» »

Formula 1 2011

Formula 1 2011

««
13 / 23
»»

Super Sonic ::

Nekaj za leto 2014:

"The FIA have released a summary of the 2014 rules and regulations. They confirm the V6 engines revving to 15,000rpm. The KERS unit will also be double the power at 160bhp but will power the car through the pit lane at all times as the fuel supply will be cut. Gearboxes will be upped to eight gears and the front wing will be snipped slightly to return to the 2008 size."
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

PrimozR ::

Woohoo, plug no more!

Aja, če je že tak problem prehitevanje iz zavetrja, kaj če jim konkretno skinejo difuzor (zmanjšajo), odstranijo beam wing (krilcasta oblika nosilcev krilca), zmanjšajo endplejte krilca samo na območje glavnega elementa in porihtajo central mount (LMP style)? Mogoče se krilce še ralo dvigne in poširi, sledeči avto bi pa potem lahko kiiiiiinda zdrsnil pod turbulenco zadnjega krilca :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: PrimozR ()

ABX ::

Letos je bilo 623 prehitevanj v 9 dirkah.
http://www.formula1.com/news/features/2...

To je 70 na dirko. Res se nimamo kaj pritoževat.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Jst ::

SS: Kaj pa turbo? Enkrat sem zasledil, da ga bodo dodali leto kasneje... ?
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Blinder ::

Jst je izjavil:

SS: Kaj pa turbo? Enkrat sem zasledil, da ga bodo dodali leto kasneje... ?

1.6L naturally aspirated in omejen na 15.000 rpm bi naredil od oka 66% moči od sedanjih 2.4 zaradi nižje prostornine in še 1/6 manj zaradi nižjih obratov. Iz 750 pride 413 konjev, kar je premalo za F1.
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

Dr_M ::

A nebi bilo bolje inline 6 2.0 atmosferski omejen na 18.000rpm? :)
Sigurno bolj zanimivo, tista turbina je samo ena stvar vec, ki se lahko pokvari.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

TribesMan ::

Visokovrteči inline 6 motorji se ne obnesejo v dirkalnikih.

Maš probleme z vibracijami, ker so vse gredi zelo dolge, pa še ne moreš uporabit motorja kot del šasije, ker je torzijsko prešvoh.
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

Just ask Aston Martin. Ko so predstavili svoj LMP1 z 2.0 I6 turbobencianrjem so se drugi dizajnerji motorjev bolj ali manj držali za glave. Od Audijevih do Juddovih inženirjev :)

Ja zgleda,da je res bolj kiks. Sam V6 pa ni tko cool :> tut zvoka ne bo pametnga.. Sploh s turbomotorji so problemi z zvokom.

TribesMan ::

Pri turbo motorju v nobenem primeru ne bo nekega hudega zvoka...
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

Pri 15.000 rpm res ne. Se pa iz osebnega avta da spravit vn kej,ampak precej tezje,kot pri atmosfercu.

Sedaj če se malo vrnemo nazaj na samo dirkanje, po treh treningih bi se dejansko lahko reklo, da je Ferrari (oz. Fernando) nekje med 0,1s in 0,2s zadaj za Vettlom. To se je predvidevalo že v Silverstonu. In definitivno je Ferrari prehitel McLaren na enem power lapu. Dirka je sedaj druga reč, pa tudi ta v Nemčiji ne bo dala jutri nekih pravih odgovorov, saj naj bi deževalo, vsekakor bo pa zelo hladno.

Dež pa se obeta tudi danes v kvalifikacijah, mogoče je pa prav danes čas, da se RB izrine iz prve štartne vrste.

Zanimiv je pogled tudi v HRT, kjer dirka Daniel Ricciardo. Pričakoval sem, da se bo že takoj odrezal nekoliko bolje, saj Vito (Vitantonio Liuzzi) ni ne vem kako hiter dirkač. Mu gre kar slabo, še posebno zato, ker je sam dejal, da HRTjev dirkalnik sploh ni tako zanič kot zgleda (karkoli že to pomeni).

