» »

Formula 1 2011

Formula 1 2011

««
6 / 23
»»

lurker ::

Senna.the.movie.justsayin.avi

Blinder ::

kako jim rata naredit čas za več kot 7% večji kot vettel? govorim o zadnjih dveh formulah.. iste garaže.. to je kr velka razlka
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 1080 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

Alexius Heristalski ::

Oni sploh niso testirali svojega dirkalnika (so prerevni) in niti na treningih niso odpeljali veliko krogov.

Škoda, ker tudi onboard kamere niso HD.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

njok ::

BBC-jev review lanske sezone:


Lepi spomini :)

CHAOS ::

Zanimiva analiza časov: klik.
'They have computers, and they may have other weapons of mass destruction.'

Super Sonic ::

Za začetek nekaj primerjave od lani (prvi trije na kvalifikacijah):
1 Sebastian Vettel -> 1:23.919s
2 Mark Webber -> 1:24.035s
3 Fernando Alonso -> 1:24.111s

Letos:
1 Sebastian Vettel -> 1:23.529s
2 Lewis Hamilton -> 1:24.307s
3 Mark Webber -> 1:24.395s
_______________________________
5 Fernando Alonso -> 1:24.974s

Sicer ne vem kaj je Vettel jedu pred kvalifikacijami, ampak ta čas je izjemen.

Vse bolj se zdi, da je razlika med najboljšimi ta, da RB vleče dirkalnik skoraj po tleh in s tem generira stopnjo podtlaka, ki jo ostali lahko le mokro sanjajo. Verjetno ste tudi opazili danes med kvalifikacijami nekaj velikih napak (Rubens, Sutil, Glock, Massa, ipd), ki bi se lahko končale veliko bolj spektakularno. No, jutri bo taka poteza med dirko naredila pravi kaos, krivda pa leti na gume in vse te pripomočke, da se doseže optimalen čas.

RB ima zato v planu, da dirkača sploh ne uporabljata KERSa in s tem vse svoje misli usmerita na samo vožnjo in klasične popravke, DRS bo pa tako ali tako za njih jutri skoraj neuporaben.

Ferrari je v buli, čeprav je čas Vettla skoraj neverjeten, bi bilo bolje gledati Webbra in Vettla in zapisati, da je nekje vmes ta razlika do RB. Se pravi slabo sekundo, precej več kot lani na začetku leta.

McLaren je jasno pokazal, da vedo kaj počnejo in da to, da odvoziš "miljon" km na testiranjih za samo hitrost prav nič ne pomeni, ob močni podpori "super" računalnikov in simulatorjev. Vsekakor so nekje dobre pol sekunde za RBjem.

MB je malce razočaranje, so konkretno daleč in mislim, da so tudi sami presenečeni nad blefom Red Bulla med testiranji. Tko pač je.

Izredno slab Heidfeld (neglede na KERS in ostale težave, 6 mesta danes ne bi dosegel, se pa kamot vprašamo kje bi bil Robert Kubica danes), dober štart za Pereza in DiResto (ki bi ga sicer Sutil stresel, samo se je spektakularno zavrtel na ravnini).

Slab tudi Lotus, ki napram lani ni prišel nikamor, enako velja za Virgin, HRT bi pa veljajo izključiti iz prvenstva. Katastrofa.

ps
Massi pa morajo biti šteti dnevi v Ferrariju, danes je bil zadaj 0,6s (lani 0,7s), dirkalnik pa nima nič skupnega z lanskim. Enostavno rabijo bolj močno dvojko, čeprav je to sedaj 100% moštvo Fernanda Alonsa.
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

Zgodovina sprememb…

šernk ::

Izredno slab Heidfeld (neglede na KERS in ostale težave, 6 mesta danes ne bi dosegel, se pa kamot vprašamo kje bi bil Robert Kubica danes)


isto sem se sam vprašal takoj po dosežku Petrova. Čeprav recimo Hamilton je še vedno debelo sekundo bil pred Petrovom. zgleda da bodo pri RBR, KERS uporabljali izključno na daljših ravninah, drugje pa praktično pometli s konkurenco.

