» »

Pritisk ZDA na predsedovanje Slovenije

Pritisk ZDA na predsedovanje Slovenije

red_baron ::

Kaj vi mislite o tem?

Mislim, da je nekaj resnice tukaj

Link:

http://www.siol.net/eu/novice/2008/01/s...

Icematxyz ::

Koliko sem razbral iz poročil:

-seznam mislim da je resničen
-polemike vrjamem da so možne
-SLOVENIJA SE BLAMIRA, da me je sram trenutno bit Slovenec. Oziroma ne Slovenec ampak "podanik" takšne državne ureditve.

Nevem kako lahk otak dokument - odtava? Noro.

Thomas ::

Če hočemo, da nas bodo ZDA podprle v sporu s Hrvaško, bomo mi podprli ZDA v sporu s kom drugim.

Lahko pa jim pokažemo hudiča, ne optiramo za neodvisno Kosovo in pustimo Hrvatom, da so v boljših odnosih z ZDA kot mi.

Lahko pa zapustimo planet, tako kot smo ga takrat, ko smo se šli socializem. Vrnitev bo težja od odhoda.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Pšenični ::

"Če hočemo, da nas bodo ZDA podprle v sporu s Hrvaško, bomo mi podprli ZDA v sporu s kom drugim"

Sej ni problem podpret ZDA, sam kolikor jim mi lezemo v ... pa ni nobenga efekta.Mislim da bi na ZDA že zdavnaj mogle podpret pri meji na morju.Zdavnaj bi moglo biti to že rešeno(proporcionalno gledano na alpinizem tiste vrste bi mogla bit meja že najmajn pri Reki)). Pa smo šli v Irak, pa smo šli v Afganistan, pa kaj imamo od tega .Nič, nič.Hrvati se delajo norca iz nas in cele EU. Če se gremo rektalne alpiniste, potem mejmo kaj od tega. Mislim da je zdaj čas za to da se Ameriki to pove.Če bomo že zajebal Srbe in mel verjetno veliko gospodarsko škodo, potem naj ZDA to zdaj povedo KAJ bomo mi pokasiral za to.

Po drugi strani pa slepo sledenje politiki Amerike ne vem če je tudi produktivno.Amerika je daleč, oni bodo skuhal pizdarijo na balkanu, potem ko bo počilo pa bodo čakali da se folk pobije med sabo in prodajal orožje. Samo nekaj so spregledali, da Rusija ni več tisto kar je bila pred 10 leti.Ali pa to vedo in se jim zato tako mudi obiti varnostni svet. Zadeva še zdaleč ni tako preprosta kot nam politiki servirajo. Gre se za to da se prekine praksa Amerike v stilu:Ko rabijo oni varnostni svet OK, pol je vse v redu.Ko ga ne rabijo potem pa mimo njega. To bo Rusija poskusila zdaj prekiniti, saj so ZDA zapletene v dva konflikta, ki jo počasi izčrpavata. Svet potrebuuje varnostni svet.Samo ne takega ki bo delal po diktatu sile ki se ne zaveda da to kmalu ne bo več.

Sej je vseeno s kom držiš, vedno se najde zaveznik nekoga drugega, ki tebe zmerja s hlapcem. Ker mu ni všeč tvoja politika. Zakaj bi se pa morali prilizovati pa Srbom? Oni so ob Kosovo, kot pijan s 3.0 promile alkohola v krvi, ob vozniško.

Da bomo pa zato dobili kar cel Piranski zaliv, ker smo v zavezništvu z ZDA, je pa le preveč narcisoidno. Še boljšim zaveznikom kot smo mi, so odrekli še kaj lažje dosegljivega.

Niti niso tako mogočni, da bi izpolnjevali vse svoje muhe, kaj šele vse muhe raznih svojih zaveznikov.

Tržne razmere na svetovni politični sceni so pač take kot so. Drugi pa sploh ne ponujajo nič.

Kaj bi pa Slovenija in Slovenci imeli od španovije s Srbi in Rusi za ohranitev "kosovske zibelke Srbstva znotraj meja Srbije"? Nič.

