» »

Še en način kje uporabiti WD 40

Še en način kje uporabiti WD 40

««
11 / 11
»
»»

depresija ::

Problem je le, da malokdo izbere LDS po trajnem premisleku


Heh, sej so volilci lds-a po svoje kar zabavni.
Argument, zakaj jih volijo je za večino od njih: ker je opozicija v Sloveniji eno navadno populustično sranje brez sposobnega kadra.
Potem jih vprašaš po čem sklepa da so nesposobni. Eldeesovski privrženec odvrne, da je bil Bajuk v Argentini in ti razloži kakšno je trenutno ekonomsko stanje v Argentini (finančni zlomi ipd).
Potem mu poveš, da pravzaprav Bajuk ni kriv za vse to in te razsvetljijo z dejstvom, da ima Janša glavo v obliki jajca in ga ne prenašajo.

S tem je argumentacija popolna, eldeesovec pa se lahko spet morno zatopi v branje Mladine in izrezovanje vinjet Diareje, ki jih kasneje uokvirja in razobeša po sobi (ali mogoče na stranišču).

Jst ::

Jaz se še nisem odločil koga bom volil. Trenutno jih (stranke) še izločam, koga ne bom volil.

depresije: Zanimivo je pa to, da privrženci SDS-a samo kritizirajo LDS, nikoli pa ne povejo dobre lastnosti te stranke in kaj so oni dosegli. Tako da predalčanje je dvorezen meč, depresija, če prvo ne predalčkaš sebe.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Ziga Dolhar ::

> Zanimivo je pa to, da privrženci SDS-a samo kritizirajo LDS, nikoli pa ne povejo dobre lastnosti te stranke in kaj so oni dosegli.

Svetovljanske ideje, mladi mož.
https://dolhar.si/

Caligula ::

Baracuda, pocasi se clovek navelica dolgocasnega ukvarjanja s folkom, ko otrocje mece okoli ocitke o podpiranju kontinuitete, komunistih in podobnih idiotizmov. To so zaljitve inteligence. Ker jaz njegove inteligence ne morem ,ker je meglena, moram pac bolj direktno na njegovem nivoju.

Pa kdo pa pravi k,da jaz hocem delat uslugo LDSu?
Oni so stranka. Pricakujem da delajo tako ali bolje kot kdorkoli drug.

Thomas, ti se malo oglasi v temi + in - ameriske administracije.

Pa da Paramedici se enkrat porbam poljubno razlozit glede kontinuitete.

Jaz sem potem odlocno zakontinuiteto. Za kontinuiteto folka, ki je med tistimi na voljo, najbolje sposoben voditi ekonomijo. Ni pa nihce rekel, da to pomeni, da mora biti to obstojeca oblast. Trenutno pa imajo pri tem po mojem mnenju primat. Veckrat sem pojasnil, da mene pri tem vglavnem vodi ekonomski pogled. Zatlaci si nekam svoje infantilne teznje po barvanju folka z brezveznimi stigmami. Se Thomas je to prerasel zadnje case tudi po nekaj truda z moje strani.

Potrudi se se sam.

Paramedic ::

Tole ni ravno "infantilna teznje po barvanju folka z brezveznimi stigmami", če argumentirano povem zakaj dosedanja oblast ni dobra za Slovenijo. Če nimaš povedati kaj drugega nazaj kot to o infantilnosti, potem si otročji ti.
Če si tak ekonomist, a potem te recimo ne bi motilo, če bi vlagal v izgradnjo npr. kakih stanovanj, iz tega bi si pa brez da bi ti vedu, en poslanc zgradil eno vilo. Ti bi potem to ugotovil, vendar raziskovalo se pa ne bi in nihče ne bi bil zaprt. In ti bi volil njegovo stranko.
No to je kar tak primer, kaj bi se lahko dogajalo in se mogoče celo je kdaj komu. Sam tako za občutek sem dal primer.
End transmission.

Caligula ::

Raje vidim, da si kradejo od stanovanj, kot da kupckajo z orozjem kot je to svoje case pocel opazni poslanec opozicije,..

In to smo ze obdelali. SDSov Rupel si je tudi ograjo okoli umljivo prisluzene vile postavil na stroske drzave,.. pa je sedaj veselo SDSov. Te to ne moti? Da novacijo tak folk?

Te Rupar, ki je skorumpiranec 1A ne moti?

Mene v bistvu vsi motijo. Mi je pa razlika, ce krade folk, ki svoje delo tam kjer steje-zame ekonomija-vsak spodobno opravlja ali pa ce nekdo cisto samo krade.

Okorisca se bolj ali manj vsak. Tudi opozicija svojih nikoli ni sankcionirala, ni metala iz stranke,..

Skratka tvoj razlog je infantilen. Tko kot je infantilno neko gnojenje z kontinuitetami. Smo eni ze razlozili. Da se nekaj prekine, mora priti nekaj boljsega. Menjave zaradi menjav samih so bille vedno domena folka, ki ne ve kaj pocet, kam s sabo,..

To vse smo ze predebatirali. Samo da to pac pol stegujes jezik o tem kako da je folk, ki ni za tvojo stranko pac privrzenec neke kontinuitete-sploh s konotacijo komunizma pa kaj jaz vem kakih idiotizmov se.

Pa se enkrat. Ne si domisljat, da bo zame nek pomemben prelomni moment, ce zmaga opozicija. Za mojo ekonomsko prihodnost je to nepomembno. Ni pa za tvojo in upam, da ce zmagajo ,da ti je ne zafurajo. Za mojo pa je precej bolj pmembno ali zmaga Bush ali Kerry.

