» »

Napad na predsednika svetovne banke v Sloveniji !!!

Napad na predsednika svetovne banke v Sloveniji !!!

«
1
2

Vanich ::

Tole sem najdu na rotten.com news. U Sloveniji ni nikjer omenjeno v nobenem cajtengu.
Kakšna bruka. Tele novodobne hipurje je treba zapret u kletke. Kva si mislite

linque yahoo news



[ Tole je za v lozo in ne probleme clovestva... -- BigW ]

Vanich ::

No, ja..Dnevnik je tud dau eno slikco...

Dnevnik

pa pasico:

LJUBLJANA - Predsednik Svetovne banke je bil včeraj okoli poldneva tarča nenavadnega napada skupine antiglobalistov Združene barve odpora, ki so njega in slovenskega finančnega ministra Dušana Mramorja na poti od poslopja vlade proti Cankarjevemu domu začeli obmetavati z izpihanimi jajci, napolnjenimi z zeleno barvo. Eno od jajc je zadelo cilj, bolj kot glavna tarča napada pa jo je skupil finančni minister. Antiglobalisti pravijo, da so Jamesa Wolfensohna obarvali z barvami pomladi.

V Cankarjevem domu, kjer sta Mramor in Wolfensohn skupaj s predsednikom vlade Tonetom Ropom predstavila knjigo Slovenija: od Jugoslavije do EU, ki jo je izdala Svetovna banka, se je hkrati zgodil še en incident, saj sta dva pripadnika skupine skušala v dvorani razviti transparent, kar so jima varnostniki preprečili. V ljubljanski policijski upravi so nam povedali, da so ju policisti popisali in izpustili. Zaradi kršitve javnega reda in miru bosta morala k sodniku za prekrške. Skupini treh ali štirih neznancev, ki so pripravili napad z jajci, je uspelo pobegniti, tako da jih policija še išče.

V generalni policijski upravi, katere urad za varnost in zaščito je odgovoren za varnost tujih državnikov in predstavnikov mednarodnih organizacij pri nas, so nam povedali, da je bil napad nepričakovan in da gost ni bil fizično varovan. "Incident obžalujemo, ...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Vanich ()

krneki ::

Kwa da ni? Prva stran Dela :D

Thomas ::

Jah ne vem, no. To je pač folklora, da mečejo jajca in podobno tile anarhisti. Ni preveč hud dogodek.

Sicer pa seveda mislim, da so antiglobalistične bande zblojene v svoji ideologiji. To pa jasno.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

cirecire ::

Mislin da je POP tv nekaj sicer o tem poročal.

Mislim pa, da ta incident kaže na vso pokvarjenost ZL in LDS. Medtem, ko njihovi mladinski jurišni odredi izvajajo mednarodne incidente se premier Rop slika z predstavniki svetovnega mega kapitala.

Še najbolj bedno pa je to, da te skupine iz proračuna financira LDS.

Upam, da bo v tujini vsaj malo bolj postalo jasno kakšna oblast je v Sloveniji.

bezerk@work ::

itak je jasno da je oblast TOTALNO u k...cu. ampak take bedne janševske izjave so pa še bolj. mislim ka ljudem na zeljniku zraste, kaj ma ja ZL in LDS s tem, halo, totalna paranoja al kaj, dj še mal o udbo mafiji da bo popolno.

DSmidgy ::

Ne vem če LDS financira ljudi, ki potem jajca v njih mečejo.

Sem pa prebral nekje eno antiglobalistično: "Kdo je sovražnik? Kapital!" (zgleda zato napadajo vse kar ima v imenu banka, kapital ipd.). Zakaj potem od zraka ne živijo. So tako zblojeni da ne vidijo, da brez kapitallizma tud njih (oz. njihovega nedela) nebi bilo, ker bi po cele dneve krompir kopal, da nebi bli lačni.

Čist nekej drucga je če mirno protestiraš al pa da takele traparije zganjaš.

Jst ::

Združene barve odpora se sploh ne zavedajo, kako takšni incidenti škodijo ugledu gospodarsko šibke Slovenije v svetovni javnosti.

Bolj kot pokvarjenost LDS-a, pa mene skrbi Forum 21, kjer so ljudje, ki obvladujejo 40% Slovenskega kapitala. In če bodo ljudje sprejeli njihovo podprtje določene stranke... nas ne bo nikoli izučilo, da je socializem mrtev. Ljudje bi radi imeli socializem na delovnih mestih in kapitalizem v trgovinah.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Thomas ::

To, da LDS in ZL tega ne financirata iz proracuna, je naivno razmisljanje.

Nevladne organizacije so kar udelezene pri proracunu, kako da ne! Pa malo je nevladnih organizacij pri nas, ki ne bi imele anarhisticnih in antiglobalisticnih programov.

To je dejstvo.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Vikking ::

teti protestniki ne vejo kva bi počel sami seboj pa se na tak način izživljajo! protestirajo tisti k majo polno rit vsega in ne vejo kaj pomeni pomanjkanjein revščina! pa pravjo da ni demokracije pri nas, če ne bi bla bi zdavnaj romali na kak goli otok, al pa bi jih postavli pred zid in jih sankcioniral!

Zgodovina sprememb…

Jst ::

Organizacija je lahko antiglobalistična, ne mora biti pa anarhistična. Ker se ti besedi izključujeta.

