» »

Formula 1 2011

Formula 1 2011

««
14 / 23
»»

Super Sonic ::

Ja, za nami je ena dobra dirka, veliko dogajanja, konstantna napetost in morje različnih taktik.

"Hamilton hiter"

Če začnemo na začetku. Na tej stezi je umazana stran ena najbolj umazanih v prvenstvu in slaba volja Felipeja včeraj se je izkazala za pravilo. Če temu dodamo še malo namočene steze, dobimo to, kar so danes dobili vsi vozniki sodih štartnih številk. Pri tem bi izpostavil prav Hamiltona, ki je štartal najbolje od vseh na njegovi strani in nekako uspel zadržati prednost. Tudi sicer je ta uvodni del, kjer je vladal popolni dež na stezi, precej suvereno dobil Hamilton. Nobene napake, odličen pritisk na Vettla in približno 0,5s hitreje na krog od Fernanda (ki je takrat grešil), 0,8s hitreje od Buttna in debelo sekundo hitreje od Vettla. Potem je prišla na plano ponovno njegova stara razvada uničevanja gum in verjetno najslabša strategija -> postanek več od Buttna in Vettla. Na to se je dodala še kazen in 4 mesto je bil dober rezultat.

"Gumbek tudi, Mclarna sta zelo hitra."

Button je pritiskal v tistem delu, ko je Lewisa zmanjkovalo, to je proti koncu nekega stinta. V teh situacijah je on enostavno odličen. Ima živce, ve kaj dela, taktični enoti v svojem moštvu pa pomaga s tem, ko hrani gume. Vsekakor "man of the race". Napako sem naštel eno in to je bilo to.

"Ališič pa je idiot..vem pou minute prej za nek dogodek, preden začne on tulit, pa še to pove narobe."

V ta kaos je danes zelo pasal. En tak povprečen gledalec je verjetno bil prepričan, da je gledal triler. Najboljši je pa s temi svojimi zgodbicami sredi dogajanja in potem pride "team radio" in sledi drama. Ego mu ne da, da bi nehal gobcat o najbolj obskurni temi za tisti čas, po drugi strani se pa, na račun vseh teh kritik, zaveda, da mora utihniti. In potem dobimo kaj? Pol "team radia" in neko zgodbico s hitro povedanim koncem ;D.

Med tem se je veliko dogajalo zadaj. Massa jo je odnesel najslabše pri vrtenju, Webber je počel vse vrste neumnosti (*izjemen manever Lewisa za preboj na 4 mesto proti koncu dirke), enako pa Fernando. Zelo slab vikend zanj in na koncu celo tretje mesto. Hja, Ferrari je trenutno dejansko zelo močan.

"Če je button zmagal bi z tako strategijo najbrž tut hamilton uspel zmagat ali pa pride drugi za buttonom."

Ni tako enostavno. Na določenih stezah Hamilton enostavno ni sposoben odpeljati dirke s tako malo kompleti gum. Sicer je pa pri njem samo en zaščitni znak -> agresija. In problem vsega tega je le v tem, da včasih izpade naravnost bebavo. Danes temu sicer ni bilo tako, če ne bi bilo Buttna, bi bil z naskokom najboljši dirkač danes, vendar bi ga, tudi brez kazni in faljenega postanka, Button dobil.

Pa na tej točki se vsi malo povprašajte, kaj je bilo danes tako posebnega pri McLarnu. Nobenih moštvenih packarij in oba dirkača z jasnim ciljem, da se ne izrivata. Čudovit boj, ne spomnim se kdaj se nazadnje videl tako čiste in sproščene moštvene dvoboje, ki jih je odločala le težka steza.

Dobra dirka je bila tudi za DiResto, Ricciarda in Buemija, med tem ko je bila to ena slaba dirka za Mercedes, Sauber-Ferrari in Renault.