Kar se tice menjave pri nas-bi takoj volil koga, ki bi se mi zdel boljsi. Clovek, ki ga promoviras ti, name ni nikoli naredil vtisa, da bi bi bil z oblastjo sposoben narest kaj pozitivnega. Vedno je bil skrajnez in ravno zadnje mesece se slika z zmerneza, ker je dojel, da mu je tisto edno skodilo. Samo za moje pojme se tak folk ne spreminja in je to pac fasada. On si zeli tak tip drzave, ki za moje pojme ni dober ne z ekonomskega ne drugih stalisc. Kaj pa pravijo programi ene ali druge stranke pa itak ni pomembno. Kdaj se je pa kdo ze drzal svojega programa? Mislim resno.

Namesto da vztrajas, mi povej kje je tvoj predlog boljsi od mojega trenutnega prepricanja. Kar se korupcije tice sem povedal, da se mi "tvoj clovek" zdi hujsi.

Kaj se? Kje se skrivajo njegovi aduti?

Meni se zdi militanten, precej paranoicen, mascevalen in se bi se naslo. Tudi ne maram izpostavljenih lastnosti njegovega volilnega telesa. Gre za precej militantne in zveste in nasploh za moje pojme ne prevec racionalno opredeljene ljudi. Pac kasira folk, ki ma frustracije pa za vse na svetu krivi druge, vlado,..

Nasploh se mi zdi ,da hoce militantni tip vlade, da bi precej bolj primitivno obracunaval z drugace mislecimi, kot to pocne trenutna garnitura. Preprosto se mi zdi mascevalen pizdun, ki goji frustracije. Pri Ropu tega ne opazam.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Caligula ()

Soon ::

Caligula: Je že res, da so vsi pokvarjeni.
Ampak primerjava Rupljeve ograje npr. z SIB banko, kupčaknje z zemljo v Piranu - Rupar in njegove afere - ni za primerjat. Jaz osebno podpišem LDS-u še 20 let mandata, če bi pokazala saj malo politične volje, da bi razrešila te barabije.
Mislim pa da ti ali jaz ali kateri koli drug udeleženec foruma, ne premore toliko znanja iz ekonomije, da bi lahko obsojal neko politično stran, ki še ni vladala, da je za en ku?#%
Bush ali Kerry - za nas ne bo razlike!!.
Lp
Miran

Caligula ::

Soon, na dolocenih podrocjih ga premorem precej vec kot katerakoli nasa stran, ker se pac specializiram in me zanima. Kar se tice tega kaj je bolj usodno za koga-poudarjam-zame je bolj pomembno Bush vs Kerry kot to tukaj. Zame. Ker pa si tudi za folk tukaj zelim, da bi kaj mel, pa si ne zelim zamenjave za trenutne alternative. In ce nekdo krade v okviru svojih zmoznosti, bo, ko se mu okviri povecajo, kradel vec. Verjetno ravno zato tezijo h povecanju okvirov.

In kot pravim, se mi zdijo taki ,d bi bili se hujsi samo, da bi bilo pri pomembnih zadvah ob tem se slabsi.
In ze spet se ponavljamo.

Sploh ne vem od kje vam ideja, da v politiki nekako nekje caka na priloznost nek posten folk. Pa te kurci so vsi na vseh straneh tolko casa notri, da so vsi ze bolni. Samo, da eni dodatno obolevajo, ker niso zgoraj. In se enkrat-ce bi mel obcutek ,da vedo kaj pocet-sploh z ekonomijo, me to nebi motilo toliko. Ceprav je tudi tako, da zdrav folk ni militanten. Trdo roko pa "vodenje" rabijo tisti, ki jim manjka par kolesc, ki tovrstne zadeve cloveku pomogocajo ,da za te stvari pri sebi skrbi sam.

perci ::

Caligulo (ekonomista leta) za premiera. :D

Daedalus ::

Moj glas že ma:D
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Paramedic ::

Caligula, praviš da v SDS tud kradejo, povedal si razlog proti njim, to je že začetek. Zdej pa povej še za ostalih xx strank, npr.za NSi. Ne verjamem in tudi še nisi povedal, zakaj se ti zdi da je ravno LDS tista, ki bi tebi največ prinesla. Mislim da pri tebi ni samo do ekonomije, ker potem bi našel recimo tisto stranko za podjetno slovenijo ali kaj je 0:). Korupcija je en glavnih razlogov za slabo (oz. ne optimalno) gospodarsko rast! A le ta ni povezana z ekonomijo? Toliko o tem.

SDS že mogoče, da je bilo kaj res, vendar koalicija ni nič dokazala, čeprav ima proste roke pri preiskovanju teh stvari. Zgleda se jim še opozicije ne ljubi potunkat, če niso nič dokazali. Če bi bilo vse res, bi se našlo marsikaj slabega. Rupel pa tud ja mislim, da je "zaužil" kar mu je LDS(!) nudil, torej imel zaščito pri njih. O Ruplu kolikor vem, niso našli nobene sveže afere, odkar je pod SDS.

Torej jaz predlagam SDS, ker sem za spremembe in so tile najbliže cilju; pod LDS bi bila pač še naprej taka štala. Vendar pa nobenemu ne vsiljujem te stranke, ampak tisto, ki mislite, da je najboljša za Slovence. Trdim pa, da to LDS ni.
End transmission.

Black Dragon ::

Še en glas za SDS:) ,... čas je za spremembe! (v pozitvnem smislu)
Time will tell.

_marko ::

Paramedic:
JA, eni se odločijo za LDS, ker se dostkrat zdi, da v SLoveniji nimaš druga za volit. Opozicija je preslaba.
The saddest aspect of life right now is that science
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.

depresija ::

Zanimivo je pa to, da privrženci SDS-a samo kritizirajo LDS, nikoli pa ne povejo dobre lastnosti te stranke in kaj so oni dosegli.


