» »

Čas dela za islam - demografija sveta

Čas dela za islam - demografija sveta

Temo vidijo: vsi
««
20 / 33
»»

durrenmatt ::

jype, kako to, da po eni strani zagovarjaš muslimane, po drugi pa si nestrpen do kristjanov?

jype ::

Nestrpen sem? Kako? Ker jih kritiziram?

Kritiziram tudi muslimane.

Česar ne prenesem, je splošna diskriminacija, bodisi na podlagi predsodkov, bodisi na podlagi dejanj posameznikov.

Če bi počel isto, kot počneta nebivedu pa USS Nimitz, bi rekel, da je treba izpovedane kristjane izselit, cerkve pa podret, ker je en debil v imenu krščanske vere ustrelil enega zdravnika, ali pa ker je par duhovnikov spolno zlorabljalo otroke, ki so jim jih zaupali njihovi starši.

Kritiziram tudi muslimane.

res?

Res. Vse, od njihovega abotnega odnosa do žensk (kjer so posamezne ločine krščanstva, žal pa ne tudi večina krščanstva, že daleč naprej), preko mevžastega odziva njihovih verskih veljakov na fundamentalizem (krščanski pomembneži se praviloma zelo potrudijo z obsojanjem vsakršnega pobijanja ali nasilja kakšne druge vrste), pa vse do reči kot so odnos do homoseksualcev, združljivost s človekovimi pravicami v praksi in doseg njihovih vernikov v posameznih državah v smislu zakonov ulice.

Sam sem tudi prepričan, da je mogoče islam posodobiti predvsem tako, da poberemo veliko večino njihovih možganov (kar je trivialno in že počnemo) in njihovih sorodnikov in rojakov, ki v stiski bežijo iz islamskih dežel. Ko bo na zahodu več muslimanov kot jih je v njihovih rodnih deželah, bo prozahodni islam zlahka premagal iranski režim. Že dejstvo, da v Iranu še vedno tli, me navdaja z zaupanjem v to, da si muslimani želijo islama, ki po svojih naukih in praksah prekaša sodobno krščanstvo, tako kot je srednjeveški islam prekašal srednjeveško krščanstvo s koncepti kot sta svoboda veroizpovedi in svoboda govora, pa tudi s sodobnejšimi, kot so enakovrednost žensk, spoštovanje človekovih pravic in podobne reči.

Niti približno pa si takšnega scenarija ne predstavljam v svetu, kjer se muslimane ob vsaki priložnosti šikanira, se jim v "our way or the highway" smislu ponuja mesto drugorazrednih državljanov, se jih stereotipizira na podlagi norih fundamentalistov in se jim zagotavlja nižji standard varstva človekovih pravic kot ostalim državljanom. Čeprav sam ne verjamem v npr. poštenost uporabe šerijatskih zakonov za urejanje družinskih zadev (in enako trdim za uporabo kanonskega prava), mi je jasno in moram to na forumu tudi zagovarjati, da zoper odločitev posameznikov, da izvensodno skličejo razsodišče po svoji izbiri, nimamo nobene druge moči, kot moč osveščanja, da šibkejši stranki (praviloma ženska, podrejena družina ali pač kakršnakoli druga skupina ali posameznik) takega razsodišča ni potrebno sprejeti. To hkrati utrjuje zaupanje muslimanov v laično državo in zahodno civilizacijo kot najbolj moralno in pravično družbo, kot tudi omogoča muslimanom, da sploh spoznajo svoje pravice pred državo (z bogovi se bodo pa pač morali soočati sami, tako kot se morajo vsi drugi verniki).

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jype ()

USS Liberty ::

>>>>>Ko bo na zahodu več muslimanov kot jih je v njihovih rodnih deželah, bo prozahodni islam zlahka premagal iranski režim.

V islamskih deželeh je trenutno milijarda muslimanov, število pa hitro narašča...
Torej, ti hočeš, da bi na zahodu živela več kot milijadra muslimanov??? A res to hočeš?
http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29

USS Nimitz> Torej, ti hočeš, da bi na zahodu živela več kot milijadra muslimanov??? A res to hočeš?