Čisto za konec pa še beseda ali dve o bodočem 2x sv. prvaku Vettlu. Na začetku dirke se je ponovno pustil sprovucirati in naredil napako, suh del dirke je odpeljal brez napake, zaključek pa tako ali tako zanj ni bil preveč zanimiv. Ob ponovitvi plohe se je, kljub temu, da sta se oba McLarna vrtela kot vrtavki, zaostanek le povečeval. Ne vem, nisem ravno impresioniran. Vsi okoli v zadnjih dirkah iz avtomobilov vlečejo neke čudeže, le on je tisti, ki je zmagoval le na račun dobrega avtomobila. Tudi samozavest se mi zdi, da je pri njem kar načeta.

In je že res, da rabi samo še 3 mesta do konca sezone in bo prvak, ampak če bodo dirke do konca sezone dobivali samo ostali, bodo očitki po koncu sezone kar veliki. Kar me pa že spominja na nekoga... ;)

"Smeh ko je en v boksih zgubil nadzor nad formulo, d'ambrosio? , avto je za par metrov drsel bočno mehaniki pa bežali"

Ja nekaj drame v boksih je bilo. Najprej Heidfeld s tistim svojim izpuhom in tale D'Ambrosio. Si kdo predstavlja kaj bi bilo, če bi tam stalo neko moštvo mehanikov? Dost amaterska raven.

W1: citiranje ...
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

Zgodovina sprememb…

Icematxyz ::

MS je vozil nekaj časa na prvem mestu in Ross Brawn je priznal, da je premalo in prepočasi se lotil projekta MS in da bo od slej drugače! Ostalo pa mi je bilo manj zanimivo danes.

"MS je vozil nekaj časa na prvem mestu"

Je blo res, samo niti ni blo cel krog, ker je moral potem v bokse. Sicer ga je pa Felipe dobro prehitel, tisto, kar je pa počel za tem, pa niti ni omembe vredno. Neko naključje je pač dalo, da napake niso bile povezane. ;D

"Ross Brawn je priznal, da je premalo in prepočasi se lotil projekta MS in da bo od slej drugače!"

Mislim, da Ross nima česa priznat, ker se itak vidi iz časov in samega početja moštva, da nimajo ravno najboljšega dirkalnika. Celo obratno je - zanič je dirkalnik. Še dobro, da imajo Rosberga, da vseskupaj vsaj še nekako zgleda.

Zgodovina sprememb…

Če koga zanima kaj naj bi si ogledoval Vettel na koncu dirke pri McLarnu, je bilo verjetno tole:

Gre za tisti gibljivi del, ki so ga uporabili že v Valenciji. Dost preprosto vseskupaj, pa vendar, vprašanje kako dolgo še...

Zgodovina sprememb…

• zavarovalo slike: WarpedGone ()

Super Sonic je izjavil:

"MS je vozil nekaj časa na prvem mestu"

Je blo res, samo niti ni blo cel krog, ker je moral potem v bokse. Sicer ga je pa Felipe dobro prehitel, tisto, kar je pa počel za tem, pa niti ni omembe vredno. Neko naključje je pač dalo, da napake niso bile povezane. ;D

"Ross Brawn je priznal, da je premalo in prepočasi se lotil projekta MS in da bo od slej drugače!"

Mislim, da Ross nima česa priznat, ker se itak vidi iz časov in samega početja moštva, da nimajo ravno najboljšega dirkalnika. Celo obratno je - zanič je dirkalnik. Še dobro, da imajo Rosberga, da vseskupaj vsaj še nekako zgleda.

No ja Rosberg vs. Schumacher ni takšne razlike, da bi se navijač MS moral česa bati. Prav nasprotno, želim da Rosberg čim prej pride na stopničke, ker potem bo MS tudi tam.

