» »

Rupel

Rupel

1 2
3
»

Ciho ::

Se strinjam. Tako ali tako mislim da smo zašli od teme Rupel. Ali mislite da bo res postal popredsednik parlamenta. Zanimivo kako se strani obračajo.

MadMicka ::

Povsem možno, da bo Rupel postal podpredsednik parlamenta. Tako bo na nek način dobil zagotovilo od Janše, da ga misli postaviti v primeru zmage na volitvah dovolj visoko. Zdej, ali je ustrezen kandidat za podpredsednika parlamenta je manj pomembno, to pač ve opozicija, ki ga predlaga in ga lahko predlaga. To je politika in to je normalna pot pri normalnem funkcioniranju države. Važno je, da se pozna pravila igre in da se jih drži.

btw: Perci, ne podtikaj ti meni nekih misli, ki jih nisem izrekel niti izrecno niti posredno. In nadalje, kaj je pa tako slabega na Bavčarju, da ne bi mogel biti direktor Istrabenza? Pa s tem ne trdim, da ni človek pod tem soncem, ki bi lahko za podjetje več naredil kot Bavčar, daleč od tega...

spitavc ::

Prebral sem tole temo in se odločil izustiti nekaj misli.

Rupel je dobro izkoristil predvolilno situacijo in iz sebe naredil reveža, ki so ga vrgli iz stranke, po mojem se je uštel le, ko je šel zdaj jokat k Janši.

Opozicija je cel mandat Rupla močno kritizirala, zdaj mu poje slavospeve-izgubil sem zadnje upanje, da ima kdo v tej naši politiki hrbtenico.

Sam pojma nimam koga bom volil.Do sedaj sem bil na strani LDS vendar se mi ne zdi zdravo, da so tako močno zalezli v vse strukture naše družbe, da jim skoraj nihče ne more stopiti na prste.Desne opcije gotovo ne bom volil, zaradi njihove klerikalne usmerjenosti, Jelinčič pa mi je preveč radikalen.Združena lista mi ni simpatična, potem pa jih že zmanjka.Najbrž bom volil koga ki ne bo prišel v parlament in ne bom imel slabe vesti.

O obvladovanju medijev PA bi rekel, da je Janša gotovo najbolj medijski politik pri nas in zanimivo ga je poslušat, kako na treh programih naenkrat joka, kako ga ne pustijo v medije in to se ponavlja iz dneva v dan.

hokuto ::

Kako je lepo videt pristranskost ljudi, ko se njim samim zdi kako so strašno objektivni... Po eni strani nekateri napadate Ropa, ker je predlagal zamenjavo Rupla (svojega ministra v vladi), hkrati pa razlagate kako je ja normalno in pravilno ravnala Bajukova vlada, ko je v 6-ih mesecih menjavala sekretarje, podsekretarje in direktorje, ki so pa samo tehnični izvrševalci vladne politike in bi kot taki morali zadovoljevati le strokovne kriterije, saj tej načeloma niso politične figure in bi morala biti njihova politična pripadnost nepomembna za korektno opravljanje dela. Treba se bo odločit, ker, če je ravnanje Bajukove vlade bilo primerno (pa zdaj ni važno ali je bilo, ali ne, čeprav so te menjave sigurno bile huda in lahko predvidljiva taktična napaka vis-a-vis bližajočih se volitev), potem je Ropov predlog za zamenjavo Rupla še toliko bolj. A vas nič ne razteguje, ko se postavite v tak paradoks?

Sicer mislim, da bi se dalo še marsikaj napisat, vendar ker se mi zdi, da bi predvsem prepričeval prepričane, kar mi je rahlo odveč, samo še en čisto faktografski popravek mislim da 2x zgrešeno navedenega dejstva - Rupel ni ustanovitelj LDS-a, ampak je k njemu prestopil skupaj z Bavčarjem (in še kom) iz demokratske stranke, kjer sta takrat ostala Bučar in Peršak (in še kdo ;)).

Thomas ::

> Rupel ni ustanovitelj LDS-a, ampak je k njemu prestopil skupaj z Bavčarjem (in še kom) iz demokratske stranke, kjer sta takrat ostala Bučar in Peršak (in še kdo ;)).

Kdor nič ne ve, zakaj piše po forumu?