Kvalifikacije so mimo, glavno presenečenje pa seveda Lewis&McLaren. Odlično so igrali igro počasnih in zavedli vse, tudi Ferrari. Vprašanje je ali je ta čas naredil Lewis, verjetno ga je. Če primerjamo "druge" voznike prvih treh moštev:
1. Vettel - 1.30.216
2. Massa - 1.30.910
3. Button - 1.31.288

"Prvi" vozniki pa:
1. Webbo - 1.30.079
2. Hamko - 1.30.134
3. Fernando - 1.30.442

Med McLarnovima voznikoma je 1 sekunda, med Ferrarijevima 0,5s, med RB pa 1 desetinka.

Sicer dežja zgleda da ne bo, odlični pa ta vikend tudi Sutil, Maldonado in Perez. Rosberg je pa tako ali tako vedno hitrejši od MSa, danes ga je pustil zadaj celo za debelo sekundo. Bi znala biti jutri zanimiva dirka, čeprav z malo postanki. Steza je zelo težka, vozniških napak ta vikend pa je bilo ogromno.

barakus ::

Vettel pa ima grozne težave danes?

Pixy222 ::

Po mojem mnenju zagotovo 2. najboljša dirka letos. 3 moštva ves čas enakovredno v vodstvu, kaj bolšega ne more bit : )
Pa Hami je res potegnu max iz avtomobila.

A Vettel zna prehitevat sebi enakovredne tudi na progi?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Pixy222 ()

Druge dirke so bile bolj kot ne predvidljive, današnja je bila pa res Dirka z veliko začetnico.

Če je sedaj stanje takšno, da so Red Bull, McLaren in Ferrari na približno enakem nivoju, bi znala biti druga polovica sezone super. Tudi če bo Vettel, kot predlani Button, samo še nabiral manjše točke in bo prvak.

"Vettel pa ima grozne težave danes?"

Na tej stezi zgleda, da ja. Sicer mu pa točke kredibilnosti vztrajno padajo -> danes je popolnoma popustil pod pritiskom. Ponovno. Sicer pa njegove težave danes izvirajo iz hitrosti -> bil je enostavno prepočasen.

Sicer pa ena najbolj taktično dovršenih dirk, kar sem jih imel priložnost gledati. Najbolj "smešno" pri vsem skupaj pa, da prav nobeno od vodilnih moštev ni vedelo kako se obrabljajo trše gume. Kar malce neprijetno za tak nivo tekmovanja in precejšen deficit pri razvijanju taktike. Vseeno so se (ponovno) najbolje izkazali pri McLarnu, vseeno gre pa zmaga predvsem na račun nizkih temperatur in izjemnega Hamiltona, ki je danes drvel kot v dirkaški "nirvani". Izjemna dirka zanj in še en dokaz več, da ko ne dirka brezglavo je med top dirkači na svetu. Resnično užitek ga je gledati, ko se bori za že izgubljeno mesto in pri tem ne pušča niti 1mm prostora.

Ravno tako je odlično dirko odpeljal Webber, mi je kar malo žal, da je dirkalnik RB proti koncu dirke spet kazal slabosti sistema KERS in da ni imel možnosti vstopiti v zaključni boj.

Zgodba zase je tudi Ferrari, ki je deloval taktično na najvišjem nivoju v zadnjih parih letih. Izgleda, da so se tele menjave dejansko izplačale in da je bila prejšnja generacija inženirjev v razvoju že preveč izstrošena. Tudi Fernando je izjemno odpeljal, čeprav je imel po dirki kar velik cmok v grlu. Jasno je bi razlog zanj prav Hamilton, ki je ta vikend naredil vse in še nekaj več. Torej je delal tisto, kar dela praktično samo še Fernando. En šamar si zaslužijo mehaniki, ki so se zelo osmešili proti brezhibnim RB-lovim in tako Vettlu podarili še eno mesto. Sicer pa parkiran dirkalnik Alonsa na 2km po ciljni črti pove dovolj o meji na kateri Ferrari trenutno deluje.