Vpliv ljudi se meri predvsem v dolarjih (no, vedno bolj tudi v evrih), ne v glavah.

Ko se bo prenehalo debilno metanje denarja v najbolj represivne islamske režime (režime, ne ljudi pod njimi), kar zdaj EU in ZDA pridno počneta, bo situacija... Postala bolj podobna zaželjeni.

Želim si sicer nič (0) vernih ljudi, a ljudje morajo do resnice priti sami - nihče jih ne sme prisiliti v to, da verjamejo tej ali oni razlagi česarkoli.

Zgodovina sprememb…

me navdaja z zaupanjem v to, da si muslimani želijo islama, ki po svojih naukih in praksah prekaša sodobno krščanstvo,

nekje spotoma si pozabil, da se je razsvetljenstvo zgodilo samo v krščanski Evropi in da se je sodobna sekularna demokratična država razvila v krščanskem svetu.

To hkrati utrjuje zaupanje muslimanov v laično državo in zahodno civilizacijo kot najbolj moralno in pravično družbo, kot tudi omogoča muslimanom, da sploh spoznajo svoje pravice pred državo (z bogovi se bodo pa pač morali soočati sami, tako kot se morajo vsi drugi verniki).

iz tvojih ust v božja ušesa :D

durrenmatt> nekje spotoma si pozabil, da se je razsvetljenstvo zgodilo samo v krščanski Evropi in da se je sodobna sekularna demokratična država razvila v krščanskem svetu.

Kljub krščanstvu, ja :)

Čeprav v islamu renesanse (še) niso imeli, bržkone sploh ne bo potrebna, saj jo bodo preprosto uvozili. Mobilne telefone in satelitske internetne povezave, ki jih njihovi režimi ne morejo nadzirati, že imajo.

durrenmatt> iz tvojih ust v božja ušesa

Ja, ampak za kaj takega je treba dejansko delat, zato to ni na političnih programih.

krneki0001 ::

Jype, zame si še vedno utopist. Predvidevaš da bodo njihovi voditelji kr pustili, da se bodo njihove ovčice razpasle po svetu in da bodo kr vsi ti po svetu sprejeli zahodni način življenja, pa potem strmoglavili te voditelje.
Za kajtakega rabiš znanje, voljo in podpore v izobilju tako v denarju, kot orožju, ter predvsem v smislu da ti kaj takega odobrijo svetovni policaji (amerika, nato, ...). In ker je svetovnim policajem bolj v interesu vojna kot pa mir, tem ljudem kaj takega ne bodo dovolili.
Moraš vedet, da amerika brez vojne ne bo, ker bi se takrat potem začel notranji razkroj - nekaj moraš imeti zaradi česar držiš ljudi v strahu in enotne. Ko ni več zunanjega sovražnika, ga je treba narest ali pa ustvarit novo vojno.

In si spet na začetku.

nebivedu> Predvidevaš da bodo njihovi voditelji kr pustili, da se bodo njihove ovčice razpasle po svetu

Ja, seveda to predvidevam. Kaj pa lahko storijo? Še preklet gestapo ni mogu obdržat možganov v nemčiji, pa jih bodo ene nespretne omare.

nebivedu> in da bodo kr vsi ti po svetu sprejeli zahodni način življenja, pa potem strmoglavili te voditelje.

Nope, načrt je drugačen. Voditelje bodo ekonomsko prehiteli. Dokler največjim prašičem nosimo gore denarja za nafto, se to seveda ne more zgoditi.

nebivedu> In ker je svetovnim policajem bolj v interesu vojna kot pa mir, tem ljudem kaj takega ne bodo dovolili.

Svetovni policaji smo mi. V NATO nismo šli zato, da bomo kupovali Patrije, ampak zato, da bomo soodločali pri takih vprašanjih.

bla bla bla, mi smo nula pri odločanju. Odločajo policaji kot so amerika -ti pa brez vojne na žalost ne zmorejo prav dost stvari.

Zgodovina sprememb…

nebivedu> bla bla bla, mi smo nula pri odločanju.

