Forum » Loža » Golf 1- še ga izdelujejo
Golf 1- še ga izdelujejo
dolenska ::
lp
sem našel stran na kateri prodajajo nove golfe 1 imenovane kot citi golf. kul zadevca vendar na žalost ima ta golf na napačni strani volan. mi je pa všeč in če bi ga prodajal bi bil eden moj.
http://www.vw.co.za/models/citi/
lp
sem našel stran na kateri prodajajo nove golfe 1 imenovane kot citi golf. kul zadevca vendar na žalost ima ta golf na napačni strani volan. mi je pa všeč in če bi ga prodajal bi bil eden moj.
http://www.vw.co.za/models/citi/
lp
whatever ::
Sploh ni tak slab, tud notranjost. Za pravo ceno - ene 3000€ - bi ga še sam nabavil...
Kaj je to zaena valuta, tam piše 80.000 - 100.000 enot?
Kaj je to zaena valuta, tam piše 80.000 - 100.000 enot?
Veliko jih je notri, še več jih je pa zunaj.
Bilijarde v šole! - Ivan Kramberger
Abnormal behaviour of abnormal brain makes me normal.
ti ne vem ampak men je zlo luštkan.........moj prvi avto je bil golf 1 od tukaj vrjetn ljubezen do njega. no vglavnem stvar je kul, ni dobavitelja, ni volana na pravem mestu in slaba novica je da je samo bencinar niiii dizla.
b ::
Nice. Škoda ker nimajo še kakšnega modela na 6 sveč [>:D]
A kdo, ki se bolj spozna na VAG, lahko pove, kaj so tu noter za eni motorji? Koliko je to stara tehnologija? Jasno je, da motorji niso iz časov prvega golfa, samo zanima me, kaj dajejo noter.
Tamočnejši model stane dobrih 11KEUR... Dirt cheap. Pa zna bit zlo soliden avto. Cca. 125KM je kar v redu za tak avto, samo zavore bi morale bit boljše (ima bobne zadaj ter RDEČE zavorne čeljusti spredaj :) [sarcasm]Dobr da je znanstveno dokazano, da RDEČE zavorne čeljusti povečajo izkoristek za 13%![/sarcasm]
A kdo, ki se bolj spozna na VAG, lahko pove, kaj so tu noter za eni motorji? Koliko je to stara tehnologija? Jasno je, da motorji niso iz časov prvega golfa, samo zanima me, kaj dajejo noter.
Tamočnejši model stane dobrih 11KEUR... Dirt cheap. Pa zna bit zlo soliden avto. Cca. 125KM je kar v redu za tak avto, samo zavore bi morale bit boljše (ima bobne zadaj ter RDEČE zavorne čeljusti spredaj :) [sarcasm]Dobr da je znanstveno dokazano, da RDEČE zavorne čeljusti povečajo izkoristek za 13%![/sarcasm]
Huh, mislim, da stane okoli 10.000 € nov:
JUŽNA AFRIKA JUŽNOAFRIŠKI RAND ZAR 710 9,508
9,5 -krat je torej južnoafriški Rand cenejši od eura... torej cca 10K € košta...
dost, dost preveč... v tem rangu dobiš malo morje sodobnejših, varnejših avtromobilov.
JUŽNA AFRIKA JUŽNOAFRIŠKI RAND ZAR 710 9,508
9,5 -krat je torej južnoafriški Rand cenejši od eura... torej cca 10K € košta...
dost, dost preveč... v tem rangu dobiš malo morje sodobnejših, varnejših avtromobilov.
rok_p ::
Pomoje gre za južnoafriško valuto.
1 South African rand = 0.1053 Euros, torej 100 000 Randov = 10 532 EUR
1 South African rand = 0.1053 Euros, torej 100 000 Randov = 10 532 EUR
rok
'FireSTORM' ::
Ja pa če še dodaš 5k€ dobiš že vesoljsko plovilo!
Someone has got to kill the spirit.
Če kupiš repliko golfa 1 ziher ne gledaš na varnost in udobje in nevem katero sodobno sranje še vse ampak na to da boš spet imel avto iz mladostnih let naprimer.
//sarkazem on
Sicer pa, večja kot je varnost, več je smrtnih žrtev na cestah, tako da se kar vprašaj koliko ti dejansko ta varnost pomaga.
