» »

Še en način kje uporabiti WD 40

Še en način kje uporabiti WD 40

««
«
1 / 11
»»

Kekec ::

V državnem zboru, Janša ga ima prav kar s seboj!

Heh, kva vse se ne spomnejo!

Vikking ::

mogoče je dobu pa plačan da reklamira wd-40!!!

M-man ::

Že lep čas nisem slišal toliko neumnosti kot danes. Seveda pri tem mislim na poslance opozicije, ki po mojem s svojo vložbo interpelacije in sedanjo razpravo več izgubljajo kot pa pridobivajo.>:D

Se že veselim politične debate.:D :D :D
Alea Iacta Est. (Julius Caesar)

drejc ::

Jaja...ta forum bo še živahn... posebi s strani zagrizenih ldsovcev in podmladka komunistov (zlsd), kajti letas jim gre pa za nohte, ane mman?

BlackHole ::

Malo sem celo gledal, drugače politike ne morem. Ampak, komu so namenjeni ti zbori, seje? Nam ali so zato tam, da se kaj zmenijo? Ker imam občutek, da je cilj vsakega, čimbolj v drek porinit "nasprotnika" in jebanje en drugega v glavo. Na vsak argument se bo našel protiargument in na vsak protiargument nov argumet, itd, pa naj bo še tako neumen, vedno bo tam. En drugemu se smejijo. Ne vem, ali samo jaz narobe razumem, ker politika je zame res španska vas ali pa celo kaj pametnega dosežejo s temi zbori.:\

Marjan ::

Mene firbc matra rezultat na volitvah. Menda ne bomo spet nadaljevali tradicije iz yuga časov !?

To se mora luftat. Čas za spremembe 8-)

borchi ::

hja, janša včeraj ni bil v najboljši formi. en šmrkavi minister je pometal z njim.
l'jga

BaRtMaN ::

Po videnem včeraj ta sprememba ne sme priti od nobene večje stranke.

A čmo ustanovit STG?

christooss ::

Opozicija se ruši. In to sama sebe nevem kako je to sploh možno vendar v času ko bi bile spremembe na mestu sprememb ne bo le zaradi nesposobnežev v parlamentu- to leti na člane opozicije. Pomoje da se eden odloč za množični poboj ker le tako se bi kaj dalo rešit.
Janša je gotov navajen stat v opoziciji in udrihat čez vlado da bi se težko znajdu v kakšni drugi vlogi. Isto velja tako za Bajuka kot tudi g. Plemenitega. Isto je tudi v levici in isto je v državi Sloveniji. Vsi smo vsega navajeni in nam KAO ni do sprememb kar večini sigurno ni.

Kaj je STG>:D Stranka Ta Grdih >:D če je sem prvi član:D
Zakaj je nebo modro? Da imamo lahko sladoled Modro Nebo

M-man ::

Opozicija bi se za morebitno zmago morala obvezno okrepiti z nekaj sposobnimi ljudmi, ki se na zadeve spoznajo. Jelinčič bi jim moral biti za zgled, da se z lajanjem, kakršnega izvajata Bajuk in Janša, ne doseže prav nič. Vsa čast Mramorju in Lahovniku, da ohranjata mirne živce, saj bi se ob takemu mlatenju ekonomskih neumnosti opozicijskih predstavnikov vsakemu normalnemu človeku strgalo.

Janša & Co naj se že končno začne zavedati, da mora ljudstvo videti v njih sposobnost, ki pa se v nekaj deset listni interpelaciji res ne more videti. Če je Rupel uspel napisati lastno knjigo z ne vem koliko 100 stranmi, bi lahko še za Janeza napisal nekaj kritik na račun vlade. Že 20 strani bi pripomoglo k kakovosti omenjenega knjižnega dela opozicije. Edini izgovor, ki pa ga je uspel spraviti skupaj Janša v obrambo svojim pavšalnim ocenam, pa je bil, da je koalicija za pisanje obrazložitev interpelacije uporabila celotni državni aparat (še dobro, da imajo učitelji med počitnicami čas), oni pa so svoje delo (če mu sploh lahko tako rečem) opravili povsem sami (v to ne dvomim).
Alea Iacta Est. (Julius Caesar)

borchi ::

misli, da je blo učiri najbolš gledat rupla, ki ni niti enkrat pogledal proti janši (vsaj ko je bla kamera na obeh). mislim, da mu je čedalje bol jasno kam je prišu :O

drugače pa, ko že enkrat misliš, da bo opoziciji ratalo neki spremenit v razmerju političnih sil, je potreben sam en dan, da vidiš, da niso čist diht.