Kaj bi pa imeli od tega, če ne bi poslušali nikogar, ampak bi sami vlekli ene random poteze? Kot kakšen Čavez ali Gadafi? Tadva poslušata raje svojo norost, kot kakršnokoli realno politiko. Lepa modela, vsekakor.

> Rusija ni več tisto kar je bila pred 10 leti

Rusija je kot kakšen ogromen emirat na mrzlem. Mejčken boljš že, ne pa ne vem kaj.

Če ne dobimo nič, potem naj Amerika sama prizna kosovo.Pa še sama se nej tepe z Srbijanci. Dejstvo je da se Ameriki licenca svetovnega policaja izteka, to pa ne vesta edino še Bush in Thomas. Po paniki in pritiskih na majhno Slovenijo sodeč bo pritanek iz ikarusovih višin za Ameriko precej trd.

"Niti niso tako mogočni, da bi izpolnjevali vse svoje muhe, kaj šele vse muhe raznih svojih zaveznikov"

Oni naj izopolnijo naše muhe mi bomo pa njihove(smo jih že preveč). Sicer pa zdaj ko postaja Amerika drugorazredna sila(gospodarsko-kmalu tudi vojaško) se zdi vsakršna debata o tem preprosto velika zguba časa.

A. Smith ::

Dejstvo je da se Ameriki licenca svetovnega policaja izteka

To mesto bo vsekakor vedno nekdo nekdo zasedal. Koga bi raje, Ruse ali Kitajce? Jaz nobenih.

Pa še sama se nej tepe z Srbijanci.

ZDA so že dokazale, da znajo Srbijo stolčt. Zakaj ne bi umazanega dela kdaj opravil kdo drug?

Ko rabijo oni varnostni svet OK, pol je vse v redu.Ko ga ne rabijo potem pa mimo njega.

Varnostni svet je sestavljen iz kupa pussyev. Žal. Sej, a ni bilo že pri Srbiji tako, da jo je dal Clinton razbit mimo vseh dovoljenj?

Sicer pa zdaj ko postaja Amerika drugorazredna sila(gospodarsko-kmalu tudi vojaško) se zdi vsakršna debata o tem preprosto velika zguba časa.

Wishful thinking, v najboljšem primeru.
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis

username ::

Fantje dejmo se umirit. Kregate se na podlagi nečesa, kar sploh ne obstaja.

Ker tu ne gre za nobeno "ukazovanje s strani ZDA".
V članku Dnevnika (Link: http://www.dnevnik.si/novice/svet/295144/) piše: so visoki ameriški funkcionarji jasno navedli, kaj natančno želijo, da naj bo zapisano v zaključni deklaraciji vrha EU-ZDA

Novinarji (v bistvu polpiseni prodani pisuni propagande) to dejstvo manipulirajo in obrnejo, kot da gre za neko neustrezno obnašanje ZDA.

Vendar so taki dogovori povsem normalni.
Dejte no pomislit, za kaj gre: sredi leta bo vrh EU-ZDA in sprejeta bo skupna izjava.
"Skupna izjava" pomeni, da se oba s sporočilom zelo strinjata. Torej imata oba pravico prej povedati, kaj naj notri piše in kaj ne. Presek skupnih želja pa na koncu postane skupna izjava.
Saj sploh ne more biti drugače. Vsak drugačen postopek bi pomenil, da želi kdo drug govoriti v imenu ZDA.

Novinarji, ki so tole sprožili, so ali:
1. povsem neiformirani in niti ne vedo, o čem sploh pišejo ali
2. agitprop agenti zblaznele protiameriške gonje ali
3. oboje
Svojih 20 evrov bi jaz stavil na 3.
I've got a solution for the rainforest: napalm the lot. (Jeremy Clarkson)

Daedalus ::

Ja, na Zahodu nič novega. Pač hendlanje interesov v ozadju, je pa res, da se o tem običajno ne govori preveč na glas. Ista scena ko z onim prisluškovanjem in Sovo - vsi to počnejo, eni pač malo bolj diskretno, ko drugi:D

Ja pa bi izbral 1 in 4. Pri čemer je 4:

4. Hočejo še "malo podkuriti" vladi in se pri tem obupano obešajo na karkoli, kar se da priredit v manipulacijo z dejstvi.

