» »

Rupel

Rupel

«
1
2 3

drejc ::

V ponedeljek odstavljen z mesta zunanjega ministra, vceraj izstopil iz stranke LDS.

mnenja?

malo branja: Clikc!
  • spremenil: drejc ()

ferdo ::

odločil se je iztopit iz LDSa, to mu pripisujem kot + , je pa res, če si na sestanku ne moreš kar sredi sestanka domov, to ni resno..
Desnica pa itak, najprej pljuva po njem, zdej ga pa branijo, tudi oni niso statični glede svojih odločitev, to tudi ni resno, saj ni nihče od naših politikov resen, edino tisti, ki niso ali pa skoraj nič po TV. Pa tisti, ki so LEPI :D

Jst ::

Rop je imel možnost odstaviti Rupla že prej. Vendar je vztrajal.

Razprava je potekala obupno. Večina je pljuvala po nasprotni strani in kako je Rupel ne vem kaj. Ja jasno, če jim pa to prinaša politične točke.

Je pa Kacin dobro izjavo dal: Rupel je vreden 22 glasov.

Sicer ne vem na kakšem nivoju je bilo to "prijateljstvo" z Ropom, vendar če ni zagovarjal interesa večine vlade. Go Away.

Zanimivo mi pa je, da noben zunanji minister ni ostal do konca mandata.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Daedalus ::

Rupel bi mogo leteti že zdavnaj... Si je privoščil rahlo preveč akrobacij, Rop pa očitno ni mel jajc ga odstavit.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Thomas ::

Rupel je bil najboljši element vlade. Plačal pa je za paktiranje z neokomunisti. Vsak plača. Tudi Janša je paktiral, ko je podprl konstruktivno nezaupnico proti Peterletu.

Politiki se bodo iz tega kaj naučili, za večino forumašev je pa to itak preveč zgodovine, da bi jo poznali.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

root987 ::

Pa se lahko takšne politične akrobacije tik pred volitvami dobro končajo za LDS?
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell

|CyGNUS-x ::

Politiki se bodo iz tega kaj naučili, za večino forumašev je pa to itak preveč zgodovine, da bi jo poznali.


Še sreča, da imamo tebe tukaj na ST-ju, da nam poveš stvari , ki jih mi nimamo ;)
Ni in ne more biti nobenega drugega načina za preizkušanje
resnične moči kapitalistične države kot je vojna.

Thomas ::

LDS & Forum21 bosta verjetno leta 2004 z zadnjimi močmi dobila volitve a ne bosta zdržala niti do 2008.

Razkrajanje socialistov po padcu Berlinskega zidu bo vzelo kakšnih 20 let.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Thomas ::

> da nam poveš stvari , ki jih mi nimamo

Veste, hočeš reči?

Ja, večina ne ve nič o zgodovini političnih paktov v Sloveniji po 1991.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

|CyGNUS-x ::

Da, ki jih mi ne vemo.

Moja napača.
Ni in ne more biti nobenega drugega načina za preizkušanje
resnične moči kapitalistične države kot je vojna.

Daedalus ::

Ne vem, če je to ravno v prid LDS. Sploh zato ne, ker je Rop izbral nekoliko "napačen" razlog, da odstavi Rupla. Zdaj pa lahko tip lepo igra vlogo žrtvenega kozla, ki vsaj v Slo. vedno deluje. Mel je (Rop) dosti priložnosti že prej, vedel je tudi, da je Rupel precej nepredvidljiv, da famoznih izjav o njegovi "nedotakljivosti" ne bi niti omenjal. In pa seveda, nenehnega sklicevanja na pretekle zasluge, pa vtikanja v notranjo politiko in pisanja pisemc...

Se pa pridružujem mnenju Thomasa. Te volitve še bodo (verjetno) prinesle večino (majhno) LDS, najverjetneje bo posledica precej šibka vlada, ki ne bo dočakala konca mandata.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Ciho ::

Ferdo: Rupel je bil edini minister, ki je bil tudi uradno pohvaljen iz strani opozicije kakšen let nazaj ko je bila javna razprava o vladi. In nikoli nisem zasledil da bi ga javno kritizirali tako močno kot ostale člane vlade (npr. Ropa, ki je že kot finančni minister po besedah opozicije "Izropal državno blagajno") :D

alesrosina ::

hm, to je samo takticna poteza Rupla. Zakaj? Heh, videl je da nekako LDS zgublja procente volivcev (kot je bilo ocitno na evrovolitvah) in ker bi si nabral veliko crnih pik, ce bi sam izstopil iz LDS, je lepo zorganiziral en mitnig, za kerga je vedel, da bo v javnosti odmeval in tako je tudi vedel da ga bodo izklučil iz LDS - pri ljudeh bo malcek priljubljen, ker se zavzema kao za nevem kaksno ravnovesje (al kuko bi se to izrazil), v LDS je pa pac gresni kozel. Jebi ga, politika.

