» »

Od Spanije, do bliznjega vzhoda... :)

Od Spanije, do bliznjega vzhoda... :)

antonija ::

@Brane2: pomojem ne marajo silet killerjev zato ker so prevec silent. Pa mislm da ma tud vsak vlak luftanje narjen (tud ce so okna zaprta), tiste male piksne pa tud nebi tolk hitr vn pihale plina ker bi se prevec slisalo piskanje in bi kdo naredu uzbuno. Bi ble pa vrjetno velik bolj ucinkovite kot pa exploziv, to pa ziher. Kot alternativo bi pa tud kaksna plinska bomba dobr delala v tunelu, ker bi skurla vse kar je v tistem trnutko noter. Na eni strani pride vlak not, da drugi pa pecena klobasa ven... Sej vem da se slis kruto, sam tko je. Zahodne drzave so izumile taka orozja, zdej jih pa nucajo "necivilizirani". Koji ku§ac jim je sploh biu delat pehotne mine pa nevemkaksne explozive, ker z njmi itak niso kej prevec mogl narest, razen da so drugim grozil kolk so mocni in strasni.

Se pa strinjam da bi blo treba take dogodke mal bolj resno preganjat. Sej ne da so zdej popustljivi, ampak nisem pa vidu velik muslimanov ki ob takih dogodkih hodjo okol s sklonjeno glavo... Vrjetn zato ker v koranu pise da ce se je neki nardil ker je tko njihov alah hotu, pol ze more bit res... Zalostno, res.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

attackiko ::

attackiko: Neverodostojni rezultati. Pri anketah mora VEDNO pisati način izbiranja populacije.


Mislim, da pri BBCju niso ravno taki nesposobneži, da bi študijo naročili pri nekih amaterjih.

No drugače pa 10 sekund googlanja prinese tale link, ki ovrže vse tvoje smešne očitke.

Sprijazni se - od sedaj bomo tukaj uporabljali izraz "osvoboditev Iraka" :D

attackiko ::

Aja pa še komentar analitika iz "Center for Strategic and International Studies" v NYT:

Osama bin Laden and other Islamists had identified Spain as a priority target years before the Iraq war. Under Muslim law, no land conquered by Islam may legitimately come under non-Muslim rule. For the fanatics, Spain is still Al Andalus of the Middle Ages, which must be re-claimed for Islam by immigration and intimidation. Even if the bombs were placed by Islamists, the idea that Spain was attacked solely because of Mr. Aznar's support for the Iraq war is simply wrong.

cirecire ::

Zahodne drzave so izumile taka orozja, zdej jih pa nucajo "necivilizirani". Koji ku§ac jim je sploh biu delat pehotne mine pa nevemkaksne explozive, ker z njmi itak niso kej prevec mogl narest, razen da so drugim grozil kolk so mocni in strasni.


V zgodovini je bilo vedno glavno merilo moči neke civilizacije tehnološka in vojaška razvitost. Tako bo vedno tudi ostalo. Lahko se ti odpoveš vsemu orožju pa bo vedno na svetu nekdo, ki se mu ne bo odpovedal in te bo slejkoprej prišel podjarmit.

A ti misliš, če bi Arabci imeli takšno orožje kot zahod, da ga ne bi uporabili. Danes uporabljajo plastični eksploziv. Ko bodo imeli možnost bodo pa anthrax ali pa sarin.

Odin ::

Nekaj bo zgleda slej ko prej treba ukrenit glede teh skrajnezev. Zdaj so se se na Francijo spravili.

cirecire ::

Mislim, da Francijo najhujše še čaka.V Franciji je 5 mil. muslimanov. Mislim, da bo ravno Francija v prihodnosti imela največ problemov z islamskim terorizmom.

Jst ::

attackiko: Hvala za link. Vendar vas vseeno ne razumem. Eno od mojih življenskih načel je: prepričaj se na lastne oči. Po defaultu ne verjami nobenemu, dokler se sam ne prepričaš.

> Sprijazni se - od sedaj bomo tukaj uporabljali izraz "osvoboditev Iraka"

Zaradi meni ti uporabljaj kakršne koli izraze pač hočeš. To zame ni bila osvoboditev, ker je v eni državi preveč različnih narodov, da bi na kakršnkoli način lahko zavzeli to stališče. Pa sej vemo kako je nastal Irak.

> ...which must be re-claimed for Islam by immigration and intimidation.

Zadevi ki Thomas reče Independent, uporabljam jaz ta izraz za medijsko propagando Ameriške zunanje politike. Totalen Bullshit. A potem ti trdiš, da so Bosanci, ki so muslimani, in ki so prišli z namenom Slovenijo delati (in zaradi političnih razmer), v bistvu zaradi širitve Islama??? Iracionalni nacionalizem.

> V zgodovini je bilo vedno glavno merilo moči neke civilizacije tehnološka in vojaška razvitost.

