» »

Odnosi do Krščanstva v Sloveniji

Odnosi do Krščanstva v Sloveniji

««
7 / 12
»»

nurmaln ::

klik za boljši spomin
...Druga stvar so pa t.i. čudeži, oziroma manifestacije njegove volje v našem, fizičnem svetu. Te pa se lahko sesuje in najbrž se jih če je treba.
"I will be quoted in someone's signature,
even if I have to do it myself!" - nurmaln

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: nurmaln ()

Okapi ::

Zato te sprašujemo, kaj ta tvoj bog sploh počne, da bomo vedeli, katerega imaš v mislih in kaj je treba dokazati. Dokler ne boš opisal svojega boga (kar pač o njem veš - kje je, kakšen je videti, kaj počne ...), se ne moremo pogovarjati.

O.

Thomas ::

A muslimane pa je treba na veliko zmerjat, kot si to počel v eni nedavno zaklenjeni temi.

Did I? Really?

Menim da to ni res. Menim da je to podobno, kot mi eni obešajo fašizem. Napaka.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

btree ::

Eni delajo vojne v imenu vere, drugi v imenu nacionalnosti, se pravi še ena vera.

Ne glede na to, koliko probaš zadevo zdaj obrnit, boga večina vernikov definira kot bitje, ki je izven okvirov fizike. Če je nekaj definirano kot izven okvirov fizike, potem s fiziko ne moreš dokazovati njegovega obstoja ali neobstoja.
Ravno tako kot če predpostavimo da so trenutni_fizikalni_zakoni nastali z bigbangom, potem ne moreš z uporabo teh istih zakonov dokazovati kaj je "izven" tega vesolja. Res ne vem zakaj ti to dela take probleme.

Pyr0Beast ::

Če je nekaj izven okvirov našega sveta potem ne obstaja v našem svetu, ergo tistega ni. Čisto preprosto.

Će pa enkrat je pa drugič ni je pa to larifari.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

mogoče pa imamo premalo razvito inteligenco, bolha ne more razumeti, kaj je planet, naša inteligenca in meritve pa obsegajo naš svet, vesolje pa je neskončno.

.:joco:. ::

Tolk razvito inteligenco, da vemo, da so svete knjige napisali navadni smrtniki, ki so si malo izmišljevali zgodbice, pa že premoremo.
"Is science true?"
You don't get it.
Science is the process of trying to find out what's true.

Naše meritve so mnogo bolj zanesljive od kateregakoli bluzenja, da nekaj pa sem 'videl'.

Če z inštrumenti nečesa ne zaznaš ga boš pa s 'psiho' in doumljivim mišljenjem ter bolno avtosugestijo ?, daj ne se smešit.

Zgodovina sprememb…

ne govorim o razumevanju drugih, temveč o našem razumevanju vesolja na splošno, smo precej majhni in omejeni.

DeusVult ::

Pyr0Beast je izjavil:

Če je nekaj izven okvirov našega sveta potem ne obstaja v našem svetu, ergo tistega ni. Čisto preprosto.

Će pa enkrat je pa drugič ni je pa to larifari.

Ravno to je večni problem znanstvene metode - da skuša v okviru že poznanih in razloženih pojavov opisati neznane in nadnaravne, pa če prav ne spadajo v ta okvir. Vsiljujejo združitev teorij, ki so temeljno nezdružljive. Namesto kot smisel celotnega stvarstva bi Boga definirali kot najmanjši podatomski delec. Namesto, da bi spoštovali Božjo resnico, jo ponižujejo s teorijo o evoluciji. Dokler znanost ne spoštuje Krščanstva, tudi normalni ljudje ne morejo spoštovati znanosti.
http://www.rtvslo.si/blog/deusvult
Iz 26:2 "Naj vstopi zaslužen Narod, Narod, ki varuje Vero."

.:joco:. je izjavil:

Tolk razvito inteligenco, da vemo, da so svete knjige napisali navadni smrtniki, ki so si malo izmišljevali zgodbice, pa že premoremo.

nedvomno.

Ne glede na to, koliko probaš zadevo zdaj obrnit, boga večina vernikov definira kot bitje, ki je izven okvirov fizike.
Tri možnosti obstajajo:
1) Lažeš sam sebi.
2) Pojma nimaš, kako si večina vernikov predstavlja boga.
3) Trollaš.