ampak, sj tut volilno telo verjetno ni čist pr seb (sodeč po zadnjih referendumih). pa lahko da bo padlo na žongliranje z WD-jem.

me prav zanima kolk se bojo(so se) danes ukvarjali z lahovnikom. mislim, da bo vsak dobr razmislu preden se ga bo lotu. čeprav, dvomim, da sploh še kj razmišlajo.
l'jga

Fukomuko ::

vsa čast jelinčiču pa lahovniku, ki je pri 28 letih nardil doktorat in pove vse odkrito - kratko in jedernato8-)

DSmidgy ::

Opozicija pomojem nima šans z Janšo - rabil bi enega pravno/ekonomsko izobraženega in umirjenega (ne pa obramboslovca). Enkrat sem vidu na poročilih, kako sta si z enmu poslancem mikrofon kradla (skos sta pritiskala, da bi mela besedo). Pa ne more bit tak človek predsednik vlade.

Jest sem nazačetk mislu, da majo WD40 za govorniški oder špricat (k sem ga vidu tm gor postavljenega).

Paramedic ::

No, nisem videl WD40 prizora, žal mi je, ampak sem pa že včeraj in danes več ur po malem gledu in se mi dozdeva, da se koalicija sploh ne brani na očitke, ampak govori o drugih stvareh, ki mislijo da so pomembne. Mislim, da bi se moral za te lopovščine in ostale nečednosti Ropove vlade, moral v slovar dodat samostalnik ROPOVŠČINA >:D.
Kdo je zadnjič gledal Tarčo na TVS1 je lahko videl dobro soočenje, kjer je kot zmagovalec odšel Janša, ki so mu gledalci celo ploskali :)...

Četudi interpelacija ne bo uspela, si je SDS s tem omogočil, da lahko napake, ki jih očita, prikaže javnosti, brez interpelacije, pa mogoče medijem ne bi bilo zadosti zanimivo. Tako pa lahko o "ropovščinah" poslušaš tudi po tv in radiu (če že moraš na WC vmes :D).
V glavnem - vlada se mora menjati, preprosto zato, ker se po 12 letih razraste kot plevel, zato je potrebna nova, ki malo popravi napake stare in onemogoči, da se stari preveč dobro počutijo na svojih mestih (msilim korupcija itd.).
Nočem se hvalit, ampak zadnjič so meli Lahovniki na Smrekovcu piknik takrat ko smo ga imeli mi - in smo bili sosedi tačas :).

attackiko ::

tukaj je besedilo interpelacije, če koga veseli.

Evo, tukaj je pa še ekonomska modrost iz SDS, ki dokazuje, da ne bomo nikoli ujeli EU: :D

Zelo pomembna je absolutna rast bruto domačega proizvoda na prebivalca, se pravi velikosti BDP na prebivalca ne pomeni enakega absolutnega porasta. In ne pomeni doseganja oziroma preseganje razvojnega zaostanka. Če je 1% povečanja našega bruto domačega proizvoda pomenil 210 evrov, avstrijskega pa 550 evrov in nemškega 850 evrov, to pomeni, da so ob enaki rasti razlike med nami le še povečujejo in ne ohranjajo. Da bi v Sloveniji ne zaostajali z rastjo Avstrije, bi morala biti naša rast bruto domačega proizvoda ali dodane vrednosti za 2,6 krat višja od avstrijske, pa na primer pomeni, da bi pri njihovi rasti bruto domačega proizvoda za 3% morala biti naša rast bruto domačega proizvoda vsaj 7,8%. Da pa bi Avstrijce dohitevali, bi morali znašati, rast našega bruto domačega proizvoda, če bi oni imeli 3% rast najmanj 10% ali več. Dejstvo, da je slovenska gospodarska rast za malenkost višja od rasti ostalih članicah Evropske unije, bi moral biti za vlado znak za alarm, ne pa da se s tem hvali.

Kdo je zadnjič gledal Tarčo na TVS1 je lahko videl dobro soočenje, kjer je kot zmagovalec odšel Janša, ki so mu gledalci celo ploskali
Mogoče zato, ker je bila tribuna za njegovim hrbtom namenjena njegovim podpornikom?

drejc ::

Opozicija pomojem nima šans z Janšo - rabil bi enega pravno/ekonomsko izobraženega in umirjenega (ne pa obramboslovca).


