» »

Referendum o obratovanju trgovin ob nedeljah

Referendum o obratovanju trgovin ob nedeljah

««
«
1 / 12
»»

gkovac ::

Včeraj sem gledal Preverjeno na TV-ju in ne morm verjet, da bomo morali it na referendum in sevede zapravit 500 milijonov tolarjev zanj in odločat o tem al naj trgovine (supermarketi) delajo v nedeljo ali ne. (Pa ne se prosim obesit na besedo mogl... ker človek mora samo umreti). :D

Naj na hitro povzamem par dejstev in mogoče malce pokomentiram:

1) Zakon določa, da mora vsakdo imeti vsaj en dan v tednu prost za počitek.
2) 120.000 Slovencev dela vsako nedeljo. Od tega je samo 7.000 trgovcev.

Komentar / vprašanje: Se pravi ob nedeljah zapremo vse??!?? Trgovine, bare, policijske in gasilske postaje, bolnice (ja madona sej majo tut policaji, gasilci in zdravniki pravico da en dan počivajo a ne??). Sevede isto velja tut za novinarje, delavce na bencinskih servisih (če v nedeljo počivaš ne rabiš bencina... ker počivaš)... in vse ostale, ki delajo ob nedeljah!

3) Zaradi delovnih nedelj se družinski člani (predvsem trgovcev) odtujujejo eden od drugega.
4) Nima veze koliko denarja dobijo trgovci za delovno nedeljo, raje bi bili doma z družino (izjava ene trgovke)

Komentar / vprašanje: Hahaha!!! Neverjetno! :D Vsi, ki tole berete mi po pravici povejte koliko nedelj preživite z družino. Povdarek je po pravici! Bo res kakovost življenja tako narasla če bomo vsi ob nedeljah doma??

5) Zoran Jankovič je rekel, da bo v primeru od referendum uspe in bo on moral zapreti Mercator ob nedeljah odpustiti okoli 500 delavcev/delavk prav tako pa se bo zmanjšala možnost dela študentov.

Komentar / vprašanje: Se pravi Mercator 500! Interspar še 500 in Leclerc še 500 pa imamo na grbi dodatnih 1500 nizko izobraženih brezposelnih, ki jih nihče drug ne bo vzel v službo.

6) Predstavnik cerkve je rekel, da se zaradi tega ker so trgovine odprte folk ne posveča cerkvi in družini (se pravi rajši hodijo nakupovat ali pa gledat kot pa k maši). In da naj zaprejo trgovine da bo folk začel hoditi k maši :D

Komentar / vprašanje: Za crknt od smeha. Kaj se ima cerkev za vmešavati v taka vprašanja? In pol se čudjo če jih javnost na splošno ne mara in bi nekateri najraje naredili atentat na Rodeta? Pa še ena zadeva ki je bila res super v včerajšnji oddaji: Pred cerkvijo na Brezjah obstaja mali miljon trgovinic z razno robo, spominki in podobnimi pi#$%"/jami. Jih bodo ob nedeljah zaprli če referendum uspe?

Skratka tale referendum je ena velika bedarija in potrata denarja!! Moje mnenje je tako... če nekdo ne želi delat ob nedeljah naj zamenja skužbo! S takimi vprašanji bi morali nehati in nehat zapravljat naš (davkoplačevalski) denar na tak način! Naj rajši za teh 500 milijonov končno sezidajo pediatrično kliniko (al pa kupijo nove operacijske mize :D ) !!! Al pa naj jih konec koncev dajo meni - sigurno jih bom pametno uporabil.
lp,
____________________________________________
"Left to themselves, things tend to go from bad to worse."
  • premaknilo iz Loža: OwcA ()

undefined ::

1. Sem za to, da ima vsak delavec NAJMANJ en prosti dan v tednu, katerega lahko preživi z družino, al pa zgolj masturbira, povsem njegov problem! Zavzemam se celo za dva uzakonjena prosta dneva v tednu.

2. Trgovine in podobne ustanove naj ostanejo odprte vse dni v tednu, tako kot sedaj.

Kako to rešiti in spraviti skupaj zgornji dve točki? Preprosto, več jih naj zaposlijo! S tem se bo tudi procent brezposelnosti rahlo znižal. Ubijemo tri mahe na en muh. ;)

darh ::

SuLc, kje se lahko podpišem? :)
Excuses are useless! Results are priceless!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: darh ()

ABX ::

Vsak delavec bi moral imeti vsaj 2 prosta dneva v tednu (še raje 3).

