» »

Nevarnost terorizma v Sloveniji?

Nevarnost terorizma v Sloveniji?

«
1
2

aljazh ::

"Danes je začela veljati odredba ministra za notranje zadeve, ki za večino prepoveduje promet v okolici ameriškega veleposlaništva.

Dragutin Mate je z odredbo prepovedal promet na Tomšičevi ulici v Ljubljani, in sicer na delu med Tivolsko in Prešernovo cesto. Prepoved ne velja za vozila uslužbencev ameriškega in ruskega veleposlaništva in Moderne galerije ter pogodbenikov obeh veleposlaništev in galerije. Tam se bodo lahko peljala tudi vozila z dovolilnicami notranjega ministrstva.

Prepoved ne velja tudi v primeru reševanja človeških življenj, odprave nevarnosti za ljudi, gmotne škode ali onesnaženja okolja ter odvoza odpadkov."

Vir: rtvslo.si

Utk ::

Ah to je pa že preveč...če se lahko Janši direkt pred hišo pripelješ s tovornjakom polnim eksploziva, zakaj se ne bi smel pred tisto ambasado??
Idioti. Upam da so vsaj dobro plačali zakup cele ulice:\ sej znam da niso...

mtosev ::

To je glupo.

So to američani prosili ali je to država sama naredla?
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Luka Percic ::

Še bolj glupo je meso strgat iz zidov.
Vsaj meni no.

Utk ::

Ja potem pa vse ulice zaprimo:D

Luka Percic ::

Le najbolj ogrožene.

Keyser Soze ::

Zato, da se napad(???(od kje sedaj ta ideja)) zgodi na Čopovi, ki je neprimerno bolj prometna.
Tomšičeva niti ni tako obiskana. In na račun višanja varnosti tam, pade le ta drugje.

Pač politična poteza... Tudi Mate je samo minister in ne Janša.

P.S.: Lahko kdo pokaže varnostno študijo, zaradi katere so ugotovili, da je potrebno zapreti ta odsek?

STASI ::

Ameriške ambasade so po celev svetu tako varovane. In oni hočejo imeti varovanje svojih ambasad očitno po nekem ameriškem standardu. Še dobr da se niso spomnili zapreti še Prešernove in del Tivolske.:))

Kdor se redno vozi mimo veleposlaništva ve da je najbolj lahko napasti ambasado iz dvorišča otroškega vrtca, ki je zraven ameriške in ruske ambasade.:D
"WAR IS PEACE, FREEDOM IS SLAVERY, IGNORANCE IS STRENGTH"

abcčdefghijklmnoprsštuvzž

Utk ::

Ja pol si pa naj kupijo eno vilo na hribu, obdano z obzidjem in kanalom. Ne pa sred mesta, pol pa kar ulico zapret. Kaj pa mislijo da so.

BigWhale ::

Ameriska ambasada so. ;)

Luka Percic ::

Mi smo jim dolžni zagotovit varnost.
Ve se da so Ameriška veleposlaništva ogrožena.
Povsod.
Lahko si pač car in reskiraš.
Vendar moraš potem prevzeti odgovornost, ko pride do mednarodnega konflikta.
Kako se vam zdi ta naslov: ZARADI NESPOSOBNOSTI SLOVENSKIH VARNOSTNIH ORGANOV NAPAD USPEL.

Pa še da ti umaknejo veleposlaništvo, pa še kakšna mednarodna preiskava. Ste pripravljeni tvegat?

Reanimated ::

Amerika, kot amerika, vsak bi delal nekaj po svojo
im freakZ

Luka Percic ::

?

ferdo ::

Veliki luka, se razume.

Strah ima velike oči:D
Američane je strah!, zato, pomagajmo jim!, premgat strah.
Saj bo prišel čas, ko bodo američani uvideli, zakaj sploh je tako.. ..samo je to bedno, ker se ne ve kdaj...:|

poweroff ::

Okrog ameriške ambasade so nekakšni stebrički, ki jih niti s tankom ne podreš.

Tak ukrep v centru mesta je po mojem pretiran.