Kaj se pa tiče tega, kako težko je Massa prehitel MS in kako NR pa ne bi izgubljal besed... ;)

CallMeAl ::

Red Bull je res večino sezone dominiral kvalifikacije (zadnjih par dirk so ostali prišli že zelo blizu), medtem ko njihov "race pace" že precej časa (vsaj od dirke v Barceloni) ni nič izrazito boljši od konkurence. Seveda pa je taka ocena zelo subjektivna, ker je težko izločiti faktor voznika.
Posebej v tej sezoni, ko se prvič prakticira naveza KERS+DRS, sam pole position še ni garancija za uspeh in je treba precej dela opraviti tudi v nedeljo. Vettel letos na oko res ni odpeljal preveč spektakularno, ampak ima - sploh za svoja leta - neverjeten "race-craft"; t.j. sposobnost pregleda nad dogajanjem med dirko in taktičnega doziranja agresivnosti takrat, ko je to potrebno. To je odlika, ki je krasila šampione kot sta Prost in Schumacher. To so dirkači, ki so v prvi vrsti osredotočeni na to, kar morajo narediti za dober rezultat in ne na to kako bi najhitreje odpeljali naslednji ovinek. Druga skrajnost je Hamilton, ki je verjetno po občutku za avto trenutno največji talent, ampak pogosto zaradi preveč agresivne vožnje plačuje davek v obliki obrabljenih gum in incidentov.
Mogoče sta to celo tisti glavni dimenziji dirkača, ki opredeljujeta njegovo sposobnost: hitrost + inteligenca (izkušnje, pregled na dogajanjem...). In mislim, da se v tem smislu pogosto "predalčkamo" tudi navijači, saj je nekaterim všeč, da dirkač vedno vozi na polno (agresivno prehiteva itd.), drugim pa, da je sposoben iz avta iztisniti maksimalen rezultat (kar pogosto zahteva taktiziranje, prehitevanje skozi bokse itd.). Kdor je navijal za Prosta in Schumacherja, bo verjetno zdaj za Vettela; kdor je navijal za Senno, Villeneuvea, Hakkinena, Montoyo, Raikkonena, bo verjetno zdaj za Hamiltona. To je seveda poenostavitev, ker v realnosti meje niso tako jasne (ne vem kam bi dal Alonsa... verjetno v prvo skupino?), ampak če se pogovarjamo o kvalitetah voznikov, potem je po mojem mnenju smiselno ločeno razpravljati o "speed" in "race-craft".

"No ja Rosberg vs. Schumacher ni takšne razlike, da bi se navijač MS moral česa bati"
.

Letošnja povprečna uvrstitev Rosberga v kvalifikacijah je 6,5 mesto. Ali po domače povedano, uvršča se med 6 in 7 mesto. MS ima povprečje 9,8, ali po domače povedano, uvršča se med 9 in 10 mesto. Rosberg je Q3 dosegel 11x, MS pa (le) 7x.

Povprečna kvalificijska razlika med njima je 0,4s v prid Rosberga, točkovno pa je Rosberg dobih 10 pik spredaj, kar za tako slabo moštvo, ki pobira med 1 do 5 točko na dirko, je neka razlika.

Če gledamo razlike lani, so še večje. Ali če se te številke pretvori v neke druge besede -> za takšne razlike se danes odpušča ljudi.

Hotel sem samo pokazat kako "zanemarljiva" je ta razlika med dirkačema. Kar sledi s tvoje strani, me še najmanj zanima.

w1: citiranje

Zgodovina sprememb…

"Vettel letos na oko res ni odpeljal preveč spektakularno, ampak ima - sploh za svoja leta - neverjeten "race-craft"; t.j. sposobnost pregleda nad dogajanjem med dirko in taktičnega doziranja agresivnosti takrat, ko je to potrebno. To je odlika, ki je krasila šampione kot sta Prost in Schumacher. To so dirkači, ki so v prvi vrsti osredotočeni na to, kar morajo narediti za dober rezultat in ne na to kako bi najhitreje odpeljali naslednji ovinek."