Ker je forum ugoden za to (namenjen temu), da po njem pišejo tudi ljudje, ki nimajo pojma.

Vendar forum je namenjen tudi temu, da se pove: "Evo oslarije!".

Torej, LDS je nastala z združitvijo 4 strank. Ne s pristopom Rupla in Bavčarja. Rupel bi sedaj lahko pristopil k SDS recimo, pri LDS je bil pa ustanovitveni član.

Da so takrat Demokrati (in Rupel) z združitvijo naredil neumnost, nam je pa nekaterim bilo jasno že tedaj, njemu se svita šele zdaj.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

jype ::

Jaz mam podobno mnenje kot spitavc, samo da Jelincica ne bi volil tudi zato, ker pijan vozi (in ga tako ne morem izbrati kot svojega predstavnika kjerkoli in kadarkoli, tudi ce bi sicer bil tocno po moji meri, pa ni).

Opozicija je samo drugace pobarvana pozicija, ki se natanko enako kot pozicija obraca zgolj in izkljucno po vetru. Imeli smo priloznost videt iz kaksnega testa so pomladne stranke in jaz dvomim da bodo se kdaj dobili resno priloznost imeti v rokah oblast. S svojim ravnanjem so pac naredili LDS ogromno uslugo in sebe diskreditirali, kolikor so se lahko in jaz jim zdaj niti vloge opozicije vec ne bi zaupal (ce je kdo pozabil, kaj so naloge opozicije, ker jih nasa opozicija ne opravlja, naj bere kake tuje casopise, kjer opozicijo imajo).

Skoda, da Slovenija nima primerne opcije, ki bi jo sel volit zato ker je dobra, ne zato ker so druge toliko slabse, da je nevarno, ce dobijo v roke prevelik kos oblasti.

Thomas ::

Naši politiki niso bistveno slabši, kot kakšni drugi.

Recimo Pahor. Tipček je zaštekal tehnologijo politike in jo mojstrsko izvaja. To, da mi njegova osnovna ideologija ni všeč, tega dejstva seveda ne spreminja.

Edini resni problem, ki ga naši politiki imajo, je nesorazmerna dejanska moč levega krila LDS, kar se bo pa na teh volitvah popravilo. Koliko, bomo videli.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Zavo ::

Če ne veš koga bi volil, voli njih...

ssn

Za pravico - proti krivici
Slovenija je država Slovencev !

cbelica ::

Slovenija je država Slovencev !



Ni res!!! Je drzava slovenskih drzavljanov, ne slovencev!

98% of the teenage population does or has tried smoking pot.
If you're one of the 2% who hasn't, copy & paste this in your Signature

Thomas ::

Ja, Italija pa Italijanskih državljanov! Malo morgen.

Nacionalne države so predvsem države večinskih narodov v tistih državah. To je realnost. Seveda morajo biti (in dokaj tudi so) državljani drugih nacionalnosti pred zakoni enaki pripadnikom večinskega naroda.

Toda če po katerem slučaju Madžarska ne bi vstopila v EU, Slovenija pa, bi zaradi tega Madžarščina še ne postala uradni jezik EU, čepra imamo nekaj 1000 Madžarov - državljanov Slovenije. Romski jezik NI postal uradni jezik EU, čeprav jih je v EU več kot Slovencev. Tudi Arabcev je v EU več kot Slovencev. Ampak ni važno. Nimajo nacionalne države, ki bi bila članica EU. Slovenci jo imamo.

Sej ni treba nasedat vsaki levičarski frazi, ki se morda lepo sliši.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

cbelica ::

Toda če po katerem slučaju Madžarska ne bi vstopila v EU, Slovenija pa, bi zaradi tega Madžarščina še ne postala uradni jezik EU, čepra imamo nekaj 1000 Madžarov - državljanov Slovenije.


V sloveniji je uradni jezik Slovenscina, Madzarscina pa samo tam, kjer obstaja manjsina... tako da ne jabolk pa hrusk mesat...
Slovenija JE drzava vseh njenih drzavljanov! To zagotavlja ustava.

98% of the teenage population does or has tried smoking pot.
If you're one of the 2% who hasn't, copy & paste this in your Signature

perci ::

sekretarje, podsekretarje in direktorje, ki so pa samo tehnični izvrševalci vladne politike in bi kot taki morali zadovoljevati le strokovne kriterije, saj tej načeloma niso politične figure in bi morala biti njihova politična pripadnost nepomembna za korektno opravljanje dela.

