» »

Will Hillary own some republican ass?

Will Hillary own some republican ass?

««
20 / 23
»»

hokuto ::

Cela republikanska kampanja temelji
O kampanji sicer lahko debatiramo, ampak si falil razpravo. Škoda, da si se tako razpisal brez haska.

Pojem 'volilna baza' je namreč nekaj drugega kot vsebina trenutne volilne kampanje. Če tega ne ločiš... si zelo slabo kvalificiran za politološko razpravo, kot je tale.
V bistvu ni presenečenje, da je (v splošnem, ne samo v ZDA) kampanja ciljana na dele populacije, ki niso jedro volilne baze stranke ali pa ni zanesljiva njihova udeležba.

Slabo kvalificiran si očitno ti, ker sploh ne veš o čem je govora, škoda da megliš tu brez haska. Daj malo poslušaj same republikanske politike (pa tudi ostale, komentatorje in nasploh vse, ki se ukvarjajo s spremljanjem politike v ZDA) koga naslavljajo z "republican base". To bazo je "podžgala" šele Palinova (z njenimi (ne)kvalifikacijami je jasno koga lahko podžge), do McCaina je bila pa baza relativno hladna, zato se jo je tudi trudil precej nagovarjati in praktično spremenil vsa svoja bolj napredna stališča, da bi si jih le pridobil na svojo stran. Mene ne zanimajo tvoji ideološki konstrukti, mene zanima dejanska situacija na terenu in glede te si v zmoti.

do zdaj so reveži furali wall street, banke in ostale finančne institucije, ki se sesedajo v ZDA in kar je sploh povzročilo ekonomske težave anede. Ti prekleti reveži zmeraj zafrknejo poštene, delavne in pametne bogataše, ki najboljše vejo kako ravnati s kapitalom
Tale tvoj stavek je brez potreba čustveno obarvan.

Ampak dejstvo je, da je trenutni krizi pripomogla tudi množica ljudi, ki so spričo navidez ugodnih kreditov kupovali preveč razkošne hiše (glede na svoje realne finančne zmožnosti).
Tako da: ja, stvar so zajebali tisti, ki ne vedo kako ravnat z denarjem. Pošteni, delavni in pametni, ki vejo kako ravnati s kapitalom, so na slabšem zaradi tistih 'finančnih kamikaz' (tako posojilojemalci kot posojilodajalci)

Tale moj stavek sploh ni čustveno obarvan, ampak sarkastično. Pomembno je pa to, da ima vsak posojilojemalec pravico prosit tudi za kredit, ki presega njegove zmožnosti (btw da so jim pogoje vračanja tudi bistveno spreminjali naknadno seveda ni irelevantno), posojilodajalec je pa odgovoren za to, da mu takega ne odobri (menda so posojilodajalci tisti, ki imajo in morajo imeti primerna finančna znanja, kreditojemalci so lahko pa tudi največji voli). Če bi bilo samo par posameznikov, ki so okoli prinesli posojilodajalca s tem, da bi recimo lagali glede kreditne sposobnosti, bi bila krivda njihova, če pa imaš cel sistem, kjer se izdaja nepokrite kredite, je pa krivda za rušitev tega sistema primarno pri njegovih načrtovalcih.
doke!

Daedalus ::

Ja, tule ma hokuto kr prav. Jaz že lahko grem na banko prosit za milijardo € kredita. Pri tem pa se mora banka prepričat, če sem sposoben pol to odplačat. Če svojega dela ne opravi, je to v škodo banki. Jaz bom že našel način, kako popihat z milijardo v žepu, ni panike.

Sicer pa, kdo je že ponujal
navidez ugodne kredite
? Menda pa ja ne posojilojemalci? Sistem je bil zastavljen preveč balonarsko, pa je počil. S konkretnim kaboom, kot vidimo.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

USS Liberty ::

Pravkar sem zasledil podatek, da bo TV soočenje med Bidenom in Palinovo vodila temnopolta novinarka Gwen Ifill, znana navijačica Obame in demokratov... Ženska celo neko pro Obama knjigo piše, ki bo imala zelo pomenjliv naslov: "The Breakthrough: Politics and Race in the Age of Obama."...