kljub neznankam glede obrabe gum, mislim da je ta sekunda prednosti praktično pred vsemi prevelika in jutri na vrhu vidimo oba RB7, če ne bo kakšnih čudnih okoliščin (glede na dogajanje na kvalifikacijah pričakujem vsaj 2x varnostni avto jutri, nekateri z Masso na čelu se enostavno preveč vrtijo in vozijo izven steze)
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

Alec999 ::

HD prenos res seka. Še dobro da nisem gledal samo ponovitve, ker ni bila v HD.

BBC-jev review lanske sezone je res dobr narjen ... me je kr mal nasmeju sploh Webber vs. Vettel scena.

Kobayashi je letos z lahkoto prišel v Q3. :))

JayKay ::

sicer ne vem kakšen program ima RTV Slo letos, ampak BBCjev program celotni dirkaški vikend je wunderbar. Brundle se kr znajde v vlogi glavnega komentatorja.

connel ::

To itak, BBC je popolni razred zase, kljub temu da je prišel nazaj Ališič, raje gledam na BBC-ju.

Tilen ::

Oba Mercedesa predčasno zaključila dirko. :(
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

AvtoR ::

Petrov je lepo opral Alonsa...

ripmork ::


Nič novega.
Red bull (imo) še vedno z zvijajočim krilcem in prednostjo, Alguersuari je še vedno idiot za volanom, Ališič še vedno dela ene in iste napake, Formula ena zna še vedno bit bore-fest.

Vesel sem za Petrova, tudi Sauber se dobro drži.
Mercedes in Mclaren sta pokazala obratno formo kot na testiranjih, no, upam na boljše uspehe srebrnih na prihodnjih dirkah (kromirani ni dvoma da bodo blizu vrha letos).

Najlepše presenečenje letos je, da je bistveno manj reklam na RTV-ju kot na POP-u lani.
Ker tisto je bilo že praktično negledljivo. Jih pa še vedno takoj zamenjam za HTV2.

---
PS: Sauber diskvalificiran, ker je ob pregledu komisarjev gornji element zadnjega krilca segal čez predpisane omejitve.
link

Zgodovina sprememb…

  • zavarovalo slike: WarpedGone ()

Alec999 ::

OMG Sauber-ja diskvalificirana ... res škoda za dirkača.

jazbec ::

res škoda
petrov je odlično vozil

Icematxyz ::

Predvidevanja, da bo nova sezona zaradi številnih novosti prinesla več akcije in več prehitevanj, se v Melbournu niso uresničila. Vettel je hitro potegnil z najboljšega štartnega položaja in imel že po prvem krogu več kot dve sekundi prednosti.


Nerazburljiv uvod: Vettel prehiter, akcije malo

Alexius Heristalski ::

Super Sonic je izjavil:

Ja, Mirko jim je prodal, da ima njegov portal določene ekskluzivne pravice in če hočejo popolno pokrivanje dogodkov naj bi bilo to -> to. Je pa res tudi nekaj drugega. Toliko kolikor stane RTV prenos F1 z vsemi rečmi skupaj, imajo še vedno ugodno nizek znesek. Ališič je znan deloholik, verjetno nihče tule ne bi zmogel v korak z njim in verjetno je najmanj časa vzelo njegovi (ekstremno majhni) ekipi to, da enostavno prelinkajo stran, kot pa da dvakrat prepisujejo. Mirko svoje znesek hoče, jaz jemljem tisto tam bolj kot nekaj za kar jim je zmanjkalo časa.

Seveda so vsi ostali bolj papežki od papeža, ampak če bi bili na najegovem mestu bi vsi naredili enako.

Jaz mislim, da ste tule gor fantje, ki znate angleško in si sami pogledate druge, bolj ažurne in zanimive strani, Mirkota in RTV pa pustite pri miru.

