» »

Eksplozije pretresle britansko prestolnico

Eksplozije pretresle britansko prestolnico

Keyser Soze ::

Tako lahko je to. Sploh pa na internetu. Kjer je objava strani prepreprosta in lahko za njo stoji neka povsem tretja oseba. Zato je pa potrebno danes imeti eno mero kritike za informacije ki prihajajo po teh kanalih. In zato si resne inštitucije ne morejo privoščit nekih predvidevanj oz. brcanj na slepo ampak morajo preveriti informacije preko popolnoma ločenih kanalov.

P.S.: Dandanes se pa tako ali tako že kar enači pojem Al-Kaida in terorizem. Pač moč medijev.

poweroff ::

Luka Veliki: Praktično vsi samomorilci v svojem okolju so iz višjih slojev.
Od kje pa ta podatek? Mislim da je ravno nasprotno res.

BobRock: normalno, lahka bi jih ti poklical, pa rekel, da si ti to organiziral, pa ka se mas u planu, pa ce bi bil dovolj prepricljiv, bi bil v vseh medijih na zahodu.
Pa na policijski postaji tudi kmalu, ja...

Sicer pa IRA je klicala policijo, pa so povedali kakšen podatek, recimo o tipu razstreliva ali kajtakega, kar jih je avtenticiralo, ker ni bilo javno znano.

Matako: Skratka.... Za žrtve napada v Londonu se mi gladko jebe.
...
Ker dokler bodo povprečni Angleži in Američani lepo srebali pivo po barih medtem ko gledajo "operacije v Iraku" brez vsakršne brige, da jih bodo ***neprostovoljno*** vključili vanje, toliko časa se bo tudi njim jebalo za ostale.

V čem si potem drugačen od tistih Angležev? Njim se je jebalo za Irak, tebi se jebe za njih. Oni so dobili svoj napad - ga boš zdaj dobil še ti?

Veliki Luka: Heh zdaj pa še povej kaj vidijo.
Odpri si zadnje poročilo AI ali pa Epica, pa beri.

Koliko drugih pa jih je?
In so pomagali najti rešitev?
Le kakšna je?

Odpri si zadnje poročilo AI ali pa Epica, pa beri.

OK?
sudo poweroff

Tear_DR0P ::

no ja sej tole je mene tud zanimal - mogoč je pa ira hotla odstranit enga ki ji je šel na živce in izvedla napad, pol jim je pa osama spizdu famo :)) - verjetno se to nebi nikol zgodil, sam pač včas maš pomisleke.
kar pa se tiče fronte pa to, bombardiranje civilistov se je v vseh vojnah smatralo za podlo. Lahko ti behind the enemy lines rasturiš vojaško pomemben objekt, si iznajdljiv, pobijanje civilov pa šteje za grdobijo - srebrenica anyone?
poleg tega mi ni jasn zakaj ti butasti luleki ne sesujejo vodovoda v londonu, bi bolj prizadel london ko pa z bombo v podzemni, al pa napad na plinarno bi jim tud večji efekt prinesel - vsaj bolj spektakularno bi blo.
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

jype ::

Moras razumet, da Al Kaida (za razliko od organizacij kot so IRA, ETA in npr. Cecenske muslimanske skupine) nicesar ne zahteva. Oni se pac grejo sveto vojno in ne bodo odnehali, dokler bo kdo od nas ostal ziv. To je njihov cilj.

Ostali vedno povejo, kaj hocejo. Dajo kak ultimat. Nekoga drzijo za jajca in grozijo, da mu jih bodo odrezali, ce se ne bo zgodilo to in to.

Al Kaidi pa to ni v interesu. Ubijanje je njihov smisel. Podobno kot tisti japonski fanatiki s sarinom. Tudi njim ne mores do zivega zato, ker jim je ves point v ubijanju.

Sicer verjetno potem grejo v nebesa in tako dalje, ampak prakticnih ucinkov teh njihovih nebes jim pac ne mores odvzet. Ne da se, because it ain't there.

Thomas ::

To je hudičevo res. Ma kakšni "vzroki za terorizem". To je nekaj zelo temeljnega. "Mi smo", "oni so" - in to je dovolj. Zdaj so se nas sklenili odkrižati in to je to. Amen.

Ko bo v Evropi in v ZDA mrvih še nekaj tisoč ljudi, bo zahodna raja in politika to zapopadla, prej pa ne bo.

Raji (in politikom) "tam dol" je jasno, zakaj gre.

Lep problem, ane?

Nejc Pintar ::

@Matako: problem je ker v Londonu niso samo Angleži, pa tudi tisti ki so nasrkali ni nujno da so podpirali vojno!
Lahko je biti prvi, če si edini!

Daedalus ::

>Ma kakšni "vzroki za terorizem". To je nekaj zelo temeljnega. "Mi smo", "oni so" - in to je dovolj. Zdaj so se nas sklenili odkrižati in to je to. Amen.

Njah, malo preveč poenostavljaš. Vzroke za željo določenih se odkrižat Zahoda je treba odkriti - da se bo vednlo, kdo, kaj, od kod in zakaj. Ker vzroki definitivno so in niso enostranski. Ni se ene par Arabcev kr tako, iz dolgcajta spomnilo - gremo te Zahodnjake pobit. Mogoče se kateri izmed vzrokov še kje dogaja in bi ga bilo pametno čimprej odpravit. Če pa zanemarjaš vzroke, pa je odpravljanje sindromov bolj kratokoročnega učinka, a ne?
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Utk ::

Ja če ni vzrokov jih pa znukamo vse pa bo:\ druge ni. Zakaj se sploh trudit z nekimi volitvami v iraku, če bojo itak vsaj še 50 let tam vzgajali teroriste.:\

Thomas ::

To je pač B varianta. Zid. Izraelska rešitev, ki jo bomo morda morali prekopirati.

Ker - tako zgleda - se Arabci množično veselijo "uspeha" svojih mudžahedinov v Londonu.

Resno tudi računajo s tem, da ponukani ne bodo. Mogoče so mau "preoptmistični".

Brane2 ::

No,vsaj CNN pravi drugače. Da je večina Arabskih odzivov na to "akcijo" negativna.

Če ne drugega, zato ker je neumna...


Arab View- "Enough, enough..."

Kolk je kdaj za verjet CNN-u je sicer vprašanje, a IMHO imajo precej boljstabilno mnenje od vseh domačih virov...
On the journey of life, I chose the psycho path.

Phil ::

Najbolj bedno pri vsem je da v GB živi ~2.5 milijonov arabcev. Godi se jim veliko bolje kot "bratom" doma, v zahvalo pa jim (britancem)"vrnejo" bombni napad ;((.
LP

drejc ::

Popolnoma implementiran Big brother scenarij pa pametno uporablen patriot act se mi zdi tudi zadovoljiva rešitev zaenkrat. Raje to kot nuke.

