» »

Tycoon.si

Tycoon.si

«
1
2

drejc ::


Policija je danes več odgovornim osebam gospodarskih družb začasno odvzela prostost. Kot smo izvedeli, so to Hilda Tovšak, prva dama Vegrada, Ivan Zidar, prvi mož družbe SCT, in Dušan Črnigoj, predsednik uprave Primorja. Skupaj je sicer pridržanih 12 oseb - gre še za njihove namestnike ali pomočnike. Sumili naj bi jih utaje davkov, kartelnega dogovarjanja, pranja denarja ter skupnih nastopov na trgu.



Ker nam na policiji niso želeli izdati, katere družbe so (poleg treh gradbenih) še obiskali, smo sami poklicali v večje slovenske družbe. Kot so nam v njih dejali, policija ni obiskala: Pivovarne Laško, Mercatorju, Zavarovalnice Triglav, Preventa, Petrola, Istrabenza, Gorenja, Save, Merkurja, Lafarge cement Trbovlje, Salonit Anhovo, Hidrotehnike Ljubljana, Gradisa IPGI, CGP Novo mesto, Cestnem podjetju Maribor, Darsu, Slovenskih železnic, Podjetja za urejanje hudournikovin bank. Policija pa danes ni obiskala tudi Andrijane Starina Kosem, prve nadzornice Dela in nekdanje sekretarke na gospodarskem ministrstvu.


Vir: Finance
"Rise above oneself and grasp the world"
- Archimedes of Syracuse

Zeberdee ::

Lov na čarovnice. Gantar je lepo rekel zadnjič - če hočemo, da ostanejo podjetja slovenska, jih lahko kupijo le tisti, ki imajo denar ali toliko znanja, da zanj dobijo garant.

Pa mogoče nesramno, kljub temu, da se v "gradbenem" lobiju res posli "čudno" talajo.

Calligulla ::

Prav je, da se malo aktivnosti pokaze ampak bolje za izvajalce, da so zadeve utemeljene.

Prav bi bilo tudi, da se poslje malo kontrole se kakim bratom od Janeza Janse ipd.. ker se je bojda precej sredstev njemu nabralo v zadnjem casu...

Zeberdee ::

Hehehe, Ponedeljek ventilator (600x povečani prihodki)

Karaya 52 ::

Calligulla> Prav bi bilo tudi, da se poslje malo kontrole se kakim bratom od Janeza Janse ipd.. ker se je bojda precej sredstev njemu nabralo v zadnjem casu...

Prav bi bilo tudi, če bi te izjave kakorkoli utemeljili. Tudi jaz bi lahko marsikaj povedal o Hildi Tovšak, še iz časov ko ni bila direktorica Vegrada, pa nočem ker ne morem zagotovit 100% točnih podatkov.

UNIVERZUM ::

Ja zgleda da je štab Janše, nabiral za volilno kampanjo, pa niso hoteli dat. Zdej so pa šli preverjat če res nimajo :P
Asrock Z77 pro4-m,i5 3570, corsair 8gb, sapphire 4870,CC500R
Odrasli so samo otroci, ki jih nihče ne potegne za ušesa,
ko naredijo veliko neumnost/by yjpe

luli ::

Zakaj ravno zdaj je vprašanje, ki ga postavljajo tisti, ki jim trenutna situacija pač paše. Enkrat je pač trea začeti. Dovolj imam poslušanja, da so zadeve pač posledica tranzicije in da jih je kot take pač tako treba videti.

V kolikor bo zadeva izpeljana do konca bom pač znova razmislil o svojem glasu na volitvah.

WarpedGone ::

>> če hočemo, da ostanejo podjetja slovenska

Zakaj bi pa to hotel? Si nacionalist?

Jaz hočem le učinkovita in sposobna podjetja, pri tem pa me B*L* K*R*C kakšne barve je lastnik. Me čisto nič ne moti če je bosanc ali črnec. Me pa moti če je naprimer že eno leto po izgradnji tunela, cestišče ob najmanjši plohi praktično smrtno nevarno.

