» »

Drnovšek in proslava

Drnovšek in proslava

«
1
2

DarkSite ::

Torej,

Sramotno se mi zdi, da se je naš predsednik odločil, da ga ne bo na proslavo!

Ne glede kako mnenje ima o stanju v državi bi se moral prikazati!

Vaša mnenja?

gumby ::

to mu je sluzba, ane?
meni tud marsikaj ne pase, pa vseeno moram naredit, da dobim placo...
my brain hurts

Ziga Dolhar ::

Tale predsednik je pred časom že pozival ljudi, naj se ne udeleže referenduma.

Ne gre biti presenečen.
https://dolhar.si/

AndrejS ::

Naš predsednik se zadnje čase bolj ukvarja sam s sabo in s svojim duševnim stanjem, pri tem pa porablja naš davkoplačevalski denar.
Na nas državljane pa pozablja, raje hodi v neke čudne država probleme reševat (Darfur) , potem pa ko mu ne uspe vse potihne.

Icematxyz ::

Sam pa podpiram Drnovška zato, ker ni Janez Janša se sploh izrekel zato da bi rad da na proslavi govori Drnovšek in pri tem vztrajal.

Spodobi se da govori na takšni prireditvi predsednik države in Janša bi moral pri tem vztrajati do konca ne pa da si je takoj premislil še več kasneje predsednika tudi zavrnil.

Pa tudi če je bilo na začetku nekaj prerivanja se je naposled Drnovšek odločil da bi govoril.

Janša pa se mu ni več ni hotel umakniti češ saj svojo priložnost si imel.

Saj sedaj pa lahko poslušamo kako uspešni smo in kdo je bil Pučnik. Nič ni narobe v tem političnem govoru ampak:

Sam bi ploskal le v sledeči situaciji:

Janša bi vztrajal da govori Drnovšek. Drnovšek bi pa omenil Pučnika.

Le v tem primeru bi ploskal. Sedaj pa žal ne morem.

Če hočejo da se ljudje delijo potem pač naj bo tako. Sam Janše ne podpiram. Pa bi ga morda lahko v drugih okoliščinah. Zasluge zakaj pa so okoliščine takšne kot so pa pripisujem njemu in njegovi osebnosti.

In tega žal ne morem podpirati in voliti in mu ploskati.

Predsedniku se pokaže premalo spoštovanja, še več poskuša se ga diskreditirati. In kdo to počne, ker se počuti ogroženega zame pač ni osebnost, katero bi volil.

In človek, kateri preveč hvali sam sebe in ne pusti drugim da bi ga hvalili tudi ni osebnost katero bi volil saj se boji da bi ga drugi tudi kritizirali če bi ga lahko hvalili. Zato se hvali sam.

Sam tudi ne vidim Slovenije kot pravljico kot jo je opisoval Janša in če ne premore niti malo samokritičnosti nikoli in govori le o nekih evforičnih stvareh tega tudi ne maram in takih ljudi tudi nebi volil.

Mislim da ima predsednik države prav. Če se ga ne spoštuje z strani vlade ni treba da bi tudi sam izkazoval neko pretirano spoštovanje do vlade.

Ta vlada je ena in edina in že ves čas hoče po svoje, sama.

Potem pa naj ima še to proslavo vlada. Sama.

-

dzinks63 ::

:)) Drugo leto bo popolnoma druga zgodba, ko bo Peterle predsednik.

DarkSite ::

Tvoja logika je en crap vredna!

Predsednik bi se moral udeležiti, tudi če bi mu gorelo pod nogami!

Pa če mu je vlada všeč ali ne, bi moral prikazati svojo rit zaradi NAS-državljanov/nk in spoštovanja do države. Očitno mu je prov vseeno.

kekz ::

Sam pa podpiram Drnovška zato, ker ni Janez Janša se sploh izrekel zato da bi rad da na proslavi govori Drnovšek in pri tem vztrajal.

Spodobi se da govori na takšni prireditvi predsednik države in Janša bi moral pri tem vztrajati do konca ne pa da si je takoj premislil še več kasneje predsednika tudi zavrnil.


A za tole obstaja kakšen vir?

