» »

Še en način kje uporabiti WD 40

Še en način kje uporabiti WD 40

««
9 / 11
»»

Ciho ::

Zanimivo, prej sploh nisem opazil tega poglavja v njihovem programu. Sem mal prebral, pa mi ni jasno kaj pomeni: nevmešavanje države v gospodarstvo, razen ob suboptimalnem delovanju trgov. A mi lahko kakšen ekonomist razloži?

Pa meni se ne zdi da bi bil njihov program nerazdelan in kratek. Vse glavne stvari kaj in kako bodo reševali zadeve lahko izveš iz njega, velikokrat v alinejah. Malo sem prebral tudi program LDS in dobil občutek da dolgovezijo, torej lahko bi v parih kratjih točkah napisali cilje in rešitve kakeg apodročja, pa namesto tega dolgovezijo na dolgo in široko, izveš pa nič več, samo veliko časa ti pobere.

borchi ::

Borchi, mene zanimajo te povezave, da vidim, če navajaš točno.

a se šališ? najprej mi ti dokaži, da si v zadnjih treh mesecih kdaj poslušal poročila in prebral kak članek. potem, mogoče, bom ti prilimal linke! ccc.... da vidiš, če navajam točno.... mislim, s kod si se vzel???
l'jga

M-man ::

...nevmešavanje države v gospodarstvo, razen ob suboptimalnem delovanju trgov...

Ekonomska razlaga tega bi bila, da se država ne bo vmešavala na področje gospodarstva z regulacijami cen, subvencijami, davki itd. razen v primeru, ko delovanje trgov ne bo optimalno – ko rast gospodarstva ne bo zadovoljiva.

Če ta trditev (nisem bral programa) nima nikakršnih podrobnejših nadaljnjih razlag, je brezpredmetna. Je zgolj nerealna volivcem privlačna predvolilna obljuba, ki izhaja iz značilnih grobih ekonomskih ocen opozicije.
Alea Iacta Est. (Julius Caesar)

gpg ::

Borchi no nikar se ne razburjaj, sam si se ponudil, da "lahko prilepiš linke do obeh piskanj". Zdaj pa kot pravijo Američani: "Put up or shut up!"

Luka Percic ::

M-man;
Sam priznavaš da nisi obveščen, vendar se komentarja ki udriha po opozicije vseeno nemoreš vzdržat?
A se ne to kliče "izrazita pristranskost"?


Zakaj naj bi bila nerealna predvolilna obljuba? Vsem državam ki so to uvedle jim gre gospodarska rast v nebo (vsaj glede na Slovenijo).
Seveda boste sedaj nabivali da gospodarska rast ni vse. Je pa le eden od najobjektivnejših kazalcev uspešnosti.

Vsekakor bolj realen kot mnenje prjatla od nečaka od (tvojega) očeta.
Ane?

gpg ::

Malo širši citat:
"Program za prihodnost Strokovnega sveta predvideva, da se država ne vmešava v gospodarstvo, razen če obstajajo razlogi za subopotimalno delovanje trgov zaradi zloma koordinacije ali pa potreba po boljšem delovanju trgov in reguliranju monopolov. Razlog za vmešavanje države je lahko tudi proizvodnja javnih dobrin in subvencioniranje dejavnosti, ki imajo pozitivne eksternalije."

borchi ::

gpg:
#1
#2
#3

bo? zdej pa bi blo fajn, če ne bi več smetil threada, če nimaš pojma kaj se je dogajalo v sloveniji v zadnjih mesecih.
l'jga

Luka Percic ::

borchi, nevem kaj se razburjaš, če te kdo vpraša za linke, poleg tega pa si še izjavu;

"lahko ti pa prilepim linke"

borchi ::

razburjam se zato, ker morem enmu debilkotu lepit linke o stvareh o katerih čivkajo že vrabci in je to totalna zguba časa. tisto "lahko ti prlimam linke" sem napisal zato ker se mi jih OČITNO ni lublo, ne? ker je to splošno znana stvar! in ni vredno zgubljat časa s tem.

al boš tut ti dvignu roko in priznal, da ne spremljaš dnevnega dogajanja in samo nekaj v prazno čivkaš?

a zdej veš zakaj se razburjam?
l'jga

M-man ::

To, kad je navedla opozicija, je zgolj teorija, ki jo najdemo v vsaki knjigi in ki jo ve vsaj malo izobraženi politik. Ampak eno je teorija drugo pa praksa. V praksi pa v tem popolnoma uspešna ni bila nobena država – ker to enostavno ni mogoče in ker je optimalnost subjektivna. Dajati take obljube je nesmisel.

