Forum » Na cesti » Formula 1 2011
Formula 1 2011
broken/link ::
onboard posnetek je še najbolj primern za ocenit, kdo je kriv in kdo ne ... upam samo, da bo nekdo uploadal tudi onboard posnetek od Maldonadota. Tu se lepo vidi, da je Hamilton le držal linijo in je Maldonado priletel od nikjer.
Super Sonic ::
zanimivo pa je, bilo kater incident je, vedno je eno od imen hamilton
Hamilton je dobil opozorilo, če dirkač zbere 3 v sezoni, ga 3 stane - 5 mest. Torej ob naslednjem ;)
Na živc mu je stopil, itak sta pa imela letos v Monaku srečanje (takrat je šel Hamilton res brezglavo v tisto prehitevanje) in verjetno ga ima Maldonado dovolj. Tudi Glock Hamitona težko prebavlja in se mu težje umika kot ostalim... No, pa še nekaj ostalih je ;) Tak pač je, vedno sporen, vedno na meji, pogosto brez glave.
Ko sem prebiral twite različnih ljudi so mnenja precej deljena o tem kdo je tu kriv. Sam sem imel občutek, da bo Maldonado dobil kazen, za Hamiltona pa nisem bil ziher. Sej je dobro za šport, da bo jutri / danes malo bolj pestro spredaj in da Vettel slabše spi ;)
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Super Sonic ()
Prou smešna sta, ker se zavedata, da sta oba izzivala in da sta oba posredno kriva. Večji del krivde pade seveda na Maldonadota, ker kot sem že omenil, to ni bila dirkaška nesreča, vendar tudi Hamilton ni popolnoma nedolžen :)
3opomini 5mest? tega pa nisem vedet. Torej lahko pričakujemo, da bo Hamilton drugo dirko začel 5mest nižje, hehe :)
Se pa strinjam, da je Hamiltonovo 2mesto nekakšn predpogoj za zanimivo jutrišnjo dirko. Zanimiv bo tudi napad MSja in Gumbka iz ozadja in navsezadnje borba Alonsota s ferrarijevim RB-lom (alguersuari) in Senno. Upamo na spremenljive razmere in zanimivo dirko.
Hamilton po treningu/nesreči (od 1:25 naprej, link s časom ne prime):
Maldonado po treningu/nesreči:
3opomini 5mest? tega pa nisem vedet. Torej lahko pričakujemo, da bo Hamilton drugo dirko začel 5mest nižje, hehe :)
Se pa strinjam, da je Hamiltonovo 2mesto nekakšn predpogoj za zanimivo jutrišnjo dirko. Zanimiv bo tudi napad MSja in Gumbka iz ozadja in navsezadnje borba Alonsota s ferrarijevim RB-lom (alguersuari) in Senno. Upamo na spremenljive razmere in zanimivo dirko.
Hamilton po treningu/nesreči (od 1:25 naprej, link s časom ne prime):
Maldonado po treningu/nesreči:
Zgodovina sprememb…
- spremenil: broken/link ()
connel ::
Ma vsaj jajca bi lahko imel pa povedal kaj je delal bednik, če že zriva sodirkača s steze.
Jst ::
>Tak pač je, vedno sporen, vedno na meji, pogosto brez glave.
Hamilton bi se izredno dobro počutil v 80ih in začetku 90ih. :)
---
Me prav zanima vreme za današnjo dirko.
Tukaj na myweather2.com kaže, da bo ravno nekje med dirko kaotično - s tem mislim, bo dež, ne bo dežja...
Hamilton bi se izredno dobro počutil v 80ih in začetku 90ih. :)
---
Me prav zanima vreme za današnjo dirko.
Tukaj na myweather2.com kaže, da bo ravno nekje med dirko kaotično - s tem mislim, bo dež, ne bo dežja...
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Jst ()
LuiIII ::
Manjka Hamiltonov v današnjem dirkanju, resnično jih manjka. Nepredvidljive poteze, čustva, agresivna in ne 100% prekalkulirana vožnja, to je to kar dela dirkanje zanimivo. Ne pa kdo, kdaj, s kom in kje, kot bi človek sklepal s komentarjev vrlega Alešiča. Vsi povrsti pa danes jokajo, če razmere niso idealne. Manjka samo še to, da začnejo dirkači dirko z modno revijo spodnjega perila. Včasih je bilo dirkanje moški šport, kjer se je tudi umiralo, bilo je veliko poškodb,... Sicer pa verjetno dvobojev dveh svetov, kot sta bila Senna in Prost, verjetno res ne bomo več doživeli. Žal.
Glede na videno, bi znal Button tole dobit. Vprašanje je samo kakšna je razlika med prime in option gumo v času.
Hamko je pa mal v nezavest padu za sekundo; vsaj tako se je zdelo.
