» »

SNS razpada

SNS razpada

_marko ::

->udi bistveno lažje bi poskrbeli za tiste, ki jim zmanjševanje progresije potencialno predstavlja večje breme.

Komu bo pa težje zaradi progresije?! Prav nobenemu.


->s 25 odstotno obdavčitvijo bi jaz na mesec lahko zapravil skoraj še enkrat več denarja,

Jah, super bi bilo če bi se znižala iz 42 na 25.
To pomeni, da bi tudi plačevanje oz pranje denarja prek študentskih servis odpadlo...


->kar bi pomenilo da bi se cene nekaterih reči zagotovo povišale in si jih nekateri ne bi več mogli privoščiti.

Te logike pa ne razumem najbolj. Sej smo vednar ne Evropskem trgu. Cene so že zdaj enake oz dražje(morda se motim...)
V avstriji ima človek poprečno skoraj 2x več denarja kot mi - pa so cene enake.


->Dokler se to dogaja z rečmi, ki niso nujno potrebne za življenje, je vse kul, ko pa pride do hrane in takih reči, se pa hitro vidi, kako majhna država smo in kako enostavno se je zmenit, da nikjer ne bo jogurt poceni. Potem smo pa tam, kjer smo zdaj.

DDV bo ostal enak. Zakaj bi torej cene poskočile?
The saddest aspect of life right now is that science
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.

jype ::

_marko> Komu bo pa težje zaradi progresije?! Prav nobenemu.

Ti dejansko misliš, da lahko državo tolk oklestiš, da bo zdržala do zadovoljive gospodarske rasti samo s prodajo državnega premoženja?

Težko bi šlo.

_marko> V avstriji ima človek poprečno skoraj 2x več denarja kot mi - pa so cene enake.

Ne, nižje so. Konkurenca je, ki je pri nas milo rečeno pomanjkljiva, ker so dobavitelji in trgovci praktično vedno ena in ista firma, včasih je pa še celo edini proizvajalec v familiji.

V resnici ni daleč do Avstrije in Italije za polovico države, za drugo polovico pa je daleč, pa tudi tisti, ki bi jim cenejše špecerije najbolj prav prišle si načeloma takih izletov ne morejo privoščiti dovolj pogosto.

_marko> DDV bo ostal enak. Zakaj bi torej cene poskočile?

Ker če je 80% kupcev pripravljenih plačat 10% višjo ceno (ali pa takega povišanja sploh ne opazijo) je trgovec butast, če cene ne dvigne in ne pobere razlike. Seveda ob prisotnosti konkurence to težko izvede, ampak očitno je, da je pri nas ni dovolj, pa tudi drži, da smo ljudje delno za to krivi sami - jaz recimo sem tolk komot, da grem zelo redko kam drugam kot v merkator, ker ga imam tako blizu.

_marko ::

->Ker če je 80% kupcev pripravljenih plačat 10% višjo ceno (ali pa takega povišanja sploh ne opazijo) je trgovec butast, če cene ne dvigne in ne pobere razlike.

Dokler tega ne opazi pametnejši trgovec, ki da 15% nižjo ceno in si tako pridobi velik tržni delež.
Zaradi znižanja stroškov zaposlovanja mu je to še lažje...
The saddest aspect of life right now is that science
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.

_marko ::

->Ti dejansko misliš, da lahko državo tolk oklestiš, da bo zdržala do zadovoljive gospodarske rasti samo s prodajo državnega premoženja?

Magari postopoma nižaš. Sej vseeno.
7% gospodarska rast je ogromna. Jah nič, naj liberalci nardijo izračune pa bo...
The saddest aspect of life right now is that science
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.

jype ::

_marko> Magari postopoma nižaš. Sej vseeno.