Strinjam se, da rast ni vse je pa začetek vsega. Res sem nekoliko pristranski to pa zato, ker kujete v zvezde opozicijo, kljub temu da je dokazala svojo nesposobnost, koaliciji pa ne uspete dokazati nekih realnih dejstev, ki bi bile lahko povod za zamenjavo.
Alea Iacta Est. (Julius Caesar)

Luka Percic ::

"kljub temu da je dokazala svojo nesposobnost"

No tukaj je hakeljc. To sploh ni dejstvo. Ni se še dokazala, ker se ni mogla dokazat.

"V praksi pa v tem popolnoma uspešna ni bila nobena država"

Hehe. Zavaroval si se z besedo popolnoma. Seveda ni bilo nikjer nič popolnega. bilo pa je boljše kot prinas kar je povsem zadosten razlog da se zgledujemo.

M-man ::

O t. i. strokovnosti opozicije je bilo že veliko povedanega. Med razpravo v državnem zboru pa sem videl več kot dovolj. Razne zahteve po absolutnih številih, izjave o nizki rodnosti kot rezultat revščine, pisma oboževalcev, neko brezvezno obtoževanje... Sama sposobnost jih je.

Nič se nisem zavaroval z besedo popolnoma. Že brez znanja ekonomske teorije je jasno, da je ostre črte na področju vmešavanja države v trg zelo težko vleči. Tukaj gre za čista strokovna dejstva preko katerih pač ni mogoče stopiti. In obljubljati realizacijo teorij, ki ima polno pomanjkljivosti, ki jih v celoti nikakor ni mogoče odpraviti, je zgolj zavajanje nevednežev. Te pa je trditev prepričala zgolj zaradi tega, ker je tisto kar razumejo pozitivno, zaradi strokovnosti, ki jim niti ni jasna, pa je vse skupaj sigurno še boljše.
Alea Iacta Est. (Julius Caesar)

gpg ::

Borchi bi bil še toliko prijazen in mi pokazal del, kjer si našel tole (da mi ne bo treba brati vseh črev):

"Janša ... prej piskal, da je LDS do volilnega programa prišla na račun davkoplačevalcev (z vladno strategijo razvoja)."


Jaz sem namreč našel samo tole, kjer je jasno govora o vladi in ne o LDS:

"Neodgovorna vlada, vlada brez poguma, vlada, ki jo pesti slaba vest, pa beži pred odgovornostjo, in namesto, da bi položila račune za nazaj za davkoplačevalski denar, kuje nove strategije, v katerih obljublja v naslednjih 10 letih tisto, kar je obljubila že pred 4-imi leti, pa tega ni naredila."

in celo:

"To, kar je predstavila vlada, so vladni programi in ne strankini."

gpg ::

Jaz se na gospodarstvo ne spoznam, zato bi vse, ki se na to področje spoznate, prosil za odgovor na eno vprašanje: "Če se bo Slovenija še naprej gospodarsko razvijala s takšno hitrostjo kot se je do sedaj, v kolikšnem času bomo med gospodarsko najbolj razvitimi državami EU?"

M-man opozicija je bila izjemno uspešna z interpelacijo proti vladi. V Sloveniji imamo volilni sistem v katerem morajo stranke, če želijo doseči najboljši rezultat, izbrati kandidate, ki so najbolj cenjeni v določenem okraju. In tako izpade marsikateri kandidat, ki je bolj izobražen, bolj strokoven, boljši retoriki itd. Opozicija je natančno vedela, da med poslanci nima strokovne ekipe, ki bi se lahko argumentirano kosala z vladnimi ministri, ki jim je poleg tega na volja celoten državni aparat, vedela je, da bo poslovnik več časa namenil poziciji in da jim bo predsedujoči jemal besedo. Se sprašuješ, zakaj so kljub temu šli v to? Prvič, debata se ni odvijala samo v parlametu in drugič, še bolj pomembno, pozornost javnosti jim je uspelo preusmeriti na druga vprašanja in pri tem so bili izjemo uspešni. Trdim da, če opozicija ne bi šla v interpelacijo, bi imeli ta trenutek na tapeti spet ideološka vprašanja. Spomni se Avnoja iz prejšnjih volitev. Spomni se Baške grape in kaj se je dogajalo pred interpelacijo.

borchi ::

gpg: brat te pa ne mislim učit! če nisi sposoben najt v tekstu pol je pa res zadn cajt, da se neham ukvarjat s tabo.
l'jga

Caligula ::

GPG, kdo pravi, da sploh kdaj bomo na nivoju gospodarsko najbolj razvitih drzav? :D Od kje ta samoumevnost?