To je dejstvo!
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Thomas ::

Besedi se že mogoče izključujeta.

Okay, imamo pč dezorganizirane anarhistične bande.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

antonija ::

Tele nasi antiglobalisti (tisti ki jih jst poznam) so ovce. Sej so fajn fantje in dekleta za it ven na pivo in se pogovarjat o vsem drugem razen globalizacije, ampak glede njihovega "cilja" so pa ovce. Vse kar vejo je to da je globalizacija=bad, hence globalizacijo je treba preprecit. In to je to. Nobene alternative, nobenga razloga, samo ko creda hodjo na proteste in mecejo jajca v boge nichudegaslutece tujce.

Sej mogoce da sm tud jst ovca glede dolocenih prepricanj, ampak vsaj premislim preden se odlocim zakaj nej bi neki blo dobro/slabo. Ne pa "globalization bad, let's stop globalization"...

Tle se morm strinjat s Thomasom: "dezorganizirane anarhistične bande". Mogoce se majo sami sebe za silno organizirane organizacije, sam edino kar so sposobni je pisat grafite po lublani kdaj bojo demonstracije in pridet tja. To je vsa logistika ki jim jo uspe sfolgat. Mogoce se majo tud za organizacije (kot je blo ze v zgornjem stavku receno), ampak kokr jst vidim niso to nic druzga kot skupine posameznikov ki se nekajkrat na leto zberejo na neki javni prireditvi (demonstracijah). To pa ni nic druzga kot zbor, ali skupek neorganiziranih skupin ljudi, ki jim lahko reces tud bande. Sploh ker ne delajo skor nic druzbeno koristnega je izraz "banda" dokaj primeren.

Pa se "Zdruzene barve ..." si recejo, kar je tko prekleto podobno neki blagovni znamki, da je ze samo po sebi prevec globalizirano...:\
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: antonija ()

Brane2 ::

Mogoce se pa vsaj nekatere take stvari dogajajo bolj iz protokola.

Kao, poglejte nas, nismo takko nepomembni, tudi nasi (vsi trije) antiglobalisti so nekoga obmetavali z jajci.

Blef, bleda kopija dogajanj v tujini. Tako kot vse ostalo- od fuzije EU do bodypaintinga.

Ce se dogaja zunaj, se mora se pri nas, saj ja nismo vas.

Samo se cakam, da bo kdo zbolel za SARSom...

Alexius Heristalski ::

ampak take bedne janševske izjave so pa še bolj. mislim ka ljudem na zeljniku zraste, kaj ma ja ZL in LDS s tem, halo, totalna paranoja al kaj, dj še mal o udbo mafiji da bo popolno.
Je to vse, kar so ti vbili v glavo?
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

Wox ::

Hja, na žalost smo vsi ovce.

bezerk@work ::

ampak take bedne janševske izjave so pa še bolj. mislim ka ljudem na zeljniku zraste, kaj ma ja ZL in LDS s tem, halo, totalna paranoja al kaj, dj še mal o udbo mafiji da bo popolno. Je to vse, kar so ti vbili v glavo?


pa začnimo ! Pravilen citat tega kar sem napisal bi bil za vsakega "normalnega" človeka:

itak je jasno da je oblast TOTALNO u k...cu. ampak take bedne janševske izjave so pa še bolj. mislim ka ljudem na zeljniku zraste, kaj ma ja ZL in LDS s tem, halo, totalna paranoja al kaj, dj še mal o udbo mafiji da bo popolno.


bistvena razlika med tem kar sem jaz rekel in kar si ti quotal je:
itak je jasno da je oblast TOTALNO u k...cu.


Če ti še ni potegnal je una beseda ko se derem TOTALNO razložena tu:

http://bos.zrc-sazu.si/cgi/neva.php?nam...

una druga u k...cu je pa K.U.R.A.C tm.

Vsak, niti NI potrebe da povprečno, razgledan človek lahko sklepa, da sedanji oblasti nisem NAKLONJEN !!!

kaj pomeni naklonjen najdeš tu:

http://bos.zrc-sazu.si/cgi/neva.php?nam...

Vsekakor, ko me naslednjič citiraš me prosim citiraj v kompletu in ne jemlji stvari iz konteksta.

sorry men noben nč ne vbije v glavo, jo mam zato da jo občasno po potrebi uporabljam, za razliko.........

marS ::

:( pa kaj ste res tko naivni al se samo delaste?
To je blo zmenjeno!
Presidento vlade je potem reku, no sej vitte da je slovenija demokratična in civilizirana, vsak lahko izraža svojo voljo.
Da ne govorim o profi posnetkih na TV in verjetno bodo tudi v nekaterih tednikih.
blah.;((
...no more heroes...
https://ilbis.com/

ali3n ::

Meni še vedno ni jasno naslednje:
sem navaden državljan, 2 leti moledujem, letam in plačujem za gradbeno dovljenje, plačam adaptacijo hiše (spet gre del denarja cesarju), ko se vselim, plačam uporabno dovoljenje, zaprtje (SLEPE!) ulice ko delamo povezavo na kanalizacijo, vodovod in toplovod(vsaka povezava zahteva svoj pregled - more money), menda sem eden zadnjih ki so plačali tudi prispevek za zaklonišče; ob vsej gradnji mi je občina diktirala zunanje mere hiše, kritino in izgled, plačujem komunalne prispevke, občina mi računa nadomestilo za uporabo zemljišča...

in POL PRIDEJO JEDUHI antiglobalisti, zavzamejo hišo, ki je LAST SŽ (slovenske železnice), se vselijo, zahtevajo free elektriko in ostale komunalne storitve, in ko SŽ dokončno (po slabem letu) popizdi, zahtevajo nadomestno lokacijo; mati županja (ki boga reva spi na "študentskem jogiju" - hčerkino spodnje perilo pa kupuje v Palermsu (bil priča)) jim najde novo hišo na Prulah - 3 minute hoda od centra Ljubljane!


