» »

Kdo še potrebuje leva politična gibanja?

Kdo še potrebuje leva politična gibanja?

1
2
3 4

Thomas ::

> Tako na palec bi rekel, da po tvoje JJ disi ze malo po bozanstvu!?!

Kakšno božanstvo neki! Politik, ki ga nekoliko serje. Vendar bistveno manj lot vsi drugi politiki v Sloveniji in zato imam še najraje, da je on na oblasti.

Še najbolje merka štacuno. To je vse.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

svit ::

Glej glej politične konvertite (Thomas) :D . Kako je popiral "gnilo" Jugoslavijo v preteklosti... Da pa bi bil aktiven nasprotnik režima (ta režim je bil v 80-tih že pošteno upehan in ni grizel), to mu pa žal ni padlo na pamet. Raje ga je podpiral (in vlekel koristi sistema), saj je želel svoji državi najboljše. Šele zdaj ko ni več nevarnosti, pa steguje jezik in hoče vse "stare" komuniste lustrirati oziroma pokopati "leve" stranke, ker je pač taka moda v Sloveniji zdaj,

Kaj pa boš govoril čez nekaj let, ko se bo izkazalo, da je Janša naredil več škode kot koristi oziroma, ko ne bo več pri vladnem koritu? Da si želel svoji državi in sistemu najboljše?

P.S: Premlad sem, da bi bil član KPS oziroma ZSMS in nisem član nobene stranke, da ne bo kakšne omembe komunistov :)
Ni ideje

Barakuda1 ::

Thomas :D
Temule tvojemo samopomilovalnemu poveličevanju bi moj stari ata rekli nekak takole

Prej si rabo dost vazalina, da si prejšnjemu sistemu nekal lezu, ko si videl, da ga je vzel hudič, si pa hiter nabavo še eno merco vazalina, da lohk še bolj goreče nekam (ve se kam>:D ) lezeš novemu.

Pravzaprav (kar se tebe tiče) nič novega in nič presenetljivega.
V neki drugi temi si tako ali tako priznal, da glede izdaje domovine ne bi imel nobenih pomislekov, le okupator bi moral bit po tvoji meri.
Zato je zdaj tole tvoje mantra, kako si "želel uspeh Jugoslaviji" en tak drekec pekec, kot bi rekel Hribar.

>:D

Thomas ::

> a ti dobivas placano, da JJ reklamo delas?

Posredno. Za državo je on še najmanjše zlo in vsem državljanom se računi pod njim polnijo nekoliko bolje, kot bi se pod kakšnim Pahorjem.

Tako morda tudi meni.

A je tako težko razumet?
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Thomas ::

> glede izdaje domovine ne bi imel nobenih pomislekov, le okupator bi moral bit po tvoji meri.

Absolutno. Domovina je zame prazna beseda.

Vendar želim Sloveniji vse najboljše in zato bi podprl kakšnega okupatorja, če bi ji lahko naredil bistveno bolje.

Samo ga ni. Trenutno ne.

Bi pa lahko bili to Zahodni zavezniki 1945 do 1955, recimo.

Se vam mogoče ne zdi prav, da so mnogi Nemci podpirali ameriško okupacijo svoje države v tistem času?

Škoda, da niso še Jugoslavije. Je bila potrebna dekomunizacije, kot Nemčija denacifikacije.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Barakuda1 ::

Bi pa lahko bili to Zahodni zavezniki 1945 do 1955, recimo.


Ja, lahk bi :D , sam ti si takrat v svoji nezmotljivi genijalnosti stavil na strička Brežnjeva (stric Stalin je bil žal že pokejen>:D ), in pol ko se ti niso uresničle "mokre sanje" participacije pri absolutistično totalitarni mizici, sedaj upe polagaš v novga "strička".

Maa, sej nima smisla, a ne?

Me pa vseeno zanima. Kaj če tud tale striček ne bo uresničil tvojih "mokrih sanj", trnshumanizem pa se pokaže, kot še ena zablužena ideja absolutistiv.