Imamo mogoce najbolj razvite in velike trge?
Smo podedovali od kod kako ful mocno gospodarstvo in industrijo pa da jaz mogoce za to ne vem?
Imamo nafto ali kaj takega?

Najbolj razviti imajo prednost. In zakon stevilk pravi, da se bo razlika povecevala. Mi pa lahko upamo in se trudimo, da bi se temu uprli in razliko zmanjsevali. Ravno ker je to skoraj nemogoca naloga, unija daje pomoc novim clanicam. Ker drugace sploh nebi blo mogoce racunat na to.

In ni le vlada tista, ki mora za to skrbet. Na vsakemu izmed nas tukaj je, da nam mora ratat jasno, da ce mi hocemo ulovit nekoga, ki je pred nami in ima ta luksuz, da lahko povecuje razliko med njimi in nami ze z manjso rastjo kot mi, da moramo pat mi ne le bit bojsi od njih ampak precej boljsi od njih.

To pomeni, da moras tudi ti bit boljsi od recimo tebi primerljivo pozicioniranega Nemca,.. bolj sposoben, bolj produktiven, bolj izobrazen,..
Ce to uresnicis, pa rezultatov ne bo, pol pa bos lahko popolnoma upraviceno kritiziral vlado, verjetno tudi unijo,...

Tisti, ki mislite, da pa lahko katerakoli stranka kar pricara rast se pa hudo motite in nimate pojma o ekonomiji. Slovenija je imela enake ali slabse predispozicije kot vse ostale kandidatke. Pa rastemo bolj zdravo, imamo visji standard, prvi se bomo priblizali najbolj razvitim clanicam (to lahko traja 10 ali pa 100 let-odvisno tudi od njihove rasti na kar pa mi nimamo vpliva), nismo se brezglavo zadolzevali,...

Skratka je razlog, da tuji analitiki hvalijo Slovenijo. In tisti, ki sploh poslusate kaj gobezdajo politiki ene ali druge opcije PRED VOLITVAMI ste itak bolj butaste sorte po mojem skromnem mnenju.

Skratka GPG-najbolj razvite clanice bomo ujeli v med 10 ali 150 leti, ce sploh. Tako, da ni nujno, da bomo mi to doziveli.
Ce ti pa kaka stranka oblublja tocen rok jih pa ne voli, ker te zavajajo.

Ker potem majo neverjetno moc, da lahko urejajo svetovni trg, rast drugih clanic, svetovne trgovinske tokove, vojne, klimatske spremembe, naravne katastrofe pa se kaj....

Zaenkrat bodi vesel, da kljub naravni zakonom sploh lahko govorimo o dohitevanju najbolj razvitih namesto, kot bi bilo bolj naravno,.. povecevanju razlik med nami in njimi. Ce dobimo kdaj ekonomsko nesposobno garnituro (tudi tako, ki ne loci relativnih, absolutnih in podobnih kategorij) se zna hitro zgoditi, da se bomo sprasevali, kdaj, ce sploh, bi sploh zaceli spet koga dohitevat.

gpg ::

Borchi, če si si vzel toliko časa, da si poiskal te povezave, si pa res lahko vzameš še pol minute in skopiraš citat, kjer se govori o tem.

Drugače bo še kdo mislil, da blefiraš in tega dejansko ni na teh straneh.

borchi ::

da blefiram bi lahko mislil samo tisti, ki ne zna brat. recimo, ti.
l'jga

Ciho ::

Dobil sem občutek da zagovorniki oblasti nimajo prav hudih argumentov proti opoziciji. Ves čas slišimo, da naj zagovorniki opozicije dokažemo trditve proti trenutni oblasti, nikoli pa obratno. Zato je sedaj res primeren trenutek Borchi da mu pokažeš tisti stavek, pa se bo debata odvijala normalno naprej.
Osebno mislim, da niso vsi ministri in predstavniki LDS-a slabi, npr. Gantar, pa kljub vsem obtožbam Keber, ne morm pa videti npr. Gabra. Ta je povsem neprimeren za ministra, šolstvo že ves čas stagnira, samo slabše je vse skupaj.