Večina vernikov si boga predstavlja kot nekoga, ki opazuje njihova dejanja in na osnovi njih presoja, kako dober je posamezen človek (gre v nebesa ali ne), kot nekoga, ki ti pomaga, če si dovolj priden in ga dovolj lepo prosiš, ki te varuje pred nevarnostmi, zlom, kot nekoga, ki dobro vidi, da si prižgal svečo v cerkvi ali krstil otroka ali nesel blagoslovit potico, ... Skratka, kot nekaj, kar še kako deluje v okviru našega sveta in ki tako ali drugače vpliva na njihova življenja.

Bog, ki se drži sam zase nekje izven našega vesolja in ne vidi, kaj se dogaja v našem svetu in vsaj od časa do časa ne posreduje, nikogar ne zanima, ne vernikov, ne znanstvenikov.

O.

Ravno to je večni problem znanstvene metode - da skuša v okviru že poznanih in razloženih pojavov opisati neznane in nadnaravne, pa če prav ne spadajo v ta okvir. Vsiljujejo združitev teorij, ki so temeljno nezdružljive. Namesto kot smisel celotnega stvarstva bi Boga definirali kot najmanjši podatomski delec. Namesto, da bi spoštovali Božjo resnico, jo ponižujejo s teorijo o evoluciji. Dokler znanost ne spoštuje Krščanstva, tudi normalni ljudje ne morejo spoštovati znanosti.

Božja resnica je ta da bi bog rad imel neumne ljudi - jih bo odrešenik opral greha samozavedanja. Očitno mu uspeva.

To kako neumna vera v resnici je dobro pričajo epileptični napadi ki so jih včasih pripisovali 'dotiku boga'.

Še to;
Iz 26:2 "Naj vstopi zaslužen Narod, Narod, ki varuje Vero."

Vera bi morala varovati narod, ne obratno.

Zgodovina sprememb…

bluefish ::

Dokler znanost ne spoštuje Krščanstva, tudi normalni ljudje ne morejo spoštovati znanosti.
Zanimivo, da jo spoštujejo, ko zaradi take ali drugačne poškodbe oz. bolezni obiščejo zdravnika in ne bližnje cerkve.

Pyr0Beast je izjavil:

To kako neumna vera v resnici je dobro pričajo epileptični napadi ki so jih včasih pripisovali 'dotiku boga'.

a ne hudiča :)

Okapi je izjavil:

Ne glede na to, koliko probaš zadevo zdaj obrnit, boga večina vernikov definira kot bitje, ki je izven okvirov fizike.
Tri možnosti obstajajo:
1) Lažeš sam sebi.
2) Pojma nimaš, kako si večina vernikov predstavlja boga.
3) Trollaš.

Večina vernikov si boga predstavlja kot nekoga, ki opazuje njihova dejanja in na osnovi njih presoja, kako dober je posamezen človek (gre v nebesa ali ne), kot nekoga, ki ti pomaga, če si dovolj priden in ga dovolj lepo prosiš, ki te varuje pred nevarnostmi, zlom, kot nekoga, ki dobro vidi, da si prižgal svečo v cerkvi ali krstil otroka ali nesel blagoslovit potico, ... Skratka, kot nekaj, kar še kako deluje v okviru našega sveta in ki tako ali drugače vpliva na njihova življenja.

Bog, ki se drži sam zase nekje izven našega vesolja in ne vidi, kaj se dogaja v našem svetu in vsaj od časa do časa ne posreduje, nikogar ne zanima, ne vernikov, ne znanstvenikov.

O.

No pa si le uspel povedat o kakšnem bogu govoriš. Na pol poti si že, zdej pa samo še dokaži da bog kakršnega si tukaj opisal, ne obstaja.

innerspace ::

Nurmaln, ti mislis resno? Posredno je dokaz za neobstoj, neobstoj dokaza za obstoj:)
Najprej dokazi da obstaja, ker cene je le misel, ideja ali kak drugacen interni manifest, projiciran na fizikalni svet. No shit
Donate BTC here: 35KR84u3rXN3in1kCw9YHRz4WF3r5kfFF4

Ravno to je večni problem znanstvene metode - da skuša v okviru že poznanih in razloženih pojavov opisati neznane in nadnaravne, pa če prav ne spadajo v ta okvir.

Ravno v tem je prednost znanstvene metode, ker je v teh okvirih uspela pojasniti skoraj vse pojave, ki se jim je prej pripisovalo nadnaravnost. In niti malo ne kaže da v prihodnosti kakšnega pojava ne bi mogla pojasnit.

vse bo pojasnila, samo v okvirjih.

