Forum » Loža » Ali bodo Združene Države napadle Irak?
Ali bodo Združene Države napadle Irak?
TESKAn ::
Accidental deaths? Thomas, ne se delat norca.
...
...
Govora je o UMORIH, ne smrtih zaradi nesreč.
Koliko misliš, da bi bilo umorov v Sloveniji, če bi bila ta 140X večja?
Skoraj toliko kot v USA. Če pa vzameš samo najbolj integrirano - belo prebivalstvo - je umorov v USA celo manj kot v Sloveniji.
...
White - white murder rate je v Ameriki nizek. Torej da sta tako morilec kot kot žrtev oba belca.
V rasno mešanem okolju to precej naraste.
Pa vendar je verjetnost, da umreš nasilne smrti v Sloveniji večja, kot je v Ameriki!
To je iz linkov ki sem jih dal, povsem jasno.
Nasilne smrti umre v Sloveniji kakih 1000 ljudi letno. Ob tolikšnem procentu bi jih v Ameriki moralo umreti 14000 letno.
Kar jih pa ne.
Pa govorite da sem fašist, ali da ne znam aritmetike - kolikor hočete.
...
Seveda moram povedati, da "ni stvar krvi" ali barve kože, kolikšen je murder rate ampak je to stvar integriranosti v memplex.
Govora je o UMORIH, ne smrtih zaradi nesreč.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.
Thomas ::
Zakaj sem začel s temle?
Ker je jeb reku:
Dobr link, Thomas, posebej se mi dopade prvi odstavek...
These cost more lives than the American losses in Vietnam (58,135), but not as many lives as five years of murder in America (119,700 killed 1990-94). Or another way of looking at it, each atrocity on this page killed roughly the same number of people as a single year of medical mistakes in the USA (44,000 to 98,000).
Tukaj je odprl varnostno problematiko. Z umori in medicinskimi napakami.
Če se hočemo o tem pogovarjat - sem povedal, kako je v Sloveniji. Slabše kot v Ameriki. Sem dal linke.
Zanikate?
Ker je jeb reku:
Dobr link, Thomas, posebej se mi dopade prvi odstavek...
These cost more lives than the American losses in Vietnam (58,135), but not as many lives as five years of murder in America (119,700 killed 1990-94). Or another way of looking at it, each atrocity on this page killed roughly the same number of people as a single year of medical mistakes in the USA (44,000 to 98,000).
Tukaj je odprl varnostno problematiko. Z umori in medicinskimi napakami.
Če se hočemo o tem pogovarjat - sem povedal, kako je v Sloveniji. Slabše kot v Ameriki. Sem dal linke.
Zanikate?
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi
TheJack ::
Dolgo časa sem že na tem forumu, ampak česa takega pa še nisem videl - celo od Thomasa ne. Težko je verjeti, da je kdorkoli tako neumen, da bi (zaradi kateregakoli razloga pač) dajal v isti koš umore (torej kriminal) hkrati s samomori in nesrečami?! Mislim, WTF?!?
Res, tole tudi Goebbelsa preseže. Kaj imajo za božjo voljo samomori in nesreče (prometne, domnevam) opraviti s crime rateom? Popolnoma nič. To je tako, kot bi sem vključili še poplave, požare, strele, plaze, smučarske nesreče...itd. To nima nikakršne povezave z dejstvom, da je crime rate v ZDA nekajkrat višji kot v Sloveniji - in to v vseh kategorijah. Dajati potem sem noter še nesreče in samomore je manipulacija prve stopnje. Čisto potvarjanje dejstev in (očitne) statistične ukane, skratka.
In kar je najhuje - Thomas to dobro ve.
Res, tole tudi Goebbelsa preseže. Kaj imajo za božjo voljo samomori in nesreče (prometne, domnevam) opraviti s crime rateom? Popolnoma nič. To je tako, kot bi sem vključili še poplave, požare, strele, plaze, smučarske nesreče...itd. To nima nikakršne povezave z dejstvom, da je crime rate v ZDA nekajkrat višji kot v Sloveniji - in to v vseh kategorijah. Dajati potem sem noter še nesreče in samomore je manipulacija prve stopnje. Čisto potvarjanje dejstev in (očitne) statistične ukane, skratka.
In kar je najhuje - Thomas to dobro ve.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: TheJack ()
jeb ::
Hehe...
Sej to je bil tvoj link, Thomas...
Ko si hotel pokazat, kako so se pobijali po vsem svetu v zadnjih 100 letih. Tega, da najvecjih dveh morij zadnjega stoletja nisi omenil, niti nisem pricakoval. Na tisti prvi odstavek sem opozoril, ker so mi ble tiste cifre zanimive, pa se tvoj link je bil.
To, da je bil ze ta link off-topic, je pa itak jasno.
In ce vzamemo, da je v tem odstavku omenjenih okoli 120.000 umorov na 4 leta, ja ta statistika za Ameriko se poraznejsa.
Pol, ko ti je folk dopovedal, kaksno bebavost si izjavil, si pa pastal "accidental deaths"...
HAHA...
Sej to je bil tvoj link, Thomas...