Mogoče zato, ker niso v opoziciji niso imeli šanse kej dosežt.
Sicer pa vemo, kaj pravi naš blaženi vodja Tone: (iz Tarče, soočenje Janša-Rop) "Ves čas smo imeli gospodarsko rast, razen v času Bajukove vlade. Ne trdim, da ej za to kriva ta vlada, vendar grafi kažejo dejstva."

No, če tako pravi cenjeni magister, bo že držalo... res so nesposobni.

Sicer pa, je kdo gledal Kino Kocbek?
Pa ne žamerte.

Caligula ::

Paramedic, od kje pa tebi, da je korupcija najvecja hiba za ekonomijo?

to bi veljalo ,ce bi meli neki ful razvito trzno gospodarstvo z vsemi bo0nboncki-nadnacionalkami, ekonomijami obsega skratka naj naj.


V drzavah v razvoju-v tem primeru ne mislim klasinega pomena ampak drzavah, ki se grejo catch up-to smo mi, pa je siva ekonomija tudi neformalna subvencija. Neobdavcevanje dela, piratstvo,.. to so vse neke vrste subvencij.

Se Americani svojim izvoznim firmam nezakonito pomagajo preko skritih subvencij za kar jim tezi WTO.

Skratka najprej je treba razcistit kaj je korupcija. Politicna je prisotna v vseh strankah in ma malo veze z gospodarsko.
To sploh ni eno in isto. In to ,ce si ena koka krade denar od par stanovanj ne pomeni katastrofe za gospodarstvo. Ce so drugje sposobni pridelat pozitivne kazalce za celotno gospodarstvo naj kradejo kot opice.

Mas pa lahko enega debila, ki ne bo kradel nic (nic bat-opozicija rada krade tko da je to hipoteticno-for sake of argument) pa bo zafural pol gospodarstva.

Mene ne moti, ce si folk nakrade, vzame,... svasta, dokler v agregatu nihova dejanja pridelajo neko dobrobit. Od politikov je to tezko pricakovati tko da je pac treba primerjat kdo bi naredil manj skode. In to ni opozicija. Po mojem mnenju ne.

Hvala pa za glasove ekonomista leta. :D
Trezno razmisljanje vedno cenim.

Tistim pa, ki omenjajo ostale stranke...
Ja! Stranke, ki lovijo 5%, da lahko opravicujejo svoj obstoj naj komentiram v ekonomskem smislu 8-O Ma nemoj.
Ja Cernjak bo za mladino skrbel,...

Ja Popovic bo.
By the way-tudi ta je tko kot jansa. Tista nesreca, kjer je bil nedolzno jagnje-tipo se je prehiteval v A8 z znancem s Porschejem pa ga j e tisti od zadaj naslnoil in g aje obrnillo. Hitrosti so bile pa krepko nad 200 km/h.

Samo itak uradno je bl jagnje. Zarebnica. Nedlozen >:D

Se tistim zadnjim brezveznikom, ki tezijo glede laganja.
Italijanski psihologi so ugotovili, da se ZDRAV, ZREL clovek v pogovoru (tekocem) zlaze enkrat na 5 minut. PAc neskodljivo, tako, da pogovor bolje tece, da olepsa svoj polozaj ali dejanja....

Skratka folk, ki pravi, da ne laze , laze ali pa je dejansko prizadet. Ker to-totalna resnicoljubnost-to je bolezenski znak.

Tudi osnovna korupcija, nepotizem,.. to je kao clovesko. Jebi ga. To se dogaja. Prezivimo, ce folk vsaj drugace kaj da od sebe.

Mamo vsaj to sreco, da ti nasi kurci nimajo moznosti vojn zacenjat vsakic, ko so pred slabim volilnim rezultatom, ...

Kar se tice NSI-sem povedal-Bajuk me enkrat doslej ni preprical. Pa dam moznost. Tudi SDSovega Zavrla nisem hotel sodit, ker sem tu prvic slisal zanj pa sem gledal tisti posnetek, pa bil sokiran. Pa ne na dober nacin. Ker mi je Lahovnik kmet pa sem mislil, da bi ga se tak levak lahko zminiral. :|

Kaj je pol od strank? A naj satelite LDSa komentiram ekonomsko al kaj? :|
Slovenija gre naprej? Mislim WTF?

Eni majo prav. Cas je za nove obraze in menjavo. Ampak tudi v OPOZICIJI!
Na obeh straneh so isti smrduhi ze od nekdaj. A ste SDSovci za kontinuiteto? :\

Black Dragon ::

Eni majo prav. Cas je za nove obraze in menjavo. Ampak tudi v OPOZICIJI! Na obeh straneh so isti smrduhi ze od nekdaj.

Se strinjam vse ki so delovali v bivši jugoslaviji oz. v partiji bi odstranu iz politike, Kučan, Drnovšek,...in tudi Janša..... o pa še Jelinčiča :)

Karkoli vse bivše komuniste dol spravu in gor dal mlade glavice oz. tiste ki imajo izkušnje ampak niso bili prisotni v politiki v času Juge...
Pa po vzoru Švedske 1/2 moške vlade in 1/2 ženske :)

Samo kje take ljudi najti:\
Time will tell.

Caligula ::

No ja, pri nas so se v gospodarstuv bivsi komunisticni managerji prelevili v kar izjemno dobre managerje. Mal paradoksalno ampak res. Seveda ne vsi. Ampak mnogi izmed njih pa. Sploh pa niso nasedali raznim napihnjenim mednarodnim trendom,.. Skratka dost je danes izjemnih managerjev, ki so bli totalni komunisti clo po dejanskem prepricanju.