Sam se zgleda še ne izplača, ker tech je out there.

Sam levi in zeleni nočjo slišat ne za eno (krši trenutni zakon o varovanju zasebnih podatkov) ne za drugo (collateral damage, sevanje), kaj šele za zid (aušvic). Majo pa večino imo.
"Rise above oneself and grasp the world"
- Archimedes of Syracuse

perci ::

cman: A so ta napad organizirali v Londonu živeči arabci? Se že ve?

Phil ::

Jaz sem to slišal včeraj na RTVSLO dnevniku. Čeprav kolikor vem prijeli niso še nikogar, torej je bilo to najbrž bolj sklepanje (dobro planiranje in oraganizacija napada).
LP

kuglvinkl ::

Popolnoma implementiran Big brother scenarij

Heh, če bi vedel o čem govoriš. Nas bo pa doletelo, to pa.

SIcer pa, tisti tisoč kamer, ki so v Londonu? Ni blo pametne date iz njih?

Zdej, ta o vzrokih, ki niso pomembni. Jasno da so, mi je pa tudi popolnoma jasno, da se bo svet ustavil, preden bodo odpravljeni. IMO (spet) ni cost ef., tko da, si bomo verjetno zgradil trdnjavo. Edini hudič je v tem, da je nafta izven zidov.

Čem rečt, jebena scena, kvečjemu se splača razmišljat znotraj nje.
Your focus determines your reallity

Zgodovina sprememb…

aljazh ::

>Popolnoma implementiran Big brother scenarij pa pametno uporablen patriot act se mi zdi tudi
>zadovoljiva rešitev zaenkrat.

Minority report anyone?

..le namesto "znalcev" v tistem bazenu nekaj TB diskovja, ogromno procesorske moči, prestrezanje vsake elektronske komunikacije, onemogočenje plačevanja z gotovino, ...

... za popolno varnost uvedemo še pre-emptive strike tudi na civilistih...

Skratka družba totalnega nadzora... huje kot na danes na kitajskem in včeraj v Iraku pod Sadamom.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: aljazh ()

aljazh ::

In še retorično vprašanje (k moji predhodni objavi): Ali niso ZDA (uradno) napadle Irak zaradi njegovega totalitarnega režima?

Brane2 ::

Eh, pretiravaš.

Verjetno je,da pred tovrstnimi napadalci nikoli ne boš 100% varen, a je velika razlika, če do tebe lahko pridejo samo top-notch strokovnjaki in še to s samomorilskim napadom ali pa te lahko ugasne kdorkoli, ki ima pol ure časa.

Kar se kamer po Londonu tiče, ki da niso dale rezultatov, mislim da je to prezgodnja in nekoliko krivična domneva.

Zelo verjetno niso bile namenjene obrambi pred takimi napadi, bi se pa znalo kljub temu zgoditi, da bodo analize posnetkov še kako koristne.

Veliki Brat mi ne diši (če to nisem jaz) a strah pred vsakršnim nadzorom se mi zdi odveč.

Te stvari (nadzor) bi morale biti nekako urejene in nasprotniki zaenkrat ne ponujajo zadovoljivih rešitev, razen zahtev po razumevanju potreb asocialnežev, oziroma nepodprtih dokazov absurdnosti nadzora itd.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Brane2 ::


Skratka družba totalnega nadzora... huje kot na danes na kitajskem in včeraj v Iraku pod Sadamom.


Na netu lahko najdeš zeloo zanimive posnetke usmrtitev, ki so jih očitno izvajali Iračani (sklepam po uniformah in napisih), verjetno nad Kurdi. Ko recimo tipa v nekakšni, verhetno temu namenjeni klavnici živega razrežejo. Pri tem ga ovijejo z vrvjo, da ne izkrvavi prezgodaj in "zamudi šov". Tako mu z vojaškim nožem odrežejo najprej eno roko v zapestju, nato drugo, nato kirurg ponovi vajo v komolcih itd. Ves ta čas "pomočnik" lepo previdno zlaga odrezane dele na kup- roke posebej, noge posebej, glave posebej itd.

Zanimive so tudi ustrelitve, ki so jih izvajali kot posebne ceremoniale in ljudi namenoma niso ubili z enim strelom itd.

Me prav zanima, kako je taka družba lahko slabša od "Iraka pod Sadamom". Rad bi primer.
Proti temu je Abu Graib videti kot letovišče...
On the journey of life, I chose the psycho path.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

kuglvinkl ::

Kar se kamer po Londonu tiče, ki da niso dale rezultatov, mislim da je to prezgodnja in nekoliko krivična domneva.

Zelo verjetno niso bile namenjene obrambi pred takimi napadi, bi se pa znalo kljub temu zgoditi, da bodo analize posnetkov še kako koristne.


Čaki, kako to misliš, da niso bile namenjenje temu? KAmera pač zajame sliko. Če se potem vidi narobe parkiran avto ali nekdo, ki inštalira nekaj na avtobus, je kameri vseeno. Zajeta data je, al pa ni uporabna, to je vse. Ampak, to s kamerami je bull shit. NI efektivno. Veliko lažje je sledit osebi, tko da ima oddajnik na sebi in vidiš gibanje. Komu se pa da prečesat vse ure videa, če takšno in takšno obdobje. Pač, ko vstopiš v London, dobiš kartico, ki jo mora nosit sabo. Basta. Oziroma, ne rabmo bit tako brutalni, vso dato imajo operaterji mobilne tehnologije, raje jim dajmo brezplačne telefone, tisti shit, ko poslušaš na 2 min 30 s reklam. + obvezna uporaba.

Veliki Brat mi ne diši (če to nisem jaz) a strah pred vsakršnim nadzorom se mi zdi odveč.

Totalen nadzor IMHO ni združljiv z nadzorom tega sistema. Bi moral gene nadzornikov predelat (al pa možgane, kar je cenejše), da ne bi prihajalo do zlorab.

Te stvari (nadzor) bi morale biti nekako urejene in nasprotniki zaenkrat ne ponujajo zadovoljivih rešitev, razen zahtev po razumevanju potreb asocialnežev, oziroma nepodprtih dokazov absurdnosti nadzora itd.

Hja, rešitev so ponujale še leta 91' US in zahodna Evropa, no, vsaj uradno, vzhodni Evropi. Rešitvi se reče demokracija. Kolk je nadzor absurden smo imeli priliko videti ne daleč od nas.
Your focus determines your reallity

Brane2 ::


Totalen nadzor IMHO ni združljiv z nadzorom tega sistema. Bi moral gene nadzornikov predelat (al pa možgane, kar je cenejše), da ne bi prihajalo do zlorab.