Caligula ::

Glede ministrov sam sploh ne vem in verjetno jih vecina res ni bogve kaj dobrih. Sam se osredotocam na ekonomijo. Ker je ta jedro vsega. Ce ej ekonomija mocna je v drzavi z naso konfiguracijo (precej socialna drzava) vse mocno. Kultura, Sport,.. vse, ker je dovolj denarja za vse. Ce ni, se skrtari pri vsem in vse stagnira ali pada.

Kar se tice opozicije kot jo vidim jaz:
Je tako bleda, in nedefinirana, da ji nimas kaj specificnega ocitat, ker nic specificnega ne pove.

Samo stokajo skos in pac lovijo frustracije ljudi. To je nekako njihov konstanten domet. Samo to.
Z ekonomskega stalisca ali stalisca resevanja nekih realnih problemov ni od njih nic.

Kaj pomaga folk, ki pac ponavlja-probleme je treba resiti...

So polizdelek, ki se hoce prodajat po polni ceni. Pri Jansi je jasno se to ,da se ce dobi v stranko sposobnega cloveka, mu po posekal noge in spodmaknil preprogo isti moment, ko se pokaze moznost, da ga preraste,...

To pomeni ,da je recimo v SDS Jansa tisti, ki predstavlja zgornjo mejo. In meni je prenizka. Pri ekonomiji pa sploh smesna.

SLS je crap in je njihova "popularnost" dokaj realen rezultat njihovih kmeckih kupcj pred leti.

O Bajuku pa tudi ne bom zgubljal besed. Pride od kar nekje, nic pametnega ni naredil ne tam ne tu, floskulira 100 na uro, pametnega ali konkretnega ne pove nic, gospodarstvo in gospodarstveniki ga ne marajo,..

Pac ni nikjer neke izbire za katero bi clovek z nekimi resnimi argumenti (in to ,da je treba pac menjat nekaj zaradi menjave sami, ni tehten argument) rekel, evo, to je pa to.

Pomagaj orisat opozicijo in njihove res prave tocke pa ti jih z veseljem komentiram po svojem mnenju.
Ker sam jih ne vidim. Ce me opozoris na njih pa se lahko do njih probam lepo nepristransko opredelit in opisat zakaj, kako,..

gpg ::

Caligula nisi edini, ki se osredotoča na ekonomijo. Citat iz programa SDS: "Zato, da zagotovimo sredstva za obe strateški naložbi, postavljamo v središče našega programa pospeševanje dolgoročne gospodarske rasti."

Ali ti res verjameš, da tale tip ne presega Janše po znanju ekonomije?

Ciho ::

Tale Domen je bil moj sošolec na faksu, kakšen let, ker jaz sem normalno delal faks po letnikih, on pa je delal po tri fakse naenkrat po več letnikov hkrati, u glavnem pravi genij. Lahko smo ga samo občudovali, kako je že v prvem letniku profesorje učil.
Zadeva je taka da bomo tako ali tako po zmagovitih volitvah videli kako se bo obnesla zdajšnja opozicija, jaz trdno verjamem da bo državo vodila bolje kot sedanja oblast. In kar koli govorite čez Bajuka me ne bo nihče prepričal da je nesposoben ekonomist, sploh bi pa rad slišal argument te izjave da ga slovenski gospodarstveniki ne marajo. so to mogoče tisti, ki jih je postavila LDS na položaje?

borchi ::

Zato je sedaj res primeren trenutek Borchi da mu pokažeš tisti stavek, pa se bo debata odvijala normalno naprej.

čeprav dvomi, da boste potem sposobni razvijat normalno debato, ampak naj vam bo:

15.7. je bilo objavljeno:

Ljubljana - V NSi so skeptični do strategije razvoja Slovenije in predvolilnih programov vladajoče LDS, saj po besedah predsednika NSi Andreja Bajuka v minulih štirih letih niso bile izpolnjene obljube iz prejšnjih strategij in iz koalicijske pogodbe.

se pravi, da so skeptični do strategije razvoja in predvolilnih programov lds, čeprav 18.8. pa pravijo, da:

Pozivamo Liberalno demokracijo, naj predstavi svoj program za volilno kampanjo in naj se potem začne tekmovanje volilnih programov. Dokler LDS ne predstavi svojega programa, na tem polju ne moremo tekmovati, ker nimamo s čim.