Hamko je pa mal v nezavest padu za sekundo; vsaj tako se je zdelo.
Ja, Ferrari res ogromno izgublja proti mehki gumi, med tem ko RB prav nič. Dooh...
connel ::
Gumbek odlično odpeljal tole, zasluženo 3. mesto. Šumi pa, brez besed, najboljša dirka letos za njega.
Icematxyz ::
Še dobro, da imajo Rosberga, da vseskupaj vsaj še nekako zgleda.
Toliko o tem torej. ;)
Drugače pa Mercedes, potrebujemo boljši bolid, in bosta Michael Schumacher in Nico Rosberg se borila za sam vrh. Trenutno je kaj več kot mesto med 5 in 10 v "normalnih razmerah" zelo težko dosegljivo.
Glede same dirke pa je bila dokaj zanimiva in dinamična. Bolj ali manj nimam kaj očitati dirkačem. Morda bi samo izpostavil "moment Button". Se pravi, ko se Jenson Button "odloči", potem "pridirka" visoko uvrstitev!
"Toliko o tem torej. ;)"
;) Kaj pa? Si se slinu ob koncu dirke? Ja sej je res blo lepo vidt, nič ne rečem. AMpak Rosberg je bil na trši gumi, Šumi pa je pobiral devidende riskantne taktike in si za zaključek pripravil mehko različico. Nekako tako kot Button, oba pa je v igro spravil SC.
Kar se pa tiče Red Bulla pa zelo zanimivo, na trši gumi sta enostavno letela; če tudi bi Ferrari danes ne naredil hude taktične napake, Fernando ne bi bil niti blizu zmagi. Bi bil pa Hamilton in res škoda, da smo bili prikrašani za super finiš dirke (v mislih imam predvsem vse tiste, ki nas zanima šport, ne MS).
;) Kaj pa? Si se slinu ob koncu dirke? Ja sej je res blo lepo vidt, nič ne rečem. AMpak Rosberg je bil na trši gumi, Šumi pa je pobiral devidende riskantne taktike in si za zaključek pripravil mehko različico. Nekako tako kot Button, oba pa je v igro spravil SC.
Kar se pa tiče Red Bulla pa zelo zanimivo, na trši gumi sta enostavno letela; če tudi bi Ferrari danes ne naredil hude taktične napake, Fernando ne bi bil niti blizu zmagi. Bi bil pa Hamilton in res škoda, da smo bili prikrašani za super finiš dirke (v mislih imam predvsem vse tiste, ki nas zanima šport, ne MS).
AMpak Rosberg je bil na trši gumi, Šumi pa je pobiral devidende riskantne taktike in si za zaključek pripravil mehko različico.
S tem da je eden začel z zadnjega mesta a ne da? In da med dirko koliko je meni znano sta v nekem trenutku imela oba tako mehke, kot tudi trše gume?
Si se slinu ob koncu dirke?
Niti ne. Tega pametovanja pa sem se spomnil da.
v mislih imam predvsem vse tiste, ki nas zanima šport, ne MS
Misliš na vse tiste, ki ne navijate za Michaela Schumacherja? Se pravi ta živa legenda moto športa, ki je danes pokazala/dokazala, da še vedno lahko nanjo računamo pri "super finiših" dirk pa čeprav v istem bolidu vozi dirkač, ki bi lahko bil njegov sin. Le Mercedes še naredi svoje in to je to!
"S tem da je eden začel z zadnjega mesta a ne da?"
Brez SC bi ga lahko samo sanjal (5 mesto, mislim). Sicer pa, če slabo bereš, se bom ponovil - odlična vožnja MS. Button je tudi prišel iz 13 mesta na 3, pa verjetno ni omembe vredno. :) Ali pa Vettel, ko je včeraj odpeljal brez napake in danes pometel z vsemi. Težko kej na to temo rečemo.
"In da med dirko koliko je meni znano sta v nekem trenutku imela oba tako mehke, kot tudi trše gume?"
In kaj ima sedaj to veze s čimerkoli? Rosberg (sine od Boga) je štartal celo tako fenomenalno, da nekaj časa celo vodil. Ampak, kot sem že rekel - ni omembe vredno.
"Misliš na vse tiste, ki ne navijate za Michaela Schumacherja?"
A vsi, ki zanj ne navijamo zanj, smo pa sedaj avtomatično sovražniki ;P. Ravno zato ste njegovi navijači tako... smešni ;)
Brez SC bi ga lahko samo sanjal (5 mesto, mislim). Sicer pa, če slabo bereš, se bom ponovil - odlična vožnja MS. Button je tudi prišel iz 13 mesta na 3, pa verjetno ni omembe vredno. :) Ali pa Vettel, ko je včeraj odpeljal brez napake in danes pometel z vsemi. Težko kej na to temo rečemo.