// sarkazem off
Those penguins.... They sure aint normal....
Liker ::
Notranjost je 'zanimiva'...
Vrata so ocitno po designu se iz 70-ih, medtem ko je armatura skoraj iz prihodnosti.
Moras biti kar precej slep da ti je vsec, imho bi lepse zgledalo ce bi imel pravo staro Golf I armaturko.
Where do they come up with that stuff?
Vrata so ocitno po designu se iz 70-ih, medtem ko je armatura skoraj iz prihodnosti.
Moras biti kar precej slep da ti je vsec, imho bi lepse zgledalo ce bi imel pravo staro Golf I armaturko.
Where do they come up with that stuff?
Ja no seveda, pri tebi je pač pomembneje pristaštvo znamki in modelu avtomobila, kot dejanska varnost, udobje in ostale stvari (ki nikakor niso le v besedah). Ni pa treba me napadat zarad tega. Jaz sem samo povedal svoje mnenje, da se mi avto sicer kar dopade, da pa ne bi bil pripravljen toliko denarja odšteti zanj, ker pač na to znamko in model avtomobila nisem čustveno navezan. Za VW fanclub pa verjamem da je. Sicer pa je vsak svoj denar sam zaslužil in naj se sam odloči, za kaj in kako ga bo zapravil.
Dr_M ::
midi: tisti ki kaj da na uzitek pri voznji, si ne kupi dizla.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
boych ::
Mojega 110 KM (čipanega na 130 KM) dizla z porabo 5,5-6 l/100, ne zamenjam za nobenega bencinarja....toliko o užitkih pri tankanju
AGGRESSIVINLINERULESTHEWORLD
nekateri ne maramo obcutka,da se vozimo s traktorjem in nocemo puscat dimnih signalov za sabo.
Pa ce bi jest tok pocas z bencinarjem vozil kot ti,da mas 6l porabe,bi tut tok pokuril.
Ce ti avto predstavlja uzitek,si kupis bencinarja,ce bi pa se sparal zravn,si pa ugradis lpg sistem in si zmagu.
Pa ce bi jest tok pocas z bencinarjem vozil kot ti,da mas 6l porabe,bi tut tok pokuril.
Ce ti avto predstavlja uzitek,si kupis bencinarja,ce bi pa se sparal zravn,si pa ugradis lpg sistem in si zmagu.
bluefish ::
Če kupiš repliko golfa 1 ziher ne gledaš na varnost in udobje in nevem katero sodobno sranje še vse ampak na to da boš spet imel avto iz mladostnih let naprimer.
Btw, to ni replika avtomobila, temveč kar trenutni prodajni model namenjen določenemu tržišču. Enako imajo nekje v J. Ameriki še tisti VW kombi (za hipije ). Prav tako je podobno z drugimi znamkami.
Če bi se pri tem šlo za repliko bi avto stal veliko več.
Btw, to ni replika avtomobila, temveč kar trenutni prodajni model namenjen določenemu tržišču. Enako imajo nekje v J. Ameriki še tisti VW kombi (za hipije ). Prav tako je podobno z drugimi znamkami.
Če bi se pri tem šlo za repliko bi avto stal veliko več.
Keyser Soze ::
@Dr_M
Sem šaltal na bencinarja. Ob prvi možnosti šaltam nazaj na dizla. Z trenutno tehnologijo lahko rečem, da je dizl superioren bencinarju. Razen v glavah nekaterih gorečih privržencev, ki še niso vozili ali videli dobrega dizla. Dimni signali? Bi se človek vprašal, če nisi ti zbežal iz kakšne JAR.
Me je pa prav pozitivno presentil tale golfič. Fino ane. Kupiš tega in se hvališ okrog, kako fajn si zrihtal starega golfa.
Sem šaltal na bencinarja. Ob prvi možnosti šaltam nazaj na dizla. Z trenutno tehnologijo lahko rečem, da je dizl superioren bencinarju. Razen v glavah nekaterih gorečih privržencev, ki še niso vozili ali videli dobrega dizla. Dimni signali? Bi se človek vprašal, če nisi ti zbežal iz kakšne JAR.
Me je pa prav pozitivno presentil tale golfič. Fino ane. Kupiš tega in se hvališ okrog, kako fajn si zrihtal starega golfa.
OM, F, G!