Toliko o *slovenskih* podjetjih.
Zbogom in hvala za vse ribe

Thomas ::

Če bi bil jaz Janša ... bi pred kakšnim letom (najkasneje) začel razmišljati takole:

Tožilstvo je sicer neodvisno. A vseeno ga lahko nekoliko spodbodemo, da začne brskat po tranzicijskih zadevah. Takih, tanajbolj sočnih.

Sicer tega ne bomo mogli nadzorovati, niti nočemo nadzorovati ... tako da žrtve utegnejo biti tudi med našimi. Pa kaj potem? Nej jih hudič vzame!

Kogar bodo zaprli, ga bodo pač zaprli, pa če Marijo na Brezjah, pa Marijo na Brezjah. Masti in masla je na glavah dovolj, da jagri praznih rok ne bodo ostali.

Ja, če na tožilstvu in policiji mislijo zadevo sabotirat, kadrovski cunami jim komot še voščimo. To jim bom kar jutri zjutraj povedal!



Janša ni dost bolj neumen kot moja malenkost. V politiki pa sploh ne, jasno.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Zeberdee ::

Zakaj bi pa to hotel? Si nacionalist?

Jaz hočem le učinkovita in sposobna podjetja, pri tem pa me B*L* K*R*C kakšne barve je lastnik. Me čisto nič ne moti če je bosanc ali črnec. Me pa moti če je naprimer že eno leto po izgradnji tunela, cestišče ob najmanjši plohi praktično smrtno nevarno.

Toliko o *slovenskih* podjetjih.


- Čisto tako, hipotetično - kdo pa si, da hočeš učinkovita in sposobna podjetja - lahko si le lastnik kapitala.
Baje pa je cilj privatizacije predvsem umik države iz gospodarstva (svoje svojim). Who the fuck pa si iz tujine upa kupit merkur, savo, pl?

Glede tunelov: Naročnik projekta tukaj je pa država in paradržavne organizacije - kot velikokrat - zajebala. Če te to moti, voli tistega, ki bo bosanec, črnec, ali pa, še bolje oboje?

Če smo pri teh projektih - podjetja si dovolijo toliko, kot jim dovoli država. Dovoli jim vse, sedaj pa jih poiskuša omejit. A čudno začela ni pri uradnikih (ok, vodja darsa je letel), ampak na drugi strani, kjer jim ne bo uspelo nič.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Zeberdee ()

Thomas ::

> kdo pa si, da hočeš učinkovita in sposobna podjetja - lahko si le lastnik kapitala.

Počasi, počasi ... Kot državljan države, ki postavlja pravila, hoče davke imet ... lahko VSAK govori kakšna podjetja hoče(mo) in kakšnih nočemo. Vsako podjetje omejujejo NAŠI zakoni in podjetja - tuja ali domača - igrajo po njih. Če hočejo igrati, seveda.

Kapitalist je gospodar samo podjetja - IMO absolutni - a samo znotraj teh pravil igre.

Zadeve so jasne. Državljani volijo oblast, oblast določa pravila igre, podjetja (tuja ali domača) pa maksimizirajo svoje profite znotraj teh pravil. Zato državljan ima vedno kej govort o teh pravilih. Lahko tudi glasuje z denarjem, od katerega teh podjetij bo kaj kupil ali jim prodal.

Da pa delavci vodijo državo, ali pa da delodajalci vodijo državo ... to je neumno naziranje. Da so delavci vse, mislijo komunisti. Da so delodajalci vse, pa mislijo tepci. Delavci in delodajalci se lahko samo ravnajo po danih jim predpisih. Zanje je to črna škatla.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

TESKAn ::