Ciho ::

Se nebi strinjal. Če kdo kaj bolj spremlja politiko bi videl da stari LDS-sovci počasi odhajajo iz stranke. Prvi se je oddaljil Drnovšek, sedaj pa še Rupel. Vajeti v roke jemljejo mladi, na čelu z Golobičem, ki je po nekaterih mnenjih neuradni vodja stranke in izredno inteligenten politik. Seveda hodi v štric z Ropom in z svojo politiko se vedno bolj oddaljujejo od načel liberalne politike. Liberalci naj bi (tako deluje svet) vodilli strpno politiko, sodelovali z opozicijami in povezovali levico in desnico. To je tudi uspevalo Drnovšku, ki je bil v vladi nekaj časa tako z levico kot desnico in v tem času so slovenski politiki poželi največ uspehov. Oddaljevanje od take politike samo povečuje nasprotja med mladimi in starimi LDS-ovci in pelje LDS na svoje mesto v Sloveniji. To je opozicijo. Menim da če bodo tako nadaljevali bodo še letos izgubili volitve.

Poldi112 ::

Glede na obiskanost evrovolitev mislim da rezultat ni neka merodajna ocena moci. In ce se je Rupel odlocil za opozicijo z namenom da z njo zavlada po volitvah se je po mojem ustel.

Ciho ::

Rupel je enostavno zaradi svoje moči in samostojnosti moral oditi iz stranke, saj je postal trn v peti LDS-a. Kljub temu da je bil eden soustanoviteljev stranke. Da pa se je pridružil opoziciji pa ne vem. To se govori po 24 kur. Jim verjameš? Eni celo pravijo da bo svojo stranko ustanovil. Je pa res da ga je Janša povabil v SDS.

asskicker ::

Naj za začetek povem, da načeloma ne podpiram LDS in njene politike vendar mislim, da so Ruplova dejanja skregana z normalnim pojmovanjem politične kulture in politične higiene. Predsednik vlade in njegova ekipa so dobili v parlamentu svoj mandat. Ne spodobi se (še enkrat: NE SPODOBI SE!), da minister kakorkoli kritizira in izraža nestrinjanje s predsednikom vlade in vlado (katere član je), v kolikor prej ne odstopi.
Če bi bil Rupel pošten in načelen, bi najprej odstopil in šele nato udrihal po Ropu in politiki LDS. Tega seveda ni storil, ker mu stolček in vsi privilegiji, ki iz njega sledijo zelo veliko pomeni. Saj poznate zgodbo o koritu ...
Naj mi kdo prosim pove, zakaj je Rupel z vsemi svojimi "kvalitetami" toliko časa vztrajal v vladi in stranki, s katerima politiko se ni strinjal? Sicer pa, saj bodo kmalu volitve!
Pozdrav vsem!
Heaven is on the next door!

Phil ::

Eh svet se ne bo podrl ker so ga odstavili. Sedenje na dveh stolčkih pač ne gre. Čeprav ga je po eni strani škoda, ker s odhodom njega in Kacina (v EP) bo LDS samo še bolj leva.
Rupel pa naj ne bi odšel v opozicijo. No vsaj tako je rekel po seji. Tudi ne vem če se bi prenesla z Janšo.
LP

Thomas ::

Zdej bodo imeli povsem "strpen (=sterilen) LDS". To je tako, kot da bi jest (pa še ene par) odšli iz Slotecha. Manj kregarije, precej manj kregarije, istomisleči, strpni (razen do ZDA in drugih imperialističnih sil) ... in na smrt dolgočasni ter brez idej. :D
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

ferdo ::

Thomas, se strinjam, take kot si ti PAČ rabimo tukaj in še kje:D , zato, da je usoda pravična:\

Thomas ::

Hvala ferdo.

