» »

Referendum o pokrajinah

Referendum o pokrajinah

«
1
2 3 4

neres ::

To nedeljo bo posvetovalni (!) referendum o pokrajinah.

Nisem spremljal medijev v zvezi s to temo...
Mi lahko kdo pove:
1. kaj je s trenutno ureditvijo narobe?
2. kaj bo uvedba pokrajin izboljšala?
3. katere so slabosti uvedbe pokrajin?


Sicer pa moj prvi vtis o tem referendumu: škoda denarja. Isto kot že en par referendumov prej.
  • odklenil: Matek ()

Meki ::

Dobili bomo toliko pokrajin kolikor bi morali imeti občin, občin pa je toliko kot bi moralo biti krajevnih skupnosti :).

OBČINA V VSAKO SLOVENSKO VAS!

Ted ::

Referendum je, milorečeno, čuden. Če ne drugega bo politika dobila vsaj okvirno informacijo kaj si ljudje želijo. Vprašanje pa je kako si jo bo tolmačila, jaz bi rekel da kot ponavadi, po svoje :D .
Glasovali bomo najprej ali smo za predlagano pokrajino v kateri živimo, v nekaterih pokrajinah pa bomo glasovali še o imenu pokrajine (osrednještajerska oz. mariborska recimo). Na žalost ne bomo glasovali o številu pokrajin, ki jih je v predlogu res preveč. Tudi če je številka na zgornji meji znosnosti pa me osebno pri predlogu bolj moti dejstvo, da je denimo štajerska razdeljena na 4 pokrajine, medtem ko "osrednja" Slovenija brez Ljubljane obsega praktično 1/3 države. Kaj imajo skupnega ljudje iz Kočevja in zasavci ne vem. Kljub temu, da je imel prejšnji predlog 14 pokrajin in ni bil sprejet v parlamentu je bil gotovo bolj smiseln.
Enostavni bi zadevo lahko rešili tudi tako, da bi statistične regije (mislim da NUTS 3 raven) preprosto spremenili v pokrajine, ob tem bi lahko ob interesu prebivalstva kaki regiji tudi združili. In bi imeli zelo enostavno in brez večjih političnih pretresov pred sabo soliden predlog celovitih in zaokroženih 10-12 pokrajin.
Sicer pa se mi zdi da je tale predlog 13 pokrajin bolj delovni predlog, takšen kot je gotovo ne bo in ne more biti sprejet.
Mah...

WarpedGone ::

Moj predlog?

1. v štartu naj bo vsaka sedanja občina svoja pokrajina, zato da se proces lahko začne - občinska pokrajina

2. občine lahko ustanovijo višje skupne organe, ki pedenajo vse sodelujoče občine skupaj in temu rečejo pokrajinski organi, financirani so s pokrajinskimi dajatvami

3. takšno združevanje občin je povsem svobodno, pogoj je le, da se vedno strinjajo vse občine, ki naj bi bile skupaj, da so res vse skupaj in da med njimi obstaja vsaj en geografski stik (Koper in Murska Sobota ne moreta bit ena pokrajina, če ni vmes verige občin, ki hočejo bit del te iste pokrajine)

4. vsaka občina lahko iz pokrajine kadarkoli izstopi brez soglasja preostalih občin v tej pokrajini; za priključitev k drugi pokrajini potrebuje soglasje vseh občin ali pa vsaj večine prebivalstva v tej drugi pokrajini. Lahko pa ostane le "občinska pokrajina" - sama.

5. dohodnina naj bo iz treh delov: državna, pokrajinska in občinska. Na koncu se sešteje v končno stopnjo. Stopnja progresije / regresija naj bo stvar odločitve na posameznem nivoju in subjektu (ena pokrajina lahko špila progresijo, druga regresijo tretja npr EDS, isto tudi na nivoju občinskih dajatev znotraj ene pokrajine)

To kar se sedaj grejo, je politično razdeljevanje novih fevdov. Dejstvo je, da nihče ne ve, kaj je najbolje za vse. Zato se naj lepo vsi odločilo vsak zase. Povezale se bodo občine, ki v povezavi vidijo kak skupen interes in profit. Če ga ne vidijo - zakaj bi jih potem sploh tlačili skupaj?