"In da med dirko koliko je meni znano sta v nekem trenutku imela oba tako mehke, kot tudi trše gume?"
In kaj ima sedaj to veze s čimerkoli? Rosberg (sine od Boga) je štartal celo tako fenomenalno, da nekaj časa celo vodil. Ampak, kot sem že rekel - ni omembe vredno.
"Misliš na vse tiste, ki ne navijate za Michaela Schumacherja?"
A vsi, ki zanj ne navijamo zanj, smo pa sedaj avtomatično sovražniki ;P. Ravno zato ste njegovi navijači tako... smešni ;)
odlična vožnja MS.
Točno tako.
Zdaj pa še seveda čim prej na stopničke, ker pozicija med 5 in 10 se za takšno legendo moto športa pač ne spodobi.
Mercedes torej naredi boljši bolid in Brawn privij tam malo zadeve v pravo smer.
ABX ::
Red Bull boss Adrian Newey feared for driver safety in Belgium
http://news.bbc.co.uk/sport2/hi/formula...
http://news.bbc.co.uk/sport2/hi/formula...
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!
Nekaj je do sedaj ni še nihče omenil ... in to je namreč neverjeten manever Webber-a. "Prehitevanje z jajci" :) Pri meni je s tem pridobil veliko + točk.
Da Webber ni slab dirkač in če v F1 ne bi bilo "politike", kjer imaš v moštvu prvega in drugega dirkača bi verjetno bilo prav vse možno tudi za njega.
Pač tisti, ki nas zanima šport verjetno tako razmišljamo.
Pač tisti, ki nas zanima šport verjetno tako razmišljamo.
Ta dirka je bila ena boljših po dolgem času. Prvih 20krogov se je stalno neki dogajalo. Stalno neka prehitevanja, razbijanja, postanki, ... vse kar hočeš.
Izpostavit velja svetle točke, najprej seveda MSja, ki je marsikatermu fantiču dokazal, da še zdaleč ni za v staro šaro (kamor ga marsikdo že doooolgo časa pošilja) in da v primeru, da ima vsaj mal takšn avto, da mu odgovarja, da zna narediti OGROMNO, potem seveda Webber, ki je pokazal, da če imaš jajca na pravem mestu in ob pravem času, da se da narest marsikej, kot je že SSonic prej povedal Button, ki mu vsake tolk neki odklenka v glavi in odvozi dobesedno perfektno dirko in naredi odličen rezultat, in nazadnje seveda še Vettla in RB, ki sta v zmagovalni kombinaciji letos brez konkurence.
Na drugi strani pa smo imeli tokrat (na mojo žalost) spet Ferrari in njihov problem s trdo različico gum in seveda TAKTIKO (letos jim je taktika španska vas), sledi mu Hamilton, katerga je (če se mal oprem na Earla(my name is Earl)) srečala karma in seveda neizkušene mladiče (Senna, Alguersuari,...), ki so si nepotrebno uničili dirko.
Na kratko :) To nedeljo me je dirka navdušila in prikovala na fotelj, upam, da bo v Monzi čez 14dni nekaj podobnega (čeprav se bojim, da temu ne bo tako, saj se govori, da bodo v Italiji 2 DRS coni). Pustmo se presenetit :)
Izpostavit velja svetle točke, najprej seveda MSja, ki je marsikatermu fantiču dokazal, da še zdaleč ni za v staro šaro (kamor ga marsikdo že doooolgo časa pošilja) in da v primeru, da ima vsaj mal takšn avto, da mu odgovarja, da zna narediti OGROMNO, potem seveda Webber, ki je pokazal, da če imaš jajca na pravem mestu in ob pravem času, da se da narest marsikej, kot je že SSonic prej povedal Button, ki mu vsake tolk neki odklenka v glavi in odvozi dobesedno perfektno dirko in naredi odličen rezultat, in nazadnje seveda še Vettla in RB, ki sta v zmagovalni kombinaciji letos brez konkurence.
Na drugi strani pa smo imeli tokrat (na mojo žalost) spet Ferrari in njihov problem s trdo različico gum in seveda TAKTIKO (letos jim je taktika španska vas), sledi mu Hamilton, katerga je (če se mal oprem na Earla(my name is Earl)) srečala karma in seveda neizkušene mladiče (Senna, Alguersuari,...), ki so si nepotrebno uničili dirko.
Na kratko :) To nedeljo me je dirka navdušila in prikovala na fotelj, upam, da bo v Monzi čez 14dni nekaj podobnega (čeprav se bojim, da temu ne bo tako, saj se govori, da bodo v Italiji 2 DRS coni). Pustmo se presenetit :)
Zgodovina sprememb…
in to je namreč neverjeten manever Webber-a.