Ko si hotel pokazat, kako so se pobijali po vsem svetu v zadnjih 100 letih. Tega, da najvecjih dveh morij zadnjega stoletja nisi omenil, niti nisem pricakoval. Na tisti prvi odstavek sem opozoril, ker so mi ble tiste cifre zanimive, pa se tvoj link je bil.
To, da je bil ze ta link off-topic, je pa itak jasno.
In ce vzamemo, da je v tem odstavku omenjenih okoli 120.000 umorov na 4 leta, ja ta statistika za Ameriko se poraznejsa.
Pol, ko ti je folk dopovedal, kaksno bebavost si izjavil, si pa pastal "accidental deaths"...
HAHA...
Tukaj so v mourderse všteti tudi samomori. (Kar dostikrat pokažejo skupaj, čeprav pravno ni isto - je pa hotena nasilna prekinitev življenja).
To naredi v Sloveniji - pa smo takoj čez!
Ker pa so bile zraven še medicinske napake ... na prav - potem pa poglejmo vse nesrečne zadeve - in Slovenija spet vodi pred Ameriko.
Ni pa bil off topic moj link. Ker je dokazoval število mrtvih Palestincev - ti si nekej naprej potem hotel napletat, češ kakšna morilska dežela je Amerika ... tko sem razumu.
In potegnil si kratko.
Mi je prav žal, če vam gre tako slabo. Nimate argumentov - pa ni čudno. Samo obnašat se je pa vseeno treba.
To naredi v Sloveniji - pa smo takoj čez!
Ker pa so bile zraven še medicinske napake ... na prav - potem pa poglejmo vse nesrečne zadeve - in Slovenija spet vodi pred Ameriko.
Ni pa bil off topic moj link. Ker je dokazoval število mrtvih Palestincev - ti si nekej naprej potem hotel napletat, češ kakšna morilska dežela je Amerika ... tko sem razumu.
In potegnil si kratko.
Mi je prav žal, če vam gre tako slabo. Nimate argumentov - pa ni čudno. Samo obnašat se je pa vseeno treba.
No, to smo torej razčistili.
Izraelci gotovo niso kje pri vrhu z zatiranjem in pobijanjem Palestincev. Arabci med sabo to počnejo v dosti večjem obsegu.
Še raje bi to počeli Izraelcem, vendar se oni ne pustijo prav preveč.
Vendar javno objavljena agenda mnogih arabskih diktatorjev je bila uničenje Izraela. In nočemo, da bi prišlo do situacije, ko bi začeli metati kakšno svinjarijo na Izrael. Tudi zato ne, ker bo Izrael prisiljen uporabiti svojih 200 atomskih bomb, da se ubrani.
Sam pa Izrael ni nikoli grozil z genocidom nikomur. Njemu pa so.
Lahko pa pride do črnega scenarija, če se norec tipa Sadam dokoplje do A bombe.
Izraelci gotovo niso kje pri vrhu z zatiranjem in pobijanjem Palestincev. Arabci med sabo to počnejo v dosti večjem obsegu.
Še raje bi to počeli Izraelcem, vendar se oni ne pustijo prav preveč.
Vendar javno objavljena agenda mnogih arabskih diktatorjev je bila uničenje Izraela. In nočemo, da bi prišlo do situacije, ko bi začeli metati kakšno svinjarijo na Izrael. Tudi zato ne, ker bo Izrael prisiljen uporabiti svojih 200 atomskih bomb, da se ubrani.
Sam pa Izrael ni nikoli grozil z genocidom nikomur. Njemu pa so.
Lahko pa pride do črnega scenarija, če se norec tipa Sadam dokoplje do A bombe.
[zbrisal moderator]
Izrael pa ni grozil z genocidom, res. So groznje kar preskocili in sli na dejanja.
In za to bodo placali. Mi pa z njimi.
[zbrisal moderator]
Jeb: prosim, da se drzis pravil foruma in ne zalis drugih uporabnikov -- moderator
Izrael pa ni grozil z genocidom, res. So groznje kar preskocili in sli na dejanja.
In za to bodo placali. Mi pa z njimi.
[zbrisal moderator]
Jeb: prosim, da se drzis pravil foruma in ne zalis drugih uporabnikov -- moderator
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Gandalfar ()
Ni panike, Gandalfar.
Se sprasujem, kje si bil doslej, sem cenzuro pricakoval ze enkrat dopoldne...
Si preprican, da si vse prebral?
Se sprasujem, kje si bil doslej, sem cenzuro pricakoval ze enkrat dopoldne...
Si preprican, da si vse prebral?
San ::
Kje najdeš take linke, kot si prejle za statistiko. Lahko bi se bolj potrudil in našel kaj bolj kredibilnega kot domačo stran PRO-Life aktivista.
Amerika je na prvem mestu po umorih z strelnim orožjem, pika. To je splošno znano dejstvo.
Tole pozivanje, naj se drug moderator vplete v to temo, ko ti škripa za nohti pa je low blow. Verjamem, da tudi ti znaš bolje.
Amerika je na prvem mestu po umorih z strelnim orožjem, pika. To je splošno znano dejstvo.
Tole pozivanje, naj se drug moderator vplete v to temo, ko ti škripa za nohti pa je low blow. Verjamem, da tudi ti znaš bolje.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: San ()
TheJack
Zakaj se dostikrat navaja umore in samomore skupaj?