To pa že. Mene je že pri LDS matralo, kaj se obirajo s tem, potem sem pa slišal da naj bi to naredili "naši desničarji" in sem bil že takrat skeptičen toliko, da jih nisem volil. No, zdaj vidim, da sem pravilno storil. Zdaj mi ni treba biti toliko jezen na barabe, kot so tisti, ki so jim zaupali svoj glas :)

Pa jaz še vedno mislim, da bi država morala biti "dražja". Polna samo najboljšega kadra in brezkompromisna pri njegovi kvaliteti in integriteti. Če nekdo nekaj narobe naredi in za to pokasira, mu je treba tako kazen nalimat, da bodo še tri generacije za njim plačevale dolg (ker se zdaj pač uradniki pogosto delajo norca iz predpisov in imamo na papirju vse super, v praksi pa vse glava boli).

solatko ::

Desničarji so morali najprej poskrbeti zase in Boga (RKC), zdej se pa čudijo, ko sindikalni liderji nimajo nobenga problema z nagovarjanjem tistih, katerim plača zadostuje samo za 10-20 dni življenja.
Ko govorite o Avstriji - neobdavčeni letni znesek za dohodnino je 17000 erov - to pomeni najniže plače!!!!!! A je to 2X več denarja, kot ga imajo naši delavci??????? Vse vlade v Sloveniji, skupaj z delodajalci (sužnje lastniki), naj bodo veseli, da folk pri taki delitvi BDP-ja ne popizdi in brez kakšnih sindikatov ne naredi revolucije.
Povprečna plača slovenskega delavca do V. tarifnega razreda je okoli 8400 eurov BRUTTO/letno. Povprečni stroški v lastniškem stanovanju (brez možnosti vplivanja na višino oz. minimalno) so okoli 2600 eurov NETO, brez, da je karkoli vtaknil v usta.
Omenjam stroške v lastniških stanovanjih, koliko pa so v najemniških in podnajemniških pa raje ne računajte, saj boste zelo blizu celotni povprečni BRUTTO plači, če pa prištejemo še stroške samo za vrtec je pa to že zadeva s katero bi se v normalni državi ukvarjala davčna uprava, saj jih dosti porabi več kot zaslužijo Brutto plače. Trideset let že poslušamo o reformah, zategovanju pasu, tranziciji, razvoju......, rezultat teh strokovnih revolucij je pa samo ta, da današnja povprečna pokojnina ne zadošča za ceno oskrbnine v domu upokojencev.
Vi pa bluzite tle o ekonomski svobodi, liberalizmu, komunistih (v tistih časih je tudi smetar ali fizični delavec s svojo plačo, lahko preživel družino), koga bi volili, kdo je bolj ali več zaslužen za sranje v katerem se nahaja povprečni volilec, če vprašate mene bi volil Hasana in Mico, ki sta sposobna preživeti s cca 500€ dohodka/mesec, saj sta enostavno ekonomska genija.
Lastniki sužnjev, so vsaj poskrbeli za streho, hrano in obleko!!!!!!

borchi ::

> EDS nima veze z DDVjem

(E)notna (D)avčna (S)topnja ima vezo, saj že ime pove, z vsemi davki. tudi DDV-jem. (D)avek na (D)odano (V)rednost je tudi davek. kako potem EDS nima veze z DDV-jem?
l'jga

kopernik ::

Kot je v enem intervjuju rekel Gantar - ideje Mrkaića so dobre, problem je njegov jezik. Točno to je problem libertarcev.


Halo? Če je ideja dobra, jo privzameš, ne glede na sporočevalca. Saj nismo otroci v vrtcu, madonca. Da povprečen politični analfabet izjavi kaj takega, še razumem, da pa Gantar ali celo ti osebno, oba razgledana človeka, izjavita kaj takega ... neumno, po mojem mnenju.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kopernik ()

borchi ::

kopernik, ko se prideš menit za posel na neko firmo ne rečeš tajnici, ok, zdaj pa mi pokažite kje skrivate tega vašega idiota, direktorja, da mu v glavo vbijem par stvari?
l'jga

kopernik ::

Menit za posel ? :-)

Sicer pa ja, pameten direktor bo poslušal tudi osorne inženirje. Brez dvoma.

borchi ::

> Menit za posel ? :-)

dogovarjat za posel. se opravičujem, da je "lokalec" spregovoril iz mene.