No zdej neverjeten manever to ni, v bistvu je bilo precej na silo. Toda Webbo je bil tisti čas okoli 2s na krog hitrejši od Alonsa in slednji ga je "pustil". Webbova trakcija je bila enostavno boljša, ko sta izšla iz La Sourca in je odnesel proti Eau Rougu precej višji hitrost. Alonso se je odmaknil in to je bilo to. Sicer pa je Webber že od nekdaj znan kot tak dirkač, ki ne pušča niti milimetra na stezi in gre včasih brezglavo v napad. Teh klipov je miljon, dejte si mal YouTube pogledat kaj vse je že počel v svoji karieri.
Button, ki mu vsake tolk neki odklenka v glavi in odvozi dobesedno perfektno dirko
Button je fenomenalen dirkač, letos ga spremlja tudi precej smole. Vsekakor ima Mclaren najmočejši dvojec v karavani. Poleg tega sta pa z Lewisom izjemen "par" in mislim, da formula 1 že dolgo ni imela tako popolne dvojice, ki ji moštvo pusti dirkati.
Na drugi strani pa smo imeli tokrat (na mojo žalost) spet Ferrari in njihov problem s trdo različico gum
Tukaj se je samo še enkrat pokazalo kako kompleksen je Ferrari F150. Če ne analizirajo stanja noč in dan, in če so temperature nizke imajo strahovite probleme. Če analizo imajo in če je vreme toplo so pa skoraj najhitrejši v karavani. Tako pač je letos z njimi.
in seveda TAKTIKO (letos jim je taktika španska vas)
Taktično so vse boljši, saj je sedaj že dobra polovica moštva angleškega. Alonso je pripeljal v ekipo skoraj vse svoje prejšnje inženirje (renault, Mclaren) in napake se zmanjšujejo. Tale včeraj je bila bosa, toda potrebno se je bilo odločiti v sekundi in so šli na varno različico. Itak bi bil pa rezultat skoraj enak, saj je Fernando v zaključku izgubljal po 2s na krog. Je pa res, da bi bil Vettel bolj pod pritiskom in da izkušnje kažejo, da zna potem delati napake.
Hamilton, katerga je (če se mal oprem na Earla(my name is Earl)) srečala karma
Hamilton pomoje ni bil kriv za trk, čeprav je res dal Kobayašiju skoraj nič prostora, je ravno Kobayaši tisti, ki v teh situacijah mora razumeti, da nima dirkalnika za naslov in da ga prehiteva nekdo, ki ima precej boljši avto. Na koncu ravnine Kemmel se gre v Les Combes zavoje, ki so tehnično izredno zahtevni in če vhod v zavoj ni pravi, bo dirkač zgrešil vsaj dva apexa. In ravno to je naredil Lewis, hotel je nazaj na linijo, da vzame zavoje pravilno, medtem ko je Kobayaši teral tisto podrtijo, kot da gre za življenje in smrt. Tega se ne dela, konec koncev smo bili pa ravno mi prikrajšani za en super finiš dirke. Vsekakor škoda, Hamilton se je posu s pepelom, ampak je bil v svojem dirkaškem življenju naredil že premnogo hujših bedarij od teh, ki jih je doživel ta vikend.
seveda neizkušene mladiče (Senna, Alguersuari,...), ki so si nepotrebno uničili dirko.
To kaže samo na kvaliteto dirkača in nič drugega. Senna je ime, ki je imel resnično lep vikend, Alguesuari pa ni vreden sedeža, čeprav se mi zdi, da pod črto ni slab. Njega, tako kot Petrova, z F1 veže precej denarja.
Glede stokanja RB o tem, da so se bali za pnevmatike, se mi zdi nek medijski blef. Jasno je, da so tvegali, spustili avto do limita, saj so to počeli tudi vsi ostali. Temu se reče dirkanje.
Da Webber ni slab dirkač in če v F1 ne bi bilo "politike", kjer imaš v moštvu prvega in drugega dirkača bi verjetno bilo prav vse možno tudi za njega.
Ni toliko hudo. Letos ima strašanske težave z gumami, lani pa... v zaključku ga je Vettel povozil in tudi sam je to priznal. Bilo je nekaj mahinacij, ampak mislim, da nič tako ključnega, da bi on zdej bil nek serijski prvak če bi bilo ne vem kaj. Navsezadnje je to tudi sam priznal, ko je ta vikend podpisal še za 1 leto.
šernk ::
Hamilton pomoje ni bil kriv za trk, čeprav je res dal Kobayašiju skoraj nič prostora, je ravno Kobayaši tisti, ki v teh situacijah mora razumeti, da nima dirkalnika za naslov in da ga prehiteva nekdo, ki ima precej boljši avto.
zanimivo razmišljanje, po tvoje bi se morali potem praktično vsi umikati red bullu, saj enostavno drugi letos nimajo dirkalnika za naslov?