Nope, nismo. Bi bili, če ne bi bili not.

jype, sej sem ti povedal, da si utopist. Ja, imamo možnost odločanja na papirju, drugje pa ne, ampak papir vse prenese.
Dopovej si, da smo premajhni odločanje. Naš glas nič ne šteje. Če se amerika sama odloči, da bo napadla recimo iran, smo lahko mi proti, oni pa bodo to v vsakem primeru izvedli. Ko bodo pa izvedli, bomo pa mi kot ovce, še vojake dol pošiljal.

Thomas ::

Vprašanje je, kako znotraj oslabiti vse memeplexe, ki nam niso všeč. To je znanstveno vprašanje, kako spreobračati nevernike. Ali kako vsaj oslabiti njihovo nevero. Notranje razjesti.

No, to je čisto tehnološko vprašanje.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

nebivedu> Dopovej si, da smo premajhni odločanje.

Ne, nismo.

Thomas> Vprašanje je, kako znotraj oslabiti vse memeplexe, ki nam niso všeč.

Seveda. Da od zunaj tega ne bomo več počeli, je pa tudi vedno bolj jasno. Ne le, da se ne obnese - tudi bistveno dražje je.

ahac ::

Dopovej si, da smo premajhni odločanje.

A to govoriš o EU?
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

Starodavni ::

Vprašanje je, kako znotraj oslabiti vse memeplexe, ki nam niso všeč. To je znanstveno vprašanje, kako spreobračati nevernike. Ali kako vsaj oslabiti njihovo nevero. Notranje razjesti.

No, to je čisto tehnološko vprašanje.

Kaj misliš s to metaforo povedat? Da muslimani razmišljajo, kako čimbolj učinkovito konvertirat ateiste in kristjane, oz. nasploh vse vere, ki jim niso po godu?

Prav res sovražim vere in religije, te bi morale biti povožene s strani zgodovine, pa so še kar prisotne. Zakaj? Kaj so nam koristnega doprinesle, prav nič, samo mrtve ljudi in prepire.
J**** versko svobodo, če je zaradi verovanja samo škoda in ni nobene koristi. Dan, ko bodo vere prepovedane in ne bo interesa za njih bo korak bliže k lažjem življenju človeštva.

Starodavni> Da muslimani razmišljajo, kako čimbolj učinkovito konvertirat ateiste in kristjane, oz. nasploh vse vere, ki jim niso po godu?

Jasno. Mi pa obratno. Kdo bo zmagal, tako in tako ni vprašanje. Bolj ko si brihten, večji vpliv imaš, in manj potrebuješ boga, razen za lažji nadzor nad ovcami.

Starodavni> Prav res sovražim vere in religije, te bi morale biti povožene s strani zgodovine, pa so še kar prisotne. Zakaj? Kaj so nam koristnega doprinesle, prav nič, samo mrtve ljudi in prepire.

Eh, sovražiš lahko tudi mopede, ker ropotajo in smrdijo, pa jih ljudje še kar vozijo. Je pač njihova odločitev. Bolj ko so izobraženi, manj je tega.

T-h-o-r ::

"Bolj ko so izobraženi, manj je tega. "

poznam kar precej izobraženih ljudi (moja osebna zdravnica npr.), ki so bolj verni, kot ljudje v sr. veku

;((
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

Lahko je govort duhovno praznim, kakršen sem recimo jaz. Večina ljudi pa ima to za nekaj slabega in sami nikakor niso duhovno prazni. Če pa so, se hitro abonirajo na kakšno vero na memetskem meniju.

Tega se zavedamo.

T-h-o-r> poznam kar precej izobraženih ljudi (moja osebna zdravnica npr.), ki so bolj verni, kot ljudje v sr. veku

Torej meniš, da ni povezave med izobraženostjo in vero?

Ni posebne povezave. Večina ljudi, se bo ne glede ne izobrazbo, odločila za nek teizem.

Ontološki angst je premočan, da bi ljudje zapustili boga.

Thomas> Ni posebne povezave.

O, pa je. Več ko veš, manj je prostora za bogove.

Pa ne samo takole poetično. Višje ko greš, večji je procent ateistov.

