» »

Še en način kje uporabiti WD 40

Še en način kje uporabiti WD 40

««
3 / 11
»»

Ciho ::

Maš prav, res sem se zasikiral, ko sem pričel brati tole temo. Še mal pa se bom vdal v usodo. pa verjel da nam gre vedno bolje. Ne vem zakaj sam tega ne občutim.

M-man ::

OK eno resno vprašanje: Kaj je za vas dobro? Kaj vam npr. V primerjavi z Nemcem, Britancem itd. manjka?

Brez zamere, ampak hitra rast dolga in umetno vzdrževana inflacija sta iznajdba opozicije – povedano drugače, dejstvo izpeljano iz nepoznavanja ekonomije. BigWhale, čudi me, da nisi Merkatorju očital njegovega dolga – v zadnjem času je v izrazitem porastu.

Če hočete imeti socialno varnost, zastonj zdravstvo in šolstvo se poslovite od misli na suficit.
Alea Iacta Est. (Julius Caesar)

Soon ::

M-man

Za napake so krivi drugi .......... dobro razmišljanje.
Nočemo biti odvisni od socialne pomoči, samo pogoje naj ostvarijo za to: z ostreznimi ukrepi, zakoni itd,
Čas je za spremembe
Lp

A-ja
Nisi odgovori: koliko plač oz. koliko let bi potreboval, da prideš do strehe nad glavo, seveda brez pomoči staršev ??????

Alexius Heristalski ::

Za podlago ti pa naprej vrzejo tiste pol leta, ko je bil Bajuk na oblasti.
Sam res škoda, da so bili, ker zdaj nam vsi mečejo ta slaboumni argument, ki na žalost preveč prijemlje ...
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

Jst ::

Drnovšku so očitali zunanji dolg, sami so ga pa povečali. Oziroma vse kar so očitali tedanji vladi, so oni naredili slabše. Že način, kako so prišli na oblast.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Ciho ::

M-man:
Meni osebno manjka država, kateri lahko zaupam. Kajti tej še zdaleč ne morem. V primerjavi z Anglijo naprimer!Moti me tudi to da za vsako delovno mesto preverjajo tvojo politično usmerjenost. Uradno sicer ne, neuradno pa je to stalna praksa. Govorim iz lastnih izkušenj in za poklice v državni upravi in velikih in srednje velikih firmah. Kam nas to pelje? Iz komunizma preko tranzicije do... (naj si vsak sam odgovori)

M-man ::

Soon v 40 do 50ih letih. Ne vem v kolikem času. Odvisno kako se bo vsak znašel. Če se boš zanašal samo na prihodke od plače in boš zadrževal prihranjena sredstva v banki oz. jih namenjal za nakup novega avtomobila ipd. - dolgo.

A sem jaz kriv opoziciji, da je tako neumna? Meni je vseeno kdo je na oblasti, vendar se nekateri očitno ne zavedate, da nam ne gre slabo. Tudi če bo kdo drug vladal (Janša in Bajuka osebno ne bi rad videl na tem mestu – dvomim v njune kvalitete) ga bom podpiral, če bo delal korektno in dobro. Omenjate željo po svežih ljudeh na vodilnih državnih položajih. Saj jih imate. Toliko kot je trenutno novih in sposobnih ljudi, jih še ni bilo. Problem je, da bomo prav ob zmagi opozicije gledali stare obraza: Rupla, Janšo, Bajuka, Bizjaka, Podobnika... Vsi sodelujoči bodo zahtevali položaje. In vi sanjate o svežih obrazih?!

Napišite, kaj pomeni za vas dobro stanje v državi!

Soon, za napake so krivi drugi vzklika opozicija.
Za preverjanje politične usmerjenosti na delavnih mestih ne vem - nimam veliko izkušenj. Kolikor jaz vem je ni – ne v šolstvu in ne v zdravstvu. Je pa možno.
Alea Iacta Est. (Julius Caesar)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: M-man ()

drejc ::

Zagovarjanje sedajšne oblasti na s&t forumu že počas presega meje dobrega okusa, se vam ne zdi? Posebej strawman zavojevanja, češ da "itak so pa desni slabši" in tipa "ne levi, ne desni, nekoga drugega rabmo" pa še cvetke ala "a niste prestari, dab se s politko bocal..", neresnice kot "sej mate šolanje zastonj" ... to so sick fore, udba style.