Seveda je bilo pristransko tudi njeno komentiranje republikanske konvencije:

During the Republican National Convention, the PBS ombudsman fielded numerous complaints about Ifill’s coverage of Sarah Palin’s speech. Wrote Brian Meyers of Granby, Ct.:

“I was appalled by Gwen Ifill’s commentary directly following Gov. Sarah Palin’s speech. Her attitude was dismissive and the look on her face was one of disgust. Clearly, she was agitated by what most critics view as a well-delivered speech. It is quite obvious that Ms. Ifill supports Obama as she struggled to say anything redemptive about Gov. Palin’s performance. I am disappointed in Ms. Ifill’s complete disregard for journalistic objectivity.”


Ne bi me čudilo, če so v Obamini kampanji že vsaj kakšen teden pred soočenjem VP kandidatov, dobili napisana vprašanja od te "nepristranske moderatorke..."

Čudi me samo, da so v McCainovi kampanji tako butasti, da so pustili, da so jim liberal bias mediji podtaknili to žensko za moderatorko. No, mogoče pa se zelo bojijo, da bi liberal bias mediji McCaina in Palinovo poleg vsega dosedanjega blatenja, obtožili tudi, da sta rasista, če bi zavrnila to žensko za moderatorko. Znano je, da liberal bias pro Obama mediji radi zaigrajo na karto rasizma in za rasista označijo vsakogar, ki je proti Obami...
http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29

USS Liberty ::

Šokantno:
Indoktrinacija otrok za Obamo... ... spominja na Severno Korejo...

Obama Jugend
http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29

poweroff ::

Zadeva seveda ni zrežirana s strani republikancev...
sudo poweroff

USS Liberty ::

to nič ni zrežirano....
Prvi video je bil nekaj časa celo na Obamini uradni spletni strani kot del njegovega predvolinega materiala, samo potem so ga pa umaknili zato, ker folk tega ni ravno z navdušenjem sprejel...
http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29

jype ::

USS Nimtiz> to nič ni zrežirano....

And a pig just struck my 80th storey window.

T-h-o-r ::

black powah, black powah

lol

potem pa jokajo, kako da so pri nas umazane volitve :))
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

jype ::



Funny, isn't it? :)

http://news.bbc.co.uk/2/hi/americas/7653132.stm: Palin makes Obama terrorist claim

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

USS Liberty ::

Zelo dober predvolilni spot, ki zelo nazorno prikazuje, kako so Demokrati, ki s prstom kažejo na druge, v bistvu sami do grla vpleteteni v Fannie in Freddie in finančno krizo...

Na žalost pa se je spet izkazalo kako neučinkovita je McCainova kampanja. Takšen spot bi McCainova kampanja morala narediti že pred kakšnim mesecem in ga konstantno vrteti na TV postajah, ne pa da so spet zatajili in so ta spot namesto njih naredili drugi, v tem primeru NRCC...

McCainova predsedniška kampanja je ena najslabših v ZDA, kar sem jih spremljal... McCain bo v bistvu sam sebe pokopal in mu zato kar privoščim poraz...
http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29

imagodei ::

So pa premeteni teli republikanci. Umazani, celo.