Rezultat je samo to, da se bo na Američane začelo gledati kot na posebno kasto. Ljudje jih bodo začeli sovražiti. Poleg tega pa se z njimi ne bo hotel noben družiti, saj okrog njih rado poka, je zategnjena varnost, človeka hitro razglasijo za terorista, itd...

Tudi firme in vrtci v bližini imajo težave zaradi paranoične varnosti - torej biznis, trgovine in ljudje bodo šli čimbolj stran od njih.

Si predstavljate da imate otroka v sosednjem vrtcu. Kot prvo imate vsako jutro težave s parkingom, itd., kot drugo pa vse to govorjenje o terorizmu... če obstaja večja verjetnost napada tam okrog, svojega otroka pač ne bom vozil tja, ne?

Naslednji korak bo "izgon" takih ambasad na območja, kjer ne ovirajo prometa in življenja tako močno kot v centru mesta...
sudo poweroff

ferdo ::

to ne sodi v naše mesto, za varnost ameriške ambasade bi bilo bolje, da nebi meli nič okoli sebe, zato nima V CENTRU MESTA KEJ POČETI.. A oni američani pa ne pomislijo, da s dsvojo prisotnostjo nas ogrožajo, kakšen egoizem, samo nase gledajo, pol se pa čudijo, če jim kdaj pod nogami zakurijo....:\

sami so si krivi, zdaj pa jokajo in stokajo in zahtevajo boljšo varnost na naš račun, naj oni plačajo, naj gredo v miru ven iz centra, tam kjer bodo se počutili varne, nekam v kočevski rog ali kjer ni dreves, da bodo videli 360°okoli sebe...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ferdo ()

jype ::

Ah, to ne pelje nikamor. Ce se bomo Americanov otepali zato, da pri nas ne bo terorizma, smo milo receno butasti.

Ameriki moramo pomagati pri tej groznji po najboljsih moceh. Ze zdaj nam ne gre tako slabo, da si ljudje z zahoda ne bi zeleli ziveti tukaj, integracije pa so dejstvo, ki ga ne gre zanikati. Prej ali slej bomo pac popoln del "zahoda", pri cemer se vedno (in po moje upraviceno) upamo, da bomo lahko do neke mere sami krojili svoj nacin zivljenja, vrednote in obicaje. Na zalost to pomeni tudi vse tiste, na katere ne moremo biti prevec ponosni, a vendarle.

Pomagati moramo teroristom, da postanejo druzbeno sprejemljivi. En nacin izvajajo Zdruzene Drzave, a zal se ta nacin ni najbolje obnesel. V ZDA res ni bilo nobenega resnega teroristicnega napada po 9/11 (vsekakor pa so bili, kar spomnite se anthraxa, lone sniperja, ki ni bil tako osamljen, in seveda guantanama, ki bi bil v cast Sovjetski Zvezi ali pa mogoce Kitajski, ne pa domnevno najvecji demokraciji tega sveta). Se pa dogajajo drugje, kjer je veliko Americanov, ali pa njihovih simpatizerjev. Drugi nacin, ki je po moje smiselnejsi, se zdaj dogaja na vrhu G8. Upam, da se bodo kaj resnega zmenili. Tretji seveda terja druzbeno odgovornost vecine prebivalstva "zahoda", kar je dovolj utopicno, da sam v to zal ne verjamem.

Ker smo do neke mere orientirani v demokraticno prihodnost, niti ne prevec drugacno od tiste ki jo za nas slikajo ZDA, se bodo prej ali slej tudi pri nas znasli nori ljudje (preberite si intervju s samomorilskim napadalcem v Iraku, objavljenem v Time, pa boste razumeli, da to ni problem islama, arabcev ali pa bliznjega vzhoda, temvec fundamentalizma, ki korenine pac isce v tem druzbenopoliticnem prostoru, podobno kot so jih nacisticni in komunisticni skrajnezi v nasem).