Keyser Soze: se relativno dosti vozim okol in zadnje cajte vidim vedno vec dimnih signalov, ne glede na znamko (najvec jih je pri renaultu, vag-u in mercedezu). Vozil sm ze par dizlov do moci cca 170KM (sicer nism naredil veliko kilometrov, ampak za pokusino dovolj), ampak meni taki avtomobili ne sedejo, kjer 3x saltas preden prevozis krizisce ob speljevanju. Da ne omenjam dinamike voznje. In tako opevani navor dizlov je samo en velik larifari. Se pozna, ce ga primerjas s ksnim mocnim bencinarjem, ki zacne delat sele pri 4500rpm.
Sicer sm se nekako udal v usodo, da bom tut jest verjetno kupil dizla, ampak zgolj zato, ker se jih da cipat. Samo in le za to. Ampak potem bom zacel ze kmalu sivet, ker bom tako zdolgocasen. Jest namrec vsake toliko rad spravim obratomer v rdece polje za ksno sekundo ali 2.
Nebi pa rad omenju stroskov vzdrzevanja, ki so pri bencinarju mnogo nizji... Sicer sam pravim, da je avto orodje, s katerim se peljes od a do b tocke, ampak ce se ze, zakaj se nebi z uzitkom in stilom
Sicer sm se nekako udal v usodo, da bom tut jest verjetno kupil dizla, ampak zgolj zato, ker se jih da cipat. Samo in le za to. Ampak potem bom zacel ze kmalu sivet, ker bom tako zdolgocasen. Jest namrec vsake toliko rad spravim obratomer v rdece polje za ksno sekundo ali 2.
Nebi pa rad omenju stroskov vzdrzevanja, ki so pri bencinarju mnogo nizji... Sicer sam pravim, da je avto orodje, s katerim se peljes od a do b tocke, ampak ce se ze, zakaj se nebi z uzitkom in stilom
Keyser Soze ::
Jp, zato pa vsaku jutro poslušam folk na semaforju, ki turira tiste boge bencinarje in para živce normalnim šoferjem s tistim dretjem.
Plus, se je za zamislit, kaj si ti vozil, če rečeš, da je dizlski navor larifari. Bencinski je larifari - ker ga NI. Dizlski je pa UPORABEN. Tako za mirno, kot športno vožnjo. Seveda je pa vsak zaprisežen voznik poln izgovorov, ko ga prehiti kakšen TDI, čeprav ima manj konjev. 100x predebatirano.
P.S.: Najboljše je pa to, da sem jaz tam do 19 leta vztrajno trdil, kako so dizli za en drek in da "traktorja" ne bom nikoli vozil.
Plus, se je za zamislit, kaj si ti vozil, če rečeš, da je dizlski navor larifari. Bencinski je larifari - ker ga NI. Dizlski je pa UPORABEN. Tako za mirno, kot športno vožnjo. Seveda je pa vsak zaprisežen voznik poln izgovorov, ko ga prehiti kakšen TDI, čeprav ima manj konjev. 100x predebatirano.
P.S.: Najboljše je pa to, da sem jaz tam do 19 leta vztrajno trdil, kako so dizli za en drek in da "traktorja" ne bom nikoli vozil.
OM, F, G!
Sportno voznjo z dizlom? krebullshith...
Pred semaforjem torirajo otroci, normalni soferji ne. Vsak kolikor toliko dober bencinar ma pravtako uporaben navor, kot dizel. Ceprov ima v teoriji dizel res visji navor pri nizjih obratih, to prednost prakticno iznici dolg menjalnik oz vsaj zelo zmanjsa, tako da razpravljat o tem je brezpredmetno.
Poleg tega, so tuki turbine, ki sicer ne crkujejo pogosto, ampak se pa zgodi, sploh ce si navajen na bencinarja, ki se hitro ogreje in je pripravljen na voznjo.
Sicer sam nikol nism trdil, da so dizli slabi, ampak se vedno upam, da doberga bencinarja z LPG, s katerim se bom vozil bolje in ceneje kot z dizlom.
Pred semaforjem torirajo otroci, normalni soferji ne. Vsak kolikor toliko dober bencinar ma pravtako uporaben navor, kot dizel. Ceprov ima v teoriji dizel res visji navor pri nizjih obratih, to prednost prakticno iznici dolg menjalnik oz vsaj zelo zmanjsa, tako da razpravljat o tem je brezpredmetno.