> Sicer pa ja, pameten direktor bo poslušal tudi osorne inženirje. Brez dvoma.

stranka bo poslušala tudi osorni helpdesk. ampak, če ima konkurenčni ponudnik bolj prijazen helpdesk, bo marsikatera raje presedlala. stranka še ne ve, da je prvi helpdesk pametnejši od drugega. zato pameten direktor od helpdeska zahteva spoštljiv in prijazen odnos, ker ve, da nihče ne profitira, če se začneta helpdesk in stranka obmetava z idioti.

jaz mrkaića vedno preberem do konca, ker me njegova zmerjanja ne zmotijo. mnogo ljudi pa ga neha brat, ko si on vzame odstavek dva, da verbalno obračuna z intelektualnimi izmečki... naslednjič pa njegovega članka niti ne pogledajo več.

edit: ti njegovi izpadi zakrijejo marsikatero pametno stvar. pa tudi butasto.
l'jga

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: borchi ()

kopernik ::

dogovarjat za posel. se opravičujem, da je "lokalec" spregovoril iz mene.


Sploh nisem postavil vprašanja zaradi besednjaka, temveč zaradi tvoje primerjave nečesa konkretnega (denar) z nečim abstraktnim oz. intelektualnim (branje oz. upoštevanje idej). Recimo, da pozabimo na sedanjost in na Mrkaića. Ali so ideje grškega filozofa Heraklita mračnega kaj slabše zaradi tega, ker je preziral rajo ?

kopernik ::

edit: ti njegovi izpadi zakrijejo marsikatero pametno stvar. pa tudi butasto.


Butaste prezreš, pametne privzameš.

borchi ::

> Sploh nisem postavil vprašanja zaradi besednjaka, temveč zaradi tvoje primerjave nečesa konkretnega (denar) z nečim abstraktnim oz. intelektualnim (branje oz. upoštevanje idej).

jaz sem razumel, da je gantar rekel, da so ideje (intelekt) ok, njegov jezik (konkretna pojava) pa ne. ne primerjam jaz ničesar. samo primer sem dal, kdaj ti jezik oz. konkretna pojava lahko škodi.

> Butaste prezreš, pametne privzameš.

saj jaz tako delam, ko berem mrkaića. kaj nisem celo eksplicitno povedal, da jaz mrkaića tako berem!? samo, kdo mi garantira, da bo mrkaić delal isto? da bo spoznal, da ima nekaj butastih idej in jih ne bo uresničil, če bo dobil kakšno izvršno oblast?
l'jga

kopernik ::

Ne vem, kako si lahko razlagamo Gantarja ali druge politike, ampak nič ne kaže, da bi jim bile Mrkaićeve ideje všeč. To se ne vidi niti v njihovem pogledu na ekonomijo niti v pogledu na socialo. Zato sklepam, da jim niti ideje niso všeč, ne samo jezik, kot radi deklarativno flancajo.

borchi ::

če gantarja lahko štejemo za politika, ne vem. verjetno je tolk politik kot je to mrkaić.

drugač pa, priznam, nisem še slišal levega politika pohvalit mrkaićevih idej (da bi ga bilo potem možno diskvalificirajo samo zaradi attitude-a). desnega politika pa še nisem videl uresničevat idej.

btw, maš kak primer tega deklarativnega flancanja?
l'jga

Thomas ::

> če gantarja lahko štejemo za politika, ne vem.

A je on poslanec, a ni poslanec? Je bil minister, al ni bil minister?

Kaj je zdej, če ni politik?

Tvoj "diskurz" - sovražim to besedo, ampak je v posebnih priložnostih ustrezna - je čuden, borchi.