Nekateri (v LDS govorimo zdaj) pa imajo raje mir. Prepričani so v trdnost svojih ideoloških predpostavk (kdo pa ni?), ki imajo tudi dokaj široko podporo. Kar je pa zelo varljivo in (v njihovem primeru po mojem) povsem napačno. Zdej grejo kovat zavezništvo z Nemškim zunanjim ministrom in Nemškim kanclerjem, ki sta na izhodu. Nemška socialdemokracija je ključna leva sila v Evropi in zato je zbiranje (tudi) naših levičarjev okoli njih povsem razumljivo.

Toda to so ljudje preteklosti. V Ameriki je bil zadnji tak Carter (ampak vseeno daleč od "naših"), v Evropi pa še trajajo. Normalno.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

ferdo ::

ko se 1x plevel razraste, ga tudi najboljša alternativa komej ali sploh ne more zatret...

Mercier ::

Jaz sem celo malo po TV gledal parlament. Bemti, pa sebe šejem za polpismenega. Kaj vse tam sedi, ljudje.8-O

Tole na dolgi rok Ruplu ne bo koristilo, IMHO. To ga uvršča v politike. Mojoless. Prodajanje duše za par fotk. Desnim manjka en Pučnik, prvo človek, potem politik.

Mercier ::

Em, govorim o načinu, ne o dejanju.

Tito ::

Thomas, jst se sicer nebi tolko samovšečno predstavljal in bi take stvari zadržal zase. Iz moje strani te spoštujem kot izredno ukega iz področja fizike in še nekaterih znanosti. Precej majn si vešč v biologiji, v politiki pa imaš tako zgrešeno mislnost, da se mi kaka tvoja izjava gabi. Vendar to je politika in nima veze s samim kreganjem. Politično pregovarjanje je popolnoma zdrava zadeva in prijetno se je kregati, dokler stvari ne uidejo v ekstreme (stalinisti, fašisti ...). Sicer tebe razumem zakaj si tako pro kapitalistično usmerjen samo ne razumem pa mamco iz dolenje vasi pri pi... matrni, ki dobiva komaj za žret pa potem udriha čez levico, ko pa bi brez nje bila še ob zdravstveno zavarovanje, socialno zaščito... Temu se reče sistem vodenja ovc in zavajanja folka. Pač te mamce in nekateri prepotentni mladci, ki se še niso niti razvili pa že pametujejo.

Glede levice je pomoje spodbudna novica rezultat v španiji in pomojem bo kmalu levica zavladala v EU, ker do sedaj so imeli samo kmetavzarji svoj lobij v parlamentu.

Glede Rupla pa je sploh nesmislno zgubljat besede. Stranka je skupina ljudi z enakim političnem prepričanjem, če se prepričanje preveč ralikuje pač nisi več kompatibilen s stranko... Debilizmi mi počasi gredo fajn na jetra. Rupel se je pač odločil, da bo prešel v drugo stranko kot je že prej počel. Nekoč komunist, potem liberalec in sedaj se bo priključil svojim kolegom v SDSu, pa saj sta enaka. Oba sta brez hrptenice in brez načel. Poglej samo to, kaj so včasih udrihali čez rupla te ki so ga sedaj tako hvalili... Temiu se reče absurd in težko je vrjet, da so sploh taki ljudje. Zame so to navadni izmečki ...

Levičarji pa smo razočarani, ker ni nobene dovolj leve stranke za nas... Tudi Združena lista, je preveč v sredini... Samo kaj ko ni druge alternative!!!

Luka Percic ::

"Levičarji pa smo razočarani, ker ni nobene dovolj leve stranke za nas... Tudi Združena lista, je preveč v sredini... Samo kaj ko ni druge alternative!!!"

Kaj bi za vas bi bila alternativa? Mogoče stranka ki bi imela eni skrajni levičarji, ki bi imeli dikaturo v svojem političnem programu? A nismo tega že doživeli? Saj veš, una fora o oslu ki gre samo enkrat na led..

Imam eno vprašanje za vas levičarje; Ali se vam zdijo pokojnine (kot ideja, ne toliko kot realizacija) sploh socialno pravične?

Tito ::

Pamž, samo še tebe se je manjkalo. Ko boš star se ti bojo zdele še kako upravičene! Gre za to, da ne moramo pričakovat od ljudi, da bojo sami šparal za svojo pokojnino in je treba da država poskrbi za vse... Opravičene so, ker ko so sami delal so vlagal v pokojninski sklad, zdej pa vsak ki dela vlaga v pokojninski sklad da bo imel potem pokojnino! To je vsekakor upravičeno...