Naprimer zato, ker v družbah kot so USA in Japonska, je vsota obeh zelo enaka. Manj samomorov, več umorov - in obratno.
Slovenci pa tako gledano, posekamo obojne.
Če že moramo pometati pred ameriškim pragom, bi bilo fino, če bi še pred slovenskim.
Ker slika je slabša!
Naše nesreče so pa sploh samo še dodaten faktor.
Pa ne rabiš Goeblessa klicat.
Še edu link.
Zakaj se dostikrat navaja umore in samomore skupaj?
Naprimer zato, ker v družbah kot so USA in Japonska, je vsota obeh zelo enaka. Manj samomorov, več umorov - in obratno.
Slovenci pa tako gledano, posekamo obojne.
Če že moramo pometati pred ameriškim pragom, bi bilo fino, če bi še pred slovenskim.
Ker slika je slabša!
Naše nesreče so pa sploh samo še dodaten faktor.
Pa ne rabiš Goeblessa klicat.
Še edu link.
Življenje na Zahodu (vključno s Slovenijo (in Izraelom)) je v povprečju kar dobro in počasi se še izboljšuje.
Predvsem zaradi zahodnega sistema, ki ljudem da dovolj ustvarjalne in druge svobode, da si naredijo precej takih in drugačni dobrin za uživanje. In jih. Ni potrebno imeti stalno pred očmi "ubogih Arabcev", na katerih žuljih da sedimo.
Njihovo stanje je posledica njihovih običajev in verovanj. Nažalost se v velikem številu še bolj zakopavajo vanje.
Stanje duha v Evropi pa trenutno ni preveč dobro. Memetska infekcija z Orienta in levičarstvo ki ga nikakor ne prebolimo, pa tudi še živ antisemitizem - zamegljujejo presojo in navdajajo s pesimizmom, ki paralizira.
Amerika je glede tega dosti na boljšem. Open horizons.
Pa tudi nekaj deset milijonov Evropejcev, nas tako razmišlja.
Predvsem zaradi zahodnega sistema, ki ljudem da dovolj ustvarjalne in druge svobode, da si naredijo precej takih in drugačni dobrin za uživanje. In jih. Ni potrebno imeti stalno pred očmi "ubogih Arabcev", na katerih žuljih da sedimo.
Njihovo stanje je posledica njihovih običajev in verovanj. Nažalost se v velikem številu še bolj zakopavajo vanje.
Stanje duha v Evropi pa trenutno ni preveč dobro. Memetska infekcija z Orienta in levičarstvo ki ga nikakor ne prebolimo, pa tudi še živ antisemitizem - zamegljujejo presojo in navdajajo s pesimizmom, ki paralizira.
Amerika je glede tega dosti na boljšem. Open horizons.
Pa tudi nekaj deset milijonov Evropejcev, nas tako razmišlja.
sebastjan v ::
Kva vsi udrihate bo Bushu,ce se pa gre preprečevalno vojno proti terorizmu!Pred 11.septembrom so vsi -zahodna evropa z nemčijo na čelu- opozarjali ZDA na nevarnosti terorističnih napadov pa ZDA niso storile(s Clintonom na čelu) popolnoma ničesar.Zdaj ko se to dogaja (pritiski na Sadama ki ne jebe nobene resolucije OZN-a že več kot 10 let) pa so se prav te države (Francija,Nemčija) uprle vojaškemu posegu,ker si s tem nočejo umazat rok.Sadama je treba odrstranit prej ali slej ker je nevaren celemu Bližnjemu vzhodu.Francija in Nemčija se slepita če mislita da bo tisto z inšpektorji kaj pomagalo.To traja že 12 ali več let pa je Sadam kršil vse resolucije-tako kot Miloševic,pa je v Jugoslaviji prišlo do voj.posega.Cela Evropa si je dolgo časa zatiskala oči, po skoraj desetih letih vojne na Balkanu pa so fehtal Američane da doli na Balkanu naredijo red.Povrh tega so še večino stroškov vojaškega posega v ZRJ-u krili Američani( 5 od 7 miljard dolarjev)! Evropa pa taka!!!
Zdaj bojo pa še fini!
Zdaj bojo pa še fini!
Thomas, dobro vem, da nisi niti približno tako neumen, da ne bi zelo natanko razumel mojega posta in tega, kar sem hotel v njem povedati.
Tako da se ne bom ponavljal.
Pa bodi dovolj z moje strani.
Tako da se ne bom ponavljal.
Pa bodi dovolj z moje strani.
Da ne boš rekel, da nisem šel tvojega linka gledat....
While homicide rates have generally declined in the West over the past few hundred years, Rosemary Gartner observes (in "The Victims of Homicide: A Temporal and Cross-National Comparison," American Sociological Review, 1990, 55:92-106) short-term upsurges in the early nineteenth and late twentieth centuries. The differences in rates between geographically proximate countries are intriguing: 40 percent higher for Australians than for New Zealanders, 50 percent higher for Italians than for Swiss, three times greater in Norway than in Finland, and four times greater in the U.S. than in Canada.