Hehe, merilo moči se v bistvu od živali ne razlikuje prav dosti. Vsaka žival ima dve primarni (fiziološki) potrebi. To sta potreba po hrani, pijači in spanju. Druga je pa reprodukcija. Da bi čimbolj zadovoljili te potrebi je potrebno obvladovanje čimvečjega ozemlja. Več hrane. Posledično večja možnost za hranjenje in reprodukcijo. Že dr. Freud (ki ga jaz osebno zelo spoštujem) je to ugotovil. Človek je pa to podedoval od živali. Kar pa posledično pride, je pa ta tvoja ugotovitev. Vendar, je pa ena napaka. Že, da lahko človek z tehnologijo in vojaško močjo obvladuje večje ozemlje, vendar so tukaj različni dejavniki. V današnji civilizaciji se je spremenilo samo to, da je projekcija tega - tržišče, ker smo potrošniška družba. Vendar to pa ne velja za middle east. Kot si že sam ugotovil. Kaj iz tega sledi. Konflikti interesov, teroristični napadi in vojne. Ker se vzhod ne more meriti z tehnologijo in vojaško močjo so ugotovili drug način - teroristični napadi. Povsem razumljivo, če gledaš na celotno sliko. Navdih za takšno razmišljanje je pa New Kind Of Science. Z manjšim inputom ima vzhod večji output. Mogoče bi se dalo celo matematično formulo napisati. Na drugi strani pa imamo zahod, ki vlagajo nepredstavljivo veliko denarja za večanje vojaške moči. Velik input in tudi velik output. Ampak razmerje med input/output je pa pri vzhodu večje. Kajne Thomas, AI bi po subtilnejši analizi trenutni razmer izračunala enako. Evolution baby.

Pa da ne bo kdo mislil, da podpiram teroristične napade! Najhujša oblika kršenja človekovih pravic!!! Smisel mojega posta je samo moje razmišljanje na celotno zadevo. Ne vidim pa tudi smisla čezmernega vlaganja v vojsko, ker bi se ta denar lahko uporabil za koristnejše namene. To je barbarsko. Ampak še enkrat poudarjam: Trenutna WAT politika se NE bo izkazala za pravilno, ker samo požiga muslimane, da zavržejo smisel islama in potem zagovarjajo skrajneže na islam (ki pa sam po sebi nima nobene zveze z celotno zadevo). Kar je pa voda na mlin takšni politiki.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

BigWhale ::

Od teme ste zmerno do pretezno oddaljeni...

:)

cirecire ::

potem ti trdiš, da so Bosanci, ki so muslimani, in ki so prišli z namenom Slovenijo delati (in zaradi političnih razmer), v bistvu zaradi širitve Islama??? Iracionalni nacionalizem.

Eno in drugo. Sem so prišli delat in širit islam. Saj tega niti sami ne skrivajo. Saj niso pustili islama v Bosni. A mi lahko pokažeš kakšnega muslimana v Sloveniji, ki se je spreobrnil v kakšno drugo vero?

antonija ::

@cirecire: Jst ti lahk! Mam eno kolegico ki ma starse zagrizene muslimane in se je odselila od doma ker ji niso pustil bit nemuslimanka. Sicer ji zdej mal tezje gre ker se studira in komi sfolga z dnarjem, ampak pravi da se ne mesli preselit nazaj k tastarim ce misljo se naprej isto delat.

@vsi-ki-ste-zmerno-do-pretezno-ksenofobicni: Posplosevanje v stilu "vsi bosanci so prisli k nam kradet delovna mesta in sirit islam" je zgreseno. Isto bi lahko rekli da slovenci ne maramo islama in da zato zelimo izgnati vse bosance ven iz slovenija. Pa vemo da je kar nekaj slovencev in slovenk porocenih z bosanci in bosankami. In ta del populacije se gotovo ne strinja s takimi izjavami.
Nasploh se pa na temle forumu pojavlja pescica prekleto glasnih nestrpnezev, ki s spretno retoriko poskusajo skriti svojo agresivnost do drugacnih pod druge pojme, kot so boj proti terorizmu in clovekove pravice in podobne stvari. Vsekakor se strinjam da boj proti terorizmu mora bit, ker v nasprotnem primeru je terorizem ze zmagal. Tud clovekove pravice zagovarjam in jih uveljavljam ko mam obcutek da mi jih kdo krsi. Ampak cist enako mora veljati za vsakega cloveka na tem planetu, pa naj bo musliman al pa kristja al pa budist al pa marsovec al pa pingvin al pa ateist al pa karkolzepacobstajaodvsehvernatemsvetu. Ce lahko eni tko gorece vpijejo da jih je treba zascitit pred zlobnimi skrajnezi iz vzhoda (in juga), pol lahko tud drugi vpijejo da jih je potrebno zascititi pred zlobnimi kapitalisti iz zahoda (in severa). Seveda nobena od obeh extremnih skupin nima prav, ampak je treba najdet eno srednjo pot ki bo obojim enako upostevala pravice.
Ce pa slucajno taka pot ne obstaja, pol je pa pomojem sa najbols da gremo direkt na noz: Krscanstvo vs. Islam, cefurji vs. necefurji, komunisti vs. kapitalisti,.... Se zmeno da se bomo par let klal dokler ne bo mocnejsi zmagal in bo sibkejsi izbrisan iz tega sveta. Pol pa vsakega ki nasprotuje mocnejsemu direkt ustrelit pa je zadeva resena. Vesoljni clovek bo zivel happilly ever after. NOT!!! To je Hitler naredu pa se ni obneslo. Ce mate kej pameti dejte mal premislt preden dajete take izjave pa bo kuj mal lepsi tale nas bogi svet.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

attackiko ::

Evo, malo predaha s karikaturo, ki se nanaša na dano temo :)

Jst ::

> Sem so prišli delat in širit islam.