Glede d(c)ik - ature ... Mislil si vrjetno diktature? Po prepričanju marsikoga je vsaka diktatura boljša kot diktatura kapitala... Tam si vsaj vedel na koga pokazati prst, sedaj vsi kradejo, da nikoli ne veš kje in kaj...

Imeti enega kralja je veliko ceneje kot imeti 300 kraljev, ostali pa živijo v ruševinah in revščini. Da o srednjem sloju sploh ne govorimo!

Pa nikakor nisem za diktaturo, samo nikakor pa nisem za odločanje večine nad manjšino, ker to ni demokratično! Tako da sam koncept volitev je brezupen in diskriminatoren. Sistem bi moral biti poponoma drugačen. Če se mene vpraša bi morala stroka skozi svojo stroko pošiljati ljudi v politiko, tako da bi ubistvu vsak resor vodil nek človek ki se resnično spozna na svoj resor. Hkrati pa ne bo politik v zdajšnem pomenu besede, ki v prvo gleda samo na svojo rit, kasneje na interese stranke nazadnje pa ga skrbi za volilce (ponavadi jih skrbi le 30 dni pred volitvami ... ).

Toliko denarja za glupe kampanije, ki ne prinesejo nič drugega kot kopico laži in neuresničljivih obljub! Pa da o referendumih ne govorimo...

Demokracija, takšna kot jo poznamo danes, kar pošteno diši po fašizmu, in ni prav nič demokratična! MOrda je demokratična (ker le voli ljudstvo) ampak nikakor pa ni pravična! :D

Luka Percic ::

Tebe sploh ni treba diskreditirat, ti se kar sam...

Pri pokojninah sem hotel povedat to; socialno "pravično" bi bilo to, da bi imeli vsi enake pokojnine (lih toliko za preživet), Tisti pa ki so imeli prej višje plače, pa bi si lahko sami plačevali.
Ne pa da more bit en mali delavc, toliko obdavčen, zato da bo imel nekdo višjo pokojnino.
Toliko o levičarskih zablodah.

Ciho ::

Tito: Hm, ja LDS je praktično ves čas na oblasti. Če jih tako zagovarjaš in meniš da samo zaradi njih socialna država sploh obstaja, se pošteno motiš.

Imeti enega kralja je veliko ceneje kot imeti 300 kraljev, ostali pa živijo v ruševinah in revščini. Da o srednjem sloju sploh ne govorimo!

Teh 300 kraljev so ključni ljudje na položajih v politiki in gospodarstvu, ki prihajajo iz LDS. Zaradi njih gospodarstvo peša, zaradi njih srednji sloj izginja in zaradi njih se nam v prihodnosti slabo piše.

V Franciji že ves čas po drugi vojni levica in desnica sodelujeta. In se izmenjujeta. Enkrat imajo eni predsednika države in drugi vlade in obratno Ko je ena stranka predolgo na oblasti, logično zasede vse kar je možno v državi in vse to pelje v diktaturo in bogatenje ljudi na položajih. Vse drugo pa gre k vragu. In točno to se bo zgodilo (kot se je z Jugoslavijo), če se oblast ne bo zamenjala.

Poleg tega imam občutek da se zagovorniki LDS-a (veliki gorečneži) spreminjajo v klon Jelinčiča. :\ .

Tito ::

Nikakor in nikoli in nikdar nisem zagovarjal LDSja, pa če se mi še Združena lista zdi preveč sredinska :P, sam kaj ko nimam izbire :P, drgač pa zamerim drnovšku, ker je rit :P in sem ga volu samo za to, da barbara ni zmagala, ker ona pa še rit ni :P, je popolna nula!

Ciho ::

Sej si mu tud kaj drugega. Npr. Bučarja. Naj ugibam: on je pa rit na kvadrat?

Tito ::

Jst sem volu Krefta ;)... Bučar ni rit, je pa mal čudaški... ;), sam ma dost pametnih, dost pa tud mal usekanih :P... "Riti" so pa itaq vsi :D ...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tito ()

Ciho ::

Se pravi da si zagrizen levičar. Zanimivo, a mogoče tudi zagovarjaš Marxa? Mogoče Lenina? Tita?