Moji viri namreč pravijo drugače:
1. Najprej je bil povabljen Drnovšek in ta je zavrnil povabilo.
2. Kot nadomestilo je bil povabljen Janša in ta je sprejel povabilo.
3. Potem je Drnovšek obvestil organizatorja, da si je premislil in bi sprejel povabilo
4. Organizator je obvestil Drnovška, da je zdaj že Janša sprejel povabilo in če želi, se lahko zato sam pomeni z Janšo, da pride do zamenjave.
5. Drnovšek se ni želel pomeniti z Janšo.

Kdo je zdaj v tej situaciji neresen?
Seveda pa lahko, da sem napačno informiran? :\

DarkSite ::

Nisi napačno informiran.

drejc ::

Spodobi se da govori na takšni prireditvi predsednik države in Janša bi moral pri tem vztrajati do konca ne pa da si je takoj premislil še več kasneje predsednika tudi zavrnil.


Joj tole me je pa nasmejal... it's a free country dude...že 16 let. Janša ni Tito da bi za ušesa prpelu oreščka na oder, niti ni organizator tele žurke. Tele tvoje izjave še levi ne kupjo, kaj pravte?

edit: 16, ne 15, shame on me
"Rise above oneself and grasp the world"
- Archimedes of Syracuse

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: drejc ()

Double_J ::

Ja no, ga vsaj odnest ni bilo treba, ker bi se onesvestil tako kot lansko leto. Verjetno je malo prehudo to za njegova ušesa.

Na Gazimestanu se pa ni onesveščal. To je podel človek.;((

Icematxyz ::

Skratka sam podpiram Drnovška. Je še treba kaj drugega povedati?

Icematxyz ::

Kdor ga pa ne podpira pa mislim da bi lahko bil zadovoljen da ga na proslavi ni bilo.

Vmesne variante pa v Sloveniji ni.

Tako da ne se zdaj delati neke užaljene in zahrbtne.

Rajše povejte da vam Drnovšek ni všeč in ne želite da je vaš predsednik. Tako kot jaz rečem to za Janšo.

Ne pa da se skrivate za nekimi protokolarnimi zadevami in natolcujete za vsako figo.

Ko pa v Sloveniji nebo takšne politične klime kot je in vlade ki nebo več "sama" na svoji poti potem pa se bomo lahko pogajali o vmesnih stvareh. Do takrat pa če nimate jajc se opredelit ne natolcujte in nekaj razpravljate v tri dni.

Sploh nočem več nič slišati na temo kjer predsednik države govori o negativcih predsednik vlade pa označuje predsednika države in njegovo funkcijo za rumeni tisk.

Predlagam pa slo-tech osebju da do volitev oziroma do takrat ko bomo slovenci malo bolj spravni postali odpre temo stila nakladalnica in se vse politične teme med našimi in vašimi prenesejo v njo in omejijo za osebje ki želi v teh debatah sodelovati.

Sam pa ne želim več o teh temah razmišljati in me moti da je vsaka 2 tema na slo-tech postala tema Naši - Vaši kjer se popolnoima vsaka stran problematizira in kjer sta 2 pola ki naravnost goreče čakata kako bosta popljuvala drugega.

Ted ::

OMG, a še ni dovolj besed o takih floskulah kot so politična klima, sproščenost in kaj je še takih pojmov s katerimi frustrirani levičarji operirate, ker drugega očitno nimate. Če prihaja do vmešavanja vlade v uredniško politiko, če prihaja do vmešavanja vlade v (sicer državno) gospodarstvo, če je oblast korumptirana, če se javni denar deli med izbrance, a se vam ne zdi da so to pravi naslovi in prave teme, ne pa neka nesproščenost? Dajte diskutirat o tem, ne pa zamegljevat vse skupaj in zavijat v pojem nesproščenosti. Mi kar slabo rata, a je to neka politika, ki svojo alternativo gradi na "nesproščenosti"?
Sicer sem tudi sam mnenja, da bi bilo lepo da bi Janša kljub vsemu "odstopil" govor Drnovšku, če ne drugega bi bilo politično pametno in bi gotovo pomagalo dvigniti podporo vlade v javnosti, ki jo vsi ti prepiri očitno načenjajo. Glede na gospodarske rezultate v tem mandatu se prav bojim novih "levih" vlad, morebitnega ponovnega uvajanja raznih nalepk, podražitev, novih davkov in podobnih "daril" iz prejšnjih mandatov.
Mah...

