» »

SOVA

SOVA

««
16 / 19
»»

Thomas ::

Sram naj bo Toneta Ropa in vse njegove kimavce. Vključno s Kacinom, in Slotech Zvezo komunistov.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Icematxyz ::

Ja naj jih bo če jih je za kaj. Samo na koncu bo sram nas (ljudi) in tudi državo pred hrvati.

Kriv nebo nihče nič, nam bo pa ostala ena stigma kaki loleki smo še dolgo po tem ko vse komuniste in kapitaliste domobrance in indijance z današnje politike odnesejo z nogami naprej iz parlamenta.

Thomas ::

Sovo so imeli, kot politično policijo. Infrastrukturo so podedovali iz prejšnjega režima. Edino to je bilo, da niso mogli nikogar več kar tako zapreti, kot v "starih dobrih časih".

Bom videl, če bo kakšen levičar zdaj spregledal, ali bodo še naprej veselo kolaborilrali z duhom tovariša Stalina.

Zaenkrat delajo slednje. Vsi ki hočejo zmanjšati Ropov kolerični izpad in priznanje tega dejstva.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Double_J ::

Je pa zanimivo, da je EU sploh sprejema takšne države, a ni?

gruntfürmich ::

meni pa se je od vsega začetka pojava incidentov zdelo da jih nekdo namerno povzroča, da nekdo res poglablja razdor med slo & hr narodom. zdaj se je izkazalo da sta to počela bivša opozista, zdaj koalista. to pa že dobi smisel vsemu dogajanju na morju.

seveda ni to uredu, vendar če je to pripomoglo k zamenjavi vlade, sem za. mislim pa da je naredilo veliko škodo v odnosih med narodoma.

itq pa sova dela za oblast, saj to ni neka nevladna domoljubna neprofitna organizacija. in tudi narodni interes si vsaka stranka predstavlja po svoje, zato je čisto logično da do takih stvari enostavno mora prihajati.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Thomas ::

Če je pa RES, kar trdi Rop, potem naj gre Janša v zapor.

Čisto preprosto. Za oba, Ropa in Janšo ni mesta na svobodi. Eden je superbarabon. Mislim da Rop. Njegovi kimavci pa niso kaj prida boljši.

> Je pa zanimivo, da je EU sploh sprejema takšne države, a ni?

Komunistov mrgoli. Tako v EU, kot v Demokratski stranki v Ameriki. Še med Republikanci se najde kakšen.

To NI paranoja, ker jaz se jih čisto nič ne bojim. To je ugotavljanje dejstev.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

DarkSite ::

OK, Tone:
1) Laže
2) Delal mimo Sove.

Kaj je huje :)

Posledice?

1) Ali ga bodo zaprli? :D Nekak se mi zdi, da ne.
2) Se bo umaknil iz politike?
3) Bo minister v naslednji Pahorjevi vladi?

Osebno se bi mi zdela sramotna 3 točka. Nekak bi bil zadovoljen že z 2 točko.

WarpedGone ::

Recimo, da ma Rop prav.

Torej je vedel, da JJ dela proti državi in ni naredil nič.

Sokriv pri izdaji?
Zbogom in hvala za vse ribe

Daedalus ::

Čisto preprosto. Za oba, Ropa in Janšo ni mesta na svobodi. Eden je superbarabon. Mislim da Rop. Njegovi kimavci pa niso kaj prida boljši.

Hja, meni je pravzaprev čisto vseeno, kdo je večja baraba. Bolj me skrbi to, da se IMO tud po objavi Ropovih izpadov ali pa vladnem objavljanju stvari, ki nimajo v javnosti kaj iskat, ne bo zgodilo nič kaj kazensko odgovornega za protagoniste z obeh strani. Vsi vpleteni so zajebali big time, posledice pa bomo nosli vsi. Jaz bi kr oba spravil pod drobnogled, sam pri nas law enforcement veja oblasti niti pod razno ni sposobna česa takega. So preveč uradniški in premalo odločni. Zna pa biti, da bo Hrvaška sprožila parlamentarno preiskavo o tem domnevnem dogovornem sprožanju incidentov. Lahko, da se bo tam kaj zanimivega odkrilo.

Komunistov mrgoli. Tako v EU, kot v Demokratski stranki v Ameriki. Še med Republikanci se najde kakšen.