Sem govoril z dedom, bilo je le nekaj dni nazaj. Študiral je v Beogradu. Drugače Jeseničan. Nikoli politični aktivist. Imel pa je cimra ki je bil stalinist. Kar naenkrat je doživel racijo v študentskem domu, za 6 mesecev je šel v samico v Beograd in nato za 4 leta na Goli otok tolčt kamenje. Še vedno ni uspel izvedeti zakaj je bil zaprt. Sumi cimra. Država pa se mu je uradno opravičila. Da ne govorim o povojnih pobojih.
V Rusiji so po vojni pobili več ljudi, kot so jih nacisti med vojno.
Kaj pa Kitajska? (poboj študentov, Tibet,...)
Vse to so bile in so levičarske diktature. Zaradi ljudi ki jih imamo na oblasti se nam seveda obeta svetla prihodnost...:\

Luka Percic ::

Vsi so riti...
Zdaj se loti še zjat da je politika kurba.
S tem bo debata prešla na višji nivo.

Tito ::

LEj to so diktature. Če te vprašam kaj pa Pinočet - čile, Franko - španija... Vse so desničarske diktature...

Se pravi da si zagrizen levičar. Zanimivo, a mogoče tudi zagovarjaš Marxa? Mogoče Lenina? Tita?

Sem levičar idealistični levičar. Nikakor ne zagovarjam tiranije in diktature, ker mislim da stem ne dosežemo ničesar. Nikakor pe ne odobravam tega, kar se dogaja danes, ko se iskorišča ljudi, te pa niti ne pokapirajo kolk so iskoriščeni in še vedno volijo iste ljudi, pa tudi če bi nasprotno strujo volili se nebi nič spremenilo, tko da to je demokracija pestra izbira vendar nobenih učinkov...

Glede Kitajske, je to največji strah in trepet zahoda, zakaj njena gospodarska rast je izjemna, poleg tega jo celo skrivajo in jih američani obtožujejo da ponarejajo rezultate, da nebi zgledali preveč očitni. Ne odobravam njihovega načina, nekakšni socialistični kapitalizem ki v svojem jedru še vedno zatira ljudstvo in to je nesprejemlivo... SE pa zavedam, da njihova kolektivnost in nasploh njihova mentaliteta znata pošteno ogroziti evropsko in mislim da se počasi isteka evropska kulturna dominacija in prihaja "svež veter" iz vshoda. SAmo to za naš induvidalizem ne bo dobro, ker naš način življenja je popolnoma drugačen. Tam je narod pred posameznikom. Dobro kolektiva je bolj pomembno kot posameznika. TO je po mojem mnenju dobra zadeva, samo bo pa korenito spremenila naše mišlenje. Zdej v končnem stadiju pa bo globalizacija storila svoje in sem morda eden izmed redkih ki goreče podpiram globalizacijo. Sajj mislim da zna prinesti ogromno dobrega v zadnem stadiju. Enakopravnost!

Začetek konca evropske dominacije ;)... Tako grobo ocenjeno kakšne 100 let, pol bo pa počilo... Nova ideološka vojna, še hujša vendar temelita, še dobro da bomo že pocrkali do takrat ;)...

Tito ::

Lukec, ne žali kurb! Politiki so na dnu vseh dnov... ;)...

No ja mal pretiravam... :D

mzupin ::

So mi prjatli povedal iz STA, da Rupel nima pojma. Da mu vse drugi pripravijo on samo prebere. Ob tem dobim asociacijo na nekoga... Hmmmmmm

Ciho ::

To da si idealistični levičar pokaže da si pravi sanjač. Nam reč nikoli v človeški, še živalski zgodovini se ni zgodilo da bi vsi imeli vse, da bi bili vsi enaki, tovariši. Poznaš mogoče izraz: Tito ni bil titoist. Komunist z dušo in srcem, živel kot kralj. Sej bi jaz tudi. In to je dokaz da komunizem v svojem bistvu in lepoti ne more obstajati.
Aja, pa Hitler je tud desničar po tvojem? Lahko gremo še dalje, je bil Alexander Veliki desničar?
Hmmmm, Franco je bil diktator, le da se ni skrival za komunizmom.
Zaradi tega je demokracija približek (še zdaleč ne idealen) državi, v kateri ima možnost uspeti vsak. In ne le redki vnaprej določeni izbranci. To dosežemo z sodelovanjem obeh polov in levosredinskega in desnosredinskega. To kar v Evropi funkcionira. Pri nas pa ne več. Zaradi napačnih ljudi, ki so v LDS-u prilezli previsoko. In morajo nizko pasti. In zato dam Ruplu prav. In ga podpiram.