Zagotovo bo pomagalo, ce boste svojim izvoljenim predstavnikom ljudstva dali vedet, da naj se pri zunanji politiki obnasajo strpno. Ne zato ker smo majhni, ali pa ker smo v vecini pomembnejsih zahodnih integracij, ampak zato ker je to dober nacin za vzpostavitev dialoga. Ne s teroristi, s katerimi se pac zaradi njihove indoktrinacije bolj ali manj nima smisla pogovarjati, ampak z njihovim "breeding ground". Z drzavami tretjega sveta. Dolgorocno bo za nas zagotovo ceneje odpravljati revscino in razlike ter izobrazevati tretji svet, kot pa sanirati posledice ignoriranja problemov, ki se tam porajajo.

Nejc Pintar ::

hm, meni se napad z antraksom zdi bolj nevaren kot 9/11, če pri napadu z antraksom nebi ukrepali dovolj hitro, je le vprašanje kako bi se vse končalo. Antraks je biološko orožje in tega se moramo zavedati!

Še večji bullshit se mi pa zdi tisto o največji demokraciji...
Lahko je biti prvi, če si edini!

dj cotto ::

Ne motijo me Američani v LJ in njihova ambasada, moti me lokacija. Speljejo naj se iz centra mesta na obrobje, tako kot so se v Zagrebu. Ne pa da s svojo prisotnostjo ogrožajo otroški vrtec (in ostale). Kot je že nekdo napisal par postov višje, je to čisti primer njihovega egoizma.

poweroff ::

Ja, ampak antrax (in Okalahoma, itd) so zagrešili ameriški desničarski domači teroristi.
sudo poweroff

poweroff ::

Mogoče se nismo razumeli.

Jaz sem samo napisal kako bodo začeli ljudje razmišljati - da nas Američani ogrožajo in da se moramo umakniti od njih (ali pa oni od nas).

Jaz se sicer nikoli nisem počutil pred ameriško ambasado pretirano ogrožen. Celo takrat ne, ko so me specialci "lovili", ker sem fotkal na demonstracijah.
sudo poweroff

Dr Evil ::

Največja demokracija je kolkor jaz vem ,Indija.

Gandalfar ::

Ja, kastni sistem je full demokraticen :]

Luka Percic ::

ferdo:
Nevem kaj se sprenevedaš.
Od kje tebi podatki da je strah neupravičen?
Že precej Ameriških veleposlaništev je šlo v zrak.
Ti pa trdiš da ni mogoče da bodo za naslednjo akcijo izbrali več ameriških veleposlaništev po evropi, manj zavarovanih seveda.

In ta poziv k umiku je pa bolan.
Vržimo Američane ven, da se nam kaj ne zgodi!
Vržimo ven še vse muslimane kajti večja je statistična možnost da se bodo raztrelili kot drugi!
A kaj a zdaj so pa muslimani egoistični, ker se nočejo izselit?!

Mrš premislit še enkrat kar zagovarjaš!

Dr Evil ::

Nima veze.Državna ureditev je demokracija.Kakšna je družbena je pa druga zgodba.

ferdo ::

Luka Veliki, ne sočustvujem s tabo, rad bi, brez bilokakšne sile na podlagi razumevanja, da se tudi na Ameriški ambasadi oz. veleposlaništvu zavedajo, kaj oni predstavlajo za okolje v katerem so umeščeni, moje sožalje, če si moje kritike in malo karikirane besede vzamejo kot verbalni napad na ameriški ponos in nevem kaj vse poleg vseh pravic.., jaz osebno nimam nič proti, do takrat, ko vem, da v prostoru, kjer je mir, kjer ni občutek biti v strahu, prisoten objek, ki je potencial za to omenjeno, se morajo oni, to zavedat in njihova dolžnost, moralna dolžnost, da ne kali red in mir, da čim manj onesnaži tuje okolje s svojo ideologijo, da je čim manj vpliven glede na življenja soljudi v tem primeru ljubljančanov in tako dalje...
Tako kot je naša dolžnost, da ko gremo v ameriko na obisk tam ne ustrahujemo američanov, zakaj pa oni tukaj v ljubljani ustrahujejo tiste, ki se tega problema zavedajo, saj nekdo iz prekmurja, njemu je čist ravno, ker tega pač ne ve...
Luka Veliki, a ti veš, kaj mislim, moje mišlenje je čist kredibilno, pa nima veze ali so to diplomati oni nimajo pravico meni in še komu spreminjat način živlenja!
Če si bodo vzeli to pravico, naj ne jokajo, ko bo nekdo njim spremenil živlenje, to je poanta, ko bodo ONI "američani" to dojeli, bodo imeli mir in spokoj z drugimi narodi...

