» »

10 let LDS

10 let LDS

«
1
2 3

cirecire ::

Na teletekstu sem prebral, da je danes 10 obletnica nastanka velike LDS.
Na danšnji dan pred desetimi leti so se združile: Liberalno-demokratska stranka, Socialistična stranka, Demokratska stranka in Ekološko-socialna stranka.

V bistvu je LDS nastala že veliko prej. Nastala je že pred volitvami leta 90 kot ZSMS-Liberalna stranka. Pred 10 leti pa so se ji priključile še tri marionetske stranke.

LDS praktično vlada Sloveniji že od leta 92, ko so bivši komunisti zrušili prvo demokratično vlado v Sloveniji.

Danes ta stranka obvladuje veliko večino finančnega kapitala, gospodarstva in medijev. Praktično ima svoje ljudi na vseh najpomembnejših položajih in v bistvu vlada Slovencem z medijsko diktaturo.

LDS je leta 91 odločno nasprotovala samostojnosti Slovenije. Lahko celo rečemo, da je ta stranka celo sodelovala pri agresiji JLA na Slovenijo. Že pred agresijo je poskušala zrušiti Demos-ovo vlado in vzpostaviti neko marionetsko vlado, ki bi bila lojalna oblasti v Beogradu.

Zanima me kaj mislite zakaj Slovenci , ki so na plebiscitu 90% podprli neodvisnost že toliko časa podpirajo stranko, ki ni nikoli priznala Slovencem pravice do samoodločbe, se iz te države celo norčevala in Slovence že 12 let žigosa kot fašistoiden narod.
  • spremenil: cirecire ()

Thomas ::

Enkrat sem videl eno "karikaturo" (ki je bila pravzaprav bolj zelo lepa risba, kot karikatura), kako naj bi se obnašal borzni posrednik - broker. Z eno nogo stoji na medvedu, z drugo na biku, oba ima na vajetih, živali dirkata in brokerju plapola kravata v vetru.

Pomenilo naj bi, da naj borzni posrednik najde ravnotežje med progresističnimi in konzervativnimi težnjami, pa mu bo edinole dobro šlo.

Slovensko volilno telo si domišlja, da je modro na isti način.

Je res?
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

[SpydeR] ::

Konec leta bojo volitve, pa bomo videli če bo tvoja zaskrbljenost pokazala kakšno bistveno spremembo na naši politični sceni.

Sicer pa me tako paranoično jamranje spominja na predreferendumsko kričanje anti nato aktivistov... Samo da so oni kričali v drugo smer.

popravek: moj odgovor se nanaša na prvi post, ne na Thomasovega

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: [SpydeR] ()

kopernik ::

"slovensko volilno telo" smo mi vsi :)

Kaj si domišljamo ? Jaz osebno bi rad videl kakšno spremembo na vrhu, toda po pravici povedano, mi je dokaj vseeno in zato na volitve niti ne hodim.

cirecire ::

Sicer pa me tako paranoično jamranje spominja na predreferendumsko kričanje anti nato aktivistov... Samo da so oni kričali v drugo smer.

To temo sem odprl samo zato, ker mi ne bo nikoli jasno kako lahko Slovenci gredo na plebiscit, glasujejo 90% za neodvisno državo nato pa na volitvah glasujejo za stranko, ki je naredila vse za to da ta država sploh ne bi obstajala.

Samo to me je zanimalo. Ker to je edinstven primer v svetu. Zakaj Slovenci najprej hočejo državo. Nato pa izvolijo stranko, ki te države noče.

root987 ::

@cirecire: Okej, LDS je verjetno daleč od popolne stranke, ki bi jo radi videli na vrhu, vendar, povej mi, katera se _tebi_ zdi vredna naslediti slednje? Desus? SMS? Kolikor vem, se oboji kregajo že o notranji strokturi, kje bi se potem imeli čas posvečati drugim strankam in vladanju državi. Sicer pa, kako že rečejo? Če majo ljudje izbirati med manjšim in večjim zlom, bodo izbrali manjšega?
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell

borchi ::

@thomas:

si sigurn, da nisi preveč videl v karikaturi?

broker je pač enostavno sluga medveda (kar v borzniškem žargonu pomeni, da grejo delnice dol) in bika (obratno) in karkoli že je "he's for a ride"- hence the waveing tie.