Race-craft je bil vedno dober zarad moštva, on sam nima s tem nič. Večino časa je bil zaklenjen na prvem mestu, ko je bilo to potrebno, so odprli KERS in zavrteli kakšen gumb in spet je bila razlika. Napram Webbru res dela dobro delo, hec je samo to, ker je, vse kar je zmagal, dobil letos z neko garantirano prednostjo, medtem, ko je konkurenca vse zaslužila v dvobojih. In predvsem to Vettlu manjka. Sicer ima pa še 8 dirk časa.

"To je seveda poenostavitev, ker v realnosti meje niso tako jasne (ne vem kam bi dal Alonsa... verjetno v prvo skupino?), ampak če se pogovarjamo o kvalitetah voznikov, potem je po mojem mnenju smiselno ločeno razpravljati o "speed" in "race-craft". "

Alonso je lahko vse. Od Lewisa Hamiltona do Jensona Buttna. Zato ima izraz "Fernando is faster than you" še toliko bolj ironičen prizvok. On, če kaj ima kot slabost, je to slab dan, drugače pa Stella lahko uživa, ko mu daje navodila. Za razliko od Hamiltona, pri katerem nikoli ne veš ali bo ubogal štab ali ne.

Zgodovina sprememb…

Dr_M ::

Kdor je navijal za Prosta in Schumacherja, bo verjetno zdaj za Vettela; kdor je navijal za Senno, Villeneuvea, Hakkinena, Montoyo, Raikkonena, bo verjetno zdaj za Hamiltona. To je seveda poenostavitev, ker v realnosti meje niso tako jasne (ne vem kam bi dal Alonsa... verjetno v prvo skupino?),

Tole si pa precej dobro zadel :) Alonso definitivno spada v prvo skupino.
Tisti iz druge skupine, z izjeno Senne, sploh niso bili zanimivi dirkaci.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

i386 ::

SS, ja v kvalifikacijah... če gledaš pa dirko je pa drugače in ima na večino dirkah schumacher boljše čase, a pač se nekatere stvari dogodijo in gre potem use u kurac... Verjetno gre tu za to, da je rosbergov avto bolj nastavljen za kvalifikacije, schumacherjev pa za dirko.

"če gledaš pa dirko je pa drugače in ima na večino dirkah schumacher boljše čase"

Dirka je za samo hitrost relativna, ker igra preveč faktorjev. Zato so pogruntal enostaven sistem, ki pove kdo je boljši v dirki. Ta se imenuje točkovanje.

Je hudič če zlomiš 8 ali 9 krilc in potem okol razlagaš, da si bil v boljšem položaju. Praktično ni statističnega podatka v prid MSu, če se ga primerja z Rosbergom. Edini, za katerega vem je tisti, ko se primerja, kdo je uspel popraviti mesto iz kvalifikacij. Tam je MS za 1 dirko boljši.

Zgodovina sprememb…

ABX ::

Vettel ima to srečo (ali znanje) da iz vsake dirke potegne vem največ. Enostavno nima slabega dneva.

Glede na to da je še zelo mlad, vsaka mu čast.

V tej dirki je naredil samo dve napaki ( v istem ovinku), ampak spet na njegovo srečo niso pomenile nič. In seveda vsaka čast strategu ki stoji za njim, vedno mu da prave gume v pravem času. No mogoče slick z enim krogom zamude, vendar je prvi v lestvici in je prav da se tvega na Webberju.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: ABX ()

Letošnja povprečna uvrstitev Rosberga v kvalifikacijah je 6,5 mesto. Ali po domače povedano, uvršča se med 6 in 7 mesto. MS ima povprečje 9,8, ali po domače povedano, uvršča se med 9 in 10 mesto. Rosberg je Q3 dosegel 11x, MS pa (le) 7x.

Povprečna kvalificijska razlika med njima je 0,4s v prid Rosberga, točkovno pa je Rosberg dobih 10 pik spredaj, kar za tako slabo moštvo, ki pobira med 1 do 5 točko na dirko, je neka razlika.