Če ostanejo na oblasti, so za trenutne pizdarije glede zloma bank itak krivi demokrati... Clinton. To itak vsi mormo vedet. Ubogi republikanci zadnjih 8 let niso mogli naredit ničesar, da bi tale propad zaustavili. Danes sicer vsi vejo, kako crappy zakonodaja je bila, da je dopuščala takšne poteze, ampak pred osmimi leti, ko so nastopili oblast, jim res ni moglo biti jasno. Niti pred štirimi ne. Niti, ko so bili pred dvema letoma kritiki Busheve politike vedno glasnejši in ko se je videlo, da ameriško gospodarstvo ni več tisto, kar je bilo; niti ko se je videlo, da je Evro prehitel dolar in da je sodček nafte postajal dražj in dražji, ni nobenemu republikanskemu ekonomistu udarilo v glavo, da bi morda prevetrili gospodarstvo doma. Ne, so imeli pač nesrečo, da so v Iraku ravno začeli izdelovati orožje za Mass Destruction in do danes ga vneto iščejo... Jebat ga, za ekonomsko situacijo so krivi demokrati.

Če zmagajo demokrati, so pa itak v riti, kakorkoli obrneš. Al bo kriza velika al pa majhna, v ZDA se bo živelo precej slabše, kot se je zadnjih 8 let. In spet se bodo republikanci oglašali, kako nesposobni so demokrati. Sicer s slabimi kartami pač ne moreš odigrati briljantne partije, ampak - krivi bodo demokrati. V štirih letih se iz takšnega dreka ne da zlesti, ne da bi pri tem od tebe smrdelo.

Tako da, če republikanci ne bodo zmagali zdajle, bodo pa čez 4 leta. No ja, vsaj 4 leta bodo ZDA vsaj senca tistega, kar so bile pred letom 2000.
- Hoc est qui sumus -

imagodei ::

USS Nimitz,

vsaj javno priznaš, da si hinavec. Predvolilne tekme v ZDA so tradicionalno na meji umazanega (ali pa že malo čeznjo), ampak to je sprejemljivo, dokler se teh potez poslužujejo opredeljeni desničarji. Ko pa se pri nas bivši predsednik javno opredeli za neko opcijo, so pa na delu "sile kontinuitete" pod vodstvom Murgeljskega Golluma.
- Hoc est qui sumus -

d0rK ::

En tipcek je dobr spisal...

I’m a little confused. Let me see if I have this straight…

If you grow up in Hawaii, raised by your grandparents, you’re “exotic” and “different”. Grow up in Alaska eating moose burgers; you’re an American story.

If your name is Barack, you’re a radical, unpatriotic Muslim. Name your kids Willow, Trig and Track, and you’re a maverick.

Graduate from Harvard Law School and you are unstable. Attend 5 different small colleges before graduating, then you’re well-grounded.

If you spend 3 years as a community organizer, become the first black President of the Harvard Law Review, help register 150,000 new voters, spend 12 years as a Constitional Law professor, 8 years as a State Senator of a district of 750,000 people, chair the state Senate’s Health and Human Services Committee, spend 4 years in the United States Senate representing a state of 13 million people, sponsor 131 bills, and serve on the Foreign Affairs, Environmental and Public Works, and Veteran’s Affairs committees, you don’t have any real leadership experience.

If your resume is: local weather girl, 4 years on the city council and 6 years as a mayor of a town of 7,000 people, 2 years as governor of a state of 650,000 people, you’re qualified to be a heartbeat away form the presidency.

If you have been married to the same woman for 19 years while raising 2 daughters, all within Protestant churches, you’re not a real Christian. If you cheated on your first wife with a rich heiress, left your ill wife, and married the heiress the next month, you’re a Christian.

If you teach responsible, age-appropriate sex education, including the use of birth control, you erode the fiber of American society. If you staunchly advocate abstinence-only education, while your teen daughter ends up pregnant, you’re responsible.

If your wife is a Harvard graduate lawyer who gave up a position in a prestigious law firm to work for the betterment of her inner city community, then gave that up to raise a family, you don’t represent America’s family values. If your husband is called “first dude”, has a DUI conviction, didn’t register to vote until 25, and was a member of a group that advocated secession of Alaska from the USA, yours is the quintessential American family.

And, finally, if you’re famous for your quick temper, you’re the one to have your finger on the red nuclear button.


Ta Palinova je ena glupa krava. Vsak intervju z njo je tako brez substance da je joj. v. Pa tist njen glas...