Kitajci so face. Oni so bolj skrajna verzija. So bolj kapitalisticni od Americanov in zahodnjakov. Ker do tega niso prihajali pocasi ampak so pac presaltali dost na hitro in pac iz ene skrajnosti v drugo. In so k piranhe :D Hard core kapitalisti.

Kar se tice Svedskega modela. Pri nas bi bil kontraproduktiven. Do tega je treba it pocasi in ne z umetnimi cilji. Kje bos pa nasel dovolj samozavestnih, izkusenih in izucenih zensk ,da cez noc zafilas te pozicije?

Skratka to bi bil precej umeten poseg. Treba jim je lepo stvari odpret pa preprecit drugim ,da jih ovirajo.

Ker mora za zenske se vedno veljat enako pravilo-da morajo bit sposobne ne pa samo zenske.žPa mimogrede bi lahko ponesreci pa izgnali ven sposobne moske,..

Mora ostat selekcija na osnovi sposobnosti ne pa spola ampak treba je pa mocno sankcionirat pa preprecevat omejevanje zensk, ki si zasluzijo napredovanje. Uumetna pravila pa posplosevanje niso dobra zadeva. Sploh bi pa odprli sezono odprtih ocitkov, da so zenske tam kjer so samo zaradi pravil ne pa sposobnosti,.. s cemer jim nebi delali nobene usluge. Treba jim je zagotoviti enake moznosti pa pac mal pocakat, da se stvari uredijo pocasi.

Tud locenje na komuniste pa nekomuniste je zgreseno. Pameten folk se pac prilagaja okolju in takrat so se mnogi pac prilagodili-sli v partijo ,da so lahko delali in delali dobro. Zdaj znajo brez partije delat prav tako dobro,..

Skratka to tudi ni dober nacin, ker bi lahko po nepotrebnem spet zavrl ogromno enega sposobnega in postenega in dobronamernega folka. Treba je stvari spreminjat ampak na prav nacin. Na zalost pa to skor nikoli ni ta najbolj preprost nacin.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Caligula ()

Paramedic ::

Od kje meni podatek, da je korupcija (mislim tudi klientelizem) en večjih problemov za gospodarsko rast (in ne glavni, kot si ti rekel)? Kak mesec nazaj sem to slišal ali prebral v medijih. Se mi ne zdi nič nenavadnega. Seveda so drugi problemi večji, vendar ta je bolj posebne vrste. :)
Laže pa res vsak, vendar eni lahko ker jim noben nič ne more (LDS). Do volitev.
End transmission.

Luka Percic ::

Hehe, korupcija ni ekonomski problem, hehe...

Ta je pa ena debela coligula. Korupcija usmerja kapital. Torej jim ne gre le za kapitalski dobiček, ampak jim gre za zveze. Kar v ekonomskem smislu pomeni, da deluje slabše.

In ti se z tem da nekaj obstaja kar sprijazniš?
Kaj pa čisto preprost ukrep proti temu? Tak poceni. Menjava vlade.

Zanimivo. Nekateri so rekli da bi rabli nove obraza v politiki. Zdaj so jih dobili (recimo SJN). Jaz jih ne podpiram, vendar kot kaže tudi iskalci novih obrazov ne. Kaj je narobe? A to da je mladina povedala da Popiovič je podobno kot Janša?

Kaj bi radi?

Neboste nikdar dobili popolnežev, tukaj se s Coligulo strinjam. Lahko pa dobiste trenutno manj umazane. Po 4 letnem mandatu jih pa primerjate. Pa se na podlagi tega naprej odločite.

Coligula, ali ti trdiš da če bi opozicja prišla na oblast da bi zagonila "pol ekonomije"? Kako bi to zgledalo "pol ekonomije"8-O? Nekam nestrokoven se mi zdiš. Glede na nominacijo.

Bah.

Paramedic ::

Lahko pa dobiste trenutno manj umazane. Po 4 letnem mandatu jih pa primerjate. Pa se na podlagi tega naprej odločite.
Ja, s tem se strinjam in sem to hotel ves čas tudi povedati. Če bo SDS po 4 letih tak kot zdaj LDS (primerjano po obsežnosti ropovščin in vsega ostalega), potem bi pa takrat druge volil. Vsak stolček, ki jim ga vzameš, pomeni neko kazen.
End transmission.

perci ::

Nekam nestrokoven se mi zdiš. Glede na nominacijo.
Sej si upam zaznal sarkazem, ane? Če ga že Caligula ni :).

Ker Caligula se očitno spozna na vse. Na acer super duper robo, na "dimnik" ventilatorje, na sestrske inceste in seveda ne pozabimo na ekonomijo. Na tem področju je sploh dasko. Skrijte se prepotentni profesorji ekonomije, ki znate sam iz knjige brat, prihaja Caligula, ki vas bo naučil kako stvari laufajo v praksi. 0:)

Tko da veste - nič ne veste - vprašte Caligulo :).

Caligula ::

Perci, tebe se vedno pece, ker Benq za 20 jurjev dela boljse fotke kot tvoj foto za nekajkrat vec >:D
Pa ti ne zamerim. :D

Luka veliki, v knjigi ekoniomije je vse enodimenzionalno. Ti pa dam domaco nalogo. Nauci se vse o formalnih in neformalnih subvencijah pa bo.

Pa bos stekal zakaj je siva ekonomija in toleriranje le te, subvencija. Prav tako piratstvo.