Politki vidijo predvsem šanso za nov peskovnik, poleg državnega in občinskih, še pokrajinski. :|
Zbogom in hvala za vse ribe

Zgodovina sprememb…

Luka Percic ::

Če ni dodane vrednosti, sem proti. In osebno je v trenutni verziji nevidim.

Daedalus ::


To kar se sedaj grejo, je politično razdeljevanje novih fevdov. Dejstvo je, da nihče ne ve, kaj je najbolje za vse. Zato se naj lepo vsi odločilo vsak zase. Povezale se bodo občine, ki v povezavi vidijo kak skupen interes in profit. Če ga ne vidijo - zakaj bi jih potem sploh tlačili skupaj?


Ker Svetilnik tako pravi. Jaz se še odločam, a je to primer prvovrstnega gerrymanderinga, politične zabitosti, kot je premore sam Slovenija, al nek čudn turbofolk remiks političnih interesov. V vsakem primeru pa je samo število "pokrajin" in top-down model uveljavljanja le-teh direkt idiotizem. S tem, da se lep % občin ne bo šlo talega pokrajiziranja... kr neki. Upam, da dotični Svetilnik popuši referendum, da se bo kr kadilo. Da se pol občin odloči za, pol pa proti. Pa da vidimo, kaj bojo pol načarali.

edit

Luka, itak da je dodana vrednost. Kaj pa vse nove službe za zaslužne kadre na račun davkoplačevalcev? Velika dodana vrednost je to, za politično kasto.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Daedalus ()

WarpedGone ::

>> Da se pol občin odloči za, pol pa proti. Pa da vidimo, kaj bojo pol načarali.

Ti ne pomaga nič. Referendum je posvetovalni. Kjer se bo folk s predlogom pretežno strinjal bo predlog veljal. Kjer se ne bo, bojo nardil par rezov in malo prestavljali kose. Celoten pristop bi moral biti bottom up ne pa takole kupčkanje.

Skoraj vsi trdijo da je pokrajin preveč ampak noben ne dvigne roke, da pa oni nebi bili svoja pokrajina ampak bi bili del ene večje. En drug naj se žrtvuje. tako nikol ne prideš do dobre rešitve.
Zbogom in hvala za vse ribe

Daedalus ::

Skoraj vsi trdijo da je pokrajin preveč ampak noben ne dvigne roke, da pa oni nebi bili svoja pokrajina ampak bi bili del ene večje. En drug naj se žrtvuje. tako nikol ne prideš do dobre rešitve.


Mnja, tu nekje smo, na žalost. Vsak svojo gredico na svojem vrtičku.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Ted ::

Celoten pristop bi moral biti bottom up ne pa takole kupčkanje.

S tem se ne strinjam. Problem bottom up-a je ravno 1001 interes od županov, občinskih svetov, poslancev, strank etc. etc... Vsak bi imel svojo pokrajino/svoje področje vpliva. Problem predlaganih pokrajin je ravno v tem, da so z ministrstva po mnenjih spraševali župane in svetnike, namesto da bi pripravili strokovni predlog, recimo 6-8 pokrajin in potem še "politično" oz. zaradi zgodovinskih posebnosti ali geografske zaključenosti dodali še kako pokrajino (koroška se mi zdi tak primer). Sedaj pa je situacija taka, da minister pravi, da se zaveda da bi število pokrajin moralo biti manjše, da pa pri tem ne doseže soglasja. Problem je, da on soglasje namesto v parlamentu išče pri županih in občinskih svetih. Ko pa prideš enkrat med to "drhal", potem pa imaš 1001 idejo in 1001 interes.

Število pokrajin je ključno prav zaradi tega, ker bo Slovenijo popeljalo v naslednja desetletja razvoja, premajhne pokrajine s premalo kritične mase znanja, denarja in kadra bodo po eni strani strošek, po drugi strani pa bodo premalo močne in se trend centralizacije ne bo ustavil. Pristojnosti in naloge pokrajin se mi ne zdijo tako ključne, te se bodo itak sproti popravljale in upam povečevale - s tem pa tudi prenos sredstev, novi davčni viri ipd...