Hamilton vedno pretirava in to ga prevečkrat stane precej. Ni zastonj skoraj na vsaki drugi dirki kaznovan. ne vem zakaj bi mu moral Kobayashi popustit?
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.
njok ::
Super Sonic je izjavil:
Button je fenomenalen dirkač, letos ga spremlja tudi precej smole.
Res izgleda, da imata oba McLarna letos malo več smole, ampak mislim, da je to predvsem posledica slabih kvalifikacij/štartov - če štartaš spredaj je pač toliko manj nevarno, da ti bosta Senna in Alguersuari polimila krilce.
ne vem zakaj bi mu moral Kobayashi popustit?
V tisti situaciji? Kaj bi pa iz tiste pozicije lahko dosegel?
Ta vikend sta mi bila RedBulla zelo zanimiva. Najprej pripeljejo izredno low-df zadnje krilce, ampak še vseeno postavljajo najboljše čase v drugem, high-df sektorju. Potem na quali grejo na precej wet setup (sklepam glede na to, da so oni imeli najbeč težav z "žulji" na gumah), na suhi dirki pa brez večjih težav (me prav zanima, kako bi se obnesli proti Hamiltonu). Kar hočem povedat je, da celo sezono izgleda, kako dominirajo (kar kažejo tudi točke), vendar se mi vsakič ko zmagajo zdi, da se morajo izredno potrudit.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: njok ()
zanimivo razmišljanje, po tvoje bi se morali potem praktično vsi umikati red bullu, saj enostavno drugi letos nimajo dirkalnika za naslov?
Ne, narobe si me razumel. Oba sta prišla iz Kemmel ravnine, kjer je Lewis imel aktiviran DRS. Kobayaši je svoje že naredil, ko ga je blokiral kolikor ga pač je lahko pred tem. S tem seveda nimam težav, jasno je, da se mu ne morejo kar umikati. Ampak če je zadaj za teboj dirkalnik, ki si ga že zadrževal in si trenutno na ravnini, ko ima on tako boljši dirkalnik, kot tudi aktiviran DRS se pač ne spuca KERSa v nulo, zabremza prepozno in potem še trči. Gre enostavno za občutek, kdaj lahko nekomu greniš življenje in kdaj ne. Point pa je, da smo bili potem mi prikrajšani za en super finiš.
Tudi Alonso bi lahko Webbra zaprl in bi zadela, pa se mu ni zdelo smiselno in ga je Webber spektakularno prehitel.
Potem na quali grejo na precej wet setup (sklepam glede na to, da so oni imeli najbeč težav z "žulji" na gumah)
Ne vem če so šli na ful wet, ker je Davidson, ki je gledal onboard krog od Vettla rekel, da je bil to krog leta. Definitvno so imeli pa napačen setup za tiste pogoje in tiste pnevmatike, rezultat je bil pa jasen.
Kar hočem povedat je, da celo sezono izgleda, kako dominirajo (kar kažejo tudi točke), vendar se mi vsakič ko zmagajo zdi, da se morajo izredno potrudit.
Odvisno od steze. Mislim, da imajo še veliko rezerve, ampak enostavno je nočejo aktivirati, pa potem to tako zgleda.
šernk ::
da bi bilo bolj zanimivo če bi Hamilton ostal v dirki se strinjam. vendar kljub vsemu, Hamilton je želel v ovinek priti po idealni liniji čeprav ni bil še dovolj spredaj in ni imel dovolj prostora.
to bi moral Hamilton sam imeti porihtano v glavi, da z glavo skozi zid ne gre, izgubi pa pri temu največ on.
dirkala sta pač za boljše mesto in Kobayashi ima to mesto pravico braniti ravno tako kot drugi, Hamilton pa pač misli, da ko je z dirkalnikom enkrat delno spredaj ima pravico drugega izrinit s steze.
najbrž bi se prehitevanje Webber - Alonso, če bi bil na mestu Alonsa Hamilton, končalo spektakularno z obema v zidu.
to bi moral Hamilton sam imeti porihtano v glavi, da z glavo skozi zid ne gre, izgubi pa pri temu največ on.
dirkala sta pač za boljše mesto in Kobayashi ima to mesto pravico braniti ravno tako kot drugi, Hamilton pa pač misli, da ko je z dirkalnikom enkrat delno spredaj ima pravico drugega izrinit s steze.
najbrž bi se prehitevanje Webber - Alonso, če bi bil na mestu Alonsa Hamilton, končalo spektakularno z obema v zidu.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
Blinder ::
Tle si falu, če bi bil na mestu Alonsa Kobayashi bi končali v zidu.