USS Liberty ::

>>>>Predvolilne tekme v ZDA so tradicionalno na meji umazanega (ali pa že malo čeznjo), ampak to je sprejemljivo, dokler se teh potez poslužujejo opredeljeni desničarji. Ko pa se pri nas bivši predsednik javno opredeli za neko opcijo, so pa na delu "sile kontinuitete" pod vodstvom Murgeljskega Golluma.

Američani(tako republikanci kot demokrati) so v primerjavi z našimi od murgeljskega palčka vodenimi levimi boljševiki, in na FDV natreniranimi novinarskimi agitatorji in propagandisti, pravi amaterji v vodenju umazane kampanje...
http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29

Zgodovina sprememb…

PaX_MaN ::

Američani(tako republikanci kot demokrati) so v primerjavi z našimi od murgeljskega palčka vodenimi levimi boljševiki, in na FDV natreniranimi novinarskimi agitatorji in propagandisti, pravi amaterji v vodenju umazane kampanje...

Če so zgoraj omenjeni osebki tako uspešni, zakaj so najeli ravno ameriško agencijo, ki jem pedenala volilno kampanjo?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: PaX_MaN ()

USS Liberty ::

>>>>Če so zgoraj omenjeni osebki tako uspešni, zakaj so najeli ravno ameriško agencijo za pedenanje volilne kampanje?

Najeli so jo zato, da bi na zunaj izgledalo, kako je SD fensi in moderna stranka... V resnici pa teli američani niso skoraj nič pripomogli k zmagi SD. Če kdo res misli, da pri nas stranke zmagujejo na volitvah zato, ker jim neka tuja agencija naredi lep volilni spot, ki se potem vrti zadnja dva tedna pred volitvami, je v veliki zablodi.
http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29

PaX_MaN ::

FYI, volilni spot jim je naredila domača, slovenska, podalpska agencija.

hokuto ::

Američani(tako republikanci kot demokrati) so v primerjavi z našimi od murgeljskega palčka vodenimi levimi boljševiki, in na FDV natreniranimi novinarskimi agitatorji in propagandisti, pravi amaterji v vodenju umazane kampanje...

Ah dej ne kvasi neumnosti. Pri nas sploh ni nobene prave umazane kampanje, ker imajo volilci premočen refleks pro-žrtev. Je bilo nekaj poskusov, pa so še vsi eksplodirali v obraz tistim, ki so jih sprožili. Meni res ni jasno kaj ste toliko obsedeni s tem Kučanom. Pustili bi ga pri miru in ga ne slikali ves čas kot evil geniusa svetovnih razsežnosti, pa bi še to malo vpliva kar ga morda res ima, ne imel.

Glede krivde je pa malo hecno po 12 letih večine v zakonodajni veji in 8 letih vodenja izvršilne, glavne "zasluge" pripisovati tistim, ki oblasti ves ta čas niso imeli. Nič ne rečem, da ga niso demokrati tudi kaj polomili, samo so republikanci pač imeli vse vzvode v svojih rokah in bi tako v tem času lahko 100x vse spremenili, če bi le hoteli. To je samo še en razlog več, da se jih zamenja, če so se izkazali za nesposobne (ali nevoljne) primerno reagirat.
doke!

poweroff ::

Pustite Nimitza - očitno blodi oz. pojma nima kaj govori. Verjetno je njegova edina "strokovna" literatura Slovenski tednik - in tam očitno še niso ugotovili kdo je skrbel za volilno kampanjo od koga.
sudo poweroff

USS Liberty ::

>>>>Pustite Nimitza - očitno blodi oz. pojma nima kaj govori. Verjetno je njegova edina "strokovna" literatura Slovenski tednik - in tam očitno še niso ugotovili kdo je skrbel za volilno kampanjo od koga.

