» »

Formula F1 2014

Formula F1 2014

Temo vidijo: vsi
««
30 / 57
»»

vilser ::

Kmalu bodo začele kvalifikacije. Še vedno vidim v prednosti Mercedes.

BT52 ::

ROS pole, tudi po zaslugi okvare prenjega zavornega diska izdelovalca Brembo.

+Hamilton bo verjetno štartal iz boksov zaradi menjave diska pod "parc ferme" pogoji. Pravtako naj bi razumljivo menjali menjalnik, tako da je itak vseeno zaradi kazni. Pa še dirkalnik bodo lahko nastavili bolj na top speed, ki bo Lewisu pomagala prehitevat.

Je pa bolj zanimivo, kaj je vodilo v samo preobremenitev prednje zavore. Malo dvomim, da je Brembo zašuštral z konstrukcijo zav ornega materiala in nadzorom kvalitete, čeprav to dvoje ni izključujoče. Mislim, da gre bolj za dejstvo, da ekipe zelo potiskajo meje k ekstremom. To pomeni, da letos od povečanju zavorne regeneracije energije se zavorni "bias" spreminja (brake by wire) iz ovinka v ovinek pogosteje. Kar vodi k zelo stresnim situacijam na zavore, katere ekipe ne znajo še predvidet.

Pa bojda da je deževalo ob GP2 dirki, ampak se slednja do konca skoraj posušila.

#F1 rain radar 11:20 CET: Further showers approaching #hockenheimring  from the south-west. More rain before the race

#F1 rain radar 11:20 CET: Further showers approaching #hockenheimring from the south-west. More rain before the race

Aha Scarb ba Twitterju pravi, da je Merc izboril na podlagi "varnostnih" razlogov nekaznovanje zaradi menjave zavor. Ampak, ker kaže na dokaj vlažno ali celo mokro dirko bo izbira menjava menjalnika, ter posledično start iz boksov, ki jim bo omogočila nastavit dirkalnik za zelo drugače razmere, katere smo videli včeraj in predvčerašjim.

Dr_M ::

Huh, evo varnostni avto ze po prvem ovinku.
Massa spet nic kriv odletel.

Koga bo hamilton zbil s steze? Zacnemo pobirat stave? :))

hojnikb ::

ma kdo kak HD stream ?
d3go je odpad.
#brezpodpisa

Super Sonic ::

Tole je pa kuhna. :/ Tkole puščat avto sred štartno-ciljne ravnine brez SCja je pa naravnost sramotno, če že ni ekstremno nevarno. Ejejej... zelo razočaran nad organizatorji, ki vidno navijajo za Rosberga.

Mu čisto privoščim, ampak tole so trojna merila. Kdaj pride SC na stezo zaradi ene malenkosti, kdaj pa en goreč avto ob stezi in en parkiran na štartno-ciljni nista dovolj. Fuj.

Koga bo hamilton zbil s steze? Zacnemo pobirat stave?

Kar ok se drži. Razen Buttna je bil dans čist priden (zaenkrat).
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

Kar ok se drži. Razen Buttna je bil dans čist priden (zaenkrat).

Pa Raikkonena...

Fizikalko ::

Ališič je pa danes presegel samega sebe v negativnem smislu - toliko nebuloz, napačnih prevodov, preslišanih ali narobe razumljenih pogovorov, neumestnih pripomb in nakladanj v času največje akcije pa že res dolgo, dolgo ne. Podn.

Bomo si zapomnili da ob tej situaciji ni bilo SCja.

Ališič je pa danes presegel samega sebe v negativnem smislu - toliko nebuloz, napačnih prevodov, preslišanih ali narobe razumljenih pogovorov, neumestnih pripomb in nakladanj v času največje akcije pa že res dolgo, dolgo ne. Podn.

Zdej od kar more letos iz LJ studija delat je še ekstra tečen zraven ;) Mu vidno ni ok, točno veš, kdaj je v studiju in kdaj ima tistih par dirkih, ki jih lahko obišče. Je pa tudi res, da ne gledam dosti na RTV.

Dans sem mal, pa se mi ni zdel tolk grozno odnosno na vse tisto kar mu uspe če je v živo na dirki.

billy ::

Ti bi dejansko želel SC ker? Navijaš za lojza?

ttommy ::

Nisem gledal dirke. Sem zamudil kaj?
Gamer

z3ro ::

Tudi sam sem bil presenečen, da ni bilo SC v tej situaciji.