Ja, super, če je pa vse v redu tako, naj (kot se je izrazil nek uporabnik MMC) še namesto oddelka Znanost in tehnologija embedajo slo-tech.com. Fantje si zaslužijo večji obisk, ne?
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

Super Sonic ::

"Ja, super, če je pa vse v redu tako, naj (kot se je izrazil nek uporabnik MMC) še namesto oddelka Znanost in tehnologija embedajo slo-tech.com. Fantje si zaslužijo večji obisk, ne?"

Ja ne vem v čem je problem; naj slotehovci zdilajo biznis z MMCjem in to je to. Ko je Mirko prišel eno leto nazaj na RTV ni prišel tja preko poznanstev, vez ali kakšne druge reči. Prišel je čez glavna vrata, tako kot bi tja stopila jaz in ti, ter jim predstavil svojo vizijo. Za razliko od forumskih nakladačev, mu je uspelo.

In to sedaj boli vso ostalo "konkurenco" pri nas (in par zafrustriranih ljudi, ki imajo občutek, da dražava spet troši preveč denarja), kar je nekakšno ogledalo družbe pri nas. Ampak sem že povedal -> Mirko in "tim" (kolikor ga pač je) stane toliko_ in mene ne moti če besedilo ni pretipkano na MMC, ampak je kar direkt link.
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

ttommy ::

Meni je samo važno, da je prenos v HD tehniki in nič drugega ni važno. Sicer pa Ališič tudi ni tako slab.
Pohvale pa Petrovu, da je uspel (spet) zadržati Alonsa za seboj. Tip ima sigurno nočne more o njemu...
Gamer

Super Sonic ::

Sama dirka:

Vettel v neki svoji ligi. Red Bull brez KERSa, zaostanek Webbra ni logičen, razen če mu novosti v F1 letos niso pisane na kožo? Predvsem bi rekel, da je imel ogromno težav z gumami in obrabo. Direktne primerjave letos še ni bilo in povsem možno je, da bo odpihnjen s strani Vettla. Horner je dejal, da dizajn letošnjega RB7 zahteva tudi unikaten dizajn sistema KERS, ki pa ga zaenkrat še niso uspeli pripraviti v delujoče stanje. Zanimivo, glede nato, da so prevozili več tisoč km na stezah letos.

McLaren odlično. Danes so brez težav prevozili z obema dirkalnikoma celotno dirko, kar jim letos ni uspelo na nobenih testiranjih. KERS deluje fantastično, avto je praktično brez napake, le, kot se je včeraj izrazil Hamilton, na edinem področju kjer so zadaj, to je podtlak (aerodinamika), imajo še veliko za postoriti.

Ferrari je veliko razočaranje, Alonso pa se je resnično boril. Večno srečni Massa pri štartih je danes oviral praktično vse za seboj in mislim, da s takšno predstavo nima kaj iskati v F1. Gremo že v drugo sezono, ko ni od njega NIČ in mislim, da bi se Ferrarijevi novinci lahko veliko naučili. Ampak, Massa je izredno dobro zasidran v moštvu in kdo ve koliko časa ga bo potrebno še prenašati z njegovimi patetičnimi izgovori. Po drugi strani si je Alonso moštvo povsem podredil, vse se vrti okoli njega, vendar pa izgleda, da rezultata tudi letos ne bo (sem kar malo skeptičen, da bodo ujeli RB, ker dejansko samo kopirajo stvari).

Enako bi veljajo za moštvo Mercedesa, samo s to razliko, da sta si dirkača mnogo bližje.

Ni mi še čisto dobro jasno kaj na zadnjem krilcu ni bilo ok na Sauberju, ampak imajo izjemen podmladek voznikov. Super moštvo! Čisto nasprotje HRTja.