Na pol poti si že, zdej pa samo še dokaži da bog kakršnega si tukaj opisal, ne obstaja.
Saj sem ti ravnokar. Fizikalno nemogoče je, da bi lahko bog to počel, ker takšne njegove zmožnosti kršijo osnovne fizikalne zakone.

O.

innerspace je izjavil:

Nurmaln, ti mislis resno? Posredno je dokaz za neobstoj, neobstoj dokaza za obstoj:)
Najprej dokazi da obstaja, ker cene je le misel, ideja ali kak drugacen interni manifest, projiciran na fizikalni svet. No shit

A sem jaz kdaj trdil da bog obstaja, da bi moral to dokazovat?? Jaz sem kar precej prepričan da ne obstaja. Tako kot sem kar precej prepričan da ne obstajajo jeti, bigfoot, loch ness monster, palčki in dobre vile. Za tako prepričanje ne potrebujem 100% dokazov o neobstoju teh stvari, menim da takih dokazov tudi ni. Seveda lahko vsako od zgodbic posebej demantiraš in izpodbiješ vsak "dokaz" za obstoj, ampak kot ti je jasno - neobstoj dokaza ni dokaz neobstoja. Če nekdo pravi da lahko dokaže da bigfoot ne obstaja me zanima kako se bo lotil dokazovanja. Enako za boga.

če je vsemogočen potem obstaja in ne obstaja. Za nekatere obstaja, za druge ne

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: btree ()

Fizikalno nemogoče je, da bi lahko bog to počel, ker takšne njegove zmožnosti kršijo osnovne fizikalne zakone.

Krasno, bom zdajle poklical svoja starša in jima povedal da njune zmožnosti kršijo osnovne fizikalne zakone. :)
Samo toliko da ju ne bom zavajal, kateri zakon točno pa?

Zgodovina sprememb…

imagodei ::

A hodita po vodi?

Ja, by all means - povej jima, preden se utopita!
- Hoc est qui sumus -

Ne ne hodita po vodi, tega ni v definiciji katero je podal Okapi.
Sta pa v mojih otroških letih opazovala moja dejanja, mi pomagala, varovala pred nevarnostmi, sta videla če sem šel v cerkev...
No ja res me nista poslal v nebesa... a lunapark šteje?

Zgodovina sprememb…

rokp ::

nurmaln je izjavil:

kot nekoga, ki dobro vidi, da si prižgal svečo v cerkvi

Krasno, bom zdajle poklical svoja starša in jima povedal da njune zmožnosti kršijo osnovne fizikalne zakone.

Spotoma ju še vprašaj, če sem včeraj prižgal kakšno svečo v cerkvi ali ne... ;) (Če ne vesta, pa očitno nimata teh zmožnosti. QED)

Krasno, bom zdajle poklical svoja starša in jima povedal da njune zmožnosti kršijo osnovne fizikalne zakone
Tvoja starša imata video nadzor nad vsemi cerkvami tega sveta (da vidita, kdo vse ta trenutek prižiga v njih sveče), in znata prisluškovati mislim vseh vernikov (da vesta, kdo vse ju ta hip prosi za pomoč)? Svaka čast.

O.

Kako za vraga ne? Citiram Okapija (poudarek je pa moj):
Nurmaln, kaj tebi ni jasno? Kemični dokaz je, da ne moreš H2O spremeniti v vino (ali vino v kri). Biološki dokaz je, da bog človeka ni ustvaril po svoji podobi, ker se je človekova podoba evolucijsko razvila iz opičje (in vseh prejšnjih). Geološki dokaz je, da ni bilo svetovnega potopa. Zgodovinskih dokazov je v Bibliji kolikor hočeš. Fizikalni dokaz je, da Jezus ni mogel hoditi po vodi. In tako dalje bi lahko našteval stvari, ki naj bi jih počel krščanski bog, pa kršijo zanesljivo dokazane fizikalne, kemijske, biološko ... zakone in preverljiva zgodovinska dejstva. In prav enako velja za judovskega boga, Alaha, Manituja, Krišno, Ba'ala, Peruna, Thora, Zevsa, Jupitra ...
- Hoc est qui sumus -

evo, ni bog, je pa faca:

@imagodei
repeat:
Seveda lahko vsako od zgodbic posebej demantiraš in izpodbiješ vsak "dokaz" za obstoj, ampak kot ti je jasno - neobstoj dokaza ni dokaz neobstoja.

btree je izjavil:

evo, ni bog, je pa faca:

pravi da ni jedel 70 let, so ga zaprli in testirali 14 dni in ni nič pojedel niti popil :D

Ja edin mal se je skrival pred kamerami ko je sprejemal "vernike" in ko je se je nastavljal soncu. Aja pa mal ni blo nobene prave kontrole ko je "grgral" vodo in se umival z vodo (verjetno pitno).
Aja pa test se je zaključu preden bi normalna oseba umrla brez vode.