Od kje ti pa ta informacija?


> Saj tega niti sami ne skrivajo.

Nasprotno! V intervjiju v sobotni prilogi prejšnjega dela, je Osman Djogic izjavil, da niso oni tukaj, da širijo islam. In da nobenega ne silijo v Islam.


> Saj niso pustili islama v Bosni.

Tako kot je antonija povedal; samo in le zaradi takih ksenofobov!


> A mi lahko pokažeš kakšnega muslimana v Sloveniji, ki se je spreobrnil v kakšno drugo vero?

V ateizem? Sure!
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Thomas ::

No bom jest povedal, kako gledam:

Vsak, ki se je sem priselil iz Bosne ali od koderkoli, je po pravicah enak vsem ostalim državljanom. Če seveda je državljan.

Tako čistokrvnemu Štajercu ali Gorenjcu 7 rodov nazaj, kakor Bosancu, ki je dobil državljanstvo Slovenije leta 2004, naj bodo nekatere religije ali ideologije dovoljene, druge prepovedane.

Ortodoksni Islam je na listi prepovedanih zadev, ker je antidemokratična ideologija. Prav tako neonacizem ali Leninizem.

Kdor nabija fuzbal je samo sam odgovoren za svoje zobe in kosti. Kdor ga ne, sam za svoje odvišne kile. Individualna zadeva in svoboščina.

A bi lahko to zapopadli tisti, ki bi radi meni naprtili "ksenofobijo"?
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

antonija ::

@Thomas: V tvojem primeru gre za preveliko posplosevanje Islama. Kolikor je meni znano niso vsi muslimani najbolj nvduseni nad ortodoksnim Islamom, ki je tudi prepovedan. Ce bi bli, pol bi vrjetno meli velik bolj agresiven odnos do drugih vernikov kot pa ga majo sedaj.
Se mi pa zdi prav da so religije/ideologije, ki vsebujejo zatiranje dolocene populacije, prepovedane. Tko kot Islam iz afganistana. Tisto ni bla vec nobena vera ampak sam se izkoriscanje religije za oblast. To bi blo treba prepovedat. Ubistvu sploh ni vazn kero religijo izberes. Vse kar rabis je en beden koscek nasega planeta, kjer ljudje zivijo prakticno v srednjem veku. Vzames par ravnih mladcev, jim kaksno leto tumbas kolk je "input chosen religion here" oh-in-ah in sploh najbolj super kaj jih je. Ko jim to vcepis v glavo jim pa sam se poves da je na drugi strani planeta en grdi moz ki hoce zrusit "input chosen religion here". Seveda bo vsak tak predelan mladec ratu lean mean killing mashine in bo, ce bo treba (treba bo pa samo in izkljucno ce mu bos ti tko reku), tud nase pripeu par kil exploziva in se pognal v zrak da doseze plemeniti cilj za katerega si ga naucil. In seveda ko se grdi moz odzove na napad z agresijo, potrebujes cisto malo cenzure in krativnosti da preostale mladce prepricas da zdej je pa res vojna in da je treba vse narest da jim ja ne bo kdo vzeu "input chosen religion here".

Skratka ne gre za nobeno voljno med dvema religijama al pa kej podobnega. Gre za to da majo sincki bogatih sejkov prevec dnarja in pameti ki ju narobe porabljajo. Namest da bi probal pomagat drzavam iz kerih so pa ksno fabrko postavt (sole pa bolnce tud ponavad ne skodijo) se grejo dr.Evil nacrte "How to dominate the world". In za to izrabljajo revne mladce ki itak nikol niso nic mislil (pa so bli bogi pa lacni), pol jim pa tud ni treba nc mislit (pa niso vec lacni pa se velik cilj majo pred sabo: kar jim pac nabluzis).

Zdej pa ce je to razlog da se islam prepove, pol men tle neki ne stima. Pol je treba prepovedat orozje ker ga eni izkoriscajo za ("nezakonito") ubijanje. To kar se zdej dela zdravljenje simptomov (in nabiranje dnarja in drugih dobrin kokr se le da). Ce bi pa en meu tolk jajc (in tolk majhen ego da bi preziveu s samo nekaj miljoni dolarjev, ne pa mnogo miljardami) da bi OC tisto populacijo ki je danes najprimernejsa za "alahove borce", pol pa tud sejkovi sineti nebi mel vec sans ker nebi mel budal ki bojo namesto njih bombe podstavljali.

Zadevo je treba resiti pri vzroku, ne pa zdravit posledice. Zato tud nobenmu ni MS tolk vsec, ker nardijo neki pol pa oblize gor limajo...
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: antonija ()

Thomas ::

Prepove se samo ortodoxen "wahabbi" islam. Če bi kakšen Bosanec, Turk, Albanec, Palestinec ... še vedno molil Allaha, ki ne zahteva zbrisanje nevernikov, ki ne odreka ženskam enakih pravic da hodijo odkrite okoli in podobno - naj samo izvoli!