Dvoboj Alonso - Petrov je bil danes za rumeni tisk, tega dvoboja ni bilo, saj se je videlo med dirko, da so Renaltovi inženirji izračunali do potankosti, kdaj bo zasledovalcu zmanjkalo krogov (bodisi Webbru bodisi Alonsu). Če bi dirka trajala še kakšna dva kroga potem bi lahko govorili o dvoboju, tako pa je Alonso praktično v cilj le pripeljal dirkalnik takoj za Petrovom. In to ni noben (dirkaški) dvoboj, bi se pa strinjal, da je bil Petrov celotni vikend odličen. Sezona je še dolga, občutek imam, da fant ni iz pravega testa in da tam sedi le zaradi denarja, ampak mogoče se motim.

DRS je primerno popestril dirko, saj dejansko pomaga hitrejšim. Malo me je bilo strah, da bi bil kakšen drug efekt, ampak pomaga dirkaču. Ne preveč, ampak dovolj, da se ustrezno pripravi na napad.

Še zanimivost -> najhitrejši čas dirke je bil 5s slabši od kvalifkacijskega. Poden.

________________________________________________________

To je nakako to. Prva dirka, kdo ve v kakšnem ritmu se bo nadaljevalo. RedBull je šibak na ravninah in za dve ligi premočan v ovinkih. Razlog tiči v dinamičnem podvozju, ki se jim že drugo leto premika med vožnjo. Stresne teste so poostrili, dodali v pravilnike čuda stvari -> pa nič. McLaren se zdi izredno resen kot konkurent in pa skoraj neverjetno bi bilo, da bi bila Ferrari in Mercedes tako slaba.

Veliko neznank, veliko napačnih odločitev, veliko vprašajev.
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

Zgodovina sprememb…

Blinder ::

meni je všeč ta novi dash pri onboard posnetkih :D končno se vidi digitalno prikazano hitrost.
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 1080 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

ABX ::

Webber ni nikoli blestel na tej progi in je izenačil njegov najboljši rezultat, 5 mesto.

Se bojim da je RedBull v drugi kategoriji, glede na to da ta proga je imela samo dva hitra ovinka kjer je Vettel dal 0.5 sec vsem ostalim v tem odseku ne vem kako bo na naslednji dirki.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

PrimozR ::



Joj kam je padu... In ne, ni blo postano 1.4. :>

innerspace ::

Da nebi slucajno.. :)

Donate BTC here: 35KR84u3rXN3in1kCw9YHRz4WF3r5kfFF4

ABX ::

[Redneck naglas] We're gona drive straight and turn to the left!

http://www.southparkstudios.com/full-ep...
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

innerspace ::

Hehe:)
Ampak resno offtopic vprasanje... Zakaj ravno ovinek v levo?
Safety reasons?
Ce bi(bog ne daj) Anglezi izumili ovalno dirko, bi zavijali v desno, verjetno..
Donate BTC here: 35KR84u3rXN3in1kCw9YHRz4WF3r5kfFF4

Jst ::

Zanimivost: NASCAR dirke so nastale zato, ker so doooolgo tega avte navijali, da so lahko ubezali policajem. Potem so pa prisli na idejo, da bi tekmovali med sabo, da bi videli, kdo ima boljsi avto.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

JanezekNovak ::

No Schumacher ponovno ne more priti med 10 najboljših na kvalifikacijah.

Prav zanima me, kakšen izgovor bodo danes našli....
http://www.euroairsoft.com/

Super Sonic ::

Hja, Rosberg ga je fino "spucu" v Q2 -> mislim, da je bila razlika v časih nekje 0,7s v prid Rosberga. Sicer v Q3 Rosberg ni uspel ponoviti tega časa, torej se da sklepati, da je bil v Q2 odvožen izjemen krog.

Sicer je sedaj logično zakaj so bili pri MB čez testiranja dobre volje -> primerjali so se s Ferrarijem in v tem obziru so res naredili korak naprej. Ampak kaj, ko je Ferrari naredil vmes dva koraka nazaj. Rdeča kanta ne gre nikamor, za nameček so pa včeraj na Twitterju sporočili, da imajo ogromno degradacijo gum in da pričakujejo vsaj 4 postanke v boksih. Torej, če ne bo dežja in kakšnih okvar, adijo Ferrari.