LOL... očitno premalo berem Mladino in kolumne od Miheljaka v Dnevniku, pa sem zato totalni nevednež... Ja, res je priznam, niti sanja se mi ne, katere firme delajo predvolilne spote za SD, ker me to v bistvu niti malo ne zanima... Vse to pa ne spremeni dejstva, da SD volitev ni dobila zaradi nekega Marka Penna iz Amerike, ampak izključno zaradi slovenskih novinarjev in slovenskih medijev, ki so cela štiri leta skoraj vsi kostantno vodili volilno kampanjo v korist SD...
http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29

Zgodovina sprememb…

Poldi112 ::

SD je volitve dobila zato, ker se ljudem ni dopadla diktatura SDS-a.
Pa občutno slabši položaj za povrečnega človeka je tudi igral močno vlogo.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Poldi112 ()

USS Liberty ::

>>>>SD je volitve dobila zato, ker se ljudem ni dopadla diktatura SDS-a.
Pa občutno slabši položaj za povrečnega človeka je tudi igral močno vlogo.

Bo že držalo, kar praviš, saj tako pravijo na POP TV, Kanalu A, Delu, Dnevniku, Nedeljskem dnevniku, Večeru, Mladini, Žurnalu, Hopla, Direktu, Slovenskih novicah.... in po novem tudi v Magu, odkar le ta priše resnico...
http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29

imagodei ::

USS Nimitz, ti taprvo reši svoje probleme z obsesivno-kompulzivno paranojo glede Murgeljskega GollumaTM, potem pa pridigaj glede (ne)korektnosti medijev.
- Hoc est qui sumus -

poweroff ::

Ne, to, da se ljudem ni dopadla diktatura SDS-a jaz vem od ljudi samih. Praktično vsi, ki jih poznam, jim je šel Jaša na jetra.
sudo poweroff

imagodei ::

Matthai> "Praktično vsi, ki jih poznam, jim je šel Jaša na jetra."

Jaz se srečujem z enakim pojavom. Samo me zelo skrbi, da se mnogi glede svojega prepričanja lažejo. Če pogledam samo malo po temle forumu in če so zadnje volitve vsaj približno realen odraz politične pripadnosti v Sloveniji, potem bi nekako 1/4 do 1/3 ljudi okoli mene moralo zvesto slediti Janši. Je pa res, da potem ne upajo javno izrazit svojega mnenja.

Približno tako, kot tisti, ki ne ločijo med tem, da je bila Slovenija med WWII na strani zmagovalcev in tem, da so se po vojni dogajale svinjarije in zato po forumih gonijo lajno o tem, kako je domobranstvo nekaj pozitivnega. Zelo glasni so na forumih, v RL pa ne poznam niti enega, ki bi mi upal v obraz povedati, da so bili domobranci v WWII pozitivci...
- Hoc est qui sumus -

USS Liberty ::

Ojoj... človeka kar strese, ko bere te naše levičarje tukaj in se sprašuje, pa kaj zaboga ti ljudje sploh počnejo v resničnem življenju, s kom se družijo in kje živijo? Ko vas človek bere, dobi občutek, da ste asocialni levičarski čudaki, katerih edini svet in ljudje so tisti na FDVju in na Metelkovi...

Malo se sprehodite še kam drugam med ljudi, pa preberite še kaj drugega kot Miheljakove kolumne, ki vam perejo možgane o "diktaturi SDS". Jaz pa za razliko vas ubožcev, ki živite v "SDS diktaturi", na srečo živim, delam in se držim z ljudmi, ki so tako pristaši SDS kot SD, pa seveda tudi drugih strank...
http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29

Double_J ::

Samo me zelo skrbi, da se mnogi glede svojega prepričanja lažejo.


Komu se pa ljubi poslušat tvoje zmerljivke...:|

imagodei ::

@Double_J,

Ja, verjetno bo to tisto... Ne izpostavljajo se, ker bi jih moje zmerljivke na smrt zdolgočasile... :| indeed.