Persi- BENQ >:D

Aja-Meni se zdi, da bi zagonili tricetrt ekonomije. Ker bi zavrli stvar, ki se ji rece ekonomska aktivnost. Dovolj strokovno al bo trea izvide jansevaga brain scana, da bo videti strokovno? >:D

By the way-bil v krizankah na SDS paryju-povabljen. Sick, sick people :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Caligula ()

Soon ::

By the way-bil v krizankah na SDS paryju-povabljen. Sick, sick people

A si mogoče član SDS ????:D

Men je že Kučan in njegov forum jebač## dal napotke koga naj volim.
Caligula: LDS nima slab gospodarski program??????.
Ampak kakor oni in tudi ti, zagovarjajo gospodarski kriminal kot ti - sprijaznimo se povsod v Eropi se dogaja, ali pa - so se ZNAJDLI.
V Evropi, ki nam je za vzor te iznajditelje KAZENSKO PREGANJAJO in jih pravgotovo ne nagradujejo z bededo - so se znašli.
V EVROPI imajo kazensko zakonodajo pošlihtano!!. Pri nas imajo pošlihtano samo za tiste, ki ukradejo čokoladico v Mercatorju. Verjamem, da ne bodo sprejeli zakonodaje, da bi sami sebe za krevatelc zategovali !!!
Plačil promet v Evropi je pošlihtan. Pri nas so plačilna npr.: DARS, MOBITEL, JAVNI ZAVODI KOT SO BOLNICE; PSIHIATRIČNA( sem kompeziral ležišče >:D) ; PEDIATRIČNA, ONKOLOŠKI INŠITITUT, OSNOVNE ŠOLE; JAVNI ZAVODI in druge državne firme in ostanove pri JAVNIH razpisih zahtevajo razne zavarovanje- pozor: resnost ponudb z bančno garancijo, izvedbeni rok z bančno garancijo, garancijski rok z bančno garancijo...... Plačila pa 60-90 ali celo 120 dni -normalno rez zavarovanja !. Ko izdaš račun in seveda odvajaš DDV, ga seveda moraš plačati v 30 dneh(DDV)- ti pa imaš plačilo teh del na računu še le v 60-90 ali celo 120 dneh. Kako imenuješ to ?????? JAZ ROP !!!. Pa ne ga srat preveč za tipkovnico in izmed učbenikov in veselo tipkat ekonomsko teorijo. V Nemčiji, če ne plačaš v 30 dneh račun - pa pa stečaj. Vsi skoraj 99 % JAVNIH razpisov so plačalni pogoji 60-90 dneh.

Pa še en kup drugih sranj, bi lahko našteval s katerimi se srečujem vsak dan.

Razlaga, kaj se buniti ponekod je še slabše ali so se znajdli - za popiz####

Lp
Miran

Caligula ::

1. Nisem rekel, da korupcija ni ekonomski problem. Skoraj vsak problem je tudi ekonomski problem.
Rekel sem ,da politicna in gospodarska korupcija nista eno in isto.

2.Koga briga gospodarski program in kaj je na papirju. Ekonomijo trenutna oblast po mojem mnenju lahko fura precej bolje kot tadrugi.

3.Koga briga LDS? Spet vas matra strankarstvo. Kdo pravi, da bom volil? Kdo pravi, da bom volil LDS?

4.Meni je tudi neumno, pokroviteljsko in totalno zgreseno, da danes vidim v Delu oglas Foruma 21. Neumnost brez primere.
Ocitno so se pa zbali, da bi tadrugi res zmagali. In ta del razumem. Ker gospodarstveniki tega pac nocejo. Ker kot jaz sam, menijo-verjamem, da tudi vedo, da opozicija za ekonomijo ne pomeni nic dobrega. Sploh pa v casu, ko je Evropa gospodarsko vsa sibka. Ravno zdaj rastemo z vecjo hitrostjo kot Evropa in zdaj se igrat s tem je res butasto.

5.Mene si kdaj slisal zagovarjat korupcijo, ki je skodljiva? Ja sem razlozil, da je veliko oblik korupcje, da ni vsaka oblika negativna oz je lahko tudi neformalna subvencija,.. skratka da ne vsega v en kos metat. Kar se tice kraje,... seveda ne zagovarjam. Samo spet-opozicija mi je enaka ali hujsa. Od kje tebi ideja, da je resitev ta opozicija. Resuj probleme. Podajaj prijave, anonimne prijave,..
Najboljs, da se da Ruparja na celo pravosodja. Al pa Rupla. Sami postenjaki povsod.

Eden vecjih problemov v SLO je to, da so vsi neplacniki. Pri nas je nacionalni sport neplacevanje. To jaz dobro vem. Ampak spet-kaj je opozicija tukaj pokazala? Ce to omenijo, to omenijo samo v tednih pred volitvami. Sej so v parlamentu. Se ne spomnim, da bi kdaj naredili kaj v tej smeri, da bi to popravili.

Sej v firmi v katere lastnik je prijateljev foter lepo okoli razpisov z plavimi kuverticami operirajo. Cudno je samo to, da je SDSovec.
Pa me ne slisis, da bi zaradi taki stvari tezil, da je SDS pokvarjena drugi pa ne. Skorumpiranost ni domena ene stranke, plasti,..

In kot sem rekel-edini, ki mi ne deluje umazan v politiki je nekako Pahor. Ostali so mi bolj ali manj vsi enaki.

No? Kdo se bo naslednji obupano trudil mi LDS obesit? :D

username ::

Ker Caligula se očitno spozna na vse. Na acer super duper robo, na "dimnik" ventilatorje, na sestrske inceste
Huh, na tole tazadnje pa še nisem naletel. Me pa strašno zanima. A se da kak link dobit, hehe?
:D
I've got a solution for the rainforest: napalm the lot. (Jeremy Clarkson)

Soon ::

Pardon pa brez zamere, vendar zagovarjaš trenutno politično opcijo.
Ja plačilna bilanca je problem, ki bi ga morali rešiti v teh 15 letih.
Pahor-naš pičkohvat ( pardon>:D ) on je naš up.
Lp
Miran

perci ::

Huh, na tole tazadnje pa še nisem naletel. Me pa strašno zanima. A se da kak link dobit, hehe?