Če gledamo razlike lani, so še večje. Ali če se te številke pretvori v neke druge besede -> za takšne razlike se danes odpušča ljudi.

Hotel sem samo pokazat kako "zanemarljiva" je ta razlika med dirkačema. Kar sledi s tvoje strani, me še najmanj

Če te zanima ali ne je tudi meni vseeno. Tudi po tvoji logiki bo MS vsaj tretji če bo NR vsaj prvi. Torej gremo NR pogumno, nimam seveda nič proti!

PrimozR ::

Super Sonic je izjavil:

Ja nekaj drame v boksih je bilo. Najprej Heidfeld s tistim svojim izpuhom in tale D'Ambrosio. Si kdo predstavlja kaj bi bilo, če bi tam stalo neko moštvo mehanikov? Dost amaterska raven.

Ko sem videl tisto gorenje sem bil 99% ziher, da so to baterije KERS-a. Ko sem videl eksplozije v boksih, sem bil še bolj prepričan, recimo 99,9%. So bile?

Da ne omenjamo Ališičevega komentarja, da nekaj drsa po tleh, zraven mu je pa skoraj razneslo pol boka avta :D

Ko sem videl tisto gorenje sem bil 99% ziher, da so to baterije KERS-a. Ko sem videl eksplozije v boksih, sem bil še bolj prepričan, recimo 99,9%. So bile?

Ne, niso bile baterije, ker so nameščene pod tankom goriva, ne pa od strani. Scarbs je naprej ugibal o "side pods contain the nitrogen cylinder for the valves, plus tanks for hydraulic fluid, either could have caused the explosion" in nato ugotovil, da ima Renault ta cilinder v kokpitu.

Uradne razlage še ni (vsaj jaz ne vem za njo), bi pa rekel, da je kaj v zvezi z izpuhom.

Blinder ::

Oceno 10 dobi oče od Buttona, ki je izkoristil euforijo za prilepit 21 kissov v desetih minutah punci od sina. Ni še opustil starega projekta, da bi zamenjal sina v objemu Jessice. Go John.
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

ABX ::

Oče od Buttona je talal poljube vsakemu ki se je dovolj približal. :)
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Scarbsov blog je sedaj nekoliko razjasnil zadeve: http://scarbsf1.wordpress.com/

"As Nick Heidfeld made a pit stop at the Hungarian GP, there was a problem with one of his wheel nuts. This kept the car stationery for an extra 10-12 seconds. In readiness to leave the pit, Heidfeld kept the engine pegged at maximum revs. This extra delay was enough for the exhaust to start to overheat the surrounding bodywork..."

Zgodovina sprememb…

WarpedGone ::

Pojasni požar, ne pojasni evidentne eksplozije.
En delavec, ki je tam okol skakal z gasilnim aparatom, je fasal en kos tja v nogo in prou lepo odšantal stran.
Zbogom in hvala za vse ribe

Tukaj je video, na katerem se izredno dobro vidi, kako nevarno je vse skupaj:

O eksploziji Scarbs govori nižje v besedilu:
"t's important to note, sidepods do not contain the KERS batteries or the MGU. Also the gearbox oil and hydraulic fluid coolers are mounted atop the gearbox. There is very in the of little hydraulic systems being in the front of the sidepods, only the lines for the power steering passes this far forward in the car.
Seeing the explosion was not backed up with a further blaze of burning oil or steam from water radiators, its unlikely these burst in the fire. Then as most of the electronics are in the right hand sidepod, again these can be discounted. This leaves the obvious exception of the nitrogen cylinder...."

WarpedGone je izjavil:

Pojasni požar, ne pojasni evidentne eksplozije.
En delavec, ki je tam okol skakal z gasilnim aparatom, je fasal en kos tja v nogo in prou lepo odšantal stran.

Pojasni scarbs - mala piksna, v kateri je dušik pod tlakom, namenjen za ustvarjanje pritiska v sistemu pnevmatskih ventilov.