Me ma da bi koga vsekal nekam!
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

Caligula ::

Zalostno je, da je trenutna oblast najmanjse zlo.

Poglej debila Bajuka in pa zalostno nabijanje Janse, ki je sposoben vec, kot da od sebe, pa je jasno, da pametne opozicije v SLO ni.

Pametni se politike izogibajo.
Itak je politika smetisce propadlih ekonomistov, profesorjev,..

Tja gre folk, ki v zivljenju v praksi ni koristen nobeni firmi,.. ustanovi,..

Drgac je pa mal smesno, ker antiglobalisti pocnejo neki tazga kokr ce bi jz prsu nekam proitestirat proti AIDSu.
Jz sm proti :D

En kolega je tak antiglobalist pa je enkrat iz avtomata kupil vodo al neki tazga in reku, da Coca Cole nebi nikol kupu, ker so prasci.
Mu pokazem njegovo plastenko od uspodi in je pisal bottled by Cocy Cola beverages,... :D

Sej so face pa idealisti sam vecina jih sploh ne steka proti cemu naj bi pravzaprav bli,.. so pa mal dvignili ugled Sloveniji s tem dejanjem, ker to kaze na to, da smo prava demokracija. Tko od oka. Se zmer smo tak zabaven bananarepubljik ampak take demokraticne sorte :D

Phil ::

Heh Mramor jo je kar fajn skupil. A so storilca prijeli? A danes pa v USA veleposlaništvo jajca meče?
Škoda da nam par takih mirovnikov (mirovnik=pacifist+antiglobalist+(prikriti)anarhist>:D ) sramoto dela.
LP

Caligula ::

Mah ni sramota. To folku po svetu simpaticno zgleda. Dost bol k ce bi mel kaksnga Rumsfelda 0:)

cirecire ::

Zalostno je, da je trenutna oblast najmanjse zlo.

Ravno takšno fraze sama o sebi širi trenutna oblast samo, da bi še 20 let ostali na oblasti.

Poglej debila Bajuka in pa zalostno nabijanje Janse, ki je sposoben vec, kot da od sebe, pa je jasno, da pametne opozicije v SLO ni.

Caligula:
zakaj nekateri preprosto ne priznate, da boste vedno ljubili LDS in sovražili SDS. To je vaša pravica. Samo ni se potrebno skrivati za frazami "trenutna oblast najmanjse zlo"
Zakaj preprosto ne rečete, da je za vas LDS najboljša in PIKA.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: cirecire ()

Caligula ::

Jaz sploh ne ljubim LDSa. Sploha pa vecine politikov. Tudi SDSa ne sovrazim. Meni se zdi, da bi jansa zmogel dosti vec samo raje gnoji z populizmi pa vedno je najlazje neki napol nabijat k ma folk itak apriori presodke, da vsi kradejo. V politiki je tko, da na kraje opozarjajo tisti, ki bi lopove radi odstranili, da bi pol sebe tja namestili :D

Pa Jansa je tud laznjivec. V Depali vasi so zbunkali modela k opico h. Je zivel blizu eden tistih specialcev-prav tisti, ki ga je z glavo v drevo butal. Takrat se je clo hvalil s tem okoli. Na sodiscu pa zacuda ni bil med glavnimi osumljenci ceprav so ga v Mladini neki casa malo boljk natancno obravnavali. Pa zamaskirani so bli. To je bil tak neumen clovk. Pa agresiven.

Pa nasploh so vsi gnili.

Da kaksnga idiota Rupla ne omenjamo.
Se najvecji je bil pa Marjan podobnik. Cloveku je prav manjkalo kakih 30 pik pri IQju, da bi lahk vodil resen kvaliteten pogovor z njim.

Se najmanj skodljiv se mi zdi Barbika Pahor. Vsaj gnoji ne tok kot Rop al pa Jansa.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Caligula ()

DSmidgy ::

Fora je tud v temu: 57% katolirov, SDS je pa z Cerkvijo povezan. Tako da tisti, ki ne marajo cerkve majo za izbirat samo med LDS in ZLSD (če gledaš večje stranke).

iration ::

> ... SDS je pa z Cerkvijo povezan.

Pa kje pobiraš take?
Tudi jaz bi imel kakšno pravico rad v življenju. Npr. pravico do tega, da delam
12 ur na dan in sem za to nagrajen s strani delujočega ekonomskega prostora, ne
pa kaznovan s strani Salmoneličevih gremlinov. - NavadniNimda

cirecire ::

SDS je pa z Cerkvijo povezan

Saj cerkev je bila nekoč že prepovedana. Mogoče bi pa nekateri zdaj še SDS prepovedali, ko LDS ne gre več tako dobro.

ŽIVEL FORUM ZA LEVICO!!!