sicer ne vidim nobene povezave med to karikaturo (je pa tut nisem vidu) in jamranjem, da nam vladajo jugo nostalgiki, ki so po ne vem kakšni logiki leta 91 nasprotovali samostojnosti, ko pa je bil plebiscit leta 90 in imajo slovence za fašiste - pa jih volilno telo še vedno voli, po drugi strani pa je po pripovedovanju vladajoča elita komunistična in bi od volilcev pričakoval, da se jim bo zdelo čudno, če jih lastni predstavniki zmerjajo za fašiste in komuniste, hkrati! emmm, v prvem postu neki ne štima.

sicer mi je pa vseen kdo je na oblasti in kdo ma denar! men ne bo nč bolš, če bojo kradli desni namesto "levih". js si sam želim, da mi ne vlada nekdo, ki je psihotičen in paranoičen.
l'jga

Thomas ::

V resnici Slovenci jahajo na "medvedu" in "biku".

Bomo izvolili "nore Demosovce", da nas bodo osamosvojili. Bomo izvolili "komuniste, ki že znajo vladat, da gremo od tod naprej". Bomo glasovali ZA NATO, da se komunisti preveč ne razpasejo. Bomo proti "izbrisanim" in džamiji, ker spet nočemo prevelike samopašnosti komunistov. Bomo volili komuniste, da nas kakšni pomladniki ne pahnejo iz udobnosti, v kateri (še) smo.

Po moje lahko tisto slikco prerišejo na strop Parlamenta. Bo kar ustrezala!
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

borchi ::

@thoma: žal ne razumem analogije med prispodobo za to,da si skoz prepuščen na menjavanje med dobrim in slabim (bik in medved) in jesiharskim novačenjem volilnih duš.

volici se lahko odločijo za ene al pa za druge, broker žal te možnosti nima. sploh pa ker so tukej nekateri sveto prepričani, da je ena izmed dveh opcij "taprava" mi je še manj jasno, kaj ima negotovost (broker) opravit z absolutno resnico (glej post cirecire-ja).
l'jga

Mercier ::

cirecire:
Zanima me kaj mislite zakaj Slovenci , ki so na plebiscitu 90% podprli neodvisnost že toliko časa podpirajo stranko, ki ni nikoli priznala Slovencem pravice do samoodločbe, se iz te države celo norčevala in Slovence že 12 let žigosa kot fašistoiden narod.
Zato.

cirecire ::

Okej, LDS je verjetno daleč od popolne stranke, ki bi jo radi videli na vrhu, vendar, povej mi, katera se _tebi_ zdi vredna naslediti slednje? Desus? SMS?

Nobena od teh. SMS in Desus sta marionetski stranki, ki ju je ustanovil LDS.

Problem pri nas je cel politični sistem, ki je popolnoma defekten. Živel sem nekaj časa v Nemčiji in želel bi si, da bi dočakal dan ko bo nekaj podobnega tudi pri nas.

1.V Nemčiji ni nikakršnih satelitskih strank. Imajo veliko višji prag za vstop v parlament tako, da nimajo satelitske stranke nobenih možnosti.
2.Imajo svobodne medije leve in desne, ki jim javnost zaupa.
3.Točno se ve:
- CDU in FDP sta desni stranki
-SPD in Grune(zeleni) sta levi stranki
Tako, da točno veš koga voliš.

In koga bi jaz volil?
CDU seveda. Stranko Konrada Adenauerja in Helmuta Kohla

Samo na žalost tega v Sloveniji ne bom dočakal. Pri nas ne bo nikoli obstajal CDU. Pa tudi Helmuta Kohla ali Konrada Adenauerja ne bom nikoli mogel volit.

Še dolgo mi bodo vladali ZL in LDS.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: cirecire ()

Mercier ::

Aja, točno, pa še zato. Nimate "satelitskih" strank. Izmenično spustite hlače in nastavite LDS.

Thomas ::

Hja borči, če ti misliš, da medved je bad, bik pa good - si delničarski kapitalist.

Meni ne smeta, če se delnice kdaj pocenijo, so pač blago kot katerokoli drugo.

Po eni strani ne prebavljate Amerike, po drugi strani pa vsako neumnost ki pride od tam, vzamete za sveto. To se meni čudno zdi.

Ko medved hodi po borzi, se nekateri veselimo. Takrat bodo zacvetele nove tovarne, denar se ne bo pulil za papirje obstoječih.

