» »

predsedniška razprava

predsedniška razprava

««
20 / 23
»»

Maria ::

Matthai & Co

Sta že WarpedOne in Thomas povsem odgovorila, kar bi tudi jaz.

Sedaj je povsem očitno, da zadeve sploh ne razumeš. Je izven tvojega dometa dojemanja.

Če pravilno štejem, je to že drugi ali tretji ekspliciten dokaz za to ugotovitev.

Maria

Maria ::

Balandeque

Ko naštevaš, kaj so vse Drnovšku delali, seveda pozabljaš, da Drnovšek v resnici nikoli ni bil ''naš''. Bil je tujek, ki se je zgodil in ostal, ker je bil koristen (so ljudje volili zanj). Podobno perfidna relacija je z Pahorjem sedaj, vendar manj izrazita.

Druga stvar, ki jo pozabljaš, je izdelana tehnologija vplivanja na predvsem urednike, ki pa so bili vsi ''naši''. Kar poglej, kdo so bili in kako so funkcionirali.

Po pricipih vladanja, je najbolje premoč kazati le do točke, ko si zadevo prevagal in ne naprej, ker vsak izjemen pritisk povzroči preveč kontra efekta. To kaže na kvaliteto izvežbanosti vladanja, ne na stopnjo demokracije ali odsotnost vplivanja.


Maria

Balandeque ::

>Ko naštevaš, kaj so vse Drnovšku delali, seveda pozabljaš, da Drnovšek v resnici nikoli ni bil ''naš''. Bil je tujek, ki se je zgodil in ostal, ker je bil koristen (so ljudje volili zanj). Podobno perfidna relacija je z Pahorjem sedaj, vendar manj izrazita.

Tega ne razumem najbolj. Okej Drnovšek, ampak Golobič, bi po definiciji take ljudi takoj menjal. Sicer pa govoriš o urednikih. Tam do leta 2000 je bil urednik informativnega Ambrožič, ki ga je postavil Demos. Podobno je bilo tudi na drugih področjih. Generalni tožilec je bil Drobnič, predsednik Ustavnega Jambrek ipd.

Kakorkoli gledaš, ja meni so se LDS-ovci zdeli norci, ampak tile jih prekašajo.
Spomni se zakaj je letel prvi PR tele vlade? zaradi navodila, da se enemu mediju ne sme odgovarjati. Halo? Kršitev zakona (ZDIJZ), mednarodnih aktov (Aarhuška konvencija) in sploh samozaverovanost, kot da niso dolžni pojanjevati, kaj delajo za naš denar.

Sam sem delal uspešno oddajo, ki je izrazito tolkla po prejšnji vladi in iskala njene napake. Ko so prišli na oblast zdajšnji so jo v strahu, zaradi njene kritičnosti, hitro prestavili na drugi program. Na čas, ko je na prvem šport, da jo je lažje spregledati.

Po drugi strani pa ne odgovoriš, zakaj noben konzervativen medij ne preživi? Nekaj je narobe z "desnim" kadrom. TV3, Slovenec, Jutranjik? Tudi Delo, Večer, Primorske in RTV so po uravnoteženju samo izgubljali. Priznaj, ne samo na publiki, dejansko na kvaliteti. Potencialnih bralcev in gledalcev je bilo glede na izid volitev 2004 dovolj.

Meni se recimo zdi zelo prav da se mediji profilirajo. Samo tega se ne da delat administrativno, po Stalinovo.

Itak se pa nepoznavalci tega posla delajo malce pametne. Odnos novinar-politika je bolj kot ne trgovanje, če ne sploh ne dobiš informacij od znotraj, samo mejo je treba prav postaviti. Prek katere ne greš. Vodušek je recimo ne zna, ker je vernik. Preprosto se je treba priučiti objektvnosti (ker nam ni dana, ker smo vsi krvavi) in ne izbirati koga boš obravnaval.
Involvement and commitment is like an eggs-and-ham:
the chicken was involved - the pig was committed.

bili_39 ::

Pol bi bilo kar v redu, da bi Janša malo treniral "kvaliteto".

Se strinjam.

poweroff ::

Preprosto se je treba priučiti objektvnosti (ker nam ni dana, ker smo vsi krvavi) in ne izbirati koga boš obravnaval.