Ampak drgač pa ja. Zelo verjetna zgodbica.:D

Nurmaln, meni recimo je jasno, da ni potrebe po dokazovanju neobstoja, ce ni dokaza o obstoju. Pojem boga ne izhaja iz naravoslovja in zato ni smiselno znanstveno dokazovanje. Kvecjemu bi se lahko zgodilo, da se v 'big picture' pojavi potreba po kreatorju, a kot zastopim, vsa dognanja vodijo proc od te moznosti.
Drugace pa je 'baje' tema namenjena odnosom do kristjanov...

nurmaln> "Seveda lahko vsako od zgodbic posebej demantiraš in izpodbiješ vsak "dokaz" za obstoj, ampak kot ti je jasno - neobstoj dokaza ni dokaz neobstoja. "

Kaj se zdaj izvijaš? A tvoja starša hodita po vodi ali ne?

Dokler pa ne zbereš poguma, da odgovoriš na to vprašanje pa tole: je bil že objavljen link: Russell%27s teapot @ Wikipedia :
If I were to suggest that between the Earth and Mars there is a china teapot revolving about the sun in an elliptical orbit, nobody would be able to disprove my assertion provided I were careful to add that the teapot is too small to be revealed even by our most powerful telescopes. But if I were to go on to say that, since my assertion cannot be disproved, it is an intolerable presumption on the part of human reason to doubt it, I should rightly be thought to be talking nonsense. If, however, the existence of such a teapot were affirmed in ancient books, taught as the sacred truth every Sunday, and instilled into the minds of children at school, hesitation to believe in its existence would become a mark of eccentricity and entitle the doubter to the attentions of the psychiatrist in an enlightened age or of the Inquisitor in an earlier time.[1]
- Hoc est qui sumus -

innerspace je izjavil:

Nurmaln, meni recimo je jasno, da ni potrebe po dokazovanju neobstoja, ce ni dokaza o obstoju. Pojem boga ne izhaja iz naravoslovja in zato ni smiselno znanstveno dokazovanje.

Exactly!

gruntfürmich ::

nurmaln je izjavil:

Ne glede na to, koliko probaš zadevo zdaj obrnit, boga večina vernikov definira kot bitje, ki je izven okvirov fizike. Če je nekaj definirano kot izven okvirov fizike, potem s fiziko ne moreš dokazovati njegovega obstoja ali neobstoja.

ravno v tem je keč. bolj kot zadevo priganjaš na mejo nemogočega, bolj kot sprejeti zakoni rušijo obstoj boga, bolj se verniki zatekate k 'nemogočemu' tolmačenju boga, da bi le nekako v svoji glavi 'razumeli', da v nekaj pa le verujete, da je to 'možno'. čeprav v nekem drugem vesolju... LOOOL:))

tudi zato znanosti in zdravi pameti NI potrebno dokazovati teh pravljic, tega izmikajočega se bita, ki se VEDNO prestavi čez meje znanega. enostavno je na verujočih, da dokažejo, da naš posmeh ni zaman. in ne obratno.

nurmaln je izjavil:

innerspace je izjavil:

Nurmaln, meni recimo je jasno, da ni potrebe po dokazovanju neobstoja, ce ni dokaza o obstoju. Pojem boga ne izhaja iz naravoslovja in zato ni smiselno znanstveno dokazovanje.

Exactly!

potem zelo očitno tudi bog nima 'vstopa' oz. zmožnost delovanja v naravoslovju. torej je edina možnost, po tvoje, da je to iluzija v vaših glavah.

evo, pa smo prišli do dna!:D

Exactly!
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Zgodovina sprememb…

@grunt
Če bi znal brati bi že davno dojel da sem strogi ateist(in v skladu z Hitchensovo definicijo tudi antiteist).
In da boš dojel - strinjam se da je celotno dokazno breme na vernikih, znanosti tudi slučajni ni potrebno dokazovati neobstoja boga.
AMPAK če pa trdiš da lahko 100% dokažeš neobstoj boga, pa izvoli.