Nekoliko spominjaš na jureta in Mataja, kadar jima gre za nohte, s tem svojim "diskurzom".
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

borchi ::

> A je on poslanec, a ni poslanec? Je bil minister, al ni bil minister?

ni poslanec, niti ni bil. ni minister, niti ni bil. je pa bil lublanski pes, pa je bil in nislim, da še vedno je, pesjansko bogat biznis men...
l'jga

djordjevic ::

Hehe, drugič bo treba zgleda za preglednost debate zapisat M. ali P. Gantar. :))

Thomas ::

Aha, JAZ nisem razumu, o katerem Gantarju je beseda.

Ni dvoma.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

borchi ::

bi me zelo presenetilo, če bi kopernik mislil na p. gantarja.

še bolj kot, če bi thomas kdaj pozabil oblajat koga v sicer popolnoma spodobni debati...

kopernik> Ne vem, kako si lahko razlagamo Gantarja ali druge politike

ponavadi sem zelo pozoren bralec, zato lahko da me je tudi kopernik zavedel. če je mislil na p. gantarja, bi moral biti zgoraj "in" namesto "ali"...
l'jga

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: borchi ()

kopernik ::

Priznam, da sem bil v dvomih, ker sem najprej pomislil na politika Gantarja, hkrati pa se mi je zdelo čudno, da bi on hvalil Mrkaićeve ideje. Tako da ja, gospodarstvenik Gantar je omenjeni mož, ki pa po mojem mnenju precej posega v javno-politično debato in pričakujem, da bo najbrž sčasoma postal tudi politik (ala Janković).

Pri flancanju pa sem imel v mislih tiste politike, ki se strinjajo npr. z EDS, krčenjem državnega aparata, prodajo državnih podjetij, itd., hkrati pa ne naredijo nič ali zelo malo v tej smeri. In bojim se, da se bo ob morebitnem Pahorjevem prevzemu vlade tak trend vladanja nadaljeval.

SmeskoSnezak ::

Zanimivo, kje vse pišejo zadnje čase o Jelinčiču. V Večeru (16.jaunar, 3. stran - ) so namreč ga omenjali, da je sodeloval pri umoru. (evo, našel članek v Večeru: KLIK
@ Pusti soncu v srce... @

Calligulla ::

Domnevam,da se zavedas, da ima Jelincic kriminalni um?
To samo po sebi ni nujno slabo. Taki lahko recimo,ce so zdravi, kriminalce tudi ucinkovito lovijo in preganjajo, ker znajo na tak nacin razmisljat. Ampak on je glede zdravja pac malo na meji. Skratka to ni najboljsa stvar.

donfilipo ::

Saj ne da nabiram poudarke za večerno samobičanje, ampak pri Jelinčiču in še kar nekaj patronih iz vrst uspešnih politikov, bi si upal zatrditi, da imajo sposobnost vživeti se, ne samo v kriminalni um, pač pa tudi v ume - od Tita do navadnega brklarja. To je tudi umetnost dobrih kurb. Visoko leteča politika, ki širi dobroto in dobrine po celem svetu, ne uspe dolgoročno niti ameriškemu presidentu, čeravno ima za sabo res impresivne potenciale. Komandant 2 miljončkov, ki bi jih Kitajci lahko nastanili v en hotel na olimpijskih igrah, je pa že prav, da malce pomisli na korist vrlega slovenca, ki mu je težje vklopiti se se v globalizem.