Kako so si snovalci drzavne ureditve zamislili celo zadevo je ena stvar, da so pa sekretarji politične figure, je pa večini jasno. Par naivcem pa ne.
Po eni strani nekateri napadate Ropa, ker je predlagal zamenjavo Rupla (svojega ministra v vladi), hkrati pa razlagate kako je ja normalno in pravilno ravnala Bajukova vlada

Mislim, da smo lepo povedali, da je Rop ravnal pravilno - vsaj jst njegove odločitve nisem kritiziral, druga stvar pa je komu je s tem škodil - sebi ali Ruplu. Mislim da sebi.
btw: Perci, ne podtikaj ti meni nekih misli, ki jih nisem izrekel niti izrecno niti posredno.
Oprosti, jst sem tako dojel tvoje besede, ocitno sem se zmotil
In nadalje, kaj je pa tako slabega na Bavčarju, da ne bi mogel biti direktor Istrabenza?

Kaj pa je narobe z mano, da ne bi mogel biti direktor Istrabenza? Jst vsaj nisem mastnih provizij pobiral od desetkrat preplačanih neplovnih policijskih čolnov.
Po drugi strani bi pa tako delo raje zaupal sposobnemu managerju, ne pa ex politiku, ki se mu ne da vec zajebavat s politiko in za katerga so se v vladi odločili, da je "zaslužen" da dobi đabe službico za mastne pare.

hokuto ::

Ne Thomas, ni oslarija. Liberalno demokratska stranka je obstajala že precej pred prihodom Rupla in Bavčarja in Liberalna demokracija Slovenije je njena pravna naslednica. Sama ohranitev kratice in pa skoraj identičnega imena je več kot jasen pokazatelj, da dejansko ni šlo za združitev štirih enakopravnih strank in nastanek nekega popolnoma novega političnega subjekta, ampak prej za pripojitev treh strank LDS-u. Tudi takratni nastanek Demokratov Slovenije - DS (prej Demokratske stranke - DS) z isto zasedbo minus Rupel in Bavčar (od pomembnejših imen) to jasno kaže. Toliko o dejanski situaciji, seveda si pa lahko fiskalen in se greš, da je LDS nastala šele leta 1994, samo potem je pošteno biti tako fiskalen tudi ob kritiziranju, ne pa da se takrat LDS-u reče kar ZSMS.

Kako so si snovalci drzavne ureditve zamislili celo zadevo je ena stvar, da so pa sekretarji politične figure, je pa večini jasno. Par naivcem pa ne.

Perci... jaz nisem omenil samo sekretarjev, ampak tudi podsekretarje in direktorje, ki si jih pa ti seveda priročno spregledal, da si lahko tole napisal. Sicer pa očitno nisi ravno najbolje razumel napisanega, saj jaz nisem govoril o tem kakšno je dejansko stanje (čeprav če praviš, da so vsi ti politične figure kako potem razlagaš očitno desno usmerjene kadre v sedanji sestavi, recimo Virant na notranjem ministrstvu?) ampak o tem kako nekateri (če ti nisi med njimi za kaj se potem čutiš poklicanega odgovarjati na ta očitek??) z dvojnimi merili ocenjujejo situacije. Namreč minister je prava politična figura in je seveda kot taka že v svojem bistvu podržena političnim menjavam, medtem ko so od mene naštete pozicije načeloma strokovne in bi morale kot take biti toliko manj podvržene tovrstnim menjavam, iz česar sledi in samo o tem sem jaz govoril, da če nekdo zagovarja politične menjave magari samo načeloma strokovnih kadrov, potem nikakor ne more nasprotovat političnim menjavam političnih kadrov. Upam, da ti je zdaj jasno, pa prijeten večer s tistimi par naivci še naprej ;).

perci ::

jaz nisem omenil samo sekretarjev, ampak tudi podsekretarje in direktorje, ki si jih pa ti seveda priročno spregledal, da si lahko tole napisal.