Nimitz,

FDV-ja od znotraj še nisem videl. Še od zunaj komaj 1x ali 2x. >:D
- Hoc est qui sumus -

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: imagodei ()

hokuto ::

Vse to pa ne spremeni dejstva, da SD volitev ni dobila zaradi nekega Marka Penna iz Amerike
No pa ti je le uspelo nekaj točnega povedati :). Jasno, da niso zaradi njega zmagali, kakršno so imeli kampanjo in nastope v soočenjih, bi človek skoraj rekel, da so se trudili ne zmagat.

ampak izključno zaradi slovenskih novinarjev in slovenskih medijev, ki so cela štiri leta skoraj vsi kostantno vodili volilno kampanjo v korist SD...
Ampak seveda nisi zdržal, da ne bi takoj pokvaril zgodovinskega uspeha ;). Janša je malo pred prejšnjimi volitvami (2004) rekel: "Dokler bo levica imela vse medije na svoji strani, mi ne bomo nikoli zmagali." In takoj zatem zmagal na volitvah. Kar pomeni, da ali levica nima medijev na svoji strani, ali pa, da to ni ključ do uspeha na volitvah. V obeh primerih je nadaljnje jokanje kako so za poraz krivi zlobni mediji mimo.
doke!

USS Liberty ::

Johnu McCainu se je sedaj končno le posvetilo in je začel govoriti tisto, kar bi že zdavnaj moral: to je o nespornih povezavah Demokratov, vključno z Obamo, s Fannie Mae in Freddie Mac...

McCain on Obama, Fannie Mae, and Freddie Mac

Samo Johnu McCainu in njegovi kampanji je kapnilo prepozno... To bi moral govoriti že prvi dan, ko sta bankrotirala Fannie in Freddie, ne pa da je dopustil, da sta ga Obama in njegova volina kampanja, s pol lažmi in neresnicami glede finančne krize, spretno stisnila v kot in v obrambo...

I'm sorry John McCain, but it's too late... tvoja kampanja je na splošno ena polomija... namesto, da bi sedaj zlahka vodil za 8%, sedaj zaostajaš za 8% in volitve boš izgubil... vprašanje je samo za koliko...
http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29

Zgodovina sprememb…

svit ::

Za USS Nimitza:

John McCain started smearing Barack Obama about non-existent ties to Fannie Mae in some of his deceptive attack ads. Anonymous smear emails have followed McCain’s lead by fabricating even more connections.

These smears disguise the fact that Barack actually has a sensible, detailed plan to fix the economy — and it’s a much better source of answers than anonymous attack emails.

The non-partisan fact-check website Snopes.com looked into these smears, and their conclusions about Barack and the Fannie Mae executives shouldn’t be surprising: “None of them has (or apparently ever had) ongoing roles with the campaign as chief economic advisors.”

Not an adviser: Frank Raines
Barack estimates that he and Raines have talked for “maybe five minutes” in their lives, and Frank Raines himself even released a statement saying that he is “not an advisor to Barack Obama, nor have I provided his campaign with advice on housing or economic matters.”

Not an adviser: Tim Howard
This supposed connection appears to have been made up completely out of thin air. Snopes.com writes, “We haven’t yet found any tangible connection between Tim Howard and the Obama campaign, however, much less any information supporting the claim that Howard is a ‘chief economic adviser’ to Obama.”

Not an adviser: Jim Johnson
Jim Johnson has never held a paid position with Obama for America. He volunteered to help Barack select a vice presidential nominee but stepped down after just one week.
Ni ideje

USS Liberty ::

Ja, in Obama sigurno ni nobenega denarja prejel od Fannie Mae in Freddie Mac... On pa že ne bi tega tega naredil... Obama is Messiah... He is for change...

To da je Obama na drugem mestu po vsoti prejetega denarja od Fannie in Freddie, so samo laži in insinuacije pokvarjenega McCaina...
http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29

svit ::

Aja še nekaj o tem, kako je McCain "sodeloval" v nepremičninskem balonu...