Od Marie preprosto pričakuješ preveč. Nas je že vse popredalčkala in točno ve kam kdo spada. Še preden je napisan moj post ona že ve kaj bo odgovorila. Še preden je zastavljeno vprašanje ona že "ve" kako bo kdo odgovoril.

Ona, pa Thomas sta posebna primera. Večini folka z dobro argumentacijo dopoveš neke stvari. Pri nekaterih zaleže provokacija, da spoznajo lastno zmoto. Pri ultra desničarjih (takih ultra levičarjev na žalost - ali pa srečo še nisem spoznal), pa ne zaleže nič. Oni imajo v glavi nalepko, ki ti jo nalepijo in presojajo po tej nalepki.

Do smrti - oz. do spremembe oblasti.

P. S. Dajmo še eno provokacijo... kaj pa če je zamenjava urednika Maga samo "medijsko uravnoteženje"? Hehehe... :P
sudo poweroff

Thomas ::

> Podobno perfidna relacija je z Pahorjem sedaj, vendar manj izrazita.

Ne vem, če je manj izrazita. Front man pač, ki ga ljudje iz ozadja prenašajo, ker ga pač morajo prenašati. Sami ne mislijo tako kot on, vendar sami nimajo nobenih šans, frontman jih pa ima. Hkrati kar lep kos njihove agende vendarle zastopa.

To je v politiki čest pojav. Predsednik Carter je bil že tak primer. Takratni Demokratski stranki se je vsilil in ljudje so ga izvolili. Ted Kennedy recimo, nikoli ni bil izvoljiv, vedno pa mož iz ozadja Demokratov.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Maria ::

Matthai

> Še preden je napisan moj post ona že ve kaj bo odgovorila. Še preden je zastavljeno vprašanje ona že "ve" kako bo kdo odgovoril

Dragi kolega. Poglej zaporedje na strani 19, kjer je najprej tvoj post, nato WarpedOne-ov in nato Thomasov, ki sta odgovor na tvoje pisanje. Malo, ne ne, vedno bolj z dejanji demantiraš svojo verodostojnost.

Maria

Zgodovina sprememb…

  • spremenila: Maria ()

Maria ::

bill_39

> Pol bi bilo kar v redu, da bi Janša malo treniral "kvaliteto".

Lahko rečeš, da je kvaliteta politika, če zna manipulirati in skrivati svoje namene do drugih, do okolja. Vendar, če vse ostane le pri tem, je to kratkoročna kvaliteta, ki izgubi na teži na dolgi tek. In to se je prejšnji politiki, na prejšnjih volitvah zgodilo. In še sedaj očitno ne razumejo, zakaj se jim je to zgodilo. Kar je, milo rečeno, žalostno.

Maria

Zgodovina sprememb…

  • spremenila: Maria ()

Maria ::

Balandeque

> Sicer pa govoriš o urednikih

Informativnega programa, prednostno Dnevnika in Odmevov, seveda po Ambrožiču, ko je postal odveč.

Tu se je delalo javno mnenje in tu je bilo največ sondiranja.

Maria

Maria ::

Balandeque

> Po drugi strani pa ne odgovoriš, zakaj noben konzervativen medij ne preživi? Nekaj je narobe z "desnim" kadrom. TV3, Slovenec, Jutranjik?

Drži, obrti vsekakor niso in mnogokrat ne obvladajo. Kar je jasno, če veš kakšne profile in kvali in kvanti profil daje ven FDV. Pred tem si ni za zatiskati oči. Ni pa to razlog, da drugi pogled nima pravice obstajati.

> Odnos novinar-politika je bolj kot ne trgovanje, če ne sploh ne dobiš informacij od znotraj, samo mejo je treba prav postaviti.

Se ne strinjam. Dejstvo je, da je pravih, samostojnih (kar pomeni, da do informacij pridejo zaradi svojih raziskovalnih sposobnostih, ne zaradi sondiranih informacij centrov moči, ki jih posledično izkoriščajo za svoje manipulacije) novinarjev v Sloveniji zelo malo. Praktično skoraj nič. To je problem slovenskih novinarjev, ker, če želiš biti kaj takšnega, moraš presneto garati in delati, to se pa nikomu ne ljubi preveč.