Z leti se pokaže, da svetovno kulturo, povprečen slovenec razume do nivoja 'Honey honey how you....' in spevne melodije. Kar sledi si razlaga takole: če bo dnar boš ostala, če ne boš odvihrala. Svetska kultura sicer ne omenja denarja v tej umetnini pač pa kiss, kill in to kar razume tudi slovenec goodbye. No in včasih se zdi, da za dobrobit po svoje žlobudrajočega naroda slovanskega izvora, morda rabimo ume, ki se znajo iz melodije 'Denarčke štejem', preseliti še na kakšno drugo. Dasiravno ne zanikajo kvalitete omenjene melodije. Naloga Jelinčiča ni lahka. Pravzaprav je tako težka, da mu večina ne verjame, da je njegovo poslanstvo iskreno. Od bojazni, da imajo v sebi kak narobe gen, do 'universalisch menschlich allle gleich auch die juden liebe machen' memepleksa leve centrirunge, do 'The same folks that are bombing innocent people in Iraq were the ones who attacked us in America on September the 11th...'neocon misije. Vsem tem je jedro razmišljanja, da slovenci ne moremo uspeti kot slovenci, pač pa tako, da nihče ne bo niti opazil da smo nekje drugačni. In moram priznati, da še vedno (že 30 let kot Oto) tudi sam kalkuriram, ali imajo nemara prav, ali ima prav Jelinčič.

Na srečo ali na žalost, te kalkulacije pri večini potekajo kot low priority task ne obremenjujoč preveč centralne sivine. Je pa prav da sedaj, ko ga je zapustil pekoči del (na klic: 'sašo peče!' je Dr.Baričevič pomiril: 'ma nč hudga triper'), razmislimo ali gre za velikana male deželice dobrih misli, ali populista malog sela, ki ve, da je na poziciji 'naše selo - republika' prostora le za enega orenk gospoda.
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

poweroff ::

Domnevam,da se zavedas, da ima Jelincic kriminalni um?

Hehe, najprej sem pomislil: kateri politik ga pa nima.

Ampak brez zamere: Jelinčiča ne maram, se mi pa to zdi zelo nizek način njegove osebne diskvalifikacij (in BTW: kako "kriminalni um" sploh lahko dokažeš?

Je pa zanimivo videti - glede na članek v Večeru - da je predsednik Hervardov obsojenec zaradi poskusa umora.
Domoljubno, ni kaj.
sudo poweroff

Calligulla ::

Pijan zleti s ceste in izrablja imuniteto in vpliv za prikrivanje, groznje z orozjem in malo morje bizarnih dogodkov in prekrskov, ki jih blokira imuniteta preko let,...

Tip ima kriminalen um.

luli ::

Calligulla : Ne izmišljaj si stvari. Jelinčič je svojo pijano vožnjo drago plačal, kar pa za ostale politike ne bi mogel trditi!

poweroff ::

Pijan zleti s ceste in izrablja imuniteto in vpliv za prikrivanje, groznje z orozjem in malo morje bizarnih dogodkov in prekrskov, ki jih blokira imuniteta preko let,...

Če je to res, je prekrškar in kriminalec.

Naj pa spomnim, da za tisto bombo ni bil spoznan za krivega. Tipa ne maram - ampak zame je kriminalec nekdo, ki je pravnomočno obsojen.

Calligulla : Ne izmišljaj si stvari. Jelinčič je svojo pijano vožnjo drago plačal, kar pa za ostale politike ne bi mogel trditi!
Aja? Kdo pa poleg njega še vozi pijan?

V bistvu je precej žalostno, da poslanec vozi pijan. To nekako dovolj pove o njemu.

PA tudi o tistih, ki so ga volili.
sudo poweroff

Daedalus ::

Če veš za razloge za ta padec in točno kaj te padec na lestvici pomeni, bi te prosil da tole tukaj napišeš.
Hvala.


Hja, takole z malo logike in sklepanja. Ta padec lahko pomeni dvoje - če se sicer situacija v svetu ni kaj bistveno spremenila, pol je v Sloveniji prišlo do krčenja obsega ekonomske svobode. Za to je kriv stil vodenja države, ki očitno slabo vpliva na ekonomsko svobodo. Zelo priporočam ogled podrobnih rezultatov, ki kažejo na to, da je vlada (vsaj glede na njihovo metodologijo) slab gospodar.