A dr. Bajuk je pa lolek? LINK

V primeru Slovenije je volit opozicijo zdravo, bomo mel čez 4 leta vsaj kaj za primerjat, mogoče bojo šli nekateri ldsovci celo zasluženo sedet (SIB,orion,hranilnice) česar se sami (združeni podmladek komunistov&co.) najbolj bojijo. Opoziciji, ki nikoli ni imela štiriletnega mandata res nimaš kaj očitat nestrokovnost.

btw: Zakaj plače v javnem (&privatnem) niso javne?

Gandalfar ::

place v javnem so javne.. odpri nedelo kdaj kjer objavljajo seznam najvisjih plac

ne vem pa zakaj bi morale biti javne od privatnega sektorja. V moji firmi je moja stvar kaksno placo imam. Ce si bom prevec izplaceval bo pac moja firma propadla.

Zgodovina sprememb…

Paramedic ::

atackiko, prepričan sem, da sem videl obe strani ploskati, če pa že ena stran ni, še vseeno nekaj pove, da niso Ropu sploh. Nekaj malega to že pove.
Posnetek Tarče poglej na ok. 27 in 48 minuti, vmes so pa še enkrat ploskali, samo nisem iskal.

Wox ::

@Paramedic: Kolk je men znano LDS&co nikol ne ploskajo.

Sicer pa je res že mal smešno poslušat opozicijo, ki venomer ponavlja eno in isto (in ploska sama sebi), ne da pa nobenega konkretnega argumenta, kako izboljšat obstoječe stanje. Po zdravi kmečki pameti je res, da bi blo za Slovenijo fajn, če bi se vladajoča garnitura menjala. Vendar je pa res žalostno, da slovenska politična scena premore tako šibko opozicijo, katere edino orožje je igrati na čustva socialno ogroženih prebivalcev.

borchi ::

tist folk, ki ploska politikom, je BOLAN. pa naj je levi al pa desni.
l'jga

AndrejS ::

LDS je že dovolj pokradel, sedaj bi bil čas da se eni lepo vsedejo. Samo do tega ne bo prišlo nikoli, ker glavno orožje so mediji. Žal pa smo slovenici tolko glupi da ne vidimo kaj se v vladi dogaja in je večino folka že vseeno, ker se je skoz kradlo in so že navajeno. Večina jih sploh ne spremlja politike, le kako lahko potem volijo. Stranke izdajo neke svoje programe, ki si itak neuresničljivi. V Sloveniji je manjkala pa padcu komunizma prava revolucija. Isti ljudje so ostali na vodilnih mestih samo skrili so se za druge barve. Zgleda da nam ni rešitve, še par let ne. Zgleda bo treba it v tujino iskat lepše življenje. Žalostno;(
Najbolj pa me dvigne ko me policaj jebe zato ker sem vozil 10km/h prehitro, medtem ko se v državi vsepovprek krade.

Phil ::

Sem gledal tarčo in večji del seje (tiste z WD40). Evidentno (je še kdo opazil kako Janša hitro začne ponavljati besede sogovornikov) mi je da Janša večino časa nima pojma o čem se govori.
Človek pač nima pojma o ekonomiji in je povsem nekompetenten za razgovor z Ropom ali bog ne daj z Lahovnikom. Bajuk je kanček boljši a vseeno ne dovolj dober.
Najhujše so bile tiste primerjave (izvoz komercialnih storitev... v denarju) pri katerih je bila Slovenija čisto pri repu. Hm mu(jima) res ne potegne da to zato ker je Slovenija pač tako majhna.
Ali pa recimo branje tistega pisma. Jamra kako nekateri komajda preživijo skozi mesec, zraven pa razmišlja o uvedbi enotne davčne politike. Niti nisem nasprotnik slednjega ampak zadeva ne gre (dobro)skupaj z visoko socialo.
Eh Janše gotovo ne bom volil.

p.s. A se je še kdo smejal ob Jelinčičevem govoru?
LP

Paramedic ::