Sej je jasno, kje Dnevnik stoji, kdo so njegovi lastniki in kako so se "lepo gledali" z vlado par mesecev nazaj.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Calligulla ::

Sem ze veckrat omenil, da so Rupel in tile nasi cepci kuzle, ki svojo rit nastavljajo Amerom za fingerf... kadarkoli in kjerkoli.

Naj se Rupel in Jansa prostituirata v prostem casu. Tako kot so bile Janseve mokre sanje, da bi bil enkrat v ovalni pisarni.

Zaveznik ne zvija rok. Zaveznike se podpira v stvareh, ki so smiselne in tam zvijanje rok ni potrebno. Ko pa ti nekdo kot kuzli nekaj naroca in ti to ubogas pa si pac kuzla.
Rupel, Jansa,.. za moje pojme so. Bi prodali sebe, svoje mame,.. verjetno ze veckrat so in so to tudi dokazali.

NOBENE potrebe ni, da bi Slovenija imela kakrsnokoli drugacno drzo od strogo nevtralne. To bi bila tudi najmocnejsa dolgorocna pozicija, ki bi jo scasoma vsi spostovali, pogosto probali tudi izkoristiti in obrniti sebi v prid ampak vkolikor ne bi uspelo, bi bil to izjemen mednarodni kapital.

Samo pudli tega ne zmorejo. Kot, da Rusi ali Americani spostujejo kuzle, ki se jim udinjajo. Ampak, ce se nekdo udinja kot ena, ga slej ko prej tudi obravnavas temu primerno.

Sramota. In to ne prva. Banana republika.

In se spet se tako butaste govorice kot so tiste, da je Jansi na ablast po svojih moceh pomagala CIA in ameriski strokovnjaki na nekaj podrocjih,.. s tem ozivijo. Ker vsak si zeli met v cimvec taborih svoja kukavicja jajca.

In Thomas, ti si tudi problematicen glede tega. Takih kot si ti tudi Americani ne spostujejo. V resnici vsak ceni le prave prijatelje z hrbtenico. Tiste druge se pa molze in norcuje iz njih.

Zgodovina sprememb…

Pa preden kdo spet nabija, da je to normalno, da majo vsi zelje,...

Z takimi besedami kot so v dokumentu
KLIK

"Da naj bo seja v nedeljo, da Rusija ne more reagirati"..
"Da bi ZDA izgibile vpliv v takem in takem primeru..." tega drzava kot so ZDA na tak nacin ne rece neki nevtralni tretji strani ampak svojemu satelitu ali se raje kuzli.

Americani so ze vredu in vse, tudi Rusi nadvse,... dokler so prijatelji oz nimajo vtisa, da smo kaka k.. kolonija.
In od pudljev verjetno dobivajo ravno take signale.

Karaya 52 ::

Tudi meni se zdi normalno da Američani poskušajo posredno vplivati. Ampak to govno, ki je izdalo ta dokument... brez besed... To bo še velik škandal.

Luka Percic ::

Gospodarska škoda za Slovenijo.

Srbija bo dala ukrepe za nas, pa bo konec heca.

Druga varjanta je pa da so nas tako delno onesposobili, in bomo glede Kosova le bystander. Kar Kosovu nebo pomagalo.
- v tem primeru bomo spet nepomembni loleti.

V vsakem primeru je tisti ki je dal zadevo ven, zajebal predvsem nas.

Čestitke?

Barakuda1 ::

Calligulla :|

Če ne želiš prebirati svojih prispevkov v rdeči barvi, temeljito spremeni besednjak prispevkov.
Eden tvojih zadnjih doprineskov je že čist na skrajni meji okusnega in žaljivega.

donfilipo ::

Ko je Janeza zasliševal oficir JNA zaradi t.i. zarote zoper JNA, ga je po nekaj dneh zlamljanja dober SS-ovec kot je bil, postavil pred test. Vprašal ga je, če ima kakšno željo. In si misli: če bo zaželel liter vina, je naš, če pa sladoled je šiptarski>:D
No glej zlomka Janez si je zaželel sladoleda (uradna verzija). Kaplar, ki je sladoled prinesel je namesto ene kepice, kolikor je častil oficir, prinesel tri. 'Pa odkud tri?' vpraša kapetan. 'Pa šiptar koji prodaje je rekao, ako je sladoljed za Jusufa častim jaz dvje kepjici!' In je bil Janez še časa dalj v paci.>:D