Aja, dodana vrednost pa bo odvisna predvsem od učinkovitosti izrabe sredstev. Glede tega sem skoraj prepričan, da bo precej boljša. Ljudje v svojem okolju pač boljše poznajo potrebe. Bolj skrbi prepiranje in lobiji med občinami, tu bo še pravo veselje.
Mah...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Ted ()

djordjevic ::

Podpišem, Ted.

kopernik ::

Meni se tudi zdi bottom-up pristop primernejši. Najbrž bi res trajalo desetletje ali več, da bi se vzpostavile neke večje povezave, ampak sčasoma bi prišli do precej fiksnega stanja. Najbrž bi nastale tradicionalne pokrajine (primorska, dolenjska, ...), ki jih imamo v glavah že od malih nog.

Poleg tega bi lahko decentralizacijo uvajali tudi z vrha, a v smislu razseljevanja institucij. Davčna uprava v Koper, nekaj uradov v Novo Mesto, policijo in vojsko pustimo v LJ :-), in tako naprej. Skupaj z institucijami bi tudi ljudje gravitirali bolj porazdeljeno, ne samo v Ljubljano. Z današnjo razvitostjo telekomunikacij to ne bi smel biti tako hud problem.

Ted ::

Bottom up pristop smo dejansko že imeli, zakonodaja (ustava) je omogočala prostovoljno združevanje občin, tudi v pokrajine. Situacija je bila taka, da je bilo nekaj bolj ali manj neformalnih druženj med župani, skupnih medobčinskih projektov pa sila malo. Kar se mene tiče je stvar jasna, državni zbor sprejema pokrajinsko zakonodajo, tam morjo dosečt soglasje, vlada pa more pripravit dober, strokovn predlog. Ne popoln, ampak tak, ki omogoča evolucijo pokrajin skozi leta, njihovo povečevanje pristojnosti in nalog na eni strani in dober regionalni razvoj na drugi.
Mah...

kopernik ::

Najbrž pa ustava ni predvidevala prenašanje kompetenc in denarja na pokrajinski nivo ? Če bi jih, potem je čudno, da se občine niso združevale, saj bi tako dobile več moči in denarja ...

Daedalus ::

Bottom up pristop pri nas ne deluje zgolj zaradi patronaže države. Dokler se iz državnega proračuna plačuje vsaka kaprica v vsaki najmanjši občini, od katerih jih ene par sploh ne izpolnjuje zakonsko predpisanih pogojev! za ustanovitev, tako dolgo se bojo župani kupčkali. Lepo vas prosim, no. V Sloveniji je IIRC okoli 5 občin samozadostnih, ostale so pa vse bolj ali manj vezane na državne jasli.

Odreži financiranje občinam, pa se čudi, kak hitro jih boš mel mogoče par deset, ne pa > dvesto, al kolko jih je že. Pol bo tud zelo hiter bottom up postopek združevanja občin, ker bojo v nasprotnem primeru direkt pocrkale. Ko župani ne bojo več mogli skeširat tajnice, fikusa pa služb za znance in priliznjence, bojo tud interesi kmal drugačni. Patronaža države je tu ključen problem. Najprej manj več samozadostnih in močnih občin, pol pa pokrajine. To zdaj je pa norost, pa naj minister jamra, kolker hoče. V bistvu s svojim jamrom dokazuje, da mu ni najbolj jasno, kje je problem. Al pa samo meglo spušča - dokler država financira občine, jih lahko tud za jajca drži, ane?

ps - popravil typo, na malo bolj lep način:)
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Daedalus ()

energetik ::

Tudi jaz nisem spremljal medijev glede tega vprašanja, in ne vem kaj.. Če bodo pokrajine pripomogle k decentralizaciji in razvoju zaostalih predelov, sem seveda za. Če bo pa ta nova birokracija še dodaten požiralec proračuna in ne bo učinka, sem pa proti. Torej tisti, ki se bolj spoznate, kaj mislite da bo?

T-h-o-r ::

ni mi jasno, zakaj bi morali zdaj meti občine, krajevne skupnosti pa še pokrajine 8-O
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

Daliborg ::

ma jaz bi mel tud drzavn proracun pa mesal cudne posle. Prokleti mafijci, vsak bi rad bil izjema ( glejte nas mamo 10 bajt toj ze za pokrajino in obcino svojo)Prasci prokleti, lih to je pomembno v tej zafurani drzavi!! Sram naj jih bo, vse dol fuknt pa enga diktatorja za celo slovenijo . Mislim wtf se grejo!

lp.
Format life:
Warning all life will be erased!
Do you want to continue?(y/n) Y_

T-h-o-r ::

sej bi bili kateri drugi, če bi zmagali, isti :)edino rešitev imaš, da se izseliš :)
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

w00tnes ::

Koroska ostane Koroska tk da mi je vseen kaksen bo rezultat (glasovat pa itak ne grem...ze tako ali tako zapravljajo nas denar za bedaste referendume, zakaj bi se jaz deval denar za bencin :P )

USS Liberty ::

Refeferenduma se ne bom udeležil, ravno tako kot se ne udeležujem volitev, zato ker v tej državi vlada totalno medijsko levičarsko enoumje...