V Tarči sem dobil občutek, da pravzaprav Rop ne ve o čem Janša govori v interpelaciji. Namreč dogaja se, da Rop brani nekaj, kar sploh Janša ne očita; spomnim se, da je Rop omenil, da so v interpelacijo napisali, da je revščina večja in odgovori, da so sedaj cenzus zvišali in je zdaj manj revnih, Janša pa mu mora razložit, da to ni manjša revščina, ampak samo višji cenzus. Ne vem, če sem dal pravi primer, ampak opazil sem, da je dosti takih stvari, na katera potem Rop odgovarja z nečim tretjim. To so koaliciji tudi povedali v seji.
Pa ne vem zakaj bi moral biti Janša "kompetenten" za razgovor z Lahovnikom - sej je obramboslovec, ne ekonomist. Z Lahovnikom se naj primerja kvečjemu opozicijski ekonomist. Torej, jabolka z jabolki, ne pa mešano, kot to delajo LDSovci. Lahovnika bi jaz pustil za ministra, ker še ni pokvarjen, je pa pameten in mu res verjetno ni para, ampak on ni med glavnimi, ki so krivi za to o čemer Janša govori. Se je prepozno priključil.
Pa sedaj v EU ni preveč zanimivo odgovarjat, da smo majhni, s tem samo LDS opravičuje, zakaj so vse zaj***. So še druge države v EU manjše, pa jim gre bolje.
To, da Janša ne ve kaj govori - mislim, da ni govoril o dobrem delu vlade, ampak o slabem, in o njeni odgovornosti - t.j. namen interpelacije, right?
S to davčno politiko, ne vem kaj mislijo, ampak zgleda, da se jim ne zdi več dobra ideja. Ampak mogoče se vseeno tako da naredit, da ni stranskih učinkov enotnega davka (z olajšavami ali kako).
Janšo bom volil, zato ker kot največja opozicijska stranka ima edina možnost premagat LDS. Čeprav jih bo verjetno premagala NSi tud v %. Važno je samo, da LDS ne zmaga, pa da pridejo tako kaki primeru korupcije na sodišče (pod LDS tega 100% ne bo). Ampak nenazadnje, glasujte kar vam gre na roko, kmetje SLS, delavci SDS...kakorkoli, le z LDS in ZLSD boste najverjetneje kiksnili.
Se pa strinjam, pri Jelinčiču se vedno lahko zabavaš, vendar sem se zabaval tudi ob drugih sočnih izjavah opozicije ;).

drejc ::

Bajuk je kancek boljši a vseeno ne dovolj dober.


Nerad se ponavljam, niti pišem poste v katerih delam reklamo politikom, ampak za zgornji citat morem še enkrat objavit LINK.

Resno vprašanje: obstaja bolj izkušen in izobražen ekonomist v slovenski politični sferi?


EDIT: kebr car

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: drejc ()

Phil ::

Da je Janša obramboslovec ni izgovor. Če ve da bo govora o ekonomiji ali gospodarstvu naj zna sam, ali pa naj pošlje nekoga, ki se spozna na zadeve.
Interpolacija je bila pa itak brezvezna poteza. Ampak če je že bila bi morali biti na zagovorniški klopi Petrinova, Rupel, Presečnik, Bizjak in But.
Nizko gospodarsko rast in (pre)visoko inflacijo opozicija vladi defenitivno lahko očita. Ampak jaz sem Mramorju in Lahovniku pripravljen dati še 4 leta.

@drejc: glede Bajuka sem se očitno pošteno zmotil. Le zakaj ni bil on v Tarči namesto Janše?
LP

Olajuwon ::

Že ko se govori o kompetentnosti... Bajuk je magistiral in doktoriral na Berkley (ena izmed najboljših univerz v ZDA)
Lahovnik&Mramor sta delala kariero na ljubljanski ekonomski fakulteti, ki slovi po tem, da ni ravno na vrhu, kar se tiče ekonomske znanosti... in ni naključje da skupaj z FDVjem sodi med najlažje faxe v ljubljani.
To so dejstva... vi lahko plozate kar želite.
Bolj pomembno je obstajati, kakor biti opazen.

drejc ::

Ampak jaz sem Mramorju in Lahovniku pripravljen dati še 4 leta


Jest pa (upam da tudi večina) ne :P.