The question why American homicide rates are so high has, of course, preoccupied a number of social scientists. Among the reasons typically given include:
* the American culture of violence, perhaps a legacy of relatively advanced civilizations encountering and conquering the frontier--where through its history, heroes were made out of killers of Indians, outlaws, Mexicans, gunfighters and even (thinking of Jessie James, Bonnie and Clyde) of law officers. In detailing the long history of violence in the United States, the Commission on Civil Violence noted the genocide of native Americans, the legacies of slavery and lynchings (the correlation between states' lynching rates between 1882 and 1927 and their 1993 homicide rates is .47), and the destruction of nature. Interestingly, if we correlate the Nielsen ratings for the six most violent TV shows in the Fall of 1980 with state homicide rates, we observe a significant r correlation of .37.
While homicide rates have generally declined in the West over the past few hundred years, Rosemary Gartner observes (in "The Victims of Homicide: A Temporal and Cross-National Comparison," American Sociological Review, 1990, 55:92-106) short-term upsurges in the early nineteenth and late twentieth centuries. The differences in rates between geographically proximate countries are intriguing: 40 percent higher for Australians than for New Zealanders, 50 percent higher for Italians than for Swiss, three times greater in Norway than in Finland, and four times greater in the U.S. than in Canada.
The question why American homicide rates are so high has, of course, preoccupied a number of social scientists. Among the reasons typically given include:
* the American culture of violence, perhaps a legacy of relatively advanced civilizations encountering and conquering the frontier--where through its history, heroes were made out of killers of Indians, outlaws, Mexicans, gunfighters and even (thinking of Jessie James, Bonnie and Clyde) of law officers. In detailing the long history of violence in the United States, the Commission on Civil Violence noted the genocide of native Americans, the legacies of slavery and lynchings (the correlation between states' lynching rates between 1882 and 1927 and their 1993 homicide rates is .47), and the destruction of nature. Interestingly, if we correlate the Nielsen ratings for the six most violent TV shows in the Fall of 1980 with state homicide rates, we observe a significant r correlation of .37.
Zgodovina sprememb…
TheJack
Ja ... absolutno. Dost slabo to!
Samo spet je premalo gledat samo eno cifro. Oni z manj žrtvami v prometnih nesrečah to več kot pršparajo.
In mortalitete otrok niso tako velike. Niti pri njih, niti pri nas in niti v Izraelu.
Nasprotno so pa v Arabiji ogromne. Tudi tam, kjer imajo sicer visok standard.
Zakaj?
Ja ... absolutno. Dost slabo to!
Samo spet je premalo gledat samo eno cifro. Oni z manj žrtvami v prometnih nesrečah to več kot pršparajo.
In mortalitete otrok niso tako velike. Niti pri njih, niti pri nas in niti v Izraelu.
Nasprotno so pa v Arabiji ogromne. Tudi tam, kjer imajo sicer visok standard.
Zakaj?
City ::
sebastjan prav imaš samo ne na način s katerim se kršijo mednarodni zakoni ker to ruši temelje demokracije in miru.
Thomas samo po tej logiki belih in črnih bi potem pri nas morali samo šteti prave Janeze in ne še "južnakov" in raznih bizantincev zraven, jer nimajo "ravno" enake barve kože so pač malo bolj temni. Ali drugače potem lahko primerjamo umore, ki jih pri nas storijo črnci in smo v tem pogledu sploh krepko pod USA.
Thomas samo po tej logiki belih in črnih bi potem pri nas morali samo šteti prave Janeze in ne še "južnakov" in raznih bizantincev zraven, jer nimajo "ravno" enake barve kože so pač malo bolj temni. Ali drugače potem lahko primerjamo umore, ki jih pri nas storijo črnci in smo v tem pogledu sploh krepko pod USA.
City!
Pri nas so nacionalna in rasna trenja majhna, ker smo dokaj homogeni.
V Ameriki pa ni tako. Toda kljub temu, imajo manj smrtnih žrtev na prebivalca od človeške roke, kot mi.
A kej štekaš?
Mednarodno pravo pa ne obstaja. Oziroma je obstajalo za Bosno in Vukovar ... dolgo vrsto let. Samo na papirju.
Dokler niso posegli Američani - ni blo nobenega miru. Zdaj pa je. Seveda so morali prej nabulirati OZN, ki je "dajal miru nove in nove priložnosti".
Pri nas so nacionalna in rasna trenja majhna, ker smo dokaj homogeni.
V Ameriki pa ni tako. Toda kljub temu, imajo manj smrtnih žrtev na prebivalca od človeške roke, kot mi.
A kej štekaš?
Mednarodno pravo pa ne obstaja. Oziroma je obstajalo za Bosno in Vukovar ... dolgo vrsto let. Samo na papirju.
Dokler niso posegli Američani - ni blo nobenega miru. Zdaj pa je. Seveda so morali prej nabulirati OZN, ki je "dajal miru nove in nove priložnosti".
Rasnih trenj res ni veliko nacionalnih je pa kar preveč tako da ne govori neumnosti. Ja ne vem kaj pod tem šteješ človeško roko, če gledam na zgornje podatke. Samo levi zamah?
Glede na to da si toliko želiš gledati vojne in se skrivati za mamo ZDA zate siguno ne obstaja nobeno pravo kot tudi demokracija ne.