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija
ne vem zakaj bi mu moral Kobayashi popustit?
V tisti situaciji? Kaj bi pa iz tiste pozicije lahko dosegel?
Nič, ampak to še vedno ne da pravico Hamiltonu zavit v nasprotnika.
Oba sta bila trmasta in na koncu to plačala. Ampak Hamilton je tisti ki je zavil v Kobayashi-ja.
PrimozR ::
da bi bilo bolj zanimivo če bi Hamilton ostal v dirki se strinjam. vendar kljub vsemu, Hamilton je želel v ovinek priti po idealni liniji čeprav ni bil še dovolj spredaj in ni imel dovolj prostora.
Glede na to da ga je Hamilton pobral z zadnjim kolesom, ja, je bil v poziciji, kjer je lahko diktiral linijo. Sicer se Kobayashi ni imel kam umakniti, Hamilton je pa rahlo an hitro zavil levo, ampak po pravilih ima dirkač pravico svoje izbire linije, ko nekoga prehiti za vsaj pol dolžine avta. Torej če ti nekoga za dobre pol avta prehitiš po zunanji strani in nato naciljaš na Apex ter s tem pobereš tega za seboj, je kriv tisti, ki si ga prehitel. Seveda nihče pri zdravi pameti ne gre tako zelo na nož, ampak takšno je pravilo (ali je samo dogovor? IIRC je pravilo).
EDIT: sem pogledal še enkrat video, Hamilton je šel naravnost (naravnost as in da je v primerjavi z ravnino šel proti levi, ampak ni nekaj hudo obračal volana), pobral pa ga je z zadnjim kolesom. Krivda torej Kobayashiju.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: PrimozR ()
Ne, na ravnini lahko spremeniš smer le 1x.
Hamko je že enkrat dobil opozorilo zaradi vijuganja.
In ni važno ali zavijaš ali ne, važno je v katero smer se avto premika.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: ABX ()
Tisto tehnično gledano ni bila več ravnina ampak vhod v ovinek, kjer je Hamilton želel na idealno linijo, da bi čim bolje izpeljal Les Combes. Tam pa je Kobayaši še vedno teral kanto. Pravzaprav ne vem kaj je razmišljal, ker mislim, da je takrat porabil na ravnini Kemmel celotni KERS, da je obržal Hamiltona ob strani, kar je čista neumnost, saj se je prvi sektor šele zaključil.
Seveda Hamilton ni nedolžen in je tudi malo kriv za vse skupaj, ampak večina krivde gre dirkaču, ki z dvema nivojema slabšim dirkalnikom poiskuša nemogoče. Čisto tako, Hamilton je po trku in obračanju za kratek čas padel v nezavest.
Zgodovina sprememb…
Blinder ::
Enkrat na ravnini in potem imaš pravico se vrnit na idealno linijo za vstop v ovinek, torej so dve spremembe smeri. Tako je po pravilih 100%.
99.991% of over-25 population has tried kissing.
Uradna izjava Kobayašija:
"Regarding the accident with Lewis Hamilton, which happened when I was running in fourth, I knew perfectly well he was faster than me so had no reason to fight with him. After he overtook me it was not my intention to get my position back, so I stayed on my line and didn't expect him to move over."
Tu moti samo to, kaj je on delal ob njim na koncu ravnine, glede nato, da je Lewis imel aktiviran DRS on pa ne.
Nisem še gledal, obstaja kje onboard posnetek z grafičnim prikazom Kobayašija?
"Regarding the accident with Lewis Hamilton, which happened when I was running in fourth, I knew perfectly well he was faster than me so had no reason to fight with him. After he overtook me it was not my intention to get my position back, so I stayed on my line and didn't expect him to move over."
Tu moti samo to, kaj je on delal ob njim na koncu ravnine, glede nato, da je Lewis imel aktiviran DRS on pa ne.
Nisem še gledal, obstaja kje onboard posnetek z grafičnim prikazom Kobayašija?
Tule je posnetek. Lewis ga je dobil takoj, ko se mu aktiviral DRS, praktično že vhod v ravnino je bil Hamilton spredaj z aktiviranim DRSjem. In kaj dela Kobayaši? Slalomira za njim ;)
Res ni imel razloga, da bi se z njim boril in res je videl, da je hitrejši ;P
Pacek tale Kobayaši ;)
Hamilton pa tudi vreden svojega denarja, poglejte si vhod v ovinek in koliko prostora ima Kobayaši. Nič ;)
Enkrat na ravnini in potem imaš pravico se vrnit na idealno linijo za vstop v ovinek, torej so dve spremembe smeri. Tako je po pravilih 100%.
Pod pogojem da tam ni drugega voznika.