The Keating Five were five United States Senators accused of corruption in 1989, igniting a major political scandal as part of the larger Savings and Loan crisis of the late 1980s and early 1990s. The five senators, Alan Cranston (D-CA), Dennis DeConcini (D-AZ), John Glenn (D-OH), John McCain (R-AZ), and Donald W. Riegle (D-MI), were accused of improperly intervening in 1987 on behalf of Charles H. Keating, Jr., chairman of the Lincoln Savings and Loan Association, which was the target of a regulatory investigation by the Federal Home Loan Bank Board (FHLBB). The FHLBB subsequently backed off taking action against Lincoln.

Lincoln Savings and Loan collapsed in 1989, at a cost of $2 billion to the federal government. Some 23,000 Lincoln bondholders were defrauded and many elderly investors lost their life savings. The substantial political contributions that Keating had made to each of the senators, totalling $1.3 million, attracted considerable public and media attention. After a lengthy investigation, the Senate Ethics Committee determined in 1991 that Alan Cranston, Dennis DeConcini, and Donald Riegle had substantially and improperly interfered with the FHLBB in its investigation of Lincoln Savings, with Cranston receiving a formal reprimand. Senators John Glenn and John McCain were cleared of having acted improperly but were criticized for having exercised "poor judgment".

All five of the senators involved served out their terms. Only Glenn and McCain ran for re-election, and they both succeeded. McCain would go on to become the Republican nominee for president in 2008.


Link na daljšo razlago

Saj veš Keating Five?
Ni ideje

USS Liberty ::

LOL, Demokrati so bili celo ljubezensko povezani s Fannie Mae...
Demokratski kongresnik Barnie Frank, predsednik kongresnega odbora za finance je imel celo ljubezensko razmerje s Herbom Mosesom, ki je bil nekoč "executive" v Fannie Mae... Ni čudno, da je potem ta Demokrat Barnie Frank tako podpiral to skoprumpirano finančno inštitucijo...

Democratic House Financial Services Committee Chair promoted GSEs while former 'spouse' was Fannie Mae executive.

Liberal Bias mediji o tem škandalu seveda skoraj vsi molčijo, saj gre za Demokrata, tako kot je to Obama... Če pa bi šlo za republikanca, bi pa sledil 24/7 medijski predvolilni linč...
http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29

svit ::

Keating Five?
Ni ideje

USS Liberty ::

>>>>Keating Five?

The Ethics Committee ruled that the involvement of McCain in the scheme was also minimal, and he too was cleared of all charges against him.

Drugače pa McCain za mene ni noben svetnik... Vsak ameriški senator, ki je par mandatov v senatu, ima kar nekaj masla na glavi... Obama je pa recimo komaj štiri leta v senatu, pa je v tem času več denarja pobral od Fannie in Freddie, kot nekateri senatorji v 20 letih... Jaz samo skušam z argumenti v tej temi dokazati, da Obama ni noben perfektnež, svetnik, mesija, change, hope... kot ga skušajo prikazati liberal bias mediji, ampak je samo politik, kot vsak drug, z mnogo napakami...
http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29

poweroff ::

Ne, ne. Ugotovili so, da sicer ni storil kaznivega dejanja, je pa zagrešil SLABO PRESOJO.

In kako bo oseba, ki je pri Keating Five slabo presodila predsednik ZDA?

Oh-yes - Keating Five! Finančna kriza v 1980-tih, korpupcija oz. podkupovanje senatorjev in: Senators John Glenn and John McCain were cleared of having acted improperly but were criticized for having exercised "poor judgment".

In ta tip bo sedaj pridigal o nepremičninski krizi?
sudo poweroff

USS Liberty ::

Liberal bias par exellance...
he, he... kot, da bi se pri našem Dnevniku učili...

L.A. Times Cuts Out McCain's Remarks About Economy, Then Quotes Barack Obama Saying McCain is Scared to Talk About the Economy
http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29

poweroff ::

Keating Five, Keating Five, Keating Five, Keating Five!