M-man ::

Največji zaostanek v razvoju je v pravu. Novi zakoni sicer so, vendar je sam sistem izvajanja zastarel in predvsem počasen. Chio, če iz tega izhaja nezaupanje – je to povsem upravičeno. In minister katere stranke ni izvajal reform tako kot bi jih moral? Verjetno res ne bo dobil novega mandata v primeru zmage, vendar je pri navezi Janša, Bajuk in Podobnik vse možno.

Drejc, lepo napiši, kaj si predstavljaš kot boljšo državo?
Alea Iacta Est. (Julius Caesar)

Ciho ::

Stvari je potrebno pogledat malo bolj globalno. Država živi od gospodarstva. Zato bi mu morala nuditi več opore. In ne samo paradnim konjem, temveč tudi podjetnikom, zasebnikom, obrtnikom in ostalim. Z tako visokim davki in brez vsakršnih ugodnosti in pomoči iz strani države je težko pričakovati da se bo gospodarstvo razvijalo bolje. Tako pa zadeva stoji ali pa stagnira. Država je prepožrešna, njeni upravljalci so povsopd prisotni, povsod vmešani. In oni dobijo vse, ostali pa... brco v rit. So še druge stvari, kot npr. tolikokrat omenjen avion, policijski čolni, meja z Hrvaško, izbrisani, Posočje, Prekmurje, pediatrična klinika, avtoceste,štadion, afere z bankami (SIB, NLB),... Sploh se ne neha, in nikjer niso krivi. Ja kdo pa je? Opozicija? Ne, opozicija ima dolžnost in pravico opozarjati in to z vsemi sredstvi ki jih premore. Pravico imajo tudi da kandidirajo na volitvah in zmagajo. In se izkažejo. Če se ne bodo, jih bomo zamenjali. Dokler pa se oblast ne zamenja, pa ne bomo vedeli in propadali. In če še niste opazili, smo bili le nekaj let prej v veliki prednosti pred vsemi ostalimi državami v razvoju. Počasi nas vsi dohitevajo in prehitevajo, tudi hrvaška.

Olajuwon ::

Tju je nekaj folka omenjalo, da gre merkatorju dobro. Žal (nevem za kero žal) to ni tako. Trenutno Merkatorja rešujejo le trgovine po bivši Jugoslaviji (s časom bo tudi tam se močno urinila evropska konkurenca). V sloveniji ga razni Leqlerci pa interspari (ta še posebej) spodkopavajo. Znano je, da (še posebej ko smo vstopili v evropo) cene v interšparu znižale (naprimer kellogs toppas so za cca 100 sit cenejše8-O- pa to vsi moji frendi ugotavljajo, da ne bi mislili, da zdaj v prazno govorim). Poleg tega če kdo sledi kaj se dogaja v Ljubljani, ste že slišali, da špar bo odprl ravno en mega center na šiški kjer je največji merkator v sloveniji.. tam naj bi bil še hotel (konkurent Jankovićemu hotelu M), pa tudi Multikino...itn Jaz sicer ne znam predvidet v prihodnost... ampak je vprašanje kako se bo z Merkatorjem obneslo.
Bolj pomembno je obstajati, kakor biti opazen.

Olajuwon ::

drejc&ciho: Sej ne rabite zganjat panike... Letos oktobra so realne možnosti, da zmaga opozicija (vsaj upam)

perci ::

Drejc, lepo napiši, kaj si predstavljaš kot boljšo državo?

Bom kr jst napisal, če lahko.

Predstavljam si državo v kateri bo večina ljudi lahko kupila skromno stanovanje, tako da bo odplačevala 10-letni kredit. Zdej men je vseen, al znižate cene stanovanj, al pa povečate plače.

Nadalje je zame boljša država država, v kateri si v t.i. zastonjskem zdravstvenem sistemu (ki btw se zdalec ni zastonj ampak glede na price/performance slabši kot v ZDA) enakopraven, ne pa da ne moreš nič brez vez.

Gre za to, da bo lahko vsak mirno študiral izven svojega domačega kraja za neke sprejemljive stroške.

Gre za to, da bi lahko praktično vsak študent stanoval v študentskem domu.

In nenazadnje si predstavljam državo v kateri lahko deluješ na visokih položajih v državni upravi brez politične pripadnosti.

Hočem pa tudi privatizacijo vsega kar ni zaradi javnega interesa nujno v državnih rokah.

In nenazadnje nočem, da mi predsednik vlade govori, da smo visoko razvita država, pri tem da so plače pol manjše kot v EU, cene pa enake ali višje.

