» »

Arnold je zmagal

Arnold je zmagal

1
2
»

Daedalus ::

asPeteR daj ne nakladaj. Če bi mel kaj pojma, bi vedel, da se za napad ne odločiš zgolj na podlagi možnega profita v $$. Ni vedno denar glavni vzrok in povod, posebej pa ne, če vračunaš določene rizike, ki se pojavijo. Hint: Iraq and go figure.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

asPeteR ::

->asPeteR daj ne nakladaj.

Hvala enako.:)

->Če bi mel kaj pojma, bi vedel, da se za napad ne odločiš zgolj na podlagi možnega profita v $$.

Aha, da ne? Potem mi pa razloži, zakaj potekajo vojne v Afriki ze desetletja, pa to nikogar ne briga, kjer je bilo ze ubitih miljone africanov(v bistvu to zahod podpira -> spet razlog denar)ž
Kar se pa tice Iraka je pa ze splosno znano in skoraj priznano od Busha in Blaira, javno, da se gre tle SAM za nafto. Seveda, kaj mislis, da imajo Americani v Iraku zgubo? He, he nikoli. Tam se skrivajo triljonske zaloge dolarjev ... Miljarde so drobiz tleke ... Toda Americani morajo jamrati, kot vsak dober gospodar mora optimalno ravnati z resorsi.
Toda vseeno. Za Ameriko je Irak Oaza. Skratka jaz trdim, da ima napad na irak izrazito financno ozadje, kdor mislu drugace je naivnez.

Torej, Daedalus prosim za en verodostojen, v novejsi zgodovini, en primer(ali dva, ali celo tri, ko jaz tako nakladam) kjer je bil vzrok za napad izrazito na podlagi ne vem kaksnih socialno-cloveskega-bivanjskega vzoka ... No, sama usesa so me ...
En napad ki se ga zdele spomnim, ki bi od dalec lahko priblizno zadovoljil zgornjim pogojem bi bil napak na ZRJ leta 1999, ki ga je ukazal Bill J. Clinton, ki je potekal pod taktirko Wesley Clarka ... Toda, fant, poslusaj, mislis, da je bil ta napad zastonj? Da ne govorim, da je bil enden od razlogov napada, tudi minizacija beguncev v ZDA in EU, v ZDA je bilo skoraj pol miljona beguncev od te vojne v 90' v bivsji jugoslaviji ...

No, zaenkrat bo dovolj. Se ti malo povej.;)

PS: Denar je sveta vladar. Prijazni se s tem. Ceprav mogoce to ni ne tebi ne meni vsec. Toda vseeno glej malo bolj pragmatično na te zadeve ...

->Če bi mel kaj pojma, bi vedel, da se za napad ne odločiš zgolj na podlagi možnega profita v $$

No, se to je potrebno malo pokomentirati. Nikjer nisem trdil, tega! Rekel sem samo, da se vse vrti okoli denarja, kar seveda se vedno trdim! No, vsekakor pa se morajo pametne glave tudi kaj spomniti za take in podobne kot si ti, da grejo v vojno zaradi "orozja za mnozicno unicenje", da ne govorim da zaradi bogih Iracanov, ja zaradi teh je Bushu se prav posebej tesno pri srcu. Skratka osnova diplomacije je, da morajo ponuditi raji nekaj za glodati oz. nekaj kar jo psihicno pomiri ... Recimo tipicen primer je Jessica Linch, ona je bila tudi en taka "kost za glodanje" tako medijev tako javnosti.

No, sicer pa smo itak malo off topic, toda vse to ima veliko vezo z amerisko politiko, v kar sedaj A.S. spada ...

8-)
http://blog.stegnar.com

Daedalus ::

Jaz sem se "zahaklal" na tvojem čezmernem posploševanju, če še nisi ugotovil. Ker na vzroke za vojno/napad lahko gledaš zgolj s finančnega/profitnega stališča, samo to ni dovolj. V igri je še marsikaj drugega - za Iraq se ve, da bi naj po nekaterih teorijah njegova demokratizacija pripomogla k demokratizaciji celotne regije. In tu je tudi eden izmed razlogov za napad - preverjanje resničnosti novih doktrin. Da ne omenjam field-testinga novega orožja, demonstracije moči, zgled za prihodnje "neposlušne" države, mogoče tudi želja kakega politika biti pomembna oseba v zgodovini... Pa Ameri imajo trenutno v Iraku izgubo in to precej hudo. Če ga ne bojo hitro skrpali skup, jim lahko cel projekt propade.

Samo za tvoja ušesa ups, oči - falklandska vojna. V bistu nepotrebna, pa če boš pazljivo prebral, je šlo primarno za prestiž in odvračanje pozornosti javnosti od notranjepolitičnih problemov. Bi poiskal še kaj, pa na žalost nimam časa.

p.s.: pa če misliš, da sem povprečen predstavnik raje, ki naseda PR crapu, ti pa lahko povem, da si krepko brcno v temo. In še enkrat bom ponovil - nisem imel namena spodbijati tvoje izjave, da je finančni vidik pri odločitvi za napad na neko državo zelo pomemben. Samo malo narobe si razumel moj odziv, that's it. Razmišljaj malo bolj široko, ne pa posploševati.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

asPeteR ::

->p.s.: pa če misliš, da sem povprečen predstavnik raje, ki naseda PR crapu, ti pa lahko povem, da si krepko brcno v temo.

No, tega nisem mislil ne zate ne za nikogar določeno, vsak se naj sam prepozna kje je.