Sej tud fašistov mrgoli. Pa liberalcev, neoliberalcev, k Cerkvi nagnjenih desničarjev, freelance desničarjev, pa onih, ki ne vejo, kaj bi sami s sabo. Vse pa morš prenašat, dokler ne delajo česa protizakonitega. Nič kaj novega, torej.


edit:

Ja WarpedOne. V tem primeru - kr oba v čuzo. Za dolgo časa.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Daedalus ()

Grey ::

Grey:
Whoa Nelly!!! Hrvaški mediji so objavili neka zelo zanimiva dejstva. Kaj porečete na to zagovorniki JJa? Btw, jaz ne pripadam nobeni stranki, niti nisem rdečkar ali križevec ali whatever. Na to stvar gledam zgolj skozi dejstva. Rop ima definitivno prav, ker si tako težkih obtožb ne bi privoščil nihče brez nekih dokazov. Lejga zlomka informacije curljajo tudi na Hrvaškem. Torej je nekaj le na tem.

Na koncu bosta tako ali tako odžagana oba (vsak zaradi svojih razlogov), SDS bodo odstavili s položaja koalicije, naredili bodo naknadne volitve ali pa se bo zgodilo celo kaj bolj pretresljivega; mogoče celo ureditev meje v piranskem zalivu. 8-O

Ziga Dolhar ::

"Koalicija" ni nasprotje "opozicije".
https://dolhar.si/

Double_J ::

Kje so torej dokazi, naprimer posnetek?

Pšenični ::

Zadevi je potrebno priti do dna.Igranje z nacionalnimi interesi je pač precej huda stvar.In to na račun oblasti željnih posameznikov.Je pa zlo nerodno to ,da nas po tem čakajo zelo verjetno Pahor in njegovi sedaj še nesrečni komunisti.Ko bi le šlo brez tega.Če pa bodo še kakšni posnetki pogovorov slučajno prišli na dan ,heh pol moj janez boš politično eliminiran, verjetno za zmeraj.Nerodna stver , heh zlo nerodna.......

Zgodovina sprememb…

Double_J ::

Če bi bil posnetek, bi to najbolj obremenilo obe takratni vladi, manj pa opozicijo po mojem mnenju...

drejc ::

Meni je bila pa zanimiva teorija nekega poslanca SDS...glede na izjavo Ropa, da so mu poročali iz SOVE o pogovoru JJ z Senaderjem ustno. Namreč ta, da dejansko je nekdo znotraj sove prisluškoval temu pogovoru, posredoval pa namenoma drugo, lažno vsebino Rop-u. Možno da kak lefty, ki je predpostavljal da bo izzid tesen (kar iz anket levih trobil ni blo očitno). Rop pa iz politične korektnosti (in ker ni vedel a je to kaznivo) tega ni vrgel na bojišče pred volitvam.
"Rise above oneself and grasp the world"
- Archimedes of Syracuse

krneki0001 ::

Vse trenutne slovenske politike pred sodišče in vse zapret, pa čisto na novo postavit oblast. Kdor od sedanjih politikov bi se pa še kaj bunil, pa uporabit kitajski način reševanja konfliktov - metek u glavo - bolje 1 euro za metek, kot miljoni evrov zapravljenih za napačne stvari, kot jih zapravljajo danes.

poweroff ::

perci: Jst nisem, niti tega ne skrivam. Niti nobenih sodb ne podajam. Vem pa, da mora tebe človek z rezervo jemat.
Da smo si na jasnem. Tisto moje o poznavanju NI letelo nate. Sploh ne. Za razliko od ostalih razpravljalcev ti namreč razumeš delovanje pravne države. In če ne poznaš konkretne zakonske ureditve to ni tak problem za nivo razprave.

Problem je, ker so nekateri razpravljalci precej agresivni, o tajnih službah in pravni državi pa ne vedo nič. Zato tudi vztrajno in agresivno trosijo neumnosti.

Se pa opravičujem, ker sem zadevo napisal tako nerodno, da je izgledalo, kot da leti nate. Ne, nisem imel v mislih tebe perci.

Drugače pa o tem ali me jemati resno ali ne... včasih pišem resno (novice, članke), na forumu pa večinoma provociram. Namen provokacij je, da ljudje začnejo razmišljat. Žal opažam, da pri tem nisem ravno najbolj uspešen, saj večina ovac pač ni sposobna vključiti tistih par možganskih celic in premisliti o floskulah, ki jih pišejo...