Dokler niso posegli Američani?? Kaj pa so 90 utrujali nekaj da mora Jugoslavija ostati enotna? Na to si pa pozabil.
Glede na to da si toliko želiš gledati vojne in se skrivati za mamo ZDA zate siguno ne obstaja nobeno pravo kot tudi demokracija ne.
Dokler niso posegli Američani?? Kaj pa so 90 utrujali nekaj da mora Jugoslavija ostati enotna? Na to si pa pozabil.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: City ()
Sej vem, da je off-topic, ampak tole trmasto vztrajanje presega ze vsako mero:
"Zakaj se dostikrat navaja umore in samomore skupaj?
Slovenci pa tako gledano, posekamo obojne."
Ni res! Pa konc. Tudi, ce sestejemo samomore in umore (kar je blesavo, ampak bomo tej gluposti ugodili), je v ZDA vec nasilnih smrti (prometnih nesrec pa ne bom stel!) kot pri nas.
Pa pika. Pa kdo koga zeza tukaj?
Slovenci imamo 30 na 100.000, Ameri pa za leto 1999 29. Se pravi, se vedno imajo tisti opazni presezek pri umorih.
Evo prvi in drugi link.
Ja, zakaj pa pol mamo stevilke? Da jih lahko pokazemo, clovek pa na to (spet)rece: "Slovenci pa tako gledano, posekamo obojne."
Kdo se tuki iz koga norca dela?
"Zakaj se dostikrat navaja umore in samomore skupaj?
Slovenci pa tako gledano, posekamo obojne."
Ni res! Pa konc. Tudi, ce sestejemo samomore in umore (kar je blesavo, ampak bomo tej gluposti ugodili), je v ZDA vec nasilnih smrti (prometnih nesrec pa ne bom stel!) kot pri nas.
Pa pika. Pa kdo koga zeza tukaj?
Slovenci imamo 30 na 100.000, Ameri pa za leto 1999 29. Se pravi, se vedno imajo tisti opazni presezek pri umorih.
Evo prvi in drugi link.
Ja, zakaj pa pol mamo stevilke? Da jih lahko pokazemo, clovek pa na to (spet)rece: "Slovenci pa tako gledano, posekamo obojne."
Kdo se tuki iz koga norca dela?
Thomas: To dvoje je totalno nepovezljivo. Z družbo, ki ima tako visok crime rate (s tem še posebno mislim na umore) je nekaj resno narobe (o razlogih, vzrokih in posledicah pa kdaj drugič). Je ''družba nasilja'', kot lepo piše na strani. Družba, kjer se veliko ljudi pobije v prometnih nesrečah, pa ima kvečejmu slabe ceste, oz. slabo vozniško kulturo. Precej manj resno, po mojem.
Je to primerljivo s Savdsko Arabijo? Zakaj neki? Le-ta je namreč v čisto drugi kategoriji in tam so crime rati še najmanjši problem. Sicer mi pa ni jasno v čem je fora in to že dalj časa. Zakaj neki vedno, ko kdo kritizira ZDA na dan privlečeš argument, '' da je v arabskem svetu (ali kjerkoli drugje izven zahoda) še slabše''? Pa jasno da je slabše! Kdo pa to zanika? Zakaj naj bi to, da nekdo kritizira ZDA pomenilo, da je privrženec arabskih (ali kitajskih, ali pa indijskih, zaradi mene) metod in njihovega načina življenja? A če ne maram Busha, to pomeni, da sem za šeriatsko pravo in sekanje rok?
Stvari pač niso črnobele. Če kritiziram ZDA, to ne pomeni, da se strinjam s Huseinom. Jaz pač Busheve doktrine (ki je sicer bolj Stalinova), ''kdor ni z nami, je proti nam'' ne sprejemam, oz. jo ostro zavračam.
Da zaključim. ZDA imajo mnoge temne plati. Tako v zunanji (J Amerika v preteklosti, danes cel svet), kot notranji (ogromne socialne razlike) politiki. Osebno recimo ne bi hotel živeti v državi, ki ima smrtno kazen. In kjer so mlajši od 14 let kazensko odgovorni.
Je pa tudi precej dobrega prišlo iz ZDA. Poleg pravne države, še ''enih par'' vojakov, ki so (tudi za nas) umirali na bojiščih cele Evrope, s katero sicer oni osebno niso imeli nič in bi prav lahko shajali tudi brez nje (mimogrede... marsikdaj se vprašam, če bi Evropejci storili isto za njih... ). Pa Deklaracija o neodvisnosti, na primer.
Zato me še toliko bolj boli, da so ZDA danes v rokah fanatičnih norcev (ki po mojem niso dosti oddaljeni od Hitlerja), ki to državo peljejo iz republike v ''1984'' imperij. Ironično - točno k tisti mentaliteti, od katere so njihovi predniki pred toliko leti pobegnili.
Sedaj bom pa nehal. Sem se izgubil nekoliko...