To sam tkole na hitro zdejle, ker se mi res ne da v detajle razpredat.

Soon ::

Perci
SEDI 5 !!

Thomas ::

M-man parafrazira Kardelja:

"Sreče vam država in Partija ne moreta dati, toda pustite Partijo na čelu države!"

Jasno da moramo ljudje (vsak zase predvsem) poskrbeti sami. Toda brez prevetrevanja oblasti gre to precej težko. Trenutno imamo v SLO strukturni problem - majhno dodano vrednost na (malo) zaposlenih.

Izvirna težava, zaradi katere naj ta oblast kar lepo spoka.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Thomas ()

borchi ::

perci bi verjetno res dobil oceno 5. pri predmetu DMV (družbeno moralna vzgora, če je kdo premlad, da bi se spomnu).

drugače pa je tut slovenija (ki je baje še vedno komunistična) s takimi utopijami opravila.

perci hočeš zastonj zdravstvo in šolstvo, po drugi strani pa hočeš, da sprivatiziramo vse kar je mogoče (ja, tut zdravstvo in šolstvo ni nujno met pod državo! sploh pa ne visokošolstvo!)???

poceni stanovanja ali visoke plače? ok, a naj napišejo odlok s katerim se garantira 3k € vsakemu pa če kj dela al pa ne. če je njegova produktivnost dovolj visoka al pa ne? al pa kr nardimo 5-letko pa bojo omladinci gradili stanovanja. aja, pa dejmo pol še ceste s prostovoljci nardi, če smo že pri tem.

glede kadrovanja najvišjih kadrov v državni upravi. stranka lahko hitro disciplinira nekoga, ki je v stranki, če mal preveč gleda za svojo korist. ker bo tudi stranka odgovarjala za njegova dejanja. če je pa nekdo "prosti padalec" pač ni tega vzvoda.

drugače pa, če si slišal predsednika vlade govorit, da smo enako razviti kot kakšna nemčija ali anglija mu preprosto ne verjet. ker nismo. btw, kdaj je to reku?
l'jga

borchi ::

thomas: se strinjam glede izvirne težave. samo nisem pa slišal še niti vrstice o tem kaj bo opozicija naredila glede tega. ti?
l'jga

Thomas ::

> glede kadrovanja najvišjih kadrov v državni upravi. stranka lahko hitro disciplinira nekoga, ki je v stranki, če mal preveč gleda za svojo korist. ker bo tudi stranka odgovarjala za njegova dejanja. če je pa nekdo "prosti padalec" pač ni tega vzvoda.

Temu se reče komunizem, da Partija disciplinara kadre. V demokraciji sodstvo disciplinira vse. Partijce in "držbenopolitično neorganizirane" občane enako.

Mislim ... groza borchi, kakšne se znebiš!
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Thomas ::

> nisem pa slišal še niti vrstice o tem kaj bo opozicija naredila glede tega.

Pojma nimam! Vem pa da za LDS je tkole kar dobro. Saj tako pravijo.

Ampak če bodo začeli zgubljati/dobivati oblast glede na realno stanje države - eni in drugi - pa to bo demokracija. Ne več postsocializem.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

borchi ::

js ne nucam demokracije. js nucam bolše življenje. ampak nisem prepričan, da mi ga opozicija lahko da. nasprotno, prepričan sem, da ga ni sposobna zagotovit.
l'jga

Thomas ::

> s ne nucam demokracije. js nucam bolše življenje.

Edino demokracija prinese boljše življenje. To je superioren sistem.

Diktatura prinese bedo, demokracija na papirju pa na daljši rok tudi.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

borchi ::

Temu se reče komunizem, da Partija disciplinara kadre.

ja, lahko temu rečeš komunizem. al pa kako se začne pospravlat v npr. kaki nemški stranki. CDU mogoče?
l'jga

borchi ::

torej nimamo demokracije, ker opozicija ni sposobna v 10ih letih dobit volitev?
l'jga

M-man ::

Perci ti kar Janšu piši – ti bo 100% dal obljubo, da je on vse to spedenal v enem tednu. Pote, ko boš pa razočaran, ko ne bo nič iz tega, se pa čez meje ozri. Pa pusti zdravstvo pri miru: sem bil na operacijah, vseh mogočih preiskavah, pol lekarne sem pojedel pa do sedaj še nisem plačal čisto nič. In nikogar ne poznam in prej spadam v spodnji srednji sloj kot pa v zgornji.