Thomas: Sram naj bo Toneta Ropa in vse njegove kimavce. Vključno s Kacinom, in Slotech Zvezo komunistov.
Zakaj pa Kacina vlečeš sem notri? Zato, ker je za Toneta Ropa IN Janeza Janšo rekel, da je tako ravnanje nevredno politika? A če bi kritiziral pa samo Ropa pa bi bilo sprejemljivo ali kako? Spet dvojna merila???

Čisto preprosto. Za oba, Ropa in Janšo ni mesta na svobodi. Eden je superbarabon. Mislim da Rop. Njegovi kimavci pa niso kaj prida boljši.
Se strinjam. Morda je problem le v tem, da pri nas nimamo ustrezne zakonodaje, da bi šel kdo res sedet, tako kot v ZDA. BTW: Rop sedaj trdi, da je le potrdil tisto o čemer so mediji že itak poročali. Čeprav je vprašanje kdo je medjem sploh dal informacije... tle si lahko vsakdo misli svoje in tudi meni se porajajo določeni sumi.

Ampak zakaj za vraga ne napišeš takole: Čisto preprosto. Za oba, Ropa in Janšo ni mesta na svobodi. Eden je superbarabon. Mislim da Janša. Njegovi kimavci pa niso kaj prida boljši.. Ne, v Velikega Vožda se pa ne sme podvomiti.

Meni je bila pa zanimiva teorija nekega poslanca SDS...glede na izjavo Ropa, da so mu poročali iz SOVE o pogovoru JJ z Senaderjem ustno. Namreč ta, da dejansko je nekdo znotraj sove prisluškoval temu pogovoru, posredoval pa namenoma drugo, lažno vsebino Rop-u.
Ja, če je to res, potem je to problematično, saj pomeni, da so si agenti SOVE poročila izmišljevali, ali pa da so prisluhe uporabljali mimo zakona in prisluškovali komur se jim je pač zdelo. Če v SOVI o tem ni bilo poročil, potem Janša ni mogel vedeti, da obstaja "SOVA v SOVI". Glede na dokaze, ki jih je dala ven vlada tega ni mogoče sklepati. Je pa tale Ropova izjava prvi dokaz v to smer. Hecno bi bilo, če bi Rop dal tak dokaz Janši... 8-)

Možno je pa tudi, da so prisluhi obstajali, vendar so po zamenjavi oblasti znotraj SOVE naredili čistko iz strahu pred Janšo. No, to je po mojem spet kršitev zakona, saj obstajajo pravila o gradivu SOVE. V tem primeru pa verjamem, da si je nekdo naredil privatno kopijo posnetka... in se ta kopija zna pojaviti kje v javnosti. Hehe, še bo vroče. >:D

Je pa zanimivo, da se je v ponedeljek Janši prvič odkar je na oblasti tresel glas. Navadno na vsa vprašanja odgovarja samozavestno in rahlo arogantno, na vprašanja o dogovorih s Sanaderjem pa je odgovarjal precej vznemirjen in v zadregi. Po drugi strani se mi zdi, da Tone Rop deluje kot da skriva še kakšnega asa v rokavu. No ja, morda je to samo moj (napačen) vtis.
sudo poweroff

WarpedGone ::

Včeraj pri odmevih so spet debatirali o sovi. Bivšemu šefu policije je "ušla" ena izjava, ki nekako ni dobila zaslužene pozornosti.
Dejal je, da so v času, ko je bil on šef policije, od sove dobivali praktično neuporabne informacije, kot bi bral stare časopise. Napovedali niso niti, da bo Račan s seboj pripeljal kombi, ki je "zašel na Hrvaško".

Toliko o zaupanja vredni in kvalitetni obveščevalni organizaciji.
Zbogom in hvala za vse ribe

DarkSite ::

Ja, tisti ki še vedno slepo verjamejo Ropovim izjavam bi si morali to oddajo pogledat! Bi jim bilo takoj vse jasno, če jim že prej ni bilo. :\ :)

SmeskoSnezak ::

Konc koncev je to odlično za nas Slovence. Naj se še kaj najde, kakšne debate o Avstriji in Italiji. Da bomo potegnili res v to not države, ki imajo organe pregona in ostalo porihtano. Da gre to na EU sodišče. >:D

Naj ugotovijo, da kar dosti slovenskih politikov ima 'maslo na glavi', pa vse lepo v zapor. In si lahko narod postavi novo vlado, ki ji bo bolj odgovarjala. Saj vemo, narod si bo sodbo pisal sam. V tem primeru, si naši politiki pišejo svojo sodbo. :D
@ Pusti soncu v srce... @

poweroff ::

sudo poweroff

DarkSite ::