Pa saj ne rabiš totalni nadzor. Le nekaj, kar bo dvignilo bariero tako visoko, da bo število žrtev znosno.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

Brane2 ::


Hja, rešitev so ponujale še leta 91' US in zahodna Evropa, no, vsaj uradno, vzhodni Evropi. Rešitvi se reče demokracija. Kolk je nadzor absurden smo imeli priliko videti ne daleč od nas.


Ne nedaleč od nas. Prav tu. "Prekletim Amerom" se lahko v veliki meri zahvalimo za to, da Slovenija sploh obstaja in da je okrog tega umrlo smao nekaj ljudi.

Aja, to če ne štejemo tistih nekaj nepomembnih razprtij izpred malo več kot pol stoletja, ki smo jih imeli v okolici. Takrat so nam ravno Yankeeji v veliki meri rešili ne samo države, temveč tudi jezik, ljudi- skratka več ali manj celo rit.

Pravzaprav se je tudi balkanski kotel nehal, ko so Ameri pokazali, da se ne mislijo več zaje*avat.
O Evropski demokraciji tu raje ne bi.


Res je- zgodovina nas uči, da je vse v dobri vzgoji. NAdzor sploh ni potreben. Do prvega s*anja sicer, ampak kaj ima to z nami ?
On the journey of life, I chose the psycho path.

Brane2 ::


Čaki, kako to misliš, da niso bile namenjenje temu? KAmera pač zajame sliko. Če se potem vidi narobe parkiran avto ali nekdo, ki inštalira nekaj na avtobus, je kameri vseeno.


Fino. Sedaj samo še rabiš pritisnit na sindikat samomorilcev, da z eksplozivom filane avte nepravilno parkirajo in da ne montirajo eksploziva nase ampak na avtobus, po možnosti v oranžni odsevni obleki in z rotacijsko lučjo ustrezne barve na riti med tem početjem...

Kamere za nadzor mestnega kriminala so pač tako dimenzionirane in montirane, da pokrivajo te potrebe- recimo napade pijanih tolp ( ki se v povprečju ne bodo kaj dosti ozirali za kamerami), zmikavti torbic itd in sploh vsemi situacijami, ki policiji dovoljujejo tudi poznejšo obdelavo podatkov v normalnih razmerah.

Je neka razlika med skinheadom, ki tiz jekleno štango sesuje avto in samomorilcem s par kil eksploziva, se ti ne zdi ?

A kljub temu bi lahko tudi take kamere pristavile svojo piko na "i". Sedaj lahko ( in zagotovo jih) analizirajo posnetke in iščejo obraze.
Prišli bodo vsaj (če nič drugega) do natančnega načina izpeljave napadov. Če dobijo še sled za napadalci toliko bolje, tudi če so ti umrli v napadu. Takrat lahko točno vedo, na vratih čigave bajte potrkati in postati neugoden...
On the journey of life, I chose the psycho path.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

poweroff ::

Kar se kamer po Londonu tiče, ki da niso dale rezultatov, mislim da je to prezgodnja in nekoliko krivična domneva.

Zelo verjetno niso bile namenjene obrambi pred takimi napadi, bi se pa znalo kljub temu zgoditi, da bodo analize posnetkov še kako koristne.


Zanimivo. Do sedaj smo namreć polsušali, da je namen raznih varnostnih kamer - predvsem v Veliki Britaniji, ki je že imela probleme z IRO, ravno varstvo pred terorizmom (in kriminalom).

Za kriminal že vemo, da niso preveč uspešne. Terorizma pa očitno tudi ne preprečujejo. Glede na to, da še niso nikogar aretirali je tudi vprašanje koliko so nasplošno koristne.

Ampak do tega trenutka sem poslušal argumente, da kamere rabimo zaradi varstva pred teroristi. Dejstvo je, da imajo največ kamer v Veliki Britaniji.

In zdaj. Zagovorniki kamer ste začeli nekaj bluzit. Realnost se ne ujema z vašimi predvidevanji, kaj bomo naredili? Spremenili prepričanje ali "spremenili" realnost?

Pa saj ne rabiš totalni nadzor. Le nekaj, kar bo dvignilo bariero tako visoko, da bo število žrtev znosno.
Koliko žrtev pa je znosno?

Ne nedaleč od nas. Prav tu. "Prekletim Amerom" se lahko v veliki meri zahvalimo za to, da Slovenija sploh obstaja in da je okrog tega umrlo smao nekaj ljudi.
Misliš USA zunanjemu ministru Bakerju, ki je bil proti odcepitvi Slovenije in ki je verjetno posredno tudi malo zaslužen za to, da se je JLA opogumila in šla na meje?
sudo poweroff

poweroff ::

Brane - argument za uvedbo kamer v VB je bil terorizem. Ire sicer, ampak terorizem. Belfast je šolski primer.
sudo poweroff

Brane2 ::

O.K. Koliko napadov so v vmesnem času preprečili in koliko časa jim že arabski skrajneži grozijo z napadi ?

če jaz kaj vem, že dve leti in v tem času je bilo nekaj akcij. Ne zdi se mi ravno očitno, da kamere ne delajo, saj so šele po dveh letih sestavili uspešen napad.

No, bodo vedeli že sami in jih sneli, če bo treba. Mi ne rabimo tehnike, ker imamo "strokovnjaka za Srbe", ki nam v primerih krize lahko pomaga z nasveti.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

kuglvinkl ::

KO sem govoril o nadzoru s pomočjo mobitelov, se nisem šalil. In kamere so za v kanto.
Your focus determines your reallity

Brane2 ::

In kako s takim načinom preverjaš, ali imaš mobilca na pravem človeku (da ga ni recimo dal kolegu) ?
On the journey of life, I chose the psycho path.

Brane2 ::


Kar se kamer po Londonu tiče, ki da niso dale rezultatov, mislim da je to prezgodnja in nekoliko krivična domneva.

Zelo verjetno niso bile namenjene obrambi pred takimi napadi, bi se pa znalo kljub temu zgoditi, da bodo analize posnetkov še kako koristne.

Zanimivo. Do sedaj smo namreć polsušali, da je namen raznih varnostnih kamer - predvsem v Veliki Britaniji, ki je že imela probleme z IRO, ravno varstvo pred terorizmom (in kriminalom).


Možno. Ne vem sicer, koliko smo to poslušali "mi", prej verjetno Angleži, ki so jih tudi plačali. Jaz sem imel recimo s kamero pozitivne izkušnje, a to je seveda moj primer, iz katerga ne morem delat statistike. Ravno tako fotoaparat. Moj sosed jo je odnesel veliko bolje kot bi sicer, ker sem jaz imel fotoaparat.


Za kriminal že vemo, da niso preveč uspešne. Terorizma pa očitno tudi ne preprečujejo. Glede na to, da še niso nikogar aretirali je tudi vpr
ašanje koliko so nasplošno koristne.