A ti pol sploh še kaj ostane >:D

leinad ::

Hruščev Barakuda1;)

Thomas ::

Bistveno je to, da je vaš dragi komunizem uničil desetine milijonov življenj in drugače zatiral stotine milijonov, vi ga pa še častite in objokavate njegov konec. Na tak ali drugačen način.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

imagodei ::


->> glede izdaje domovine ne bi imel nobenih pomislekov, le okupator bi moral bit po tvoji meri.
-> Absolutno. Domovina je zame prazna beseda.
...
...
12. Naj ponovno uvedemo vsaj dosmrtni zapor, če ne že smrtne kazni?


Za izdajalce domovine prav gotovo. Nujno vsaj dosmrtni zapor. Smrtni kazni sicer nasprotujem, vendar bi bil za izdajalce domovine verjetno pripravljen narediti izjemo. Kdor lahko izda svoj narod, se ne ustavi pred nobenim zločinom.

(In preden se najde kdo, ki bo metal naprej komuniste med in po drugi svetovni vojni naj povem, da to stališče zavzemam tudi za tisto peščico ljudi, ki je svoj narod izdala z ukazom nepotrebnih pobojev.)
- Hoc est qui sumus -

Barakuda1 ::

Thomas :D

Bistveno je to, da si ti temu nekdanjemu sistemu nekam lezel, v upanju da ti bo sistem omogočil izživeti tvoje "mokre sanje" vsaj majcenega absolutista.

Ko iz teg ni bilo nič, upe polagaš v drugega, če še z njim ne bo nič, pa kot sem že rekel, upe iz previdnosti lastnega ega, polagaš v "novo reliijo" (transhumanizem).

Ampak, res, prav pomilovanja vredno je že to tvoje mantranje, kako in kolk so zla komunisti nardili. ( sicer so ga res, da ne bo nepotrebnih replik. Nekateri smo se javno oglašali in dobivali od sistema po prstih že takrat, ko je Thomas še zmeraj sistemu nekam lezel)

Veš, saj če bi to govoril kdo drug in ne ti, nekdo ki je na lastni koži skusil kaj pomeni upirati se nedemokratičnemu sistemu, bi ga še razumel. Ko pa mi to govori nekdo tvojih moralnoetičnih vrednot in kvalitet, pa ... adijo pamet

Double_J ::

Barakuda1 je bil od partije vodena opozicija.:D

kekz ::

>> Absolutno. Domovina je zame prazna beseda.

> Kdor lahko izda svoj narod, se ne ustavi pred nobenim zločinom.

@imagodei: Zate so torej eni ljudje (če so pripadniki tvojega naroda) več vredni od drugih. Jaz to zavračam, ker se mi zdi preživeto. Niti ni v skladu z ustavo, kjer smo DRŽAVLJANI enakopravni, tudi pripadniki različnih narodov.

Narod je zame prazna beseda :P.
Zaradi mene se lahko narodi ukinejo. Čim prej, manj bo gorja na svetu.
Narod in domovina sta vzroka za večino gorja, vojn, hujskaštva, predsodkov...

Sicer je poveličevanje naroda in domovine menda desna usmeritev, zavračanje pa leva.

Thomas ::

Nikoli nisem naredil kaj omembe vrednega ne za Jugoslavijo, ne za Slovenijo. Toliko, da bo to jasno.

In pa ja. Domovina in narod so preživeti pojmi. Čeprav se Janša s tem seveda ne strinja, nič hudega.

Domovina naj služi ljudem, ne ljudje domovini. Saj kaj dosti domovina ne more narediti, nekaj pa že. Da ostane vsaj takšna kot je. Da je ne prevzamejo spet kakšni komunisti v svoje roke. Tisti so še 100 krat bolj zblojeni, kot vemo in vidimo.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

potepuhec ::

''Domovina naj služi ljudem, ne ljudje domovini. Saj kaj dosti domovina ne more narediti, nekaj pa že. Da ostane vsaj takšna kot je. Da je ne prevzamejo spet kakšni komunisti v svoje roke. Tisti so še 100 krat bolj zblojeni, kot vemo in vidimo.''