Kdor pa dela ob nedeljah in praznikih pa naj mu zvišajo za vsaj 30% urno postavko, oz. za toliko da se bodo delavci prostovoljno javili za delo ob nedeljah.



Cerkev pa naj zaprejo ob Nedeljah.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: ABX ()

BaRtMaN ::

Meni gre tudi na jetra, da trgovci (po moje) mislijo, da edini delajo ob nedeljah, kakor je omenjeno v začetku SuLcevega posta. Trgovina kar naj bodo odprte, le zaposleni naj imajo različne urnike, npr. nekateri delajo samo od ponedeljka do petka, nekateri pa samo za vikend, ali kakorkoli že.

Še najbolj na jetra mi pa gre, da se vsako leto nekdo spomne imeti referendum, ki je čisto brez veze in se meče stran denar, saj sem presenečen da ta naša državica sploh še stoji na nogah, glede na razne primankljaje proračuna ter znane in še posebej prikrite afere.

Asgard ::

men je pa kar ql vsak referendum ka je na sporedu pomeni zame 50 cukov, ker sem v volilni komisiji.:D

Thomas ::

Hehe, tisti (Asgard) ki je/bo v teroristični organizaciji eden ustanovnih članov - je v volilni komisiji. :D

Sicer pa mislim, da bo celo šel na referendum in "prosil" trgovce, naj še naprej delajo tudi ob nedeljah.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

undefined ::

> Cerkev pa naj zaprejo ob Nedeljah.

Pameten predlog. Propagandne ustanove je treba vse zapret, tako politične kot verske. Nobena ni boljša od druge.

> le zaposleni naj imajo različne urnike, npr. nekateri delajo samo od ponedeljka do petka, nekateri pa samo za vikend, ali kakorkoli že.

Men bi blo všeč imet 3-4 dnevni delavnik tedensko. Se pravi, ena polovica delavcev dela prvo polovico tedna, druga polovica pa drugo. ;)

> Še najbolj na jetra mi pa gre, da se vsako leto nekdo spomne imeti referendum, ki je čisto brez veze in se meče stran denar

Kaj bi imel raje, da se ljudje odločimo, al da se vlada sama odloči brez mnenja ljudi? Ne seri klamf.

> saj sem presenečen da ta naša državica sploh še stoji na nogah, glede na razne primankljaje proračuna ter znane in še posebej prikrite afere.

Še dolgo bo stala, ker če ne bi država stala, tud vlada ne bi stala. :)

> men je pa kar ql vsak referendum ka je na sporedu pomeni zame 50 cukov, ker sem v volilni komisiji

A mate mogoče še kaj odprtih delovnih mest? :)

flipflop ::

Ko jih bodo pa iz šihta vrgl,pa spet na TV,da so jim krivico naredl.

Freelancer ::

Jaz tudi menim, da bi morali 2 prosta dneva v tednu, trgovine pa naj bodo odprte tudi ob nedeljah. Saj se da oboje, samo nevem ce so pri nas sposobni to izvest.

> Cerkev pa naj zaprejo ob Nedeljah.
Not a bad idea :D

> Hahaha!!! Neverjetno! Vsi, ki tole berete mi po pravici povejte koliko nedelj preživite z družino. Po--u--darek je po pravici! Bo res kakovost življenja tako narasla če bomo vsi ob nedeljah doma??
Hja, ne mores posplosevat glede na svojo familijo... Lepo je met recimo vsaj en dan moznost prezivet vec casa z druzino, ce se med tednom clani komaj vidijo? Js mislim, da je prov, da mas tist dan frej, pol pa deli kar hoces, prezivlji z druzino ali pa ne :)

Maxtor ::

Jaz bi pa bil za naslednji zakon: torej trgovine in vse ostalo naj bo odprto ob nedeljah, VENDAR naj tisti ki v nedeljo dela dobi čez teden 2 dni prosto.

Po moje je to kar dobra rešitev.