Ne Islam in ne Satanizem ne moreta biti prepovedana, če sta družbeno benigna. Če pa nista, če predstavljata realno grožnjo, je pa to nujno.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Dr Evil ::

se grejo dr.Evil nacrte "How to dominate the world






oops zdaj si me dobila.:D :D

Thomas ::

> oops zdaj si me dobila.

Pazi Dr. Evil. Antonija se samo oblači v ženske cunje! :D
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Dr Evil ::

lol:D >:D

antonija ::

@Dr Evil: Thomas je rsno mislu: Nism te dobila ampak sm te dubu. :8) Pa ce sm oblecen al pa ne....:D
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Dr Evil ::

No sej nisem mislil tak.But who cares?:D

Brane2 ::

Če se še malo vrnemo na topic: deseta bomba (2x vecja od ostalih) je bila ocitno namenjena policajem. Detonator v njej ni samo odpovedal, ampak je bil namenoma nastavljen na "bujenje" 12h za ostalimi eksplozijami.

Očitno so napadalci predvideli, da se bo preostala prtljaga zbirala in pregledovala in očitno policaji niso butasti samo v vicih.

Bombo so "našli", ko se je v njej sprozila melodija alarma in je policaj odprl torbo. :D

Se mi pa vprasaje, ki sem ga prej zastavil, sploh ne zdi neumno. Kot je slisati, je bilo zelo nedavno nekaj zelo svezih akcij na Ceskem in Poljskem.

Lahko jih pricakujemo tudi tu. Ceprav se o tem ne govori, domnevam, da nasa pridna policija ze nekaj let potihem dela na tem in se trudi.
Ker pa lahko ob vsem svojem trudu tveganje le zmanjsajo, me seveda zanima kje in kdaj sem najbolj ranljiv.

Zato me zanima vase mnenje/analiza/simulacija. Ce bi vi zeleli izvesti kaj podobnega, kje in kako bi se tega lotili ?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

Thomas ::

Tudi mene zanima.

Po moje, bodo zdaj poskušali s podtikanjem prtljage kakšnemu mič hudega slutečemu potniku. Recimo v prtljažnik avtomobila.

Ukrepov naše policije pa ne jemljejo zelo resno, se bojim.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Brane2 ::

Kaj pa recimo tole:

Pocakajo na prvo naslednjo vecjo priloznost, ko se bo trlo folka na recimo Presernovem trgu. 15000 ljudi, pakiranih ko sardine, zgodnje vecerne ure, na improviziranem odru Krestlin/Predin/InkdoJeze se*jejo o ljubezni itd, folk je lezeren, nekaj je tudi pijanih. Na dolocen znak (ura, kak znak zunanjega akterja) 12 napadalcev, ki so v skupinah po 3 pomesani med publiko, in stojijo v odprtem polmesecu na periferiji publike, vrzejo prakticno hkrati proti odru rocno bombo, ki seveda pade med ljudi.

Pravzaprav, vrzejo vec bomb. Recimo dve vsak. Te padejo nekam nakljucno med ljudi in poleg takkojsnjega efekta povzrocajo inicialni sok, nato pa paniko.
Napadalci ne cakajo, ampak taoj zatem izpod bund potegnejo avtomatsko orozje, po moznosti recimo kalasnjikov (dober, poceni, polno ga je na crnem trgu) in zacnejo streljati v publiko.

Domnevam, da bi ta ali vsaj vecina ljudi zacela bezati po Miklosicevi, verjetno bi ih nekaj ubralo pot tudi po Wolfovi itd.

Recimo, da se napadalci usmerijo na Miklosicevo. Pri tem se trudijo, da tecejo sinhrono z ljudmi, v katere streljajo, torej ne dovoljujejo,da bi se ljudje oddaljili od njih, ampak streljajo znotraj skupine. Domnevam, da je ob takih priloznostih policija vedno v blizini in da ima kak team tudi na okolisnjih strehah. Ce so napadalci med ljudmi, jih je tezko zadeti.

Na Miklosicevi je kriza za parking in na obeh straneh ceste je vedno polno parkiranih vozil. Nakej teh vozil napolnjenih z eksplozivom, bi bilo parkiraih na Miklosicevi in bi jih detonirali v ugodnem trenutku, ko bi bila Miklosiceva polna. Ce bi pri tem lahko zrusili se kako stavbo vsaj delno (recimo sodisce), toliko bolje.

Na enem sejmu sem videl kemijski oddelek neke šole, ki so za štos predelsli vato v nitrocelulozo. Baje za to sploh ni treba veliko. Rabis samo kislino, snov z veliko celuloze in to je vse.
Tista "vata" je zgledala POVSEM tako kot navadna vata, gorela je pa noro. Nitrocelulozo uporabljao namesto smodnika v strelivu in je zanjo značiilno, da je njena hitrost gorenjazelo odvisna od pritiska. Če jo prizges na prostem, rece "vuf". Ce pa je zaprta v jeklenem ohisju...