Jah, Thomas, žal je Janša razmišljal pred enim letom nekako takole:
"Kapitalisti so na moji strani, dejmo čim manj drozat vanje, da bomo prjatli do volitev in se bomo lahko še štiri leta pasli ob koritu.". Če pa misliš, da razmišlja količkaj podobno tvojim stavkom - si pa naiven. Edini razlog, da se grejo "lov na tajkune", je, da so mu le - ti (potem, ko jih je pomagal ustvarit) obrnili hrbet. Kako dobro Janez prenaša, ko se kdo noče več igrat po njegovih pravilih, je pa lepo pokazal ob "zaupnici".
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

WarpedGone ::

Zamenjamo samo konkretnega janeza al raje zamenjamo pravila po katerih bodo moral plesat vsi bodoči janezi?
Zbogom in hvala za vse ribe

Zgodovina sprememb…

luli ::

TESKAn : Mi ji čisto vseeno, četudi ga je začel, ker mu sosedova Micka ni hotela "dati". Važno je, da gredo stvari v pravo smer!

luli ::

Mimogrede kje pa si Micka?

Thomas ::

To bi blo treba narisat prov en diagram, kako lahko potekajo odločitve v državi. Kam gre shit in kam gre money, kdo ma kdaj kej za govort, kdo ma sicer pravico čvekat, a ga ni treba porajtat. Itd.

"Socialne partnerje" ni treba nič poslušat. Sindikati in delodajalci nas ne zanimajo bolj kot teta Marica, ki ne pusti soseda Jožeta čez njivo hodit. Nej se zmenta to na sodišču, ne pa po radiu! "Socialni partnerji" isto. Kaj majo kapitalisti za jamrat po Dnevniku? Ej, če si tko zanč biznismen da morš po TV jamrat da te bo hudič uzel, če boš moral dat 10 € več ... rajš bod tiho, da te ne bodo vsi slišal! Sindikalne drhali na cesti pa tud ne nucamo. To je javna površina. Rajš jo privatizirajmo, da bo mir.

Nogometaše je treba vzet za zgled. Oni vejo, kaj je ofsajd, kaj je gol, kaj golman dela, kako trde so glave in kako žoga. Nobenih sindikatov bekov in levih kril! Igra je igra, naši navijači hočjo da damo gol. Njihovi, da ga ne. Mi pa vemo da ga MORAMO.

Pravila igre in kdo jih spreminja so fuzbalerjem jasna. Brcajo za money. Delavci in delodajalci bi lahko napredovali do inteligence fuzbalerjev. Dost bi blo.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Thomas ::

> Mimogrede kje pa si Micka?

Ne klič hudiča, luli!
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Thomas ::

> Mi ji čisto vseeno, četudi ga je začel, ker mu sosedova Micka ni hotela "dati". Važno je, da gredo stvari v pravo smer!

Čist vseen je. Če bo Zidar potegnu Župana not, pa da bosta šla oba sedet - so be it! Če bosta tožila tožilca, kateremu se je zmešalo in je videl božične kače ... so be it!

Na lovcu je da lovi, na prepelici je da se pazi.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Zeberdee ::

Thomas, lej tuki je pa keč. Kolikorat predsednik vlade pravi, da nima TOTALNO nič z nadzorom kada in soda (pa čeprav veva, da je to fama)? Kad in Sod sta potemtakem "samostojna" gospodarska osebka, nadzorniki predlagajo prodajo "deležev" nekih podjetjih na javnih prodajah, ker tako zahteva ministrstvo. To je pač realna zgodba?

Pa tudi, ko tvoje velja, Thomas, če se država umika ven, je cilj mene in tebe, da potegnemo čimveč iz teh prodaj. Dobički se bodo tako ali tako, prej ali slej stekali ven (davčne oaze ali centralne družbe).

Thomas ::

> če se država umika ven, je cilj mene in tebe, da potegnemo čimveč iz teh prodaj.

Ma kje pa! Najin cilj je, da država tolk davkov pobere, da mava midva komot kakšno socialno pomoč, če bo treba.

Ker če bo država ostala v Triglavu, bova lahko za vse delnice kmalu šla na kosilo. Kjer nama bodo povedali, da je še par milijard zgube zadaj.