In sedaj nam daj prosim se s kaksnim dejstvom in primerom podkrepi te svoje trditve!?!

jozek ::

Prav zanimivo stališče imate do domovine. No očitno je taka miselnost precej razširjena med Slovenci...
Naj vam povem, da je tole povezano z "cankarjevimi hlapci", ki da smo Slovenci... Nič čudnega da je Slovenski narod tako samozaničevalen...
Narod(slovenski) bodo ukinili sosednji narodi, ki premorejo nekaj narodnega ponosa. Vi boste pa lahko živeli brez naroda.:\
Draga nafta je gonilo razvoja ;-P ..

Matevžk ::

Se strinjam, dasiravno takole stališče v naši domovini postaja vse bolj radikalno :).
lp, Matevžk

Thomas ::

Kaj?

Domovina je servis, ki ga plačujemo po nekakšnem pavšalu, preko davkov.

Kaj bi radi? Šli v jarke prve, ali morišča druge svetovne vojne, za svojo domovino?

Nacionalizem, podprt s strani literatov, je odvečen relikt.

Danes od domovine zahtevamo mejni režim in notranjo ureditev v dobro državljanov. Nič več. Sploh nobenih obveznih patriotičnih eskapad, prosim!
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

jype ::

Bom komentiral kar tvoj totalitaristični izpad iz teme o sovi:

Matthai> Kaj je v političnem prostoru odveč presojajo volilci.

Thomas> Ravno vsak - celo tisti, ki ni volilec - pa sme izvajati svobodo govora in povedati karkoli.
Thomas> Matthai & Co. bi ta lep demokratičen običaj nekoliko spremenili. S sintagmo "sovražnega govora" gnojijo kadarkoli, jim kaj ni všeč. Ni po njihovem rdečem katekizmu.

Torej, če se nekdo ne strinja s pogledi Matthaija, potem je to OK, saj imamo svobodo govora. Če se kdo ne strinja s Thomasom, potem bi pa avtomatično rad uvedel stalinističen sistem?

Bullshit, vreden tradicionalno izmuzljivega udeleženca foruma, pa še vedno le bullshit. Če je Thomas tako alergičen na drugačna mnenja, kot kak diktator, k sreči to še ne pomeni, da so tudi drugi.

Levica je nujno pomemben antipod desnici. Seveda desničarji radi rečejo, da leve vlade uspejo samo takrat, ko delajo po desnih pravilih, levičarji pa raje rečemo, da desne vlade uspejo takrat, ko delajo po levih pravilih. Recimo, da začnemo kar doma, trenutna koalicija, se obnaša povsem levo usmerjeno (progresija ostaja, ker tako hočejo sindikati, javne finance so popolnoma netransparentne, ker bo potrebnih še vsaj nekaj mandatov, preden bo naš vrli finančni minister sposoben pokazat, kaj se z denarjem dogaja, gospodarska rast je enaka kot v "desno delujoči" levi vladi, le da smo ugotovili, da se v gospodarstvo nenadoma štejejo sredstva, ki izvirajo iz državnega proračuna). Vladi podpora sicer upada, ampak to je pričakovano - v demokraciji lahko ostane na oblasti le sposobna vlada (trenutna to žal ni).

jype ::

Thomas> Domovina je servis, ki ga plačujemo po nekakšnem pavšalu, preko davkov.

Kakor za koga.

Dokler vlada svoboda govora in predvsem svoboda glasovanja z denarnico, bo vsekakor domovina uživala visoko rast delnic, ne nujno na račun učinkovitosti.

Namreč, narodna zavednost in svetovljanstvo se ne izključujeta, niti se med seboj ne ovirata.

Seveda pa imaš, Thomas, čez lužo lonec, ki je po tvoji meri. Nimam pojma, čemu vztrajaš tule, če ti vendar geografski položaj, nacionalna pripadnost in kultura pomenijo tako malo.

luli ::

Tudi zate lahko rečem, da če ti kaj ne paše pa lahko greš v S. Korejo.
Take izjave so nepotrebne in nekoristne. Noben nima pravice nikogar nikamor pošiljat. S tem si pokazal vso svojo kulturo in kvazi-levičarsko pripadnost.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: luli ()

imagodei ::

Thomas@ Domovina je servis, ki ga plačujemo po nekakšnem pavšalu, preko davkov.