V starem casopisnem papirju je baje veliko celuloze. Ce bi ga torej "znitriral", bi najbrz zgledal se vedno kot stari papir. Z njim bi napolnil kontejner za stari papir-tisto verzijo, ki jo na kamionu prevazajo naokrog. Tega bi nalozil na tovorjneak torej in ga parkiral na Miklosicevi, recimo tik ob sodiscu.

Pravzaprav, sodisce je mogoce predalec. Do tam bi se prevec ljudi porazgubilo po stranskih ulicah. Mogoce je boljsa izbira prva stranska ulica. Tudi ce bi bil tovornjak komu sumljiv, bi v kontejnerju nasel samo stari papir...

Thomas ::

Nekaj časa je mislilo Ameriško ministrstvo za domovinsko varnost odkupovati take scenarije, da bi se lahko pripravili nanje. Potem so si premislili, mogoče zato, ker so se zbali protestov, da "to pa tako ne gre".

Teroristična celica lahko napravi vsak tak napad, jasno. Če le obstaja.

Mene zanima, koliko takih napadov bosta morala dati skozi Evropa in ZDA, preden bo država stalno spremljala vsakega teroristično naravnanega posameznika in skupino, ne da bi se morala zaradi tega opravičevati "branilcem človekovih pravic".

Ene 5 Madridov še, po mojem.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

antonija ::

@Brane2: Nitrospojine je presenetljivo lahko narest, sam jeba je ker za eno od kislin jo je problem dobit. Gledajo nanjo kot da je radioaktivna. Sej ce si univerza al pa srednja sola al pa firma ki se bavi s kako tako dejavnostjo jo ni problem dobit, sam te majo pa na spisku da si jo kupu pa kuj ko jo narocis zacnejo brskat ce mas ze kej za sabo pa koga poznas... Tko nekak kot ce bi hotu klor kupit. Isto sranje. Mam pa vse setavine doma (sicer v majhnih kolicinah), pa vse nitro spojine (OK, ne cist vse, ampak vecina k sm jih probu>:D) pa zlo lepo reagirajo na ogenj...:D

Ce pa karkoli kar gori zapres v jekleno bombo, le-ta ne bo nic pripomogla gorenju. Vsak gasilec ve, da se pozar gasi s produkti gorenja. In vsak kemik ve zakaj je tako. Ce zapres nekaj v jekleno bombo lahk sam upas da si dau dost not da bo preseglo tlak ki ga bomba zfrzi in nardilo udarni val. Ce dodas se nekaj srapnelov tolko vecji efekt.

Za tvoj plan za "napad na presernov trg" bi pa mogoce lahk razmisliu o kaksnih "zaporah" ulic, tko da ljudje sploh nebi mel sanse uidet. Recimo das v avte, ki so parkirani na miklosicevi najblizje presercu eno bombo in velik home-made napalma (ki ga je spet presenetljivo lahko narest), in ko zadeva poci zacne par metrov ulice goret (in seveda vse na kar se napalm prilima. In napalm se na vse prilima>:D). Ce vse skupi zdruzis se s kaksnim nadleznim plinom ki te pozene kasljat al pa kej podobnega (recimo pepper spray al pa clo solzivec), pol mas ze kr dobre sanse da folk ne bo pobegnu mimo te ovire in se gres "shooting fish in a bucket. With a shotgun. At point-blank range."

Seveda bi pa tud ena mal vecja zazigalna bomba pobila vecino ljudi ki bla na presercu med tako zadevo tko da sploh ne rabis tolk komplicirat z tekanjem med ljudmi in kalasnikovi... To te sam izda in ti pokvari celo zadevo.

A mogoce kdo ve u kero bajto pr nas pride prostovoljno najvec ljudi? Kaksen kolosej, al pa kaksna sola, mogoce kaksna druga javna ustanova? To je se lazje napadet ker mas notr tarce prakticno ujete in ce jim kaksen plin spustis pol grejo pa-pa...
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Brane2 ::

Thomas:

Tu lezi problem "zahodnega borca". Samo bolj zajebana policija ni dovolj.

Po moje bi bilo treba:

1. Se vprasati, ali je izbrani kompromis med pravicami posameznika in varnostjo res pravi. Ali je nedotakljivost osnovnih pravic bolj gostilniska modrost in narava pravi drugace ?
Ali denimo kamera za nadzor folka omejevanje moji pravic do zasebnosti vedno, razen ko bi me njeni posnetki pripeljali do tipa, ki mi je vlomil v hiso ?

2. Aktivirati samoobrambno miselnost folka, ki se bo ocitno moral znati braniti tudi sam.

3. Se vprasati malo o tokovih ljudi in denarja in si priznati nekaj resnic o tem.Ravno Spanci na veliko uvazajo tujce, ker jih rabijo kot ceneno delovno silo. Torej ne gre za velikodusje, ampak hladno kalkulacijo. Vprasati bi se morali o dolgorocnih efektih tega pocetja. Enako je z Italijani pa se s kom.