DSmidgy ::

Ne vem zakaj bi se Cerkev al pa SDS prepovedala. Konrurenca je zmeraj dobra (če ni nelojalna) - je ena od stvari, zaradi katerih je komunizem propadu. Samo nebi pa nobenga volil, ki je s Cerkvijo povezan.

Cerkev -> Bajuk -> Janša.

Samo smo že stran od teme.

Alexius Heristalski ::

Hm, če pa Danica Simšič (ali ostali levičarji, saj nima veze) leze v rit muslimanom, je najbrž vse v redu?:\
Pa brez zamere, dasiravno smo stran od teme.:)
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

Zgodovina sprememb…

ali3n ::

Mnja.. danes sem pazil 15-mesečno nečakinjo:D in sva šla skozi Tivoli v mesto (na pivo>:D ); ob vračanju nazaj, sva srečala tele mirovnike in policaje... vsega skupaj (mirovniki + policaji + firbci) ne verjamem da je bilo več kot 60 ljudi, novinarjev pa kot toče! Medijska pozornost mavričarskim aktivnostim je naravnost neverjenta! Mama je rekla, da so bolje pokriti kot evropsko prvenstvo za časa Katanca! Menda so bili po radiu (Val202) komentarji reportejev v stilu "zaenkrat vse mirno - le zakaj so postavili ograje?"
Ko sem neko mirovnico, ki je risala po pločniku vprašal, "kdo bo tole počistil" mi je odvrnila "ne vem"... seveda - bomo mi - davkoplačevalci...8-O

PS: je kdo od mirovnikov ramišljal, koliko policajev je danes moralo na šiht, namesto da bi bili skupaj s svojo družino na izletu/v gorah/na smučanju? kok nas bo tole stalo - ograje, policija, konjenica???? >:D
PPS: mirovniki naj raje protestirajo proti huliganom, ki v parku Tivoli razbijajo luči - bo več koristi... cel Tivoli je poln črepinj

--edit - slovnica in PPS...
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ali3n ()

Alexius Heristalski ::

Zanimivi so tile "mirovniki", ni kaj.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

DSmidgy ::

Policaji bi moral mal v zakonik pogledat, koliko je kazni za sprejat po tleh, lepit plakate na neoznačena mesta. Ker jih verjetno snemajo in jih tudi včasih legitimirajo nebi bil problem iztožit stroškov čiščenja in kazni. Samo kaj ko je zakonodaja taka, da potem davkoplačevalci plačajo (jest še nisem :) sodne stroške in verjetno še čiščenje.

Če že bo nova oblast, upam da bo to neustrezno kazensko politiko popravila. Glih tolk da nimamo samo opomina, če namerno povzročaš škodo.

Caligula ::

Cirecire, kaj vse je cerkev prepovedovala,... >:D

Malo je tko tiranskih ljudi in institucij ki bi v zgodovini tok gorja povzrocili kot ravno katoliska cerkev.

Religije so OK, sam tale RKC je pa posrana multinacionalka k zlo grdo deluje.

Dr Evil ::

Caligula,a veš da ti to ime paše.:D

Caligula ::

Seveda, zato ga imam! Premisljeno izbrano >:D

cirecire ::

kaj vse je cerkev prepovedovala,...

Približno tolk kot Zveza komunistov Slovenije oz. današnja Združena lista.

Caligula: a ste pristaši mladega foruma ZL iz propadlega mitinga prišli na ta forum.

Rajš si izberi ime Neron ali pa Dioklecijan. Onedva sta kristjane nekoč levom za malco v areno metala.

kuglvinkl ::

Tale tema ima sijajne obete. Da jo zaklenem namreč.
Your focus determines your reallity

MadMicka ::

Najprej, če prav razumem, nekateri tule pravijo, da je LDS in ZDSL zanalašč plačala ljudi, da mečejo jajca v predsednika svetovne banke? Verjetn sem narobe razumu!

Drugače, Slovenija se je priključila G28, se pravi, postala je dovolj razvita, da kot ena izmed maloštevilnih vplačuje v ta sklad, nadalje, Slovenija je ena izmed najbolje pripravljenih kandidat (če že ne najbolje) za vstop v EU. Mislim, a to ni uspeh? Kako lahko nekateri kr takole počez pljuvajo čez vse? Vsake oblasti se enkrat ljudstvo naveliča in prov je, da se oblast vsake toliko časa zamenja. Razlog je preprost. Transparentnost se poveča in možnost za ribarjenje v kalnem zmanjša. Ali je pravi čas za zamenjavo, ali ne, na to pa naj odgovorijo volitve.

Caligula ::

Men je vedno smesn, ko kak populisticen cepec od politika skos proba pluvat kok nam gre slabo,...

Mi smo fenomen. V dobrih 10 letih mamo ful carsko gospodarstvo, smo po lagodju zivljenja na 27 mestu!!! pred ful razvitimi drzavami,...
skratka sam idioti lahk kej piskajo cez naso uspesnost. Poglejte Hrvasko k je vsa shirana pa se to jih sam se turizem pokonc drzi.

Glede na to da nimamo nobenga trga pa moznosti, da bi nase firme doma dosegale kake ekonomije obsega mislm da smo v nesramno dobrem polozaju.