No še resno: zadeva ni tako enostavna. Niti za Janšo niti za Rupla. Problem Kosova je kompleksen in zavzemati kakršnokoli pozicijo je nehvaležna reč. In res ima Thomas prav v izjavi, da je Srbija brez Kosova kot šofer s 3 promilami alkohola brez vozniške. Problem je v tem, da je čas, da Srbi na prvem mestu razmislijo, koliko dobrega jim je to Kosovo zadnjih 50 let prineslo. In v zgodovini sploh. Naj razmislijo ali ne bodo ravno USA čez 10 let financirale 5m visok zid okoli velike Albanije. In če jih slučajno, ne zagrabi 'total islam', ali ni potem bolje imeti jih v sosednjem dvorišču in z njimi trgovati, kot pa prenašati jih v lastni državi. Tiste tone kamenja in grmičevja niso veliko več vredne, kot tej vrednosti dodajo ljudje na njej. Spraznitev ali očiščenje tega ozemlja pa mislim, da je jasno zakaj, ne pride v poštev. Sveta krvava zemlja je mit in bajka kobalastih in išijastih osvajalcev za mlade viteze. Če so zmagali je car potem pobral, če so zgubili pa jebaj ga. Ampak časi so se zamenjali. Kosovo ne bo nikoli dodajalo k GDP/pro capita Srbije. Prej obratno. In ker pojejo Albanke manj tablet jih bo zmeraj več. Alora? Ravno zato, ker mi praslovan špila v žilah in imam raje liter vina kot sladoled:) se mi zdi, da je pametneje da se Kosovo osamosvoji, potem ogradi, če se ne civilizira, in pošlje komplet u pi... ups na Mars!
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Barakuda1 ::

Zdaj je potrebno sam še Srbe prepričat, da imaš prav :P

Barakuda, vem. Saj sem se trudil, da je ravno na meji.

Od kdaj ima Slovenija proti Rusko poziciijo, da bi ji bilo v interesu blokirat reagiranje ruske strani... oz zakaj naj bi ubogali neka navodila kogarkoli.
Uposteva se strokovnjake ne pa, da bend over in...

Dobro, ocitno je Slovenija zdaj politicno nastrojena proti Rusiji in brezpogojno podpira in uboga kar ji nalozijo ZDA. In spet, tukaj se ne gre za izrazanje zelja.
Se ne bi uporabil tak besednjak kot se je in je razviden iz dokumenta na videu, ki sem ga linkal. Je povsem jasno, da se podrazumeva, da je SLO satelit, ki naj bi brezpogojno sluzil administraciji ZDA.

leinad ::

Nad mano nekateri jamrajo kakšna škoda je za nas izdaja tega dokumenta... jaz vidim stvar ravno obratno. Kosovo je za Slovenijo zelo kočljiva zadeva, naše gazde s severa hočejo neodvisnost Kosova, Srbi seveda ne, mi pa ležimo na razpotju- kateremukoli se bomo zasrali, bo to zelo slabo za nas. Srbija žal za nas predstavlja pomemben trg in bi sankcije v primeru priznanja neodvisnosti Kosova pomenile hendikep za marsikatero naše podjetje.
Zdaj, ko so pritiski preko-lužnikov prišli na dan se oblast lahko zgovarja na pritisk javnosti proti podrejanju interesom jenkijev in imamo morebiti upanje, da se izmuznemo priznanju Kosova. Morebiti. Vsekakor smo IMO na boljšem kot smo pa prej bili.

jrtjtejtt ::

A pa vi tle mislite, da je ta dokument kej posebnega (samo v tem smislu, da je ven prišel). To se dogaja na dnevni ravni. Vsakmu, ki na politiko gleda realno, tko kt Tomas, je jasno, da vsi izvajajo hud pritisk. A mislite, da rusi pa gledajo v zrak, al kaj. Isto delajo, samo se pač za to ne ve (oziroma se ve, ampak se ne govori na glas), ker tajni dokumenti ostajajo tam kjer morajo biti.