OK? kake pripombe? enkrat trdijo, da lds ima predvolilni program, drugič, da ga nima. predvsem pa je problem v tem, da trdijo, da ga še nimajo PO tistem, ko so ga skritizirali!!!

naprej:

še en link:

http://www.najdi.si/trident/quickprevie...

in ker se je izkazalo, da gpg in ciho ne znata skrolat čez besedilo, bom še mogu mal pastat. ok, ni problema:

Na seji vlade je bil v sredo kot osnutek prejet dokument Strategija razvoja do leta 2013, čeprav se je pred tem govorilo, da gre za končni dokument. Janša: "V zvezi s prvim branjem tega dokumenta lahko rečemo, da vsak predlog odpira nov prostor za razpravo in omogoča soočanje različnih strokovnih in političnih stališč. Že na prvi pogled pa zmoti dejstvo, da so avtorji dokumenta isti, kot so pripravljali tudi strategijo razvoja za mandat, ki se pravkar izteka. Ista je tudi ekipa, ki je takšno strategijo predlagala. Prav je, da prihaja do razprav o strategiji razvoja, vendar moti dejstvo, da tisti, ki že za preteklo obdobje niso izpolnili ne strokovnih ne političnih napovedi, predlagajo enako nerealno in po našem mnenju predvolilno obarvano strategijo, ki jo je pisala ista stroka in isti ljudje, ki so enkrat že zgrešili. Vsekakor pa je ta strategija dobrodošel izziv. Naš Strokovni svet bo v prihodnjih dneh in tednih naredil celovito oceno in se vključil v to razpravo, do začetka volilne kampanje pa pripravil tudi alternativni program." Janša je ob tem dodal še, da to alternativo v SDS pripravljajo brezplačno z volunterskim delom strokovnjakov. Dokument, ki ga je pripravila vlada, pa je po njegovih besedah davkoplačevalce po nekaterih ocenah stal 40 milijonov tolarjev.

kot sem že reku. naj nehajo enači strategijo razvoja in predvolilni program lds tam kjer jim ustreza in zanikat obstoj predvolilnega programa lds, ko jim pač to bolj ustreza. eno ali drugo, naj se odločijo!
l'jga

borchi ::

Ali ti res verjameš, da tale tip ne presega Janše po znanju ekonomije?

seveda daleč presega janšo in bajuka. zato mi je kr hudo, ko more poslušat kake klobasata njegova kolega.

me pa ful spominja ne nekoga, s katerim sma bila skupaj na praksi v banki slovenije (sicer sma se videla samo parkrat, ker sem jaz končeval on pa začenjal). a je bol majhen?

edit: čeprav leta 2000 je verjetno počel že bolj pametne in večje stvari, kot je tolčenje prakse v centralni banki.
l'jga

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: borchi ()

gpg ::

NSi ni SDS in ne vem zakaj jih mešaš v to debato (čeprav bi bilo tudi v tem primeru mogoče dobro prebrati, kaj je bilo dejansko rečeno).

Prosil sem te samo, da mi pokažeš, kje si našel: "Janša ... prej piskal, da je LDS do volilnega programa prišla na račun davkoplačevalcev (z vladno strategijo razvoja)."

Tega v omenjenih citatih ne vidim.

Res je, da jih kritizirajo, ker so zapravili davkoplačevalski denar za pripravo Vladne strategije razvoja, kar je normalno, saj je to bolj ali manj metanje denarja stran, če bodo po volitvah v vladi druge stranke z drugačnim programom. Programe naj pripravijo stranke in jih soočijo na volitvah. To je mimogrede pozneje ob začetku kampanje storila tudi LDS.

Caligula ::

Mater sm zamudu oddajo kjer naj bi se dajala Lahovnik in ta model. Dva teoretika :D A se da s kje to dol potennit?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Caligula ()

Ciho ::

Čist možn da je bil takrat na praksi, ker je šele dobr s študijem pričel. Je pa srednje velik in ne majhen. Ne strinjam se z izjavo da daleč presega znanje Bajuka, mislim pa da bi se dobro dopolnjevala v vladi in skupaj naredila veliko dobrega. Ker Bajuk JE odličen ekonomist, to kažejo tudi njegove reference in težko da me bo kdo brez konkretnih argumentov da je slab ekonomist prepričal. In Borchi, samo predlagal sem ti da mu res dokažeš tisto izjavo, da nebi debata na takem nivoju trajala v nedogled, dokazana pa iz tvoje strani še kar ni (vsaj zame), razlika je namreč (mislim da, če ne me popravite), med predvolilnim in volilnim programom, na katerega se tiste besede tudi nanašajo.