Z Ropom je konec. :D SD se je začel potapljati :P

Včeraj so lepo na odmevih vse razložili :)

Vprašanje je zdej, kako bodo ukrepali naši pristojni. Ga bodo zaprli? :)

poweroff ::

Z Ropom je konec. :D SD se je začel potapljati :P
Hja, ali pa za Janšo, če se izkaže, da je res režiral incidente. Če pa bi se izkazalo, da je SOVA Ropa zavajala... se je pa za vprašat, če ni imel Janša že pred volitvami svoje SOVE v SOVI, da bi Ropu podtaknil arefo... na katero Rop takrat ni padel, sedaj pa je. :D

Hihi, tole postaja čedalje bolj zanimivo. Pa sem že mislil, da smo vse videli. Go SOVA, go! >:D
sudo poweroff

Double_J ::

Po neuradnih informacijah, naj bi se Pahor iz jeze odločil, da bo v petek napovedal kandidaturo za predsednika.:P

Barakuda1 ::

Možno je pa tudi, da so prisluhi obstajali, vendar so po zamenjavi oblasti znotraj SOVE naredili čistko iz strahu pred Janšo. No, to je po mojem spet kršitev zakona, saj obstajajo pravila o gradivu SOVE. V tem primeru pa verjamem, da si je nekdo naredil privatno kopijo posnetka... in se ta kopija zna pojaviti kje v javnosti. Hehe, še bo vroče.


He-he :D

Se prav, da lahko v kratkem pričakujemo kakšno spletno različico nadaljevanja "udba.net", sam da bo tokrat "sova.net" >:D

Če se to zgodi, lahko spet pričakujemo intervencijo iz samgega vrha oblasti, da se takšna spletna stran (v "nacionalnem interesu" takoj prepove, policistom pa naloži, da takoj spišejo odločbe proti internetnim podnudnikom, zaradi omogočanja objav s protivladno vsebino>:D .

gruntfürmich ::

.......................Hja, ali pa za Janšo, če se izkaže, da je res režiral incidente. Če pa bi se izkazalo, da je SOVA Ropa zavajala... se je pa za .......................vprašat, če ni imel Janša že pred volitvami svoje SOVE v SOVI, da bi Ropu podtaknil arefo... na katero Rop takrat ni padel, sedaj pa je.

to bi šele bil scenarij!!! sploh ni tako nemogoče, ker janša ni neki bukov lulek, ma kr veliko niti v svojih rokah.

ampak še vedno ostaja dejstvo, da so incidenti bili, in to zelooo pogosti. bomo videli.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Zgodovina sprememb…

krneki0001 ::

Leto 2008 in tujec (T) pride v mesto in vpraša kako bi lahko prišel do nekega hotela, ker je že utrujen in bi rad prespal. Na križišču zagleda policaja (P), pristopi ter ga vprasa:

T: Oprostite, ali mi lahko poveste, kje je najbližji dober hotel.
P: Ja ni problema, sicer pa so pri nas vsi zelo dobri, le eni so se boljši od drugih.
T: Jaz bi rad le najbližjega.
P: OK, najbližji je le 500 m daleč.
T: Kako pa pridem do tam?
P: Enostavno. Pojdite po tej Janševi cesti in na naslednjem križišču zavijete v desno na Janševo ulico, na prvem križišču pa na desno na Janšev drevored in čez 100 m ste na Janševi ploščadi, tam pa spet na desno do Janševega bulevarja in tam še naprej. Na desnem vogalu je Grand Hotel Janša.
T: Koliko Janš pa imate tu v tem mestu?
P: (začudeno) Enega seveda, našega ljubljenega vodjo Janeza Janšo.
T: No, malo me čudi to, da grem samo desno, da pridem do hotela, ki je kot vidim na moji levi, in to takoj zraven nas.

Policaj ga zabodeno pogleda in mu rece:

P: No, ker ste tujec naj vam razložim, pri nas v Janšelaniji in v tem mestu Novo Janševo, je prepovedana uporaba besede levo in tudi gibanje je strogo v desno. Zapomnite si SAMO V DESNO in vedno boste na pravi poti.

lufthammer ::

>>>>ali pa za Janšo, če se izkaže, da je res režiral incidente...