Kako to veš ? Je kje javna statistika na to temo - koliko lopovov so zaprli zaradi videoposnetka ?


Ampak do tega trenutka sem poslušal argumente, da kamere rabimo zaradi varstva pred teroristi. Dejstvo je, da imajo največ kamer v Veliki Britaniji.

In zdaj. Zagovorniki kamer ste začeli nekaj bluzit. Realnost se ne ujema z vašimi predvidevanji, kaj bomo naredili? Spremenili prepričanje ali "spremenili" realnost?

Jaz ne zagovarjam kamer. Pravim samo, da pametovanje brez izkušenj mogoče ni na mestu. Oni jih imajo, plačali so jih že, vedno jih e lažje vreči stran kot kupiti- to je njihov problem.


Pa saj ne rabiš totalni nadzor. Le nekaj, kar bo dvignilo bariero tako visoko, da bo število žrtev znosno.
Koliko žrtev pa je znosno?


Stvar dogovora.


Misliš USA zunanjemu ministru Bakerju, ki je bil proti odcepitvi Slovenije in ki je verjetno posredno tudi malo zaslužen za to, da se je JLA opogumila in šla na meje?


Bolj sem imel v mislih letališče v Avianu in pripadajoči staff, ki je čakal, pripravljen na akcijo itd.

Kar se odhoda na meje tiče, upam, da ne misliš resno. Ta poteza je bila pričakovana in razumljiva. Vsak država se bo branila pred poskusom umora, tako je bilo to pričakovano tudi od YU. Ameri bi težko opravičili napad v takem, pričakovanem primeru. Tudi njihova akcija bi izpadla kot samovoljno vmešavanje v notranje zadeve YU.

Da ne govorimo o tem, da BAkerju zameriš točno tako mlačnost, kot jo večina kaže tu. Da je nekdo tam rekel "Slovenija ? To ni moj problem.".

Le kako si upa ? Ampak to, da mi mižimo pred problemi, ki niso neposredno pod našo ritjo, to je pa ja slovenska posebnost, ki bi jo morali vsi razumeti...
On the journey of life, I chose the psycho path.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

kuglvinkl ::

Če je kolega, ni problema. Je v zosu.

Sicer pa, je treba tehniko še dodelat. Nezakonita odtujitev mobitela za več kot 1 m (tuširat pa sexat je še vedno treba) bi lahko dodali v kazenski zakonik.

Al čmo it kar na ogrlice? Al so kamere zaradi neučinkovitosti bolj sprejemljive? Ker to je potem navadno sprenevedanje.
Your focus determines your reallity

Brane2 ::


Sicer pa, je treba tehniko še dodelat. Nezakonita odtujitev mobitela za več kot 1 m (tuširat pa sexat je še vedno treba) bi lahko dodali v kazenski zakonik.


O.K. Se pravi, če sem samomorilec, ki je pred tem, da se bo razstrelil, MORAM imeti mobilca s sabo, ker drugače reskiram globo ?

Kolikšna bi morala biti kazen - bo 500 funtov dost ali si imel v mislih kaj strožjega ?
On the journey of life, I chose the psycho path.

kuglvinkl ::

No, taka neresena vprašanja si zastavljajo Nadzorniki. Slepa ulica.
Your focus determines your reallity

root987 ::

Potem takem še vedno ostane tista možnost, da doma spustiš v luft plinsko bombo, pa noben nadzor ne pomaga.
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell

Brane2 ::

Mogoče niti ne.

Recimo da imaš tak sistem, s katerim lahko backtraceaš zadeve in izslediš storilce.

Takrat policija preda papirje vojski, ki prevzame primer. Te ne zanima več sam storilec, ampak njegovo ozadje.
Zato potrka na vratih ustrezne države in povpraša, kako to, da ta država dovoljuje urjenje teroristov. Saj koneckoncev tu ne gre za enega ali dva človeka, temveč bistveno večji ustroj.

Tej državi ponudi izbiro, nekako v tem stilu:

-vaša zakonodaja in policija šepata
- z vašega ozemlja se vršijo napadi na nas
- od normalne države pričakujemo, da je sposobna nadzirati svoje ozemlje
-če tega ne zmorete, se bomo mi lotili stvari, na način kot nam odgovarja,vendar v obsegu, kot ga vi predlagate
-Če bomo zaznali pomanjkanje volje, bomo stvari začeli urejati povsem po svoji volji

Sincerely yours,

xxx

Skratka, IMHO ni nujno potrebna Waserrdicht obramba, če jo dopolnjuje možnost resno destruktivnega odgovora.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

TESKAn ::

Proti bombam bi raje imel elektronske 'snifferje', ki bi zavohali eksploziv, kot velikega brata v mobitelu. Kamere v Londonu pa pomagajo - manj kriminala, tatove lahko identificirajo,...je bila enkrat oddaja na discoveryju, hidden, kjer so govorili o londonskih kamerah - kriminal je upadel za več kot 40%.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

jype ::

Kriminala zaradi represije nikoli ni manj. Ce si v stanju izvajat kriminal, ga bos v vecini primerov pac izvajal, ne glede na posledice. Seveda pa bos namesto v Londonsko podzemno sel raje v kaksno temacno ulico, ker tam ni kamer.

Meni se ne bi zdelo sporno montirat kamere na podzemno, samo to predstavljat kot resitev za porast kriminala se mi zdi pa smesno. Da se bom na podzemni pocutil varno, ko bom priplezal ven me bo pa junkie s krepelcem po glavi, ker kamer ni vec.

Vsekakor vsem civiliziranim dezelam se vedno manjka zelo ucinkovit nadzor nad nadzorniki, ki bi vsaj do neke mere resil tezavo vedno mocnejsega vdiranja v zasebnost.

Luka Percic ::

"Fant, ne nabijaj o terorizmu, če ne poznaš nekih osnov iz katerih izhaja ta pojem. Lahko si prebereš kakšno knjigo na to temo ali pa vsaj kakšen wiki, potem pa govori kaj je bedarija in kaj ne."

Ne boš verjel. Moje zadnje nabijanje o tej temi je v celoti potegnjeno iz knjige.
Kdo že premalo bere?