Maria

Zgodovina sprememb…

  • spremenila: Maria ()

Balandeque ::

>Se ne strinjam. Dejstvo je, da je pravih, samostojnih (kar pomeni, da do informacij pridejo zaradi svojih raziskovalnih sposobnostih, ne zaradi sondiranih informacij centrov moči, ki jih posledično izkoriščajo za svoje manipulacije) novinarjev v Sloveniji zelo malo. Praktično skoraj nič. To je problem slovenskih novinarjev, ker, če želiš biti kaj takšnega, moraš presneto garati in delati, to se pa nikomu ne ljubi preveč.

Hja. Tega razen v filmih ni. Kje pa ta tvoj idealni novinar išče papirje? V parku pod klopco? Kje preverja podatke? Pri govoreči žabi?

Nujno je vzpostaviti stik. Higienski stik. Imeti vire, jih vzdrževati in negovati. Na vseh straneh, da dobiš kakovostno informacijo. Seveda govorim o informacijah, od katerih nihče nima koristi če pridejo v javnost.

Sicer pa, dober novinar - kjerkoli po svetu - sem meri s količino in kvaliteto številk v svojem GSM-ju. Vprašaj kogarkoli v tem poslu. Magari Woodwarda.
Involvement and commitment is like an eggs-and-ham:
the chicken was involved - the pig was committed.

Daedalus ::

Drži, obrti vsekakor niso in mnogokrat ne obvladajo. Kar je jasno, če veš kakšne profile in kvali in kvanti profil daje ven FDV.

Kake pa?
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

imagodei ::

Hja, kakšne - Janeza Janšo, med drugim >:D
- Hoc est qui sumus -

Maria ::

Deadalus

>Kake pa?

Kdo je bil idejni ''ata in mama'' FDV?

Maria

Gandalfar ::

imagodei: ne mores trdit, da ni uspesen.. >:D

poweroff ::

Maria - odgovori na Daedalusovo vprašanje.

Aja, nočeš, da se ne bi videlo, da bluziš na pamet...
sudo poweroff

Maria ::

Ha, Matthai, ko zmanjka, se pa skrivaš za drugimi. Tipično.

Če veš, kdo je idejni starš neke stvaritve, veš tudi, kaj so vrednote te stvaritve. Posledično veš, kako v skladu s temi vrednotami in ''vzgojo'' (glej primer, ki smo ga zgoraj obravnavali), akterji te ''vzgoje'' funkcionirajo. Ne vsi, se razume. Le dojemljivi.;)

Maria

Zgodovina sprememb…

  • spremenila: Maria ()

TESKAn ::

Se pravi če ima tebi "kompatibilne" ideje je "nevzgojen", če pa se s tabo ne strinja je pa to posledica "vzgoje" in "dojemljivosti"?
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

Maria ::

TESKAn

A si ti tut not padu?

Med ''konstruktorje'' namreč?

Maria

TESKAn ::

Kdo so pa sedaj "konstruktorji"? Nasploh opažam trend, da si neakteri paranoiki izmišljajo celo vrsto različnih poimenovanj za njihove t.i. sovražnike, kot na primer "sile kontinuitete", "sile iz ozadja", potem pa še kakšno bolj direktno kot je npr. "kučanov klan" ipd.

Za konec - kdo tukaj kaj "konstruira", bi se pa dalo razpravljat.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

Maria ::

TESKAn

:)) Dober vic.

> Se pravi če ima tebi "kompatibilne" ideje je "nevzgojen", če pa se s tabo ne strinja je pa to posledica "vzgoje" in "dojemljivosti"?


Konstruktorji so tisti, ki tu (pa še tudi kjerkoli drugje) iz nečesa ali celo ničesar napravijo konstrukt. Ti si enega naredil iz nekaterih mojih izjav, temelji pa seveda predvsem na tvoji konstruktorski domišljiji.

Ne takoj teorije zarote delat. Pa sovražnikov tudi nimam in nikogar ne štejem mednje.

Maria

Zgodovina sprememb…

  • spremenila: Maria ()

Thomas ::

> Nasploh opažam trend, da si neakteri paranoiki izmišljajo celo vrsto različnih poimenovanj za njihove t.i. sovražnike,

Beseda "paranoik" tudi spada mednje?
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

TESKAn ::

Ah Maria, ko sem bral ta tvoj post sem si mislil: ne bi te mogel bolje opisat:). S tem mislim predvsem to, da iz vsake kritike vlade skonstruiraš skrito delovanje komunistov iz ozadja.