Icematxyz ::

Sicer sem tudi sam mnenja, da bi bilo lepo da bi Janša kljub vsemu "odstopil" govor Drnovšku, če ne drugega bi bilo politično pametno in bi gotovo pomagalo dvigniti podporo vlade v javnosti,


No vidiš. Zato pa se opredeli in ne natolcuj in piši kontradiktornih sestavkov.

V času živimo kjer se moraš opredeliti saj tako zahteva od nas politika.

Opredeli se razmišljanja pa pusti za drug čas drugače pluvaš sam po sebi.

cekr ::

12 let nas je Drnovšek filal z neko zgodbo o usephu, ki pa je bila uspeh samo za njegove uzbrance. Sedaj, ko pa ima nekdo drug kaj res za pokazat, je pa užaljen. Saj v državi res ni vse vredu, samo vse se ne da rešit kar na enkrat. Najbolj se pa pritožujejo ljudje, ki so bili v prejšnjih časih najbolj pri kuritu. Sedaj, ko imajo možnost tudi drugi je pa halo. V preteklosti nisem še videl, da bi bili na vodlilnih mestih v podjetjih mlajši ljudje. Sedaj imajo to možnost in marsikdo se je zelo izkazal. In prednost te vlade je ravno v tem, da so prepustili ljudem, da delajo. Ne pa da se moraš pred nekim poslom prebijat skozi birokracijo, ki je sama sebi namen. Ravno zaradi tega, ker je postal dostop do ustanovitve podjetja lažji, se lahko zahvalimo večji rasti. Nihče te več ne gleda izpod čela, če hočeh nekaj narediti. No, saj vem, to ni povsod. Zdravstvo je trn v peti in to se ne bo dalo kar tako rešit, ker zdravniki (katere koli usperitve) ne dovolijo, da bi po bolnicah kdor koli drug usmerjal poslovanje. Je pa stanje daleč od tega, da bi bilo porazno, kakor nam hočejo vsilit svoje mnenje nekateri pretekli politiki in zavoženi novinarji.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

d0rK ::

V mojem pa mogoce se cigavem imenu te prosm da pises bol skupi ker tole je nocna mora brat. Povedi skup pa tvort odstavke.



In se strinjam, da bi se mogel predsednik v vsakem primeru udeleziti prireditve.

Icematxyz ::

Pa še nekaj je kar moram napisati.

V 15 - 16 letni zgodovini teh proslav koliko jih je že bilo vsaj 5 do 8 proslav bolj ali majn "nemirnih".

Marsikaj se je že dogajalo.

In tudi predsedniki se jih že niso udeleževali in tudi 2 proslavi so že bile. Ena za naše in ena za vaše.

Vsaka opcija svojo.

Toliko pač v vedenje. S tem da se sam tudi strinjam da bi se v normalni družbi moral predsednik udeležiti take prireditve.

V tej družbi pa mislim da je bolje da je Janez Janša povedal svojo zgodbo in da so njemu ploskali tisti ki ji vrjamejo in vrjamejo vanj, Drnovška pa da ni bilo ker bi bilo neprimerno če bi bila tam oba.

Pač žal takšna situacija je trenutno in zdi se mi primerno da na proslavi nista bila oba.

To pač ni proslava za oba in za naše in vaše če pa se dela že daljše obdobe na tem da se to loči. In jasno je potem da nemore to delovati skupaj in je neprimerno če bi hoteli da bi.

drejc ::

Vsaj kar se ekonomske politike tiče, se je koalicija zelo izkazala (napram prejšni). Trenutni ekonomski kazalci so v 15 letih rekordni in to gre marsikomu (predvsem punim levim) na živce. Tega se imho zaveda tut orešček, zato bi se strinjal z kolegom cekrom da jim je ekonomist-predsednik malo fouš in rad ponagaja (jasno ne namerno).
"Rise above oneself and grasp the world"
- Archimedes of Syracuse

Icematxyz ::

Tega se imho zaveda tut orešček


Smo opredelili tvojo politično pripadnost.

Drugače pa gospodarsa rast je za naše razmere nekaj običajnega in pričakovana. In tako bo še nekaj časa neglede na to kdo bo vladal če bo le koliko toliko "normalno" vladal.