Je to primerljivo s Savdsko Arabijo? Zakaj neki? Le-ta je namreč v čisto drugi kategoriji in tam so crime rati še najmanjši problem. Sicer mi pa ni jasno v čem je fora in to že dalj časa. Zakaj neki vedno, ko kdo kritizira ZDA na dan privlečeš argument, '' da je v arabskem svetu (ali kjerkoli drugje izven zahoda) še slabše''? Pa jasno da je slabše! Kdo pa to zanika? Zakaj naj bi to, da nekdo kritizira ZDA pomenilo, da je privrženec arabskih (ali kitajskih, ali pa indijskih, zaradi mene) metod in njihovega načina življenja? A če ne maram Busha, to pomeni, da sem za šeriatsko pravo in sekanje rok?
Stvari pač niso črnobele. Če kritiziram ZDA, to ne pomeni, da se strinjam s Huseinom. Jaz pač Busheve doktrine (ki je sicer bolj Stalinova), ''kdor ni z nami, je proti nam'' ne sprejemam, oz. jo ostro zavračam.
Da zaključim. ZDA imajo mnoge temne plati. Tako v zunanji (J Amerika v preteklosti, danes cel svet), kot notranji (ogromne socialne razlike) politiki. Osebno recimo ne bi hotel živeti v državi, ki ima smrtno kazen. In kjer so mlajši od 14 let kazensko odgovorni.
Je pa tudi precej dobrega prišlo iz ZDA. Poleg pravne države, še ''enih par'' vojakov, ki so (tudi za nas) umirali na bojiščih cele Evrope, s katero sicer oni osebno niso imeli nič in bi prav lahko shajali tudi brez nje (mimogrede... marsikdaj se vprašam, če bi Evropejci storili isto za njih... ). Pa Deklaracija o neodvisnosti, na primer.
Zato me še toliko bolj boli, da so ZDA danes v rokah fanatičnih norcev (ki po mojem niso dosti oddaljeni od Hitlerja), ki to državo peljejo iz republike v ''1984'' imperij. Ironično - točno k tisti mentaliteti, od katere so njihovi predniki pred toliko leti pobegnili.
Sedaj bom pa nehal. Sem se izgubil nekoliko...
Zgodovina sprememb…
"Slovenci imamo 30 na 100.000, Ameri pa za leto 1999 29. Se pravi, se vedno imajo tisti opazni presezek pri umorih."
Kiks!
Se opravicujem, sem prehitro odpravil tisto tabelo. Odskrolal dol do prve tabele in prvo cifro. Me je Thomas prevec vrgel s tira, sem hotel na hitro odgovorit.
Samo mi ni pol dalo miru, da se Amerov nikakor nisem spomnil v nasi blizini na lestvici samomorov.
Neodgovorno. Sram me je, priznam.
Ok, stopnjo imajo malo cez 10, mi pa 30. Kar Slovence res popelje cez.
Ok,smo torej podobni Japoncem. Zakaj pa?
In zakaj je razmerje umorov tako v prid ZDA?
Ker se ostale "kulture" nocejo vklopit?
Sej so (uzakonjeno) segregacijo ukinili pred 50 leti...
Kiks!
Se opravicujem, sem prehitro odpravil tisto tabelo. Odskrolal dol do prve tabele in prvo cifro. Me je Thomas prevec vrgel s tira, sem hotel na hitro odgovorit.
Samo mi ni pol dalo miru, da se Amerov nikakor nisem spomnil v nasi blizini na lestvici samomorov.
Neodgovorno. Sram me je, priznam.
Ok, stopnjo imajo malo cez 10, mi pa 30. Kar Slovence res popelje cez.
Ok,smo torej podobni Japoncem. Zakaj pa?
In zakaj je razmerje umorov tako v prid ZDA?
Ker se ostale "kulture" nocejo vklopit?
Sej so (uzakonjeno) segregacijo ukinili pred 50 leti...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: jeb ()
TheJack!
Hočeš da kritiziram Ameriko? Busha?
- Carine na jeklo, ki jih je uvedel, so bile totalen podn.
- Njegova znanstvena politka je napol slaba.
jeb
Gledat izolirano en aspekt življenja v državi, kot argument, kar vi skoz počnete, je napaka.
"Od hanta virusa jih tud največ umre v Ameriki!"
Ej, prava figa, za splošno sliko. VSE poglej!
Hočeš da kritiziram Ameriko? Busha?
- Carine na jeklo, ki jih je uvedel, so bile totalen podn.
- Njegova znanstvena politka je napol slaba.
jeb
Gledat izolirano en aspekt življenja v državi, kot argument, kar vi skoz počnete, je napaka.
"Od hanta virusa jih tud največ umre v Ameriki!"
Ej, prava figa, za splošno sliko. VSE poglej!
Malo off-topic še ena o umorih. V ZDA je še posebej po 11.9. se povečalo število umorov največ v Bostonu kjer so se povečali za 61% drugje pa za okoli 5%. Je pa številka lansko leto malo padla, najnižja pa je bila v Manhattanu kjer naj bi nasilne smrti umrlo 82 ljudi. Če se ne motim ima okoli 50000 folka. Je pa primerjava številke v primerjavi z letom 93 za 63% manjša. NY ima pa rekord iz leta 1990 ki znaša 2262 umorov.
madonch ::
Osama is alive! Ravno včeraj sem se pogovarjal s kolegom, da bi bil zdaj za Ameriko idealen čas, da v svojem vnetem prepričevanju svetovne javnosti vržejo ven en nov produkt z Osamo v glavni vlogi.