Nero je mel prav, ko jih je metu levom. On je vedu, da bodo pedofili, inkvizicije izvajal, dilal odpustke ze tko revnim, da bodo duhovniki na prvo noc poroke na silo razdevicevali novoporocenke, z nacisti kolaboriral.. zato so poimenovali anjbolj carski program za peko po njemu >:D

Kaksn novi forum,..!?! A ti jz delujem k kakn podpornik kake stranke?
V tej nasi mali dezelci k sploh nima omembe vrednih razvitih politikov?

Men se se domacih novic brat ne da. Men se za pol stvari k se pr nas dogajajo sanja ne k berem sam svetovne novice.

Ti pa lahk povem, da vsak Sved, American, Irc, Hrvat, Nemc,.. kl pride sm na obisk sam gleda pa mu ni nc jasno pa razlaga kok je tuki fajn.
Vsak let jih gostimo pa ti lahk mirno povem, da bi vsi povrst tud zveli tuki.

Folk k je kronicno nezadovoljen ma sam probleme s sabo, odpustim res sam tistim, k majo pac tiste place po 100 cukov in manj kar je tud mene sram, da je mozno in da obstajajo druzine k morjo z 70 cuki na mesec prezivet. Sam tud to se mi zdi luksuz v primerjavi s stvarmi k sm jih v ZDA pa Braziliji vidu. Folk je vedno sprogramiran, da bo jamru. Ce je obilje, vojne, lakota, vedno bodo nergaci nergal.

Pa cez nase zdravstvo,.. ceprou je v primerjavi z vecino sveta k nebesa,..

Folk k je beden bo tak tud ce mu das ful dnarja. Dnar recmo to sam potencira. Faca bo pa se vecja faca. Dnar sam potencira tisto kar je ze prisotno.

Za stranke me res briga, kar se pa cerkve tice mam pa zlo preprosto mnenje. To je multinacionalka z odvetniki, hierarhijo, kulturo prikrivanja, izkoriscanja, laganja,... skratka se ena tobacna industrija. Religije so cist fajn. Sam idioti si jih vedno hocjo prilascat za obvladovanje mnozic.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Caligula ()

Avenger ::

Ma to si vsi čist narobe razlagate. Antiglobalisti sploh niso ciljali predsednika svetovne banke, ampak našega Mramorja, ki so mu nadeli bojne barve za boljše možnosti pri diplomatskih pogajanjih! :D
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

Thomas ::

Caligula ... a si spet cele noči lovil Luno? Ne veš kaj to pomeni? Potem ne veš veliko o svojem nicku.

Trenutno imamo 18 let zaostanka v produktivnosti za EU. V ključnem kazalcu smo zelo na tleh. V čisto ključnem. O ostalem se mi zdej ne piše, dovolj je to.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

tilen232 ::

Jasno je, da vlada pa tudi Mestna občina Ljubljana financira te anarhistične skupine že vsaj pet let. Saj v teh anarhističnih skupinah deluje celo vodstvo Mladega foruma ZL. Cilj napada pa ni bil Mramor ampak predsenik svet. banke. Mramor je samo utrpel kolateralno škodo.


CALIGULA:
mislim, da si ti poln sovraštva do kotolikov, pa verjetno imaš sam kakšnega znanca, ki hodi v cerkev. Praviš, da si apolitičen. O cerkvi pa uporabljaš popolnoma iste citate kot Mladi forum Združene liste. Moj stric v bivšem sistemu ni mogel dobiti službe na občini, ker je hodil v cerkev.
Pa še za konec: Jaz sem pa ponosen, da sem katolik!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: tilen232 ()

Caligula ::

Tilen, ti nisi dobro bral.
Religija OK, cerkev crap.

Me veseli, da imas stvar, ki ti ustreza. To je lepo. Verni ljudje imajo ponavadi nizji krvni pritisk in se par pozitivnih kazalcev pri zdravju, ker religija pomirja. Tud duhovnikov je veliko, ki so OK. To je vse lepo in prav.

Zdrav folk me ne moti in religije nasploh so zanimiva zadeva.Pa sploh jih ne locim fajn med sabo, mi je pa hinduizem vsec, ker so ful neskodljivi pa spostljivi do zivali. Skratka religije kul (ja tudi katoliki), RK Cerkev je pa kmetija. Sem bil dovolj jasen? Znas lociti cerkev od religije?

Ti pa mocno svetujem, da otrok tam nikoli ne puscas nikomur brez, da bi lahko bil sam zraven in skrbel, da se jim nic ne zgodi.

O cerkvi ne govorim politicno. Samo zelo dobro poznam zgodovino in pa tudi trenutni dogodki govorijo jasno. Jaz napadam korporacijo. Religije ne. Sej tud pravoslavna cerkev v ZDA,.. ni nic boljsa. Korporacije pac. Pa skrajnezi, k iz Islama, ki je zelo mirna religija vodijo vojne proti vsem drugim,..

In to, da ti nekomu ocitas, da je nestrpen do vernikov je v bistvu nestrpnost s tvoje strani. Pa sitnarjenje, da si ponosen, da si katolik,..a jz najedam, da sm ponosen, da sm ateist?



Lahko bi bil zloben, pa bi ti rekel, da mamo vsi kakega namisljenega prijatelja oz da smo jih nekateri ze prerasli pred veliko leti :D
Sam to je sala.

Lepo, da si na nekaj ponosen ampak naj ostane pri tem.