Mramor pa Lahkovnik sta samo mravlje. Četudi bi (ponesreči) storila kaj za to da nebi bili evropejci z balkanskimi plačami, nista dovolj dober razlog da zaupam vladi kot je. Še posebi pa ne podmladku komunistov. Rdeča barva (tako kot lds in zlsd) je OUT. 8-)

Olajuwon ::

Pa par besed bi še dodal o oddaji tarča:
Že na začetku, je pomojem bilo totalno nesmiselno, da Rop ni povedal kakšne napake so delali v koaliciji. Po mojem mnenju je dobro vsaj nekaj priznat, ker tko ustvariš eno določeno kredibilnost. Sej ni nujno, da bi moral izpovedat vse možno... ampak menim, da s tem ko bi priznal vsaj določene napake, bi se tudi izkazala njegova osebnostna moč (ki pa se je pokazalo je nima)
Naslednje kar me je šokiralo je bilo to, da ko ga je Hren spraševala naj pokomentira predsednika glavnega slovenskega sindikata (se ne spomnem priimka), ki je govoru o pomanjkanju vrednot. In kaj je naš bitroumen Rop odgovoril... ja začel je debato o enotni davčni stopnji...mislim HALO???
Bolj pomembno je obstajati, kakor biti opazen.

borchi ::

brez zamere ampak doktor bajuk je svoje znanje z berkleya do sedaj očitno ljubosumno skrival. to da je on kak strokovnjak pa lahko kr pozabite. pokažte mi najprej nekej njegovih strokovnih člankov pa se bomo potem pogovarjali naprej. vse kar je do sedaj v 5 letih uspel izustit je njegov "finance so netransparentne" - 100.000 krat. eno in isto.

paramedic: janša je reku, da je revščina večja, ker država več daje za socialno ogrožene!!! ker so spremenili cenzus, da so zajeli več ljudi se je kr naenkrat povečala revščina???!!! kr pol ko bo janša v poziciji, bo pa tako znižal cenzus, da se noben ne bo kvalificiral za socialno pomoč bo pa revščina izginla, ane??!! ker bomo meli zero prejemnikov socialne pomoči. bo velik bolš, ane?

kaj ko bi ljudje vklopli možgane? al pa janševci, dejte jih janši vklopit.
l'jga

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: borchi ()

Thomas ::

Janez Janša bi bil v Ameriki Demokrat. LDS bi snemala z Moorom.

Nobena politična opcija v Sloveniji ni meni pisana na kožo. Je pa seveda čas za zamenjavo trenutne garniture. Jasno.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Jst ::

Iz Drejcovega linka:

Zaradi vsega zapisanega naj ministra Kebra spomnim na njegov intervju v Mladini iz davnega 22. oktobra 1990. Minister Keber je na vprašanje novinarja, katera je bila poglavitna napaka ministrstva za zdravje in socialno varnost, odgovoril, da je bila glavna napaka v tem, "da ministrstvo ni bilo sposobno definirati obsega zdravstvenega varstva za denar, ki ga je definiral parlament". Z drugimi besedami: da ni opredelilo paketa osnovnih pravic, ki ga pokriva obvezno zavarovanje. Dr. Keber je tedaj še dejal, da bi moral vladi lojalen minister tak paket oblikovati, sam pa bi odstopil, če bi bilo denarja, namenjenega za zdravstvo, precej premalo. Minister Keber, menda ste lojalni vladi, paketa pravic pa vseeno niste določili. Boste mož besede in boste odstopili, kot ste obljubljali, ali pa se boste po politikantsko potuhnili in kandidirali v volilni enoti Ljubljana Center? Še imate čas, da odstopite in pokažete, da držite besedo. Menim, da bo vaš odhod iz politike blagodejen za vse!


Napisal Mićo Mrkaić. Car. Se ga spomnim iz predavanj. Hehe
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

borchi ::

Je pa seveda čas za zamenjavo trenutne garniture. Jasno.

sm že mislu, da boš reku "dejstvo je" namest "jasno" :D

a ste opazli, da zadnje čase vsa opozicija ful operira z "dejstvo je". ko pa bereš kake strokovne ekonomske članke pa je večinoma "po našem mnenju", "glede na znane podatke bi LAHKO domnevali" .... narod raduj se, opozicija se je dokopala do VEČNE RESNICE(tm) al pa vsaj do kristalne krogle.

velkum bak, thomas. nekam te ni blo slišat na forumu zadnje čase?!
l'jga

Paramedic ::