Zdej grem pa še malo na osebni nivo: "LDS kapitalizem" Ljubljanske Borze je pač mau bulan. Nam pa mediji perejo glave, naj se žalostimo/veselimo zaradi tamkajšnjih tečajev. Pha!
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Thomas ::

Kapitalizem je treba razumet. Ne tako kot cukerfabrikant ki se trese, kadar se sprošča uvoz iz Afrike.

Pač pa tako kot potrošnik! Kje bom kaj poceni in kvalitetnega dobil? Cuker ali delnice, sej vseeno. "Kapitalist (Dell, recimo) je moj služabnik, ki se na vse pretege trudi, da mi ustregel!" - tako razmišlja potrošnik. Njegova optika je najbolj pravilna.

Ne pa monopolni kapitalist, ki (se) zajebava in spodjeda samo bistvo sistema. LDS kapitalizem v Sloveniji je natančno prekopiral obnašanje Nemških "kapitalistov", ki so totalni presranci. Upam, da bo Šroederju navidezna reforma butnila nazaj v glavo, pa da bo potrebna ena zaresna. Čimprej!

Ker dokler ne "crkne" Evropska leva politična scena, tudi LDS ne bo. Oslarija mislit!
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

cirecire ::

Aja, točno, pa še zato. Nimate "satelitskih" strank. Izmenično spustite hlače in nastavite LDS.

Ni mi jasno kaj si s tem debilnim citatom hotel povedati.

Ej Saša po moje si pa ti med tistimi, ki ste od LDS dobili državljanstvo. Saj vsi vemo pes nikoli ne ugrizne roke, ki ga hrani.

borchi ::

men osebno visoka/nizka cena delnice pomeni manj kot nič.

ko je medved ni niti centa več denarja za nove tovarne kot pa takrat ko je bik. ko so delnice poceni je investitorjem bolj smotrno "investirat" v lastnišvo obstoječe tovarne (kupit delnice) kot pa it v realno investicijo (novo tovarno). seveda pa tut to ni tako enostavno, ker je cena delnice podjetja diskontirana vrednost bodočih donosov le-te (tu not je pa še špekulacija + druge stvari (tut primerljive naložbe kot je gradnja nove tovarne, ipd.)). empirija pa uči, da se nov denar v medvedu takrat parkira v banke.

delničarski kapitalist, ccc, krneki. a "delničarski kapitalist" se razlikuje od "tovarniškega kapitalista"?
l'jga

Thomas ::

Najprej ena tehnikalija. Kratkoročni medved že ima mogoče tak učinek kot si rekel. Če je pa dolgoročen, pa pomeni, da je industrija zrela, da nihče ne pričakuje, da se bo ta še kaj dosti opomogla.

Takrat je čas za novo.

> delničarski kapitalist, ccc, krneki. a "delničarski kapitalist" se razlikuje od "tovarniškega kapitalista"?

Delničarski kapitalist je žalosten, kadar gredo delnice dol. NE VIDIM razloga, da bi morali žalovati še vsi drugi skupaj z njim.

Tovarniški kapitalist joka, kadar prihaja konkurenca.

Potrošnik se veseli vedno, če le nobenega od zgornjih ne ščiti država.

Ne vidim pa v nobenem od naštetih dveh NIČ slabega.

Na bruhanje mi gre edinole, kako bi morali vsi ljubiti obadva in z njima skupaj stiskati zobe. Ko to ljubezen do kakega od njiju zagotavlja država.

To so izumili v ZDA, ampak do umetnosti razvili v Evropi in pri nas.

Potrošnik je kralj! On mora carevati s svojimi trdo prisluženimi fičniki (kot kapitalist ali delavec, saj je isto)!

Vse drugo ni kapitalizem.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

borchi ::

@thomas:

- lastnik delnice (po tvojem ad-hoc poimenovanju naj bi to bil delniški kapitalist) je lastnik tovarne (100% če ima vse delnice ali pa x% če ima x% delnic).