Ptič, ki je pa to ven dal, je pa nardil samo škodo Sloveniji. A mislite, da smo še vedno verodostojen partner v pogovorih, če še dokumentov ne znamo varovati.

Objava s strani dnevnika pa tud izpod nivoja. Kaj so dosegli? Nč! Mislijo, da so malo podkurili Janši al pa Ruplu, guess again, njima se itak že j*** do Banata. Pa da pošljejo srbom izvod (cigan Mekina) - tle se vidi, da jim gre za senzacionalizem, pa uničevanje ugleda enim politikom, četudi na račun ugleda SLovenije. Politiki bodo prihajali in odhajali, Slovenija pa bo tle še en čas, pa tud jst tle živim.

Sploh mi je nadvse nenavadno, kako to, da o takšnih zadevah hranijo oz. sploh ustvarjajo uradne zapise... potem pa še pridejo novinarji do teh zadev. Meni smrdi tale zadeva po namernem leakanju, v kolikor se JJ odloči upreti pritisku ZDA bo to PR stunt desetletja in bo dobil en ogromen + v očeh slovenske javnosti zaradi upora proti "imerialističkim snagam".

Zgodovina sprememb…

• spremenil: leinad ()

opeter ::

Jaz imam v zvezi s celotno zadevo samo en komentar: takšne zadeve nimajo kaj iskati v medijih.
Če bi vi vedeli, kaj vse se dogovarja za hrbtom javnosti, bi nekatere kap. In prav je tako. Takle zadeve se nič ne tičejo ne medijev, ne javnosti.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Se pa lepo kaže dvoličnost ameriške politike, pri Kosovu so odločno pro-independence, pri Taiwanu pa enako mešajo meglo ko jo Rusi glede Kosova.

Novinarji so pač navadne prostitutke. Čudi me, da ne obstaja kak zakon, ki bi prepovedoval objavo takšnih tajnih oz. pomembnih dokumentov, ki so OČITNO bili posredovani nezakonito.

mtosev ::

Saj to je normalno ce se mene vprasa.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Novinarji so pač navadne prostitutke.

Zanimivo kako zaničljiv odnos imaš do novinarjev, čeprav zgolj skrbijo za svoj interes(takšne štorije so pač pompozne in pritegnejo javnost), celo argumentiraš ga s škodovanjem interesom države. Po drugi strani pa ZDA, tudi zgolj skrbijo za svoj interes s podporo neodvisnosti Kosovu(argument o njihovi načelnosti odpihne dejstvo, da glede Tajvana furajo čisto drugo politiko), pri čemer pa začuda ne omenjaš konflikta slovenskih državnih oz. gospodarskih interesov s ameriškimi. Načelnost te daje ja.

Čudi me, da ne obstaja kak zakon, ki bi prepovedoval objavo takšnih tajnih oz. pomembnih dokumentov, ki so OČITNO bili posredovani nezakonito.

Politbiro.press?

Koga boš kaznoval v primeru, ko nezakonito pridobljeni tajni dokumenti razkrijejo nezakonite igre zakonitih izvoljencev ljudstva? Kaznuj novinarje, pa bodo ti izgubili motiv za iskanje okostnjakov po omarah političarjev, kar pa ni v tvojem interesu kali?

Bi moral po tvojem whistleblower Watergate-a sedet, ker je izdal zadeve, ki so nosile oznako strogo zaupno?

Zgodovina sprememb…

A mislite, da smo še vedno verodostojen partner v pogovorih, če še dokumentov ne znamo varovati.

Mene pa prav nič ne skrbi izguba naše kredibilnosti, ker to smo itak že vso izgubili med mojstrsko izvedeno "reorganizacijo" SOVE, ko so na dan prišli celo podatki o lokaciji nemške obveščevalne.

Carnivore> ...čeprav zgolj skrbijo za svoj interes...

Saj sem napisal prostitutke, ti si jih pa še opisal oz. definiral.

V tem primeru dam pragmatičnosti prednost pred načelnostjo. (Ne)načelnost Američanov me tudi ne moti. Kaj bodo izgubila slovenska podjetja ne vemo, kaj bomo pridobili, ne vemo. Verjamem da tisti ki stojijo za to tehtnico vedo kaj je boljše za naše interese. Če kdo v to dvomi pa naj to dokaže.