ZATO je v najimnem interesu, da država da to pametnejšim (ekonomsko) od sebe, da se oni busajo s tem. Pa sam davke vleče.

Ni nama v interesu, da naju zdravstven minister operira. Niti da Janša ugiba kam bodo šle delnice Triglava.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Zeberdee ::

Denar se bo prej ali slej stekal drugam. Tako kot se gantarjev na kajmane, tušev v mehiko... Moj v Avstrijo.

Thomas ::

> davčne oaze

Sej to nama je tud v interesu, da je Slovenija največja davčna oaza. Jih bo s 5% davčno stopnjo tko ociganila, kot štacnarji s popusti ociganijo naju vsak dan!

Država je pa najina!
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Thomas ::

> Denar se bo prej ali slej stekal drugam.

Nič drugam! Tle boma nardili tak davčni raj, da se bo kapital zlival sem kot Okawango river v pustinjo.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

luli ::

Zeberdee : Na dobiček se plača davek. Kam pa gre ostanek pa te niti ne sme zanimat, tako kot mene ne zanima delež denarja, ki ga ti poleti neseš Hrvatom na morje.

Če pa te omenjena zadeva moti pač na naslednjih volitvah voli takšne, ki bodo davek pri nas spustili, pa naj zaradi mene Slovenija postane raj za premožne. Dokler so do denarja prišli legalno me ne motijo!

Zeberdee ::

Si pa naiven, luli. Ta davek se lahko preprosto "ovinek naredi" tako, da ves dobiček investiraš naprej. Če si velik tuj lastnik, no problem for that.

luli ::

Seveda pa pri omenjeni zadevi ne smemo pozabiti, da v tem trenutku tožilstvo in policija opravljata svoje delo, ki ga do zdaj nista znali ali zmogli. Če je to zaradi tega, ker se "Janša" vtika v sodno vejo oblasti so be it. Še vedno imam raje, da se zadeve rešujejo, kot da so sodniki "neutralni" in zadeve stojijo.

P.S. Upam, da boste razumeli, zakaj sem dal besedo neutralni v narekovaje.

BigWhale ::

A ce bo davek nizek bo tukaj raj samo za premozne?! Kje si pa ti zrasel luli? In kaj je narobe, z nizkim davkom? Premozni ga vseeno vec placajo kot tisti manj premozni. Heh.

luli ::

BigWhale : Jaz trdim, da nekaj velja za A, ti pa trdiš, da je to bedarija, ker isto velja tudi za B.
To je tako, kot da bi rekel, da je mačka sesalec, ti pa bi rekel, da to ni res, saj je pes tudi.

Dopuščam, da si se zmedel.

BigWhale ::

Ti si rekel, da bo Slovenija raj za premozne. Mene pa zanima zakaj je to slabo.

Nevem kdo je tukaj zdaj zmeden.

luli ::

Kje sem rekel, da je slabo? Jaz sem takoj za! Drugače pa sva izven teme.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: luli ()

Calligulla ::

O jansevem bratu se je ze nekajkrat pisalo v zvezi z sumljivim delovanjem njegovih podjetij pri drzavnih poslih, pridobivanju dovoljenj za gradnjo ipd.. mimo pravil in po hitrem postopku (v Grosupljem raste ogromna vila...) in niso nic ovrgli. Verjetno ga se sparajo za predvolilni boj.

Thomas, tvoje videnje ekonomije je tako naivno in ozko kot, da bi prebral en Mrkaicev clanek in ga vzel za svetega..

Ce bi blo tko simpl pac znizat davke na 5% ipd oslarije bi to ze imeli tuaj vsi sosedi. Vse drzave bi bile davcne oaze, ce bi to kar pomenilo, da bi vsi bogatasi prisli tja.. Tebe se pri razpredanju o ekonomiji ne da jemati resno. Filozofiraj kot ponavadi ampak ekonomija ni tko simpl zadeva. Zakaj nimajo ZDA 5% davka? Pa Nemci, Hrvati,..?