Chio, tvoje domneve so pa nekaj podobnega kot opozicija in njeni inkubatorji. Moraš se zavedati, da bo nekdo, ki zaposluje 5 do 30 ljudi težko sam kam prilezel (v tujino npr.) povsem lepo in uspešno pa se bo razvijal v zavetju velikih slovenskih podjetij in pokrival njihove male posle, se izkazal s kvaliteto in začel iskati stranke v tujini. Država mu zaenkrat daje kar zadostno oporo. Koristila bi le npr. kakšna poenostavitev registracij in izboljšanje sistema plačevanja DDV za manjše probleme z z likvidnostjo.

Kam se vam tako mudi s to mejo? Ko bodo Hrvatje vstopal v unijo bomo čist lepo na njih lahko pritiskali in nesmiselno je sedaj izgubljati čas za brezvezne prepire s Hrvati. Orion je posledica nepopolnih predpisov, katere popravke lahko predlaga kdorkoli. Če se ne bi zgodilo sedaj, bi se kdaj drugič. Takih lukenj v zakonu je še na tisoče. NLB in SIB sta oz. imata lastnike, nadzorne svete in upravo, stranke. Če ni tožnika pač ni tožb in ni krivih. Na prvem policijskem čolnu smo se pač učili in novi ima drugačno garancijo – take napake se pač dogajajo. Izbrisani so pa tako ali tako zmeda ali je opozicija kaj dosegla z referendumom (razen 600mio stroškov). Letalo je bila pa očitna slaba poteza koalicije in (kot sem že povedal) največja neumnost mandata.

Tomas- govoriš same neumnosti. Ti si filozof in ne bi bil srečen tudi, če bi imeli demokracijo ali opozicijo na oblasti.
Alea Iacta Est. (Julius Caesar)

borchi ::

V demokraciji sodstvo disciplinira vse. Partijce in "držbenopolitično neorganizirane" občane enako.

ne, to je na žalost v pravljici.

ampak nisem tega mislil. tam kjer sodstvo ne pride zraven je boljš met, da je nekdo nad po defaultu pokvarljivim posameznikom.

trije direktorji so ful prjatli. prvi ga nek vžge in se dobijo na piru in reče drugi prvemu "stari, zajebal si se". in mu plačajo pir. če pa mu drugi reče "stari, zajebal si nas" mu pa ne plačajo pira. pa od zdej naprej bo sam pil pir.
l'jga

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: borchi ()

Thomas ::

> tam kjer sodstvo ne pride zraven je boljš met, da je nekdo nad po defaultu pokvarljivim posameznikom.

Tam kjer je tako uštimano, sodstvo ne pride zraven.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Thomas ::

Dobršen del Slovencev ostaja prepričan, da demokracija ni posebno dobra stvar. Da bi se dalo po kakšni bližnjici bolje in drugače.

Tako so v ex Yugi mislili skoraj vsi, tako misli večina Arabcev, tako so mislili v Sovjetski zvezi in Hitlerjevi Nemčiji ...

To je naš drugi strukturni problem.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

borchi ::

Tam kjer je tako uštimano, sodstvo ne pride zraven.

spet se nisma razumela. mislim tam, kjer ni recimo podlage za kazenski pregon. recimo da daš na čelo kakega telekomunikacijskega monopolista enga telička, ki pol dneva porabi, da si prižge novonabavljeni prenosnik itd. slejkoprej začne samo škodo delat tvojemu ugledu.

Da bi se dalo po kakšni bližnjici bolje in drugače.

v demokraciji si naj bi zaslužu mandat s programom (menda ga bojo ja uspeli napisat. menda ga bojo tut lektorirali tokrat). ne z jokanjem.
l'jga

M-man ::

Tomas, od kod ti ideja, da Slovenci ne želimo demokracije. Najprej povej, kaj je demokracija. Če je to ameriški sistem demokracije – ne hvala. Da te za vsako neumnost tožijo. Za neke duševne bolečine in ne vem kaj še in da nadzora CIA-e, NSA sploh ne omenjam Glede na to precej zagovarjaš ZDA in t. i. demokracijo boš verjetno res dobil odgovor, da take pa ne želimo.