Sam se najmajn bojim tega da gospodarksa rast v Sloveniji v bližnji in srednji prihodnosti nebi bila velika.

Zgodovina sprememb…

drejc ::

Drugače pa gospodarsa rast je za naše razmere nekaj običajnega in pričakovana.


No shit Sherlock! Preber še enkrat kaj sem napisal in pazi na besedo rekordni, poleg tega da je GDP samo en od kazalcev. ;)
"Rise above oneself and grasp the world"
- Archimedes of Syracuse

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: drejc ()

Icematxyz ::

Da ampak potem pa najdi resnega ekonomista ki takoj ne zbije 2 procenta uradni oceni da dobi podatke za katerimi bi stal?

_marko ::

In zakaj že je danes normalno, da je gospodarska rast 7%, vse do sedaj pa ni bilo?

Icematic, smo pa ugotovili, da si kategorični nasprotnik vlade. Seveda je to legitimno.
The saddest aspect of life right now is that science
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.

Icematxyz ::

Da ne strinjam se z sedanjo vlado.

Saj pravim zaaj potem mladi ekonomisti ocenjujeo 5%?

_marko ::

Daj link, da mladi ekonomisti ocenjujejo prvo četrtletje na 5%.

Kako to da levičarji danes verjamejo mladim ekonomistom, 2 leti nazaj so pa bli največja groza v Sloveniji?
The saddest aspect of life right now is that science
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.

Icematxyz ::

Linka ti nebom iskal ampak mislim da če gledaš TV poročila da lahko tam takšne izjave zaslediš. In vidiš kdo jih izgovori.

Da mladi ekonomisti so čudovit vir dokaj kredibilnih informacij sedaj po tem ko jih je Janša odslovil saj to spremljajo in vrednostijo pomoje bistveno bolje kot novinarji in ljudje ki na proslavajh ploskajo Janši.

_marko ::

Po drugi strani bi pa lahko rekel, da so jezni na Janševe uspehe, ker jih je le ta odslovil. In, da zato niso kredibilni.
Ampak nebom tega trdil...

Lahko noč vsem....
The saddest aspect of life right now is that science
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.

Icematxyz ::

Da vrjetno so jezni na Janšo ampak kljub temu sem mnenja da dajo realnejšo oceno kot kažejo kalkulacije Bajuka in njegovega računala in računala vladne strani.

drejc ::

Ti si lahko kakršnegakoli mnenja. Dejstvo je da naš nacionalni statistični urad dela izračune po istih reglcih kot ostali nacionalni statistični uradi držav EU in jih pošilja v vpogled EUROSTATu že nekaj let. Tuki nimajo nobenega manevskega prostora ali pa dobijo pljesko od EU.
"Rise above oneself and grasp the world"
- Archimedes of Syracuse

potepuhec ::

Ti si lahko kakršnegakoli mnenja. Dejstvo je da naš nacionalni statistični urad dela izračune po istih reglcih kot ostali nacionalni statistični uradi držav EU in jih pošilja v vpogled EUROSTATu že nekaj let. Tuki nimajo nobenega manevskega prostora ali pa dobijo pljesko od EU.

V tem je nekaj resnice. Je pa druga plat tega, da je sedanja vlada spremenila oz. še spreminja nekatere zakone normative, ipd., ki na te izračune vplivajo. Po domače povedano frizirajo zakonodajo, da izgleda kot da so res nekaj velikega naredili. Makroekonomski ucinki na gospodarstvo bodo vidni sele cez leta in trenutno stanje si se ne morejo pripeti kot sad njihovega dela. Je pa dosti govora o tem, da gospodarstvo obraca hrbet sedanji vladi in ne bi rekel, da je to zato, ker jim gre tako na roko ;).

Zaskrbljujoce pri vsem tem pa je, da je verjetno vecino stvari, ki jih vlada dela..... Sova ipd. pesek v oci, da preusmerijo pozornost od ostalih pizdarij, ki jih delajo. Po moje je bil celi cirkus okoli sove samo toliko, da so ''popucali'' vse kar je obremenjevalo sedanjo vlado in vodilne.

Se pa z Drnovškom strinjam v tem, da je hotel opozoriti, da ni vse tako kot bi moralo biti, ceprav bi lahko naredil to tudi kako drugace.