Soon ::

Torej samo LDS - ni drugih opcij ???.
Vsi drugi so nesposobni , bedaki idioti.... - vsa pamet Slovenije je v LDS-u.
Torej na vaše mnenje ne vplivajo razne afere, nezaposlenost, zdravstvo, gospodarski kriminal, stanovanjska problematika .... razlaga dobro nam gre. Kaj pa je narobe - še boljše
Ni potrebno odgovarjat - samo LDS to zmore ;(

Lp
Miran

gpg ::

Caligula, soočila sta se v Odmevih, glede subvencije Revozu:
rtsp://helix.rtvslo.si:554/ava/19/2e/20/1439500.rm

borchi ::

NSi ni SDS in ne vem zakaj jih mešaš v to debato

ok, torej lažejo samo eni? kateri?

Prosil sem te samo, da mi pokažeš, kje si našel: "Janša ... prej piskal, da je LDS do volilnega programa prišla na račun davkoplačevalcev (z vladno strategijo razvoja)."

sem ti pokazal. če ti ne znaš seštej 1+1 - no NI moj problem. ta očitek JE bil izrečen. in kot sem že reku eden od obeh očitkov celo drži vodo. oba ne.

čeprav ne verjamem, da boš v tem linku znal sešte 1+1, ampak vseeno:

http://www.2004.sds.si/displayarticles_...

osnutka strategije razvoja Slovenije, ki jo je pripravila vlada in ki jo uporablja največja vladna stranka LDS.

Vladna strategija je namreč za razliko od programa SDS davkoplačevalce stala več kot 100.000 evrov.

ciho:

Bajuk JE odličen ekonomist, to kažejo tudi njegove reference...

ker si napisal, da to kažejo TUDI njegove reference, maš verjetno še kake argumente, poleg njegovih referenc? katere?

kakšna je razlika med volilnim programom in predvolilnim programom?
l'jga

Caligula ::

gpg, tisti link ne dela.

kopernik ::

Caligula, tisti link dela.

Ciho ::

Torej Bajuk ima za seboj izredno uspešno kariero, npr. ko je pobegil iz Argentine zaradi državnega udara, ga je za svetovalca izbral sam predsednik svetovne banke, predaval na Berkeleyu, bil eden vodilnih v ameriški banki za razvoj,...
To je iz tujine, pri nas je pač naredil kar je lahko v tistih sedmih mesecih in ocenjujem da je vodil dokaj uspešno politiko z Hrvaško (kateri se ni pustil izigravati), poizkušal je doseči manjši vpliv države v gospodarstvu, zaradi česar se je domnevam tudi zameril našim vodilnim gospodarstvenikom in ekonomistom, ki ga po besedah nekoga iz te teme ne marajo, odkril je napake v vodenju države dotedanje oblasti (npr. neznan denar na policiji, ki so ga kasneje legalizirali), ni bilo lova na čarovnice in pretiranega blatenja prejšnje oblasti, poizkusili so delati in se ne preveč ukvarjati z nasprotniki.
Kot član opozicije je opozarjal na napake oblasti, poizkusil z predlogi zakonov, ki jih nikoli niso sprejeli, aktivno sodeloval pri reševanju problema izbrisanih,...
V glavnem po mojem mnenju je dober politik, še boljši ekonomist in primeren za delo v vladi.

gpg ::

OK, v protestu tiskovne predstavnice SDS uredništvu Večera si našel izjavo, ki se lahko razumem kot očitek LDS-u, da vladno Strategijo razvoja uporablja kot svoj program.

gpg ::

borchi ::

OK, v protestu tiskovne predstavnice SDS uredništvu Večera si našel izjavo, ki se lahko razumem kot očitek LDS-u, da vladno Strategijo razvoja uporablja kot svoj program.