asskicker ::

Ta o politikih in politiki je itak neizpeta. Je lepo napisal Douglas Adams v Štoparskem vodniku po Galaksiji in to drži kot pribito: Tisti, ki si najbolj želi vladati, je za to delo najmanj primeren. Najbolje vlada tisti, ki sploh ne ve da to počne.
Sicer pa se oddaljujete od zastavljene teme, če se ne motim. Mene še vedno zanima Rupel in njegova politika, pogledi ... Komentirajte njegovo razrešitev ... PLP
Heaven is on the next door!

Tito ::

asskicker ja to pa res drži kot pribito! In takega človeka bo težko dobit ;)... Ampak bo, tsam pol bo vrjeten dolgcajt ;)... Pa sej bojo nezemljani prišli pa ne bo več dolgcajt, vedno nucaš sovražnika... ;)...

Glede Rupla pa le to, da se ne strinja s politiko vosdstva in bi mogu že takoj istopit potem šele kritizirat...

Glede njegove preteklosti pa:

V "hudem diktatorskem " komunizmu je bil kar lepo poskrbljen in je bil pomembne funkcionar. (za vse pristaše lustracije, kako lahko to spregledate?????)
ko je bil župan, je naredil samo veliko slabega (veliko teh afer izhaja iz tega časa)
potem je spizdil v ameriko in bil tam veleposlanik...
potem pa še ta afera s primorsko univerzo..
Pa še polno spodrslajev v nespametnem lezenju ameriki v anus. Celo želel podpisat za izročanje ameriških vojakov... Največji kretenizem kar ga bi lakho storil... Aja pa podporo za napad na irak in podobne stvari, skratka rit...:D

Alexius Heristalski ::

He, he, Rop je pravi totalitarist - odstranil je vse, ki mu niso pogodu, zadevo pa prikazal tako, kot da so si sami krivi za to (SLS, Rupel, ...). Saj veste, kaj je storil npr. Hitler, da se je znebil komunistov: zažgal je Reichstag in jih obtožil požiga. Moram reči, da Ropu ozke brčice prav pristojijo!
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

Tito ::

Ta je pa zelo neumna... Rop ni vrgu ministrov vn ampak samo stranko ker je kršila koalicijsko pogodbo... Glede rupla pa je bil brcnjen ker se ni strinjal to je popolnoma demokratično pa ne ga srt stakimi... Tist je bil zločin...

MadMicka ::

Dej Luka veliki ne razpredaj o pokojninah, če nič ne veš o tem. Človek si nekaj zmisli o tem, da je delavec z minimalno plačo zato tako obdavčen, da imajo drugi višje pokojnine. In potem temu reče levičarska zabloda. Mislim, a kdo razume tega človeka?

Drugače pa jasno, da Rupel nima kaj početi v vladi, če javno nasprotuje predsedniku vlade. Kot so nekateri že zapisali, v zahodnih demokracijah mora takšen človek najprej odstopiti iz položaja, potem pa naj kritizira po mili volji. Jaz osebno za LDS gotovo ne bi volil, če bi Rupel ostal v tej stranki.

In dajmo še nekaj razčistiti. Ko je enkrat vzpostavljena hirearhična lestvica, ko imamo šefa in podrejene, potem znotraj takšne naveze ni in ne more biti govora o kakšnih demokratičnih načelih v smislu, vsak lahko vse pove in dela kakor hoče. Mislim, daleč od tega. Vsak član ekipe mora ravnati po začrtani smernici svojega šefa. Če temu ne bi bilo tako, potem nobeno podjetje, nobena država ne bi mogla funkcionirati. Enostavno bi ratal kaos. Vsakdo bi delal, kar bi hotel.

Alexius, ti in tvoje brčiče. Zakaj jih raje ne narišeš Janši in Bajuki, ki sta v parih mesecih, kolikor sta tvorila vlado, menjala direktorje kot za stavo? In sta zaradi tega tudi odletela.

Pa še nakratko o LDS. Ali se ta stranka nagiba bolj na levo ali bolj na desno, niti ne morem reči, ker niti ne ločim med levimi in desnimi strankami, ločim pa med naprednimi, odprtimi za nove ideje in med konservativnimi, ki vztrajajo recimo temu na tradicijah.