T-h-o-r ::

na čelu s slovenskim tednikom!
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

USS Liberty ::

Na čelu s POP TV, Kanalom A, RTVSLO, Dnevnikom, Delom, Mladino, Večerom, pa še Mag je zdej lev po novem, ko si ga prevzele zdrave sile...

V Sloveniji murgelski palček nadzoruje medije bolj, kot jih Lukašenko v Belorusiji...

T-h-o-r ::

očitno so "levi časopisi" bolj pripravljeni na tržno gospodarstvo, kot "desni časopisi", da jih je več
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

A. Smith ::

Sram naj jih bo, vse dol fuknt pa enga diktatorja za celo slovenijo .


Misliš, enega podžupana? >:D
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis

jype ::

USS Nimitz> V Sloveniji murgelski palček nadzoruje medije bolj, kot jih Lukašenko v Belorusiji...

Sem se že naroču na vse, ki si jih naštel!

Ker če jih on nadzoruje, potem pa ziher not ni traparij!

USS Liberty ::

>>>očitno so "levi časopisi" bolj pripravljeni na tržno gospodarstvo, kot "desni časopisi", da jih je več

Kaj pa ima tukaj veze tržno gospodarstvo?

Levih medijev je več zato, ker pri nas levica že v kali zatre vsako politično pluralnost in pri nas v celi Sloveniji itak težko najdeš več kot pet novinarjev, ki niso fanatični levičarji...

Naši mediji in novinarji pa so največja sramota...

Zgodovina sprememb…

djordjevic ::

Kdo te pa sili v branje 'levičarskih' medijev? Še vedno so na voljo pravoverni (celo brezplačno, o juhej) Slovenski tednik, Demokracija, Družina in Stražni stolp.

USS Liberty ::

>>>>Kdo te pa sili v branje 'levičarskih' medijev? Še vedno so na voljo pravoverni (celo brezplačno, o juhej) Slovenski tednik, Demokracija, Družina in Stražni stolp.

So pa res nizko naši mediji, da morate navajati za figov list za nekakšno pluralnast medijev pri nas celo neko bedasto glasilo Jehovih prič...

levica si podredi vse medije kot v Severni Koreji, tisti ki nam pa to ni prav, naj gremo pa brati Stražni stolp... pa saj človek komaj verjame, kaj bere in to od tistih, ki imajo po navadi v naši družbi vedno velika usta demokracije...

Daedalus ::

Če si je kdo v zadnjem času sistematsko podrejal medije, je to veliki JJ. Njegov problem je samo v temu, da se je skregal praktično z vsemi brati v biznisu in so ga ti lepo na suho nategnili.

Drugače se pa še spomnimo jamranja določenega Mrkaića o tem, kako je Janša naredil napako, ko ni do konca uničil Mladine. Al pa selitve zvestih kadrov z Maga na Delo. Odpuščanja in premeščanja novinarjev na Delu, RTV, panika okoli določenega cucka po imenu Janša... Ja, desnica ve pa res veliko o medijski svobodi.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

djordjevic ::

Saj verjamem, da boli, če večina ljudi v državi ne deli tvojega pogleda. Še bolj mora boleti, ker si najbrž prepričan, kako zelo zaslepljeni da so. Človek zbudi se - štiri leta smo imeli na oblasti desnico in smo videli, kakšna je njena 'resnica'. Hvala lepa. Vi pa kar še naprej krivite palčka iz murgl in udbomafijo in nevemkoga še. Ostaja dejstvo, da je zadnja štiri leta Slovenija vodil Janša. Pika. Moj prešnji traktat pa je bil kakopak v precejšnji meri sarkastičen. Mi je pa jasno, da človek, ki v neki drugi temi daje v isti koš Slovenski tednik in Mladino, tega ne more dojeti. Mimogrede, marsikje bi se dalo najti 'pluralnost', tudi v takoimenovanih 'levičarskih trobilih'. Samo prebrati bi bilo treba kak članek, ne da se že apriori popljuva, ker so ga napisali 'agitpropovski ex-fspnjevci'. Pa malo samorefleksije desničarjem tudi ne bi škodilo. Smo levičarji vsaj tu v prednosti - orenk pljuvamo po svojih, ko si to zaslužijo.

