji moment da voznik ki prihaja nima časa reagirat.
Če se premikaš moraš to naredit na varen način, ne zadnji moment da voznik ki prihaja nima časa reagirat.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!
driver_x ::
Vettel je oba Massova napada dobro odbil z vožnjo po defenzivni liniji. Drugače bi pa sam težko presojal o krivdi za zadnji trk, včeraj sem bil prepričan, da je zgrešil Massa, danes po pogledanih posnetkih pa se vidi, da je pred njega v zadnjem trenutku zapeljal Perez in Massa niti ni imel nobene druge možnosti.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Formula 1 2015 (strani: 1 2 3 4 … 66 67 68 69 )Oddelek: Na cesti | 381077 (236672) | BT52 |
» | Formula 1 2013 (strani: 1 2 3 4 … 35 36 37 38 )Oddelek: Na cesti | 245141 (150967) | Alexius Heristalski |
» | Formula 1 2012 (strani: 1 2 3 4 … 71 72 73 74 )Oddelek: Na cesti | 284883 (180351) | ABX |
» | Formula 1 2011 (strani: 1 2 3 4 … 20 21 22 23 )Oddelek: Na cesti | 136167 (94916) | Jst |
⊘ | Formula 1 2010 (strani: 1 2 3 4 … 21 22 23 24 )Oddelek: Na cesti | 184686 (147931) | WarpedGone |