Tisti tvoj strukturni problem, da imamo majhno dodano vrednost na zaposlene je pa odkrivanje tople vode. Predvidevam, da ti dela probleme struktura slovenskega gospodarstva, ki naj bi bila preveč delavno intenzivna. Je to komu novo? Vlada ne ve tega? Rešitev: ljudi, ki so desetletja delali v delavno intenzivnih panogah (železarne), bi morali po osamosvojitvi poslati v šole in v 14ih letih bi dobili visoko tehnološka podjetja z veliko dodano vrednostjo, ki bi se glede na naše težko izkoriščanje ekonomije obsega, idealno umestila na področje majhne slovenije. Pa še know-how bi lahko izvažali v tranzicijske države, pa lakota v Afriki bi bila rešena. Pa bi bil svet spet varen.

Mamo pa res smolo, da se je šele Tomas tega spomnil In to šele sedaj, ko so že vse zajebal.

>:D >:D >:D
Alea Iacta Est. (Julius Caesar)

Thomas ::

Ja, ti pa Rop sta to vedela že skoz!

:|
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

drejc ::

Vlada ne ve tega? Rešitev: ljudi, ki so desetletja delali v delavno intenzivnih panogah (železarne), bi morali po osamosvojitvi poslati v šole in v 14ih letih bi dobili visoko tehnološka podjetja z veliko dodano vrednostjo


Pozabljaš da je podmladek komunistov (LDS in ZLSD) na oblasti že 12 let. A si se mal zaklou al ja? :P

borchi ::

Pozabljaš da je podmladek komunistov (LDS in ZLSD) na oblasti že 12 let. A si se mal zaklou al ja?

and your point is?

svojcajt sem bil zatreskan v eno res lepo deklico. waaaaaay out of my league! in se je zgodilo nemogoče :) sicer sem v tistih parih dneh naredu narobe vse kar je blo mogoče nardit narobe. ampak, hej, zdej je pa že tolk cajta minilo, ni važno, da sem še vedno isti tepec, poročila se boma! pa če ji je prav al pa ne. it's MY turn. NOT!
l'jga

Caligula ::

He He. Perci ti zmagas. Ti ne rabis politikov ali it na volitve. ti rabis pisat dedku mrazu :D
Zal ti v SLO, Angliji,... ne bo nihce v politiki tega dal.

Ce bi res to rad se bos moral selit v kako skandinavsko drzavo.

Olajuwon, sej lepo ,da ti to tko malo po Kellogs kosmicih predvidevas kako gre Mercatorju,... sam pac-sej ves. Kadar se proba take stvari ugotovit se gleda drugacne stevilke kokr tiste, ki si jih ti videl na skatli od kosmicev :D

Drugace ste pa vsi pridno zabavni. Tako tisti na eni kot tisti na drugi strani.
M-man vam se proba nekako ekonomsko razlozit kaj pa takoj vsi strankarsko po njem :D :D :D :D

Sam priznam-to so zafrknjeni casi-to kar je opisal Perci obljubljajo vsi. Se bush pa Kerry. Ne sam Rop pa Jansa. Aj aj aj-komu verjet?

BigWhale ::

Alexius:

Ne, tipicno slovensko ni to, da reces C. Tipicno slovensko je 'ah sej te so ze dost nakradl, ce zdej druge spustimo na oblast bojo se ti kradl'. To je bebavo. tisti ki krade se najprej pobriga zato, da bo kradu in nakradu dovolj zase, potem, no potem se mu pa jebe po domace povedano. In zadnjih nekaj let se zdi, da se nasi vladi jebe kaj se dogaja. V evropo in nato smo rinl na vrat na nos. Zakaj? Zato, da ima potem vlada kaj pokazat... Evo v evropo smo vas spravl! Ce pa vi zaradi tega zivite v revscini jah... vas problem... Jebiga, ampak ste v evropi! Prej smo bli bogati na balkanu, zdej smo pa revezi v evropi, mar ne?

In se mal pa bomo tko k Grcija, uni tud niso vec na balkanu ampak so v evropi ;>

In ne, slovenci si ne zelimo demokracije, ce bi si jo, potem ne bi ze trikrat volili za LDS in ostale heroje... ;> Ce si jo pa kdo slucajno zeli, me pa spomni na eno star karikaturo iz mladine, ko nek partijec dvigne roko, zadaj za hrbtom pa drzi prekrizana prsta... ;)

V bistvu bi se jaz takoj odlocil za diktaturo, ce bi bila moznost. Oziroma ne cisto diktaturo ampak neko obliko vladanja kjer ljudstvo se vseeno lahko pove svoje mnenje... ... ma ne, to je utopicno. Problem diktature je, da vedno zmaga povprecje, najebejo pa marginalci.

drejc ::

Borchi: and your point is?