Dejstvo je, da tuji lastniki pac profite vlecejo iz firme tja kamor jih hocejo. Ker Slovenija ni velik, rastoc, perspektiven... trg pac ni fore tukaj akumulirat kapitala in ga je bolj smiselno prenakazovat drugam. In to pac pocnejo. So redke izjeme ampak Slovenija je trenutno kot hobi za spekulante.

Thomas ::

> e bi blo tko simpl pac znizat davke na 5% ipd oslarije bi to ze imeli tuaj vsi sosedi. Vse drzave bi bile davcne oaze, ce bi to kar pomenilo, da bi vsi bogatasi prisli tja..

To lahko naredi najprej majhna država v EU in NATO, ravno dovolj razvita ... Ne more kakšna velika in razvita tako lahko, kot to stori lahko Slovenija.

Čeprav trend bo tak. Zmanjševanje davkov povsod in velik razcvet, tako da bo dovolj prihodkov.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

luli ::

Zadnji čas je, da se zadeve uredijo. Saj v končni fazi je pri tej zadevi vseeno, če je davek 5% ali 15%. Gre izključno za to, da se nekateri niso držali pravil.
Če država določi pravila igre se jih moram držati jaz v podjetju SAMSVOJMOJSTER d.o.o. in tudi nekdo v multinacionalki ZIDAR d.o.o. Navsezadnje so bila pravila zaradi tega določena. Zidar pa kljub donacijam cerkvi ni nič manj nedolžen zaradi neupoštevanja le teh.

Zanimive so tudi govorice raznih Dnevnikov in otalega novinarskega sranja o posledični brezposelnosti. Če bo 10000 tujcev zaradi propada podjetja izgubilo delovno mesto bo pač moralo biti tako. Bo pa zaradi tega nastalo kup manjših, sposobnejših dinamičnih podjetij. V glavnem let the game begin.

Thomas ::

> Saj v končni fazi je pri tej zadevi vseeno, če je davek 5% ali 15%.

Davek mora potovati navzdol. Država za svoje funkcije ne rabi več kot par procentov. Ostalo naj se s privatizacijami da ljudem v brihtanje. Ljudje so da se brihtajo in tekmujejo, kdo bo bolj obogatel. Država je samo sodnik na tej tekmi.

Tudi, da ne bo več koga podkupovat pri javnih naročilih, ker bodo precej nepotrebna.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

zee ::

povsem se strinjam s Thomasom. Drzava naj rajsi zniza davke (in jih bolj temeljito pobere) ter pobere sila in kopita iz podjetij.

stvari so tako enostavne, kolikor si jih naredimo enostavne.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Calligulla ::

Stvari so tako enostavne v beticah kakor si jih v beticah naredimo. Samo kaj, ko realni svet kdaj noce in noce posnemat tistega v beticah.

Potrebno je se vse kaj drugega kot nizki davki. Npr. mednarodne blamaze (niso mediji krivi ampak tisti, ki jih zakrivijo in skusajo skrit) pri tem ne pomagajo. Skandinavci imajo svinjsko visoke davke ampak za to vsaj dobis kaj v zameno.

Japonci pa so recimo v folk dobesedno metali zastonj denar (nicelna obrestna mera na posojila,..) pa ni pomagalo...

Skratka tisti, ki mislite, da so zadeve tako preproste ne stekate, da Bajuk ni nesposoben, ker ne steka vas. On je nesposoben za ekonomista, ki naj bi nekaj stekal pa na zalost ne. Oz po mojem ga briga, ker je verjetno dobil kaka mazila za te skandalozno izpeljane odprodaje premozenja in jih bo od tega na stara leta verjetno surfal v kaki Venezueli ali Argentini.

Skratka ne nabijajte na pamet kako je preprosto znizanje davkov vse kar je potrebno. Koliko je to pomagalo ZDA v obdobju Busha?