WarpedGone ::

Oprosti moji nevednosti: takšna piksna hrani dovolj plina za dve uri delovanja motorja?
Al je to sam začasni rezervoar, ki ga polni pumpa?
Zbogom in hvala za vse ribe

Zgodovina sprememb…

To je pomojem samo dodatni rezeorvar, ki vzdržuje pritisk, izgubljen na tesnilih. Torej načeloma bi zadeva morala delovati tudi brez zaloge, ampak ker smo v resničnem svetu, zalogo potrebuješ.

Predvidevam seveda.

Tukaj je to "čudo":

Uporabljajo ga pa vsi motorji.

Zgodovina sprememb…

• zavarovalo slike: WarpedGone ()

njok ::

Končno, premora je konec in na vrsti je Spa, meni najljubši vikend v F1 sezoni.

Felipe se trenutno pritožuje and pretežko čelado :D

Good Guy ::

njok je izjavil:

Končno, premora je konec in na vrsti je Spa, meni najljubši vikend v F1 sezoni.

Felipe se trenutno pritožuje and pretežko čelado :D

haha bedak..:))

broken/link ::

Senna pa je ponosen na svoj priimek :)

šalo na stran, prvi trening odpeljan, ni pa povedal še popolnoma nič zaradi preveč spremenljivih razmer. na vrhu mercedesa, ki sta se edina podala na stezo v še vedno suhih razmerah. vsi ostali imajo 8s+ zaostanka :) drugi trening ob 14h, brezkomentarni prenos na MMCju.

upam pa na dež v nedeljo, ker potem se nam obeta pravi spektakel!

Jst ::

>brezkomentarni prenos na MMCju.

RTVSLO MMC? Kaj so tam vsebine, ki jih ni na TVju? Če prav razumem, nisem vedel...
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Webber je podaljšal za RB tudi v 2012.

Sicer pa je danes izredno hladno, kar postavlja McLaren v prvo vrsto. Ni pa nujno, saj so za tisti čas napovedane plohe. Enako jutri.

@jst: da, na rtvslo.si imaš tudi prenose, ki jih drugače ni po TVju (eden izmed takih prenosov je tudi prosti trening F1). Ponavadi napišejo novico, da predvajajo, drugače maš pa www.rtvslo.si -> audio/video -> na levi strani boš opazil MMC TV. Danes bo verjetno na MMCju tudi direkt prenos treninga, ker po TVju bo prenos SPja v atletiki.

Webber je podaljšal, Senna je zamenjal Heidfelda, Barrichello pa omenja možen odhod iz ekipe :)

na tehničnem področju je pa _opazna_ samo ena stvar, in to je novo williamsovo krilce (slika 11), ki so ga testirali včeraj (ali ga bodo uporabili tudi na dirki, bomo še videli).
Vreme je super, tako da komaj čakam na kvalifikacije in polom nekaterih favoritov :)

Zgodovina sprememb…

"Heavy rain is predicted for qualifying, but so far the forecasts have been changing almost minute to minute, so it could be wet, it could be damp but it almost definitely won't be dry! Quali goes off in just over 1.5 hours - should be pretty spectacular today!"

Ni kej za dodat!

barakus ::

Se da kje spremljat v živo?

GeForce ::

Tole bo spet ena bolj "tako-tako" dirka. Če ne bo dežja ne bo zanimivo ker bo pač suho, če pa bo dež se bo pa večina (razen MSC in HAM) kot ponavadi pritoževala da se ne da dirkat in bodo vozili procesijo za varnostnim avtomobilom.
Je kdo gledal trening? Button (se mi zdi nisem pa prepričan) se pritožuje nad tem da je steza polna vode in da ni možno voziti, medtem pa MSC na intermediate gumah postavi drugi najboljši čas :D

@barakus: 2 posta nad tvojem sm ti napisal :/ ... drugače bo pa itq novica na rtvslo.si z direktnim linkom do prenosa.

connel ::

Inštaliraš vlc player, potegneš dol tole http://www.multiupload.com/3641NIGWMZ , odpakiraš, zaženeš UK_240811.bat, izbereš 1. kanal in voila, spremljaš preko BBC-ja.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: connel ()

šernk ::

mah spet ne bo prenosa al kaj...jaooo, spet gledat pokvarjeno sliko na mmc :|

kot da se ne bi dalo film iz RTV SLO 1 prestavit drugam, ne mi ostanemo brez F1...
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

Še dobrih 15 minut do štarta kvalifikacij, tko da zna bit prenos.