Mi je pa zabavno pri trenutni situaciji, kar se laškega tiče, da gre za isto firmo, ki ji je ta vlada omogočila nakup Mercatorja in imamo zanimivo situacijo, ko nekdo najprej pod mizo podari firmi A firmo B, potem pa čez nekaj časa joka po televiziji, da je ravno lastništvo firme A nad firmo B krivo za dvig cen:). V bistvu privoščim Janši, da mu je njegovo mešetarjenje vrglo nazaj. Mogoče bo v prihodnje malo bolj transparentno in predvsem pošteno prodajal državne firme "prijateljem".
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

Thomas ::

Čak mau. Če smo pri prodaji, naj se pač VSE proda po NKBM metodi.

Vključno s šolami, bolnicami in ambulantami. Vsa nedržavotvorna državna lastnina in vsa občinska.

PRIVATIZEJŠN. In tukaj TESKAn, sta vidva z Janšo večja jarana, kot recimo midva z Janšo.


Samo držimo se teme!

Aja, sej to tud dobra tema, ja.

UIIIIHAAAAA!
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

TESKAn ::

Če imaš ti Thomas paranoike za sovražnike, potem ja.
Drugače spadajo zame paranoiki glede "komunistične zarote" v isto skupino, kot v tvoji glavi "moonhoaxerji". Torej pretežno neškodljivi:), ni pa njihovih zgodbic preveč resno za jemat.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

TESKAn ::

Če smo pri prodaji, naj se pač VSE proda po NKBM metodi.


Lej, tle sem s tabo zaenkrat, bomo videli, če se bo kakšna packarija pri NKBMu pojavila, bom svoje mnenje glede tega ustrezno popravil (glede na moja prepričanja), dokler se mi pa zdi vse OK, bodi pa brez skrbi, da sem takoj za to, da se (večina) državnih firm/ustanov proda na enak način.

Ampak pri Mercatorju pač ni bil uporabljen tak način, ane?
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: TESKAn ()

Thomas ::

> Ampak pri Mercatorju pač ni bil uporabljen tak način, ane?

Ne. Ampak zdaj bi lahko na NKBM način prodali lastnike Mercatorja.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Maria ::

TESKAn

> S tem mislim predvsem to, da iz vsake kritike vlade skonstruiraš skrito delovanje komunistov iz ozadja.

Vidiš, TESKAn, to je spet en konstrukt. Štekaš, ne?

In če se vrnem nazaj na novinarje. Pogosto je podoben pojav videti tudi pri njih. Ni mi povsem jasno zakaj: ker ne razumejo, ker ne dojamejo, ker nimajo časa in si ga ne vzamejo, da bi razumeli, ker......, kaj je kdo rekel in kaj to dejansko pomeni.

Maria

Zgodovina sprememb…

  • spremenila: Maria ()

lufthammer ::

>> Drži, obrti vsekakor niso in mnogokrat ne obvladajo. Kar je jasno, če veš kakšne profile in kvali in kvanti profil daje ven FDV.

Kake pa?

Dejstvo je, da imamo obupno slabe novinarje in to od športnih naprej, z zelo redkimi izjemami.

Pravzaprav jih veliko sploh nima ustrezne izobrazbe oz. so drugih poklicev kar pomeni tudi to, da fakulteta ni kaj prida, če lahko praktično vsak dela tisto, kar naj bi se na FDVju učili vsa leta.

Če je raziskovalno novinarstvo to, da v nedeljo poslušaš pred cerkvijo, kaj se ljudje pogovarjajo...

TESKAn ::

Maria, zame je konstrukt, ko skušate večino (da ne bo spet vsake, priznam, malo sem pretiraval, glede na to, da tu ne predebatiramo čisto vsakega dogodka v zvezi z politiko:)) kritik vlade pripisat nekim komunistom. In ostankom prejšnjega režima. In kučanovemu klanu. In centrom iz ozadja.

Razumem pa, da nekateri ne znajo pustit preteklosti za sabo im mislijo, da ker je nekdo bil na položaju v prejšnjem režimu, bi pa sedaj moral najman zbežat v Argentino. Ampak tako naj se pač ne bi več delalo.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

jype ::

Thomas> Ne. Ampak zdaj bi lahko na NKBM način prodali lastnike Mercatorja.

Čas bi že bil, ane?

poweroff ::

Maria - na Lukšičevo metodologijo si pa pozabila, ali kaj? Jaz nisem.

Tolk o tvojem izmikanju.
sudo poweroff

Thomas ::

> Čas bi že bil, ane?