Če ti servis ni všeč, ga brez slabe vesti zamenjaj. Tako jaz naredim, če mi gre kaj v nos - zameri se mi avtomehanik in že ga zamenjam. Zameri se mi potovalna agencija, nikoli več ne potujem z njo.

Tako se to dela. Ti pa le brž brez obžalovanja nekam v Argentino... Sicer ti pa narod ne pomeni nič, tako da so ti na voljo tudi druge države, kjer ni slovenske manjšine. Vrneš se brez težav lahko, ko bo (če bo) Slovenija dovolj desna zate, da boš lahko v tej klimi preživel.

Tako svetujem tudi ostalim, ki jim trenutna situacija v Sloveniji ni všeč in nimajo nobenih predsodkov, da pred Slovensko in svetovno javnostjo trdijo, kako je narod nepotrebna zadeva in je "narodna zavednost" le še nepotreben termin. Tisti, ki smo narodno zavedni bomo takšne nehvaležneže z veseljem pozabili, sami pa si boste v tuji državi, ki je bolj po vašem okusu in predvidoma manj občutljiva na narodno zavednost, lažje služili kruh in na splošno lažje shajali... Takoj, ko boste pridobili državljanjstvo, pa boste lahko tudi volili in sooblikovali politično sceno tuje države.
- Hoc est qui sumus -

jype ::

luli> Tudi zate lahko rečem, da če ti kaj ne paše pa lahko greš v S. Korejo.

Ja.

luli> Take izjave so nepotrebne in nekoristne. Noben nima pravice nikogar nikamor pošiljat. S tem si pokazal vso svojo kulturo in kvazi-levičarsko pripadnost.

O, to pa ne. Jaz (na primer) sem se celo pripravljen čemu odreči na račun kulture in domovine, čeravno razumem da je stvar povsem čustvene narave in ne prinaša nobenih konkretnih materialnih koristi. Hkrati sem celo prepričan, da je mogoče "domovinski servis" popraviti, če ne deluje dobro.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

imagodei ::

@luli:

moj odgovor Thomasu tudi tebi v branje. Niti jure niti jaz nikogar ne pošiljava nikamor, dejstvo pa je, da če ti tukaj živeti ni, si svoboden posameznik in lahko zamenjaš svoje okolje. Ako ne, boš v manjši ali večji meri moral slediti sloganu "Go with the flow".

Svet je postal globalna vas. Če ti ni všeč razgled v Spodnjem Kašlju, se odseli v Zgornjega, ali pa kam dlje.

Opozarjam, da tukaj ne gre za preprosto nestrinjanje z nekaterimi potezami politike, pač pa za nasprotovanje mišljenju večjega dela Slovencev, ki kljub vsemu mislimo, da slavitev narodnih izdajalcev ni smiselna, niti po 60 letih, niti v smislu sprave; po drugi strani pa smo se iz polpretekle zgodovine naučili pomembno lekcijo in podobnih zablod (totalitarizma) na naših tleh ne želimo nikoli več.
- Hoc est qui sumus -

Thomas ::

Svoboda pomeni, da lahko ostanem tukaj in vas jezim.

Čeprav je zdaj že tako, da vas lahko jezim od koderkoli na svetu, kjer ni prehude internetne cenzure.

Ne porajtajte kje sem, porajtajte kako vam razsuvam gnili sistem vaše razlage sveta.

No ne vsem, levičarjem pa zagotovo. In desnim patriotom tudi.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

jype ::

Thomas> Svoboda pomeni, da lahko ostanem tukaj in vas jezim.

Hvala enako :)

Thomas> Čeprav je zdaj že tako, da vas lahko jezim od koderkoli na svetu, kjer ni prehude internetne cenzure.

Se strinjam. Tako mi lahko ostanemo tukaj, in te jezimo tja.

Thomas> Ne porajtajte kje sem, porajtajte kako vam razsuvam gnili sistem vaše razlage sveta.

Ni gnil, zaščiten je z beltopom. Hec je, da sistema razlage sveta ne moreš razsuti zgolj z alternativno, boljšo razlago (v bistvu škoda, kje bi bile danes religije, če bi se to dalo...), treba je več kot to.