Hamilton je izbral interno linijo da obrani pozicijo, enkrat ko to stori nima več pravice se vrnit nazaj. To da Kobayaši želi nemogoče ne da pravice Lewisu porivat ljudi ven iz steze.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: ABX ()
To da Kobayaši želi nemogoče ne da pravice Lewisu porivat ljudi ven iz steze.
Ja, nekako lepo povzeto. Sicer se je pa za tole opravičil in dobil bunke. Kobayaši pa tudi, govori eno, dela drugo. Škoda.
Zgodovina sprememb…
No zdej neverjeten manever to ni, v bistvu je bilo precej na silo. Toda Webbo je bil tisti čas okoli 2s na krog hitrejši od Alonsa in slednji ga je "pustil". Webbova trakcija je bila enostavno boljša, ko sta izšla iz La Sourca in je odnesel proti Eau Rougu precej višji hitrost. Alonso se je odmaknil in to je bilo to. Sicer pa je Webber že od nekdaj znan kot tak dirkač, ki ne pušča niti milimetra na stezi in gre včasih brezglavo v napad. Teh klipov je miljon, dejte si mal YouTube pogledat kaj vse je že počel v svoji karieri.Alonso je prihajal ravno iz boksov na mehkih gumah in je potem Webbra (na trdih) že naslednji krog prehitel. Neverjetno manever pa zaradi samega kraja, kjer si je izbral mesto za prehitevanje. Alonso je prišel iz boksov, takoj aktiviral in porabil kers, Webber bi zlahka počakal tistih par stotink sekunde in ga prehitel na ravnini, ampak ne - brezkompromisno skozi ovinek, ni pusti Alonsotu niti centimetra (na posnetku se tudi lepo vidi, da so manjkali centimetri! da se nista dotaknila s sprednjo gumo) in ga prehitel. Alonso je pa tudi pametno odreagiral ko je uvidel, da nima šans, in ga spustil mimo. Kot ste že predebatirali - če bi bil na Alonsotovem mestu kdo drug - nihče ne ve, kaj bi se tam zgodilo ... Ampak res, prelepo prehitevanje, in Webber si resnično zasluži roko za ta manever.
Ko smo že pri prehitevanjih pa bi omenil še eno, ki (če se ne motim) še ni bilo omenjeno, namreč prehitevanje vettla po zunanji strani ovinka (če se ne motim, je prehitel Rosberga v ovinku Blanchiemont) ... sem iskal posnetek na youtube-u, ampak ga nisem našel. Tam se je lepo videlo, koliko boljši avto je RB od konkurence in koliko več podtlaka proizvede, saj je brez najmanjših težav šel mimo po umazanem delu steze. in spet - lahko bi počakal par sto metrov na ravnino - ampak ne, brezkompromisno po zunanji strani. Počitek je nekaterim dirkačem res dobro del :)
Hamilton vs Kobayashi - če mene vprašaš, sta bila oba kriva. Hamilton bi lahko brez najamnjše težave zadržal notranjo pozicijo, saj je bil že mimo Kobayashija, ni bilo nobene potrebe riniti v japonca in ga spravit na travo, Kobayashi pa bi tudi lahko vedel, da proti sekundo-dve hitrejšemu Lewisu z zlomljenim sprednjim krilcem pač nima nobene šanse (sploh pa je bil Hamilton že sred ravnine pred njim). Pač tipična dirkaška nesreča, kjer sta oba dirkača hotela biti junaka, izpadla pa bedaka.
Ko smo že pri prehitevanjih pa bi omenil še eno, ki (če se ne motim) še ni bilo omenjeno, namreč prehitevanje vettla po zunanji strani ovinka (če se ne motim, je prehitel Rosberga v ovinku Blanchiemont) ... sem iskal posnetek na youtube-u, ampak ga nisem našel. Tam se je lepo videlo, koliko boljši avto je RB od konkurence in koliko več podtlaka proizvede, saj je brez najmanjših težav šel mimo po umazanem delu steze.
Blanchiemon je en tak hecen ovinek, saj ga večina prevozi s polnim plinom. Sicer pa odlično opažanje, meni je bil tisto za videt super manever, čeprav je to pomenilo, da se bo Vettel odlepil. RB je pa na stopnji podlatlaka še vedno daleč pred vsemi. Ampak res daleč.
"Alonso je prihajal ravno iz boksov na mehkih gumah in je potem Webbra (na trdih) že naslednji krog prehitel."
In pa pardon, sem pomešal prehitevanja, tisto je bilo po menjavi gum, drži.
In pa pardon, sem pomešal prehitevanja, tisto je bilo po menjavi gum, drži.
še ena zanimiva novica s sveta f1: http://www.siol.net/sportal/avtomotospo...
+ novice o Kubici: http://www.siol.net/sportal/avtomotospo...