Tako je! Taprav heroj tukaj ne vem, kdo je. Mogoče da je Bajuk, mogoče da imajo enga mozga, skritega v ozadju ... ne vem.

Ampak to je način, ko se volilcem ne prilizuješ in čakaš na odarec s škornjem v obraz, v zahvalo. To je način, ko frdamanega volilca ujameš na njegov pohlep. Ne bo si upal izvoliti nekoga drugega samo zato, ker se bo bal, da bo ta čudovita trgovina preklicana, če pridejo novi.

Sej ne vem, a se zavedajo ali ne, toda takole bodo lahko ostali na oblasti do 2012 - komot.

Samo kopirajo na recept NKBM naprej.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

WarpedGone ::

Trik je samo, da potem NE SMEJO takoj že vsega odprodat. Nekaj mora ostat za korenjček. "Če bomo mi, bomo prodali še preostalo na enak način". Opozicija bo seveda morala bit proti in si zmišljevat konstrukte zakaj da je to slabo. Zakaj je slabo, če lahko kupim par delnic in nekaj zaslužim s tem.
Zbogom in hvala za vse ribe

Thomas ::

> Trik je samo, da potem NE SMEJO takoj že vsega odprodat.

Sej ne morejo. S temle tempom se prodaja cela leta, da se proda, vse kar ima država gospodarsko pomembnega.

Tempa torej ne smejo drastično povečat, opozicijo pa navlečt, da bo temu nasprotovala.

Zdej bi morali samo še skenslati "dobro poučene investitorje". Screw them!

Problem je v tem, da je v tej vladi preveč socialistov, ki se jim ob teh prodajah srce trga.

Zakaj se socialistom ob tem trga srce, tako koalicijskim, kot opozicijskim?

Ker globoko v duši ne verjamejo, da sta Janez Slehernik in Mici Slehernikova dovolj pametna, da bi se šla kapitalizem. Globoko v svoji socialistični duši smatrajo, da bi bilo za vse najbolje, če bi modra država upravljala z vsemi vitalnimi sektorji. Kakšni Janezi, kaj šele Micike! Kam pa pridemo!?

No, temu jaz rečem "pokvarjenost socialistov v dno duše".

Kakor tudi un dripec iz Amerike, Ted The Kennedy. Tisto zmene VEDNO nasprotuje delničarstvu navadnih ljudi, hkrati pa uživa plodove delničarstva njegove družine.

Zato menim, da so levičarji pokvarjeni, ker niso za kapitalizem, ampak za fevdalizem. Če so oni fevdalci, se razume.

Politika politikom, lastnina pa tistemu, ki jo želi.

Janez in Mici Slehernikova o politiki nimata pojma. Kar slučajno ujameta dezinformacij od levičarskih trobil, to je vse.

Na preživetje se pa spoznata, sicer ne bi (več) obstajala.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

jype ::

Thomas> Tempa torej ne smejo drastično povečat, opozicijo pa navlečt, da bo temu nasprotovala.

Ne vem če opozicija nasprotuje temu. Opozicija samo nasprotuje temu, da se prodaja netransparentno, ker bi (razumljivo) raje sama to počela.

WarpedGone ::

>> Ne vem če opozicija nasprotuje temu. Opozicija samo nasprotuje temu, da se prodaja netransparentno, ker bi (razumljivo) raje sama to počela.

Dejmo stuhtat glavne napake pri dosedanjem postopku prodaje NKBM. Kaj je takega, kar bi blo treba še izboljšat.
Opozicija bo pred volitvami enostavno morala biti proti. Po definiciji al pa brezveze da kurijo svoj in naš čas.

Dejmo jim vzet čimveč potencialne realne municije.
Zbogom in hvala za vse ribe

jype ::

WarpedOne> Dejmo jim vzet čimveč potencialne realne municije.

Če sem iskren bi jaz raje videl, da se neha približevanje slovenske države svetemu sedežu in moda političnega kadrovanja, zato me ne bo nič motilo, če bo opozicija na volitvah zmagala.

WarpedOne> Dejmo stuhtat glavne napake pri dosedanjem postopku prodaje NKBM. Kaj je takega, kar bi blo treba še izboljšat.