Preber še enkrat. Mman vidi rešitev, da bi vlada za povišano dodano vrednost morala začeti delati na tem takoj po osamosvojitvi (14 let od takrat do danes), pozablja pa, da je praktično od takrat (12let) na oblasti LDS z ropom kot financministrom, ki je imel v rokah vse niti in ni naredil na tem področju nič... niti tisto ne, kar je Mman napisu.

Al je to že preveč zate?
:\

borchi ::

BigWhale: pa sj tako diktaturo baje mamo. ti lahko poveš mnenje - sam upoštevano ni, al kaj?!

drugač pa v diktaturi večine al pa manjšine je nekdo vedno marginalec. samo enkrat je marginalcev več enkrat pa manj. aja, pa v demokraciji zmaga povprečje, ne v diktaturi.

drugače pa "bolš prvi na vasi kot zadnji v mestu" - neumno! sploh če si v mestu lahko kupim dve žemli na vasi pa sam eno.
l'jga

borchi ::

Al je to že preveč zate?

a uganeš kak odgovor bi dobil od kateregakoli direktorja firme, ki je v delovnointenzivni panogi, na vprašanje kako bi povečal produktivnost.

namig, ni to kar je povedal m-man.
l'jga

Olajuwon ::

caligula: Kosmiči so bili le primer..
Bolj pomembno je obstajati, kakor biti opazen.

M-man ::

Drejc tisto je bilo očitno preveč zate. Moja zgodbica naj bi bila rešitev Tomasovega t. i. strukturnega problema (oz. nekaj), vendar vsakemu poznavalcu da vedeti, da je to utopija, vs pomenskem smislu pa sarkastična zbadljivka.

BigWhale ti se pa tudi podpiši pod pismo za Dedka Mraza oz. da me ne boste zmerjali s komunistom lahko tudi Božičku ali Miklavžu. Tudi vsi trije bodo težko skupaj spravili to kar želiš. Ne vem kaj sanjaš. Ali res verjameš zgodbicam kako nam je v Jugi šlo dobro, ali pa si v tistem času dobil napačen vtis. Jugoslavija je po letu 80 (optimistično gledano) šla gospodarsko že povsem navzdol, leta po letu 86 je bila pa že povsem v pizdi.

Nekateri si res ne predstavljate, kakšnega pomena je za gospodarstvo vstop v EU ( boljšega položaja države in diplomacije niti ne bom omenjal). Mencingarjeve teorije o ponovni izgubi južnega trga itd. so traparija. Recimo, da smo zaradi vstopa v EU res zgubili prostocarinski pretok blaga z bivšo Jugo – sedaj mi pa povejte, koliko stane izgradnja proizvodnega obrata na jugu. Zakaj to sprašujem? Ker je potem podjetje na istem, kot je bilo pred vstopom v evropsko integracijo. Sedaj pa obrnite zadeve in poizkusite obratno. Ja no stroški so malce večji. In nekdo se bo oglasil: Ja kaj pa rinemo na zahod? - no za tiste, ki se vam poraja to vprašanje pa ni pomoči.

Za Merkator pa nč bat - ne bo več dolgo naš. Nacionalisti pa v jok in na drevo.
Alea Iacta Est. (Julius Caesar)

perci ::

Razni pametnjakoviči, ki me pošiljajo k dedku mrazu očitno ne vedo, zakaj so cene stanovanj pri nas take kot so.

A kdo ve kakšni so stroški gradnje stanovanja v Ljubljani? No, bo kej?

A kdo ve kake so cene stanovanj v Ljubljani? Ne?

No, če veste odgovora na obe vprašanji, lahko vidite, kaj ne štima v naši državi glede stanovanjske politike.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: perci ()

BigWhale ::

Ja, narobe se mi je zapisalo.. v demokraciji zmaga povprecje ja... :)

Ne, nisem razmisljal o tem kaj je bolje, biti prvi na vasi al zadnji v mestu ampak samo povedal kako je. Nevem kaj je bolje.

MMan, pusti staro jugo pri miru, ker te nihce ne prepricuje, da je bilo tam bolje. Radi bi ti dopovedali, da zdaj ni dobro! Big difference...