pa še to, rekel si, če mislim, da je strah neupravičen..
Me ne gane, hočem, da me bo strah čimmanj oz. nečem, da me bi bilo sploh strah! moje izhodišče je, da ne mislim živet v strahu, in ne odobravam opravičil ali odobravanja nečesa, ki povzroča strah....

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ferdo ()

Daedalus ::

>Nima veze.Državna ureditev je demokracija.Kakšna je družbena je pa druga zgodba.

Nakladanje. Za demokracijo potrebuješ tudi izvajati napisano. Kaj ti pomagajo predpisi, ki jih nihče ne spoštuje?
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Luka Percic ::

Ferdo ne izmikaj se.
Ponovno te vprašam; ali naj tiste okužene z aidsom (ne zadnji stadij) izobčimo iz družbe, saj predstavljajo možnost, da se okužimo?
A so oni hinavski, ker se ne sami izločijo? Se ne zavedajo da predstavljajo večjo ogroženost za druge prebivalce?
A jih čmo nasilno izločit?

Jaz ne.
Ti ja. Ali si se premislu?

Utk ::

Njihova dolžnost je, da se sami tolko izločijo, da ne ogrožajo drugih. Sej je kaznivo če nekdo bolan, z aidsom, nategne nekoga in še njega okuži, ne? Američani si pa postavijo ambasado zraven vrtca...

Keyser Soze ::

Je njihova dolžnost, da pazijo da koga ne okužijo. In v primeru poškodbe ali česa podobnega je pravilno, da opozorijo na svoje stanje. Sicer pa, če si previden pri obravnavanju poškodovancev do okužbe ne more priti.

Je pa precej lame tale primerjava med nekom, okuženim z virusom HIV(!!!), ki IMA AIDS in lokacijo ameriške ambasade. Nič pa ne rečem, da ni primerjava na ravni(tvoji).:D

Zgodovina sprememb…

Bob Rock ::

Luka, ce mas enga fundamentalista med mnozico ljudi, ki predstavlja nevarnost za druge ljudi. Ga bos odstranil?

Jaz ja.
Ti ne. Ali si se premislu?
___________________________________________________
gance hale ale cuzamen

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Bob Rock ()

Goldee ::

bolj kot bomo zavaroval in s tem izpostavljal ambasado bolj bo zanimiva za napade... ponavad je tko - tisto kar je prepovedano je najboj mikavno... ker to je nekaj podobnega kot Pentagon - naj bi bla moč in ponos amerike pa še vedno so ga napadli in dosegli svoj cilj..:\

ferdo ::

Luka Veliki, na podlagi česa Ti meni očitaš, da se izmikam? argumentiraj.
lahko pa odpreš novo temo, in se tam pomenimo o AIDSu in njegovih problemih našega človeštva, tukaj se pogovarjamo o nečem drugem, in si zgrešil temo.

Luka Percic ::

"Njihova dolžnost je, da se sami tolko izločijo, da ne ogrožajo drugih. Sej je kaznivo če nekdo bolan, z aidsom, nategne nekoga in še njega okuži, ne? Američani si pa postavijo ambasado zraven vrtca..."

Oni nikogar ne ogrožajo.
Teroristi ogrožajo.

"Je njihova dolžnost, da pazijo da koga ne okužijo. In v primeru poškodbe ali česa podobnega je pravilno, da opozorijo na svoje stanje. Sicer pa, če si previden pri obravnavanju poškodovancev do okužbe ne more priti."