Edit: my bad, samo posnetek kvalifikacij bo na SLO 2.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: connel ()

TribesMan ::

Roflol, šumi :D
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

GeForce ::

Jaooo, ravno rekel sem si ..... MSC, 20 letnica, super proga + mokra steza = MSC med prvih 5, potem pa vidim vrteč dirkalnik na 3 kolesih + še eno kolo se zraven pelje samo od sebe. Bravo, MGP nesposobni.

šernk ::

samo to bodo morali pri FIA res nekaj ukrenit glede tega. praktično že vsako drugo dirko nekomu odpade guma. pa tudi ni mi jasno, a nimajo na pištolah merilcev navora?
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

pa smo jo dočakali ... prvo rdečo zastavo. imam pa občutek, da ne bo edina danes. MSC pa ni edini, ki je obstal v Q1, presenetljivo je obstal tudi DiResta ... Sutil se je pa ravnokar razbil, tako da popolni dirkaši vikend za FI :) no, sej, jutri če bodo take razmere kot so danes, bo VSE mogoče :)

EDIT: v q2 obstal button - to je kar malo presenečenje, vsaj zame, saj je button odličen voznik v dežju. senna pa presenetljivo v q3 - tako da zaenkrat se je renaultu zamenjava heidfeld-senna obrestovala :)
Hammilton pa je spet zgubu žice. najprej v hitrem krogu trk pri prehitevanju v ZADNJEM ovinku, ko se je nabrala kolona za enim izmed počasnih lotusov, potem pa spet ena izmed mnogih hammiltonovih cvetk, ko je (vsaj tako izgleda na posnetku) namerno zavil v maldonadota takoj po ciljni ravnini. to bo 100% kazen!

Zgodovina sprememb…

Malo narobe si ti to videl, Maldonado je zavil v njega.

en zanič prenos prek spleta sm gledal in dejansko se ni razločlo, kdo je bil na levi in kdo na desni strani :) vsekakor pa bodo razprave o tem početju.

Gledam prek BBC-ja in se je jasno videlo kdo je kam zavil, sploh ni potrebno nobene debate + vsi komentatorji se strinjajo, da je Maldonado namerno zavil v njega.

Me prou zanima, kakšno kazen mu bodo dali, ker tu se je lepo vidla namera ... Ni blo nič ponesreči in tudi izgovor, da ga ni videl, ne pride v poštev.
pa tudi zanimivo bo videt, kaj bodo naredili z avtom od Hammiltona, ki je kar precej poškodovan. V enem počasnem posnetku se je videlo, kako je avto ob zaviranju drsal po tleh ...

btw: masa in senna in alguersuari pred alonsotom ... slabo so to odpeljali ferrarijevci.

Ja, ja, Maldonada čaka kazen, ker tole je bilo res neumno. Lewis je dobro smuknil mimo v zadnjem ovinku, ga malenkost zaprl in sebi priskrbel čas. Ko sta šla čez "la source" mu je Hamilton siknil z avto, Maldonadu se je stemnilo in mu je šel v škarje. Ego, imamo tudi na slo-techu ogromno to vrstnih početij na cesti.

Buttnov dirkalni inženir je Buttna poklical notr, z obrazložitvijo, da so ok za v Q3. Button sam pa je hotel odpeljati še en krog. Ko je dajal izjavo je bil vidno sesut in za jutri napovedal neko bedno dirko (zanj). Težka napaka Dave Robsona, to je tisti isti, ki je na Madžarskem oddelal super službo in šel po pokal. http://www.mclaren.com/page/jenson-butt...