Clinton je mel visje davke in je uspel ZDA vsaj do neke tocke pripravit na polomijo, ki mu je sledila z novo administracijo. Brez tistega presezka, bi sesuli ekonomijo ze pred leti.

luli ::

Partije pa ni videt nikjer tudi na forumu ne. Zgleda da so preveč zaposleni s kurjenjem dokaznega gradiva, ali pa še centrala ni dala ukaza kako ukrepati.

Pri vsej zadevi upam le na to, da se ne bo ustavila. Navsezadnje "smo" se za to borili in tudi pričakovali s svojo neodvisnostjo.

Calligulla ::

Se celo sam strinjam z Thomasom tam, da mala drzava, ki je clanica NATA, EU, ima dobre odnose tudi z Rusijo,.. bi lahko bila magnet. In tako je kazalo, dokler je kazalo, da zmore biti nevtralna. Nevtralnost je privlacna zadeva. Skoda samo, da imamo zunanjega ministra, ki teg apojma ne more ponotranjit ampak orgazmira vsakic, ko ga dolocena velesila potreplja po riti.

Komot bi meli pokoncno in nevtralno drzo tako do ZDA in Rusov. Oboji kdaj to potrebujejo in bi se ze obracali na nas kadar bi to potrebovali in pustili pri miru kadar ne oz vsaj ne bi bili uzaljei kadar ne bi slo. Problem je, da ta zadeva popusti pri najsibkejsem clenu. Pri nas je jasno kateri je ta.

Nasa lega, nevtralnost in fleksibilnost bi lahko bili izjemen zagon. Tako pa slabo kaze.

Bi me pa tudi zanimalo od kje Ruplu recimo denar za vilo nad Portorozem ipd.. in kako je bilo z dovoljenjem za gradnjo,..

Sam nimam nic proti, ce se zasluzne nagrajuje in tudi on je v svojem casu naredil precej hvalevrednega. Ampak z ljudmi in podjetji je pogosto tako, da po neki tocki niso vec koristni za skupno dobro druzbe.

Bi bilo pa lepo, da bi Jansevci tudi za nazaj sprozili postopke proti predhodnikom in se, da bi se jim ti, ce oz raje zdaj, ko se po volitvah bodo vrnili, vrnejo uslugo. Oboji so polni dreka ceprav so tile zdajle izvedli nekaj rekordov v izjemno kratkem casovnem razponu.

Zgodovina sprememb…

imagodei ::

luli,

--(ne vem, zakaj si posamezniki izbirate tako trapasta imena)--

s temle zadnjim postom si pri meni izgubil še zadnjo trohico kredibilnosti. Se najbrž ne sekiraš; jaz pa tudi ne. Zgolj obveščam, da v bodoče ne mislim zapravljat časa s tabo.

Vam je pa, desničarjem, najbrž blazno toplo pri srcu, ko doživljate samocenzuro s strani levice. Pretežno sami med sabo razpravljate in se trepljate po ramenih, češ kako fino je vse. "Komunajzerji" se pa ne oglašajo. Uf, vsaj za trenutek lahko pozabite, da sploh obstajajo. Aja - samo ne, saj jih kar naprej sami vlečete v to temo.

Zgleda, da je to ena kompulzivna motnja. Če ni komunistov, nikogar ne morete kriviti za lastne grehe.
- Hoc est qui sumus -

jype ::

Thomas> Janša ni dost bolj neumen kot moja malenkost. V politiki pa sploh ne, jasno.

Zato pa ve, da ob njegovi količini masla na glavi ni pametno spodbujati tožilstva, da preiskuje.

luli> Partije pa ni videt nikjer tudi na forumu ne. Zgleda da so preveč zaposleni s kurjenjem dokaznega gradiva, ali pa še centrala ni dala ukaza kako ukrepati.

Janševiki so pa po drugi strani očitno že vse sežgali (ker itak nikoli niso veliko delali, ne dobrega, ne slabega), pa lahko lapajo po forumih?

Daj no. Take pavšalne obtožbe zna vsakdo stresat. Vsi vemo, da je Bojan Križaj vrhovni vodja slovenske mafije!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

Thomas ::

> Če ni komunistov, nikogar ne morete kriviti za lastne grehe.