McLaren je izjemen. Sedaj lahko, po izkušnjah sodeč, nekateri tule gor spluvljate angleško motošportno elito (in se iz njih delate norca), ki so jih zmerjali in označevali za "luzerje sezone" že pred sezono. Točno se vidi, da so vedeli kaj delajo in ok, tako kot je rekel Lewis v podtlaku so res zadaj, ampak vse ostalo je pa na njihovi strani.

Vettel je odpeljal odličen krog, ravno tako Heidfeld nekako sestavil krog in Alonso ponovno okoli 0,5s pred Masso.

Jutri dobimo še zadnje odgovore v smislu obrabe gum (če bo suho) in to bo potem kar to.
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

ABX ::

Da bo RedBull spredaj sem pričakoval, ampak McLaren je tam. Vsaka jim čast.
Sicer dirka je druga zgodba, ampak za spremembo zgleda da bo zanimivo tam spredaj.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: ABX ()

Jst ::

Po današnji dirki sodeč, bo imel Hamilton še velike težave z gumami, če ne bo prilagodil svojega načina vožnje. Res ga je bilo škoda, ko je moral v bokse par krogov pred koncem. Sredi dirke se mi zdi, da je Vettlu in ekipi RB malo voda tekla v grlo, ampak so uspeli. Sploh Webber je dobro napredoval po uničenem štartu.

Škoda Petrova. (Sploh se ne morem navaditi na novo barvo dirkalnika.)

Mercedes pa samo ena žalost.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

barakus ::

Sem zamudil polovico dirke, zakaj oz. čemu je RB voda tekla v grlo?

So se pa kar rotirale pozicije danes :)

Super Sonic ::

Sredi dirke so jih "lovili", ampak vse to je bilo samo navidezno, ker je Red Bull točno vedel kaj dela (in da dirka ni dolga le 30 krogov). Taktični šamar vsem, edino Ferrari je šel v tem obziru podobno ok.

Lewisu je enostavno zmanjkalo pnevmatik, sam pravi, da je zaj... prvi postanek. In res, Andy Latham se mu je drl v čelado, da naj špara pnevmatike, on pa direkt v boks. Ne vem kaj je bila fora tistega, se mu je pa zaradi tega vse podrlo in je uničil vse skupaj.

To rotiranje je pač ta strategija dirkalnih inženirjev, ko imamo samo navidezno neko razporeditev. V bistvu je vse skupaj približano debilnemu gledalcu, ki se pusti vlečt za jajca. Če se greš manjšega stratega med dirko tudi sam, takoj vidiš kdo bo v zadnjem delu v najboljšem položaju in kam kdo cilja. Vse skupaj deluje kot nek placebo efekt, ki zadovolji množice, a v bistvu se ne zgodi nič, le slabša moštva pridejo do kamere.

Nekako bi dejal takole -> bog ne daj, da RB usposobi KERS, ker bo en tak dolgčas vse skupaj, da ne bo za gledati. Ali pa, bog ne daj, da kdo zaostane v razvoju. :S

Povzetek trenutnega stanja bi pa bil: Vettel diktira tempo, McLaren se lahko vozi za njim, Ferrari pa lahko vse skupaj spremlja z varne razdalje, vmes pa skače in šviga še Renault. Ostalih praktično ni, samo med dirko se pridejo pokazat, da so.

p.s.
Petrov je bil pa car dans. Zlomu cel volanski drog z vzmetenjem vred (oooh, you can't do that ;D). Čestitke!
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

Jst ::

Ko je Vettla Lewis lovil ter pozneje isto hitro vozil na trdih pnevmatikah (takrat so imeli probleme pri RB z KERSom), za tisti del dirke sem mislil, da jim je malo voda tekla v grlo. Čeprav je Hamiltona takrat na trdih gumah lovil Button, sem mislil, da bodo na koncu precej bolj skupaj - saj so do neke mere bili, samo Hamiltonu je pač zmanjkalo gume...
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Blinder ::

zakaj so hamiltonu 2-3 kroge pred koncem menjali gume? Ki za en postanek v boksih gre ene 25 sekund. Je mogoče imel 25+ sekund za tistim ki je bil za njim? Ali je blo nevarno da mu poči guma?

