Forum » Problemi človeštva » Referendum, potrata dnarja [MythBusters]
Referendum, potrata dnarja [MythBusters]
drejc ::
Intro: Ker se tema nanaša le na term referendum in njegovo tehnično izvedbo IMO ni to za v Ložo.
Vprašanje je, ali so referendumi res samo potrata denarja (demokracijo vstran), ali imajo celo kakšne pozitivne ekonomske učinke?
To, da so potrata denarja se dostkrat sliš po gostilnah in bere v različnih medijih. Sam sem do tega mnenja zelo zadržan, saj mi nekako logika napoveduje, da teh 620M dobro "pogospodarijo" prav tisti, ki delajo na voliščih, volilnih enotah, volilnih okrajih in RVK. (na uč 10k folka, cifre ne zguglam)
To je praktično državna loterija (na občini se loh prijavi vsak ki hoče zaslužit) zadeni 10k-100k in ta keš vsak po svojih željah potroši kakor hoče v RS na obdavčenih izdelkih. More bit potem relacija med tem in recimo 620M velikim nakupom iz tujine.
Vprašanje je, ali so referendumi res samo potrata denarja (demokracijo vstran), ali imajo celo kakšne pozitivne ekonomske učinke?
To, da so potrata denarja se dostkrat sliš po gostilnah in bere v različnih medijih. Sam sem do tega mnenja zelo zadržan, saj mi nekako logika napoveduje, da teh 620M dobro "pogospodarijo" prav tisti, ki delajo na voliščih, volilnih enotah, volilnih okrajih in RVK. (na uč 10k folka, cifre ne zguglam)
To je praktično državna loterija (na občini se loh prijavi vsak ki hoče zaslužit) zadeni 10k-100k in ta keš vsak po svojih željah potroši kakor hoče v RS na obdavčenih izdelkih. More bit potem relacija med tem in recimo 620M velikim nakupom iz tujine.
"Rise above oneself and grasp the world"
- Archimedes of Syracuse
- Archimedes of Syracuse
A. Smith ::
Ej, DDV je 20%. Več kot tolk gotovo ne dobijo nazaj.
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis
fahrenGONE ::
Za samo 62M jim jaz postavim stran kamor se folk prijavi in glasuje. Pa se rezultati so live.
Thomas ::
Hja. Vprašanje je samo, bi država teh 620 milijonov lahko zapravila bolje, kot da priredi referendum?
Nekateri bi takoj radi rekli, "naj zgradijo pediatrično kliniko" ali "novo srednjo šolo za socialne delavce".
Vprašanje, če je to kar boljš, za kar se hitro zmeniš v gostilni za mizo s sopijanci. Vprašanje.
Nekateri bi takoj radi rekli, "naj zgradijo pediatrično kliniko" ali "novo srednjo šolo za socialne delavce".
Vprašanje, če je to kar boljš, za kar se hitro zmeniš v gostilni za mizo s sopijanci. Vprašanje.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi
borchi ::
Ej,DDV je 20%. Več kot tolk gotovo ne dobijo nazaj.
???
a tisti, ki delajo na volitvah dobijo pravico, da goljufajo pri davčni napovedi?
kewl!
l'jga
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Referendum o obratovanju trgovin ob nedeljah (strani: 1 2 3 4 … 10 11 12 13 )Oddelek: Problemi človeštva | 31972 (265) | socialec |
» | Spletna stran Prevoz.org ugasnjena zaradi domnevno nezakonitega oglaševanja dela na č (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Novice / NWO | 88133 (73214) | BlueRunner |
» | Referendum o pokrajinah (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Problemi človeštva | 12774 (10421) | urban99 |
» | Referendum o RTV (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Loža | 54723 (49241) | Brane2 |
» | Referendum 4. aprila (strani: 1 2 3 )Oddelek: Problemi človeštva | 8862 (6772) | ali3n |