/me faints in disbelief
l'jga

borchi ::

ciho: zdej si samo še enkrat naštel reference. kaj je še tisto poleg?

ocenjujem da je vodil dokaj uspešno politiko z Hrvaško (kateri se ni pustil izigravati)

? link? čeprav, ne matrej se. DOKAJ uspešno? - me niti ne zanima.

poizkušal je doseči manjši vpliv države v gospodarstvu

s kadriranjem v državnih firmah? od kdaj te firme niso gospodarstvo?

ni bilo lova na čarovnice in pretiranega blatenja prejšnje oblasti, poizkusili so delati in se ne preveč ukvarjati z nasprotniki

tole je pa verjetno šala?

aktivno sodeloval pri reševanju problema izbrisanih,...

??? verjetno ravno tako aktivno kot nasprotna stran, samo da so zagovarjali drugačna stališča. aja, ampak on ima prav, druga stran pa ne!

skratka, tvoje MNENJE je tu ravno tolikšen argument kot mnenje kogarkoli.
l'jga

Caligula ::

Tisti prvi link meni ne dela ne v IE ne v Forefoxu.
Tadugi mi pa zloada v obeh browserjih en mini file Media s katerim se ne da nic narest.

???

M-man ::

To o dobrem delovanju Bajuka v času vladanja je pa huda šala. Sploh umik iz gospodarstva – LDS-u očitajo, da postavlja svoje politike na čela slovenskih podjetij, sami so pa takoj po prihodu na oblast izvedli kadrovske zamenjave. Kot sem že omenil, Bajuk v parlamentu ni napadal ekonomskega delovanja vlade (to je delal Janša) in se je predvsem spotikal ob netransparentnost. To so mu pa tudi pojasnili, da vse piše v Jesenskem oz. Pomladanskem poročilu SURS-a iz katerega je tudi sam jemal podatke.

Za opozicijskega strokovnjaka, bi pa rekel le to, da je očitno bolj talentiran za druge fakse kot pa za ekonomijo. Ob soočenju z Lahovnikom sem se samo smejal. Zanimivo se mi zdi, da ga Lahovnik ni pretirano napadel nazaj, vendar je med obravnavo interpelacije razložil, da so bile trditve v zvezi z inkubatorji neumnost.
Alea Iacta Est. (Julius Caesar)

Luka Percic ::

Pravzaprav so menjavali kadre ki jih je postavila LDS.
Ne dvomim da so bili ti manj politično motivirani od LDS-ovih, torej je z tem posledično zmanjševal vpliv politike na gospodarstvo.

gpg ::

Caligula, ali imaš nameščen predvajalnik Real Player?

Caligula ::

Imam

gpg ::

Caligula, ne vem zakaj ti noče predvajati. Lahko ti le povem, da meni na Linuxu deluje, če poženem tako:
realplay 'rtsp://helix.rtvslo.si:554/ava/19/2e/20/1439500.rm'
ali takole:
realplay 'http://ava.rtvslo.si/ava/media?action=p...

Poskusi nadgraditi Realplayer in odpreti ta naslov v programu samem. Če ti ne bo delovalo, odpri novo temo, da ne bova več smetila tukaj.

borchi ::

Ne dvomim da so bili ti manj politično motivirani od LDS-ovih, torej je z tem posledično zmanjševal vpliv politike na gospodarstvo.

maš pa sigurno kake konkretne podatke, ki bojo potrdili tvoje ne-dvome? npr. M. Podobnik? ja, šur, strokovnjak, čisto apolitičen. no, zdej pa dej listo, da jih mal podebatiramo.
l'jga

BigWhale ::

> > ocenjujem da je vodil dokaj uspešno politiko z
> > Hrvaško (kateri se ni pustil izigravati)

> ? link? čeprav, ne matrej se. DOKAJ uspešno? - me
> niti ne zanima.


Pa ne da hoces povedat, da pa LDS dela s problemi s hrvasko tako kot treba in jih uspesno resujo?