- lastnik tovarne je lastnik tovarne.

prosim, povej mi kakšna je razlika med njma. ker ko pride informacija, da "tovarniškemu" kapitalistu prihaja konkurenca, delnice "delniškemu" kapitalistu padejo.

zdej, razen, če res verjameš neumosti, ki si jo prej napisal, da je delnica blago tako kot vsako drugo, mora bit vsakemu jasno, da med njima ni razlike.

no, js pa prijavim eno tehnikalijo na koncu. medved je splošno stanje na borzi, ne pa da je ena veja industrije v zatonu (a si že kdaj slišu za tekstilnega medveda?! se mi je zdelo.). če pa (narobe) prevajaš industry iz angleščine je pa še tolk bol narobe, ker če je celo gospodarstvo dlje časa v depresiji, to žal po defaultu ne zagotavlja, da bodo zaradi tega kar naenkrat iz neba padle nove tehnologije oz. da bo ves dnar (ki ga ni) kanaliziral v (neobstoječe) nove tehnologije.
l'jga

antonija ::

Neki je ze blo o volitvah enkrat govora, pa se od takrat nisem se nic premislu. Na volitve ne bom su, ker ni nobenga za volit. LDS sicer nekako vlada nsi drzavi in pri tem dela pizdarije. SDS samo vpije kako jih noben ne mara in jamra zaradi politicnih zarot ki jih vsak dan sproti kuejjo zle sile... Vsi drugi so pa sateliti, kot je ze nekdo povedu. Kar se mene tice lahk gre vse v ku*ac, sam pocaka nej dokler ne bom jst koncau formalne izobrazbe pol bom pa v slo sam se na pocitnice hodu. Razen ce se ne bo do takrat kej spremenilo...

Za plebiscit sem pa bil se premajhen da bi sel volit, tko da jst osebno nisem na nobenem listku obkrozil odgovora za neodvisnost.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Thomas ::

Advokati kapitalizma ki to ni. Advokati ki to niste ...

Jest bistvene razlike med kapitalisti in nekapitalisti niti ne vidim. Kdor kaj ima, je neke sorte kapitalist. Magari svoje spretnosti. "Tovarnar" se pa nekako loči od "delničarja" po tem, da delničar pride šele, ko so razpisane delnice. To je lahko tudi nikoli.

Sej se le derejo (advokati kapitalizma, ki to niso) kaj da bo če se delnice cenijo. To naj bi bilo bad. Podobno kot se lastniki cukrfabrike derejo kaj da bo, ko bodo začeli uvažati cukr s Kube.

Tipičen "LDS kapitalizem" govori iz tebe Borchi. Zato ne maram LDSa. In Nemških socialdemokratov z Milošem Kovačičem iz Novega Mesta vred ne.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

borchi ::

iz mene ne govori noben kapitalizem, kaj šele LDS kapitalizem, ko sploh ne vem kak je. js sem sam pojasnil par stvari, ki ti niso jasne oz. so ti najverjetneje jasne, samo če jih dosledno pravilno interpretiral ne bi mogel razvijat takih "kao z argumenti podkrepljenih" fatazij.

pa btw. sploh nisem dajal nobene sodbe/obsodbe kakršnegakoli kapitalizma ali kake druge družbene ureditve, tako da ti ne bi maral LDS-a zato ker iz mene govori "LDSovski kapitalizem", ccc... - ti ne verjamem ;-)
l'jga

Thomas ::

Zate se mi fučka borchi.

Ciljam na LDSovsko pojmovanje kapitalizma, začinjeno s pogledi Združene Liste.

Bom čisto konkreten. Zavarovalnica Triglav. Blazen "uspeh" Toneta Ropa, ker je pustil Klemenčičevi & Company samo 15%, ker oni so hoteli ... vse.

Vse to pa izvira v bistvu iz tega, da so sprejeli od kapitalizma samo kar so razumeli. Se pravi nekej luxuza, drugega nič.

Moram pa priznati, da opozicija bi utegnila - če pride na oblast - zadeve pa zbirokrazirati, da se bogusmili!

Se pa spet strinjam z Janšo ki pravi, da v aferi Parmalat je cel kup priprtih, v primeru SIB pa tožilka založi ovadbe za leto dni. Italija ni tako mafijska.

Ampak zakaj? Ker kapitalizem v Sloveniji ni drugega, kot NLB in sateliti. Žalost.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Thomas ::

> iz mene ne govori noben kapitalizem, kaj šele LDS kapitalizem

Oh, sej vem. Žal za socializmom vas daje. Kapitalizem po sili, če že ravno mora bit.

V tem je problem.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

borchi ::

daj ne bluzi kr neki v prazno.

ko nisi sposoben argumentirano replicirat na tistih par stvari v katerih se ne strinjama pa začneš nabijat o kr nečem tretjem. odrasti!

rođer&aut
l'jga

tilen232 ::

Takole bi rekel. Grozno se mi zdi, da nekateri na tem forumu smatrate LDS kot nujno zlo. Saj naj bi bili drugi še slabši.