Najmanj, kar je treba, da te kdo (razen top-shop občinstva) jemlje resno, je živeti tako, kakor pridigaš. Ni čudno, da tako kot tebe tudi mene nihče ne jemlje resno (levičarji ne smejo bit kapitalisti press).

kekz ::

Niti jure niti jaz nikogar ne pošiljava nikamor, dejstvo pa je, da če ti tukaj živeti ni, si svoboden posameznik in lahko zamenjaš svoje okolje.

Kako se zadeve obračajo. :D
Mene, ki mi domovina in narod ne pomenita nič, bi poslali drugam, čeprav mi tu trenutno skoraj nič ne manjka. Sem (še kar!) zadovoljen s trenutno oblastjo in usmeritvijo.

Drugi, ki pa šimfate vse po dolgem in počez in vam gre trenutno stanje zelo na živce, bi pa imeli pravico ostati? Ali niso ravno pri vas razlogi, da odidete, ker vam to stanje ne odgovarja? >:D

Ali nimajo ravno za vas bolj "zdravo" LEVO vzdušje v S. Koreji? :D

jype ::

kekz> Ali nimajo ravno za vas bolj "zdravo" LEVO vzdušje v S. Koreji?

Ja, samo mi ni všeč, da njihovi predsedniki delajo reklamo za cigarete.

Zgodovina sprememb…

  • zavarovalo slike: jype ()

Thomas ::

Jure s pobalinskimi forami, kadarkoli je pritisnjen v kot.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

potepuhec ::

Thomas> Ne porajtajte kje sem, porajtajte kako vam razsuvam gnili sistem vaše razlage sveta.

Kaj dela tvoj sistem razlage sveta superioren zgornjemu? In s cim tocno to delas?

Do sedaj se na niti eno moje vprasanje nisi uspel odgovoriti s konkretnim odgovorom, daj se malo potrudi, ker sem preprican, da imas poleg parol, ki jih celi cas teras, tudi kaksen konkreten primer na zalogi. Ali se motim.

Thomas> Svoboda pomeni, da lahko ostanem tukaj in vas jezim.

Tu ti moram, ceprav nerad, dati prav. Samo da je svoboda jezenja omejena.
Dokler se enih par mandelcev na tem forumu (z mano vred) bolj kot ne heca okoli tega je s svobodo ok. Ce bi mi tole debato imeli moznost obelodaniti sirsi slovenski javnosti, bi pa hitro videli kako je dejansko s to svobodo. Ti bi verjetno lahko jezil naprej tisti, ki pa so proti JJ in vladi bi pa kaj hitro prileteli na mino.

S tem, da je vlada servis se tudi strinjam.

Zal je bol bogi. Svoboda, kolikor je se bo do volitev, da bomo lahko na naslednjih volitvah izbirali drugega serviserja, ce s tem nismo zadovoljni bo recimo pokazalo kako in kaj. Ceprav me sploh ne bo cudilo, ce se bodo dogajale podobne svari kot USA. Tam kjer pac ne bi bilo dovolj podpore so pac malo sfrizirali rezultate, da bi bili rezultati zadovoljivi.
Imamo torej svobodo, da se preselimo tja kjer bi nam recimo bilo bolj vsec ali pa da menjamo servis ko bo za to prilika.

Se vedno me pa zanima, kaj je recimo Slavoj Žižek ze takrat vedel, da se je po volitvah preselil, ceprav ga sedaj razumem.

Vse info nadvse dobrodosle :).

potepuhec ::

Aja pa se tole sem pozabil.

Najhujse zenske so jezne bivše --- ce lahko tu potegnete vzporednico z ''ljubeznijo'' do levice :D !!

jype ::

Thomas> Jure s pobalinskimi forami, kadarkoli je pritisnjen v kot.

Kateri kot? A ni pri nas problem ravno v tem, da se desnica drži v kotu, ker je levičarjev preveč (in se zato potem izvaja samo nepomembno desničarsko politiko, nujne reči se pa pušča ob strani)?

Meni S. Koreja pač ne odgovarja preveč, ampak jaz sem itak že omenil, da sem pripravljen ostat tukaj in prenašat pametovanje raznih kekzov in Thomasov, medtem ko si urejam državo po svoji meri.