Kaj res mislite, da je obramboslovec, organizator manevrske, bivši minister za obrambo tak amater, da se bo z nekom po telefonu pogovarjal o organiziranju incidentov? Naj Rop zavrti posnetek, ker ga nima, naj pove vsaj to, po čigavem naročilu minira Barbiko.

poweroff ::

Se prav, da lahko v kratkem pričakujemo kakšno spletno različico nadaljevanja "udba.net", sam da bo tokrat "sova.net" >:D

Če se to zgodi, lahko spet pričakujemo intervencijo iz samgega vrha oblasti, da se takšna spletna stran (v "nacionalnem interesu" takoj prepove, policistom pa naloži, da takoj spišejo odločbe proti internetnim podnudnikom, zaradi omogočanja objav s protivladno vsebino>:D .

To pa ne, to bi bila vendar cenzura! Aja, saj so naši, se pravi je vse OK.

Meni se s tem ne da ukvarjati, bi bil pa vesel, če bi tole idejo kdo zagrabil zares: da iz arhivskih posnetkov Janše in Sanaderja sestavi nek "prisluh". Zadeva mora v prvi minuti izgledati povsem resna, potem pa morajo biti notri kašne težke bedarije.

Zadevo naj obajvi na internetu, da se bomo malo narežali. :D

aja, pa Urška mora biti obvezno zraven :D
sudo poweroff

Double_J ::

No kdo bo naredil?:))

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Double_J ()

luli ::

Kdo bo naredil? Ja FDV kdo pa? Oni so itak najsposobnejši pri nas!

poweroff ::

Vsekakor bolj kot falirani agentje kvazi tajnih služb kvazi podmladkov političnih strank. Kajne? >:D
sudo poweroff

drejc ::

"Rise above oneself and grasp the world"
- Archimedes of Syracuse

Jst ::

Lahko samo upamo, da so/bodo ovadili tudi ljudi, ki so tako vestno izdajali tajne informacije. Da se to ne bo več zgodilo; daleč od pozitive za naš mednarodni ugled.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

DarkSite ::

Pol bi morali ovadit pol Dnevnika s Praprotnikom na čelu.

Jst ::

Ne, on je novinar, on je dobival informacije. Naj zašijejo tiste v sovi, ki so tako veselo izdajali.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

jozek ::

Ko drezneš v gnezdo sršeni ponorijo in pikajo vsevprek. Tle celo iz drugih gnezd letajo...

Še bo pokalo, to je politična državljanska vojna!
Draga nafta je gonilo razvoja ;-P ..

Grey ::

Eh...ne morem verjeti, da je bil tako natančen rezultat na trenjih. To je nemogoče. Kot da bi kovanec pristal na robu. :\

Samsung06 ::

Trenja. Spet so dal glupo vprašanje. Bolje bi bilo, da bi ljudi vprašali. ALi verjamejo Ropu?

Tako anketo so nardili na hrvaškem, kjer je več kot 85% ljudi reklo da neverjamejo.

poweroff ::

Ni bistveno kaj ljudje verjamejo ali kaj mislijo, pač pa kaj je RES. Ena Trenja so tukaj nerelevantna. Bistveno je, kaj bo pokazala kriminalistična preiskava in kako bo odločilo sodišče. To bi rad videl.
sudo poweroff

poweroff ::

Na Hrvaškem prihajajo na dan podatki, ki potrjujejo izjavo Toneta Ropa?

Dnevnik, četrtek, 21.06.2007: Študija 2004: Janša in Sanader dogovorjena za incidente

"Posebno pomenljivo pa je novo odkritje. Mednarodni inštitut za bližnjevzhodne in balkanske študije je namreč 28. septembra 2004 objavil poročilo, v katerem piše, da sta Sanader in Janša dogovorjena glede izzivanja incidentov v Piranskem zalivu, s čimer bi diskreditirala takratno slovensko vlado, ki jo je vodila LDS. »Sanader bi Janši tako pomagal na oblast,« piše v poročilu, ki ga je inštitut objavil le nekaj dni pred slovenskimi volitvami 2004. Nekdanji premier Anton Rop (SD) je izjavil, da je tajna služba Sova leta 2004 spremljala komunikacijo med hrvaškim premierom Ivom Sanaderjem in takratnim vodjo slovenske opozicije Janezom Janšo (SDS) in da sta se dogovarjala o inscenaciji incidentov v Piranskem zalivu pred volitvami v Sloveniji."

Če kdo najde link na inštitut, se priporočam.
sudo poweroff

Olajuwon ::

Ni mi jasno kako lahko na anketi iz "Trenj" 50% folka verjame Ropu. Mislim, to je matematično dokazljivo nemogoče:D
Bolj pomembno je obstajati, kakor biti opazen.

jype ::

Kot je že povedal Matthai, kdo komu verjame je nepomembno. Pomembno je le, kaj se da dokazat.