Tudi jaz sem ze v zgornjih postih govoril o direktorjih pa se ne mislim ponavljati. Glede podsekretarjev pa ne vem kaj sploh hoces povedat, ker jih afaik bajukovci večinoma niti niso menjavali (saj se vseh sekretarjev niso zamenjali).
(čeprav če praviš, da so vsi ti politične figure kako potem razlagaš očitno desno usmerjene kadre v sedanji sestavi, recimo Virant na notranjem ministrstvu?)
Priznam, Virant se trudi misliti s svojo glavo in se ne pusti politicno izigravati. Mislim, da skoraj edini. Pac izjema, ki potrjuje pravilo. In zato si ga ti kvalificiral za desnega?
iz česar sledi in samo o tem sem jaz govoril, da če nekdo zagovarja politične menjave magari samo načeloma strokovnih kadrov, potem nikakor ne more nasprotovat političnim menjavam političnih kadrov.

Ja a je kdo rekel, da Rupla ne bi smeli zamenjati? Kdo? Sicer sem te pa ze prvic cisto ok razumel, sam ocitno se rad mal sprenevedas
:)

hokuto ::

Prvič Viranta nisem jaz kvalificiral za desnega, ampak na splošno velja za človeka, ki je blizu SDS-u, pa ne zaradi tega, ker bi mislil s svojo glavo (s čimer spet ne pravim, da tega ne počne). In ti praviš, da je edini tak od vseh? Pa res tako dobro poznaš vso množico ljudi na prej naštetih pozicijah, da lahko to trdiš, ali je to spet ena povsem pavšalna ocena brez teže, glih tako za neki slabega reč o sedanji vladi (pa mimogrede niti slučajno ne podpiram te vlade, sam tovrstne pavšalne kritike brez vsakih argumentov, ki jih vseskozi poslušam, pa še precej manj)? Na to temo je zanimiv tale citat na strani SDS-a:
Janez Janša je povedal, da je bilo zanimanje za sodelovanje v Strokovnem svetu veliko: "Do danes se je za sodelovanje v Strokovnem svetu prijavilo več kot 600 ljudi. Pokrita so vsa področja, na nekaterih so oblikovane močne ekipe. Pripravljenost za sodelovanje s Strokovnim svetom so pokazali tudi ljudje, ki so v aktualni vladi ministri, državni sekretarji, podsekretarji in nosilci različnih področij.

Govora je o strokovnem svetu stranke SDS, torej ali se Janša laže, ko govori o ljudeh iz trenutne garniture, ki so pripravljeni sodelovati v njem, ali pa ti govoriš v prazno. Strike 1.



Glede podsekretarjev, ki so še mnogo manj politične figure kot sekretarji... ravno nastavljanje teh je bilo najbolj problematično ali če hočeš "oporečno". Namreč tik pred volitvami so "bajukovci" več sekretarjev, ki so primorani ponuditi odstop ob menjavi vlade, degradirali v podsekretarje, ki jim tega ni treba in so ti tako ostali na svojih položajih.
link1
link2
Pa še en citat s strani SDS-a (da ne bo slučajno kakšnega zmrdovanja glede "nepravovernega" porekla prejšnjih dveh linkov):
S svojim sodelovanjem v vladi dr. Andreja Bajuka je z dobro ekipo ministrov, državnih sekretarjev in podsekretarjev ter drugih sodelavcev...

Tukaj je govora o sodelovanju stranke SDS v Bajukovi vladi. Kako torej? So imeli svoje podsekretarje kot sami tu pravijo, ali jih niso kot praviš ti? Strike 2.



Ja a je kdo rekel, da Rupla ne bi smeli zamenjati? Kdo? Sicer sem te pa ze prvic cisto ok razumel, sam ocitno se rad mal sprenevedas

Že prejšnjič sem ti rekel, da se ti na očitke, ki ne letijo nate ni treba odzivat. Kje sem pa jaz napisal, da si TI imel kaj proti Ruplovi zamenjavi? V tej temi sta izrecno vsaj Alexius in Ciho izrazila neodobravanje glede zamenjave Rupla, na splošno je bila pa itak celotna Koalicija Slovenija in SLS, katerih kar nekaj zagovornikov je tukaj, iz česar precej upravičeno sklepam, da tudi somišljenikov, proti njej. Sam se zdaj odloči, ali nisi razumel, ali pa se ti sprenevedaš, ker jaz se očitno ne. Strike 3.