A američani ne pazijo, da nebi nobenega razneslo zaradi njih?
Zakaj pa toliko varnosti?

"Luka, ce mas enga fundamentalista med mnozico ljudi, ki predstavlja nevarnost za druge ljudi. Ga bos odstranil?"

Ja ga bom.
Kaj ima s tem veze Ameriškim ambasadorjem? A se misli on raztrelit?


"bolj kot bomo zavaroval in s tem izpostavljal ambasado bolj bo zanimiva za napade... ponavad je tko - tisto kar je prepovedano je najboj mikavno... ker to je nekaj podobnega kot Pentagon - naj bi bla moč in ponos amerike pa še vedno so ga napadli in dosegli svoj cilj."

Kolikor vem so v Londonu napadli manj zaščitene kraje. In to takrat ko je bilo večino policistov na Škotskem.
Glede na to, tvoja domneva najverjetneje ne drži.

"Luka Veliki, na podlagi česa Ti meni očitaš, da se izmikam?"

citati mene;
"Vržimo Američane ven, da se nam kaj ne zgodi! Vržimo ven še vse muslimane kajti večja je statistična možnost da se bodo raztrelili kot drugi! A kaj a zdaj so pa muslimani egoistični, ker se nočejo izselit?!"

Ok, priznam da ni na prvi pogled očitno da je to vprašanje.
Ampak je.
Odgovori.

cirecire ::

Ma dejte no...kakšne probleme imajo nekateri samo zato, ker je za promet zaprto 100m slepe ulice...pa verjetno večina tistih, ki tukaj pametuje sploh ni iz Ljubljane.

Takšen ukrep moti lahko samo kakšnega levičarskega provokatorja.

Upam, da bo še kakšenega levičarskega pametnjakoviča, ki ne bo spoštoval varnostnih ukrepov doletela takšna usoda, kot je enkrat tistega LDSovega "velekulminista" Vlada Miheljaka, ki se je delal pameten pred policaji, ki so varovali ameriško ambasado... nato pa so ga naložili v "poscano" marico in zapeljali na policisko postajo na zaslišanje...škoda, da ga niso slekli do gat.

Tako je treba z raznimi provokatorji, ki jih moti nekaj, kar ni za večino noben problem...

jype ::

Npr cireta lahko strpamo v marico in ga slecemo do gat, potem pa ga po ljudskem obicaju se temeljito obdelamo. Ker ga motijo levicarski provokatorji, ki za vecino niso noben problem.

Pa bo svet lepsi in boljsi.

Jaz nic ne pizdim nad zaporo tiste ulice, ceprav sem oznacen z napisom levicar. Pizdim nad "big picture".

poweroff ::

Takšen ukrep moti lahko samo kakšnega levičarskega provokatorja.
Zakaj levičarja ne bi smelo motiti zaprtje ulice po kateri ne hodi, če desničarja moti homoseksuačna poroka med dvema, ki ju niti ne pozna?
sudo poweroff

Jumping Jack ::

Američani terorizirajo (ali vsaj močno provocirajo) pol sveta. In potem pričakujejo od druge polovice, da jih bo za vsako ceno branila pred prvo. In pri tem seveda velja: "Kdor ni z nami, je proti nam."

Po domače povedano, obnašajo se nekako tako, kot če bi jaz stalno hodil po nevarnejših ljubljanskih soseskah in se drl: "MAMO VAM JEBEM, GOVNA ČEFURSKA!" (vsake toliko bi razbil kakšno okno, ker se mi zdi, da je tako lepše) in potem bi zahteval od policije, da zapre ves promet okrog mojega bloka in okrog hiš mojih sorodnikov, ker smo ogroženi. In seveda bi pričakoval od svojih kolegov, da me bodo aktivno branili...
"Kakšni pa ste, da nočte pomagat kolegu? Hudobni čefurji me napadajo, vi pa mi nočte pomagat - pa sej ste še slabši kot oni! -- Ampak jest nimam nč s tem... -- A boš pomagu kolegu al ne? Na čigavi strani pa si?! Da mi greš takoj zdele dva prefukat, če ne ti ne bom več pomagal pr programiranju.. pa da mi takoj vrneš ves dnar!"