Ne, ni o tem nič pisal na forumu - samo sklepam po njegovem nicku - njegovem idolu.

Luka Percic ::

Coligula, koga bos ti volil al pa ne tukaj ni pomembno. Dejstvo je da podpiras današnjo pozicijo (tako pavšalno rečeno).

Prjatu od svaka pa vedno ve vse o korupciji. Vedno.

Skorumpiranost trenutno je domena (predusem)ene opcije, saj je ta premočna. Čiso logično; pri opoziciji so bile vse nepravilnosti že odkrite (ki jih je pa seveda zaradi omejenega vladanja deviško malo), medtem ko se pri poziciji ne ve. Le občasno kaj uide. Torej zamenjajmo garnituro, ne samo zato, da vidimo kako je druga sposobna, ampak tudi zato, da vidimo kakšne napake je trenutna naredila.

Caligula ::

Soon, ja-ze stotic. Trenutna pozicija mi je bolj sposona. Sploh pa ekonomsko.

Perci, vem, a si na skrivaj pol kupil tistega Benqa in te pece vest zdaj >:D

Luka Veliki

LOOOOL
Ja. Vse smo odkrili pri opoziciji. Tam pa ne. Itak
Oni so vsi device :D

Pa dej nehaj bit infantilen. To je politika.
Kaj ti ves? Si tam? Med njimi?

In enkrat smo ze menjali garnituro. Pa se da hitro po prvih pšotezah videt kam pes taco moli in se je videlo.
Eni pa rabte 100krat videt, da vidite.

Ta agument je pa itak genialen. Dajmo zamenjat, da vidimo kaj bo :(
Ja dajmo se igrat ja. Pa sej je logicno.

Al pa dejmo skakat z mostov. Cist tko-da vidmo kaj bo.
Da vidmo kdo ma prav. :D

Lejte-edina stvat na tem planetu, ki je bolj bedna od te nase pozicije je ta vasa klavrna opozicija, ki si se tega imena ne zasluzi.
>:D

Vi zagovarjate trenutno opozicijo. Ki je v opoziciji ze 15 let >:D
Sami svezi obrazi :D
Eno kontinuiteto bi z drugo menjali >:D

A vi sebe dejansko resno jemljete? :D :D

Paramedic ::

Lej tu je pri tebi izvirni greh:
... seveda ne zagovarjam. Samo spet-opozicija mi je enaka ali hujsa. Od kje tebi ideja, da je resitev ta opozicija.
No, to ni res. Opozicija v tem trenutku ni hujša, namreč koliko afer še mora sprožit LDS, da boš videl kolikšna je razlika med njimi in SDS & Co. LDS bi lahko še in še našel, ČE bi imeli kaj najti. Včeraj je na soočenju rekel en Cerarjevi nekaj v smislu "koliko afer se še mora zgodit, da se ugotovi, da LDS ščiti svoje" (da primer ne pride do konca, ali niti do začetka).
No, dokler tega ne priznaš, te ne morem jemati resno.
End transmission.

Zgodovina sprememb…

gpg ::

Opozicija je zmagala leta 1990, leta 1992, leta 1996 in leta 2000. Zakaj ne bi še leta 2004?

depresija ::

Caligula...
bla tud jst u Križankah (tko da slučajno ne bi mislil da si edini ki se lahko ponaša s tem zvenečim naslovom).

Sick je pa blo kolkr je vsaka stranka sick... tle ni debate.
V vsaki stranki valda določena ideologija in to je to.
Vendar se mi ne zdi, da ti na to lahko gledaš objektivno in s tem daješ merodajne izjave. Oni so bli tam zarad lasten promocije, zakaj ne bi smeli mahat z zastavcami?
Da ne bi izpadli cheap? Da ne bi izpadli "skrajneži"?
Halo.

(Ok, Monika Pučelj sux!)


Sej meni gre Rop tudi blazno na jetra, ne maram stila oblačenja Zdenke Cerar, Potrčeve pričeske in žalostenega pogleda Irme Krebs.
Samo gre za subjektivno mnenje, ki izhaja večinoma iz politične usmeritve (čeprav boš ti spet trdno zatrjeval, da LDS podpiraš samo zato ker so manjše zlo od SDSa ipd ipd bla bla in smo vsi eni navadni kreteni, če verjamemo stranki).

Koliko ljudi poznaš, ki se po 12 letih vladanja ne bi začeli okoriščat položaja.
Osebno ne poznam nobenega, ki bi premorel tolko samokontrole.
Tko, da mislim da si odkril toplo vodo s tem ko praviš, da so vsi ene navadne pokvarjene svinje.
Je pa trenutno opozicija sigurno manj skorumpirana kot vlada (utopija bi pa bla verjeti, da bi po 12 letih ostali čvrsti in krepostni).

Tko da kar se tiče tega, smo precej odrasli.

Phil ::

Je pa trenutno opozicija sigurno manj skorumpirana kot vlada (utopija bi pa bla verjeti, da bi po 12 letih ostali čvrsti in krepostni).