Do sedaj so bili vsi poizskusi usmerjeni v dokazovanje, da določena zgodba ali določena lastnost ni mogoča.
A če nekdo lahko dokaže da meni v resnici ni ime nurmaln, so dokazali da ne obstajam? Boga se da opisat na neskončno načinov in ne moreš za vse iskat dokazov, da so zgrešeni. Niti ni potrebe.

nurmaln je izjavil:

Če bi znal brati bi že davno dojel da sem strogi ateist(in v skladu z Hitchensovo definicijo tudi antiteist).

čudna stališča zavzemaš, in zelo izgubljaš rdečo nit da bi lahko to dojel...

Seveda lahko vsako od zgodbic posebej demantiraš in izpodbiješ vsak "dokaz" za obstoj, ampak kot ti je jasno - neobstoj dokaza ni dokaz neobstoja.

Če izbijaš dokaze za obstoj zgodbic si izpodbil teorijo čudeža ki je jedro zgodbe.
Nekaj povsem drugega pa je če dokazov za neobstoj sploh ne iščeš in se slepiš z 'dokazi' za obstoj.

pravi da ni jedel 70 let, so ga zaprli in testirali 14 dni in ni nič pojedel niti popil :D

No, jaz nisem jedel že 200 let.

AMPAK če pa trdiš da lahko 100% dokažeš neobstoj boga, pa izvoli.

Dokaži mi da NISI pojedel frnikule ob kosilu danes ? A to sploh lahko ? Kaj pa če je čisto čisto mala ?

Prvo je treba zadeve dokazati preden se lahko ovržejo. Obratno pač ne gre.

Do sedaj so bili vsi poizskusi usmerjeni v dokazovanje, da določena zgodba ali določena lastnost ni mogoča.

Ker to je edini način ki so ga verniki pripravljeni požreti. Ker sami dokazov razen tiste slikanice nimajo.

In kaj je narobe s tem? Saj v resnici vse zanima samo to, kaj bog lahko počne.

Če nekdo trdi, da lahko bog hodi po vodi, dokažeš, da ne more in s tem dokažeš, da tak bog ne obstaja. Če vernik trdi, da bog vsakokrat hostijo spremeni v meso, dokažeš, da to kemično ni mogoče in s tem dokažeš, da tak bog ne obstaja.

Kot rečeno, bog, ki ne počne nič takega, kar bi ne bilo fizikalno nemogoče, pa nikogar ne zanima, niti vernikov. Zanimiv je samo bog, ki lahko krši fizikalne zakone, takšen pa dokazano ne more obstajati.

Skratka, bog, kot bi ga radi imeli verniki (oziroma kakršen mislijo, da obstaja) dokazano ne more obstajati, drugi bogovi nas pa ne zanimajo.

Lahko pa seveda vedno rečeš, da je kamen, ki si pobral ob reki, bog. Sicer nič ne počne, ampak je pa bog, vsak dan mu prižigaš kadilo in se mu klanjaš. Dokazati, da je bog, ni mogoče, dokler nam ne poveš, kaj ta bog počne oziroma zmore, razen tistega, kar zmore vsak drug kamen.

O.

gruntfürmich je izjavil:

nurmaln je izjavil:

čudna stališča zavzemaš, in zelo izgubljaš rdečo nit da bi lahko to dojel...

Nič nenavadnega ni da se človek z določeno trditvijo strinja, ne strinja pa se z vsemi argumenti zanjo.
Če rečeš, da dokazno breme ni na strani ateizma in pokažeš zakaj, je to dober argument.
Če rečeš, da imaš dokaz o neobstoju boga (ki je zelo izmuzljiv koncept in se lahko izmika v nedogled), je to pomoje slab argument.
To je ta rdeča nit, če slučajno ni bila jasna.

Dokaži mi da NISI pojedel frnikule ob kosilu danes ? A to sploh lahko ? Kaj pa če je čisto čisto mala ?

Ne. Ne moreš. My point exactly.

Zgodovina sprememb…

Saladin ::

Ne razumem ateistov, ki se zmrdujejo nad možnostjo, da se nahajamo v neki vrsti simulacije.
In ne razumem vernikov, ki ne vidijo analogije Boga v programerju/upravljalcu take simulacije.