Ciho ::

Za Bavčarja tuji jaz mislim da ni primeren direktor. Priznam pa da je dober politik. Ne strinjam se naprimer z prodajo črpalk Istrabenza Avstrijcem, saj so prava zlata jama.
Hokuto: zanima me tvoje mnenje glede moči LDS-a. Torej moje vprašanje se glasi, ali se ti ne zdi da ima LDS preveč moči v Sloveniji? Če da, ali je to zdravo?

MadMicka ::

Če ima LDS dovolj moči? Upam, da dovolj za še eno zmago na naslednjih volitvah. Je narobe, če ima preveč moči? Ne, nič ni narobe. Če ima dovolj moči, da sestavi vlado, potem nosi tudi odgovornost za dobro vodenje države. Če vodi državo slabo, jo bodo volilci kaznovali na naslednjih volitvah. To je nekaj povsem normalnega v demokratičnih državah, še zlasti v tistih z večinskim volilnim sistemom.

Sicer pa iz današnje Mladine: Izjava Dimitrija Rupla iz leta 1995: "Janša je demagog. V polemiki je nesramen in rad podtika. Ne izbira sredstev, je hudoben in brezobziren. Ne išče svetovalcev, ampak vernike. Ne išče sodelavcev, ampak služabnike.

In še izjava Janše iz leta 1995: "Rupel, zame ste enostavno oseba, ki ne more brez gospodarja. In ko ga najde, je pripravljena popljuvati vse, ki trenutnemu gospodarju niso vešč. Jaz se ne bom več ukvarjal z vami."

Hja, taka je politika :D

jype ::

Zavo: ce mislis da bom jaz volil SSN, ki se po programu sodec ne morejo odlocit, a so nacisti, fasisti, boljseviki, al pa kar vse skupaj, potem zgleda nisem bil dovolj jasen.

_sas_ ::

MadMicka: Če vodi državo slabo, jo bodo volilci kaznovali na naslednjih volitvah. To je nekaj povsem normalnega v demokratičnih državah, še zlasti v tistih z večinskim volilnim sistemom.

pri nas je problem, da ljudje prevec hitro pozabljajo. tako da o kaksnem "kaznovanju" na volitvah ne more bit govora ...

DavidJ ::

Mogoče je v državah z večinskim volilnim sistemom že tako. Pri nas pa imamo proporcionalnega. ;)
"Do, or do not. There is no 'try'. "
- Yoda ('The Empire Strikes Back')

hokuto ::

Ciho... kot sem že rekel sam nisem podpornik LDS-a (pa zaenkrat žal tudi ne nobene druge stranke), vendar pa tvoje vprašanje vseeno ni tako preprosto kot morda zgleda na prvi pogled. Preveč moči glede na kaj, glede na koga, v zvezi s čim...?
Glede na volilni rezultat, ki ga je dosegla, nima preveč moči, toliko so ji pač namenili volilci in ostali do naslednjih volitev ne moremo storiti kaj dosti. Glede na njene podpornike jasno nima preveč moči, glede na njene nasprotnike je pa spet samoumevno, da je ima preveč. V zvezi s konkretnimi projekti, je spet dvorezno, saj bi sigurno nekatere lahko hitreje in boljše izpeljala, če bi imela več moči in ji ne bi bilo treba sklepat včasih pocarskih kompromisov (to je pač slej ko prej inherentno demokraciji, da pomanjkanje moči včasih preko nujnih kompromisov pripelje do razvodenelih reform in projektov), spet pri drugih bi bilo bolje, če bi imela manj moči in bi imeli drugi s katerimi se recimo bolj strinjam, več vpliva.

Toliko o formalni moči, glede neformalne moči je pa pri nas toliko špekulacij in neosnovanega govorjenja, da redkokdo, če sploh kdo, ve kako je v resnici s tem. Osebno se mi zdi, da je tole z medijskim vplivom prenapihnjeno (je pa res, da ne berem dnevnega časopisja, tako da o tem ne morem soditi), glede gospodarstva pa mislim, da je, marsikje zunaj že zdaj, pri nas pa verjetno vsaj v bližnji prihodnosti, večji problem vpliv gospodarstva na politiko, ko močni gospodarski subjekti vplivajo na sprejem za njih ugodnih zakonov, kot obratno.