A se da kje gledat dirko z poljubno kamero? Js bi gledal celo dirko na onboard :) z obratomerom in prikazano hitrostjo.
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 1080 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

šernk ::

sam se strinjam z SS. če red bull usposobi KERS potem je sezone bolj kot ne konec za ostale, saj je RB7 spet vsaj pol sekunde spredaj skoraj na vseh dirkališčih in to bo težko kar tako nadoknadit. redbull zaradi nezanesljivosti spet daje možnost boja ostalim.

zdi pa se mi da je Vettel nadzoroval popolnoma celo dirko, ko je začel KERS uporabljati so pri mclarnu lahko kar pozabili na lov.

ferrari lahko vse skupaj opazuje od daleč, medtem ko mercedes je tam kjer je bil lani, le s to težavo, da je renault letos boljši in meša štrene ferrariju.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

Super Sonic ::

"zakaj so hamiltonu 2-3 kroge pred koncem menjali gume?"


Zato ker je tiste, s katerimi je vozil, popolnoma uničil. To pomeni nekje 5s zastanka na krog + vse tisto kar bi se dogajalo v samem zaključku dirke. To je Pirelli, to je tisto nad čemer vso vsi jamrali čez testiranja, da se bo zgodilo. Kazen za takšno napako je pa kruta, postanek tik pred koncem dirke.

Lewis, vsaj tako izgleda, bo dejansko moral odstopiti od svojega agresivnega načina vožnje oz. dirkati povsem brez napak, kajti če bo tako vroče in če bo degradacija gum na dirki takšnega reda kot je bila ta danes, nima šans. Tam kjer je Button oživel, je on "umru".

Verjetno že vsi veste, da sta dobila z Alonsom kazen pribitka 20s. Neumnost, sta bila že sama dovolj kaznovana. Se pa čuti nek poseben naboj, neko agresivnost, še vedno sta kot pes in mačka. Alonsa je enostavno presenetila počasnost Hamiltona, ki še vedno viguja po ravnini, čeprav so mu takrat na sestanku dirkačev povedali, naj tega ne počne -> zanimivo, da danes ni bilo kazni s te strani.

"če red bull usposobi KERS potem je sezone bolj kot ne konec za ostale, saj je RB7 spet vsaj pol sekunde spredaj skoraj na vseh dirkališčih"


0,5s je takrat ko govorimo o stezah reda Monza, Spa ali tole danes. Ko bodo na sporedu steze tipa Barcelona, Turčija, Madžarska, Nemčija,... ... se te razliki doda še sekunda (trenutno je pač tako). Danes je bilo lepo videno kako je Webber čez ovinke 6,7 in 8 dobesedno letel oz. se prisesal na tla. Neverjetno, hecno in iz drugega planeta.


In pa Renaultov mehanični oprijem. Neverjeten. Odličen štart in sedaj že lahko povem, da bodo glavni kandidati za zmago v Monaku. Če Petrov ne bo letel po stezi in če se Nick ne bo zgubil v prometu.

____________
W1: popravil citiranje
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

Zgodovina sprememb…

lurker ::

Verjetno že vsi veste, da sta dobila z Alonsom kazen pribitka 20s. Neumnost, sta bila že sama dovolj kaznovana. Se pa čuti nek poseben naboj, neko agresivnost, še vedno sta kot pes in mačka. Alonsa je enostavno presenetila počasnost Hamiltona, ki še vedno viguja po ravnini, čeprav so mu takrat na sestanku dirkačev povedali, naj tega ne počne -> zanimivo, da danes ni bilo kazni s te strani.
Kako ni bilo kazni s te strani? Hamilton JE dobil +20 za vijuganje.