Mislim, da je to popolnoma zgrešeno. Potem pa lahko prepovemo vse druge in imamo takšne volitve kot na Kubi. Tam imajo tudi volitve samo, da tam lahko voliš samo Fidela.

LDS vlada že 12 let. Kako pa veste, da so drugi še slabši. Dajmo še njim možnost. Sigurno jim bodo mediji bolj gledali pod prste kot LDS-u. Tako je tudi pravilno. Mislim, da se sigurno ne bi dogajale takšne afere kot sedaj.

Mercier ::

tilen232, saj bi jim dali možnost, ampak (v davnih) časih so politiki delili ljudstvu klobase, da so se jim prikupili, danes te pa zgolj nazmerjajo. Misliš, da si res želijo, da jim damo priložnost? Jaz resno dvomim. Pomoje nočejo, da jaz volim za njih.

iration ::

> Jaz osebno bi rad videl kakšno spremembo na vrhu, toda po pravici povedano, mi je dokaj vseeno in zato na volitve niti ne hodim.

Lačen sem, samo se mi ne da jesti.
Žejen sem, samo me pijača ne zanima.

:\

Halo?!
Tudi jaz bi imel kakšno pravico rad v življenju. Npr. pravico do tega, da delam
12 ur na dan in sem za to nagrajen s strani delujočega ekonomskega prostora, ne
pa kaznovan s strani Salmoneličevih gremlinov. - NavadniNimda

iration ::

> Zanima me kaj mislite zakaj Slovenci, ki so na plebiscitu 90% podprli neodvisnost že toliko časa podpirajo stranko, ki ni nikoli priznala Slovencem pravice do samoodločbe, se iz te države celo norčevala in Slovence že 12 let žigosa kot fašistoiden narod.

in še: zakaj so do sedaj podpirali stranko, ki bi rada preprečila ustavno pravico ljudstva do referenduma?
Tudi jaz bi imel kakšno pravico rad v življenju. Npr. pravico do tega, da delam
12 ur na dan in sem za to nagrajen s strani delujočega ekonomskega prostora, ne
pa kaznovan s strani Salmoneličevih gremlinov. - NavadniNimda

cirecire ::

in še: zakaj so do sedaj podpirali stranko, ki bi rada preprečila ustavno pravico ljudstva do referenduma?

To je pravi problem. To tudi meni ni jasno. To je edinstven primer v svetu.

Nekateri prvavijo, da ima vsak narod takšno oblast kot si jo zasluži. Če dopuščamo da po nas serjejo razni levičarski forumi in Neslovenci.

Mogoče smo pa Slovenci res tako neumni, da niti ne zaslužimo boljše oblasti.

tilen232 ::

> saj bi jim dali možnost, ampak (v davnih) časih so politiki delili ljudstvu klobase, da so se jim prikupili, danes te pa zgolj nazmerjajo.

Saša: to so verzi za Titove pionirje. Po tej logiki lahko LDS vlada še 100 let. Tudi ko LDS ne bo več na oblasti bo ljudstvo še vedno lahko jedlo klobase mogoče celo večje.

Mene so v osnovni šoli učili, da živim v socialističnem raju, nato pa smo morali iz Avstrije švercat kavo in pralni prašek. Danes pa isti politiki, ki so nekoč govorili socialističnem raju govorijo o LDSovem raju.

Kaj pa bi bi bilo v Sloveniji slabšega, če bi recimo leta 90 Jože Pučnik postal predsednik namesto rdečega Milana Kučana!??

V čem pa je recimo Barbara Brezigar slabša od Drnovška ali Ropa. V čem pa je Tone Anderlič boljši Petra Jambreka ali pa Ciril Ribičič od Lovra Šturma?!!

Mercier ::

>> saj bi jim dali možnost, ampak (v davnih) časih so politiki delili ljudstvu klobase, da so se >>jim prikupili, danes te pa zgolj nazmerjajo.

>Saša: to so verzi za Titove pionirje. Po tej logiki lahko LDS vlada še 100 let. Tudi ko LDS ne >bo več na oblasti bo ljudstvo še vedno lahko jedlo klobase mogoče celo večje.

Klobase so bile prej.

>Mene so v osnovni šoli učili, da živim v socialističnem raju, nato pa smo morali iz Avstrije >švercat kavo in pralni prašek. Danes pa isti politiki, ki so nekoč govorili socialističnem >raju govorijo o LDSovem raju.

To je še en odgovor na osnovno vprašanje. Ljudje ne marajo konvertitiov.