LP

BaRtMaN ::

@IceMan

>> Še najbolj na jetra mi pa gre, da se vsako leto nekdo spomne imeti referendum, ki je čisto brez veze in se meče stran denar

>Kaj bi imel raje, da se ljudje odločimo, al da se vlada sama odloči brez mnenja ljudi? Ne seri klamf.

Seveda ne, ampak poglej samo zadnji referendum, kjer se je odločalo o železnicah. Verjetno tri četrine volilcev sploh ni vedlo za kaj se gre, ampak so šli samo pokazat solidarnost do drugih Slovencev, da jim Telekom vrne par fičnikov.

Naj se tako zmenijo, da imamo vsako leto EN referendum za VEČ vprašanj, ki se naberejo čez leto. Po moje bi bilo to najbolje.

madmitch ::

Zanimivo 7000 ubogih duš, mamu mu. Kaj pa pomorci (baje nas je slovenskih pomorcev - na ladjah pod različnimi zastavami - okoli 4500), ki delamo tudi v nedeljo ponoči, daleč od družin. A naj ladje ustavimo in gremo v soboto popoldne domov!?

Samo naj sedaj še kdo reče, da smo se sami tako odločili. Seveda smo se. Uboge trgovke so pa z vilami gnal.
Jaz bi temu rekel izsiljevanje smrdljivih lenob, ki še v življenju niso pošteno delali.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

undefined ::

> A naj ladje ustavimo in gremo v soboto popoldne domov!?

Ej, to je pa čist tvoj problem kakšen poklic si si izbral. Naj zaradi tvojih (napačnih?) odločitev trpijo drugi iste posledice?

Če teb crkne krava, naj sosedu zgori hlev, kajne? Tipična slovenska morala. :)

bosstjann ::

pru neki off-topic

moderated by me:po priporočilu IceMan v naslednem postu(bivšem)
on-topic

dejstvo je da bi zakon če bi bil sprejet omejeval pravice trgovce. takega vmešavanja v sodobno-tržno gospodarstvo si res ne moremo privoščiti

trgovec mora imeti pravico izbirati odprtje trgovin kot si to želi (tip:nekatira podjetja delajo tudi v štiri izmene, bodi si da zaradi prostorske stiske, amortizacije prostorov, strojev)

zakon sme določevati samo pravice delavcev (40urni delavni naprimer) ne pa 10 nedel v letu če jih je pa 52


LN boštjan

Zgodovina sprememb…

IceIceBaby ::

madmitch, se strinjam s tabo. Nemorm verjet kolk so prodajalke/prodajalci bogi ko morjo tiste 2 nedelje na mesec delat. Moj fotr je veterinar in dela 24/7 pa vseeno gremo vsak nedeljo skupaj v hribe zjutraj. Ampak ko se jaz ob 10h zbudim ma on že 2, 3 kravjih riti za sabo, pa se nič ne pritožuje.

Iceman, madmitch se je pač odloču da bo na ladji delal. Prodajalke so se tut prostovoljno odločle da bodo prodajalke. Torej, če 7000 ljudi v sloveniji ni zadovoljnih mormo 500 mio. sit zapravt za referendum ? Kaj pa če bi jaz rad šel tisto nedeljo z družino na izlet pa bom moral do 7h doma bit da bom lahko volu.

aja pa še neki. Delo ob nedeljah in praznikih je že zdaj plačano 50% več po zakonu. Trgovci naj bi si izborili 65% IIRC. Sem prepričan da se najdejo ljudje ki potrebujejo tistih nekaj jurjev več in se odločjo da bodo vse nedelje delali. Tako lahko tisti leni in družinam naklonjeni prodajalci počivajo.

pa še neki. O tem zakonu bi odločal parlament ne vlada. Torej predstavniki ljudstva ki jih plačujemo da rešujejo podobna vprašanja in so za to tudi usposobljeni (neprimerno bolj kot raja).

Cokolesnik ::

Jaz vidim problematično plat spora v omejevanju konkurence. Odprte bodo lahko denimo bencinske črpalke, kjer imajo enako blago kot v živilskih trgovinah. Kot lastnik Hip Hop-ov (to so Petrolove živilske prodajalne na bencinskih servisih) bi ob nedeljah seveda imel "nedeljske" cene monopolnega značaja.