Dejansko je večje presenečenje, da goreč avto ni priklical SC. Ker je bil na izletni coni. Od sutila bolid je bil na mestu, kjer je nemogoče se zaletet v njega, razen s okvaro.

driver_x ::

drugače pa (spet) dobra predstava Ricarda, po moje ga je nesreča v prvem ovinku stala uvrstitve na (ali tik pod) oder.

klkkkkkkkkkk ::

billy je izjavil:

sploh ni fora za koga navijaš. Vsekakor bi moral SC priti na stezo, pa še dirko bi naredil bolj zanimivo.
Zmaga naj pa tisti, ki je boljši.
GA-990XA-UD3, FX 6300 4.6GHz, R9 270X, 8Gb Ram, 1TB, G-550W, Win7

Jst ::

Jaz sem pa ležal ob kolpi ter gledal na TV2GO, ter zaspal. Vmes sem se ene parkrat zbudil, ampak se ne spomnim nič. Razen štarta, ter potem, ko je bilo jasno, da je Ham na drugi strategiji, kot Rosberg. Tako da,... škoda.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Od kdaj pa med F1 dirko lahko folk skače po stezi in šalta avto v N, pomožnosti še na štartno-ciljni, brez SCja?

Nič ne navijam za Lewisa, je pa imel dotični moment dobre karte in nič ne bi bilo narobe, če bi imel malo sreče ta vikend. No, pa je ni imel (pa kaj potem). Še vedno sta oba Mercedesa dobro dirkala dans.

Toliko se o varnosti razlaga, tole kar smo pa dans videli je pa interes organizatorjev, kjer je bilo očitno, da SC ob dani priložnosti nikakor ne sme priti na stezo. Pa me niti ne moti to.

Me pa moti to, in to zelo, da so merila tako različna. So steze kjer se kaznuje vsak dotik, SC pride ven že zaradi zlomljenega krilca, in so steze kjer tudi goreč avto in tekanje varnostnikov po stezi med dirko ne sproži ničesar. Enako za kazni dirkačem. Nekje se kaznuje že grd pogled iz dirkalnika, nekje pa nič (recimo Massa dans je očitno zapeljal v Magnusena, ki dejansko ni imel kam; če bi to naredil katerikoli rokie na eni od prejšnjih dirk, bi dobil pike, ipd, ipd).

Skratka: takšne stvari motijo šport in so v njem čisto brez potrebe.

Zgodovina sprememb…

billy je izjavil:

SC bi moral pridet na stezo, ker folk se ne sme sprehajat po stezi. Kaj pa, če bi kakšen dirkač takrat naredil kakšen nepričakovan manever?!Lahko bi kakšnega človeka ubil. To je zelo nevarno.

MaterVola ::

S pikami so se ohladili glede na začetek leta. Spet ena nekonsistenca :)

Po pregledu posnetkov se tudi sam strinjam, da Magnusen ni imel več kam, saj je vozil čisto po robu, Massa pa je vozil po idealni liniji, kar vsekakor ni primerno za prvi ovinek dirke.

TribesMan ::

A nima Felipe že kar nekaj zgodovine s temi eksremnimi prečkanji piste v prvem ovinku?
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

Letos je 3x v prvem krogu končal dirko :)

Ja, čeprav dvakrat res ni bil nič kriv. Kobayashi v Avstraliji, Kimi v Silverstonu, potem pa sporen trk v Kanadi in včeraj, ko je bil verjetno letos še najbolj sam kriv.

Je pa tega letos na njegovem računu zares veliko.

WHO WAS THE GREATEST F1 DRIVER?
https://f1metrics.wordpress.com/2014/07...

Se strinjate s slednjo lestvico?

hojnikb ::

This list is proof math is useless
;)
#brezpodpisa

VaeVictis ::

Neumna lestvica.

Šteje edino koliko naslovov imaš...

Na tej strani je edina prava lestvica:

List of Formula One World Drivers' Champions

Blinder ::

no way da dajo rosberga pred hamiltona
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

šernk ::

Frentzen pred Senno, Button takoj za njim, Salo, Panis in Barrichello pred Hakkinenom?? Resno?
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

Metoda precej favorizira tiste dirkače, ki so imeli v moštvu konstantno precej slabše sovoznike.