No v vladi imaš kar precej ljudi, ki so novi v stranki LDS. A ti so tudi že skorumpirani?
BTW Zdenke tudi jaz ne maram, samo pogum pa ima, da si je upala iti na včerajšne soočanje :D. Je bila prav boga ko so jo tako z vseh strani napadali.
LP

Caligula ::

Depresija depresija, meni obesas cisto napacne stvari :D
Itka, da je bil folk sick. Saj sem rekel, da je meni ves "strankarsko" zaverovan folk sick. Tudi LDSovsko,.. skratka kdorkoli, ki se iztoveti z stranko pa nima materialnih koristi od tega :D

Ce pravis, da bipo 12 letih na oblasti vsak postal skorumpiran se skoraj da strinjava. Jaz namrec pravim, da vsak, ki je cca 2 leti v POLITIKI nasploh.Folk, ki si zeli oblast je ravno tako ali bolj sick kot tisti, ki jo ima.

In tist model, ki je o aferah govoril. Skoda, da ni blo Janse. Kolk bi sele njemu zatezil :D

Morm rect, da zdenka je nasploh tud mene pozitivno presenetla. Sej naceloma razen Peceta ni noben nekih velikih neumnosti govorlil. Popovicu so mal custva vn udarla, ker je pac osebno podozivlju svoje travme :D sam se je Zdenka presenetljivo korajzno borila.

Sploh nism vedu, da je LDSovka. A je se tozilka?

Men sta manjkala Jansa pa Cernjak, da bi jima un dirty Sanchez sikal zarad afer :D

EssEncE ::

Ni več tožilka, če je ministrica, ne?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: EssEncE ()

Caligula ::

Jp. Nekdo, ki ga dnevna slovenska politika ne zanima. Ekonomija pa.
Aja sej res-kdo pa sm jz?

Kaj ti to, da se poserjem na to kaj Cerarjeva dela in kdo je minister, pove?

Da sem slab drzavljan? :D >:D

Prosim prosim probaj bit natancen in argumentiran :D :D :D
Ze za to ,da ce se bom kdaj spraseval-kdo sem? Zakaj sem tu?
Ce se bom iskal... >:D

LOOOOL!!!

Pa tuki je res tud folk, ki zivi za politiko :D

EDIT:
Zakaj si popravil svoj post >:D Vseeno mi odgovori.
Kdo sem?
0:)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Caligula ()

Paramedic ::

No, js sm že predčasno volil, saj ne da sm tak zagnanc, samo v nedeljo ne bom mogu... tako da mene ni treba nič več prepričevat :).

cman, glede tega, da je dost ljudi novih v lds-u. Js mislim da tanovi ŠE niso skorumpirani, npr. Lahkovnik. Vendar sem pa siguren, da če ima take kolege in če bi bil še 4 leta v vladi, bi bil tko kot ostali v lds. Razen če ni iz takega testa kot kolegi, recimo da bi sfalil stranko. Vendar, če mu lds to omogoča, zakaj ne bi?
Tako kot je depresija rekla, ne morte trdit, da se po 12 letih niso pokvarli. Treba jih je menjat, če bodo pa naslednji spet taki, pa potem spet. Ampak trenutno je opozicija edina opcija.
Zdenka je včeraj na soočenju bla kar boga, se je pa fajn držala, se vidi da se na svoje delo kar spozna. Samo njeni "podrejeni" se ne :).
End transmission.

Barakuda1 ::

:|

Zdaj pa dajte počas mir s tem osebnim "prepucavanjem".

Temo lahko doleti tud kak zaklep.

DavidJ ::

Torkovo soočenje je bilo slabo.

> samo pogum pa ima, da si je upala iti na včerajšne soočanje.
> Je bila prav boga ko so jo tako z vseh strani napadali.

Cerarjeva je imela predvčerajšnjim prekleto lahko delo. Nekateri so začutili, da ji še zdaleč niso kompetentni in so večinoma ponosno molčali, medtem ko so si drugi, tukaj mislim predvsem na SSN, AS, SNS in SJN, že skoraj namerno delali sramoto. Rožej s svojim "Nemčije ne moremo primerjati s Slovenijo, kajti mi imamo kontinentalni pravni sistem Nemci pa nekaj drugega" in nadaljnimi boji s Pečetom, ki je žalost zase, starešina iz SSN pa svojega neznanja niti ni skrival. Spraševal je kot bruci na prvem dnevom na pravni fakulteti, ko gostujejo pomembne figure našega pravnega sistema in so odprti za vsakršna vprašanja. Popovič se je pa preveč čustveno navezal na svoj primer in tako delal nepotrebne ekskurze s teme.
"Do, or do not. There is no 'try'. "
- Yoda ('The Empire Strikes Back')

Caligula ::

Sam Pece.... >:D :D

Drgac pa Essence. Thnx. Mam nov desktop zdej :D
Nikol nism vedu, da sm to, ker nism vedu kaj Cerarjeva te dni pocne.

Zdej mi je vse jasno spet :D

Ziga Dolhar ::

> Nikol nism vedu, da sm to, ker nism vedu kaj Cerarjeva te dni pocne.

Caligula: če veš, da je ministrica, potem načeloma veš, da ne more biti [hkrati] tožilka.

Sej veš ... ona delitev/ločenost vej oblasti pa te zadeve ... krneki uglavnem.

>:D
https://dolhar.si/

Caligula ::

Sej zato, ker nisem vedel, da ni vec tozilka sem vprasal, ce je se tozilka ane?
Ker mi je blo cudno, ker nisem vedel, da ni vec tozilka in to ,da je v LDS je ocitno pomenilo ,da tozilka ze ne more bit vec.

EssEncE ::

Nisi vedel, da opravlja to funkcijo.

Pošteno?

Caligula ::

Fino-zdaj ji lahko mailate >:D

drejc ::

Caligula: Rekel sem ,da politicna in gospodarska korupcija nista eno in isto.