Najboljša rešitev se meni zdi, da se bi sindikati malce bolj potrudili in izpogajali zadovoljive dodatke, ki bi ovrednotili nedeljsko delo, trgovci pa bi delovno silo bili primorani obremeniti po presledkih (prodajalec bi denimo ob nedeljah delal enkrat na mesec ali vsaj z enotedenskim presledkom). Tudi ostali nastopijo delo ob nedeljah - četudi ne vsako nedeljo (policisti, zdravniki in drugi v vitalnih storitvah za prebivalstvo).
Uporabniki naj pred pisanjem sporočil uporabljajo iskalnik www.google.com.
Čokolešnik ne vsebuje nobenih aditivov, konzervansov ali umetnih barvil.

Zgodovina sprememb…

Thomas ::

Sem bil prepričan - trgovke bodo šle na referendum in izglasovale kar bodo hotele, drugih tako ne bo. Zdaj se mi to ne zdi več povsem zanesljivo. Zanimivo. :)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

perci ::

Tut če bi tak referendum bil izglasovan, je to v nasprotju z EU ureditvijo in bi se cez par let zadeva skor zagotovo spet obrnila na drugo stran.

madmitch ::

IceMan: Ej, to je pa čist tvoj problem kakšen poklic si si izbral. Naj zaradi tvojih (napačnih?) odločitev trpijo drugi iste posledice?

Ne, IceMan, jaz sem se odločil zelo prav, moje delo je pač tako, da moram delati 4 ure podnevi, 4 ure ponoči, včasih pa tudi več dvi skupaj (brez spanja). Pač, delo je tako. Lej ga norca, zato, da lahko tako garam, sem končal visoko šolo, opravil več strokovnih izpitov kot večina ostalih. Očitno mora biti z menoj nekaj zelo narobe.

Tipično slovensko pri tem je, in tega še nihče tukaj ni izpostavil, da se peščica trgovk pusti na suho nategovati sindikalistu trgovine, ki bi si s tem zakonom rad zgradil spomenik.

Ni za obsojati trgovk (saj so samo trgovke), da ne dojamejo dejstva, da je včasih treba tudi malo potrpeti in !!!!DELATI!!!! Plač jim ne daje sindikat, temveč si jih same zaslužijo, v podjetjih, ki jih tako nesramno "eksploatirajo". Že res, da so plače nižje, kot v EU. Pa kaj, bodo že boljše, sčasoma.
Obsojati je treba sindikaliste, ki si želijo na ramenih teh trgovk zgraditi kariero in spomenike, to ali trgovke delajo ob nedeljah, je za njih postranskega pomena. Sram naj jih bo.

Sicer pa, IceMan, kdo jim je pa kriv, da delajo v takšnih podjetjih, ki jih tako obremenjujejo, naj grejo delati kam drugam, kjer bodo ob nedeljah lepo doma. Priden delavec vedno najde delo.

BTW IceMan, meni ni žal niti za eno minuto, ki sem jo preživel na morju.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: madmitch ()

undefined ::

> Sicer pa, IceMan, kdo jim je pa kriv, da delajo v takšnih podjetjih, ki jih tako obremenjujejo, naj grejo delati kam drugam, kjer bodo ob nedeljah lepo doma. Priden delavec vedno najde delo.

Kako pa lahko to storiš s fiksno izobrazbo? :)

Asgard ::

jah sej prodajalke so morale pogodbo podpisat ka so sle delat. Prebrale bi jo sam pol se verjetno ne bi strinjalo polovica delavcev. Je pa po drugi strani res tako de ce kaj ugovarjajo jim pa skenslajo dodatke tako de dobijo 60 tisoc tolarjev. Mislim Slovenija ni samo Ljubljana kjer mularija ne gre delat pocitniskega dela ce ni placano nad 500 sit ali kaj takega. Drugod ljudje delajo po fabrkah tud za 300 ali malenkost vec na uro. Moj fotr zasluzi z nocnim delom 80 tisoc tolarjev pa je strojnik kotla. Mater sej se jaz vec zasluzim ka sam viruse pucam pa take bedarije ;((

mescaline9 ::

Jasno je določeno kdaj se referendum sme izpeljat in pod kakšnimi pogoji. Sicer pa je to cena demokracije, nima smisla se bunit, ker pluvate v lastno skledo.