Jaz osebno bi tudi dal na prvo mesto Clarka. Zame je bil on najboljši v zgodovini od F1. Ostali so pa bolj tako ....

dzinks63 ::

Lestvica je totalen bullshit, samo pogledaš 19. Ayrton Senna pa ti je vse jasno, sicer pa takšne vzporednice vlečt za tako dolgo dobo je izredno težko. Nekako lahko primerjaš le svetovne prvake med samo, pa še tiste le za 1+- generacijo med sabo, primerjati današnjega šampiona za 50 let nazaj pa skoraj nima smisla, oba sta najboljša dirkača svojega časa.

theBill ::

Eh te matematične lestvice so kr neki.

Tale je precej boljša, sestavljena iz glasov aktualnih in bivših dirkačev F1. Oni za razliko od novinarjev poznajo dirkanje oziroma vožnjo F1 "od znotraj" in sposobnosti svojih kolegov na stezi. Se pa (kot povsod) pojavlja to, da imajo vozniki novejše dobe rahlo prednost pred kolegi iz 50 in 60tih let, enostavno zato, ker so vozili preden se je večina dirkačev, kateri so glasovali, sploh rodila.

http://greatestdrivers.autosport.com/

Se mi je kar zdelo, da bo veliko zgrazanja nad lestvico. Ampak matematika ne laze.

Seveda je pa ogromno drugih spremenljivk, ki uplivajo na vse skupaj, precej tudi upliva tudi sreca. Vsekakor lestvica ni najbolj postena do res dobrih dirkacev.

Jst ::

Jaz, ki imam rad matematiko in statistiko, so rezultati tega modela kar všečni.

Tip je zelo dobro zastavil model. Recimo, da sem jaz vozil v F1. Bil sem pri Benetonnu z Šumijem in me je v kvalifikacijah premagal 9:8, na dirkah sem pa imel 10 DNFjev, v ostalih sedmih, sem pa ali zmagal ali bil takoj za Šumijem. (Prvak je bil pa nekdo drug. - to ni pomembno)

Ta model mi bo dal oceno, malenkost slabšo kot Šumiju, čeprav sem imel na koncu samo 1/3 točk Šumija.

---

Sicer pa, te debate, kdo je najboljši voznik F1 ali nogometaš ali košarkaš ali..., se bodo vedno pojavljale in meni je bila ta analiza z njegovo metodo zelo zanimiva. Lestvice, ki jih sestavljajo pa "strokovnjaki" so pa tako ali tako biased in v bistvu revijo "50 najboljših dirkačev F1" kupiš zato, da jo boš bral na sekretu.

"Objektivnega" odgovora, kdo je najboljši (je/bi bil najboljši), pa pač ne bomo nikoli dobili, tudi če dirkače obudimo od mrtvih in jim damo enake dirkalnike, ne bomo dosegli nič, ker so vozili v različnih obdobjih z (radikalno) različnimi dirkalniki.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Jaz mislim, da ima tukaj večji del krivde Magnussen.

šernk ::

Za moje pojme klasična dirkaška nesreča. Če bi F1 imela pokrita kolesa ne bi bilo od spektakularne nesreče nič. Magnussen ni imel tam kam več iti, Massa je pa želel iti po idealni liniji, čeprav je videl Magnussena na notranji strani. Predvsem Massa je imel tu več maneverskega prostora, gre vendarle za štart dirke ko je gužva povsod in je treba biti malce bolj previden.

za vse je bilo dovolj prostora v prvem ovinku, le za njiju ga ni bilo. Me pa veseli, da so se komisarji odločili, da ne bodo nikogar kaznovali. očitno so počasi ugotovili, da kaznovanje če je nekdo drugega grdo pogledal ni bilo podobno ničemur več in se mi dozdeva da dirkači že dirkajo malce bolj na nož (razen Vettel in Alonso, ki sta seveda raje na radiu kot da dirkata).

Varnostni avto na koncu, bi pa pomojem postavil samo Hamiltona na drugo mesto in to je to. Roseberg je imel prednosti, da bi komot ob varnostnem avtu zapeljal na še en postanek po sveže mehke gume. Hamilton za napad na Rosberga s poškodovanim dirkalnikom pa pomojem ne bi imel nikakršnih možnosti. Sem pa tudi sam pričakoval tam varnostni avto.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

Massa je bil pred Magnussenom. Tam na tistem delu dva avta ne gresta. Torej glede nato, da je bil Kevin za njim, bi moral spustit gas in se postavit za Masso. Za moje pojme ima večjo krivdo Magnussen.