Ljudje v strahu so ljudje v šahu.
Bin Laden je očitno eden največjih zaveznikov Amerike. Jokerja je pač treba uporabit, ko nimaš drugih kart v roki.
Ljudje v strahu so ljudje v šahu.
Bin Laden je očitno eden največjih zaveznikov Amerike. Jokerja je pač treba uporabit, ko nimaš drugih kart v roki.
Mate kar precej sprevržen način razmišljanja.
Karkoli naredijo fundamentalisti - okrivite Ameriko.
Tko kot tisti islamski pridigar v Angliji, ki je prišel ven s teorijo, da sta bila WTC stolpa še dodatno minirana od znotraj, ker da "samo od avionov se ne bi podrla".
Pa da je Columbio razneseslo nad Texasom, ker je Bush tam doma.
Bolj neumno - bolj to ponavlja milijarda ljudi.
Karkoli naredijo fundamentalisti - okrivite Ameriko.
Tko kot tisti islamski pridigar v Angliji, ki je prišel ven s teorijo, da sta bila WTC stolpa še dodatno minirana od znotraj, ker da "samo od avionov se ne bi podrla".
Pa da je Columbio razneseslo nad Texasom, ker je Bush tam doma.
Bolj neumno - bolj to ponavlja milijarda ljudi.
Brane2 ::
Na CNNu pravijo da BL poziva k boju muslimane in ne Saddamovega režima, katerega označuje kot neverniškega...
No, samo to so tistega ranga:
> Je pa številka lansko leto malo padla, najnižja pa je bila v Manhattanu kjer naj bi nasilne smrti umrlo 82 ljudi. Če se ne motim ima okoli 50000 folka. [City]
Ki mislijo da je Manhattan nekaj manjši od Kranja.
Se jih nezmotljivo lahko prepozna po Giga klobasarijah.
> Je pa številka lansko leto malo padla, najnižja pa je bila v Manhattanu kjer naj bi nasilne smrti umrlo 82 ljudi. Če se ne motim ima okoli 50000 folka. [City]
Ki mislijo da je Manhattan nekaj manjši od Kranja.
Se jih nezmotljivo lahko prepozna po Giga klobasarijah.
Na CNNu pravijo da BL poziva k boju muslimane in ne Saddamovega režima, katerega označuje kot neverniškega...
Hm, v Delu piše, da naj bi Bin Laden Irak označil kot prijatelsko državo, zaveznico...
Tole je "Bin Laden" - najverjetneje. Imitator.
Sadamci poskušajo vnašati - kar se več da - kaosa v sistem.
Po mojega bodo probal še kej odmevnega.
Čakam ...
Sadamci poskušajo vnašati - kar se več da - kaosa v sistem.
Po mojega bodo probal še kej odmevnega.
Čakam ...
Ja sej vem kaj te moti Thomas NY ima malo če 7mil folka od tega jih je okoli1.5 mil na Manhattnu s tem da je "pravih" meščanov ki tam stalno živijo samo okoli 40.000, no razen če ne lažejo? Pač to so neki ameriški kriteriji ki jih ti verjetno bolj zastopiš.
Kot drugo v Kranju jih je malo manj kot 30.000.
Kot drugo v Kranju jih je malo manj kot 30.000.
Zgodovina sprememb…
Ne veš ne za Kranj in tudi za Manhattan so te nalagali.
Kranj ima 51.000 prebivalcev.
Kaj ti sploh prav veš, City?
Kranj ima 51.000 prebivalcev.
Kaj ti sploh prav veš, City?
Mesto ima 30.000 prebivalcev občina pa ima 51.000 prebivalcev. Samo jest ne govorim o občini ampak o mestu.
A ni to mestna občina?
Kako stlačjo 21.000 prebivalcev v tiste okoliške vasi?
Kako stlačjo 21.000 prebivalcev v tiste okoliške vasi?
No da ne bom govoril okoli 30.000 točno jih je 35237, koliko pa jih je v ostalih 41 naslejih pa si poglej tukaj kar na koncu znese 50825 človečkov.
No ja ... in zdej bi na račun tega, da ima Kranj z okoliškimi vasmi 51 tisoč prebivalcev - ne pa Kranj sam - opravičil svoje totalno nerazumevanje velikosti Manhattna?
Dost tipično - morm rečt!
Dost tipično - morm rečt!
Cepi dlako, kaj je Kranj - mestna občina ali mesto - da pa trdi, da ima Manhattan 50 tisoč stalnih prebivalcev - in ne 30X toliko - to pa nič.
Vse tvoje ideološke kolobocije so tega kalibra - City.
Vse tvoje ideološke kolobocije so tega kalibra - City.
MadMicka ::
V okolici Kranja so naselja in vasi, kjer stojijo hiše in v teh hišah živijo ljudje.