Komuniste ste. Grehov mate pa svojih tolk, da vam ne bomo naprtili še kakšnih naših. Brez skrbi.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

luli ::

imagodei : Sicer ni letelo tebi, ampak če se tja uvrščaš potem je OK. Kot človeka te niti ne poznam, verjetno pa ti tudi mene ne. Drugače pa sem bil zraven, ko je nekdo izmed prijateljev kontaktiral prijatelje na FDV in se posvetoval glede enega znamenitega štrajka. Seveda se je šlo o enormnih zneskih in uslugah, ki jih je zahteval za to, da ni štrajkalo samo 10 ljudi. Prav smešno je bilo videti, kako so potem delavci štrajkali za procent višjo plačo, med tem pa so si "organizatorji" lepo razdelili dvoletne prispevke v višini 3% njihovih plač v obdobju 2 let.

Koruptivnih dejanj se večina politikov začne učiti že v DOS-u (dijaška), nadaljujejo v študentski in končajo kot branitelji delavcev v sindikatu ali kot politiki tipa ZAHEC.

Z ljudmi, ki so se pred leti tako veselo po službenih telefonih pogovarjali kako vzeti denar na žalost več nisem v stiku, me pa vseeno zanima, če so začeli razmišljati o možnih posledicah. V tistem času niso.

Glede osebnega napadanja pa ti ne bi želel odgovoriti, saj se komuniti vedno zatekate k cenzuri, kadar vam besede ne odgovarjajo. Navsezadnje si se prepoznal ali ne?

Avby ::

Vse skupaj ni nič vredno ko ugotoviš, da so napadli le simpatizerje SLS.

Kje pa so še drugi? Kdo bo pa lovil simpatizerje drugih strank?

1 Zidar žrtveno jagnje a volkovi še naprej imajo gostijo?

Janez Janša pa če mi tlakuješ z zlatom pot od tu pa do nebes te ne volim. Ne tebe ne tvojih "novih klerikalcev".

Daedalus ::

Koruptivnih dejanj se večina politikov začne učiti že v DOS-u (dijaška), nadaljujejo v študentski in končajo kot branitelji delavcev v sindikatu ali kot politiki tipa ZAHEC.

Desni politiki pa so od boga poslani poštenjaki, ki nikol niso mešali dreka na taistih organizacijah, al kako?


Aja, pa seveda od odgovornih pričakujem, da se po zidarski čistki lotijo še zavarovalnic. Tam se raznih dogovorov niti ne skriva kaj dosti.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Daedalus ()

imagodei ::

@luli,

ne mislim zdaj tukaj preveč debatirat na ta konto. Pa vseeno v par stavkih.

Jaz sebe ne uvrščam med komuniste; ste me pa tja že nekajkrat uvrstili desničarji na tem forumu. In ja, brez olepšavanja: to je simptomatično za desničarje na slo-techu.

Nisem komunist, me pa moti, da se z desničarji ne da zgovarjati, brez da bi te označili za komuniste. Včasih je bilo moderno koga ozmerjat z nacijem (celo neko "pravilo" so razvili, da kdor prvi omeni nacizem ali Hitlerja, avtomatično izgubi debato), danes je pa za diskreditacijo sogovornika treba limati nalepke "KOMUNIST". Ne zavedate se sicer, da je tak "komunist" potem "diskreditiran" zgolj znotraj ultradesničarskega kroga, ampak stalno vlečenje komunistov v debato zato ni nič manj moteče.

Osebnega napadanja v svojem pisanju ne prepoznam. Kritika tvojega imena je pač v stilu "Nomen est omen", ker kot praviš, se v RL ne poznava. Poznam te samo pod nickom "luli", ki pa v meni sproža asociacije na scalni organ. Nič osebnega, res, ampak tako je. O tebi nimam nobene druge predstave, nobenega avatarja, nobene slike iz RL. Mogoče si črnka, ali pa bavarska Helga - nimam pojma. Poznam pa tvoj nick in hočeš nočeš mi ta nick vzbuja "žgečkljive" asociacije. Zelo neprijetno, če hočeš resno debatirat.