Watergate, ne vidim nobene povezave. Jo ti?

V tem primeru dam pragmatičnosti prednost pred načelnostjo. (Ne)načelnost Američanov me tudi ne moti. Kaj bodo izgubila slovenska podjetja ne vemo, kaj bomo pridobili, ne vemo. Verjamem da tisti ki stojijo za to tehtnico vedo kaj je boljše za naše interese. Če kdo v to dvomi pa naj to dokaže.

Lahko pa precej dobro sklepamo, da napovedane reakcije Srbije- recimo napovedana prekinitev diplomatskih stikov, ne bodo imele koristi. Resda je o velikosti gospodarske škode prerano govoriti, kot je prerano ozančevati leakerja dotičnih dokumentov za govno, saj ne vemo ali nam bo izdaja teh dokumentov kakorkoli škodila, morebiti pa nam bo celo koristila.

Watergate, ne vidim nobene povezave. Jo ti?

Woodwardov vir je slednjemu razkrival vsebino pogovorov, ki so potekali na strogo zaupni ravni. Niti ni važna toliko ta konkretna afera, kot je važna neizvedljivost takšnega zakona na eksekutivni ravni.

Zgodovina sprememb…

Slovensko stališče tako ali tako je NEODVISNO KOSOVO.

Tako, da vsebina tega dokumenta niti ni problematična. Problematično je to, da tak dokument pride v roke novinarjem.

To pa je naravnost norišnica.

"Tako, da vsebina tega dokumenta niti ni problematična. Problematično je to, da tak dokument pride v roke novinarjem"

Po moje je to lahko napravljeno lahko tudi namerno zato (razkrivanje inf.), ker se posledice slutijo- osamosvojitve kosova(priznavanja le te).Na ta način se lahko elegantno odbiješ od pritiskov v smislu da je pač pišlo v javnost in da je sedaj izvedba vprašljiva Če bi upošteval teorijo zarote, potem vidimo da nam je zadeva prišla celo prav.Zadeva zgleda s tega vidika tragikomčna pa sploh ni.Lahko je bila speljana celo namerno. Kako se bodo odzvali srbi na naše zgodovonsko zabijanje noža v hrbet ne zna povedat nobeden. Kaj pa če se folku strga pa začnejo namerno uničevat lastnino slovenskih podjetij. Ali nam bodo amerikanci povrnili škodo.Heh, mogoče so naši politiki celo bolj pragmatični kot si mislimo.

Yossarian ::

Ptič, ki je pa to ven dal, je pa nardil samo škodo Sloveniji.

Točno tako
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.

Matek ::

Slovensko stališče tako ali tako je NEODVISNO KOSOVO.

Tako, da vsebina tega dokumenta niti ni problematična. Problematično je to, da tak dokument pride v roke novinarjem.

Torej ce med nekim natecajem eden od kandidatov podkupi komisijo, nato pa predstavi najboljso resitev, tako da bi bil izbran tudi brez podkupnine, nimamo tezav s korupcijo.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

Matek stvar je samo v tem ali si hočeš zatiskati oči ali ne- takšni pritiski se po mojem(seveda tega nikakor ne morem podpret s čimerkoli verodostojnim) vršijo preko diplomatskih kanalov na manjše države neprenehoma od strani big playerjev(kamor noter lahko zbašeš tudi ta glavne motorje EU). Preprosto smo premajhni in premalo pomembni, da bi lahko bili imuni na takšne pritiske, lahko si zatiskamo oči in se pretvarjamo da jih ni, če o njih ničesar ne izvemo, ampak to ne bo spremenilo realnosti. Jaz v tem ne vidim ničesar tako šokantnega kot to mediji portretirajo. Seveda ni to ravnanje ravno vzor za politično kulturo, je pa realnost, ki si jo pod situacijsko prisilo primoran sprejet.

Mater koliko omejenega folka imamo.

1. Novinarji imajo pravico in dolznost izvohat vsako sranje in ga obelodanit. In whistleblowerji so najbolj pomemben element demokraticne ureditve. Vsak, ki gobca o demokraciji in obenem misli, da so tu novinarji problem je teslo. To je integralni del demokracije.