Daedalus ::

Tej državi ponudi izbiro, nekako v tem stilu:

-vaša zakonodaja in policija šepata
- z vašega ozemlja se vršijo napadi na nas
- od normalne države pričakujemo, da je sposobna nadzirati svoje ozemlje
-če tega ne zmorete, se bomo mi lotili stvari, na način kot nam odgovarja,vendar v obsegu, kot ga vi predlagate
-Če bomo zaznali pomanjkanje volje, bomo stvari začeli urejati povsem po svoji volji


Pa sej to se dogaja. Tako se vrši pritisk na države ala Sirija, Egipt, Iran... Problem je v tem, da boš težko urejal stvari po svoji volji in se tako upravičil pred lokalnim prebivalstvom (primer - Irak). Ljudstvo se pač vedno postavi ali na stran svojega voditelja ali pa na stran države. In tudi svojemu prebivalstvu boš težko dokazal, da je "kolateralna škoda" takih posegov še sprejemljiva (poglej javno mnenje v ZDA o Iraku).
Sploh zato, ker bi moral za dokazovanje svoje stvari uporabit mnogokrat tajne dokumente, kar ti ne bi koristilo. Tako da tak pritisk s poskusom vmešavanja v notranje razmere države se ti ne bo najbolj obnesel. V končni fazi se lahko ljudstvo zopet obrne v ekstrem (primer predsedniških volitev v Iranu) in tako ugotoviš, da si naredil več škode, kot koristi.
Poleg tega ne moreš vedno kriviti kr celotne države za ene par ekstremistov, ki so se ti prišli razstrelit na dvorišče. Potemtakem mamo na Zahodu tudi ene par bolanih držav...kr spomni se, v koliko državah EU so in ponekod še vedno delujejo teroristične organizacije. Kaj čmo pol Irski in Španiji tudi težit s spiskom zahtev? Sej navsezadnje njihovi teroristi ogrožajo nič hudega sluteče turiste, a ne?
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Keyser Soze ::

Ne boš verjel. Moje zadnje nabijanje o tej temi je v celoti potegnjeno iz knjige.


NE bi rekel. Če pa že... Pa zamenjaj knjigo. Science fiction ne opisuje najbolje terorizma.

Brane2 ::


Pa sej to se dogaja. Tako se vrši pritisk na države ala Sirija, Egipt, Iran... Problem je v tem, da boš težko urejal stvari po svoji volji in se tako upravičil pred lokalnim prebivalstvom (primer - Irak).


Saj ti ni cilj uupravičevanje pred tujim ampak tvojim prebivlastvom. Pred tujim pač svoje metode upravičuje tuji cesar.


Ljudstvo se pač vedno postavi ali na stran svojega voditelja ali pa na stran države. In tudi svojemu prebivalstvu boš težko dokazal, da je "kolateralna škoda" takih posegov še sprejemljiva (poglej javno mnenje v ZDA o Iraku).


1. JAvno mnenje o Iraku niha. Enkrat prevladuje ena stran, drugič druga.

2. Kakšno misliš, da bi bilo javno mnenje o Iraku, če bi Bush lahko prepričljivo straceal 9/11 napadalce do Huseina?

3. Saj se ne bi lotil tega tako kot se je Bush Iraka. Stvari bi izpeljal postopoma, pod prisotnostjo kamer. V Sirijo/Iran/wherever bi poslal tipa ala Michael Moore, ki bi v spremstvu kamer simbolično potrkal na vrata napadalčevih sorodnikov in povprašal, kaj si oni mislijo o napadu, kakšen je bil njihov odnos do napadalca itd. Če bi dobi prepričljiv odgovor (= osamljena duša, ki je napadla povsem sama itd), O.K. Hvala in nasvidenje. Če ga ne bi, bi se obrnil na lokalno policijo. Povprašal bi, kako to, da se jeim dogaja delovanje teroristov pod nosom in ali mogoče rabijo pomoč. In ko bi tipa tudi tam odpikali, bi šel vljudno na lokalno samupravo, če ta obstaja itd- vse go vrha države.
Če tudi takrat ne bi konstruktivno rešil problema, bi pač uporabil bombnike...


Sploh zato, ker bi moral za dokazovanje svoje stvari uporabit mnogokrat tajne dokumente, kar ti ne bi koristilo.


Eh. Tajni dokumenti imajo itak rok trajanja. Bi pač upporabil metode, ki jih uporablja policija za povratnike. Enkrat bi nekoga ujel z gatmai na kolenih in od takrat bi imel avtomatskega krivca za vsako s*anje. Ko bi se kaj zgodilo, bi se samo vprašal ali obstaja kak težek razlog, da moj defaultni krivec tu ni imel prstov zraven...


Tako da tak pritisk s poskusom vmešavanja v notranje razmere države se ti ne bo najbolj obnesel. V končni fazi se lahko ljudstvo zopet obrne v ekstrem (primer predsedniških volitev v Iranu) in tako ugotoviš, da si naredil več škode, kot koristi.


Kam se bo ljudstvo obrnilo, je njegova stvar. Tako kot je tvoja stvar smer volje tvojega ljudstva.
In to bo po nekaj takih napadih prav bolelo nekaj za voljo Iranskega ljudstva...


Poleg tega ne moreš vedno kriviti kr celotne države za ene par ekstremistov, ki so se ti prišli razstrelit na dvorišče.


Saj jh ne bi. Bi oa pričakoval polno in dobro sodelovanje. Od države se pričakuje, da je sposobna nadzorat svoje ozemlje.

Če tega ne more:

-je to sploh država ?
-ali se v tem primeru od drugih držav pravzaprav ne zahteva,d a vzpostavijo nadzor na nenadzorovanem ozemlju in tako odklonijo nevarnost zase ?


Potemtakem mamo na Zahodu tudi ene par bolanih držav...kr spomni se, v koliko državah EU so in ponekod še vedno delujejo teroristične organizacije. Kaj čmo pol Irski in Španiji tudi težit s spiskom zahtev?


Ja. Ko bo razmerje moči ustrenzo in bodo njihove bande delale solidno škodo na našem imetju, vsekakor.


Sej navsezadnje njihovi teroristi ogrožajo nič hudega sluteče turiste, a ne?


1. To je malo drugače odzadnjega napada, ki se ni zgodil v tujini ampak na tleh napadenega.
Ta se napadu ni mogel racionalno izogniti z izogibanjem znanim rizičnim zonam.


2. Večina napadov IRAe (če ne vsi) so bili usmerjeni v angleško vojsko in policijo ter kolaborante.
Tale zadnji napad AlKaide je bil usmerjen ravno na civiliste.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

Saladin ::

Praktično vsi samomorilci v svojem okolju so iz višjih slojev.


Vodje, in to karizmatični vodje, so res večinoma iz bogatejših slojev. In ti so ponavadi pravi fanatiki, saj nimajo zdravega razuma oz. veze z realnostjo, ko še danes povsod vidijo križarje. So tudi totalno neumni, ko namerno ubijajo ljudi, ki jim hočejo resnično pomagati.
AMpak imajo karizmo in reven, neizobražen narod in vsak izmed njih je potencialen terorist.

Treba odstranit vzroke terorizma in ne le zdravit njene posledice.
Dobro je kar nosi največ svobodne koristi/najmanj bolečine čim več sentientom
na najhitrejši, najvarnejši in najbolj moralen način za najdaljše obdobje.
"Utilitarianizem po Saladinovo"

Keyser Soze ::

Tale zadnji napad AlKaide je bil usmerjen ravno na civiliste.