Perci, cena stanovanj? 21mio sit za 50 kvadratov, tam nekje... Gradnja, dvomim da toliko, ce gradis recimo 5 nadstropni blok. Stroski gradnje, torej zidaki in take stvari, delovna sila. Nas drzavni aparat, ti pa pobere se skoraj polovico tega za razne dajatve, dovoljenja, privolitve in koleke...

drejc ::

naj bi bila rešitev Tomasovega t. i. strukturnega problema (oz. nekaj), vendar vsakemu poznavalcu da vedeti, da je to utopija


Noja, praksa kaže povsem drugače. Indija je tak primer, ki je s "tvojo" rešitvijo turbo pospešila dodano vrednost. Pa so bili na podobnem, pred IT boomom, kot mi pred 14 leti.

Ne vidiš mman, da je dodana vrednost praktično od osamosvojitve enaka? Zakaj se pretvarjaš, da zato ni kriv ravno Rop? Zakaj zavračaš rešitev inkubatorjev, ko pa je to na zahodu stalna praksa? Kaj je po tvoje rešitev dodane vrednosti?

lp

borchi ::

perci: dej povej številke, da bomo vidli kolk "ponikne".

drugače pa, naj si gre folk sam gradit hiše v ljubljani, če so mutna posla pri cenah stanovanj?!

aja, sem pozabu, da je treba za zazidljivo parcelo v ljubljani prodat obe ledvici (od cele žlahte). a to tut rop pobere procente od tega? kolk?
l'jga

borchi ::

Ne vidiš mman, da je dodana vrednost praktično od osamosvojitve enaka? Zakaj se pretvarjaš, da zato ni kriv ravno Rop? Zakaj zavračaš rešitev inkubatorjev, ko pa je to na zahodu stalna praksa?

O, JEZUS!!!!

dodana vrednost je skoz enaka??? plače so folk-u zrastle pa realno za 2x?? a rop iz svojga žepa daje folku razliko?

če je to res, da lahko 1 finančni minister nardi državo bogato, pol smo rešeni. edino kar mormo nardi je, da spremenijo zakon, da lahko dajo neomejeno plačo finančnemu ministru in bo prišu kak "hot-shot" iz ameriške administracije (kjer vleče svoji bogih 200.000$ letno) in bomo švica. al pa naj kr thomasa angažirajo? al pa bajuka? eh ne, ne, bajuka ne. so že probali z njim, pa ni šlo.

inkubatorji??!! so razlika med 3% in 15% gospodarsko rastjo? a se norca delaš?
l'jga

M-man ::

Perci, če misliš mene, vem vse:
1. Na prvo vprašanje je odgovor povpraševanje in ponudba. V LJ so pač cene take, na Jesenicah pa bistveno nižje. Zakon trga, ne vlada in ne Rop
2. Cena gradnje: ne bi vedel. Lahko se pozanimam za hišo in parcelo na Bledu:)
3. 50 kvadratov od 18 mio naprej garsonjera 30 kvadratov od 11 mio naprej. Okvirno seveda.

BigWhale, no potem pa povej kaj hudiča ti ni všeč.

Mislim, da v Indiji je položaj nekoliko drugače. Zemljišča so zastonj, gradnja poceni, delavna sila (tako fizična kot umska) poceni. Poleg tega od ene milijarde že najdeš dovolj pametnih za zaposlitev v HT obratih. Da ne omenjam, da je manj komplikacij na državni ravni pri uvozu delavne sile itd. itd. Podobno Tajvan, Kitajska... So zgleda še hujše primerjave kot opozicijske: pa poglejmo rast estonije...

Dodana vrednost je praktično enaka od osamosvojitve dalje. Nimam časa preverjati številk, vendar bi bilo lepo, da jih sam predstaviš. Glede na to, da je prišlo po osamosvojitvi do stečajev delavno intenzivnih podjetij (železarne, tekstil) in pospešene avtomatizacije v mnogih slovenskih podjetjih (Gorenje, Revoz itd.) močno dvomim v tvoje trditve, drejc. Ne vem od kje ti te podatki.
Alea Iacta Est. (Julius Caesar)

borchi ::

a dodana vrednost mislite absolutno številko al odstotek? ker zadnič je janša reku, naj mu ne govorijo več o odstotkih, ker to nič ne pove. sicer se mu je smejal ves parlament, ampak ni važno. gremo igrat enkrat po njegovih pravilih.

no, absolutna dodana vrednost NI enaka leta '91 in '04. rečem na pamet in si upam stavit glavo.
l'jga

perci ::

M-Man:

Kvadratni meter v LJ je tam od 2000-3000 EUR meter (govorim o novih nepremičninah).
No, stroški gradnje so priblizno pol manjsi kot ta cena (od oka).