2. Najvecji kreteni so tisti, ki so take prodane kuzle, da so sploh pripeljale do te stopnje, da administracija ZDA v sokumentih to drzavo naslavlja kot svojo kolonijo. Pa ce je to ta ablast ali pa tudi ze prej prejsnje cipe brez hrbtenice.

In to, da je to, da taki dokumenti prihajajo ven normalno ne drzi.

Obcasno kje veliko sranje udari ven. Nedavno v Nemciji, v ZDA na nekaj let kaj res udarnega...

Se v Rusiji. Ampak kako zblojen mora biti nekdo, da misli, da je novinar problem.

Nikoli ni problem tisti, ki nekaj obelodani. Problem je tisti kreten, ki privede do tega, da je sploh skandalozno karkoli javnosti prikazat. Tisti, ki pa je rekel, da je prav, da javnost ne ve nic naj gre pa nekam v kako jamo zivet. Bistvo EU in sodobnih ureditev je ravno v transparentnosti oblasti, ki naj bi sluzila vsem prebivalcem. Tepci z nazadnjaskim in hlapcevskim razmisljanjem pa pac priblizevanje tem ciljem le zavirajo. Hlapec pac misli, da se mora obnasat in bit obravnavan kot tak.

Ne, dejansko tak dokument ni problem.

Zakaj? Ker predstavlja politično mnenje 1 strani, ki ga mimogrede izraža tudi javno. Po drugi strani pa Slovenija vsekakor ni dolžna ga upoštevati, če se tako odloči.

V predalu so še vrjetno Ruski, Srbski, Kosovski, EU... dokument.

Nenazadnje a ne predsedujemu EU prav mi in a se ne pričakuje rešitev Kosovskega vprašanja prav v času ko Slovenija predseduje EU?

Sam dokument se meni ne zdi sporen. Gre pač za političen dokument z namenom lobiranja. In zagotovo je, kot sem omenil, jih še več in tudi dokumentov z drugih vpletenih strani bi se našlo za kak ducat fasciklov pomoje.

Nenazadnje a Slovenija sama odloča o vprašanju Kosova ali ne? Dokument se mi zato ne zdi sporen. Sporno se mi zdi, da je dokument prišel v medije. Kdo nas bo še sploh resno jemal po takšnih zadregah in po aferi Sova in po novinarjih ki se pritožujejo v tujino da niso neodvisni in po ljudeh, ki tožijo Slovenijo zaradi najrazličnejših stvari v tujini...

Tujina bo na nas začela gledati kot na "problematično" državo pomoje. In to stigmo bomo težk okar tako popravili.

Zgodovina sprememb…

krneki0001 ::

Če priznamo kosovo, potem izgubino srbski trg, ki pa ni majhen za slovenijo in trenutno nam je ta trg potreben, če pa ne priznamo kosova, nas bodo pa malo okarali zahodnjaki, 3 mesece nas bodo grdo gledali potem se bo pa umirilo.

djordjevic ::

Nenazadnje a ne predsedujemu EU prav mi in a se ne pričakuje rešitev Kosovskega vprašanja prav v času ko Slovenija predseduje EU?

Coincidence? Guess again.

Tujina bo na nas začela gledati kot na "problematično" državo pomoje.

Zato pa hitro ubogat in izvršit ukaze. United States of Europe start?

Icematxyz

klikni na link, ki sem ga dal (video) in potem povej, ce se ti dokument v taki obliki, ki uporablja tak jezik,.. zdi obicajen seznam zelja ali obocajno lobiranje.
Ze iz rabe jezika je jasno kdo naj bi bil kaj.

luli ::

Stvar je seveda malo drugačna!