Kajti prav to je najenostavnejša možna analogija, razumljiva obem stranem.
Dobro je kar nosi največ svobodne koristi/najmanj bolečine čim več sentientom
na najhitrejši, najvarnejši in najbolj moralen način za najdaljše obdobje.
"Utilitarianizem po Saladinovo"

Lahko pa ti dokažem, da nisi pojedel krogle za bowling.

O.

Okapi je izjavil:

Lahko pa ti dokažem, da nisi pojedel krogle za bowling.

O.

:)

In v tem je v resnici bistvo vsega. Ker bog (ali človek), ki lahko poje frnikulo, nikogar ne zanima. To lahko naredi vsak, pa tudi če ne more, to še vedno nikogar ne zanima. Zanima nas bog (ali človek), ki lahko poje kroglo za bowling. To pa je mogoče dokazati, da ni mogoče.

O.

Saladin je izjavil:

Ne razumem ateistov, ki se zmrdujejo nad možnostjo, da se nahajamo v neki vrsti simulacije.
In ne razumem vernikov, ki ne vidijo analogije Boga v programerju/upravljalcu take simulacije.

Ateisti, ki se nad tako opcijo zmrdujejo, imajo vso pravico to poceti, ker ce je simulacija dobro narejena, ni moznosti dokazati da se nahajamo v njej.
Ce ni dobro narejena, pa jo eventuelno izboljsamo:)
Verniki, ki ne vidijo te moznosti pa so premalo drzni v svojem misljenju, zelo verjetno so prav zaradi pomanjkanja drznosti ohranili obliko verovanja, ki ne vkljucuje moznosti raziskovanja bozje podobe in moci.
Ce si(ali ti) zreduciras(-jo) kriticno misljenje, je opcija simulacije zelo dalec od zmoznosti dojemanja.

Moznost nahajanja v simulaciji je tako dopuscena drznim umom in v bistvu nima kaj dosti skupnega z vero. Vsekakor me pa zanima kaksna bi bila 'prakticna vrednost' take ugotovitve ali ideje.
Switch off samsara? :)

Saladin ::

Simulacijo bi se dalo dokazat (problem rezolucije - detajlov).
Hell, celo escape bi bil morda možen (prehod na drug substrat).

Omenjam pa to zato, ker je to tak en banalno enostaven primer, kako lahko z pojmom "Bog" opišeš vse relevantno za vernike in obenem odpraviš z vsem "paranormalnim".

Pojem "Bog" ni "obsolete" - primerna definicija bi lahko ustrezala tako ateistom kot vernikom.

Vprašanje je le - kateri ateist bi želel ustreči verniku in vice versa?
Dobro je kar nosi največ svobodne koristi/najmanj bolečine čim več sentientom
na najhitrejši, najvarnejši in najbolj moralen način za najdaljše obdobje.
"Utilitarianizem po Saladinovo"

primerna definicija bi lahko ustrezala tako ateistom kot vernikom.
Verniki se sigurno ne bi mogli zediniti za skupno definicijo boga, ker so bogovi različnih verovanj med seboj nezdružljivi. Kar je za enega bog, je za drugega praznoverje. Ker nobena vera ne more dokazati, da je njihov bog pravi, je edini logični sklep, da so vsi praznoverje.

O.

Saladin je izjavil:

Ne razumem ateistov, ki se zmrdujejo nad možnostjo, da se nahajamo v neki vrsti simulacije.In ne razumem vernikov, ki ne vidijo analogije Boga v programerju/upravljalcu take simulacije.

ni problema. samo naj to dokažejo verniki, ne pa si samo izmišljevati teoretičnih možnosti, da je takšna 'pravljica' lahko možna in polagat dokaze zavrnitve na pleča ateistov...

Zgodovina sprememb…

««
7 / 12
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako se pogovarjati z vernikom? (strani: 1 2 3 419 20 21 22 )

Oddelek: Loža
1084149997 (133113) Mrakw
»

Verjamete v boga? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

42371164 (65245) Marilyn
»

[fork] Krščanstvo je v bistvu poganska vera (strani: 1 2 3 417 18 19 20 )

Oddelek: Problemi človeštva
992125155 (109765) PacificBlue
»

Ali koran res poziva k terorizmu/nasilju do nevernikov? (strani: 1 2 3 )

14931844 (29175) JanK

Več podobnih tem