Velika novica je tudi, da MS ni razbil prednjega krilca, je pa "iztiril" ravno tam kjer je to storil Vettel. Oba je spremljalo veliko sreče, ker če bi tam stal pesek... Tudi DRS cona je bila na dokaj butastem mestu, ampak še en dokaz več, da v kolikor gre za dobro stezo, ki je primerno težka, se ne rabi umetnih pomagal, da so dirke zanimive. Za napačne so se izkazale tudi napovedi o vzdržljivosti pnevmatik -> dirkalniki so hodili v bokse kot za šalo. Zmotili pa so se tudi vremenoslovci, to je bila najbolj "suha" mokra dirka, kar sem jih imel priložnost videti.

Dobra dirka tudi za Kobayašija in Sutila, eno veliko šlamastiko pa sta si privoščila tudi Chandhok in Buemi (ki je neumno zaprl Heidfelda in bil po dirki kaznovan za naslednjo dirko: +5 mest). Karun je zaostal za 4 kroge, 1 celo za Ricardom v HRTju. Bojim se, da bo tisti debi v Indiji podobne narave.

Že naslednji teden bodo temperature precej višje, steza pa precej bolj zaprta. Vsekakor je razvoj Ferrarija v zadnjih tednih bil izjemen, na "novo" spremenjen pravilnik pa je v igro vrnil tudi McLaren in prepričan sem, da bomo videli še nekaj odličnih dirk v letošnji sezoni.

Zgodovina sprememb…

Icematxyz ::

Kar solidna dirka da.

Buemi in Heidfield si verjetno zaslužita kakšno nagrado...

Vettel je pred težko nalogo, tehnološka prevlada je splahnela in sedaj bo moral pač začeti še dirkati.

Navodila iz boksov tokrat celo ne na škodo Webbra, ampak celo da naj pritiska do konca.

Schumacher in Rosberg sta se solidno borila, ampak s takšnim avtomobilom stopničk pač ne bo.

Ferrari je tehnološko napredoval.

Hamilton si je zaslužil zmago s prikazanim na dirkališču in dvojnim dvojnim prehitevanjem!

"Vettel je pred težko nalogo, tehnološka prevlada je splahnela in sedaj bo moral pač začeti še dirkati."

On dirka že vseskozi, sedaj je mogoče čas, da začne dodajati tisto svojo dodano vrednost. Brez nje bo bolj beden dvakratni svetovni prvak in očitki bodo kar deževali... Ravno v tem je čar tega, da sta Fernando in McLaren priključila. Da se ga spravi pod pritisk in da se bori za svojo samopodobo. Bi se pa veljajo vprašati kje je Ferrari dodal toliko na čas. Za McLaren se ve, da bazirajo na mappingu motorja, Ferrari pa pač ne. Oni so morali nekako pokriti celotni deficit v podtlaku napram RB in še nekaj na mappingu. Kar veliko za pokrit, če mene kdo kaj vpraša.

"Navodila iz boksov tokrat celo ne na škodo Webbra, ampak celo da naj pritiska do konca."

Škoda je, da je Vettel danes popustil pod pritiskom in naredil napako, s katero se je oddaljil od Webbra. Bi bilo pa izjemno zanimivo spremljati dirko obeh RB, če bi vozila en proti drugemu. Jaz nisem več šure, da bi Webber enostavno ostal spredaj, kot je bil to primer v Silverstonu.

Dr_M je izjavil:

Ja zgleda,da je res bolj kiks. Sam V6 pa ni tko cool :> tut zvoka ne bo pametnga.. Sploh s turbomotorji so problemi z zvokom.

Ne, problema z zvokom NI! :)

TribesMan je izjavil:

Pri turbo motorju v nobenem primeru ne bo nekega hudega zvoka...

To o hudem je relativno, definitivno pa ni dretja. Kar je zmaga. Lahko avto žgeš pa se ne bo vedelo, pri nekem odprtem N/A avtu pa samo pobožaš gas pa si divjak :D

Poleg tega je turbobencinar zmaga za trackdaye, ker imajo proge vedno več omejitev za hrup.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: PrimozR ()

Z resonatorji se da marsikej naredit, tudi pri turbasu. :)

Pixy222 je izjavil:

A Vettel zna prehitevat sebi enakovredne tudi na progi?