Skratka, tako se vsaka država, ki ima kakršenkoli stik z ZDA, popolnoma nehote znajde med dvema ognjema. Najprej zato, ker so vsi Američani in ameriški objekti v tej državi potencialne tarče terorizma, in nič hudega sluteča državica, ki bi samo rada živela svoje življenje in se po možnosti izvlekla iz zaostalosti, hitro faše kakšen bombni napad, ki ga je vse prej kot zaslužila. In potem so tu še zamere in sankcije od Američanov, če se napad res zgodi in država ne poskrbi za dovolj visoko stopnjo zaščite (kar je seveda nemogoče definirat). Oziroma, Američani zamerijo tudi brez tega - že samo če država noče aktivno sodelovat v njihovih vojnah.

Praktično vsaka država je tako prisiljena porabiti nemalo sredstev za obrambo pred nekimi teroristi, za katere sama kot taka sploh ne bi bila zanimiva. Obenem se kaj lahko zgodi, da kak napad vseeno uspe, država ima ogromno svojih žrtev, hkrati pa so mogoče nanjo jezni še Američani, češ da ni dovolj poskrbela za zaščito.

Države, ki "obrambo proti terorju" dvignejo na višjo raven, pa postanejo same zanimive za teroristične napade, kot se je to zgodilo Španiji in Veliki Britaniji...

Torej dejstvo je, da ZDA resno ogrožajo praktično ves svet, pa čeprav eno polovico samo posredno. Namreč, bomba je bomba, ne glede na to, ali jo fašeš direktno od Američana, ali od nekoga, ki je na njih jezen. In na njih je zelo upravičeno jezno pol sveta. Če se oni ne bi obnašali tako, kot se, bi bile vse njihove ambasade in države, kjer stojijo, veliko bolj varne, in to brez vsake zaščite.

Tear_DR0P ::

ej jst ne vem a se vam res zdi da bojo zdej tle neki muslimanski fundamentalisti uletel in prefukal pol ulice sam zarad ene nepomembne ameriške ambasade? prej bojo francosko razsul - poleg tega se bojo verjetn zmotl in bojo to naredl na slovaškem.
to da se ameriška ambasada ograjuje pomeni sam da je ratala premejhna in si plac garantira, al pa obrača nase pozornost, ker se ima v kratkem nekaj pomembnega zgodit iz njihove strani - al pa prevč pijane mladine tam okol ponoč razgraja pa spat ne morejo :D sej vete vrtec pa navade slovenske mladine in alkohol pa legalizacija in to
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

Jumping Jack ::

Najbrž tu res ne bo nič, ampak dejstvo ostaja, da oni zahtevajo od nas zaščito, ki seveda stane. Tako kot je stal tistih nekaj milijard zmenek Bush-Putin. Včasih se jim to ni zdelo potrebno, zdaj pa se jim. Že vejo zakaj. Vejo pa zato, ker so sami vzrok.

Pa bi rekel OK, naj delajo, kar hočejo, in se potem sami ukvarjajo s posledicami. Ampak res ni fer. Oni sami začenjajo te vojne in se na vse možne načine vmešavajo v delovanje drugih držav, zato da imajo v glavnem oni sami koristi. Torej oni poberejo koristi, stroške njihove zaščite in morebitne posledice terorističnih napadov pa naj nosi ves svet? In pod te posledice ne spada samo nekaj smrtnih žrtev in kak porušen objekt tu pa tam, ampak tudi vsesplošno zategovanje človekovih svoboščin in širjenje strahu, ki še dodatno spodbuja nestrpnost in nasilje po svetu.

Zato, da imajo oni bencin po 100 SIT liter...

menikalavera ::

u bistvu naj grejo čim čim čim dalj... in the middle of f...cking nowhere.
uživaj življenje

Bakunin ::

Jenkies, go home

We Ain’t In Kansas Anymore Toto.

cirecire ::

Pač trenutno sta na svetu dve globalni koaliciji judeo-krščanska (ZDA in Izrael)...na drugi strani pa je islamistično-levičarska( ki jo sestavljajo islamisti in evropska ekstremna levica).