Thomas ::

Levičarjev je kar veliko, ampak jim ta številčna premoč pri debati nič ne pomaga in so hitro v kotu.

Iz katerega potem hočejo jurišati pod parolami o fašistični nevarnosti in podobnimi.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

jype ::

Aja, imaš prav, sem čisto pozabil.

No, ko ravno nastopam s pozicije moči (saj sem vendar moderator!) ti bom kar pobrisal fašistično nevarne prispevke (verbalne delikte oziroma sodobni sovražni govor), da bomo lahko uživali varno in mirno življenje.

Potem boš pa lahko govoril o kotih!

Razumeti je treba (od tebe, Thomas, tega seveda ne pričakujem), da sta tako levica kot desnica definirani zgolj vsaka s svojim sistemom vrednot in da kot taka ne moreta izključevati ena druge. Hoja po sredini se je obnesla večini držav, ki so jo preizkusile, čeravno so nekatere pozicionirane malce na eno, nekatere pa na drugo stran (nekatere pa kar na obe strani, tako kot naša).

imagodei ::

Thomas@ Levičarjev je kar veliko, ampak jim ta številčna premoč pri debati nič ne pomaga in so hitro v kotu.

Ja seveda, potem pa svizec zavije čokolado v folijo :\

Ti glede tega pač živiš v nekem svojem svetu - če se tebe ne da prepričat, niti z zdravo pametjo niti z argumenti, ni čudno, da ljudje odnehajo. Ti, jasno, to doživljaš tako, kot da si nekoga stisnil v kot. V bistvu gre pa za to, da se s tabo ne da normalno/argumentirano pogovarjat, pa se ljudje odmaknejo. Saj veš, pametnejši odneha (in si misli svoje)

Na splošno v RL pa ni tako, desnica ima kljub vsemu še vedno precej kompetentne sogovornike, dasiravno trenutno niso preveč organizirani. Ljudje v laični in strokovni javnosti pa niso preveč navdušeni nad JJ in trenutno vlado. Itak se verjetno zavedaš (čeprav ne boš nikoli priznal), da je JJ na položaj prišel izključno in samo zato, ker mu je takratna situacija to omogočala (nesposoben predsednik vlade AKA Rop ipd...) Kinda like Hitler in Germany back then...

Skratka, komentar tvoje izjave je z moje strani lahko le: "Don't argue with idiots. They will drag you down to their level and they will do so with experience!"
- Hoc est qui sumus -

imagodei ::

kekz:

->Kako se zadeve obračajo. :D
->Mene, ki mi domovina in narod ne pomenita nič, bi poslali drugam, čeprav mi tu trenutno skoraj nič ne manjka. Sem (še kar!) zadovoljen s
->trenutno oblastjo in usmeritvijo.

Ker si bolj slabo narodno zaveden, vidim, da ti tudi slovenščina dela težave. Al kako? :\

Ako ti je tukaj fletno, le ostani. Kot sem rekel, če to kaniš storiti, boš bolj ali manj živel po principu "Go with the flow". Seveda se lahko pritožuješ in kritiziraš politiko ter dogajanje v Sloveniji. Če je pa le prehudo in ne najdeš nobene pozitivne stvari pri nas, potem je bolje oditi. To je point, nobenih drugih skritih agend.

->Drugi, ki pa šimfate vse po dolgem in počez in vam gre trenutno stanje zelo na živce, bi pa imeli pravico ostati? Ali niso ravno pri vas razlogi, da
->odidete, ker vam to stanje ne odgovarja? >:D

Šimfamo že, šimfamo. Samo smo tudi narodno ter kulturno zavedni (saj mogoče pa zato šimfamo?), pa je kljub temu lažje potrpet in upat na boljši jutri, kot pa prepustit Slovenijo morskim psom tipa Thomas >:D

EDIT: stil
- Hoc est qui sumus -

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: imagodei ()

Thomas ::

Primerjava Hitlerja in Janše gre na levičarskem forumu, kakršen je Slotec po svojih bwanah, očitno komot skoz.

Beda.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

jype ::

Moment, mal, Herr Thomas.