Odvisno, v katero smer si izobražen. Medicinci so bolj izobraženi od praktično vseh. Pa so med najbolj religioznimi.

Ni tko simple, kakor razlagate naivni ateisti. Tako je, kot razlagamo skrajni racionalisti.

Thomas> Medicinci so bolj izobraženi od praktično vseh.

To seveda ne drži.

Thomas> Pa so med najbolj religioznimi.

To pa drži samo v zelo kontroliranem kontekstu. Povprečen medicinec je manj religiozen od povprečnega kleparja.

Doktorji medicinske znanosti so pa ene tolk religiozni kot doktorji fizike.

thramos ::

To si sam štel, al lahko mal bolj zanesljive podatke?

OmegaM ::

Nebivedu v skoraj vseh pogledih bi se strinjal s tabo, ampak glede obdacitve vernikov??? Cerkev ja oz. glavne institucije katerekoli ze so, ne pa za to vernike. LP Glavna inštitucija pobira "davek na neumnosti" od ljudi in to neobdavčeno. Vsak ki nekaj plača v sloveniji mora zato odvesti davek (8,5 ali pa 20%). Ali je ta vračunan v ceno, ali pa ga firma sama plača je sedaj irelevantno. Torej, če oseba da denar cerkvi (v puščco položi nekaj denarja) naj cerkev pač odvaja davek od tega. Torej dobesedno plačjo ta davek ljudje in to so verniki, ki bi bili sedaj obdavčeni. (to je samo moje razmišljanje). Sem pa vsekakor da naj cerkev d.o.o. plačuje tudi za elektriko s katero veselo osvetljuje vse svoje cerkve v vsaki še tako zakotni vasici.

No, pol pa se vseeno razumeva.

Sem najprej mislil, da misliš direkt ljudi kot posameznika.
Ni nam lahko, bo pa boljše!!!

Starodavni ::

Je Jype, saj to niti ni nujno. lahko imaš strojnika, pa je bolj ateist, kot pa visoko izobražen medicinski tehnik. Poznam enega, ki je medicinec, pa je čistokrvni katolik. Tako, da ta teorija na žalost ne zdrži. Je spet odvisno od ljudi in njihovega značaja.

Če je človek sprijaznjen s tem, kar ima bo tudi tak celo življenje, če pa si človek, ki te ne zadostuje tvoja religija pa iščeš med drugimi religijami in celo ateizmom odgovore na svoj obstoj, na religijo itd. Tako pač je.

Jaz sem bil tak, ker sem predtem bil pobožni otrok, samo otrok sem bil in potem sem se šolal in videl na velike razlike med biblijo in naravoslovj
em (6 tisoč ali 4.3 milijarde let našega planeta).

korak za korakom sem manj upošteval vero in prišel do točke ateizma, pa naj pravijo, da sem duhovno prazen, zase vem, da sem bolj duhovno razvit, kot tisti, k iso mu vcepili duhovni softver in ga ne razvija več. Samo še vestno izpolnjuje ukaze (obisk maše, spovedi, žegnanje itd).

Zgodovina sprememb…

Mipe ::

Da nekaj razjasnimo... se strinjamo, da morajo biti zločinci kaznovani, kajne? Ne glede na polt, veroizpoved itd.?

Muslimanska kultura je konfliktna z našimi zakoni. Umor iz časti, itd., vse to je prepovedano v Evropi. Tudi Romi marsikaj nezakonitega počnejo, kljub temu pa so v glavnem nekaznovani, ker bi to pomenilo ukor ali nekaj takega. Češ nestrpni naj bi bili.

Torej, če nočemo muslimanov, ki bi izvajali nezakonite stvari, smo nestrpni? Če nočemo ekstremistov v naši državi, ker grozijo nevernikom z nasiljem in smrtjo, smo nestrpni? V redu, no, smo pač nestrpni.

Pričakujem, da sem varen v SVOJI državi. Če temu ne bo tako, se bom uprl, kakor bom znal.

OmegaM jap, jap, samo malo nerodno sem prvič zapisal.