USS Liberty ::

Pozivam vse svobodomiselne ljudi v tej državi, da bojkotiramo vse volitve, referendume itd. dokler se ne vzpostavi vsaj minimalna medijska pluralnost v naših medijih... Brez nepristranskih medijev ni demokracije....

Desne politike pa pozivam, da tudi za ceno izgube volitev bojkotirajo POP TV in ostala levičarska trobila in naj jim ne dajejo legitimnosti....

Zgodovina sprememb…

djordjevic ::

Bojkot volitev in referendumov, da dosežemo medijsko pluralnost? Mediji so po novem zakonodajna oblast ali kako? Ne razumem tega koncepta.

USS Liberty ::

Da so volitve lahko svobodne in demokratične, moraš imeti tudi svobodne in nepristranske medije, ki pokrivajo politiko. Takšnih medijev pa pri nas ni in jih verjetno še dolgo ne bo. Kdor gre na volitve v naši državi, kjer leva opcija 99% obladuje medije in štiri leta konstatno izvaja predvolilno kampanjo in demonizira svoje nasprotnike, daje legitimnost nedemokratičnemu političnemu sistemu... Jaz volitve bojkotiram, ker menim, da niso demokratične, ker nimajo vse politične opcije enakih možnosti, saj je desnica zaradi pristranskih medijev že v naprej močno hendikepirana...

Ted ::

In kaj ma ta debata s pokrajinami?
Mah...

ToniT ::

Predlagam, da ukinemo vse časopise, razen Demokracije, Reporterja in Slovenskega Tednika, da bodo ljudje lahko prebrali pravo resnico.

USS Liberty ::

>>>>Mi je pa jasno, da človek, ki v neki drugi temi daje v isti koš Slovenski tednik in Mladino, tega ne more dojeti.

Vidiš, med mano in tabo je velika razlika, ker jaz ti lahko takoj povem, da je je ST zelo pristanski in slab medij, levi verniki boste pa do zadnjega atoma branili tiste manipulatorje z Mladine, samo zato, ker ta vaš časopis konstantno demonizira tisto poltično opcijo, ki je ne marate... Dej povej mi kolkrat je bil že JJ na naslovnici Mladine? Stokrat al dvestokrat?

djordjevic ::

Dej povej mi kolkrat je bil že JJ na naslovnici Mladine? Stokrat al dvestokrat?

Ne vem, ne štejem. Zagotovo vsaj tolikokrat, kolikor je bil Kučan na naslovnici Maga ali pa Demokracije. Pa prosim, ne žali medijev, nenazadnje tudi Demokracije in ostalih medijev desnega pola, s tem, da daješ Slovenskemu tedniku status medija. Ker to ni. Je zanj še Žurnal primerjalno gledano New York Times.

USS Liberty ::

Mladina je sedaj po dveh letih celo pogruntala, da je Janša dva stavka plagiral od Blaira in ju dal v nek svoj govor leta 2006. In to je zdaj seveda udarna novica v vseh Kučanovih medijih: POP TV, Delo in Dnevnik. Pa človek ne more verjet... Ti ljudje v naših medijih so vsi za psihiatrijo, pa da se zravijo za janšofobijo... Do volitev se bo seveda nadaljeval totalni medijski linč SDS, ki se je začel že s prvim dnevom, ko so "zdrave" sile leta 2004 nepričakovano izgubile oblast, ki so jo prevzeli notranji sovražniki in kontrarevolucija...

Obama je recimo tudi v nek svoj govor dal par stavkov, ki jih je pred časom izrekel guverner Massachusettsa Deval Patrick, pa se s tem novinarji v ZDA niso skorajda nič ukvarjali, čeprav je to Hillary obešala na veliki zvon...

djordjevic ::

Veš, kaj? Da človek, ki se ima za silnega domoljuba in lastnoročnega osamosvojitelja na 15. obletnico samostojnosti ni sposoben povedati nekaj SVOJIH misli o SVOJI domovini, je pa presneto zamalo. Verjemi, da bi isto trdil, četudi bi šlo za kateregakoli voditelja z levice.