paramedic: janša je reku, da je revščina večja, ker država več daje za socialno ogrožene!!! ker so spremenili cenzus, da so zajeli več ljudi se je kr naenkrat povečala revščina???!!! kr pol ko bo janša v poziciji, bo pa tako znižal cenzus, da se noben ne bo kvalificiral za socialno pomoč bo pa revščina izginla, ane??!! ker bomo meli zero prejemnikov socialne pomoči. bo velik bolš, ane?
borchi, vem da sem tisto nejasno napisal, ampak vseeno se ti ni trebe tako trudit narobe razumet. Hotel sem povedat, da je Rop v odgovor očitku, da niso nič storili kar se tiče zviševanja revščine, odgovoril da so zvišali cenzus in so s tem zmanjšali število revnih; Janša ni rekel, da je revščina večja, ker daje država več za socialno ogoržene - rekel je samo da niso nič naredili, da bi preprečili večanje. Če raztalajo več denarja, še ne pomeni, da ljudje zarad tega ne bojo več revni, saj ta pomoč ni ravno tako kot redna plača...najbolje ti bom razložil, če rečem, da Rop zdravi posledice, namesto vzroka. Ampak js sem takrat se slučajno ravno tega primera spomnu, tako da takih stvari je še več.
Pa ne se potem neumnega delat, ko veš o čem govorim. :)
Ostalo so pa drugi že odgovorili, pa ne bom še js.

borchi ::

Janša ni rekel, da je revščina večja, ker daje država več za socialno ogoržene...

janša je reku, da je čedalje več revnih. njegov argument pa je bil, da država daje več socialnih nadomestil in da je to znak, da je več revnih. sj razumeš, da je tak argument bedarija, ane?

...rekel je samo da niso nič naredili, da bi preprečili večanje.

kar je oximoron, kako naj odpravljajo problem večanje števila revežev, če pa se število revežev ni povečalo?

in večina očitkov je takih. v enem stavku izreče očitek, ki je napačno argumentiran, potem pa v nadaljevanju trobi, da nič ne naredijo glede tega.

in ker mu rop pač ne more po televiziji rečt, da je retardiranc, pač drkajo vsak svojga.

drugače pa, se strinjam socialna pomoč ni isto kot plača. prvič, ker povečini ni enako visoka kot plača, drugič država ma stem dvojne stroške (socialni transfer in izpad davka na zaposlenega), tretjič pa je tut s psihološkega stališča bolš, če je človek aktiven in ne pasiven element v družbi. in v tem se strinjam z janšo, da je treba na njegov (morem priznat precej inovativen) način zmanjšat revščino. zmanjšat socialne transferje (če laufa v ameriki, ni vrag da ne bi e pri nas). no, resnici na ljubo je treba priznat, da se bo število ljudi, ki bodo živeli pod pragom revščine brez pomoči države nekaj povečalo. sicer bojo vsi po svetu govorili, da se je število revežev pri nas povečalo, glavno da bomo po janševem mnenju mi na boljšem, ane?
l'jga

M-man ::

Zgleda, da se gospod Janša tudi na politiko ne spozna. Kako se lahko v interpelaciji sklicuješ na neuresničevanje koalicijske pogodbe. Očitno Janez že nekaj časa ni sodeloval v takšni zvezi in mu je ušlo iz spomina za kaj se pri tem sploh gre.

Nekdo je omenjal, da Mramor in Lahovnik ne opravljata dobro svojega dela. Naj mi nekdo pove kaj je narobe s slovensko rastjo BDP in višino inflacije ter naj se ob tem zaveda, da so se cene naftnih derivatov močno povečale.

V SDS tudi tako imenovani strokovnjaki ne kažejo neke sposobnosti, saj sem med Odmevi umiral od smeha, ko je predstavnik opozicije nakladal o inkubatorjih in predstavljal svoje poglede o nesmiselnosti subvencije Revozu. Kje Bajuk vidi netransparentnost me pa prav res zanima. Med poslušanjem razprav sem moral zmanjšati glas sprejemnika, ko je začel s svojim dretjem o nekih neupoštevanih dolgovih itd. Začuda se je po odgovoru, da imamo dvoje različnih podatkov, kar lepo umiril. Očitno pa po (mnenju nekaterih) vodilni slovenski ekonomist še ni slišal za jesenska in pomladanska poročila SURSa, ki razbijejo vse domneve o netransparentnosti. Ha verjetno so prirejena?!

Danes me je med vožnjo ponovno presunila izjava g. Janše, da so rezultati politbarometra prirejeni itd. Poleg tega pa LDSu očita ostre izjave ipd. Bolj bi se čudil samo še v primeru, da bi kaj takega Ropu očital Jelinčič. Kar se poštenosti v zvezi z Janšo tiče – ne vem če je bil kdo obsojen v raznih primerih trgovine z orožjem v času osamosvojitve, napačno nabavo plinskih mask ipd.