Nekdo je vprašal, kako je mogoče, da kraja denarja v humanitarni organizaciji Rdeči Križ Slovenija, še do danes ni dobila epiloga na sodišču? Skozi debato smo ugotovili žalostno dejstvo, da je predsednik RKS posodil preko 100 milijonov SIT darovanega denarja za humanitarne namene zasebniku brez vednosti drugih organov RKS. Zasebnik (Srečo Kirn) si je kot vidni član ZLDS veselo izposojal denar širom po Sloveniji. Ogromno denarja je dobil tudi v SKB banki. Večino poslovanja " Sposobnega podjetnika " so pometli pod preprogo, saj so mu finančne mahinacije omogočili prijatelji iz samega vrha LDS. Podjetje uspešnega podjetnika je šlo v stečaj in vsi upniki so se za dolgove obrisali pod nosom. Za politike iz vrst LDS pa bi bilo sila nerodno, če bi stvari prišle na dan.

Caligula ::

Zakaj pa ne protestirate? Bodite koristni drzavljani in jih znova in znova na to opozarjajte. Sprozite kako tozbo zaradi oskodovanja ..

Kar se tice ostalih stvari. Meni so tadrugi enaki :D

Vsi bi jamrali. Pa koliko drzava nic ne naredi. Stajerci se denarja ne morejo firmam potalat kolikor bi jim ga radi, ker se firme ne prijavijo za ugodna posojila pa NEPOVRATNA sredstva...

So moral razglasit tri nove roke do izteka razpisov, ker jim je sam 1.3 mlrd SIT namest 2.4 mlrd uspel alocirat firmam.
Ker se ne prjavljajo...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Caligula ()

depresija ::

BTW Zdenke tudi jaz ne maram, samo pogum pa ima, da si je upala iti na včerajšne soočanje


Zakaj pogum?
Le pred čem se je morala revica braniti?
Pa ne žamerte.

drejc ::

LDS POTRJUJE KORUPCIJO IN KLIENTELIZEM
Želel bi vas opozoriti na očitno zlorabo položaja s strani župana občine Grosuplje Janeza Lesjaka.

Kljub temu, da je v občini mnogo perečih problemov, ki jih je urgentno reševati (npr. Obnova ali izgradnja novega Zdravstvenega doma - za starega inšpektor grozi, da ga bo zaradi dotrajanosti zaprl) je župan Lesjak forsiral izgradnjo prizidka knjižnici. Občina je objavila “Arhitekturni projektni natečaj”- natečaj je objavljen tudi na http://wwwgrosuplje.si/files/JN_Knjizni....

Na natečaj je prispelo trinajst projektov izmed katerih je županova komisija izbrala prvonagrajenega, dva drugo nagrajena in posebno nagrado, vsi ostali sodelujoči so dobili “zgolj nadomestilo v višini 200.000sit” zapisnik komisije za izbiro projekta je objavljen tudi na spletni strani http://www.grosuplje.si/files/Porocilo_... , projekti pa so javno predstavljeni v družbenem domu Grosuplje do 1.10.04.

Do tu vse lepo in prav vendar je treba opozoriti na dejstvo, ki je večini ostalo skrito.
Sestava komisije za izbor najustreznejše arhitekturne rešitve je zgolj v županovi pristojnosti. V danem primeru je komisija, ki jo je sestavil župan Janez Lesjak stanujoč Partizanska c. 3 Grosuplje podelila drugo nagrado, ki znaša 650.000 sit Maji Lesjak stanujoči Partizanska c. 3 Grosuplje (nagrajenka Maja Lesjak je hči župana Janeza Lesjaka). Res je sicer, da je bil razpis anonimen, vendar tisti, ki dogajanje v grosupeljski občini bolje poznajo dvomijo, da je bila izbira zgolj naključna. Konec koncev bi že zaradi higiene hči ne smela kandidirati tam kjer komisijo imenuje oče, če pa je oče hkrati še župan in če za nagrado izplačuje občinska - davkoplačevalska sredstva je stvar blagorečeno zloraba položaja.

Predvidevamo lahko, da je bila podeljena druga nagrada zato, ker se po zaključku postopka ime nagrajenca ne pojavlja več v javnosti, prvonagrajeno ime pa se bo v javnosti večkrat pojavljalo in bi bila sorodstvena povezava verjetno le preveč očitna.

Zaradi svojega položaja v občinski sestavi in poznavajoč županov značaj se ne upam podpisati, vendar lahko resničnost navedenega vedno preverite tako na spletni strani občine kot v naravi.


Vir

Caligula ::

Pa itak. Sej to smo ze zdanaj ugotovili. Folk ma lepljive prste,..
Sam vsaka stran ima svoje Ruparje,..

Meni je smesno, ko kdo rece LDS SPODBUJA KORUPCIJO::: :D
Meni je recimo skoda casa it pisat SDS SPODBUJA..

Sej jo vsi. Vecina jih je zato sla v politiko. Tisti, ki so celo obstali tam pa so v glavnem zato tam. Je pa pol fino, da se med tem folkom zbere tak, ki vsaj razmeroma spodobno vodi drzavo. Glede na mednarodne kazalce lahk mirno recem. Te cepce se enkrat oz do tkrat, ko se pojavi sposobna opozicija.

Matr sej skor ni folka, k ni bil obsojen, obtozen resnih zlocinov,..
To je politika. Vlece devianten folk >:D

Zapori so itak prepolni. Treba se v politiko jih neki usmert :D
««
11 / 11
»
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prigode in nezgode nove vlade (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
905937 (4555) Ziga Dolhar
»

Rezultati državnozborskih volitev 2004 (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Problemi človeštva
49027320 (17359) iration
»

Rupel (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
1438769 (6632) drejc
»

10 let LDS (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
1127866 (5970) BigWhale
»

Lds-pot v brezno (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
745200 (4098) Thomas

Več podobnih tem