MadMicka... najboljše pri tistih dveh izjavah je, da imata oba prav in pa to kako lepo se ujemata - Janša, ki išče služabnike in Rupel, ki ne more brez gospodarja sta se našla :D

Ciho ::

Rupel ni bil izvoljen za podpredsednika DZ-a. Sem pričakoval, kjub temu je pa dobil presenetljivo veliko glasov. Čez 40 se mi zdi. Pravi da ne bo še enkrat kandidiral. Me zanima, koga bo Janša predlagal zdaj?

Thomas ::

ZL je držala besedo. "Vi ste volili Horvata, mi bomo Rupla."

LDS pa ne. Toliko slabše zanje. Slovenija, opozicija in Rupel bomo že brez podpredsednika DZ.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Jst ::

Sploh pa je do parlamentarnih volitev še nekaj mesecev. Tako da brez skrbi.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

drejc ::

pri nas je problem, da ljudje prevec hitro pozabljajo


Še huje je, če se že ne strinjajo z politiko LDSa, ko pravijo, "sej drugi so pa še slabši". Mislm, koko je folk lahk tak naiven?

MadMicka ::

Primerjava med Slovenijo in drugimi bivšimi komunističnimi čanicami EU pokaže, da je Slovenija po GPD per capita na prvem mestu. Tudi po kriterijih kot so usklajenost zakonodaje z EU, varovanjem človekovih pravic itd. sodimo v sam vrh. Sicer manj pomembno, pa vendarle, tudi po razširjenosti in uporabi Interneta kotiramo precej visoko. Slovenija je postala pod vodstvom LDS članica Nata, članica EU in sedaj je vstopila v EURO II, torej nas le še slabi dve leti ločita od uvedbe EURA kot plačilnega sredstva.

Očitno torej je, da LDS dobro opravlja svoje delo.

In kateri lastnik (volilec) pri zdravi pameti bo menjal direktorja (vlado), če podjetje (država) dobro teče?

p.s.: vse ostale linke lahko najdete sami...
http://europa.eu.int/comm/eurostat/Publ...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MadMicka ()

perci ::

Mici: Čist tko iz radovednosti me zanima, če si član LDS?

Preseren ::

Mici....

Sej to je vse res, kar si napisal(a), vendar... A je res tako izjemno dobro da smo sli v NATO? Pustimo to vprasanje vsakemu posamezniku.
In, si razmisljala o tem, da so telekomunikacije se vedno monopolizirane, da imamo eno izmed najbolj zastarelih nacinov podeljevanja .si domen.
Da ne govorim o sociali, ki je v določenih pogledih drastično padla (štipendije), seveda govorimo o dveh pogeldih, torej ali malo vsem ali veliko ozkemu krogu števila ljudi, da ne govorim o povezavi med gospodarstvom in fakultetami, ki je na podnu.
Da se ne pogovarjav o zdravstvu, o LJ bolnici za obsevanje rakastih bolezni, o čakalnih dobah (za operacijo križnih vezi pol leta) ipd.

Vsaka stvar ima svoje dobre in slabe strani.
In daleč od tega, da bi bil pristaš SDS, NsI ali podobne desne stranke, niti LDS ne. Ampak objektivno pa znam pogeldat na vse to.
Seveda pa lahko naštejemo še marsikaj, kjer se je naša vlada dobro odrezala v preteklosti. Tako da dilema ostaja.
Mogoče voliti trenutno neparlamentarne stranke, ki bodo zz precejšnjo verjetnostjo prišle v parlament.... Samo ugotoviti je še potrebno ali jim do to usleo (SJN????)

LP

P.

Daedalus ::

Mah, velikih zunanjepolitičnih tem je zaenkrat konec, pa se bo pozornost malo preusmerila na notranjepolitično sceno... In se ugotovilo, kaj je bilo in kaj ni bilo dobro narejeno.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

MadMicka ::

Perci, ne nism član LDS. Se pa čudim, da mene vprašaš, če sem član LDS, pred tem pa so posamezniki pljuvali čez vlado in govorili vse dobro o opoziciji, pa jih nisi vprašal, če so člani te ali one stranke.

Sicer pa, prav je, da LDS ni volila za Rupla. Katerega koli drugega kandidata bi Janša predlagal, pa ne bi bilo problema. Vendar ne! Janša predlaga edinega možnega človeka, ki ga LDS ni mogla podpreti. Iz danes na jutri tik pred volitvami iz ene stranke v drugo. Iz vladne v opozicijo. In potem bi mu morali še ploskati?