PS: Ne, ne zagovarjam nikogar, ne Nsi, ne Bajuka... :P

Ciho ::

Borchi jest ne vem kaj bi ti rad, povedal sem svoje mnenje, ki se lahko da bo v prihodnosti spremenilo, a zaenkrat ostajam neomajen glede znanja in sposobnosti dr. Bajuka. Očitno bi ti rad za vsako mnenje linke, pa žal ni možno, niti nimam časa da bi se s tem hecal, pri sebi, iz medijev, od ostalih in drugih faktorjev sem si ustvaril neko podobo o naši politiki, o tem katera opcija mi je bolj všeč in koga bom volil. Nikoli nisem govoril da je opozicija idealna izbira, da so nezmotljivi in da ne morejo delati napak, mislim pa da je čas da se oblast zamenja, če ne ne bomo nikoli vedeli kako je pod drugimi, ker to pa traja v nedogled...

borchi ::

Pa ne da hoces povedat, da pa LDS dela s problemi s hrvasko tako kot treba in jih uspesno resujo?

sploh ni bil to point. človek je reku, da OCENJUJE, da je bajuk DOKAJ uspešno vodil .... in to prodaja kot nekakšen argument?!

na začetku je bilo vsaj "dejstvo je neka random bedarija ...", zdej je pa že "menim random bedarija...". tako da zdej jim že, da bi kake trditve podkrepili s kakim linkom, ne diši, čeprav so mene 20 postov drkali, da sem jim dal točen citat. 10 linkov, kjer se je dalo to isto prebrat pa ni bilo dovolj.

zmuzljivi so ko jegulje.

tako da se poslavljam iz tega threada. otroci (mentalni) pa nas se zabavajo naprej.
l'jga

Caligula ::

OK, zdej sm gledu ta boj med Lahovnikom in Zavrlom 8-O

1: Lahovnik je mal beden sam kar je povedal kar drzi

2: Pri Zavrlu sem se vzdrzal na zacetku komentarjev, ke rmi je bil neznanka in sem hotel videt cloveka v "akciji"

In kar sem videl je tole:

Clovek je amater! Jebes 3 bodoce doktorate. Ta clovek je za v ucilnico in za predavat. WTF kako kmecko je razlagal stvari. Mozno, da ga je samo TV zmedla samo tole je bil pa poden od podna.

Vse kar je povedal je bilo ,da bi se dalo verjetno kao za ta denar vec dobit.
Ma ze to je cudno, da niso s kako konkretno alternativo recimo vn prsli,.. fa bi blo vsaj nekaj,..

K da bi bli cist nepripravljeni.

WTF?

Vsak kmet lahko pride nekam pa zacne sikat, da bi se pa za nek denar ziher dal kej vec narest. No shit. Vedno bi se dalo, ce bi se dalo, ko bi se dalo,.. Clovek je odkril vesolje.

Mi je kr malo zal da sm gledu. Sm najprej po vseh tistih referencah se mislu, da smo dobil v SLO kaksnega ekonomista svetovnega kova. Dobili smo pa se enega piflarja, ki si dobro zapomne kaj je v knjigah pa verjetno ma odlicen spomin za ucenje,. .samo da bi mel pa clovek obcutek za ekonomijo pa res nisem dobil obcutka. Sokiran sem. Nc od nc. Sej pravim-mogoce, da ga je nastop pred TVjem zmedel pa da je drugace se sposoben cesa sam to je bil pa poraz na celi crti. Mislim se meni se zdi ta zadeva z Revozom mal popuscanje groznjam Renaulta sam ne vem no-ze povprecen student ekonoije tam kje v drugem letniku bi znal boljse pa vec vrzt v fris Lahovniku.

Ker je ze Lahovnik dost lev.

Prav brezveze se mi zdi ,da sta taka dva modela kao benchmark med nasimi ekonomisti.
V politiki zgleda res se vedno ni tistih vrhunskih. :'(

Luka Percic ::

"maš pa sigurno kake konkretne podatke, ki bojo potrdili tvoje ne-dvome? npr. M. Podobnik? ja, šur, strokovnjak, čisto apolitičen. no, zdej pa dej listo, da jih mal podebatiramo."

Konkretnih podatkov nimam. Sem povedal da je to moje mnenje.
(btw; a maš ti podatke, da so te zamenjave bile politične?)
Kako ga preverit? Na volitvah pustit en mandat.


Kaj natančno je zavrl zgrešil?

Zgodovina sprememb…

M-man ::

Vse!
Alea Iacta Est. (Julius Caesar)
««
9 / 11
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prigode in nezgode nove vlade (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
905922 (4540) Ziga Dolhar
»

Rezultati državnozborskih volitev 2004 (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Problemi človeštva
49027168 (17207) iration
»

Rupel (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
1438714 (6577) drejc
»

10 let LDS (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
1127836 (5940) BigWhale
»

Lds-pot v brezno (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
745170 (4068) Thomas

Več podobnih tem