>Kaj pa bi bi bilo v Sloveniji slabšega, če bi recimo leta 90 Jože Pučnik postal predsednik >namesto rdečega Milana Kučana!??

>V čem pa je recimo Barbara Brezigar slabša od Drnovška ali Ropa. V čem pa je Tone >Anderlič boljši Petra Jambreka ali pa Ciril Ribičič od Lovra Šturma?!!

Mene sprašuješ? Najbrž nič in v najbrž v ničemer. Ampak to povej desnici. Mogoče se ne zavedajo.

Dr Evil ::

Saša

Mene sprašuješ? Najbrž nič in v najbrž v ničemer. Ampak to povej desnici. Mogoče se ne zavedajo.

Ja in kaj je tu opozicija kriva?Ljudstvo voli.Če pa se v Sloveniji še najmanj 40% ljudi kolca po komunizmu.Ostale pa dobijo na finto,da so drugi še slabši.

V madžarski po padcu zida ,so vsake 4 leta zamenjali vlado ne glede če je ta delala dobro ali slabo.Njihovo pojasnilo.50 let niso mogli volit in zamenjati vlade.Zdaj si pa to privoščijo.In jim je škodilo?NE
Pred nami so v Natu in skupaj z nami gredo v EU.Mislim,da nam pomaga samo lustracija in izobrazba ljudi o demokraciji.(Jih je kar nekaj,ki ne vejo kako deluje parlamentarni sistem.)

Mercier ::

Dr. Evil, meni jako preseda tole valjenje krivde na ljudstvo. Ampak finta, da sem kumunajzarski, čefurski prasec pa nekako na meni ne deluje. Bo desnica morala kakšno drugo finto najt. Jih je zgleda treba nekaj met na zalogi.

Ajde, recimo, kako za vraga so desni lahko zgubili z minimalno razliko s totalno anonimno kandidatko, kolikor pa je v javnosti bila znana, pa ji ni štelo v prid, afere pač niso prednost, kakorkoli gledaš na njih, proti vseprisotnemu Drnovšku? In to ne s skupno kandidatko!

Ljudstvo, my ass!

Dr Evil ::

Dr. Evil, meni jako preseda tole valjenje krivde na ljudstvo. Ampak finta, da sem kumunajzarski, čefurski prasec pa nekako na meni ne deluje. Bo desnica morala kakšno drugo finto najt. Jih je zgleda treba nekaj met na zalogi.


LOL če pa ti rabiš finto,da bi edino alternativo rdečim volil,si potem pač igubljen primer.Dosti jih je,ki kao kritizirajo lds in potem prihajajo ,seveda javno,do sklepa ,da ni nič bolšega.Joj ko vidim Potrča,Jurija in co. bi bill tut klošar dobra alternativa.

Thomas ::

Kot je rekel Raegan: "Wall Street (borza), je pravilno napovedal devet, od tazadnjih treh kriz!" No, mogoče on ni avtor tega izreka, je pa naslednjega: "Nikoli ne grem na Wall Street po nasvet."

Je pa res, da CNN in ostali mediji tam stalno gonijo borzo. To je pač rezultat velikega povpraševanja pa takih informacijah, ker je ogromno delničarjev. Te informacije so tudi upoštevane pri odločitvah ljudi, kam in kako z denarjem. Sicer je pa to samo en aspekt kapitalističnega dogajanja v Ameriki.

K nam, je pa ta lupina skopirana. Ampak samo lupina. Prelivajo iz votlega v prazno, v ozadju pa še vedno v bistvu socialistično gospodarstvo.

Razen seveda majhnih privatnih firm, ki so pa neznatne v tem kolesju. Kar je bistvena negativna dediščina LDS. Mogoče je samo še vtis da je to normalno, slabši.

Dogovorni kapitalizem, podoben Nemškemu. Samo slabša različica.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

antonija ::

OK, zdej sm se pa jst tkole odlocu: Ker je moje osebno menenje da je ena in druga stran enako slaba (sam da ena vlada in dela napake, ker pac neki dela, druga pa ne, ker nc ne dela ker ne more delat ker ni bla voljena), sledi da je zame osebno cisto vseeno ce na volitve sploh ne grem, ali pa ce grem in se odlocim za eno ali pa za drugo stran. (OK, neki casa bom zgubu, ampak nau hude). In ker vem kak je blo do zdaj in kako bo naprej ce se odlocim za danasnjo koalicijo, bom najverjetneje glasoval za alternativo. Seveda bojo predvolilni "boji" mel zlo velko tezo (ko se bojo pac zaceli), ampak kot zaenkrat kaze sem se odlocu da dam se drugi strani sanse.