Sergio ::

Gre se le za to, ce lahko prepoves poslancu, da gre na tajno glasovanje. Ne smes.
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Sergio ()

Barakuda1 ::

Jasno, da mu ne smeš.

Če pa so v stranki disciplinirani in se držijo dogovora, pa to (po mojem mnenju) ni nekaj nedopustnega.

Sicer pa, če bi naprimer dvak iz vrst LDS dal glas za Rupla, dva iz vrst SDS pa ne bi bil rezultat enak. Kako pa vemo da se to ni zgodilo, če so bile volitve tajne :\

perci ::

Se pa čudim, da mene vprašaš, če sem član LDS, pred tem pa so posamezniki pljuvali čez vlado in govorili vse dobro o opoziciji, pa jih nisi vprašal, če so člani te ali one stranke.

Ej, ne se razburjat, no. Za druge me pac ne zanima, za tebe pa me. Pa ni blo nič slabo mišljeno, sam zanimal me je.

Daedalus ::

Mene pa zanima, ali lahko govorimo o kršitvi poslovnika DZ, ker Rupel ni bil izvoljen za podpredsednika. 20. člen namreč pravi:

(1) Državni zbor ima največ tri podpredsednike, od tega enega iz največje opozicijske poslanske skupine.

Glede na ta člen, je lahko podpredsednik eden, dva ali trije, ampak vsaj eden mora biti iz vrst največje opozicijske poslanske skupine (v našem primeru SDS). Rupel je pristopil k poslanski skupini SDS, ni pa bil ob kandidiranju za podpredsednika DZ izvoljen. Se pravi, ali se s tem kršijo določila poslovnika o sestavi Dz? Kakšni so postopki v takšnem primeru? Če kdo ve, ker drugače bom pač moral preštudirati cel poslovnik...
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Thomas ::

Po moje pričakuješ od Poslovnika preveč. Da bi bil skladen s samim sabo, za povrh pa še z ustavo in zakoni. Ti še med sabo niso skladni.

Mislim, da 99+% pravnikov ni še nikoli slišalo za razne pogojne dokaze o neprotislovnosti. Recimo to, da je Euclidesova geometrija pogojno neprotislovna, če je neskončna aritmetika neprotislovna. Pa o Hermesovi teoriji množic, pri kateri so odkrili paradox po 40 letih, tudi še niso slišali.

Relativno enostaven sistem, kot recimo Frege Cantorjeva teorija množic, pa protislovna!

Zakoniki so po moje čisto vsi protislovni. Še trivialni. Ne krivim pravnikov, ugotavljam stanje.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Marjan ::

Eto, točno to opažam jest, ko hočem naštudirat _osnove_ prava. Sem tudi eno temo odpru v PČ, pa ni bilo interesa.

Jst ::

Pri nas po Ad-Hoc načinu sprejemajo zakone, kateri imajo polni lukenj. Da to ugotoviš, ne rabiš vedeti nič o raznih množicah, katere omenja Thomas. Samo prebereš kakšen intervju z našimi medijsko znanimi odvetniki ali tožilci.

To, kar pravi Daedalus bi bilo pa res zanimivo vedeti. Bomo vidli odziv koalicije. hehe

Kakšno reakcijo pričakujete?
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Daedalus ::

Ne vem, če pričakujem preveč... Tole je precej zanimiva situacija, ki bi jo moral Poslovnik predvideti, ker je kristalno jasno, da lahko opozicija na funkcijo podpredsednika predlaga kandidata, ki je ga večina ne podpre, obenem pa neizvolitev pomeni kršitev člena Poslovnika (20). Zanima me, kakšni so (če sploh) mehanizmi za ravnanje v takšnih situacijah. Poenostavljeno - kaj zdaj? Kako rešiti dano situacijo? Ali je narava funkcije pač takšna, da se vnaprej ve, da je izvolitev zgolj formalna potrditev zakulisnega dogovora?

Za Jst-a - izjave Janše in reakcija Biščaka, izvršnega direktorja LDS. Pomojem lahko štejemo za uradno stališče. In kot tako zna biti rahlo sporno - direktno pove, da v kolikor ne bodo predlagali "sprejemljivega" kandidata, ne bo nič.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Daedalus ()

Thomas ::

Se spominjam. Zadeva je takoj zašla v čustvene vode ...