Zakaj naj ne bi šla primerjava kogarkoli s komerkoli skoz? Verbalni delikt? Sovražni govor? Ste pozabili na lastna načela, ali morda ta veljajo le za vašo malenkost?

svit ::

Godwin!!
Ni ideje

kekz ::

Ker si bolj slabo narodno zaveden, vidim, da ti tudi slovenščina dela težave. Al kako? :\


:D Rajtam, d ti s pa čist t pru, k m je kej tacga učitou. To čist gvišn drži k prbit.
Ldje, k me puznajo, že vejo zakuga. :P

imagodei ::

@Thomas:

1.) Kaj pa je Janša za ena "Bwana", da ga ne bi smel primerjati s Hitlerjem?

2.) Dejansko sploh ni šlo za primerjavo Janše in Hitlerja, niti po stasu niti po značaju, še najmanj pa po politiki. Šlo je za primerjanje situacije, ki je znana iz zgodovine (npr. iz vzpona naci stranke v Nemčiji, znani so pa tudi drugi primeri prej in kasneje), ko je volitve dobila neka stranka samo zato, ker se je trenutno vladajoča preveč ukvarjala sama s sabo in s svojimi problemi. Ni tako težko za razumet. Ampak, ti si mojster manipulacije, pa zato obračaš moje besede. Povsem razumljivo iz tvoje strani, Thomas.
- Hoc est qui sumus -

imagodei ::

kekz,

v pomanjkanju argumentov se pa zatečemo k šalam, kaj? Ti se kar ukvarjaj s svojim (ne)poznavanjem Slovenščine, jaz pa se vračam k vsebinski razpravi. Če imaš kaj pametnega glede tega, pa kar na dan z besedo.
- Hoc est qui sumus -

svit ::

imagodei: Izgubil si! GODWIN!
Ni ideje

Matevžk ::

edit: Dojel in zato izbrisal vprašanje. Se opravičujem.
lp, Matevžk

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matevžk ()

imagodei ::

@svit:

posluši, kiddo, vem, da je fino z odraslimi govorit v odrasli debati, ampak moraš biti tudi kompetenten. Soditi, kdo je izgubil in kdo ne na podlagi strica Godwina, je bebasto. >:D Wikipedia:

Godwin's Law does not question whether any particular reference or comparison to Hitler or the Nazis might be appropriate, but only asserts that one arising is increasingly probable. It is precisely because such a comparison or reference may sometimes be appropriate, Godwin has argued,[3] that overuse of Nazi and Hitler comparisons should be avoided, because it robs the valid comparisons of their impact. David Weigel argued that Godwin's law is often used to ridicule even valid comparisons.[4]

Zdaj se samo še nauči angleško (ne samo posameznih besed, ampak dejansko sintakse), pa boš morda dojel bistvo. Ne gre za to, da bi nekdo izgubil ali zmagal, zato ker debata nanese na naciste.

Tolko za najstnike, gremo nazaj k debati.

EDIT: Takšne enovrstičnice spominjajo na Haikuje, ampak mislim, da ne pripomorejo k debati. Moderatorji, prosim... (v kolikor se odločite za brisanje, seveda odstranite tudi ta moj post)
- Hoc est qui sumus -

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: imagodei ()

svit ::

No če bi scrolal samo malo nižje, bi prebral to (iz istega linka):

There is a tradition in many newsgroups and other Internet discussion forums that once such a comparison is made, the thread is finished and whoever mentioned the Nazis has automatically "lost" whatever debate was in progress. This principle is itself frequently referred to as Godwin's Law.

It is considered poor form to raise arbitrarily such a comparison with the motive of ending the thread. There is a widely recognized codicil that any such ulterior-motive invocation of Godwin's Law will be unsuccessful (this is sometimes referred to as "Quirk's Exception").[6]

Godwin's Law does not apply to discussions directly addressing genocide, propaganda, or other mainstays of the Nazi regime. Instead, it applies to inappropriate, inordinate, or hyperbolic comparisons of other situations (or one's opponent) with Hitler or Nazis. However, Godwin's Law can itself also be abused, as a distraction or diversion, that fallaciously miscasts an opponent's argument as hyperbole, especially if the comparisons made by the argument are actually appropriate.
Ni ideje

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: svit ()

Mr.B ::

Hec je v tem, da levice pri nas ni nikoli bilo. Ime LDS ne pomeni biti levica....
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

imagodei ::

Ja, in?