+ novice o Kubici: http://www.siol.net/sportal/avtomotospo...
Zgodovina sprememb…
Jst ::
Nazadnje, ko sem bral o Kubici, ni bilo še znano, če bo Poljak sploh lahko še dirkal; to je Kubica izjavil v enem izmed intervjujev, če se prav spomnim. Moram pa rači, da mi ga je škoda in če se vrne, da se vrne v slogu: konstanten in hiter dirkač.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
Dr_M ::
A smo tole slucajno videli v tej temi?
http://www.zurnal24.si/reli-z-dirkalnik...
http://www.zurnal24.si/reli-z-dirkalnik...
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
Michael letos vozi na solidno dobrem nivoju. Mercedes je tisti, ki ni na nivoju. Če bi denimo dirkal za Red Bull ali Ferrari, bi že zdavnaj zmagal še na 92. dirki v karieri.
F1 Express
"Michael letos vozi na solidno dobrem nivoju. Mercedes je tisti, ki ni na nivoju. Če bi denimo dirkal za Red Bull ali Ferrari, bi že zdavnaj zmagal še na 92. dirki v karieri."
Mislim, da v karavani skoraj da ni dirkača, ki z RB ne bi zmagal vsaj kakšne dirke. Še Rubens je bil v 2009 dolgo časa kandidat za naslov. Pa zato ni nič boljši in slabši dirkač.
Neki se govori, da je bil mimohod Šumija preko Rosberga v Spaju moštveni ukaz... ;P
Mislim, da v karavani skoraj da ni dirkača, ki z RB ne bi zmagal vsaj kakšne dirke. Še Rubens je bil v 2009 dolgo časa kandidat za naslov. Pa zato ni nič boljši in slabši dirkač.
Neki se govori, da je bil mimohod Šumija preko Rosberga v Spaju moštveni ukaz... ;P
Zgodovina sprememb…
GeForce ::
Super Sonic je izjavil:
Mhm, "koda" je pa bila po radiu: "Lahko dirkata med sabo, a želimo oba na cilju" oz. nekaj v takem smislu, kajne?
nekje sem prebral (vendar se žal ne spomnim kje), da so Rosbergu naročili, da mora varčevati z gorivom (če ima kdo slučaj link, naj ga prilepi) ... jst bom rekel samo tako: haters gonna hate ... važno, da imajo spet eno kost za glodat in da lahko razni lauda-failureji komentirajo in izražajo svojo neverjetno razgledanost in vpogled v ozadje F1. :)
Se mi je pojasnilo v tej temi, da so letos moštveni ukazi popolnoma normalna stvar, če se že o tem pogovarjamo. Pa tudi če bi to držalo v tem konkretnem primeru iz zadnjega do šestega mesta ne verjamem, da je MS prišel s pomočjo moštvenih ukazov!
Mislim, da v karavani skoraj da ni dirkača, ki z RB ne bi zmagal vsaj kakšne dirke.
To je res, MS bi pa verjetno zmagal vse. To je tista razlika!
"da so Rosbergu naročili, da mora varčevati z gorivom (če ima kdo slučaj link, naj ga prilepi)"
Ja, tudi sam tega nisem ujel med prenosom, niti niso vključili na F1 kot povzetek dirke ta team-radio, itak nima misla, ker sta bila na obratnih zmeseh na koncu dirke in je bil MS itak v boljšem položaju. Ampak, sej bo kmal Monza...
Ja, tudi sam tega nisem ujel med prenosom, niti niso vključili na F1 kot povzetek dirke ta team-radio, itak nima misla, ker sta bila na obratnih zmeseh na koncu dirke in je bil MS itak v boljšem položaju. Ampak, sej bo kmal Monza...
Veron ::
med prenosom se je slišalo navodilo rosbergu po radiu, da mora varčevati z gorivom, kar je tudi rosbeg kasneje potrdil, da je imel gorivo na zelo nizkem nivoju, ker je prvi del vozil hitreje kot so računali in več porabil za začetku - take so bile izjave
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Formula 1 2013 (strani: 1 2 3 4 … 35 36 37 38 )Oddelek: Na cesti | 246729 (152555) | Alexius Heristalski |
» | Formula 1 2012 (strani: 1 2 3 4 … 71 72 73 74 )Oddelek: Na cesti | 286685 (182153) | ABX |
⊘ | Formula 1 2010 (strani: 1 2 3 4 … 21 22 23 24 )Oddelek: Na cesti | 185734 (148979) | WarpedGone |
» | Formula 1 2009 (strani: 1 2 3 4 … 23 24 25 26 )Oddelek: Na cesti | 90545 (52924) | ABX |
» | F1 2007 (strani: 1 2 3 4 … 21 22 23 24 )Oddelek: Loža | 80962 (53282) | 'FireSTORM' |