Še eno takšno neumnost so naredili pri Šumiju, kjer mu je kolo odpadlo ;P. Pa ravno ta vikend, ko ima 20 let.

Alonso je odpeljal izredno slabo, Ferrari pa v mokrih razmerah ni konkurečen dirkalnik.

Odlično je odpeljal Bruno Senna. Dejansko ni tako dober kot kaže rezulat, bomo videli jutri. Odlično tudi Hekkie in zelo slabo Di Resta.

slabo so to odpeljali ferrarijevci.

Vse je odvisno od tega kako je nastavljen avto za jutri. Vsi ki imajo setup za dež in bo jutri suho, nimajo šans. In obratno. Torej vsak postavlja po svoje. Prvi trije bodo zelo zanimivi, upam, da Hamilton ne dobi kazni in spravi Vettla ob živce, potem bo dirka malo bolj zanimiva.

Zgodovina sprememb…

Formula 1 ::

Osebno sem navdušen nad Senno(tudi zaradi tega ker navijam za Renault ;) )sej si je kot je pokazal danes res zaslužil še eno možnost v bolj konkurenčnem dirkalniku.Sicer bo pravo dokazovanje šele jutri ampak glede na to da je prehitel Petrova ki dirka s tem dirkalnikom že od začetka sezone je to zelo dober rezultat.Morda pa bo v naslednji sezoni če se Kubica vrne namesto Petrova dirkal Bruno?

Ne verjamem. Petrov ima zares ogromno denarja, pa še Renault hoče na ruski trg. Je praktično edini dirkač, ki ga imajo in mislim, da bo ostal.

Ko sta letos v "kvalifikacijah" za sedež vozila Heidfeld in Bruno, je bil Nick okoli 1 sekunde hitrejši. Ima več izkušenj in se je zdel boljša izbira. Vseeno je Renualt postalo zelo morbidno moštvo, vsi gledajo zelo grdo, za namečen so se pa še povsem izgubili v razvoju. In ravno zato naj bi bil odgovoren prav Heidfeld.

Bruno je počasen, žal se mu pozna nekaj let "nedirkanja" v letih, ko se je razvijal v dirkača. Vseeno pa to danes ne zmanjšuje njegovega uspeha, odpeljal je odlično in zagotovo bo zelo veselo pri Lotus Renaultu. Še en hecn video:

Senna gor/dol, mi je zelo simpatičen fant, ampak je treba bit realen.

Ktj ::

Za nesrečo je kriv tudi Hamilton, saj je sam rinil proti sredini. Sicer pa si lahko vsak sam ogleda posnetek. Vsekakor bi si pa zaslužil kakšno bonus štartno mesto.

Posnetek

LP

http://www.formula1.com/news/headlines/... .... tudi komisarji so odločili, da je bil Maldonado "the one" in prislužil si je +5 mest na jutrišnji dirki, Hammilton jo je pa odnesel le z opominom. Če bi bil jaz komisar, bi Maldonado za tisto popolnoma nepotrebno svinjarijo dobil lepšo kazen :)
««
14 / 23
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Formula 1 2013 (strani: 1 2 3 435 36 37 38 )

Oddelek: Na cesti
1899246732 (152558) Alexius Heristalski
»

Formula 1 2012 (strani: 1 2 3 471 72 73 74 )

3664286691 (182159) ABX

Formula 1 2010 (strani: 1 2 3 421 22 23 24 )

1189185736 (148981) WarpedGone
»

Formula 1 2009 (strani: 1 2 3 423 24 25 26 )

127290547 (52926) ABX
»

F1 2007 (strani: 1 2 3 421 22 23 24 )

Oddelek: Loža
116780964 (53284) 'FireSTORM'

Več podobnih tem