Jaz vedno podpiram ZDA in Izrael...upam, da bodo, ko porazijo islamiste na bližnjem vzhodu obračunali tudi z evropskimi levičarji, ki odkrito simpatizirajo z islamskimi teroristi ...jaz bi se jim pri tem z veseljem pridružil.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: cirecire ()

gfighter ::

cirecire, vedno znova me presenetiš s svojo brezmejno inteligenco...:(
Catapultam habeo. Nisi pecuniam omnem mihi dabis, ad caput saxum immane mittam

Jumping Jack ::

Cire, narobe si razdelil svet. Teroristi, islamski fundamentalisti in ameriški republikanci so tisti, ki pašejo v isti koš. Skupno jim je to, da so oboji pripravljeni razfukat cel svet zaradi lastnih interesov (oziroma interesov ljubljenih vodij in lobijev, ki stojijo za njimi). Eni so sicer bolj radikalni, ampak nimajo sredstev, drugi so malo manj radikalni, imajo pa sredstev za razfukat cel svet in še kak planet zraven (ti so potencialno za svet večja grožnja).
In skupno jim je še to, da so oboji ovce, ki slepo sledijo svojemu vodji in so nezmožni vsake kritične presoje (včasih z malo pomoči propagande).

Zgodovina sprememb…

aljazh ::

Pravkar sem se peljal mimo in cesta ni zaprta. So pa ob straneh tiste "table" (kot jih uporabljajo na AC za usmerjanje prometa, kadar kaj delajo), ki preprečujejo parkiranje vzdolž ceste ob US veleposlaništvu.

Jumping Jack ::

Hm.. Kaj je potem smisel tega? Zaščita pred tem, da jih kakšen terorist ne zaparkira?? :\
Al mogoče samo nekaj delajo?

Thomas ::

Teroristi ki so napadli WTC in zdaj še London imajo v Sloveniji in na tem forumu za moj okus vse preveč pristašev n zaveznikov.

Jumping Jack ::

Ah, zakaj vedno pademo na to, da kdor ne podpira Američanov, podpira terorizem... Thomas, nobeden tu ne podpira terorizma. In večina ljudi, ki ne podpira Američanov, jih ne podpira točno zato, ker oni spodbujajo terorizem! Terorizem je logična posledica njihove zunanje politike, tako kot je logično, da te bo pes ugriznil, če ga boš dražil. Nekateri to razumemo, kar pa ne pomeni, da imamo radi teroriste ali pse, ki grizejo.

cirecire ::

Točno tako kot je Thomas rekel...glede simpatiziranja z teroristi...

Sem v zadnjih dneh malo preletel nekaj slovenskih internet forumov in povsod je podobna slika...slovenski levičarji doživljajo orgazme od veselja, da je počilo še v Londonu...kot oni to razumejo je to "upravičen povračilni napad"...


Jumping Jack:
Glede tvoje razlage kako so vsega krivi grdi republikanci v ZDA bi pa rekel samo to...kje si pa ti živel, ko je bil predsednik ZDA tisti dobri Bill Clinton in njegova demokratska administracija...in takrat so islamski teroristi uprizarjali krvavi ples podobno kot zdaj...leta 93 teroristični napad na WTC, leta 97 napad na ambasadi v Keniji in Tanzaniji, leta 2000 napad na USS Cole.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: cirecire ()
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zasliševanja in mučenja v ZDA (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
17246998 (44238) jype
»

V Britaniji aretirali nevarnega "terorista" s prenosnikom (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Varnost
13814814 (8952) techfreak :)
»

Nemški deželni pravosodni minister se boji anonimizacijskih sistemov

Oddelek: Novice / Zasebnost
344221 (3411) nevone
»

Terorizem in piratstvo? (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
6811296 (9104) Vlady
»

Torej, začelo se je! (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
25772155 (69036) burekar

Več podobnih tem