Mipe, vsi se bomo uprli, če pride do tega. Samo zakaj bi moralo do tega priti, če to lahko že v štartu preprečimo?

ahac ::

Da nekaj razjasnimo... se strinjamo, da morajo biti zločinci kaznovani, kajne? Ne glede na polt, veroizpoved itd.?

Seveda se strinjamo.
A se pa strinjamo tudi, da so kaznovani šele, ko jim je zločin dokazan in ne preventivno zaradi polti, veroizpovedi, itd...?
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

atubbuta ::

New world order je hujša zadeva kot islam, v bistvu je to NAJVEČJA vojna proti vsem ČLOVEŠTVU, ki pa zaradi ničelnega neuspeha, kjer bi pricurjala kakršnakoli informacija kako se nas želijo znebiti, tudi najbolj varovana organizacija z NAJVEČJIM VPLIVOM v zahodni civilizaciji.

Lahko morda kaj več o tem?
:)

atubbuta ::

BALAST>
Nope, zgolj nad fašisti. Če si pozicioniran bolj desno od idiotov, ki so očitno po nepotrebnem preživeli konec druge svetovne vojne, ko se je nazadnje obračunalo z ideologijo brezkompromisnega nasilja nad "nemoralnimi", "neetičnimi", "nekulturnimi", "nenormalnimi" in sploh vsemi "nearijskimi" marginalci, je to predvsem problem tvoje politične identitete.

No, tole je pa celo malce nestrpno. Res je, da sem sam rahlo na levo usmerjen. Ampak nikoli ne bom odobraval masovnih pobojev ne iz ene kot tudi ne iz druge strani. Res je, da so obstajali v Sloveniji, še več pa na Hrvaškem hudi izprijenci, ki so med vojno klali vse po spisku. To pa še ne pomeni, da so bili vsi, ki so stopili k nacistom barabe. Mnogim je bila to edina vizija preživetja.
:)

Nisem govoril o masovnih pobojih, se razume, temveč o kazni za tiste, ki so te poboje izvajali.

Bolj ko so izobraženi, manj je tega.

to ne drži. Intelektualci z največjo težo v svetu so pogosto verni. Tudi takšni fiziki kot je bil Einstein.

Bojim se, da si jemlješ za zgled 'drugo ligo' izobražencev

donfilipo ::

durrenmatt>>Intelektualci z največjo težo v svetu so pogosto verni. Tudi takšni fiziki kot je bil Einstein.

Ne bi za Einsteina rekel, da je bil veren v klasičnem pogledu. Kljub 'sumljivi' strani:) link
http://atheism.about.com/od/einsteingod...
in še:
http://skeptically.org/thinkersonreligi...
Je pa bil dosti v stiku z duhovnostjo 20 stoletja in bi zlahka prekosal povprečnega vernika ali duhovnika v poizkusih razumevanja 'božjega' koncepta.
Uporaba besede bog namesto recimo narava ali vesolje se z leti pojavi, ko spoznaš par materialistov v duhovniških odorah in antikristov med rednimi obiskovalci cerkve. Potem ti pojem bog postane blizu, tudi kot agnostiku. Z 'bogom' poudariš, da vsekakor koncepta nisi sposoben dojeti, a zaupaš v to, da ti bo neka 'vera' malo pomagala:) In trud seveda:)
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: donfilipo ()

durrenmatt> Bojim se, da si jemlješ za zgled 'drugo ligo' izobražencev

Bojim se, da (skupaj s Thomasom) mešata vernike in tiste, ki se vernikom bolje prodajajo, če se izdajajo za vernike.

http://news.bbc.co.uk/2/hi/middle_east/...

Jaki islamisti so ti Iranci, če še ajatole ne znajo ubogat.

Zgodovina sprememb…

Jaki islamisti so ti Iranci, če še ajatole ne znajo ubogat.

Širin Ebadi je verna muslimanka, a je v opoziciji do režima.

edit: ajatola ni le eden, temveč jih je več, in večina ajatol ne odobrava Khamenejeve politike.