A London? Sicer nočem nič negirat. Le to je, da vem, da so takšne preiskave kar obsežne in je potrebno veliko truda, da se najde krivce(osumljenjce - ni niti treba, da so obsojenci). In me ponavadi razkuri sklepanje, ki izhaja iz predvidevanja, da je terorizem = Al-Kaida. Pa čeprav imaš link iz CNNa, da oni tako mislijo, ali pa izjavo Busha oz. Blaira in kakšnega čudnega politika. So rezultati raziskave že znani?

P.S.: Še nekaj kar sem ravno prebral, pa se mi zdi zanimivo.

Tej državi ponudi izbiro, nekako v tem stilu:

-vaša zakonodaja in policija šepata
- z vašega ozemlja se vršijo napadi na nas
- od normalne države pričakujemo, da je sposobna nadzirati svoje ozemlje
-če tega ne zmorete, se bomo mi lotili stvari, na način kot nam odgovarja,vendar v obsegu, kot ga vi predlagate
-Če bomo zaznali pomanjkanje volje, bomo stvari začeli urejati povsem po svoji volji

Sincerely yours,

xxx


Se ti ne zdi, da ima tudi ciljna oz napadena država rahle probleme z učinkovitostjo VOS(varnostno obveščevalne) in da ni sposobna nadzirati svojega ozemlja. Torej...

Zgodovina sprememb…

Brane2 ::


Se ti ne zdi, da ima tudi ciljna oz napadena država rahle probleme z učinkovitostjo VOS(varnostno obveščevalne) in da ni sposobna nadzirati svojega ozemlja. Torej...


Je razlika med tem,da na tvojem ozemlju izpeljejo uspešen napad in med tem, da si gostitelj terena in opreme za usposabljanje tega folka.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

Keyser Soze ::

Celice povečini usposabljanje izvajajo na tleh matične države, kjer tudi izvajajo napade. So seveda izjeme.

P.S.: Da ne rečemo, da je velik del usposabljanja tudi sama izvedba. Material oz. sredstva pa so tako ali tako široko dostopna. V razvitih državah še toliko bolj(celo legalno).

Daedalus ::

Saj ti ni cilj uupravičevanje pred tujim ampak tvojim prebivlastvom. Pred tujim pač svoje metode upravičuje tuji cesar.

Mnja, pol se ti pa v primeru okupacije dogaja to, kar se Amerom v Iraku. Ki so mislili, kako jih bodo ljudje sprejeli z venci in pozdravi, pol jih je pa nezanemarljiv del prebivalstva pozdravil (in jih še) z dinamiton okol pasu. Ni tako preprosto, kot hočeš prikazati. Še zdaleč ni tako preprosto. In v bistvu sploh tale izjava kaže na zvrhano mero naivnosti v tvojem pisanju:


Saj se ne bi lotil tega tako kot se je Bush Iraka. Stvari bi izpeljal postopoma, pod prisotnostjo kamer. V Sirijo/Iran/wherever bi poslal tipa ala Michael Moore, ki bi v spremstvu kamer simbolično potrkal na vrata napadalčevih sorodnikov in povprašal, kaj si oni mislijo o napadu, kakšen je bil njihov odnos do napadalca itd. Če bi dobi prepričljiv odgovor (= osamljena duša, ki je napadla povsem sama itd), O.K. Hvala in nasvidenje. Če ga ne bi, bi se obrnil na lokalno policijo. Povprašal bi, kako to, da se jeim dogaja delovanje teroristov pod nosom in ali mogoče rabijo pomoč. In ko bi tipa tudi tam odpikali, bi šel vljudno na lokalno samupravo, če ta obstaja itd- vse go vrha države.
Če tudi takrat ne bi konstruktivno rešil problema, bi pač uporabil bombnike...


V Siriji ne boš dobil dovoljenja za snemanje v take namene, mi lahko kr vrjameš. Policija ne bo sodelovala. Pravzaprav cela država ne bo sodelovala - navsezadnje govorimo o državi, ki obstoj Izraela ne priznava. In kaj bi rešil z bombniki? Ničesar - ob prvem večjem številu civilnih žrtev bi teroristični agitatorji in nabiralci novih "talentov" imeli dela čez glavo. Ti pa tudi... Ni tako preprosto, še enkrat.

Javno mnenje o Iraku resda niha. Samo zadnje čase je bolj down, kot bi si Bush želel. Kljub vsej propagandi, ki jo zganjajo okoli Iraka. Počasi bo padel tudi mit o nevarnosti, ki jo je baje Saddam predstavlal - ga bojo preglasile številke umrlih vojakov - in takra bojo republikanci za kak manda ali dva zgodovina.


Eh. Tajni dokumenti imajo itak rok trajanja. Bi pač upporabil metode, ki jih uporablja policija za povratnike. Enkrat bi nekoga ujel z gatmai na kolenih in od takrat bi imel avtomatskega krivca za vsako s*anje. Ko bi se kaj zgodilo, bi se samo vprašal ali obstaja kak težek razlog, da moj defaultni krivec tu ni imel prstov zraven...


To se dela tudi zdaj. Baje je Al Zarkavi taka faca, da je vpleten kr v vse napade v Iraku. Samo problem rata, ko se začne kdo spraševat o smislu takega žrtvenega kozla - in sploh, ko ti ga nikakor ne rata vlovit. Pol si pa moraš iskat vedno novega dežurnega krivca...in javnost se začne spraševat, če si sploh kompetenten voditelj, da te en tak zeza v glavo. Posledice so znane, a ne?

Kam se bo ljudstvo obrnilo, je njegova stvar.
... in tvoj problem, če se proti tebi.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Brane2 ::


Celice povečini usposabljanje izvajajo na tleh matične države, kjer tudi izvajajo napade. So seveda izjeme.




e pravi, sovrag je verjetno notranje narave ?

Potem je verjetno optimalen odgovor ostra kontrola vseh, sploh pa tujcev.

Čeprav nekako ne verjame, da niso dobili obilne pomoči od zunaj, če že ne tudi ljudi.

Vsaj tako je razumeti prve izjave (iskanje Xxxx maročana itd)...
On the journey of life, I chose the psycho path.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

poweroff ::

3. Saj se ne bi lotil tega tako kot se je Bush Iraka. Stvari bi izpeljal postopoma, pod prisotnostjo kamer. V Sirijo/Iran/wherever bi poslal tipa ala Michael Moore, ki bi v spremstvu kamer simbolično potrkal na vrata napadalčevih sorodnikov in povprašal, kaj si oni mislijo o napadu, kakšen je bil njihov odnos do napadalca itd. Če bi dobi prepričljiv odgovor (= osamljena duša, ki je napadla povsem sama itd), O.K. Hvala in nasvidenje. Če ga ne bi, bi se obrnil na lokalno policijo. Povprašal bi, kako to, da se jeim dogaja delovanje teroristov pod nosom in ali mogoče rabijo pomoč. In ko bi tipa tudi tam odpikali, bi šel vljudno na lokalno samupravo, če ta obstaja itd- vse go vrha države.
Če tudi takrat ne bi konstruktivno rešil problema, bi pač uporabil bombnike...