1. Na prvo vprašanje je odgovor povpraševanje in ponudba.

In ker hodiš na EF, so te tam verjetno kaj tudi naučili o elastičnosti ponudbe, ane? Pa verjetno so ti tut kaj razlozili o odprtosti oz. zaprtosti trga. Pa o oligopolih in podobne stvari.

No, stanovanja v Ljubljani kontrolira t.i. stanovanjski lobi in graditi svoje stanovanje v Lj je praktično nemogoče. Poznaš koga, ki je to izvedel?

Treba se je vprasat, kdo podpira stanovanjski lobi. Janša? Bi rekel, da ne, jst iščem krivca v vladajoči garnituri. Call me stupid, ampak ne vidim ga v opoziciji.

Sicer pa, volte kokr vam paše. Meni bodo starši kupil flet in se mi ne bo treba s tem ukvarjat. Ampak jst imam srečo, precejšnjo srečo, da si moji starši to lahko špogajo.

Veliko jih pa nima te sreče - in ker sem solidaren z njimi, ne bom volil opcije, ki je ze 60 let na oblasti, naredila je pa IMHO veliko premalo.

In ker Rop ne more poceniti stanovanj, se mladi ne odločajo za otroke in ker se mladi ne odlocajo za otroke, se pricakuje ena dost huda demografska kriza v naslednjih letih. In kaj je Ropova rešitev? Ne, on ne bo delal neprofitnih stanovanj, on bo raje uvozil tujce.

Ma sej je skoda zgubljat besede.

In ja - ROP je rekel, da smo visoko razviti v oddaji Tarča.

M-man ::

Glede stanovanj dam nekaj za razmislek: Od kod ti ideja, da mara pa ravno Ljubljana imeti stanovanja. Sej prej sem že nakazal, ampak ne. Prci, nič nimam proti LJ in meni čisto všeč tam, ampak nekateri očitno dlje kot do npr. Kamnika sploh ne vidite. So še druga mesta, druge lokacije, cenejša stanovanja, še celo hiše so cenejše kot v LJ stanovanje. Z avto je razdalja od Jesnic do Ljubljane 25 do 30 min, če ni zastojev. Ko bo avtocesta, ne bo niti s tem problem. Od EF do centra je 15 minut s trolo – če ni gneče.

Vlada je naredila premalo. Daj dejstva, številke: absolutne, procentualne, indeksne, KARKOLI – samo ne premalo, bi bilo lahko bolje, ni zadosti....
Alea Iacta Est. (Julius Caesar)

borchi ::

In ja - ROP je rekel, da smo visoko razviti v oddaji Tarča.

hja, zdej če maš na skali samo luxemburg in slovenijo, pol smo porazni. če pa daš še somalijo gor pol nas pa relativno odpihne v višave. portugalska, španija, grčija... tu nekje bi verjetno se našli. plus minus par taužnt $.
l'jga

DSmidgy ::

drugače pa, naj si gre folk sam gradit hiše v ljubljani, če so mutna posla pri cenah stanovanj
Treba je dobit parcelo. Jih je samo ene par in te imajo zasoljene cene. Zej so fajn naredli v Vipavi (pomoje je bla Vipava). So dal en kup dajatev na nezazidane zazidljive parcele (2,5 mio. SIT za 17.000 m^2). Malo preveč pomojem samo za zihr bo pa pomagal, da ljudje ne bojo zasedal zemlje in je ne uporabljal.

Drugače bi pa lahko država znižala cene na trgu tako, da bi ene 20% cenej prodajala zemljo fizičnim osebam pod pogojem da zgradijo objekt in zemlje ne prodajo v določenem obdobju. Za bloke gradit bi pa podjetjem lahko dala zemljo še ceneje in bi seveda v pogodbi zahtevali, da ti prodajo stanovanja toliko ceneje. Samo verjetno ni interesa. Zakaj le?
««
3 / 11
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prigode in nezgode nove vlade (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
905937 (4555) Ziga Dolhar
»

Rezultati državnozborskih volitev 2004 (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Problemi človeštva
49027320 (17359) iration
»

Rupel (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
1438769 (6632) drejc
»

10 let LDS (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
1127866 (5970) BigWhale
»

Lds-pot v brezno (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
745200 (4098) Thomas

Več podobnih tem