Stvari pri nas potekajo zal na nacin ali si z nami ali pa si proti nam in zalostno je, da ne izbirajo sredstev za utisanje in odstranitev nasprotnikov.

Upam le, da Slovenci nismo isti ''peki'' kot Američani in da smo sposobni kritično razmišljati ne pa kupit vse kar nam vlada poizkuša prodati. In da bomo to na naslednjih volitvah tudi pokazali.

Thomas ::

potepuhec,

Jaz razumem, da je kar hudo prenašat fiaske politične opcije, ki ji s srcem pripadaš. Jaz ne pripadam s srvcem nobeni politični opciji, vsaj ne kakšni taki, ki bi lahko bila na oblasti, zato lahko razmišljam z bolj trezno glavo.

Nobenih "pizdarij" te vlade preprosto ni. Vsaj ne takih, ki bi bile kaj pomembne v primeri z okostnjaki, ki padajo iz omar politični levici, ki se ji potaplja njen Titanik že kakšnih 30 let. Propad SZ, padec Berlinskega zidu ... so samo take epizode in tebi tako mrzka desnica vlada po večini razvitega sveta. Celo nekdanje "leve stranke", kot so naprimer laburisti na Angleškem, so vsak dan bolj takoimenovano desni.

Nobene variante ni, da se pri nas levica na naslednjih volitvah vrne na oblast. Prazno upanje. Pahor jih bo povedel v "volilno zmago", podobno prejšnjim lokalnim volitvam. Največjega župana imajo v Kočevju.

Nekdanjo levico reže ven samo kakšen kapitalist, kot Janković.

Game is over.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

MadMicka ::

Drnovšek je naredil hudo politično napako, ko je odklonil povabilo za govor na proslavi.
Druga napaka pa je bila, da se nato ni udeležil proslave. Mislim, da se njegova politična kariera končuje.

Kar pa se tiče gospodarske rasti, pripisovati le to sedanji vladi je neumnost. V prvi vrsti je slovenska gospodarska rast posledica gospodarske rasti v EU in v drugi vrsti so pomembni temelji, ki jih je postavila prejšne oblasti od leta 1991 dalje!.

Kar pa se Thomasove izjave tiče, da ta vlada ni delala nobenih pizdarij, kaj takega pa lahko izjavi le najbolj goreči privrženec Janše. In potem si še upa razlagati, da je nedovisen in ne vem kaj. Halooo :\

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MadMicka ()

potepuhec ::

Thomas,

Moj namen ni bil spustiti debato na osebni nivo ampak bi vseeno izpostavil dve stvari.

1. Na podlagi česa si prišel do zaključka da s srcem pripadam katerikoli politični opciji?
2. Katera politična opcija bi to po tvoje naj bila?

''Jaz razumem, da je kar hudo prenašat fiaske politične opcije, ki ji s srcem pripadaš. Jaz ne pripadam s srvcem nobeni politični opciji, vsaj ne kakšni taki, ki bi lahko bila na oblasti, zato lahko razmišljam z bolj trezno glavo.''

Kako lahko razumeš nekaj, če nimaš nobenih izkušenj in kaj je zagotovilo da razmišljaš z bolj trezno glavo?

Samo za informacijo. Ne pripadam nobeni politični opciji niti taki ne, ki nima moznosti, da bi bila na oblasti. Poslusam eno in drugo stran (kar imajo za povedat dobrega o trenutni oblasti in tudi kritike, ceprav oblast opravljajo dobro delo pri utišanju ali pa deskreditiranju). Zavedam se da ''pizdarije'' delajo vsi in jih bodo tudi v prihodnje eni bolj subtilno drugi pac manj. Kar pa dela trenutna oblast pa mocno disi po diktaturi in se nagiba proti totalitarizmu.
Je pa tako dalec, da mi je popolnoma vseeno, kdo bo zmagal na naslednjih volitvah samo, da pride nekdo drug. Lahko pa je to levica, desnica, sredina,..... vseeno. Slabse skoraj ne more biti.

Ce bi pa rad nadaljeval pa me lahko dobis na ZS.

Se enkrat. Deloma se strinjam z Drnovškom, kar se tiče opozarjanja na situacijo, bi pa lahko to naredil tudi na kak drugačen način, ne s tem, da se ni udelezil proslave.