Ce bo pa kej nakonc iz tega bomo pa vidl.:\
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

poweroff ::

Samo to me je zanimalo. Ker to je edinstven primer v svetu. Zakaj Slovenci najprej hočejo državo. Nato pa izvolijo stranko, ki te države noče.
Hmm, zakaj se Slovenci najprej odločijo za samostojnost, potem pa na referendumu o EU in NATU to samostojnost zavržejo?

iration ::

Ker je EU in NATO samo nadgradnja samostojne države, in je bilo že v predreferendumskem času rečeno, da je dologoročni cilj mogoče nekoč samostojne Slovenije približevanje zahodni Evropi in njenim integracijam (kar pa je bilo takrat dokaj utopično, zaradi Kučana v prvi vrsti).
Tudi jaz bi imel kakšno pravico rad v življenju. Npr. pravico do tega, da delam
12 ur na dan in sem za to nagrajen s strani delujočega ekonomskega prostora, ne
pa kaznovan s strani Salmoneličevih gremlinov. - NavadniNimda

poweroff ::

Z vstopom v EU in NATO del svoje suverenosti prenašamo v Bruselj. Torej gre za izgubo samostojnosti. Ali je to dobro ali slabo naj vsak sam premisli.

Geslo "Evropa zdaj" je pa uporabljala SDP - Stranka demokratične prenove a.k.a. nasledniki komunistov in predhodniki ZLSD. Stranka katere predsednik je bil Kučan.

In ja - ko smo se odcepili ni nihče govoril o tem, da se bomo priključili EU, kaj šele za NATO. Govorilo se je le, da bomo prvič v zgodovini samostojni. Po 10 letih nismo več.

Thomas ::

Po moje bi bilo treba bolj poudarjati demokracijo, ne toliko samostojnost.

Mene "taspodni" niti niso motili, niti da je Belgrad glavno mesto moje države.

Ampak Jugoslavija je bila (komunistična) diktatura, to je bil problem.

Se pa itak z večino taspodnih vidimo skupaj v EU v nekaj letih, kar je čisto okay. Ampak bomo še vedno imeli vsak svojo državo in Yuge ne bo nikoli več.

A? Sem pesnik, a? :D
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

BigWhale ::

V demokraciji zmaga povprecje... ... zakaj bi bil povprecen, ce si lahko najboljsi... ;>

Thomas ::

> V demokraciji zmaga povprecje

V diktaturi zmaga nadpovprečna krutost in zvijačnost. Ostalo je podpovprečno.

Zato.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

iration ::

Matthai, vprašanje (sicer ni nagradno, ti bo pa koristilo pri poznavanju slo zgodovine) zate:
Kateri poslanci so podpisovali peticijo, s katero bi razveljavili izzide decemberskega referenduma in tako zavrnili tudi možnost integracije z Evropo:
A) poslanci LDS in poslanci Zveze Komunistov aka preleviteljev aka združena lista

ali

B) poslanci združenega Demosa
Tudi jaz bi imel kakšno pravico rad v življenju. Npr. pravico do tega, da delam
12 ur na dan in sem za to nagrajen s strani delujočega ekonomskega prostora, ne
pa kaznovan s strani Salmoneličevih gremlinov. - NavadniNimda

Thomas ::

No, ti bom dal polovičko:

A) poslanci LDS in poslanci Zveze Komunistov aka preleviteljev aka združena lista
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Luka Percic ::

antonija:
Samo nekaj me moti. Kako ti veš da naša trenutna opozicija slaba? Saj ne rečem, mogoče se bo to izkazalo, če bodo zdaj dobili večino, čez 4 leta.
Kako pa si ti vedu da je opozicija "enako slaba"?
Si prebral v mladini?

Lepo, pa da si pripravljen to trditev "opozicija enako slaba" postavit pod vprašaj.