Poleg tega, so tuki turbine, ki sicer ne crkujejo pogosto, ampak se pa zgodi, sploh ce si navajen na bencinarja, ki se hitro ogreje in je pripravljen na voznjo.
Sicer sam nikol nism trdil, da so dizli slabi, ampak se vedno upam, da doberga bencinarja z LPG, s katerim se bom vozil bolje in ceneje kot z dizlom.
Liker ::
Mojega 110 KM (čipanega na 130 KM) dizla z porabo 5,5-6 l/100, ne zamenjam za nobenega bencinarja....toliko o užitkih pri tankanju
Jaz pa mojega 208KM bencinarja s porabo 7-10,5l/100 takoj zamenjam za karkoli drugega z manjso masino, samo kaj ko je oprema ponavadi direktno povezana tudi z mocjo motorja (vsaj pri rabljenih vozilih)...
Sicer pa dizel ali bencin - isto sranje drugo pakovanje :P
Je pa res da ga ni lepsega obcutka kot ko na AC za cestnisko zapoje turbina in sem iz 40km/h nazaj na 130k/h prakticno takoj . (Sicer me moja 'boljsa' polovica ponavadi grdo gleda, a kaj cmo, majckeno uzitka si je vcasih potrebno privosciti)
krneki0001 ::
Sam se moram s svojim bencinarjem vozit 15 let in to 2X več kilometrov na leto kot ti, da bova prišla na isto ceno (nabavna + servisi + gorivo). Tako da nekateri gledamo tudi na to kok pride končna cena z vsem skupaj. Zaletna cena mojega 17 let starega bencinarja je bila 200.000 sit, tako da moram ogromno bencina pokurit da se ti sploh približam po tvoji nabavni ceni. Užitki so pa neprimerno boljši v bencinarju kot v dizlu, pa nič mi nafta ne smrdi, ko tankam.
hja tako je bencinarja ne maram. mam služben avto bencinar in imam dva dizla. bencin je crap. sem imel polota 100konjev bencinar, sedaj pa imam plo 100konjev naftarja in ga ne zamenjam za bencinarja. namreč da pridem do mene je par kilomtrov klanca, z bencinarjem sem ga moral tiščat da sem šel s 3 prestavo v klanec. no sedaj na izi s 4 prestavo, pokurm polovico, in bolje se peljem..... jaz ne vidim minusa.
T0RN4D0 ::
Bencinarji se nč ne bojijo klancev če se ti ne bojiš visokih obratov pa vrtinca v keslu ;)
Pa tisto da bencinarji nimajo navora... pač bo treba pelat še kej druga ko 60km cliote...
je pa res da za neko normalno vožnjo in porabo je dizl po mojem neprimerno boljša zadeva :)
Pa tisto da bencinarji nimajo navora... pač bo treba pelat še kej druga ko 60km cliote...
je pa res da za neko normalno vožnjo in porabo je dizl po mojem neprimerno boljša zadeva :)
Azrael ::
Glede novice. Take stvari v avtoindustriji niso nič neobičajnega. Tudi Volvo serije 2xx so delali še potem, ko njegov naslednik serija 7xx, ni bila več v proizvodnji.
Glede traktorjev imamo pa druge teme.
Glede traktorjev imamo pa druge teme.
Nekoč je bil Slo-tech.
suntrace1 ::
Ja škoda potem, da ne izdelujejo več Golf 2 Diesel, ker jim kupcev zagotovo ne bi manjkal. Ti so še danes cenjeni kot neuničljivi avtomobili, ki zahtevajo zelo malo vzdrževanja.
krneki0001 ::
suntrace, boš moral kakega japonca kupit, da boš videl, kaj je to malo vzdrževanja, recimo kako toyoto ali daihatsu ali subaru (honda je itak za en drek avto).
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Bencin ali diesel? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )Oddelek: Na cesti | 109220 (68102) | Berserker |
» | Vprašanje glede dizla (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Na cesti | 66819 (47283) | blay44 |
» | Bencinar ali dizel-pomoč (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Na cesti | 32686 (30041) | WarpedGone |
» | Bencin ali Dizl (strani: 1 2 3 4 … 10 11 12 13 )Oddelek: Loža | 39523 (29638) | energetik |
» | Nakup avta (dizla) (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 24075 (20384) | ivanuscha |