Thomas ::

Zadnje kar je, so zasebna sporočila s tabo. Hehe ... če se mi že ljubi pisat o tem, naj vsaj še drugi vidijo.

> 1. Na podlagi česa si prišel do zaključka da s srcem pripadam katerikoli politični opciji?

Ker ne moreš povedati, kaj je tako hudega pod trenutno oblastjo, pa vseeno kar intenzivno jamraš. Nimaš racionalnih, ampak čustvene razloge.

> 2. Katera politična opcija bi to po tvoje naj bila?

LDS in sateliti. Kot Zahec, SD in seveda Dezuz.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

kekz ::

Lahko pa je to levica, desnica, sredina,..... vseeno. Slabse skoraj ne more biti.

Bi bil kdo, prosim, enkrat tako prijazen in bi razložil, v čem ne more biti slabše. Če jaz gledam svoje ožje okolje (družino, podjetje, sosesko) nam objektivno gledano še nikoli do zdaj ni šlo bolje. Pa nisem kapitalist, vsaj ne omembe vreden (če odmislimo tistih par delnic, ki jih imam po raznih firmah).

Sicer jaz nisem nek konzervativec, da bi zdaj na vsak način želel zamrzniti to stanje (ali celo vrniti se 100 let v preteklost), saj imam sam kar nekaj idej, kako bi lahko bilo še bolje.

Tale vlada je sprejela kar nekaj ukrepov, ki so nam precej pripomogli k poslovnemu razcvetu, čeprav ni bilo tisto pravo, saj so bile reforme samo dokaj gnili kompromisi. Ampak vsake toliko nam uspe kakšen veliki met, o katerih smo lahko v prejšnjih režimih samo sanjali (ker so bile karte največkrat vnaprej namešane).

potepuhec ::

1. Manipulacija z mediji: od nastavljanja vodilnih do odpuščanja ''nesproščenih'' (beri-tistih ki razmišljajo s svojo glavo in to ni v prid janšizmu), verjetno tudi sam poznaš primere, ko so voditelje ali pa novinarje po kaksni oddaji ali pa clanku, ki je bil se posebej proti vladi, bodisi remestili ali pa odpoklicali.
Nastavljanje ''svojih'' ljudi (ceprav ni niti strokovne niti kake druge pametne podlage za to) na ključna mesta vsepovsod, kjer je le to mogoče: nadzorni sveti, uprave,....
Prilagajanje zakonov in meril, da s tem olepšujejo realno stanje od nezaposlenosti, revščine, štipendiranja,...
Deskriditiranje in utišanje političnih nasprotnikov, vsi ki so proti janšizmu so bodisi ostareli komunisti, ki se niso sposobni ''sprostiti'' in prilagoditi novim razmeram, kriminalci oz sodelavci prejšnjega sistema, psihično ali fizično oboleli in niso sposobni trezno razmišljati, ker če bi bili, bi aplaudirali janšizmu in se njegovi struji tudi nemudoma priključili. Poizkus deskreditiranje predsednika z neko usivo letalsko vozovnico bi bil recimo kronski primer te neumnosti (razmisli malo kaj bi bilo ce bi bil Drnovsek zagovornik Janše).

So seveda tudi kaksne dobre strani vendar govorimo o stvareh, ki me in mislim, da ne samo mene, motijo. Ampak to si itak vse vedel, ker razmisljas trezno ;).

2. Ne.... ne in ne :) 0%.

Kekz,

''Kar pa dela trenutna oblast pa mocno disi po diktaturi in se nagiba proti totalitarizmu.'' to sem imel v mislih in ne, da ne bi moglo biti slabse, kar se nasega trenutnega zivljenja tiče (ce kupis vse, kar prodajajo in ne pogledas se malo mimo tega). Ne gre nam tako slabo ampak po drugi strani nam ne gre niti bolje, kot nam je slo pred to vlado oz. ce nam ze gre, to zaenkrat se ni v omembe vrednem delezu zasluga te vlade. Ceprav tudi tu ni tako lepo, kot je videti na prvi pogled.
Je pa dejstvo, da prikazujejo stvari dosti bolj roznate kot v resnici so.