To je način "kako se stlač 21.000 prebivalcev v tiste okoliške vasi"
To je način "kako se stlač 21.000 prebivalcev v tiste okoliške vasi"
Velikosti Manhattna??? Sem jo kdaj omenjal a si jo ti primerjal s Kranjem? Alo Sory če si malo popušil glede Kranja, glede Manhattna je bilo v oddaji o NY City-ju od National Geographic-a očitno so si po tvojem to izmislili ker so kot praviš fundamentalisti?
"Dost tipično - morm rečt!" da se takole izmotavaš.
p.s. saj ti gor piše 1.5 miljona kje se nahaja.
"Dost tipično - morm rečt!" da se takole izmotavaš.
p.s. saj ti gor piše 1.5 miljona kje se nahaja.
Zgodovina sprememb…
Mici,
Sej pravim - dlako boste cepl okol tega, a "Labore spadajo h Kranju al ne?".
Da bi jest "popušil glede Kranja"!
Sami pa nimate osnovnih pojmov.
> glede Manhattna je bilo v oddaji o NY City-ju od National Geographic-a očitno so si po tvojem to izmislili ker so kot praviš fundamentalisti?
Slabo si gledal NG - kaj ti morem. Al ne znaš dost angleško, al si slabo poslušal, al je blo govora o stoletjih nazaj - kaj pa vem.
Sej pravim - dlako boste cepl okol tega, a "Labore spadajo h Kranju al ne?".
Da bi jest "popušil glede Kranja"!
Sami pa nimate osnovnih pojmov.
> glede Manhattna je bilo v oddaji o NY City-ju od National Geographic-a očitno so si po tvojem to izmislili ker so kot praviš fundamentalisti?
Slabo si gledal NG - kaj ti morem. Al ne znaš dost angleško, al si slabo poslušal, al je blo govora o stoletjih nazaj - kaj pa vem.
Se pa tudi vidi, kako 'učinkovita' je bila ZDA akcija v afganistanu...ženske še zmeraj v 'torpedih'...bin laden še zmeraj živ...
Bin Laden bo mrtev slejkoprej. Njegova organizacija pa uničena. Fundamentalistični Islam se bo pa tudi začel razkrajati, ko bodo začeli dojemati, da Allah NI močnejši od tehnologije.
Postaja Afganistan je bila kar precej uspešna. Glej ti zdej Irak!
Postaja Afganistan je bila kar precej uspešna. Glej ti zdej Irak!
Pepe ::
Bom nekaj dodal glede umorov.
Gledal sem BOWLING FOR COLUMBINE. Mislim, da pove marsikaj. Posebej zanimiva je primerjava med Bostonom in Torontom (ako se prav spomnim).
Se vprašam, so na film komentarji potrebni, me pa zanima kaj porečete/napišete?
LP
Gledal sem BOWLING FOR COLUMBINE. Mislim, da pove marsikaj. Posebej zanimiva je primerjava med Bostonom in Torontom (ako se prav spomnim).
Se vprašam, so na film komentarji potrebni, me pa zanima kaj porečete/napišete?
LP
Kaj je?
Ti samo pridi, ti mater!
Ti samo pridi, ti mater!
The slippery logic, tendentious grandstanding and outright demagoguery on display in "Bowling for Columbine" should be enough to give pause to its most ardent partisans...Mr. Moore, when it serves his purposes, is happy to generalize in the absence of empirical evidence and to make much of connections that seem spurious on close examination.
- The New York Times
To je že en tak film bil. Nekaj takega kot "Ta Amerika". Film za Pepete.
- The New York Times
To je že en tak film bil. Nekaj takega kot "Ta Amerika". Film za Pepete.
Pepe ::
Mah kaj drugega od tebe niti nisem pričakoval. Ako se ti ne da napisat kaj konkretnega, potem nevem zakaj se trudiš.
Copy/Paste me ne zanima.
Je malo prebveč proti American way zate al kaj?
Mi je žal zate, ker tvoji amerikančki BEDNO izpadejo.
LP
P.S. Te pa počasi začenjam razumet, kar pa še ne pomeni, da se strinjam. Se enostavno nemorem. Veselo debato ti želim.
Copy/Paste me ne zanima.
Je malo prebveč proti American way zate al kaj?
Mi je žal zate, ker tvoji amerikančki BEDNO izpadejo.
LP
P.S. Te pa počasi začenjam razumet, kar pa še ne pomeni, da se strinjam. Se enostavno nemorem. Veselo debato ti želim.
Kaj je?
Ti samo pridi, ti mater!
Ti samo pridi, ti mater!
Res se mi zdi bedno sklicevat se na nek film, ki zase trdi, da je dokumentaren, pa fabricira dejstva.
Histerija, kaj hočemo.
Histerija, kaj hočemo.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Napad ZDA na IRAN (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Problemi človeštva | 23124 (15720) | drvo |
» | Vojna v Iraku (strani: 1 2 3 4 … 33 34 35 36 )Oddelek: Loža | 50156 (30718) | gfighter |
» | AMERIČANI mrzlično iščejo IRAŠKO orožje, torej pomagajmo jim! (strani: 1 2 3 4 … 10 11 12 13 )Oddelek: Loža | 27545 (19964) | MadMicka |
» | Washington se zahvaljuje Ljubljani za podporo vojni v Iraku (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 8622 (7466) | nevone |
» | Napad na Irak (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 10700 (8389) | Thomas |