Thomas ::

Ljudstvo je vrhovni suveren. Tako lahko odloča o vsem - RAZEN o ustavno spornih zadevah. Kar oviranje svobodne podjetniško pobude lahko (verjetno) je.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

gkovac ::

Priden delavec bo vedno dobil službo! res je! In s tem se strinjam, ampak pri nas imamo drug problem folk noče delat! Noče delat tistega za kar menijo, da jim je pod častjo.

oglejte oglasnik koliko je služb! Poglejte torkovo Delo koliko je služb, ampak kaj ko bi vsak bil direktor in imel 500.000 SIT plače.

V Sloveniji je okol 110.000 nezaposlenih... od tega jih je 95% z osnovnošolsko izobrazbo ali manj... vam da to kaj za misliti?

Rešitev problema trgovcev je definitivno več in varjanta z več zaposlitvami je sprejemljiva, ampak potem bi ble tut plače temu primerje (nižje) za kar pa se ljudje spet nebi odločali.

Mislim, da bojo imel trgovci toliko časa odprte trgovine dokler jim bodo "šle"... ko enkrat ne bo več prometa (kateri koli dan v tednu) jih bojo pa zaprli! Sindikate bi pa itak moral zapret (vsaj take ki non stop delajo sranje).

Kar se pa tiče naše vlade... jao jao! Čedalje slabše jim gre... stalno nove afere in neprestano zapravljanje (seveda po nepotrebnem) našega denarja za kretenizme kot je recimo tale referendum al pa oni o železnicah, ki je bil poleg tega še tako zakompliciran, da ga 90% ljudi ni razmel.

Res me zanima kakšni bojo rezultati referenduma in kakšna bo volilna udeležba.
lp,
____________________________________________
"Left to themselves, things tend to go from bad to worse."

swar ::

Jst bom v vsakem primeru glasoval za zaprtje trgovin v nedeljo,sem namrec prodajalec... :D

undefined ::

> V Sloveniji je okol 110.000 nezaposlenih... od tega jih je 95% z osnovnošolsko izobrazbo ali manj... vam da to kaj za misliti?

In od kod imaš te podatke? Najbolj me zanima drugi del. :)

Valery ::

Približuje se svetovni nedeljski zakon, počasi, a dosledno.

kopernik ::

Približuje se čas, ko tip dneva ne bo pomemben. Trenutna časovna delitev je že dolgo časa zrela za odmet.

mescaline9 ::

Ja zmelkoow so mel prou, a ne bi blo lepo podaljšat dan na 32 ur.

TESKAn ::

Rutan, če sem te prav razumel ti hočeš, da nihče v nedeljo ne dela?

Fino fajn, zaprimo v nedeljo še bolnišnice, če pomrejo pacienti na intenzivni, ker ni sester, da bi pazile nanje - koga briga, da le imajo v nedeljo zaprto.
Potem tudi policajev ne rabimo v nedeljo, še bolj fajn, za vsak zločin boš imel 24 ur prednosti pred policijo, da tega, da se nam ne bo treba bat radarjev v nedeljo, ne omenjam.
In koga brigajo gasilci, kaj potem, če hiša gori - v nedeljo pač ne moreš pričakovat, da bi kdo delal...

No, če še kdo ni pokapiral - sem za to, da so trgovine odprte ob nedeljah.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

blabla ::

Eno dobro vprašanje je bilo zadnjič na POPtv: Ali bodo zaprli štante na Brezjah ob nedeljah?

0:)

I don't think so.

Barakuda1 ::

Rutan :)

Približuje se svetovni nedeljski zakon, počasi, a dosledno.


:\

Koga to vidjo moje očke :) :)) :)

Zdaj sam še čakam pobudo za refernedum, da so zarad versko-družinskih vrednot trgovine zaprte tud ob sobotah :) (tud religije morjo bit enakopravne >:D )

Barakuda

p.s.