Aja Thoma, koga brigajo posamezni kazalci, ce je blagija v drzavi na tako visokem mestu?
Vsak cepec zna med 100 kazalci najt nekaj slabih. Steje pa overall score.
Poglej smrtnost otrok,..

Mi se mamo fajn. Vsi tujci sam gledajo pa uzivajo tuki.
Pa majo visjo produktivnost. Glej Japonsko. Ampak, a oni uzivajo?
Se majo fajn?
Ko mamo kaksnga JAponca tuki, noce domov.

Pa produktivnosti take ne moremo met ze zato, ker nimamo ekonomije obsega, ker mamo premejhen trg. Laho je bit produktiven, ce lahk masovno stepas vse, ce mas 100 milijonov lastnega prebivalstva.. in dopmaci trg.

Nasploh za nase gospodarstvo produktivnost ni edina smer. Mi mamo majhne in fleksibilne firme, ki bodo pac vsec pocprasevanju majhnih in srednje velikih firm, ki se jim zdi, da jih najvecji zanemarjajo na racun najvecjih.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Caligula ()

poweroff ::

Eni se motite, da se bolj ne bi mogli... Napad na tega Wolfensona je pač simbolno dejanje, ali je smiselno ali ne se lahko prerekamo. Meni osebno se to ne zdi smiselno in primerno, je bil pa vseeno dober štos. Moram reči, da sem se nasmejal, ko sem videl sliko, sam osebno pa tega ne bi šel početi. Še najboljši komentar je bil v Financah. Niso problem ljudje, ki so ga obarvali, pač pa slabo varovanje. Nezadovoljneže, ki so za štos se vedno najde, slovenski so se ga lotili samo z jajci. Drugje bi se ga morda s pištolami. Tisto pa ne bi bil več hec...

Kar se tiče antiglobalistov, jih jaz poznam kar nekaj. Imamo tri vrste njih. Ena vrsta so res ovce, ki ne delajo nič, ki žicajo denar in ki kradejo. Napumpani so z ideologijo protikapitalizma in - žalostno - še lastne ideologije ne razumejo. Z njimi ni možna ne resna debata, ne resno delo. Gre za pomanjkanje odgovornosti najprej zase, potem pa tudi za družbo (družbi je treba tudi kaj prispevati). Ti bodo v najboljšem primeru končali kot zapiti klošarji. Morda bo kdo uspel kot umetnik, pa še to najbrž ne.

Druga skupina so mulci, ki imajo denar za preživetje, ki so celo sposobni kaj v življenju narediti, vendar silno malo. Fizičnega pomanjkanja ne čutijo, ker imajo ali starše (ni nujno da ravno bogate, po mojih opažanjih srednji in spodnji srednji razred), imajo nove telefone, kadijo drage cigarete, itd. Demonstracije so jim "žur". Delajo fakulteto, vendar niso sposobni pretiranega samostojnega mišljenja in samostojnega delovanja. Njihov aktivizem se večinoma konča pri gostilniških debatah, no, pa na demonstracije ali podobne hapeninge se privlečejo. Valjda mora biti tam muzika, seveda ne kakšen Game over, pač pa D-Fact, ane?

Zdaj, kakšna je razlika med njimi in ostalo mladino, ki hodi po diskotekah? Pravzaprav ni velike. Vseeno mislim, da so ti ljudje malo boljši kot večina mladine, ki živi samo za žur, drage telefone, drage obleke (mora biti znamka!), avtomobile, itd. Za razliko od njih vsaj poznajo kakšen svetovni problem. Ampak kot rečeno - problem je nezmožnost samostojnega delovanja in predvsem razmišljanja, to je pa itak problem večine ljudi.

Tretjo skupino pa predstavljajo ljudje, ki znajo razmišljati, in ki znajo tudi delati. Ti se preživljajo sami, imajo celo resne službe, niso ideologi (na podlagi novih podatkov celo spremenijo mnenje - večina ljudi tega ni sposobna; ste vi) in so kritični do dogajanj v družbi. Znajo pa tudi pohvaliti kar je pozitivnega. In poznajo alternative.

Seveda je na žalost najbolj opazna prva skupina, najbolj številčna pa druga. Ampak če primerjam tretje ljudi z recimo povprečnim slovenskih poslovnežem oz. obrtnikom... ali pa z vami, povprečnimi Slovenci... hej, vsi jamrate, kako slabo nam gre, pa davki, pa birokracija... kdo hudiča pa je postavil to oblast? A opozicija sploh predstavlja kakšno pametno alternativo? Kdaj hudiča pa je kdo organiziral demonstracije proti izkoriščevalskim monopolistom tipa Telekom? Proti viskokim davkom? Je kdo sposoben dojeti posledice lastnih odločitev in NEodločitev?
Kdaj je kdo zahteval spremembo zakonodaje o copyrightu? Nihče - P2P leechate pa vsi in s tem kršite zakon, kaj? Dvoličnost.
Vsi (no, večina) jamrate o ekologiji in zdravju, kakšne so bile pa reakcije, ko so uvedli merjenje emisij izpušnih plinov? Mene so vsi čudno gledali, ko sem rekel, da je to pač cena ekologije in bom ta denar še z najlažje dal državi.
Zdaj že poslušam jamranje, da ni denarja za šolstvo, da se varčuje v zdravstvu,... ko sem pa pred nekaj leti govoril, da če gremo v NATO in bo tam naša pogodbena obveznost plačevati za vojsko - in ker je proračun omejen, bomo pač za druge zadeve namenjali manj - so se spet vsi smejali. Danes vsem, ki jamrajo, z užitkom razložim, da smo se pač odločili za NATO in zato denar za vojsko mora iti.
Večina Slovencev živi za dober žur - eni poslušajo Game over, drugi Heleno Blagne, tretji doma pečejo prašiča, četrti imajo privatne zabave za elito... vsak dela zase in je sposoben razmišljati izključno v omejenem časovnem obdobju. Da bi komu prišlo na misel razmisliti za malo dlje v naprej, ali celo stopiti skupaj z drugimi - hej, to je pa fantastika.