Pa poglejmo, kaj je Slovenija pod vodstvom LDS dosegla v zadnjih desetih letih. Kot vemo, je gospodarstvo v Sloveniji bilo v začetku 90 let malodane v razsulu, kar je razumljivo, saj smo zaradi razpada Yugoslavije morali iskati nove trge. Potem pa je Slovenija vztopila v Nato, pa v EU, pa kotiramo dokaj visoko po različnih kriterijih tako glede političnih pravic, kot tudi glede gospodarskih kazalcev. In vse to kljub temu, da nekateri politiki, ki gredo v tujino, pridno pljuvajo po lastni državi. Si upate trditi, da bi Slovenija kotirala še višje, če bi jo vseskozi vodil Bajuk, ki se vsakih 10 min tako razburi, da mu pride pena na usta?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MadMicka ()

Ciho ::

Strinjam se z mnenjem, da bi moral Rupel že prej odstopiti, če že njegov šef ni imel jajc da bi ga prej odpustil.
Se je pa to začelo dogajati ko je podpisal tisto izjavo (pozabil kako se ji reče) o načelni podpori Ameriki pri napadu na Irak. S tem sta se strinjala tako Rop kot Drnovšek, ko pa se je javno mnenje obrnilo sta to zanikala in obtožila Rupla da je delal samovoljno. In od takrat naprej je res delal samovoljno. In bile so slabe strani njegove politike. A mislim, da je še vseeno dosegel tudi zelo veliko. V pogajanjih z Evropo, Hrvaško, Jugoslavijo. Ne pozabimo tega. Ne vem če je katerikoli minister pred njim in verjetno po njem toliko naredil.
Je človek izrednega vpliva, volje in moči. Eden izmed začetnikov slovenske osamosvojitve. Ne pozabite, da je bil urednik in ustanovitelj Nove revije. Veze in poznanstva ima po vsem svetu. To se je kazalo tudi na srečanjih z hrvaškimi politiki, katere je vedno zasenčil. Pod njegovo politiko smo vstopili v Evropo in Nato. In nekako sem po televiziji pri vseh pomembnih dogodkih videl Rupla in ne Ropa. Rop se ga boji. LDS se ga boji. Bojijo se ga upravičeno, ker veliko tudi ve (ne pozabite da je soustanovitelj stranke) in da bo prišlo vso umazano perilo v javnost.

Jst ::

Javno mnenje glede EU in Nata se je obrnilo šele ko sta v akcijo stopila Drnovšek in Kučan. Tako da Ruplu ne moremo pripisovati kakšnih zaslug kar se tega tiče.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Ciho ::

Nisem vedel da je bilo javno mnenje glede EU in Nata sploh kdaj proti. Drugače sem pa mislil glede sklepnih pogajanj ki so bila zelo pomembna za našo državo.

Thomas ::

Zdaj se je le vmešal še Slavoj Žižek. Ki da že dolgo ni več pri LDS.

Nazadnje se je pa razgovoril o tem, kako Zbor za republiko in Forum21 oba le izpodrivata LDŠ. :D
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Ciho ::

Rupel je včeraj pristopil k poslanski skupini SDS. To lahko preberete tukaj. Ali to pomeni, da je vstopil tudi v stranko? Me prav zanima kakšen bo politbarometer naslednji mesec. Opozicija lahko ogromno pridobi ali pa obstane na istem (po mojem mnenju).

Jst ::

Moje mnenje: na kratki rok bi se dalo vnovčiti podporo Rupla v prid SDS.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Ciho ::

V kratkem bodo tudi volitve. Mogoče bo prav on prevesil tehtnico na desnico. Če se bo to zgodil, upam da bodo vodili državo bolje kt jo je do zdaj LDS.
«
1
2 3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vlada hoče falcona nazaj (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
535673 (4472) username
»

Janša vs Bandelj

Oddelek: Problemi človeštva
342371 (1727) Dman
»

Rezultati državnozborskih volitev 2004 (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Problemi človeštva
49027168 (17207) iration

Še en način kje uporabiti WD 40 (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

Oddelek: Problemi človeštva
54824103 (16152) Caligula
»

Lds-pot v brezno (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
745170 (4068) Thomas

Več podobnih tem