Namesto da bi rekli - lahko naredimo model zakonov v skokih šahovskih figur? Modeliranje (zakonov) v nekem (verjetno) neprotislovnem sistemu pokaže paradoxe (v zakonih). Če jih ne, pomeni da je sistem pogojno neprotisloven.

Ni znano, da bi bil absolutni dokaz o neprotislovnosti možen. O protislovnosti že.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

KuhaR ::

Sem prevečkrat videl Rupla kako paradira po Luciji z telesnimi stražarji in kako ga v suknjičih čakajo na pomolu ko on čofota v vodi, BEDA! Pa tudi to, da je prekinu pogodbo z FDV ker kao ne potrebujemo šolanih diplomatov, zdaj pa bo predaval na privatni diplomatski šoli se mi ne zdi diplomatsko??? Žena mi dela na eni od takih šol: plače predavateljev so v miljonih mesečno???;(( Hvala lepa za takega ministra.

Thomas ::

Kuhar nima telesne straže, zunanji minister ali predsednik vlade jih pa imata.

Razen na Švedskem, kjer jih pa potem vseeno preradi zakoljejo ali ustrelijo. No, nič več.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

MadMicka ::

Daedalus, podbnih zapletov s poslovnikom DZ je bilo že kar precej. Rešujejo se za naprej, torej za naslednje podobne primere in sicer tako, da se poslovnik ustrezno spremeni.

Drugače pa, jasno, da je imel Janša na razpolaga marsikaterega kandidata za podpredsenika DZ in sicer take, ki so prebili vsa leta mandata v parlamentu in se hudičevo dobro spoznajo na delo v parlamentu.

Vendar ne. Janša gre izbrati Rupla. Izbere ga zato, da lahko Rupel vidi, da ima Janša z njim resne načrte. Morda ga izbere tudi zato, ker ve, da ga LDS ne bo podprla in bo zopet prilika za zmedo v javnosti.

O kaki resnosti s strani opozicije ni ne duha ne sluha. Kako naj potem taki vodijo državo?

Daedalus ::

Se strinjam, da je tale provokacija precej nepotrebna. Je pa res, da je pravtako nepotrebna izjava Biščaka, citiram z zgoraj podanega linka:
"Že tako ali tako se je zastavljalo vprašanje smiselnosti izvolitve tretjega podpredsednika, glede na to, da ne bo skoraj nič dela ob koncu mandata. V resnici gre samo za plačo in nič drugega."

Biščak očitno ni prebral poslovnika, ker če bi ga, bi vedel, da podpredsednik iz vrst opozicije mora biti. In to je očitna neresnost - namreč nepoznavanje pravil igre. Obenem v LDS pravijo, da bi moral biti Rupel izvoljen v poslansko skupino SDS, da ga njihovi poslanci podprli. Poslovnik jasno določa, da mora biti kandidat član poslanske skupine, ne določa pa, kako naj pride v to poslansko skupino. Se pravi, da je povsem nepomembno, ali je bil izvoljen, ali je pristopil. In tu si LDS (po mojem) dovoli že kar preveč očitno izkrivljanje dejstev.

Pa ne me narobe razumeti - osebno mislim, da sem večkrat jasno izrazil svoje mnenje o Ruplu. In da je jasno, da mu nisem niti najmanj naklonjen. Zgolj opazujem situacijo in predvsem reakcije nasprotnih strani. Če pa se kje zmotim, me pa popravite.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

drejc ::

Očitno torej je, da LDS dobro opravlja svoje delo.


:\

Kaj pa:
-dodana vrednost sploh kej raste?
-odprtje privat firm, prej preden ti desetkrat zraste brada okrog mize
-davek na dobiček, če prodaš delnice prej ko v 3h letih
...
1 2
3
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vlada hoče falcona nazaj (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
535674 (4473) username
»

Janša vs Bandelj

Oddelek: Problemi človeštva
342371 (1727) Dman
»

Rezultati državnozborskih volitev 2004 (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Problemi človeštva
49027168 (17207) iration

Še en način kje uporabiti WD 40 (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

Oddelek: Problemi človeštva
54824103 (16152) Caligula
»

Lds-pot v brezno (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
745170 (4068) Thomas

Več podobnih tem