Glede izgube srbskega trga ni preveč bojazni, saj ima Srbija navsezadnje s Slovenijo trgovinski presežek. Torej zaostrovanje razmer bi bolj škodilo njej sami. Po drugi strani pa imamo kar velike interese tudi na Kosovu. Če hočeko naša podjetja dalje vlagati v to pokrajino mora politika slediti interesom. To, da Amerika skuša vplivati na slovensko predsedovanje imenujemo diplomacija in ni nič takega, kar v svetu ne bi poznali. Tudi Albanci, Izraelci in marsikdo drug lobira v Ameriki za svoje interese. Navsezadnje smo to počeli tudi mi (dokaj uspešno) leta 90.
Torej zakaj sem kljub vsemu proti prvemu koraku slovenske diplomacije?
Predvsem zato, ker smo že od začetka predlagali neke rešitve za to pokrajino pa nas "veliki" niso jebali 5%. Z glavo so silili čez zid, kljub temu, da smo razmere v tej pokrajini poznali zelo dobro, pa tudi predlagane rešitve niso bile slabe. Sedaj je moje mnenje ne na strani Albancev (roko na srce, oni niso Kosovo, saj uporabljajo Albanske simbole) ne na strani Srbije (izguba ozemlja je stvar brezsmiselnih vojn, ki so jih vodili). Balkanski lonec pa naj hladijo Američani in Rusi, ki so zadeve zaostrili do vrelišča.
Ne Kosovo ne Srbija od tega ne bosta imeli koristi. Srbi so že plačali usluge Rusov s srbsko naftno industrijo, Kosovo pa je preko razpisov (energija, komunikacije, frekvence) že tako ali tako izgubilo vse elemente pravične države.

Moti pame predvsem nabijanje v članku na RTVSLO, kjer avtor lažein zavaja. Danilu Turku pripisuje izjave, ki jih ta sploh ni izrekel. Če pogledate že sam naslov novice ter kasneje izjavo Turka vidite, da je bil le-ta zaskrbljen nad uhajanjem informacij in ne nad samo vsebino. Grem stavit, da je omenjen novinar sigurno podpisal dokument o omejevanju medijske svobode. Temu lažnivcu bi jaz omejil še kaj drugega. Na žalost pa je to resnično stanje slovenskega novinarstva in vzgoje le tega na FDV!

S tem se strinjam. Raven novinarske kvalitete je pri nas v povprecju zelo zelo klavrna. In res prav FDV nosi velik del krivde.

thomasg ::

Nisem bral vsega ne bi pa takole v nic dajal rusije. dejstvo je, da se ogromne kolicine denarja izlivajo v "nihcenevekam". srednjerocno gledano bojo rusi zagotovo se presenetili svetovno javnost. mislim, da bo presenecenje kar negativno.

poweroff ::

V bistvu živim v krasni državi z izjemnim občutkom za varovanje državnih skrivnosti.

Zanimivo je, da o takih sestankih sploh nastajajo poročila, zanimivo je,d a nimajo stopnje zaupnosti, zanimivo je, da uidejo, pa se ne da ugotoviti od kje in zanimivo je, da naš ameriški zunanji minister z izjavami potrdi pristnost dokumenta.

Kar je pa najbolj zanimivo je pa, da se to ni zgodilo prvič in da se "odgovorni" iz napak ničesar ne naučijo.
sudo poweroff

username ::

srednjerocno gledano bojo rusi zagotovo se presenetili svetovno javnost. mislim, da bo presenecenje kar negativno.
Hja, ponavadi je bilo tako...
I've got a solution for the rainforest: napalm the lot. (Jeremy Clarkson)

Pujcek ::

ne vem tocno kaj je narobe s tem da hocejo drzave uveljavljat svoje interese tudi preko diplomatskih pritiskov. zdej al klonis al ne je pa odvisno od tebe...
:)

No saj to je problem. Da je iz jezika v dokumenta razvidno, da ti nasi mehkuzci ze lep cas klonijo oz se pridno klanjajo. In to brez potrebe.
Ker se vsaka sila kdaj potrebuje nevtralno pozicionirano tretjo stran, ki jo obicajno tudi ceni. Ko sta se Bush in Putin tu srecala je se kazalo, da bo kaj iz tega a so in eni in drugi hitro na svoje strclje nataknili te nase boge pajace in z jimi delajo kakor jim pase. Saj pravim, naj ti to pocnejo v svojem prostem casu in ne v imenu Slovenije.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Hrvaška kot Izrael (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
13626239 (22693) oxyuranus
»

War: Gruzija vs Rusija (strani: 1 2 3 411 12 13 14 )

Oddelek: Problemi človeštva
68137328 (23903) jype
»

Kdo podpira Rupla? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
15410699 (7493) Double_J

Več podobnih tem