Super Sonic ::

Ja, ja, res je. Sem danes preko Twitterja prebral drugače, ampak so tudi tam napisali, da je bila pomota.

Seveda, logično in pa zanimivo zakaj to Lewis dela. Takrat na sestanku se je branil, da s tem vijuganjem moti zračni tok za seboj, ne pa fizično ovira dirkalnika/nasprotnika za seboj.
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

WarpedGone ::

A to dvoje ni isto? :)
Zbogom in hvala za vse ribe

Super Sonic ::

Ja razumet je to tako, da on s svojo vožnjo moti zračni tok za seboj, med tem ko je prepovedano menjati dirkalno linijo (vožnja levo-desno). Hec je, ne vem -> razmišjam na glas, da si misli, da to "motenje zračnega toka" zgleda minimalno vijuganje po ravnini, v bistvu si pa vzame dobršen del ravnine in dejansko menja dirkalno linijo (se premika avto za celo širino levo in desno). Se pravi s tem motenjem linije, naj bi dirkalnik težje prišel v zaveterje in to je vse.

Težko spravit v besede njegovo razmišljanje, ampak če s tem ne misli prenehat, bo zelo hecno.
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

lurker ::

Ma problem je bil, da Alonsu očitno ni delal DRS (krilce se mu ni zravnalo, vsaj tako je bilo videt na mojem TV-ju (nimam pa HD)) in ja, Hamilton ni delal več kot pa zavijal ravno toliko, da je Alonso zgubil zavetrje. Če bi Alonsu DRS delal bi se vseeno odpeljal mimo Hamiltona, razen če bi le-ta potem naredil še kaj več kot malo cik-cak-cik-cak.

Super Sonic ::

Ja izgubil ga je že davno (Alonso - DRS), ampak ga je Stella lepo opozoril, da naj ne pretirava, ker je bil "pace" Lewisa +2s slabši in bi ga že dobil (in jasno bi ga, saj ko so letošnje gume enkrat izgubljene, se ne vrnejo več nazaj). To je tista sovražnost, ko pamet odpove, pa naj se pišejo knjige gor al' dol.

Ta cik-cak je pa od lanske ekskurzije Lewisa deklariran pod oznako "nevarna vožnja" ali pa pod rubriko "nepravilno branjenje mesta" in to na pobudo dirkačev samih. Pa tudi glede na to, da komisarji skačejo že ob vsakem manjšem trku ali incidentu, je nerealno pričakovat, da bodo pustil dirkača "trzat" pri +300 km/h. Pa čisto tako -> tisto kar je dans počel na ravnini je bila čista menjava položaja; gledano z mojega stališča.
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

Dr_M ::

Lahko za naslednjo sezono pricakujemo, da bo hotel Mercedes Vettla v svoji ekipi namesto Rosberga?
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Super Sonic ::

Odlična primerjava vožnje obeh McLarnov, ni kaj za dodat:


"Lahko za naslednjo sezono pricakujemo, da bo hotel Mercedes Vettla v svoji ekipi namesto Rosberga?"

Mislim, da se bo Vettel držal Neweya kot klopa. Je pa res, da se 2013 F1 spet drastično spremeni. :)
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

Dr_M ::

Mislim, da se bo Vettel držal Neweya kot klopa.


Zakaj? (sprasujem zato, ker formule ze ene 4 leta ne spremljam tako podrobno, ampak bom pocasi zacel :))
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Super Sonic ::

Recimo, da bi bil pod točko A odgovor tak, da MB ni sposoben izdelati hitrejšega dirkalnika. Ross Brawnova razvojna ekipa je svetlobna leta za Newejevo in mislim, da bi težko bil denar tisti, ki bi Vettla poslal v slabši dirkalnik.