To je točno tisto, o čemer govorim... A selektivno bereš, al kako?

Instead, it applies to inappropriate, inordinate, or hyperbolic comparisons of other situations (or one's opponent) with Hitler or Nazis

Moja primerjava:

1.) Ni bila prav nič neprimerna. Primerjal sem politično situacijo, ki je pripeljala do vzpona Naci stranke v Nemčiji. Kjer se prepirata dva, tretji dobiček ima. To je bilo vse. Lahko bi našel tudi kak drug, zgodovinsko manj poznan primer. Potem bi bilo po tvoje vse v redu in to ne bi padlo pod strica Godwina?

2.) Pravzaprav nisem primerjal niti ideologije JJ in Hitlerja niti ideologije SDS in nacionalsocialistov. V bistvu nisem želel nadaljevati debate v smeri nacizma, omejil sem se izključno in samo na to, da so outsiderji (čeprav SDS to pred volitvami 2004 ni bila v popolnosti) v preteklosti že izkoriščali takšne situacije in prišli na oblast. Ljudje so pač po večini laiki in volijo tistega, ki lepše govori. Ljudje tudi nimajo dolgega političnega spomina, zato pozabijo, da je nekdo pred npr. dvema letoma delal idiotizme (ali v primeru Janše, da še 6 mesecev pred volitvami ni znal povedati lepega, konstruktivnega stavka, pač pa je samo sikal) in zato volijo tistega, ki se v zadnjih tednih pred volitvami zna lepše nasmejati. Iz istega razloga tudi ni važno, koliko je neka politična opcija v 4, 8 letih dobrega naredila, ljudje vidijo samo slabe stvari in če slabe stvari pridejo na površje tik pred volitvami, pač priljubljenost te opcije pada, na ta račun pa raste priljubljenost druge opcije.

To je bila primerjava s prihodom Naci stranke na oblast. Izključno to, ne pa, da bomo zdaj tukaj JJ poteze primerjali s Hitlerjevimi :\

EDIT: slovnica
- Hoc est qui sumus -

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: imagodei ()

jype ::

Lahko bi tudi rekel, da je SDS zmagala volitve zato, ker je edina resna alternativa tako strahotno zajebala samo sebe, da bi morali ljudje, če bi želeli pokazati, da se s tem ne strinjajo, na dan volitev dejansko ostati doma.

LDS, če bi se stranka ravnala po svojem imenu, bi bila super izbira za vsako slovensko vas.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

imagodei ::

No, viš, jure to zna povedat lepše z manj besedami, kot jaz. Moj podpis pod tvoj post, jype! :)
- Hoc est qui sumus -

imagodei ::

Svit,

FYI, ko si že tak poznavalec Godwina ( Godwin FAQ, dosegljiv tudi z Wikipedie):

5. What should I do if somebody else invokes Godwin's Law?

The obvious response is to call them on it, say "thread's over", and declare victory. This is also one of the stupidest possible responses, because it involves believing far too much in the power of a few rules that don't say exactly what you wish they said anyway. The proper response to an invocation is probably to simply followup with a message saying "Oh. I'm a Nazi? Sure. Bye" and leave, and in most cases even that much of a post is unnecessary.

6. "Hitler!" Ha! The thread is over!

Nope, doesn't work that way. Not only is it wrong to say that a thread is over when Godwin's Law is invoked anyway (Usenet threads virtually always outlive their usefulness), but long ago a corollary to the Law was proposed and accepted by Taki "Quirk" Kogama (quirk@swcp.com):

Quirk's Exception: Intentional invocation of this so-called "Nazi Clause" is ineffectual.

Sorry, folks. Nice try, though.
- Hoc est qui sumus -
1
2
3 4


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Politični kompas (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
599107 (6685) D3m
»

Politični kompas (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
14818600 (13446) donfilipo
»

kje ste na političnem spektru (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10011184 (9594) gulfstream
»

MAG in njegova usoda (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
985932 (4216) jype
»

Vika očitno popu....Lj ima novo županjo (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
554723 (3748) Ikarus

Več podobnih tem