Poor judgment!!!
sudo poweroff

USS Liberty ::

>>>>>Keating Five, Keating Five, Keating Five, Keating Five!

Maaaahhh "Keating Five"... to je old history... zaradi tega ne bo mccain niti 1% glasov izgubil...
Jih bo pa ogromno izgubil po sinočnji debati, ko je predlagal, da naj država razširi "bailout" še za 300 bil. dolarjev in naj direktno od kredititojemalcev odkupuje slabe kredite za nakup nepremičnin...

To je bil samo beden poskus McCaina, da si reši potapljajočo kampanjo, ki pa se je potopila že pred to zadnjo debato...
http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29

poweroff ::

McCain je history.

Njegov poor judgement je pa ostal.
sudo poweroff

leinad ::

Retorika in karizma. Odločujoča faktorja na poti v Belo hišo. Pri katerih dveh pa McCain pogori in Obama blesti. Se to tudi odraža na anketah po včerajšnji debati.

Ziga Dolhar ::

Barack nas, ki si v Beli hisi,
Posveceno bodi tvoje ime,
Pridi k nam, tvoja vojska,
Zgodi se tvoja volja,
Kakor v Iraku, tako v Iranu ...

Ne morem se upret, ko nekateri tolk orgazmirajo ob ponavljanju besede 'mesija' :-).
https://dolhar.si/

svit ::

Ni ideje

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: svit ()

WarpedGone ::

Matthai:
Ne, to, da se ljudem ni dopadla diktatura SDS-a jaz vem od ljudi samih. Praktično vsi, ki jih poznam, jim je šel Jaša na jetra.


Iz tega gre sklepat da
- ali poznaš jako malo ljudi
- ali lažeš
- ali pa lažejo tvoji znanci

Janša je dobil glas skoraj vsakega tretjega volilca. "Praktično vsi" v moji knjigi zgleda bistveno drugače, kot pa dve tretji. Očitno je pa na FDV to povsem drugače...
Zbogom in hvala za vse ribe

Zgodovina sprememb…

jype ::

WarpedOne> Janša je dobil glas skoraj vsakega tretjega volilca. "Praktično vsi" v moji knjigi zgleda bistveno drugače, kot pa dve tretji. Očitno je pa na FDV to povsem drugače...

Glede na to da naj bi bil ti bolj naravoslovno usmerjen me ne čudi, da si očitno izpustil dejstvo, da je precej malo verjetno, da se Matthai druži (in pogovarja o politiki) z ljudmi, ki so ali pa bi ponovno volili SDS.

WarpedGone ::

jype, da citiram samga sebe:
>> Očitno je pa na FDV to povsem drugače...

Potem se pa buni in je čist ožaljen, če ko kdo celo FDV označi za levičarsko leglo.
Zbogom in hvala za vse ribe

Odin ::

jype:

Imas prav! Dokaj izolirana druzba.. Z drugace mislecimi imajo stik samo preko interneta. Clovek bi celo rekel, da je to rahlo nezdravo!

TESKAn ::

Potem se pa buni in je čist ožaljen, če ko kdo celo FDV označi za levičarsko leglo.

Imaš prav. Med drugimi je od tam izšel tudi JJ:P.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

jype ::

Odin> Clovek bi celo rekel, da je to rahlo nezdravo!

Ti pa pogosto zahajaš v levičarske beznice, samo zaradi mentalnega zdravja? :)
««
20 / 23
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ron Paul (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
757106 (4878) innerspace
»

McCainov klub pozabil pobrisati blackberry

Oddelek: Novice / Zasebnost
104239 (2584) Loki
»

V ZDA kršijo tudi zasebnost predsedniških kandidatov?

Oddelek: Novice / Zasebnost
473738 (2388) jype
»

Hillary Clinton - predsednica ZDA?

Oddelek: Loža
111712 (1491) michel

Več podobnih tem