Mislim, da bi predvsem morali bolj omejiti neznanje - večina ljudi, ki so tisto soboto "delavsko" protestirali nima pojma, da bi lahko z nakupom teh delnic pošteno zaslužili (nekateri so celo prepričani, da je take vrste služenje nepošteno). Problem naših oblastnikov, ne glede na to od kod prihajajo, je strah pred množicami, ki ne razumejo novih pravil igre.

Thomas ::

> Kaj je takega, kar bi blo treba še izboljšat.

IMHO to, da imajo "institucionalni vlagatelji" en VIP tretman. To se mora črtat.

Drugače je pa super. Tako za ljudi, kot za proračun, ki se tkole lepo polni in bi se lahko zmanjšali davki.

Priložnost kakršno imata Slovenija in Francija ta moment je podobna in kvečjemu prekaša priložnost, ki jo Anglija JE izkoristila pod Margareto Veliko.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Karaya 52 ::

TESKAn, če misliš da neka stranka nima ničesar za sabo si milo rečeno naiven. Preko strank lobirajo razne interesne skupine samo idelologijo pa tudi vodijo ljudje iz ozadja, tako na desni kot na levi strani. Problem, ki ga ima po mojem mnenju Đej Đej je ta, da ima za sabo bogega Jambreka, levica pa celo armado.

Zgodovina sprememb…

TESKAn ::

No to vem, da imajo stranke ponavadi nekoga za sabo. Gre pa na živce jokanje, da so to vedno neki skriti "komunisti" in da se skuša s tem, ko jih označijo za "komuniste" le - te diskreditirat in opravičit svoje (zgrešene) poteze oziroma neuspehe. Včasih je treba tudi kaj požret in priznat, da si zaj***. To gre pa trenutni vladi izjemno teško od ust in nihče me ne bo prepričal, da je to zato, ker delajo samo dobro.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

Jst ::

Še en glas za to, da se vsa državna lastnina proda samo fizičnim osebam, brez prodaje kakšnim priviligiranim vlagateljem.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Maria ::

Matthai

> Maria - na Lukšičevo metodologijo si pa pozabila, ali kaj? Jaz nisem.

Tolk o tvojem izmikanju.



Ti pa spet na pamet, ane?

Ne bi bilo napak, ko bi pogledal datum te teme. Torej, zbiramo javno dostopne podatke.

Maria

Zgodovina sprememb…

  • spremenila: Maria ()

poweroff ::

Ne spremljam vseh tem. Si bom prebral, hvala.
sudo poweroff

Daedalus ::

Maria - odgovor. Če ga zmoreš, seveda.

Tisto tvoje vprašanje je... s takim pavšalnim "historičnim" pristopom lahko diskvalificiraš kogarkoli. V bistvu - jaz bom rekel takole. Vsi tisti, ki ste vsaj pol svojega življenja preživeli v komunizmu, ste komiji. Sej veš, kdo vam je bil alfa inu omega pri socializaciji. Kul, ne? Enostavno, zanesljivo - kaj še drugega rabimo.

Vzmeš neko dejstvo, ga iztrgaš iz konteksta in (nekritično seveda) posplošiš na celotno populacijo. Recimo, prosto po tem forumu krožijo takile konstrukti, ki so posledica takega razmišljanja, kot ga v svojem vprašanju predstavlja Maria:

Vsi levičarji so komunisti.
Vsi desničarji so fašisti.
Vsi RKC-jevci so kolaboranti.

Pa vsi FDV-jevci smo bedaki z opranimi možgani, nezmožni lastnega razmišljanja. Vse kar znamo je, da čakamo na navodila Velikega Lukšiča in jih potem nekritično izpolnjujemo.

Dobrodošli v svet, kot ga vidi Maria.


A bo odgovor, al bo izmikanje?
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

jype ::

Daedalus> Vsi levičarji so komunisti.
Daedalus> Vsi desničarji so fašisti.
Daedalus> Vsi RKC-jevci so kolaboranti.

Fajn enumeracija :)

Maria ::

Deadalus

> Maria - odgovor. Če ga zmoreš, seveda.

Bom poskusila.


> Tisto tvoje vprašanje je... s takim pavšalnim "historičnim" pristopom lahko diskvalificiraš kogarkoli. V bistvu - jaz bom rekel takole. Vsi tisti, ki ste vsaj pol svojega življenja preživeli v komunizmu, ste komiji

Se strinjam. Vsi, ki smo bili vzgajani v tistem času, smo delno ''deformirani'' v skladu s tistim časom. Tu sploh ni dileme. Vprašanje je le, kdo si to prizna in kdo ne. Ker tisti, ki si, se lahko hitreje re-deformirajo, če želijo, seveda.