Massa je bil počasnejši :P
Možno da je bla kriva nizka končna hitrost redbulla.

JayKay ::

side info za tiste ki gledate F! na BBC: naslednje leto si bosta BBC in SKY delila previce, kar pomeni da bo vsak prenašal pol dirk v živo.
Ker ne mislim plačat sky-ja bom gledal samo pol dirk. Fantastično!
http://news.bbc.co.uk/sport1/hi/motorsp...

Icematxyz ::

side info za tiste ki gledate F! na BBC: naslednje leto si bosta BBC in SKY delila previce, kar pomeni da bo vsak prenašal pol dirk v živo.

Pri nas bo tudi pol dirk prenašal RTVSlo in drugo polovico POPTV? Heh!

Zgodovina sprememb…

Nima smisla.

Za Sky ne vem kako bo z komentatorji, ker od BBC-ja so TOP.

Kaj ni bila prejšnja dirka čisto brez reklam na rtvslo?

Razen na koncu, se mi zdi, preden so prišli na oder.

njok ::

ZOMG! Pa tako sem se navadil na iPlayer na iPadu :/ A kdo ve kake so cene za Sky preko interneta? Če bi komentatorji po čudežu bli na nivoju BBC-ja sem pripravljen plačat.

connel ::

Crap, to pa je slaba novica, pa tako sem se navadil na BBC, no do drugega leta bodo že kaj pogruntali za sam Sky oz. prenos :) Sicer mi Sky dela na playerju, sam nikol ne veš a bo zdržal link al ne, BBC pa bolj malo težav, no ja, bo že.

Je pa škoda, komentatorji in sama izvedba so top of the cream.

njok, greš pogledat na njihovo stran? Tarife se začnejo pri 19.50 funta na mesec, to je osnovni tv paket, brez neta/telefona, imaš pa pol zastonj tv prek spleta, več se mi pa ni dalo ukvarjat s tem.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: connel ()

connel je izjavil:

njok, greš pogledat na njihovo stran? Tarife se začnejo pri 19.50 funta na mesec, to je osnovni tv paket, brez neta/telefona, imaš pa pol zastonj tv prek spleta, več se mi pa ni dalo ukvarjat s tem.

Aha, saj zato sem vprašal, če majo mogoče kak paket, da bi omogočal samo TV prek interneta brez ostalega ... 20 funtov samo za F1 pa nisem pripravljen dat :)

Ne, nimajo zastonj dostopa prek neta, čeprav naj bi na BBC rekli, da bo drugo leto tudi zastonj dostop do vseh dirk prek spleta, sam žal to niti pod razno ne drži, tudi britanski uporabniki so povedali isto, ga ni, sedaj, mogoče bo drugo leto :)

Ti pa ostane možnost gledanja prek določenih spletnih strani oz. programov ;) To jaz počnem že kar nekaj časa :)

Jaz pobiram torrente, če slučajno zaspim lahko gledam ponovno. :)

roCkY ::

Mene pa Miran zbudi!

šernk ::

hehe mene tudi, edini problem je da me ponavadi zbudi, ko je ponovljeni posnetek že mimo, tako da pol vse zamudiš :))
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

CHAOS ::

Rosberg: 1:21:098
Schumacher: 1:21:907

Že drugič letos? :)
'They have computers, and they may have other weapons of mass destruction.'

Šumi mislim, da ima še večje težave, ki se imenujejo nedelja. Mislim, da je na treningih uspel skupaj spravit na super mehkih gumah vsega 6 krogov. Bomo videli jutri, kaže pa zelo slabo zanj. Ta zaostanek na kvalifikacijah pa je večji od povprečja, drži.

Razočaral je predvsem Alonso, ki je naredil napako v zadnjem delu steze in bo štartal iz 5 mesta. Prvič letos pa ga je premagal tudi Felipe.

Hamko bo štartal z umazane strani in bo imel veliko dela jutri. RB pa se zdi v dobri formi, čeprav se mi dozdeva, da delujejo na skrajni meji možnega. Jutri bodo, v kolikor se bodo težave s KERSom nadaljevale oz. prenesle tudi na Vettla, v veliki nevarnosti.