S tem se strinjam. To tudi ne bi bilo v nasprotju z mednarodnim pravom. Lepo pač poveš kje je problem in prosiš, da ga rešijo. Če ga ne, malo pritisneš. Itd.

Ampak cilj mora biti rešitev problema, ne na silo iskanje vzroka za vojno. Pri Iraku je šlo za to drugo... Irak je sodeloval z inšpektorji. Je popuščal.

ZDA pa WMD ni zanimalo - hoteli so izgovor za vojno.
sudo poweroff

Brane2 ::


V Siriji ne boš dobil dovoljenja za snemanje v take namene, mi lahko kr vrjameš. Policija ne bo sodelovala. Pravzaprav cela država ne bo sodelovala - navsezadnje govorimo o državi, ki obstoj Izraela ne priznava.


Saj ga ne rabiš. V tem primeru bi kamere posnele tipa, ki ga niti pod razno ne spustijo čez mejo in to je to. Civiliziran pristop je opravil svoje, sedaj pa pridejo druge variante na vrsto.


In kaj bi rešil z bombniki? Ničesar - ob prvem večjem številu civilnih žrtev bi teroristični agitatorji in nabiralci novih "talentov" imeli dela čez glavo. Ti pa tudi... Ni tako preprosto, še enkrat.


Če območje efektivno zapreš in na njem ponavljaš vajo v nedogled, če je treba, bi po moje dosegel marsikaj.


Javno mnenje o Iraku resda niha. Samo zadnje čase je bolj down, kot bi si Bush želel. Kljub vsej propagandi, ki jo zganjajo okoli Iraka. Počasi bo padel tudi mit o nevarnosti, ki jo je baje Saddam predstavlal - ga bojo preglasile številke umrlih vojakov - in takra bojo republikanci za kak manda ali dva zgodovina.


Možno. A to poslušam od 9/11 do sem. Stalno je tisto "no, jutri ga pa ne bo več". Pa so bile vmes celo ene volitve " na katerih bo ziher padel" -in folk ga je spet izvolil.


To se dela tudi zdaj. Baje je Al Zarkavi taka faca, da je vpleten kr v vse napade v Iraku. Samo problem rata, ko se začne kdo spraševat o smislu takega žrtvenega kozla - in sploh, ko ti ga nikakor ne rata vlovit.


Kdo pa pravi, da ga loviš ? Amerom ustreza,d aje za vse kriv Zarkavi in to ustreza tudi Alakidi, celo Zarkaviju- saj vsakih 15 minut pošilja okrog nova sporočila.

Sicer pa, who cares kako bo dejanjsko ime tipu, ki ga trenutno lovijo ?


Pol si pa moraš iskat vedno novega dežurnega krivca...in javnost se začne spraševat, če si sploh kompetenten voditelj, da te en tak zeza v glavo. Posledice so znane, a ne?


Saj to si vedel že pred napadom, da te bodo taki "zezali v glavo". Kaj si pričakoval ? Da ga bodo z vodenim iztrelkom seseuli skozi okno kopalnice med jutranjim umivanjim zob- ne da bi seveda povzročili kako škodo na bajti ?
Formula Amerov je, da bo Zarqavija konec, ko bodo Iračani prevzeli stvari na tleh. In če hočejo preživeti, bodo to morali.


Kam se bo ljudstvo obrnilo, je njegova stvar.
... in tvoj problem, če se proti tebi.


Jasno. Saj če prejemaš solidne davke svojega ljudstva in skrbiš med drugim za stanje vojske in policije, se do tebe pričakuje, da med drugim nosiš tudi ta rizik...
On the journey of life, I chose the psycho path.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

Daedalus ::

> Če območje efektivno zapreš in na njem ponavljaš vajo v nedogled, če je treba, bi po moje dosegel marsikaj.

Hja, zdaj pa to formulo oznani javno in glej odziv. Recimo, zagrozi Iranu z efektivnim zapiranjem države in ponavljanju vaje z bombniki. Sej ne pravim, da se je treba vedno in povsod in za vsako ceno izogniti oboreženemu spopadu. Samo z Vietnam napalm pristopom boš težko obdržal kredibilnot, potrebno za reševanje mednarodnih sporov. Pač ne moreš igrat arogantnega snagatorja, ker jih boš slej ko prej fasal nazaj. Že videno, mar ne?

Glede tvojega Moore pristopa - je preveč enostaven. Dalo bi se ga pa lepo izrabiti za prenehanje uporabe civiliziranega pristopa - užaljeno objaviš, da te v državo ne spustijo in jo čez en teden zbombaš. Hja, to je pa res primerna formula za reševanje konflikta. Ne moreš se vedno zanašati zgolj na silo, ker enkrat ti je bo zmanjkalo. Tud Ameri si trenutno (pa imajo najmočnejšo vojsko na svetu) ne morejo privoščiti še ene invazije. Je pa res, da bojo primer Iraka uporabljali kot grožnjo in za izvajanje pritiska.

Glede Zarkavija se očitno strinjama - čeprav je propaganda okoli njega IMO manj programirana, kot ti meniš. Trenutno je on, pol bo nekdo drug...in pol bojo neprijetna vprašanja. O tam, kako najmočnejša vojska, podprta z najboljšimi obveščevalci na svetu ne more vloviti dveh prdcev, ki jim "povzročata" težave.


Saj to si vedel že pred napadom, da te bodo taki "zezali v glavo". Kaj si pričakoval ? Da ga bodo z vodenim iztrelkom seseuli skozi okno kopalnice med jutranjim umivanjim zob- ne da bi seveda povzročili kako škodo na bajti ?


Mnja, samo če javnosti zadevo predstaviš kot večerni sprehod v maju, pol se pa razvleče v dolgotrajno in v cilju doseganja stabilnosti popolnoma neuspešno kampanjo - maš pa problem. Al trdiš, da Ameri nimajo pomislekov o dogajanju v Iraku? Odkod pol večkratni pozivi Rumsfeldu, da naj odstopi? Ziher ne zato, ker bi bil blazno uspešen, a ne?
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kar hočem rečti je, da je treba države, iz katerih hodijo teroristi v akcije spravit pod nadzor. Samo je treba pri tem biti precej preračunljiv in se ne lahkomiselno spuščat v vojaške kampanje. V bistvu je to IMO zadnje orodje, ko vse ostalo odpove. Je pa res, da pri pritisku ne smeš bit pussy ala EU, ki se z Iranom pogaja že dolgo brez vsakega uspeha.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Brane2 ::


> Če območje efektivno zapreš in na njem ponavljaš vajo v nedogled, če je treba, bi po moje dosegel marsikaj.