Če kot osebno napadanje jemlješ mojo pripombo o kompulzivni motnji, te moram spet razočarat - to ni nobena žalitev, pač pa golo dejstvo. 20 minut po moji objavi je Thomas v odgovoru meni brez sramu zapisal:
Komuniste ste. Grehov mate pa svojih tolk, da vam ne bomo naprtili še kakšnih naših. Brez skrbi.

Partijo si prav tako v razpravo vlekel ti; to je bil sploh povod, da sem se javil. Nekdo višje gor se sprašuje, kod hodi MadMicka, Thomas pa odgovarja nekaj v stilu: "Ne kliči hudiča".

Simptomatično za desno polovico tega foruma. In zato očitno kompulzivna motnja. Nikakor pa ne gre za osebne žaljivke. (Sicer bi bil jaz lahko užaljen vedno, ko me nekdo označi za komunista)
- Hoc est qui sumus -

luli ::

Avby : Nekje je treba začeti. Če jim dokažejo, potem so krivi. Ali so kradli z levo roko ali z desno pri stvari sploh ni pomembno.
Daedalus : Časa je dovolj in v kolikor bo zadeve tekla bodo vsi prišli na vrsto. Odgovor dovoljeno mi je bilo, ker so oni tudi, sploh nima veze. To sem poslušal zadnjih 14 let.

Da res so se stari dogajale že prej, vendar se za razliko od danes prej niso trudili stvari niti preganjati. Danes so se zadeve začele premikati!

Avby ::

Ah luli seveda je pomebno kje so začeli.

Vglavnem kot sem napisal Janez Janša in "novi klerikalci" NIKOLI ne dobijo mojega glasu. Rajše živim v kleti in zgnijem tam kot dabi volil ta drek.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Avby ()

luli ::

Imagodej mene spominja na motorko, s katero si kosmate ženske brijejo noge. A je slučajno povezano?

Avby : Potem je bolje, da se sploh ne začne, saj je pri nas gospodarstvo zelo povezano s politiko? Da to je pravilno razmišljanje. Bravo!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: luli ()

Thomas ::

Tudi eden od SDS je zaprt. Podjetnik iz Kočevja.

Pa kaj. Zarad mene je lahko tudi kdo iz vrha SD ali NSi. No problem.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Thomas ::

Pa dejte že dojet, da beseda "komunist" ni apriori nobena žaljivka. Komunist je vsak, ki se zavzema bolj za planske kot za tržne rešitve. Vsak ki misli, da je Ministrstvo za oskrbo bolje sposobno zadovoljiti potrebe ljudi s pametno organizacijo vsega, kot to lahko stori množica kramarjev ki se samo pehajo za svojim dobičkom.

Vsi, ki se s tem strinjate, ste komunisti.

Zdej vam ne bomo naredili nič hujšega, kot povedali, da se zelo motite. Pa mogoče še to, da nas je to vaše prepričanje že veliko stalo.

Platon je nekako začel z vašo šolo mišljenja in podlegli so ji mnogi pametni ljudje. Albert Einstein tudi.

Samo je vseeno le tragična pomota.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Obtožbe na račun Gregorja Golobiča in Zaresa (strani: 1 2 3 49 10 11 12 )

Oddelek: Problemi človeštva
58766411 (54804) Gandalfar
»

Janša in Zidar naj bi se dogovarjala (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
6715772 (13986) Calligula
»

Desnica razpada? (strani: 1 2 3 414 15 16 17 )

Oddelek: Problemi človeštva
82996159 (79499) poweroff
»

SOVA (strani: 1 2 3 416 17 18 19 )

Oddelek: Problemi človeštva
91443892 (30531) Jst
»

Kdo še potrebuje leva politična gibanja? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
16610652 (7798) Gavran

Več podobnih tem