Zgodovina sprememb…

antonija ::

Trenutno se mi zdi zato enako slaba, ker vse kar zna narest je to da proba izrinit zdajsnjo koalicijo iz oblasti. Sej razumem da je to nekak naloga opozicije da pride na oblast in se tam izkaze, sam da pa poslusam o vseh moznih zarotah proti SDS in ostalim mi pa tud ni kej prevec vsec. To je zame nategovanje in zato se mi zdita obe strani enako slabi. Ce pa upostevam se Jansevo osebnost pol je pa zdajsnja koalicija super, ker ta clovek mi pa tko ne sede da je kar groza. Mogoce bo pa ravno zaradi tega kaj vec dosegel kot danes vladajoci politiki, who knows. Ce se bojo dostojno obnasal v predvolilnih "bojih" bom verjetno glasoval za njih. Ce bojo pa se kaksno pametno povedal pa tolk bols. Upam da ni vec pomot!

Edit: Pa mladine ne berem kej velik, ceprav majo vcasih kar smesne komentarje...
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: antonija ()

Tarzan ::

SDS da bi volil?
Dokler mu vlada J.J. nikakor! Da bi pa volil za NSi me pa mika še za pet odtenkov manj. Naj se nekdo pobere nazaj v Argentino, saj nimajo več krize tam:| .

Tema se je začela precej udarno, avtor je tolkel čez LDS z vsemi sredstvi, svoj prav pa je podkrepil s kupom neresnic. Poglej si enkrat kakšen dokumentarec o vojni v Jugi. Nazadnje sem tam zasledil nekaj podatkov o tem, kdo je bil ZELO zaslužen za odcepitev Slovenije od juge. Kdo je protestno zapustil dvorano, ko so Slovence je..bal v glavo v Beogradu? Ne, to ni bil Demos, ampak ...:(

Ne ga srat, tako kot Janša z demagogijo poskušate (nekateri) prepričati čim večji krog javnosti, da bi podprl slovensko desnico.

Ker se imam rad, in ker ljubim Slovenijo tega NE BOM naredil!

Hvala lepa!
Jure

BigWhale ::

Jaz bi pa vse zamenjal...

VSE-VSE... Zakaj? Oboji so tukaj ze predolgo tako levi, kot desni, kot tudi ti, ki niso ne levi ne desni...

Cas bi bil za kako spremembo...

Luka Percic ::

Desnica bad
Ni kaj, ta utemeljitev je pa huda!

Kar se pa tiče zaslug za osamosvojitev- kdo je podpisal akt(?) o razorozevanju slovenskih teritorjalcev (malo pred napadom JLA na slovenijo)?
- Če to ni bil... neeeee, oče slovenskega naroda pa ja ne!
On je lep, sposoben, zanesljiv, mirovnik, pa še diktaor Lukašenko mu je za tovariša(baje skupaj ustanavljata evropski etnični forum... to je že bolno)! On pa res nebi mogu bit..
Kdo je šel prosit evropske socialiste, naj jih podprejo, da si nebo samo slovenska (bad) desnica zaslužila vseh zasluh za osamosvojitev? hmph pa ne naš naš Kučan-lama!

Pa J.J. ti je antipatičen? Po tvoji lastni odločitvi? Pa saj je športnik..

Sem že razlagal kdo ima medije čez. Ma to itak že veste.
Potem tudi veste, kdo vam je naredu J.J. antipatičnega. Samo poglejte kako se pri mladini trudijo. Na kolkih naslovnicah je bil že Janša?
J.J. vseeno zmaguje. Evropska pamet počasi prevladuje. Le tako naprej.

Lih kar se doseljencev tiče:
sposobni: lepo vabljeni,
nesposobni: vrnite se odkamor ste prišli.
Kam Spada Bajuk pa mislim da je samoumevno. Če ne druzga se po nazivu vidi.

Da o "češ"-ih ne govorimo. Ko kaj pove LDS+ZLSD, novinar to povzame-
Lds so sporočili- to je tako in tako.

Ko pa kaj pove koalicija sloenije (SDS+NSi)pa:
Iz koalicije Slovenije so sporočili "ČEŠ" da to je tako in tako.

Ustavimo "ČEŠ"-e!

Luka Percic ::

Prihaja Popovič z Slovenija je naša!

Ga boste podprli? Al boste raje spet poslušali nasvet mladine, da je LDS najmanjše zlo?
«
1
2 3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Rezultati državnozborskih volitev 2004 (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Problemi človeštva
49027347 (17386) iration
»

Rupel (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
1438776 (6639) drejc
»

Forum 21 rešitev za Slovenijo? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
12230413 (28216) Thomas
»

Lds-pot v brezno (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
745206 (4104) Thomas
»

Rezultat na volitvah (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
1037161 (5722) Eschelon

Več podobnih tem