Ta drug scenarij pa je, da se je situacija v svet precej spremenila in nas je pač nemalo število držav prehitelo. Kar pomeni, da v najboljšem primeru stagniramo. Kar pomeni, da se lahko meni vlada hvali s svojo domnevno uspešno politiko, pa me to malo prepriča, ker očitno smo vsaj gospodarsko v mednarodni primerjavi vedno manj svobodni. Kako pa to vpliva na gospodarsko uspešnost države (dolgoročno, pustimo zdaj kratkoročne keynesijanske prijeme za pumpanje rasti), pa menda vemo vsi.

Priporočam pregled podrobnih rezultatov - lepo pokažejo, kolko se SDS politika razlikuje od predhodnih...bore malo.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Thomas ::

Levičarji po duši. Večina SDSa in skoraj vsi drugi.

Na čelu s stavkajočimi.

Levičarski mindset, je naša nesreča.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Thomas ::

A maš rad Viranta al ga nimaš. Tukaj je politična tektonska prelomnica.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

jype ::

Thomas> A maš rad Viranta al ga nimaš. Tukaj je politična tektonska prelomnica.

A si me slučajno začel zmerjat z desničarjem?

krneki0001 ::

Virant je patetičen, trenutno je samo minister za promet pokazal nekaj znanja in malo pameti (vsaj kar se tiče trojanskih in primorskih tunelov).

Pa za politike ne gledam iz katere stanke so in kako so obrnjeni. Gledam samo njihovo delo in učinek in če je slab, je tako ali tako vseeno iz katere stranke je, ker ga je potrebno zavreči in namestiti boljšega.

Zgodovina sprememb…

poweroff ::

Levičarji po duši. Večina SDSa in skoraj vsi drugi.
Uf, sedaj so pa že v SDS "levičarji". Kmalu bodo "komunisti".

O tveganju se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom! >:D :D
sudo poweroff

borchi ::

> A maš rad Viranta al ga nimaš. Tukaj je politična tektonska prelomnica.

virant je eden najboljših ministrov. brez heca.

tako, da sem zadnjič kr zijal, ko je ministrom povečal nevariabilni del plače. jaz bi od njega pričakoval, da bo ministrom in visokim državnim funkcionarjem povečal plače za vsaj faktor 3. da bi se za položaje grebli tudi tisti, ki so tako sposobni, da lahko v gospodarstvu dobijo bistveno večjo plačo. virant mogoče to razume, janša je pa prevelik komunist, da bi bil sposoben kaj takega doumet. mogoče čez 10 let.
l'jga

donfilipo ::

Borchi>>virant je eden najboljših ministrov. brez heca.

ko ga gledam se mi zdi, da vsebuje nekaj neiskrenega....da je rahlo zlagan...naj to razčleni Freud ali Frankenstein ampak dejstvo je, da funkcionira ko švicarska ura. Res. kapo dol.

Thomas>> Levičarski mindset je naša nesreča

He Thomas tvoja sigurn ne>:D Tvoja nesreča je mindset, ki je sprožil recesijo in veliko pizdarijo, brez da bi bilo treba. Tako iz čiste zlobe. Proti kateri, pa si po moje ti cepljen.
Tile mojstri se grejo mali vrtec demokracije v naši vasi, kar pa ni nič manj zahtevno od velikih, le da ni tako nevarno za svet.
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

poweroff ::

Virant je dejansko eden boljših ministrov - bi rekel kar v vseh vladah.

Seveda ima svoje napake, pa trmast tudi zna bit, se mu pa vidi, da je predvsem profesionalec.

Na žalost je to skoraj edini dober minister te vlade.
sudo poweroff

Calligulla ::

Virant predvsem izstopa iz ostale dokaj nesposobne ministrske ekipe. Ampak mu ne gre zamerit, ce pred volitvami tone v sranju, nerazumljivih potezah,..
Ker tudi pozicija ve, da ima on vsaj nekaj kredibilnosti ampak to cepcem pomeni samo, da probajo cimvec trojanskih konjev preko njega lansirat. Tako pac cepci razmisljajo. Kredibilnost nekoga je samo orodje za sirjenje neumnosti, ki jih nekredibilni ne morejo.