Zgodovina sprememb…

>>>>Jaki islamisti so ti Iranci, če še ajatole ne znajo ubogat.

velika večina Irancev podpira šerijo in islamsko republiko, pa če je to tebi in Bushu všeč ali pa ne...:D

Kolikor vidim, je večina Irancev volila PROTI Ahmadinejadu in zdaj protestirajo, ker jih je režim okrog prinesel.

Proti ahmadinejadu je kvečjemu večina prebivalcev teherana, ne pa celega irana...
Pa tudi tisti, ki so proti ahmadinejadu, niso vsi proti šeriji...
Pa tudi če bi bil izvoljen Mousavi, se ne bi kaj veliko spremenilo... Teokracija bi še vedno ostala... Če bi bil Mousavi nasprotnik teokracije, mu Khamenai sploh ne bi pustil kandidirati...

Narobe. Tudi zakotne vasi so bile povečini proti Ahmadinejadu. Je pa res, da ni nujno, da so tudi proti šeriji.

Tudi meni Mousavi ni preveč všeč, ima preveč okostnjakov v svoji omari. Podpisal je namreč ukaz za poboj političnih nasprotnikov med Iransko revolucijo. Skoraj si želim, da bi sam pojedel isto juho, ki jo je postregel drugim.

Je pa vseeno lepo videti, da Iranci začenjajo misliti s svojimi glavami.

Mipe> Je pa vseeno lepo videti, da Iranci začenjajo misliti s svojimi glavami.

Lahko našteješ razloge, zaradi katerih se ti zdi, da do sedaj niso?

1. Revolucionarni zanos. Bili so ponosni na revolucijo, ker so vrgli šaha pa vse to, imeli so svojo državo in vlado. Šele zadnje čase pa spoznavajo, da so samo tirana zamenjali.
2. Kulturno pranje možganov. Mladi Iranci so odraščali v državi s komaj omembe vredno izobrazbo, itd., šele v zadnjem desetletju se je izobraževanje občutno izboljšalo. Naučili so se računati 1+1=2 in ugotovili, da nekaj ne štima v lepi njihovi.
3. Globalna vas. Turizem, trgovina, uvoz in še posebej internet so vplivali na globalno ozaveščenost Irančanov, videli so, kam vodijo totalitarni režimi in privlačile so jih demokratične ideje, sploh večja zavest o človekovih pravicah itd., šele v zadnih letih so se Irančani začeli aktivno udejstovati (Iranski blogerji so precej znani, prav tako nobelova nagrajenka za mir iz Irana).

Iranci kulturno odraščajo in počasi se zavedajo, da jih sedanji režim preveč omejuje. Celo Kitajska je morala umakniti svoj prestrog požarni zid in popustiti nekaterim zahtevam do svoboščin, čeprav še vedno cenzura nekatere občutljive teme (Tibet, Tiananmen).

Medtem, ko zahodne civilizacije postajajo apatične, se srednji vzhod in skrajni vzhod počasi prebujajo.

Mipe> 1. Revolucionarni zanos. Bili so ponosni na revolucijo, ker so vrgli šaha pa vse to, imeli so svojo državo in vlado. Šele zadnje čase pa spoznavajo, da so samo tirana zamenjali.

Huh? Tebi se dejansko zdi, da so bili Iranci ob krvavem masakru leta 1988 ponosni na revolucijo?

Mipe> 2. Kulturno pranje možganov. Mladi Iranci so odraščali v državi s komaj omembe vredno izobrazbo, itd., šele v zadnjem desetletju se je izobraževanje občutno izboljšalo. Naučili so se računati 1+1=2 in ugotovili, da nekaj ne štima v lepi njihovi.

Ne ga lomt s komaj omembe vredno izobrazbo, lepo te prosim. Iran ima v regiji enega boljših izobraževalnih sistemov.

Mipe> 3. Globalna vas. Turizem, trgovina, uvoz in še posebej internet so vplivali na globalno ozaveščenost Irančanov, videli so, kam vodijo totalitarni režimi in privlačile so jih demokratične ideje, sploh večja zavest o človekovih pravicah itd., šele v zadnih letih so se Irančani začeli aktivno udejstovati (Iranski blogerji so precej znani, prav tako nobelova nagrajenka za mir iz Irana).