Najhuje je kratenje svobode. Ce bo slo tako naprej te bodo pocasi zaprli, ce bos kaj rekel proti jansizmu. Radi bi, da smo kot ovce (v kolikor ze nismo), ki samo mulijo travo in kimajo.

KandazaR ::

Čist prav je blo da se je oblast zamenjala leta 2004 že zaradi tega ker je levica postala že "utrujena " od vladanja. S to prekinitvijo pa so vse stranke dobile spet nov zagon. V sloveniji imamo proporcionaln sistem venadar se mi pogosto zdi da imamo večinskega ker ljudje delijo na vaše in naše (na komuniste in klerikalce :(). Pač je problem da ima slovenija zelo kratko demokratično zgodovino in s tem tudi probleme razumevanja demokracije.

kekz ::

Nastavljanje ''svojih'' ljudi (ceprav ni niti strokovne niti kake druge pametne podlage za to) na ključna mesta vsepovsod, kjer je le to mogoče: nadzorni sveti, uprave,....

Zamima me, koliko je tukaj v ozadju natolcevanja (in antireklame s strani bivših?).

Namreč osebno poznam direktorja, za katerega se zelo na glas govori, da ga je politika nastavila. Tudi podjetje je na takem glasu, da večina misli, da drugače sploh ne more biti. Jaz pa čisto natančno vem, da je človek pravi ekstrem antipolitičnosti. Njegovo mesto je sicer zelo ugledno in vabljivo za marsikoga, izboril pa si ga je s svojo strokovnostjo (in tudi z lobiranjem pri trenutni oblasti). Kot vem, je celo direktno bil pri oblastnikih in jih vprašal kaj (koliko) hočejo, samo da ga (in podjetje) pustijo pri miru.
Kot rečeno, gre za tako podjetje, da tudi če povem, ne bo nihče verjel, da tu ni bilo politične kuhinje. Bila je le toliko, da je moj znanec zamenjal prejšnjo popolnoma rdeče vodstvo.

2. primer
Osebno poznam direktorja, ki je politično nameščen (gre za na pol državno ustanovo). Bil je moj sošolec, zelo sposoben in z glavo na pravem mestu. V javnosti pa velja, da je bil nameščen, ker da je sorodnik pravih ljudi (kar v resnici sploh ni). Enaki priimki ne pomenijo nujno sorodstva.

potepuhec ::

sicer tale razprava ze en cas ne spada vec v to temo tako, da je to moja zadja replika. Lahko pa odpremo novo in tam nadaljujemo.

Ze sam koncept politicnega nastavljanja ljudi v gospodarstvo je skregano z ekonomsko logiko. Tudi prejsnja vlada je to pocela, ceprav ne tako agresivno kot to dela sedanja. Ironija je le v tem, da je ta vlada obljubljala, da tega ne bo pocela, ker so le ti ''kao'' boljsi kot so bili prejsnji.

Vedno je in tudi bo, del natolcevanja s strani bivsih, taksna pac je politika. samo kjer je dim je ponavadi tudi ogenj.

''(ceprav ni niti strokovne niti kake druge pametne podlage za to)'' mogoce sem se malo premalo natancno izrazil. Ni bilo misljeno, da so politicno nastavljeni ljudje popolnoma nesposobni (ze to, da pravim ljudem ''v rit lezes'' je sposobnost, ki je vsi nimajo - to se ne nanasa na tvoja znanca).

Vprasanje pa se pojavi, ce so ti ljudje, ki so sposobni in z glavo na mestu resnicno najboljsa izbira za dano pozicijo ali bi morda bil boljša izbira nekdo drug, ki je se bolj sposoben in strokoven a zal ni na pravi politicni strani. V pravem trznem gospodarstvu bi moralo na povrsje naplaviti najbolj sposobne ne glede na politicno usmerjenost. Trg in poslovni rezultati bi morali biti merilo, kdo bo na kateri funkciji v gospodarstvu in politika pri tem ne bi smela imeti nobene besede. Je pa lobiranje je tudi del posla in tudi za lobiste in lobiranje veljajo trzne zakonitosti oz. bi vsaj morale. Je pa utopicno pricakovati, da se politika ne bi tako ali drugace vmesavala v gospodarstvo, samo nasi so to uspeli pripeljati do ekstrema.