T-h-o-r ::

kako ste smešni, zdaj 4leta kar naenkrat janšo vidite na mladini, pod prejšnjo oblastjo pa prejšnjih premierov niste nikdar opazili na naslovnicah :D


ok end offtopic
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

USS Liberty ::

Sicer pa je levičarski koran Mladina že dolgo časa v finančnih težavah in ima izgubo zaradi nizke naklade in Mladina bi šla po neki normalni tržni logiki že v stečaj, samo je tovarišija iz Murgel seveda prikrbela finančne injekcije za pokritje izgub in to preko finančne družbe KB1909 iz Italije, ki je naslednica razvpitega Saftija, katerega tisti, ki imamo malo daljši spomin poznamo, da je bil firma za pranje denarja udbomafije.

10% Mladine pa je kupil eden od Kučanovih najbolj zvestih novinarskih vojakov Repovž, ki mu je kredit za nakup delaža zrihtal Gregor Golubič...

Daedalus ::


10% Mladine pa je kupil eden od Kučanovih najbolj zvestih novinarskih vojakov Repovž, ki mu je kredit za nakup delaža zrihtal Gregor Golubič...


LOL, a Golobič je po novem - bankir?
:))

Mislim, daj enkrat preberi za sabo, kake nabijaš. Pa se zamisli malo.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

T-h-o-r ::

ma to je bolš kot andy kaufman :))
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

USS Liberty ::

LOL, a Golobič je po novem - bankir?

Golubič je človek za umazane posle...
200.000 € kredita zrihtat za Repovža za obrambo "tekovina" je za človeka kot je Glolubič mala malca....

Daedalus ::

Čestitke predlagateljem referenduma za zgodovinsko udeležbo

 Predlagane pokrajine

Predlagane pokrajine



in pa

SDS po regijah

Vsaka podobnost je zgolj naključna.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

]Fusion[ ::

Hehe, upam da so zaj dobli dokaz kak butast je bil ta referendum :)
Sicer pa bo zaj fajn poslušat kak si bo vsak rezultate po svoje razlagal :P
"I am not an animal! I am a human being! I... am... a man!" - John Merrick

Karaya 52 ::

Če je na parlamentranih volitvah udeležba samo 50%, in danes 10%... Cinične pripombe Daedalusa sploh niso na mestu. Kdor se volitev ne udeleži naj potem ne jamra in ne joče k državi ko se inflacija zviša. Do sedaj sem se udeležil vsakega referenduma/volitev, če mi vprašanje ni bilo všeč pa sem oddal neveljavno glasovnico. Glede na to, da so v začetku vse stranke podpirale 13-15 pokrajin, nimam upanja da bodo politiki pripravljeni zmanjšati to številko v naslednjih letih.

Utk ::

Če je vprašanje neumno, ne greš na volišče. Naj vidijo, da so bedaki. Bravo vsem, ki danes nismo volili.

urban99 ::

če pri dobrih devetih odstotkih ni prostora za cinizem, potem res ne vem kdaj se lahko začnemo za glavo držat. Pri 0.1%?

Barakuda1 ::

če mi vprašanje ni bilo všeč pa sem oddal neveljavno glasovnico.


In razlika med tabo in tistim, ki jasno pokaže svoje mneje o predlagenem referendumu (s tem ko se ga ne udleži) je točno ....?? v čem že???

Razen v tem, da je eden vsaj dal vedet javno, kaj si os zadevi misli.


p.s.
Zgolj mimogrede. Ravno takšni referendumi (udeležba), kažejo na to, da imajo še kako prav tisti teoretiki, ki zagovarjajo minimalen cunzus udeležbe za veljavnost referndumskih odločitev (če že referendum mora bit).

edit > popravek zatipkane besede

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Barakuda1 ()
«
1
2 3 4


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kurdistanski in Katalonski referendum (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Problemi človeštva
38163844 (46122) gus5
»

Vzroki za propad referendumov (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Problemi človeštva
32042628 (35545) Karaya 52
»

Sprememba zakona o RTV SLO (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Problemi človeštva
35360460 (53697) noraguta
»

Histerija v DZ in medijih (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Problemi človeštva
20812698 (8783) Vajenc
»

Referendum 4. aprila (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
1038419 (6329) ali3n

Več podobnih tem