Izid ustrezne zdaj zanima celo mene, ker takih amaterskih političnih obmetavanj si pa zagotovo ne želim.

DarkSite ::

Kako se je včer Rop potil. :) Vedu je, da se mu bliža konec :)

Totalno so ga sesuli.

Matthai ni čudn, da maš tako razmišljanje, ker vidim, da ti preveč Dnevnika škodi. :)

Double_J ::

Sej se na Hribarju vidi, kako se da oponašat koga. Ful težko.:D

Keyser Soze ::

Rop je vedno prekomerno švical. Đizs, kao sami poznavalci pa niti tega ne vejo.:\

Sej večina stvari, ki jih veste tako ali tako pridejo iz medijev. Zakaj bi se sedaj bunil nad vplivom medijev?
Me res zanima koliko vas ima informacije iz prve roke.
OM, F, G!

Zgodovina sprememb…

poweroff ::

Dejstvo je, da je tisti inštitut objavil svojo študijo leta 2004. In da so notri napisali, da sta se Janša in Sanader dogovarjala. Od kje so doblili informacijo sicer ne povedo, ampak zanimivo je, da ta - kot kaže neodvisni vir - potrjuje Ropove navedbe.

Zaenkrat je še vedno 0:0, ampak Ropu ne kaže prav slabo. In se zna zgoditi, da bo prvi gol padel Janši. Vas je strah, kaj? Narodno izdajstvo ni majhna reš. (In da smo si na jasnem - v tem primeru sta OBA akterja v težavah).
sudo poweroff

Keyser Soze ::

Kakšno narodno izdajstvo?

Dejte me hecat no.:D
OM, F, G!

poweroff ::

Vladno DELO poroča:

"Čeprav je verjetno, da so dokumenti Sove zdaj že uničeni, bom svoje trditve o tajnih dogovorih med hrvaškim premierom Ivom Sanaderjem in takratnim prvim človekom slovenske opozicije Janezom Janšo kmalu podkrepil z dokazi, je nekdanji slovenski premier Anton Rop izjavil za včerajšnjo številko hrvaškega tednika Globus. »Obstajajo kopije z oznako državna skrivnost, vem, kdo jih ima, in po vseh informacijah so ti dokumenti avtentični,« je povedal Rop in dodal, da se je umaknil iz Ljubljane in da ne želi govoriti o tem, kje se trenutno nahaja.

Neimenovani zaupni vir pa je za Globus povedal, da so po enem od incidentov poleti 2004, ko so hrvaške ladje zaplule v »domnevno« slovenske vode, agenti slovenske tajne službe posneli pogovor med Janšo in Sanaderjem. Takoj potem naj bi Rop poklical svojega hrvaškega kolega in ga prosil, naj naredi vse, da bi se položaj čim prej umiril. Takoj potem je, tako navaja Globus, Sanader poklical Janšo in ga obvestil o svojem pogovoru z Ropom. Po besedah Globusovega neimenovanega vira je Janša Sanaderja prosil, naj hrvaške ladje še nekaj časa nadaljujejo s provokacijami, hrvaški premier pa da mu je obljubil, da bo tako tudi storil.
"

No, zdaj pa na plano z dokazi, hehehe. 8-)

Še hipotetično vprašanje: boste desničarji v primeru, da se izkažejo Ropove navedbe za resnične, Janšo označili za izdajalca slovenskh interesov?

Da / Ne.

???
sudo poweroff

WarpedGone ::

>> In da smo si na jasnem - v tem primeru sta OBA akterja v težavah.

Jup. Ne vidim kako se lahko Rop izmaže "živ in zdrav". Korkoli se obrne, BI MORAL fasat.

Je prpravlen žrtovat svojo glavo sam da spodnese janšo? Špila kamikazo?
Zbogom in hvala za vse ribe
««
16 / 19
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

SOVA še vedno skovika na vaših žicah

Oddelek: Novice / NWO
3711130 (7285) zmaugy
»

Pregon novinarjev (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
5813014 (11368) ZaphodBB
»

Jansa - Sanader (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
9813658 (10480) mtosev
»

Ustavno sodišče odločilo v zadevi SOVA

Oddelek: Novice / Zasebnost
175890 (4976) poweroff
»

Ali lahko zaupamo nadzornikom?

Oddelek: Novice / Zasebnost
323958 (3199) poweroff

Več podobnih tem