Olajuwon ::

Mman: Mislim meni se zdi normalo, da je Janša podvomil v toševo raziskavo. Namreč, se dobro ve da je Toš osebni prijatelj Kučana (Je tudi član foruma 21), slednji pa itak simpatizira za LDS-ZLSD-DESUS. Pa tudi pred evropskimi volitvami je na veliko napovedoval LDS zmago... pa vidiš da se je uštel.

borchi ::

Namreč, se dobro ve...

al je to dejstvo?! :\
l'jga

Thomas ::

Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

M-man ::

Največja resnica tu je, da gre Janšu že pošteno za nohte, da ne pride nikamor. V desetih letih se ni premaknil praktično nikamor. Očitno je po vseh teh obdobjih neuspeha ugotovil resnični vzrok: LDS je povsod in mu prisluškuje, prireja javnomnenjske raziskave itd. Glede na to da je LDS največja slovenska stranka, verjetno ni težko vsepovsod najti njenih članov. Tako opoziciji res ni problem izumljati nekih dejstev o spletkah itd. Naj mi nekdo pove kaj bi koalicija pridobila s prisluškovanjem in prirejanjem javnomnenjskih rezultatov. Za moje pojme je bolje, če nekdo dobi slabšo oceno in tako v prihodnosti izboljša nastop, kot pa da je stalno na prvem mestu in iz tega sklepa, da dela vse prav. Za Janša bi to moral biti znak, da je čas za spremembe – v opoziciji.

Prepričan sem, da bo opozicija ob ponovni zmagi LDS, našla nešteto povezav članov volilnih komisij z LDS in prišla do zaključka, da so rezultati ponarejeni. Najbolje bi bilo, da volitve nadzorujejo neodvisni opazovalci OZN. Ja pa še to je dvomljivo – mogoče so pa ti tudi člani LDS.
Alea Iacta Est. (Julius Caesar)

perci ::

a ste opazli, da zadnje čase vsa opozicija ful operira z "dejstvo je".

A ste opazil, da je Ropov ekvivalent temu: "Vsi vemo, da....."

V glavnem: Jst vem, da LDS-a ne bom volil. Je pa res, ja - Janša o ekonomiji nima pojma - so f...ing what. Edina napaka je bila, da se je sploh spuščal v debato o tem, ko je jasno, da je Rop tam bolj podkovan.

Po drugi strani pa "je dejstvo", da so zgradili bistveno manj stanovanj, kot so jih obljubili. Dejstvo je tudi, da imajo tožilci po 160 zadev v omarah. Še velik je takih dejstev.

A koga moti, da preveč uporabljam besedico "dejstvo"?

A bi blo bolš, če bi rekel: "Po mojem mnenju imajo tožilci po 160 zadev v omari."

Al pa: "Mislim, da vlada ni zgradila toliko stanovanj, kot jih je obljubila"?

Bi blo tko bolš? Zakaj pa bi tko govoru, če so pa to preverljiva dejstva?

attackiko ::

No no.. pomirimo se.. Povezovanje Toša in Kučana je kot Moorovo povezovanje Bushev in Bin Ladnovih. Ja, lahko da so (bli) prjatli.. ampak to nič dosti ne dokazuje. Posebno ker javnomnenjske raziskave privatnih podjetij ponavadi pokažejo enak rezultat kot Toš.

Po drugi strani pa "je dejstvo", da so zgradili bistveno manj stanovanj, kot so jih obljubili.
Zakaj bi jih sploh morali gradit? Čim manj tem bolje, če se hočmo it tržni sistem.

Dejstvo je tudi, da imajo tožilci po 160 zadev v omarah.
No vidš, recimo stanje v pravosodju je pa že utemeljena kritika.. pa Kebrovo zdravstvo očitno tud ni tko sijajno kot je hotel pokazat. Tudi gospodarska rast (2,3% zadnje leto) ni bla dobra.. itd.

Olajuwon ::

pomiri se ti... na Mag-u, so rezultati čisto drugačni BTW. Oni so se tudi najbolj približali rezultatom iz eurovolitev, kjer je TOŠ fajn čiknil.
Bush-Bin Laden je čisto drugo kot Toš-Kučan... Ona dva sta kolega in to oba priznata in imaš milijon slik ki pričajo o tem. Na fahrenheit ni niti enega posnetka kjer bi se busheva družina rokovala z Osamo bin Laden...
Bolj pomembno je obstajati, kakor biti opazen.

attackiko ::

Ah zdaj boš pa Mag privlekel ven, ki je pa čisto nevtralen :\. Bomo primerjali Toševe, Magove napovedi in potem rezultat volitev..