4. Vpeljati mehanizme, ki bi filtrirali tranzientne efekte takih napadov, kot je Madridski. Takrat toej napadalci ne bi mogli racunati na volilne efekte itd. Recimo, da bi pristopnice podpisale izjavo o sodelovanju v boju proti sovrazniku, ki bi jih povsem konkretno zavezovala in da bi bila ta pogodba pogoj za ostale vezi z drzavami. Ce torej ne sodelujes v boju proti terorizmu, tudi trgovati ne mores itd.

5. Da bi bili bolj agresivni do napadalcev in pomagacev, tudi zakonsko in bi zanje uporabili ekvivalent vojaskega sodisca. Tudi za domacine, ki so jim pomagali, tudi z lastno malomarnostjo itd.

6. Da bi to uvedli tudi na problematicnih podrocjih. Da se recimo vsi sodelujoci nemudoma razlastijo.

7. Odpovedal bi se paosivne vloge in zacel z nacrtovanim, trajnim pritiskom na napadalce. Zacel bi s koloinizacijo teh podrocij. Vpeljal bi pomoc zahoda, postavil bi nekaj industrije, vendar bi od obiskovalcev pricakkoval, da se znajo braniti. Resda vcasih ob pomoci placane vojske in policije, pa vendar. Tako bi lahko trajneje nadzoroval precesana podrocja, napadalcem pa poslal jasno sporocilo, da bodo vpeljani mehanizmi tudi brez mene pripeljali stvar do konca.
Pri tem niti ne bi insistiral na kolonizaciji, le na tem, da zapolnim podrocja z ljudmi ki jim verjamem in tako napadalcem jemljem pomemben prostor.
Ob tem bi seveda taki ljudje pomagali pri industrializaciji podrocij, postavitvi infrastrukture itd.

Lokalno prebivalstvo bi tako lahkko imelo na izbiro, da se samo aktivno vklopi in prevzame vloge, ki bi jih sicer podelili svojim ljudem, ali se odlocijo za podrejeno vlogo ali pa pac pomagajo napadalcem do konca. V tem primeru bi pac porabil toliko vec svojih ljudi, ki bi se preselili tja...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

cirecire ::

Nasprotno! V intervjiju v sobotni prilogi prejšnjega dela, je Osman Djogic izjavil, da niso oni tukaj, da širijo islam. In da nobenega ne silijo v Islam.


Jst: Pa je ne misliš, da je mufti tako neumen, da bi v intervjuju izjavil, da bo Slovence spreobrnil v islam. Ko gre pa v S. Arabijo po denar za džamijo je pa druga pesem. Wahabbiji še nikomur niso dali denar kar tako. Denar bo dobil, da zgradi islamski logistični center za širjenje islama v Sloveniji.

Ali si že slišal za islamistično stranko FIS, ki je pred leti zmagala na volitvah v Alžiriji. Njeni voditelji so jasno rekli: "MUSLIMANI NIMAMO NIČ PROTI VOLITVAM, ČE JIH LAHKO IZKORISTIMO, DA PRIDEMO NA OBLAST. KO PA PRIDEMO NA OBLAST MORAMO TAKOJ UKINTI VOLITVE IN UVESTI ŠERIATSKE ZAKONE".

To so tudi storili. Samo potem jih je vojska vrgla iz oblasti in zaprla.

Na iste karte igra mufti Osman Djogic. Povezuje se celo z ekstremnimi ateisti in izkorišča demokracijo dokler gre njemu v prid. Igra na dolgi rok. Gradi islamski logistični center in čaka, da število muslimanov naraste. Ko pa bo dovolj močan, bo pa najprej obračunal za levičarskimi ateisti, ki ga sedaj podpirajo.

Sicer pa je ta nenaravni pakt med levičarskimi ateisti in islamskimi fundamentalisti še najbolj podobem paktu RIBBENTROP-MOLOTOV in že v najprej obsojen na propad. Saj vsi vemo kam je pripeljal ta pakt. V vojno in na miljone mrtvih.

Brane2 ::


Ce pa karkoli kar gori zapres v jekleno bombo, le-ta ne bo nic pripomogla gorenju. Vsak gasilec ve, da se pozar gasi s produkti gorenja. In vsak kemik ve zakaj je tako. Ce zapres nekaj v jekleno bombo lahk sam upas da si dau dost not da bo preseglo tlak ki ga bomba zfrzi in nardilo udarni val. Ce dodas se nekaj srapnelov tolko vecji efekt.


Ubogi jeklen kontejner ne bi imel sanse, da bi ustavil pritisk ene ali dveh ton nitroceluloze. Uporabil bi ga zato, da bi njegovi kosi pobili cimvec ljudi. Poleg tega tak kontejner ima vse potrebno ( je iz recimo 5mm debele plocevine), zgleda pa cisto nedolzno.

Tiste bombe, ki so podrleuno bajto v Ameriki so imele samo parsto kil exploziva (doma narejenega iz gnojil). Tona ali dve nitropapirja bi morala biti vec ko dosti...


Kar se zapor tice, saj verjetno ni cilj, da pobijes prav vse ljudi, cilj je verjetno da jih pobijes zadosti, da povzrocis paniko med ljudmi zaradi smrti in paniko pri cesarju zaradi mnenja volilcev...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

Thomas ::

> 7. Odpovedal bi se paosivne vloge in zacel z nacrtovanim, trajnim pritiskom na napadalce. Zacel bi s koloinizacijo teh podrocij.