Rutan, a na kofetka te pol u nedelo tud ne smem povabit :)

Valery ::

Kofetka pa jest, Barakuda ne pijem že 15 let. :D Te odvisnosti sem se odvadila. A veš, pozabil si omenit referendum tudi za petek (muslimani). Moje mnenje pa je, da en dan v tednu človek mora biti prost in si odpočiti. Če trgovkam veliko pomeni prav nedelja, zakaj bi nasprotovala? :)

Valery ::

Ne razburjaj se, TESKAn! Narobe si razumel. Moj Gospodov dan ni nedelja, ampak sobota. Zato ne nakupujem ob sobotah. Nisem rimokatolik. :) Svetovni nedeljski zakon pa bo vseeno prišel, RKC dela na tem, pa tudi ZDA, čeprav je ravno tam ogromno trgovin odprtih po 24 ur dnevno vseh sedem dni.
Trgovkam pa ne glede na to, kakšnega verskega prepričanja so, privoščim, da so en dan v tednu proste. Treba se je postaviti v njihovo kožo. Moja verska drugačnost ni nevoščljiva. Nakupovanje ni nujnost, nekatere druge storitve pa so. Jaz sicer rada nakupujem v nedeljo, in me to veseli, toda treba je gledati na uboge delavke, ne pa samo na svojo korist. Ali bi privoščil učencem, dijakom in študentom, da bi npr. vsak dan sedeli v šolskih klopeh? Mislim, da ne bi vzdržali. Pa ne zameri! :))

TESKAn ::

Rutan, si si prebrala to temo? Rečt, da prodajalke nimajo prostega dne v tednu je tako, kakor da bi trdil, da delavci v tovarnah delajo 24h/dan, spregledaš pa to, da delajo v izmenah...In enkrat na tri tedne delat par ur za 50% višjo plačo po mojem mnenju ni taka huda stvar, ali pač? Plus ob sobotah in nedeljah lahko delajo tudi študentje/dijaki, ki si tako dobijo malo ekstra denarja, ki pride kar prav...
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

ABX ::

Raje bi omejili število delavnih ur na teden.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

OldSkul ::

Moje mnenje glede tega je da morajo biti trgovine odprte vse dni v tednu!!To da niso zadosti z družino ni noben izgovor ker moj oče, ki glej pa glej dela v Mercatorju dela tudi do 7 zvečer, včasih ga ni tudi tri in več dni doma ker ali v Bosni ali v Srbiji.In ko pride je ves zjeban.In to nas ne moti ker prinaša denarce domov!! In vam povem da tej prodajalci ne vejo kaj je tapravo delo in naj se nehajo zajebavat.Naj pa grejo v rudnik delat , kolikor jaz vem se rudarji ne pritožujejo četudi je njihovo delo neprimerno težje od prodajalca.

ABX ::

Problem je v plačilnem sistemu oz. ker ljudlje ne razumejo.

Plačan sem 100.000 na mesec ne glede na to če delam ob nedeljah.
Si za to da delaš tudi ob nedeljah?
Valda da ne!


Urno postavko, elektronske kartice, +50% ob nedeljah in bi te prodajalke hitro razumele matematiko.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

flipflop ::

Saj če oni nočejo delat ob nedeljah,naj vsaj študentom pa dijakom ki bi radi pustijo,ne pa da samo za svojo rit skrbijo.

Tarzan ::

Glasoval bom da se štacune ne zaprejo ob nedeljah!
Glasoval bom, da se štanti pred cerkvijo zaprejo>:D .
:\

Barakuda1 ::

Moje mnenje pa je, da en dan v tednu človek mora biti prost in si odpočiti


:\

Rutan, ti si pa skopuh :|

jez se zavzema, da ima vsak vsaj dva (2) dni v tedno prosto.

Ampak, lepo prosim, kakšne veze ima to z odprtimi trgovinami v nedeljo.

Sindikati tokrat preprosto brcajo v temo. namesto da bi se borili za dodatna delovna mesta, se borijo, da jih bo ja mnanj :|

In preden poskočiš. Če bi imel vsak delavec na teden dva prsota dneva, se lahko uvede takoimenovano "kolobarjenje". No pol bo pa fraj tud v ponedeljek, torek, sreda, četrtek, petek, soboto, nedeljo.
Skratka, organizirat se je potrebno, pa bodo te "uboge trgovke" še več fraj kot zdaj, ne pa zganjat traparije v smeri ukinjanja delovnih mest.

Barakuda

p.s.