AndrejS ::

Dejstvo je da nimamo evropskih plač.
Dejstvo je da imamo evropske cene.
Iz tega sledi dejstvo da LDS ni naredil dovolj!

Če pa kdo misli da imamo evroske plače je ziher član LDS.

Thomas ::

V Sloveniji je krog Old Boyzov, v katerega spadata tako Kučan kot Toš.

Razdalja med njima pa med Janšo pa ni eno svetlobno leto, tako kot je med Bushem in Ladnom. Tudi razdalja Kerry - Bush ni astronomska. Eden od njiju bo pač čestital drugemu in rekel Američanom kako verjame, da bo dober predsednik. Tudi pogajanja o koaliciji SDS - LDS bodo.


Eno je demokracija, ki jo pri nas imamo že dobro desetletje, v Ameriki pa mnogo dlje, drugo je avtoritarni režim kot naprimer v Pakistanu ali ex Yugi po 1960.

Nekaj povsem tretjega pa so Talibanski in podobni režimi, ali odsotnost le teh in vlada lokalnih tradicionalizmov, s kakršnimi hoče svet osrečiti Alkajda in milijoni njenih privržencev. Oni predlagajo, da se gremo mesoreznico. Ubijanje milijonov ali kolikor pač potrebno nevernikov, da se ustoliči beseda Korana povsod na Zemlji. Predvsem da se izruje "dekadentni Zahod", rivalsko Krščanstvo, Židovstvo in sploh vse, kar povprečnemu fundamentalističnemu Arabcu ni všeč.

To je ideologija na zunaj. Navznoter deluje starodavni mehanizem iztrebljanja vseh tujih plemen, v pričakovanju lakote. Ta bi v Arabiji že davno izbruhnila, če "dekadentni Zahod" ne bi potreboval njihove nafte. Oziroma, brez tega se niti ne bi tako razmnožili. Starši sedanje Arabske mladine bi pomrli od infekcijskih bolezni že kakšnih 30 in več let nazaj. Tako naj bi na današnje in jutrišnje 20+ letnike padlo breme "pokoritve nevernikov".

Ta mehanizem deluje v ozadju.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

jype ::

Olajuwon: ker je Bin Laden grdi racek in doma rajsi mulo kuha, ko se gre familija sprehajat v Ameriko.

Thomas: makes sense. BTW, jaz imam tudi tezave, pojma nimam, koga naj volim.

AndrejS: bos kandidiral? Jaz ne utegnem, ustvarjam en del BDP. Lahko pa kar v to temo postas svoj program, ki bo izboljsal stanje.

Thomas ::

Toliko o razliki med demokracijo in "orientalskimi sistemi".

Na znotraj, je pa treba mau menjat oblast.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

DSmidgy ::

Da nimamo evropskih plač je jasno zakaj - ker naj bi bila produktivnost na prebivalca šeenkat manjša kot v Nemčiji. Tukaj se lahko poveča produktivnost (samo ga more gospodarstvo, ne država - država lahko samo pomaga).
Da imamo evropske cene je tudi jasno zakaj - ker imamo skupni trg. Pa nimamo evropskih cen - recimo za elektroniko so evropske cene nižje.

Pomojem je ena od stvari, ki jo lahko oblast naredi, da čim več državnega gospodarstva spravi v zasebno lastništvo.

jype ::

Pa pocasi se lahko nasa preljuba administracija neha proti brezposelnosti boriti tako, da vse nesposobne za delo zaposli v drzavni upravi.

attackiko ::

Dejstvo je da nimamo evropskih plač.
Dejstvo je da imamo evropske cene.
Iz tega sledi dejstvo da LDS ni naredil dovolj!
Ja odlična logika ane. Če bi bil kdo drug na oblasti, bi pa zdaj prebivalci imeli evropsko kupno moč? Niti slučajno.

Nič ne rečem, da ni treba LDS spravit iz oblasti. Samo uporabljanje brezveznih "argumentov" ni nobenmu v korist.
««
«
1 / 11
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prigode in nezgode nove vlade (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
905922 (4540) Ziga Dolhar
»

Rezultati državnozborskih volitev 2004 (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Problemi človeštva
49027168 (17207) iration
»

Rupel (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
1438718 (6581) drejc
»

10 let LDS (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
1127837 (5941) BigWhale
»

Lds-pot v brezno (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
745170 (4068) Thomas

Več podobnih tem