To bi predlagal tudi jest. Vzel in ogradil bi en konec Libanona ob morju. Notri bi se lahko naselili vsak emigrant iz tastarega Libanona, ki bi se odrekel tako ortoksnega Islama, kot "poslanstva" da se uniči Izrael, kot vseh tradicionalnih traparij, kot je požiganje prešuštnic z bencinom, mutilacija deklic in podobno.

Isto velja za Libijo, Egipt ... Alžirijo ...

Počasno širjenje teh con bi bilo zdravil(n)o.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Jst ::

Nato bi pa pometel še pred svojim pragom. Rešil problem glede zlorabe otrok v krščanski veri; pa recimo Guantanamo bay - če se že gremo kje se kratijo temeljne človekove pravice. Če sem malenkosten...
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Brane2 ::

Jst:

Seveda. Zato sem rekel, da cakajo zahodnega borca tezke odlocitve. Ni shtos v AlKaidi. Tudi ce njo zradiramo, bodo v sedanji ureditvi vedno nezadovoljnezi.

Stos je v tem, da odpravimo lastne omejitve in se spremenimo. To bo zahtevalo precej bolecih korakov...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

Vesoljc ::

bojda se pojavljajo ene govorice o morebitnih napadih tudi drugje (pariz)... kej več informacij?
Abnormal behavior of abnormal brain makes me normal...

Brane2 ::

Te govorice se verjetno pojavljajo stalno, le da je folk se vedno v "panic mode"- torej pres*an...

Thomas ::

Kamere na vseh javnih krajih in avtomatično analiziranje videnega, bosta smrt kriminala in terorizma.

Toliko se Zahod mora najmanj spremeniti. Da to ne bo problem, da to ne bo gledano kot "kršenje človekovih pravic". Tehnologija je na poti.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

antonija ::

Kamere na vseh javnih krajih in avtomatično analiziranje videnega, bosta smrt kriminala in terorizma.

Samo tanajblolj pateticnega kriminala. Najvecji je se zmeri visoko v firmah in njih ne bo nobena kamera posnela. Sej ves, triglav in podobni...

Terorizem bi se pa tud preselil v druge sfere... Verjetno v elektronske...
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Thomas ::

Tudi tukaj cesar veca nadzor. Pa ne samo cesar, kmalu tudi javnost. Proracun na netu in podobne stvari.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

antonija ::

Iz tvojih ust v bozja usesa!!!
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Thomas ::

Ze 8 let star clanek.

Ampak prav zdaj se ktualizira.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Jst ::

Mislim da se bo človek upiral takšnemu nadzoru. Rešitev je v drastičnih spremembah v sami mentaliteti ljudi, ne pa v tehnologiji. Ta lahko samo pomaga, spremeniti pa ne more kaj dosti.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Thomas ::

Priznam, da tudi meni od začetka ni bilo všeč, da je vse pod kamerami. Ampak to je sam predsodek, ki sem se ga že znebil.

Kaj pa zgubimo, če nas dan in noč snemajo kamere na javnih prostorih? Razen da ne moremo poceti stvari, ki jih javnosti na ocem itak ne bi?

Nič.

Dobimo pa varnost pred kriminalom in terorizmom. Good.

Kar se tiče "proračun na net" komponente, bo to kmalu veljalo. Zdaj je možno, čedalje bolj obvezno bo. Odpori so samo iracionalni.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

antonija ::

Sej jst tud zadn cajt razmisljam o tehle kamerah na javnih prostorih... Vse cemur skodjo je otroski razposajenosti. Sicer je fajn sem pa tja neumnosti pocet, sam ko enkrat zrastes pocas spoznas da ce ze hoces delat neumnosti pol jih mirne volje delaj pri seb doma, javni prostori/povrsine so pa javni in niso za osebne neumnosti. Sej sploh ni tko tezko za raumet tega...

Sam se zmeri ma pa clovek deep down en filing da bo s tem neki zgubu, pa mi ni cist jasn kaj... Ce bi me hotu kdo opazovat 24/7 bi me vrjetno lahk brez vecjih problemov, pa zlo dobre sanse so da tega jst nebi vedu.

Se mal bo treba premislt zadevo...
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Dr Evil ::

Samo kaj pa če dobi nad temi kamerami nadzor nekdo,kot na primer komunisti?:|

Thomas ::

Vsaka zloraba posnetkov se strogo kaznuje. Vsaka zarota okoli prisvajanja sistema se izenači s terorizmom.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

antonija ::

Men se nazalost ta ideja zdi priblizno tko utopicna kot je recimo komunizem. Ne bo delala zarad narave ljudi. Prej al slej bo prsu na oblast nekdo, ki mu bodo ljudje zaupal in so bo nabrau veliko moc v drzavi (kot se je ze nekajkrat zgodilo). Od tu ni vec dolga pot do zlorabe takih varnostnih sistemov za svoje namere, sploh pa postane unicevanje sovraznikov macji kaselj ker ves za vsak njihov korak. Treba neki tazga spomnit kar ne more dat enemu cloveku al pa rajs eni vladajoci koalicijo take moci kot bi jo potencialno lahk. Clovek je se zmeri clovek in po naravi je zival. Boril se bo za moc in ozemlje pa tud ce ga ne rabi. Jeba.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

attackiko ::

Mogoče bi še koga zanimal današnji članek Toma Friedmana, enega najbolj vplivnih komentatorjev bližnjega vzhoda.