Rutan, a soku in ostalim radostim si se tud odpovedla :\ . Če se nis, te lohk tud na sok in kremšnito povabim :)

MadMicka ::

Perci, zakaj naj bi bil predlog, ki bo na referendumu, v nasprotju z ureditvijo v EU?

hatch ::

>Ne, IceMan, jaz sem se odločil zelo prav, moje delo je pač tako, da moram delati 4 ure podnevi

Ni ti treba. Lahko sefu reces da ne bos delal ponoci. Delo je privilegij, ne nujno zlo! Ce komu ne pase delat pa naj ne dela.. klosarji so se recimo tako odlocili in jim tako pase..

Dr_M ::

ečt, da prodajalke nimajo prostega dne v tednu je tako, kakor da bi trdil, da delavci v tovarnah delajo 24h/dan, spregledaš pa to, da delajo v izmenah...

stari...pojma nimas...u intersparu so lohk veseli ce dubijo 1 vikend na mesec prosto.

SuLc: sploh nevem zakaj ti zivis...da take neumnosti klatis?? najbols da use ki nocejo u nedeljo delat kr pobijemo ane??
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: OwcA ()

Dr_M ::

120.000 Slovencev dela vsako nedeljo. Od tega je samo 7.000 trgovcev.

in ce tem 7000 nebi blo treba delat, tut usaj se 20.000 ljudem nebi blo treba.

trgovke u mercatorju dubijo 2700 dodatka za nedeljsko delo na dan za 8h. a bi vi za 2700 sit razkiral svoje zivljenje,druzino in vse kar vam je drago?
sicer pa...ce vam pase delat v nedeljo...zakaj potem nikol sploh nc ne delate razn to da klatite traparije kle?
tut ce referendum ne bo uspel, upam da bo usaj EU pr vkljucitvi slovenije kej rekla.

lp
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

MadMicka ::

Sulc, btw, kako ti sploh pride na misel, da tlačiš v isti koš policijo, gasilce, bolnico in trgovino???

Mislm, takoj ko nekdo kaj takega izjavi, resna debata ni več mogoča. Vsaj temelji morajo biti jasni, vsaj izhodiščne točke morajo biti skupne, sicer se ne da debatirati.

Menda je ja tudi osnovnošolcu jasno, da nekatere zadeve so nujne, druge pa niti ne.

Dal bi se kvečjemu debatirat, če trgovine zapremo, zakaj ne bi tudi gostiln. O tem pa sem tudi že pisal. Sploh pa je že bla tale tema na slo-techu, sam se mi ne da iskat linka..

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MadMicka ()

perci ::

Mici: Ne vem zdej na pamet ker primer...ampak Evropsko sodišče je v enem primeru odločilo, da ni treba da je frej dan točno nedelja, ampak da je to pač en dan v tednu. Kot rečeno, ne vem zdejle na pamet primera, ampak če te res zlo zanima in nujno morš vedt, lahko pogledam v svoj špeh delovnega.

WildTHink ::

SuLc, jest se čist strinjam s tabo!!

Sm se za to, da se ukine parlament in bomo ob nedeljah namest k maši lepo hodil na referendume! To bi bil tud nek družinski dogodek... pa še pomislte kakšna demokratična država bi Slovenija postala:D
So... are you red or blue?

Zgodovina sprememb…

Thrivial ::

Najbolj smesno pri tem je, da je prodajalstvo popolnoma rutiniran poklic, ki zaposlenega obremenjuje od zacetka do konca delovnega casa. Zahtevnejse(in bolje placene) vloge v poklicni hierarhiji, kot recimo odgovornejsi polozaji, lastno podjetnistvo ipd., pa dejansko zahtevajo 24/7 standby mode za morebitne potrebnen odzive. Navadni delavci imajo se najvec prostega casa. V principu.

:)

lp
:: Member of Eror Team ::

... and Eror Team is gone...
««
«
1 / 12
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Referendum, da bodo trgovine v nedeljo ZAPRTE (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7913037 (11152) Zheegec
»

Nedeljsko delo (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
1069421 (7699) Ziga Dolhar
»

Ustavno sodišče o odpiralnem času (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
786458 (5287) SodVina
»

Trgovine v nedeljo da ali ne? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
1139271 (8085) MadMicka
»

Ali je res, da je toliko trgovin odprtih v nedeljah in praznikih???

Oddelek: Loža
353233 (2938) _Mortal_

Več podobnih tem