Glede tega se seveda strinjam - danes je več ljudi, ki režima ne marajo, hkrati so pa ti ljudje bolje povezani.

Ampak brez panike - saj smo režimu zdaj prodali zelo močan sistem za prestrezanje civilnih komunikacij.

1. Poglej govore Iranskih vplivnežev, kako govoričijo "v imenu revolucije" pa vse to, sploh poveličujejo revolucijo in spodbujajo revolucionarni duh. Ko jim nekaj ni prav, rečejo, da je to proti njihovi revoluciji, kar je zanje nekaj žaljivega, kar si zasluži najmanj batine in zapor. Vem, ker sem se poučil o Iranu.

2. Še vedno pa ni bil toliko razvit pred informacijsko revolucijo, ko je prišel Internet.

3. To vseeno ne ustavi ljudi. Kolikor vem, še vedno ponoči pojejo ob določeni uri na strehah svojih hiš. Nisem siguren, so pa to počeli vsaj cel mesec, da je Khameneiju kar zvonilo v glavi.

Žal pa opažam, da so se Iranci počasi naveličali. Kot da ugotavljajo, da vendarle ni tako slabo - Iranska vlada je popustila in vrgla nekaj kosti, kot je prva ženska ministrica - in so se unesli, vedoč, da bodo spet volitve. No, tudi to gre. Do takrat bodo še naprej pobijali geje in nevernike.

Mipe> in so se unesli, vedoč, da bodo spet volitve

Nope, niso se. Včerajšnji protesti: http://news.bbc.co.uk/2/hi/middle_east/...

Mipe> Poglej govore Iranskih vplivnežev, kako govoričijo "v imenu revolucije"

To smo govorili do leta 89 tudi v Sloveniji, pa po letu 84 ni praktično nihče več verjel v skupno državo.

Zgodovina sprememb…

Opanka ::

ZDA bi morali njukat nevernike Irančane ter vse ostale, ki ne verjamejo v demokracijo ter krščanskega boga. Posrana slovenija in še bolj posrana evropa pa bi se temu nujno morala pridružiti. Prav tako bi morali vsi pravoverni kristijani poklati vse muslimane po vsem svetu. Kdor tega ne naredi ne gre v raj, kjer bi za nagrado dobil sto devic temveč direktno v pekel !!!
In v državah, ki se s tem ne strinjajo, bi morali kristijani izvajati čim več samomorilskih napadov ter pobiti čim več krivovernikov !!!

PaX_MaN ::

Zakaj pa to?

oldguy ::

ZDA bi morali njukat nevernike Irančane ter vse ostale, ki ne verjamejo v demokracijo ter krščanskega boga. Posrana slovenija in še bolj posrana evropa pa bi se temu nujno morala pridružiti. Prav tako bi morali vsi pravoverni kristijani poklati vse muslimane po vsem svetu. Kdor tega ne naredi ne gre v raj, kjer bi za nagrado dobil sto devic temveč direktno v pekel !!!
In v državah, ki se s tem ne strinjajo, bi morali kristijani izvajati čim več samomorilskih napadov ter pobiti čim več krivovernikov !!!

Zakaj pa to?

Hoče bit sarkastičen, zgleda, pa je tole bolj deskripcija realpolitike s stališča nekega ignoranta...

Cmon, vsega sranja s TVja pa tut ni treba kupit...sicer kupujejo(mo) tako eni in drugi, ampak škodi pa pod črto vsem...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: oldguy ()
««
20 / 33
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Islam v Evropi (strani: 1 2 3 423 24 25 26 )

Oddelek: Problemi človeštva
1274265465 (243010) Truga

Glasna muslimanska molitev na fužinah (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Loža
471101176 (91643) Gandalfar
»

Švica - prepoved minaretov (strani: 1 2 3 413 14 15 16 )

76629229 (20087) redo
»

Na Otoku veliko islamskih sodišč (strani: 1 2 3 4 )

19910336 (7450) donfilipo
»

ĐAMIJA (strani: 1 2 3 410 11 12 13 )

Oddelek: Loža
60733538 (25504) KaiV6

Več podobnih tem