Hja, zdaj pa to formulo oznani javno in glej odziv.


Bolj realno bi bilo merit odziv, ko bi se kaj podobnega zgodilo v Ljubljani. Po moje takrat odziv sploh ne bi bil noben problem.


Recimo, zagrozi Iranu z efektivnim zapiranjem države in ponavljanju vaje z bombniki.


Saj grožnje ne rabiš. Rabiš samo ISO-9000 reševanje problemov. Čim imaš problem, ga analiziraš in se vprašaš, od kod je prišel, kdo mu je zagotovil vse potrebno itd in se lotiš počasi, preudarno, na srednje in dolge proge celotnega sistema in ne samo kmeta na šahovnici, ki je pač imel eksploziv na sebi...


Sej ne pravim, da se je treba vedno in povsod in za vsako ceno izogniti oboreženemu spopadu. Samo z Vietnam napalm pristopom boš težko obdržal kredibilnot, potrebno za reševanje mednarodnih sporov. Pač ne moreš igrat arogantnega snagatorja, ker jih boš slej ko prej fasal nazaj. Že videno, mar ne?


Kje je bilo to videno ? V vietnamu ? Preštej malo žrtve in si poglej, kako je danes s komunizmom v Vietnamu. Kaj pa recimo mobardiranje Srbije ? Ali pa prva zalivska vojna ?

Če misliš na Irak, imajo tu Ameri izgube predvsem kot policaji, ne vojaki. Tu so se lotili policijske akcije in ne samo vojaške in s tem sprejeli določene izgube. Zakaj, vedo sami, sedaj pa to vse bolj vidijo tudi drugi. Če Irak "shodi", bo to daleč najboljša ameriška investicija doslej.

Na srečo EU so ameri izvolili lutko, katere šefi so se ušteli in je sedaj tudi EU "zraven".




Glede tvojega Moore pristopa - je preveč enostaven. Dalo bi se ga pa lepo izrabiti za prenehanje uporabe civiliziranega pristopa - užaljeno objaviš, da te v državo ne spustijo in jo čez en teden zbombaš.


Pa saj temu je namenjen. Da vidiš, kdo se upa zajebavat s čisto prijaznim in razumnim stricem, ki je prišel samo po nekaj odgovorov...


Hja, to je pa res primerna formula za reševanje konflikta. Ne moreš se vedno zanašati zgolj na silo, ker enkrat ti je bo zmanjkalo. Tud Ameri si trenutno (pa imajo najmočnejšo vojsko na svetu) ne morejo privoščiti še ene invazije.


Trenutno. Pooleg tega, če plačuješ za najmočnejšo vojsko na svetu, mor ata vojska imeti nek namen, torej jo verjetno moraš uparabljati, drugače je ne rabiš.

Pa recimo da bi se Ameri pred leti odločili, da take vojske res ne rbijo več, ko je z RUsijo konec in bi jo razpustili. Misliš, da bi brez Ameriškega pritiska problemi EU z zaostalo okolico upadli ali narasli ?
Kdo bi urihtal Balkan ?


Je pa res, da bojo primer Iraka uporabljali kot grožnjo in za izvajanje pritiska.


Če Irak shodi, ga bodo uporbljali kot prijateljsko okolje, s katerim bodo sodelovali in od koder se bodo lahko lotili koga drugega, pa še kaj. Kako bo Alkaida etc pojasnila folku, zakaj imajo kar naenkrat Iračani bistveno boljše prihodke od vseh ostalih v okolici ?


Glede Zarkavija se očitno strinjama - čeprav je propaganda okoli njega IMO manj programirana, kot ti meniš. Trenutno je on, pol bo nekdo drug...


Pa saj to vesta obe strani in tudi pravzaprav vsi ostali.


in pol bojo neprijetna vprašanja.


Saj ta vprašanja so že bila 1.000.000 krat v US in tujih medijih. Nič novega.


O tam, kako najmočnejša vojska, podprta z najboljšimi obveščevalci na svetu ne more vloviti dveh prdcev, ki jim "povzročata" težave.


Že Bushie je zddavnaj rekel, da je OBL praktično nepomemben in da ne misli tratiti časa s tem, da bo lovil nekega prdca po gorovju. Reku je, da se bodo problema lotili celovito. Kar se teh tipov tiče, jih bodo pa verjetno dobili prej ali slej.


Mnja, samo če javnosti zadevo predstaviš kot večerni sprehod v maju, pol se pa razvleče v dolgotrajno in v cilju doseganja stabilnosti popolnoma neuspešno kampanjo - maš pa problem.


Nikoli nisem zasledil, da bi kdo od vpletenih bleknil kaj takega. Rekli so, da se ne bodo vezali na roke in da bodo ostali toliko, da poštimajo probleme.


Al trdiš, da Ameri nimajo pomislekov o dogajanju v Iraku? Odkod pol večkratni pozivi Rumsfeldu, da naj odstopi? Ziher ne zato, ker bi bil blazno uspešen, a ne?


V demokraciji je tako, da vedno nekdo vpije, da je treba oblast zamenjat. Če pa kdo dejanjsko odleti, je odvisno od večinskega interesa, in tega zaenkrat ni, saj je Rumsfeld še na položaju.

To je povsem normalno in če bi kdo od naših en teden nazaj v Afganistanu ostal invalid, bi se kdo takoj začel dreti "zaprimo ministra za obrambo".


Kar hočem rečti je, da je treba države, iz katerih hodijo teroristi v akcije spravit pod nadzor. Samo je treba pri tem biti precej preračunljiv in se ne lahkomiselno spuščat v vojaške kampanje. V bistvu je to IMO zadnje orodje, ko vse ostalo odpove. Je pa res, da pri pritisku ne smeš bit pussy ala EU, ki se z Iranom pogaja že dolgo brez vsakega uspeha.


Saj tako nekako sem mislil.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

V Britaniji aretirali nevarnega "terorista" s prenosnikom (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Varnost
13814880 (9018) techfreak :)
»

Notranji ministri soglasno o hrambi prometnih podatkov

Oddelek: Novice / Zasebnost
443807 (2949) poweroff
»

Nevarnost terorizma v Sloveniji? (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
895982 (4264) poweroff

Bin Laden Evropi ponudil premirje (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
1698844 (6586) BigWhale
»

Od Spanije, do bliznjega vzhoda... :) (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Problemi človeštva
30714994 (11140) kuglvinkl

Več podobnih tem