No, mogoce si tudi ti mene malo narobe razumu, hotel sem povedati to, da ne bo sla nobena drzava zaradi romantičnih vzigov v vojno. Zadaj je vedno denar. Kot je to vojna za Falklade, pac kot si ze sam ugotovil naj bi slo za odvracitev pozotnosti javnosti oz. razkazovanje moci.
No pa malo "analizirajmo":
-odvracitev pozotnosti javnosti: Spet osnovni diplomatski prijem, zakaj se uporablja? Da se javnost ne zacne prevec ukvatjati s tem s cemer bi se morala, ce bi se, ta oblast pade. Oblast = denar.(implikacija)

-razkazovanje moci: Tukaj pa ni potrebno kaj na dolgo razlagati. Moč je prav tako denar. In obratno.

Skratka moč, oblast, denar grejo z roko v roki in jih vcasih ne mores niti ločiti!(no, v dandanašnjem modernem casu se pridruzuje se ena zadeva: informacija)

8-)
http://blog.stegnar.com

Barakuda1 ::

A bi se vrnili mal na naslovno temo :)
Hvala :)

mp218 ::

Demokracijo so pripeljali do absurda.

Sploh ni pomembno kako in kdo vodi drzavo, Samo, da je šov. Ljudje smo neumni. Hočejo samo Kruha in iger. Kdo bo plačal za neumnosti izvoljenih ne pomislimo.

Slej kot prej nekdo bo plačal. Ali bo to rezultat neke hude krize(negativna gospodarska rast, večja brezposelnost in (hiper)inflacija) ali pa bo postopno prilagajanje sposobnosti okolja oz zmožnostimi našega gospodarstva.

Koga bomo mi zvolili? Stojana Auerja? Siddharto? Zlatka Zahoviča al bog ne daj Bojana Prašnikarja, če premagamo hrvate?

LP, M

Zheegec ::

Koga bomo mi zvolili?

Tistega, ki ima denar :D
Arnie ima nekatere nazore kar prav pošlihtane, recimo šolstvo, samo še vedno mu ne zaupam. Po mojem ne bo dober guverner, samo je pa drugo vprašanje, če bo boljši ali slabši od dosedanjega guvernerja, ali pa od Busha konec koncev, mogoče bo pa še Kalifornija imela rekordno veliko število smrtnih kazni in predčasne počitnice (ker je zmanjkalo denarja za šole) - kot nekje drugje, nekje v preteklosti, ko je Bush bil guverner Texxxasa :D
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

mchaber ::

>mogoče bo pa še Kalifornija imela rekordno veliko število smrtnih kazni in predčasne počitnice (ker je zmanjkalo denarja za šole) - kot nekje drugje, nekje v preteklosti, ko je Bush bil guverner Texasa

In če je bil Bush tako slab, le kako mu je uspel ta veliki met:\ ?

Res pa je (po moje), da je tako, kot je nekdo omenil nekaj postov višje--> Američani živijo za kruh in igre:)
.

undefined ::

> In če je bil Bush tako slab, le kako mu je uspel ta veliki met ?

Po zaslugah svojega očka in njegovih zaveznikov. ;)

mchaber ::

Aja

Zakaj nekateri tako nasedate trditvam Ameriške vlade o "ceni" Iraške vojne:\
Nikjer ne najdem linka neameriškega analitika o tej ceni ;(
.

undefined ::

> Nikjer ne najdem linka neameriškega analitika o tej ceni

Morda premalo bereš? Tukaj. :)

mchaber ::

Mislil sem na tisto z letnico 2002/2003:\
.

mchaber ::

Da in res premalo berem:D
.

undefined ::

> Mislil sem na tisto z letnico 2002/2003

Ni dosti razlike. Stanje je podobno, koncept pa isti. :)

mchaber ::

I get the point;) , samo da cena nafte (še) ni poskočila!|O
.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mchaber ()

Zheegec ::

In če je bil Bush tako slab, le kako mu je uspel ta veliki met

Vprašanje je, kako mu je uspelo zafurat nekaj naftnih družb zapored.
Ima srečo, da je bil takrat njegov očka na zelo visokem položaju :D
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

trillian ::

no, da se vrnem k aahnoldhu.. osebno sem navijala za mary carey, ta je rekla, da ce bo izvoljena, bo obdavcila silikonske vlozke. ona ima bojda prave. kar pa, ko dvakrat pomislis niti ni tako neumno. ce obdavcis v meki silikona silikon, bi s tem denarjem po moje lahko popolnoma na novo napeljali vse elektricne vode in se kakega novega ne da bi bil preostali proracun sploh dotaknjen. :)
"The generation of random numbers is too important to be left to chance"

undefined ::

> ce obdavcis v meki silikona silikon, bi s tem denarjem po moje lahko popolnoma na novo napeljali vse elektricne vode in se kakega novega ne da bi bil preostali proracun sploh dotaknjen. :)

Resno misliš, da je že toliko uporabnic tega stvora? Potemtakem sem pa jest še optimist. :D
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Will Hillary own some republican ass? (strani: 1 2 3 420 21 22 23 )

Oddelek: Problemi človeštva
112359671 (27972) poweroff
»

Napad ZDA na IRAN (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Problemi človeštva
27722034 (14630) drvo
»

Štirje slovenski vojaki gredo v Irak. (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Problemi človeštva
48329088 (17095) upirna
»

Fahrenheit 9/11 (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
23112418 (7821) Caligula
»

Demokracija? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
915113 (4066) Thomas

Več podobnih tem