Pohvaliti velja Ricciarda, ki je prvič letos premagal Liuzzia, ter Pereza, ki je odčital lekcijo Kobayašiju. Vprašanje pa je, ali bo slednji kaznovan zaradi blokiranja na stezi.

Vsekakor bo to ena zanimiva dirka.

Za vse, ki imate namen tole danes gledati - po besedah Mike Gascoyna, na stezi trenutno še vedno malo dežuje, pravo presenečenje pa so tudi temperature - le okoli 15 stopinj!

Obeta se kaos!

Jp, tole zna biti zelo zanimiva dirka, upam že na to :)

Vremenoslovcem res ne gre zadnji dve dirki. No, ampak tole dans bo žurka, tako, da res komaj čakam.

Alisic je ze zacel...UUUhUUU..:)):))

[Michael] ::

Do konca dirke bo ob glas :D

Kot je SS napovedal, kaos. Vsekakor zelo zanimivo.

barakus ::

Hamilton hiter

Gumbek tudi, Mclarna sta zelo hitra.

z3ro ::

Hamilton pokvaro vse, pa mu je šlo zelo dobro. Ališič pa je idiot..vem pou minute prej za nek dogodek, preden začne on tulit, pa še to pove narobe.

Žalostno ja, je pa zato gumbek krepko profitiral, k ga je hemi prehitel in odhitel po inter gume.

Red Bull se je poslabšal. Pred dirko sem spil eno pločevinko, pa sem vmes za ene 15+ krogov zaspal. :/

Drugače pa super dirka.

JayKay ::

največji carji, ko so Heidfeldov avto vlekli v bokse medtem ko se je Vettel ven pelal :)

JayKay je izjavil:

največji carji, ko so Heidfeldov avto vlekli v bokse medtem ko se je Vettel ven pelal :)

je zgledalo nevarno ker vettlu je kopalo pri pospeševanju po mokrem.
Smeh ko je en v boksih zgubil nadzor nad formulo, d'ambrosio? , avto je za par metrov drsel bočno mehaniki pa bežali :D
Zanimivo tudi ko so v drugem ovinku 3 formule hkrati šle vn po zunanjosti steze.
Če je button zmagal bi z tako strategijo najbrž tut hamilton uspel zmagat ali pa pride drugi za buttonom.

LordTado ::

a se da kje videt ponovno ali dol potegnit?
po možnosti z ališičevim komentarjem?

AvtoR ::

Saj je ponovitev na SLO2 enkrat okoli polnoči...

Blinder je izjavil:

Če je button zmagal bi z tako strategijo najbrž tut hamilton uspel zmagat ali pa pride drugi za buttonom.

V bistvu sploh nista bla na enaki strategiji, Hamilton je bil na option gumah in mu je slabo kazalo do konca dirke. Button pa je bil na prime in če se ne motim tik pred zadnjim dežjem celo hitrejši.

Včeraj sem za foro pogledal kvote na bwin in Vettel je mel za moje pojme prenizko kvoto (1,15 se mi zdi) ... sem si rekel, da moram stavit na McLarna - najbrž bi na Hamiltona, če ne bi Button mel kvoto 8, kar se mi je zdelo neupravičeno visoko, tako da sem za foro stavil (0,5€, da ne bo kdo mislil da se gre za kaj resnega) ... pa se je obneslo, kar se mi pri F1 zelo redko :)
««
13 / 23
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Formula 1 2013 (strani: 1 2 3 435 36 37 38 )

Oddelek: Na cesti
1899246732 (152558) Alexius Heristalski
»

Formula 1 2012 (strani: 1 2 3 471 72 73 74 )

3664286690 (182158) ABX

Formula 1 2010 (strani: 1 2 3 421 22 23 24 )

1189185736 (148981) WarpedGone
»

Formula 1 2009 (strani: 1 2 3 423 24 25 26 )

127290547 (52926) ABX
»

F1 2007 (strani: 1 2 3 421 22 23 24 )

Oddelek: Loža
116780964 (53284) 'FireSTORM'

Več podobnih tem