> Vzmeš neko dejstvo, ga iztrgaš iz konteksta in (nekritično seveda) posplošiš na celotno populacijo. Recimo, prosto po tem forumu krožijo takile konstrukti, ki so posledica takega razmišljanja, kot ga v svojem vprašanju predstavlja Maria:

Vsi levičarji so komunisti.
Vsi desničarji so fašisti.
Vsi RKC-jevci so kolaboranti.


Deadalus, najprej ena trditev, ki sem jo navedla že TESKAn-u, pa očitno velja tudi zate. Si površen in ta površnost je že krivična. Poglej kaj sem nekje zgoraj napisala:

Če veš, kdo je idejni starš neke stvaritve, veš tudi, kaj so vrednote te stvaritve. Posledično veš, kako v skladu s temi vrednotami in ''vzgojo'' (glej primer, ki smo ga zgoraj obravnavali), akterji te ''vzgoje'' funkcionirajo. Ne vsi, se razume. Le dojemljivi.;)

Torej sem specificirala skupino in nisem trdila, da velja za vse. Trdila sem pa tudi, da je zelo veliko slovenskih novinarjev neprofesionalnih, to pa. To potrjuje tudi včerajšnji vroči stol in nekaj podobnih dogodkov.

> Pa vsi FDV-jevci smo bedaki z opranimi možgani, nezmožni lastnega razmišljanja. Vse kar znamo je, da čakamo na navodila Velikega Lukšiča in jih potem nekritično izpolnjujemo.

Dobrodošli v svet, kot ga vidi Maria.


Vidiš, tudi to je trditev, ki je ne najdeš v mojih izjavah in je tvoj konstrukt. In seveda ne drži in ni moj pogled na svet.


Maria

Zgodovina sprememb…

  • spremenila: Maria ()

Daedalus ::

Maria - res sem preletel poste precej površno in sem spregledal zgoraj navedene prispevke. Odgovarjal sem samo na navedeno izjavo - ki jo je pa moč razumeti precej širše. Za napako in posledične napačne interpretacije se opravičujem.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

hokuto ::

Warpedmind je pred casom v tej temi pravil:
Še nekaj o inflaciji. Prej po radiju je en ekonomist povedal da inflacija NI 5,1%, ampak 3,5%. Trik je, da je lani oktobra bila ena največjih mesečnih deflacij, ko so cene padle za 0,8% v enem mesecu. Letos pa imamo ravno v tem mesecu eno največjih mesečnih inflacij, če gledaš letno inflacijo ravno na teh mesecih prideš res na 5,1% ampak je ta številka na trhlih nogah. Naslednji mesec bo inflacija po tej isti metodi nekje okrog 3,2%.

A ni fejst, da na forumu ostanejo zapisane bedarije crno na belem, pa jih potem lahko primerjamo z dejstvi:
Podobno kot pretekli mesec so se tudi v novembru cene v povprečju občutneje povišale. Cene življenjskih potrebščin so bile namreč novembra v primerjavi s preteklim mesecem v povprečju višje za 0,9 % (v enakem obdobju lani za 0,3 %); od začetka leta do konca novembra pa so se dvignile za 5,2 %

Kje je zdaj teh 3,2% a? Celo se vec je, in sicer 5,2%, ne vec 5,1%. Res posrecen "trik", ampak v tem kako nekriticno sprejemati "napovedi" vladinega apologeta, ne pa v izracunu inflacije.
doke!

borchi ::

> Kje je zdaj teh 3,2% a?

jah, bo pač nasledn mesec. če pa nasledn mesec še ne pa mogoče v januarju. ne? ja, sj nismo rekli katerega leta januar? tako nekak se obnaša vlada glede inflacije...
l'jga
««
20 / 23
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Glasovanje o zaupnici

Oddelek: Problemi človeštva
484300 (2837) Zeberdee
»

koga volit? (strani: 1 2 3 416 17 18 19 )

Oddelek: Problemi človeštva
94644883 (26954) poweroff
»

Volitve (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
28150133 (43418) Keyser Soze
»

Rezultati državnozborskih volitev 2004 (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Problemi človeštva
49027168 (17207) iration
»

Kdo bo na volitvah zmagal? (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
565649 (4781) Daedalus

Več podobnih tem