» »

Referendum o obratovanju trgovin ob nedeljah

Referendum o obratovanju trgovin ob nedeljah

««
13 / 13
»
»»

Horas ::

c3p0 je izjavil:

Jazon je izjavil:

Kakšni idiotizmi :) Naj ta to, naj tisti ono. Dobro da nisi predlagal naj Italija dvigne cene, da ne bo narod hodil preko meje. "Dajmo omejiti koliko in kaj lahko prinese čez mejo", bo po tvoje naslednji logični korak Levice.

Kapitalisti se prilagodijo in če se jim računica ne izide več, zaprejo.

Narod, ki ga v štartu zajebavajo omejitve, pa ostane brez trgovin na tej strani. V Nori Gorici so v treh mesecih zaprli tri markete. In to na območju stanovanjskih blokov. Verjetno jim nasveti - naj trgovci spustijo marže - ful koristijo. Folk bo vedno iskal lažjo pot, in če jim hočeš to omejiti na tvoj način, zapadeš v spiralo represivnih ukrepov.

Saj razumeš razliko, med mojim komentiranjem posledic in stanja in tvojim podcenjevalnim ugovarjanjem?

Za ostale delavske "manjšine" jim tudi dol visi. Je npr. kino nujno potrebna storitev? Bari, gostilne? Zakaj na Petrolu lahko v nedeljo kupiš skoraj vse kar se tiče hrane? Si naj Spari postavijo zraven marketov črpalke in bo enakovredno, bodo lahko odprti?

dobr napisano. itak jenalašč tk nareto.
8700k+z390, 32gb 3600mhz, 1080ti, 700w gold, 512gb+2x250gb m.2 nvme + 2tb hdd

8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd

bm1973 ::

Magic1 je izjavil:

Jah res so bili zatirani, sobota je bila malo bolj razbremenjena in v nedeljo so bili konkretno bolje plačani. Zdaj pa dušo spuščajo v soboto za normalno urno predpostavko. Namesto da bi zakonsko uredili, da se čez vikend dela zgolj 1x in bi bilo isto.

Sobote so ravno tako bolje plačane. 50% več, če se prav spomnim...

c3p0 je izjavil:

Za ostale delavske "manjšine" jim tudi dol visi. Je npr. kino nujno potrebna storitev? Bari, gostilne? Zakaj na Petrolu lahko v nedeljo kupiš skoraj vse kar se tiče hrane? Si naj Spari postavijo zraven marketov črpalke in bo enakovredno, bodo lahko odprti?

Avstrija ima trgovine zaprte ob nedeljah. Ampak tako so se odločili trgovci, in ni predpisala država.

Meni manjka nedeljsko odprtje trgovin. Če z teden se mi ne da gužvat, če je pa v nedeljo slabo vreme, grem pa nabavit stvari, ki niso pač nujne za vsakdan.

Da ne govorim o tem kako mi je to narobe hodilo, ko sem obnavljal bajto... Ko ugotoviš ob nedeljo 9h dopoldne, da ti nekaj manjka, in nimaš kje dobiti.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bm1973 ()

c3p0 ::

Pa tudi v Avstriji so nekatere živilske trgovine odprte v nedeljo, npr. na Dunaju, center.

Miki N ::

Mogoče je čas za referendum o odprtju trgovin? Po mojem bi bila udeležba zdaj večja!

Lahko pa neredimo mini referendum kar tukaj, jaz dam glas za!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Miki N ()

socialec ::

Ne bo šlo, menda je boljše, da prodajalke ne dobijo plačila za delo v nedeljo in/ali da so pri maši...
««
13 / 13
»
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Odprtost trgovin v nedeljo, drugič (strani: 1 2 3 453 54 55 56 )

Oddelek: Problemi človeštva
2757321136 (68980) starfotr
»

Referendum, da bodo trgovine v nedeljo ZAPRTE (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7913924 (12039) Zheegec
»

Nedeljsko delo (strani: 1 2 3 )

1069917 (8195) Ziga Dolhar
»

Ustavno sodišče o odpiralnem času (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
786858 (5687) SodVina
»

Trgovine v nedeljo da ali ne? (strani: 1 2 3 )

1139907 (8721) MadMicka

Več podobnih tem