Seveda imajo tudi antiglobalisti mnogo zgrešeih potez, vendar so zato kaj slabši od vseh vas, ki samo jamrate - najraje v gostilni za šankom - pa nič ne naredite?

Problem te države je, da je še premalo stroga. Najprej bi morali po hišah poslati inšpektorje, da bi zaplenili vso piratsko opremo. Če bi kdo kaj zajezikaj pa specialce. >:D Potem pa uvesti AI senzorje za detekcijo prometnih prekrškov v vse avtomobile. Pa obvezen alkotest na vsakh 100 metrov. Pač, striktno upoštevanje pravil, ki jih vsi pasivno podpiramo (razen antiglobalistov, ki proti njim demonstrirajo). Me zanima koliko bi bilo potem protiglobalistov...

poweroff ::

Aja, pa glede financiranja? Slovenska država financira izključno podmladke političnih strank - pa še to SAMO parlamentarnih - in z njimi povezanih organizacij. Tu pa tam dobi kakšen denar kakšna nepolitična organizacija, ampak v resnici so tudi te organizacije zelo politične. Recimo neki Mladi evropski federalisti ali pa Atlantski svet... furajo EU in NATO ideologijo, ter se hodijo "izobraževat" (beri žurat) v Bruselj.
Bi pa jaz tudi malce pogledal kako to, da je eden najbolj številčnih podmladkov ravnopodmladek SDS... to seveda nima nikakršne zveze s kriteriji, ki jih za financiranje mladinskih organizacij postavlja država.

Skratka - denarja je šlo do sedaj kar precej in to na vse strani. Kaj konkretno so pa ti podmladki, razen nekaj žurov in potovanj naredili, je pa drugo vprašanje. Seveda se v to nihče ne vtika, dokler so ti podmladki pridni... naj žurajo, naj priprejajo "okrogle mize" in "debate", samo, da bodo dali mir.

Druga stvar so pa tudi spozorstva, ki jih delijo razna podjetja...

Mimogrede: veste kdo je financiral antiNATO akcije? Ljudje sami. Tudi jaz sem dal nekaj denarja iz lastnega žepa. Od podjetij, društev ali države ni šel niti tolar.

Jaz bi se, dragi davkoplačevalci nehal spraševati ali gre davkoplačevalski denar za razne protiglobalistične akcije. Ker ne gre. Kaj pa rabiš za ene demonstracije? Par transparentov (nekaj 1000 SIT za spreje in rjuhe), obveščanje gre pa po internetu in SMSjih. Fotografirajo pa ljudje z lastno opremo.
Jaz bi se raje vprašal katere zabave (s plačanimi bendi in profi postrežbo) in katere "strokovne" ekskurzije strankarskih podmladkov in z njimi povezanih organizacij v Bruselj ali podobne drage destinacije kot davkoplačevalec financiram. Ampak do tam pa večimi ljudem miselno domet ne seže... Raje se bunite zaradi namišljenih nekaj 1000 SIT, kot za konkretne milijone, ki so porabljeni v skladu z ideologijo vlade in opozicije...

Caligula ::

Zgovorno je tudi, da resitev vsake opozicije je, da z vseh vplivnih polozajev odstavijo pozicijo in tja postavijo svoje ljudi. :D
Sam jz se spomnim, ko so na nek tak polozaj postavili Podobnika.

Na neki oddaji preden se je to zgodilo, ga je voditeljica vprasala, ce se politika vmesava v gospodarstvo. Je rekel ,da ne. Pol je bil vprasan, ce bo res postal direktor Triglava pa je rekel ,da se ne bo govoril o tem, da pa si to zasluzi... Pa sem ga vprasal zakaj tako meni, pa je dejal, da, ker bi on cisto znal voditi tako firmo. Pa sem ga vprasal zakaj bi bil on bolj primeren od takratnega direktorja ali kaksnega cloveka, ki je izkusen v zavarovalnistvu,... ce res ne gre za vmesavanje politike pa je bil rdec pa je malo utihnil.

Pri trenutni opoziciji je tko, da nima podpore gospodarstvenikov. Sej je tud pozicija gnila sam opozicija je lih se malo bolj.

Se dobr, da bomo mel zdej hmalu evropsko vlado :D Bruselj. Bomo mel lahk vsaj mal bolj hard core lopove k vsaj znajo krast >:D
Ne pa te nase nesposobneze....:(

cirecire ::

Sam jz se spomnim, ko so na nek tak polozaj postavili Podobnika.

Pol je bil vprasan, ce bo res postal direktor Triglava pa je rekel, da se ne bo govoril o tem, da pa si to zasluzi...

Pa sem ga vprasal zakaj bi bil on bolj primeren od takratnega direktorja ali kaksnega cloveka, ki je izkusen v zavarovalnistvu,...