Ni nic kaj vrhunski bi pa vsaj dostojno lahko osil svojo tezo v katerikoli vladi. Bajuk npr je samo za v Argentino poslat.

jype ::

Calligulla> Bajuk npr je samo za v Argentino poslat.

Roba s greškom, ane.

No, važno je, da se je zgodil preobrat - komunajzarje s tega foruma nenadoma zmerjajo z desničarji, SDS so levičarji, zdaj je treba samo še rečt da sta Potrč pa Grims liberalca, pa smo zmagal.

Matthai> Na žalost je to skoraj edini dober minister te vlade.

A ne bi blo lepo, če bi ga naslednja vlada, kakršnakoli že bo, ohranila na položaju?

Karaya 52 ::

Po kakšnih merilih ocenjujete ministre? Virantu vse stavka, vi ga pa smatrate za najbolšega ministra... Pa saj niste resni, kaže pa to na marsikaj. Nekateri bi ga radi videli v novi levi koaliciji, ubogi naivneži.

jype ::

He gets stuff done.

To je tisto, kar ga loči od večine ministrov.

In ne glede na to kako mu vse stavka je treba priznati, da mu računstvo leži - pogaja se tako, da gre vsem na roko, kolikor more - več kot mu matematika dovoli, pa pač ne gre.

Saj če bi imel za seboj kompetentno vladno ekipo bi se bistveno lažje pogovarjal s socialnimi partnerji, ko se pa izza njega hihitajo nesposobni financminister, ministrica za delo in minister za zdravstvo, je pa res občasno videti nebogljen - sam proti vsem.

poweroff ::

Minister, ki dela preveč všečno ljudstvu zelo verjetno ne dela nič, ali pa dela dolgoročno slabo. Minister mora znati povleči tudi kakšno nevšečno potezo - če oceni,d a je dolgoročno dobra. Ne sme se takrat "podelati" v hlače.

Zato je prav, da proti Virantu protestirajo. Ampak Virant je tudi edini, ki poskrbi,d a zadeve so narejene. Plačne reforme se je resno lotil. Kot kaže bo to tudi edina reforma te vlade.
sudo poweroff

Karaya 52 ::

jype> He gets stuff done.

Seveda, ker je njegov resor tak, da se odločitve neposredno poznajo pri državljanu. Ne pozabit da prej ministerstva za upravo sploh ni bilo. Ljudem je všeč, ker ima neko karizmo. Z očali zgleda kot nek pošten profesor, poleg tega pa je dober govornik in mi deluje na trenutke apolitično. Ima pač to srečo da ga ne morejo spraviti v slabo luč primera kot sta nesreča na prehodu čez železnico in Global. In čeprav mi gre Erjavec mi je kot minister precej všeč. Vsekakor pa ne sodim ljudi po tem da so bežali v Argentino in potem v tej luči sodim njihovo delo. Konec koncev ima Bajuk bogat "strokovni opus". Če se že gremo te neumnosti lahko rečem potem tudi za Turka, da se je za njega Slovenija začela ko je propadel v OZN. Nonsense.

jype ::

Master D.> Če se že gremo te neumnosti lahko rečem potem tudi za Turka, da se je za njega Slovenija začela ko je propadel v OZN. Nonsense.

Vsekakor je treba priznati, da moje (in še koga drugega) zbadanje Bajuka z Argentino ni najbolj okusno in ja, tole s Türkom je isti šmorn.

Vendar je tudi res, da Bajuk, vsemu svojemu strokovnemu opusu navkljub, ni sprejel ukrepov, ki bi jih lahko (in bi jih moral) kot finančni minister. Za razliko od ministra Viranta se Bajuk tudi ne pogaja - sploh do njega ne moreš, če mu imaš kaj povedati - Virant je v tej vladi edini, ki ni tako zabarikadiran.