Pod B bi pa rekel, da ima Vettel rdeče sanje, ne srebnih. Nikoli pa ne veš -> F1 je tak šport, da se jutri vse obrne. Sploh 2013, ko pridejo štiri valjni, 1,6 turbo motorji, namen jim imajo pa še konkretno porezati dno, ipd.
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

Dr_M ::

Kako pa je potem 2009 uspelo Jensonu postat prvak z Brawnom?
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Super Sonic ::

Takrat je Brawn tehnično izigral pravilnik in ustvaril dvojni difuzor, ki ga ostali pač niso (razen Toyote). Ta ekipa je bila med letom ujeta in proti koncu tudi prehitena. Ok, tista ekipa ni imela veliko denarja na razpolago, tako, da je bil zaostanek čez leto pričakovan.

Čar Neweja je pa v tem, da ne izigrava pravilnika, njegova ekipa pač naredi več in bolje. Ok, trenutno imamo sporno situacijo z upogibanjem krilca, ampak njegov dirkalnik prestane vse teste. Tudi lani jih je in tudi letos jih, kar je edino kar šteje. In spet se ponavlja lanska zgodba, ko je konkurenca kopirala Red Bull. Tudi letos ga bo, v bistvu že vsi delajo na tem.

Zanimiv je bil stavek Rossa Brawna, ko so ga vprašali med sezonskimi testiranji, kaj si misli o Renaultovem izpuhu: "Naši simulatorji so pokazali, da je najbolj učinkovit izpuh na Red Bullu". In med tem ko so pri Ferrariju, Mercedsu in McLarnu to šele spoznavali, je Newejeva ekipa že veselo nadgrajevala ta difuzor. Skratka, ve se, kje je razvoj v F1 in to nikakor ni pri Mercedesu.

Poleg tega ima ekipa Ross Brawna letos dovolj dober proračun, imajo dva solidna dirkača (Rosberga je sicer težko oceniti, ampak redno prehiteva Šumija) in lanska sezona je bila za njih bedna, zato so imeli dovolj časa, da so pred ostalimi vrgli na "ponk" novo šasijo in začeli. Naredili niso pa nič, imajo nekaj slabo skopiranih delov iz Red Bulla in neke svoje predstave kako naj bi iskali podtlak. Manjka se samo še fiasko iz lanske sezone, ko so v Katalonijo pripeljali krajšo šasijo in s tem pokazali, da so izgubljeni v vesolju.

Skratka, ta ekipa bi že morala kazati neke rezultate, šla je pa nazaj, nekje 2s na krog so zadaj.
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

Super Sonic ::

Kako se trenutno izvaja test prednjega krila:


Pirellijeve gume po dirki ;):


Nepreviden Williams pri sestavi dirkalnika:


Tudi sicer Williams eno največjih razočaranj v začetku sezone. Sodeč po branem, bo dirka na Kitajskem sprehod Red Bulla. Ima pa Webber strašanske težave z gumami in jih izredno težko spravlja na temperaturo. Sicer sta si pa stezi Kuala Lumpur in Shanghai sramotno podobni.
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

Zgodovina sprememb…

  • zavarovalo slike: WarpedGone ()
««
6 / 23
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Formula 1 2013 (strani: 1 2 3 435 36 37 38 )

Oddelek: Na cesti
1899232303 (138129) Alexius Heristalski
»

Formula 1 2012 (strani: 1 2 3 471 72 73 74 )

Oddelek: Na cesti
3664270933 (166401) ABX

Formula 1 2010 (strani: 1 2 3 421 22 23 24 )

Oddelek: Na cesti
1189176328 (139573) WarpedGone
»

Formula 1 2009 (strani: 1 2 3 423 24 25 26 )

Oddelek: Na cesti
127288049 (50428) ABX
»

F1 2007 (strani: 1 2 3 421 22 23 24 )

Oddelek: Loža
116778472 (50792) 'FireSTORM'

Več podobnih tem