McClane ::

Tudi jaz se strinjam z mnenjem da je Magnussen bil za Masso in bi moral popustit. Drugače pa klasična dirkaška nesreča in začuda dokaj blag odziv komisarjev.

Ališič pa je imel očitno včeraj svoj dan, ker je bil živ obup. Saj ga paše včasih poslušat, samo ob Sky komentatorjih se pa lahko samo skrije. Ne vem, ali je toliko težko komentirat samo dirko in ne še politike, estradnikov in vseh ostalih rumenih novic zraven?

Še vedno pa čakam eno samo dirko, kjer ne bo omenil da je Rosberg sin slavnega Kekeja Rosberga.
\"You want us to build WHAT??\" - Ancient Chinese Wall Engineer

pirat ::

Bo lahko kmalu zacel razlagat, da je Keke fotr slavnega Nica Rosberga :)

20.4 Any driver defending his position on a straight, and before any braking area, may use the full width of the track during his first move, provided no significant portion of the car attempting to pass is alongside his. Whilst defending in this way the driver may not leave the track without justifiable reason.
For the avoidance of doubt, if any part of the front wing of the car attempting to pass is alongside the rear wheel of the car in front this will be deemed to be a 'significant portion'.

Magnussen pač ni kriv.

Ma kaj ni kriv Magnussen? Ponavljam na tistem delu 2 avta ne gresta. Massa je bil spredaj. Pa vidiš, da ni prostora, kam rineš, spusti gas in postavi se za njim. Treba uporabljat tudi glavo.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: vilser ()

Lol :) Pravila so pa za okras?

z3ro ::

Magnussen je štartal malenkost bolje od Masse, pred trčenjem pa je bil Massa mogoče malenkost spredaj sam pomoje ne dovolj da bi lahko kar presekal Magnussna.
Prvih par sekund videa:
http://4d.rtvslo.si/arhiv/sportni-prisp...

Saj pa so komisarji že na dirki ugotovili, da ni kriv nihče, zakaj še zdaj vi tu premlevate naprej?

Alexius Heristalski ::

Saj se tudi ve, kaj je treba narediti, da se izognemo Ališiču, pa se folk še kar pritožuje čezenj. Put up or shut up.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

Zgodovina sprememb…

billy je izjavil:

Saj pa so komisarji že na dirki ugotovili, da ni kriv nihče, zakaj še zdaj vi tu premlevate naprej?

Nekateri s(m)o pametnejši od komisarjev, imamo na voljo več informacij, se bolje razumemo na dirkanje, ...

driver_x je izjavil:

billy je izjavil:

Nekateri s(m)o pametnejši od komisarjev, imamo na voljo več informacij, se bolje razumemo na dirkanje, ...

Aja, seveda...my bad

Fizikalko ::

Alexius Heristalski je izjavil:

Saj se tudi ve, kaj je treba narediti, da se izognemo Ališiču, pa se folk še kar pritožuje čezenj. Put up or shut up.

OK, prosim, napiši mi postopek, kako dobiti legalen stream od BBC prenosa ali kaj takega. Vsaj zvok.

BBC ne prenaša vseh dirk.

Hmmm, legalen? Wizzair Brnik - London, gledaš v hotelski sobi :)

Alexius Heristalski ::

BBC Radio 5 Live seveda prenaša vse dirke. Na Chrome ali FF namestiš plugin Hola unblocker, greš na bbc.co.uk/radio, zakurblaš omenjeni radio in poslušaš.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini
««
30 / 57
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Formula 1 2015 (strani: 1 2 3 466 67 68 69 )

Oddelek: Na cesti
3430383542 (239137) BT52
»

Formula 1 2013 (strani: 1 2 3 435 36 37 38 )

1899246755 (152581) Alexius Heristalski
»

Formula 1 2012 (strani: 1 2 3 471 72 73 74 )

3664286733 (182201) ABX
»

Formula 1 2011 (strani: 1 2 3 420 21 22 23 )

1146137141 (95890) Jst

Formula 1 2010 (strani: 1 2 3 421 22 23 24 )

1189185761 (149006) WarpedGone

Več podobnih tem