Jaz sicer mislim, da je Virant dober minister predvsem zato, ker ne počne tega, kar počne večina politikov za zaprtimi vrati: "ampak če pa to pa to oblubte, pol pa ne bom tega zahteval".

Thomas ::

Še bolj všeč mi je pa minister Turk.

Link!

Ta je še boljši od Viranta. Vas bo pa večinoma spravil v sveto grozo.

Nobenega splošnega povišanja plač. Višja plača pomeni več denarja v žepih ljudi. Več denarja pomeni večjo kupno moč. Večja kupna moč pomeni večje povpraševanje. Večje povpraševanje pomeni, da se nihče ne bo trudil, da bi zmanjšal cene.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

MadMicka ::

Kok se to dobr sliši, mar ne?

Ampak eni očitno ne razumejo, da obstaja cel kup ljudi, ki morajo životariti z 200 EUR na osebo na mesec. In takšen človek, npr. delovni invalid, ki izgubi službo kot višek in katerega financiranje prevzame ZPIZ, težko razume, da ima on 230 !! EUR na mesec, vlada pa si pri par tisoč evrih neto plače poveča mesečno še za toliko kot dobi tak človek v celem mesecu.

Pa sej ma Janša po svoje prav. Ko bodo pocrkali najrevnejši, bo Slovenija dežela blaginje.

Thomas ::

> Ampak eni očitno ne razumejo, da obstaja cel kup ljudi, ki morajo životariti z 200 EUR na osebo na mesec.

Cel kup? 10000, recimo.

Pa jim podvojimo socialne transferje. Pomeni 24 milijonov € letno.

Ni problem, tak znesek. Nekaj promil budgeta.

Samo se ne gre za njih, oni so samo alibi. Reveži so alibi in izgovor za tegobe "višjih". Zloraba tapravih revežev.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

MadMicka ::

Ni problem tak znesek?

Mislim, človeka prime, da bi kar preklinjal pri takih idiotskih izjavah. Zadnjih pet let ZPIZ tako hudičevo špara na račun invalidov, da se ne da povedati. Ne samo, da so jim nadomestila oklestili pod prag revščine, celo pravice, ki so jih že imeli, jim jemljejo. Npr. ima delavec status invalida že 15, 20 let, zahteva nove omejitve zaradi zdravstvenega stanja, nato pa ugotovijo, da je zdrav in mu vzamejo še tisto, kar ima. Ali pa mu priznajo dodatne omejitve, na novo odmerijo nadomestilo, ki je kar naenkrat meni nič tebi nič za polovico manjše.

ZPIZ-ovska blagajna je hud problem ne samo pri nas, ampak tudi v tujini. Potem se pa najde en tip in vehementno razlaga, kako to ni problem, češ mimogrede se najde zadost denarja za te ljudi.

Nabil bi takmu človeku 200 EUR na glavo, pol pa naj živi s tem iz meseca v mesec. Cepec.

borchi ::

> Večja kupna moč pomeni večje povpraševanje. Večje povpraševanje pomeni, da se nihče ne bo trudil, da bi zmanjšal cene.

to pa je RES najbolj butasta izjava. bajuk je pravi biser proti temule. turk predlaga revščino, da ne bi bilo inflacije. tosser!

eh, seveda ne. sj drugač prav razpreda, razen še ene stvari. je pa zanimivo, katero točko turkovega bloga je zbral thomas. tanajbol neumno. pomoje da jo bo turk poeditiral...
l'jga


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

koga volit? (strani: 1 2 3 416 17 18 19 )

Oddelek: Problemi človeštva
94644882 (26953) poweroff
»

Volitve (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
28150133 (43418) Keyser Soze
»

Rezultati državnozborskih volitev 2004 (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Problemi človeštva
49027168 (17207) iration
»

Kdo bo na volitvah zmagal? (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
565648 (4780) Daedalus
»

Zmago spet napihal

Oddelek: Loža
372394 (1550) Thomas

Več podobnih tem