Caligula:
Podobnik nikoli ni bil direktor Triglava. On je bil direktor Telekoma. Zato ga tudi ti nisi mogel nič vprašat o zavarovalništvu. To si se ti kar malo izmislil.

Sedaj pa je direktor Triglava Jože Lenič iz LDS. Kljub temu, da sploh ni izpolnjeval vseh pogojev iz razpisa. Če pa je iz LDS je pa vse OK.


Pri trenutni opoziciji je tko, da nima podpore gospodarstvenikov.

Saj je tud ne more imet, če pa LDS na vsa mesta postavi svoje ljudi. Saj jih LDS ne postavi na položaje zato, da bodo potem podpirali opozicijo.


Ravno zaradi tega ker nekateri nekritično in za vsako ceno podpirate LDS bodo ljubljanski
davkoplačevalci plačali več miljard zaradi propadle SIB banke.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: cirecire ()

Caligula ::

1. Malo se umiri, ce mislis pa folk obtozat laganja pa bodi pripravljen, da ti bodo rekli, da si kreten.

Na oddaji pod preprogo ga je Hrenova sprasevala o tem, ce bo res vodil Triglav. Ker se je o tem takrat govorilo in tudi sam je bil najprej namenjen tja. Naknadno so ga pa postavili v Telekom a kasneje. Kaj naj bi on pocel tam ne jasno nikomur.

2. Kdo nekriticno podpira LDS?

Prebavi malo svoje notranje frustracije. Ti si verjetno take sorte, ki se rabi postavljat za neko opredeljeno stvar kot je stranka, kaksna cerkev morda,.. kdo bi vedel.

Jaz te potrebe ne cutim. Meni smrdijo vsi po vrsti. Ker pa veliko gospodarstvanikov in politikov poznam, vem,da so politiki umazani skoraj vsi, gospodarstveniki pa so tradicionalno mnenja, da je opozicija manj sposobna na gospodarskem podrocju.

In res je, veliko jih je iz stare garde ampak ravno ti so pogosto vrhunski managerji in to zaradi svojih sposobnosti.

Drugace bi vse nase firme ze propadle. Zaenkrat bluechipi se kar dobro stojijo. Glede na to, da je eden slovenskih skladov lani rasel z najvisjo hitrostjo na svetu in dobil za to nagrado ene najbolj znanih svetovnih publikacij tudi nekaj pomeni.

Moja ocena je, da ne poznas dobro zgodovine, ekonomije,.. mogoce pa politiko bolje od mene.

Mene namrec ne zanima prevec. Mogoce se kje mnenja stikajo ampak tam kjer se njihov argumenti srecajo z mojimi. Eni razmisljamo sami, drugi imate za take stvari stranke in ostale institucije.

In ponavadi se taki med sabo ne razumemo najbolje. :|

Dr Evil ::

Caligula :Religija OK, cerkev crap


Samo to.Če pišeš cerkev z malo,potem navajaš tako na stavbo.Če pa pišeš Cerkev z veliko ,potem pomeni to skupnost od Papeža do vernikov.Torej če si mislil na drugo pomeni to,da so verniki crap.A si drugače mislil in si se le slovnično zmotil?

Caligula ::

Dr Evil, ce so te na popravcih tko zmaltretirali, da zdaj po forumih z slovnico tezis potem se meni ne da odgovarjat. Ce pa samo nisi sposoben razumeti, da je religija eno, tisti, ki se imajo in se sami nastavljajo kot njeni predstavniki oz predstavniki boga na zemlji potem pa tudi tvoj problem.

Je pa malo prevec paradoksov, da bi se meni ti izbranci zdeli "tapravi".

Bog nebi odobraval zlorabljanja otrok,.. al ja?

Tud koncept mojega mnenja ti ni cist jasen. Moje mnenje je sila preprosto. Cerkev ali cerkev, ker RK ni edina sorta cerkve ane, je crap. Tudi tukaj seveda obstajajo izjeme v obliki posameznikov.

Pa tudi verniki niso samo verniki v enega boga ane? Religij je mnogo. Veliko. Pa vecina predstavnikov religij ni bila v kategoriji zgodovinskih skododelcev.

Me zanima kako bi bil ti kaj slovnicno razpolozen, ce bi v zivo videl mucenje in nasilno pokristjevanje... Je pa fajn ce pol po stoletjih en rece "pardon" Pa "pardon" za posilstva otrok,.. pa tistega z nacisti nismo mislili resno,..
5% jih je po podatkih cerkve pedofilov. Fajn. Grem jim svoje otrke en dan peljat, na "razsiritev" obzorij in ostalega..:(

To, kar sklepas ti pomeni predvsem eno-da ti razclenjeno misljenje predstavlja oviro, ki je zate previsoka. :D

Religija je eno, verniki v posamezno religijo drugo, predstavniki tretje, njihova dejanja cetrto,..
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Rezultati državnozborskih volitev 2004 (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Problemi človeštva
49027168 (17207) iration

Še en način kje uporabiti WD 40 (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

Oddelek: Problemi človeštva
54824103 (16152) Caligula
»

Rupel (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
1438717 (6580) drejc
»

10 let LDS (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
1127836 (5940) BigWhale
»

Lds-pot v brezno (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
745170 (4068) Thomas

Več podobnih tem