Daedalus ::

>Stos je v tem, da odpravimo lastne omejitve in se spremenimo. To bo zahtevalo precej bolecih korakov...

Se podpišem pod ta post.

>Kamere na vseh javnih krajih in avtomatično analiziranje videnega, bosta smrt kriminala in terorizma.

In že prvi primer poskusa reševanja problematike, ki je pa na žalost popolnoma zgrešen. Oprosti, samo nekako mi ni všeč ideja takega nadzora. Omogoča kar preveč zlorab, oblasti pa ne zaupam toliko, da bi verjel v obljube o zgolj in samo dobrih namenih. Pomoje tudi na ljudi nič kaj dobro ne vpliva zavedanje, da so stalno pod nadzorom. Teroriste je pa treba zaustaviti tam, od koder izvirajo. In pri tem ti ne pomagajo kamere in totalen nadzor, niti ne zid okoli Evrope. Kar je predlagal Brane2, sam razmišljam že nekaj časa. Npr. Francija ima težave z priseljenci iz Maroka, ki si želijo boljšega življenja. Zakaj torej ne bi poskusili Maroko postaviti na noge, da bi lahko folk tam normalno živel in ne bi imeli več neke pretirane želje hodit drugam? Sicer je možno, da so kaj takega že poskusili/poskušajo, ker tega še nisem preveril. V glavnem, IMHO je rešitev v sodelovanju in ne v izključevanju.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

cirecire ::

Kamere ?....

A si predstavljate, če bi pri nas to res nekdo uradno predlagal. Recimo v parlamentu.

Joooj!!! Že vidim levičarske novinarje, kakšne komentarje bi pisali. Pa razni sociologi iz FDV-ja bi nas hoteli rešiti pred fašizmom. Pa še varuh človekovih pravic bi bil čisto iz sebe. Pa Forum za levico......


....mogoče nekoč v ZDA, v Sloveniji pa zelo težko.

Brane2 ::

Kamere (i ne samo kamere) so pametna in IMHO nujna stvar, vendar zahtevajo od nas spremembe na mnogih podrocjih.

Zahtevajo, da odkrijemo stvari o sbi, ki so bile do sedaj lahko skrite. Poleg tega odpirajo mnoga vprasanja nadzora in dostopnosti tovrstnih informacij. Te bo treba nekako odpreti posamezniku in druzbi, tako da bo imel lahko vsakdo razumen vpogled nad zajetimi informacijami in bomo zaprli pot informacijskemu monopolu.

To so stvari, ki jih bomo sicer vpeljali zaradi terorizma, imele bodo pa mnogo vecji vpliv in nam bodo spremenile zivljenje. Od nas je odvisno, v katero smer.

Thomas ::

Zadeva je precej preprosta. V zdajsnjem arabijskem sistemu, Arabci ne morejo spodobno živeti.

Izboljševanje Iraka je en tak poskus, narediti za vse tam živeče znosno stanje.

Če spodleti, bodo hoteli milijoni v obljubljeno Evropo in ZDA. Ne samo iz Iraka, iz vseh tistih držav.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Thomas ::

To je bil moj odgovor na Dedalusov post o Maroku.

Kar se kamer tiče, v Londonu jih je že pol milijona. Kdo še upa razbiti izložbo ali ukrasi avto? Vedno manj je tega. Tudi teroristom je delo zelo oteženo.

Je pa res, da brez avtomatizacije obdelave snemanega, ne bomo prav daleč prišli. To je zdaj bistven del. Ponekod na letališčih, že avtomatično zaznavajo in prepoznavajo ljudi. Identificirajo kose prtljage, ki se ne premikajo. Tega bo počasi vse več. Prepoznavanje registrskih tablic po celi državi. Če je tvoja tablica legitimna, potem se sme za tvoj whereabout zvedeti samo po odredbi sodišča ali reševalne službe. Če nimaš ... dobiš policijo na vrat. Me zanima, kako bi potem kradli avtomobil.

Da pa ne bi prišlo do zlorabe, je pa treba močan parlamentarni nadzor, ter hude kazni za tiste, ki sistem uporabljajo v "druge namene". Če recimo nek detektiv sledi koga, se zapiše tudi ta njegova dejavnost. Če ni po pravilih ... stroge sankcije.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

ISIS, poboji civilistov v Iraku (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Problemi človeštva
27182961 (56296) bluefish

Kje so prerokove karikature (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

Oddelek: Problemi človeštva
50731482 (21065) kuglvinkl
»

Palestisnko-Izraelska kriza (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
18413669 (11122) jype

Bin Laden Evropi ponudil premirje (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
1698844 (6586) BigWhale
»

Bali (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
1307755 (6260) undefined

Več podobnih tem