Timmah ::

sram me je da mamo tacga predsednika!
donde esta francesca

AndrejS ::

Morda pa je drlo spet zapravil ves denar za svoje duhovno stanje pa bi moral na proslavo peš ali s kolesom. :D Pa je raje odklonil in doma meditiral

Thomas ::

> Najhuje je kratenje svobode.

Najhujši je občutek, da ti je kratena svoboda. Da ni samo občutek, da ti svoboso res kratijo, boš pa moral povedati kakšen konkreten primer.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

jozek ::

Na kratko:
Drnošek ni naredil prav, da se proslave ni udeležil.

P.S. Pa tudi nekdanji predesdnik je pokazal svojo pripadnost Sloveniji z odhodom v tujino. z vsem srcem..
(ironično)
Draga nafta je gonilo razvoja ;-P ..

jrtjtejtt ::

Da se predsednik države ne udeleži takšne proslave je sramota. Potem pa še njegovi izgovori in pojasnila zakaj ga ni bilo.

...neprimerno, da bi stal na tej proslavi kot statist in pomagal dajati videz, kako je vse lepo in dobro, in poslušati verjetno neke hvalnice v govoru...

Sj je mel priložnost govorit, in verjetn bi si govor lahko sam napisal, pa povedu kar mu leži na duši. Pol k pa JJ sprejme govor pa tuli kt otrok:'( , in bi si rad premislili in ne vem kva...mal bolj odgovorno bi lahko ravnal, kot se to pritiče njegovi funkciji.

Luka Percic ::

Najslabši predsednik sploh.

Ocenjuje politično situacijo za katastrofo, sam pa hodi k zdravilcem.

Človeku se je sfuzlalo, postal je popolen invalid.
Najlepše je bilo to na odaji HriBar videt.

Sej odaja je bila zanimiva, pokazala je kako neumno/bedasti so lahko ljudje, pa četudi so bili izvoljeni za predsednika.

To ni bila politična ocena, da se razumemo.

svit ::

To so gola dejstva, seveda.
Ni ideje

Vajenc ::

Drnovšek je dokončno pokazal, da se je naveličal služiti za svojo domovino. Najbolje bi ga bilo čim preje zamenjati. S tem, ko se iz protesta izogiba Janši, slednjemu še bolj rastejo krila. To vse skupaj je zelo podobno igram iz peskovnika.

Sam sem trenutno proti sedanji vladi. Tudi podatki o 4 letnem uspehu so prirejeni. Inflacija raste stalno, še posebej po uvedbi eura. Povprečne plače že rastejo, vendar seveda kapitalistično proporcionalno, tisti, ki so imeli pred 4 leti več, imajo sedaj še toliko bolj več, ostali pa so ostali bolj tam kjer so bili, kjub inflaciji.

jype ::

cekr> 12 let nas je Drnovšek filal z neko zgodbo o usephu, ki pa je bila uspeh samo za njegove uzbrance.

Smešno, da sem jaz eden teh izbrancev, pa nič nisem vedel o tem, da so me izbrali.

_marko> In zakaj že je danes normalno, da je gospodarska rast 7%, vse do sedaj pa ni bilo?

Ker danes računajo drugače, kot so prej, stopnja gospodarske rasti se namreč ni bistveno spremenila.

luli ::

"Ker danes računajo drugače, kot so prej, stopnja gospodarske rasti se namreč ni bistveno spremenila."

Ne bom rajši debatiral o tem, je preveč debilno, celo zate Yupe.

jype ::

Kako je lahko "preveč debilno" zame? :)

No, mene predvsem zanima (lahko tudi kdo odpre kakšno drugo temo) zaradi natančno katerih ukrepov sedanjih oblasti naj bi se gospodarska rast dvignila?

Da ni to slučajno zaradi ukrepov prejšnje vlade? Vstopa v EU? Prevzema evra? Razcveta trgov v bivših jugoslovanskih republikah?

No, dajmo, saj če je tako očitno ta oblast boljša, potem ne bo težko naštet razlogov, zaradi katerih je gospodarska rast zdaj višja "kot je bila prej".
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Cerar ni več predsednik vlade! (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
22841282 (34523) Jupito
»

Gospodarska rast in stanje na borzi

Oddelek: Problemi človeštva
382582 (1816) kekz
»

predsedniška razprava (strani: 1 2 3 420 21 22 23 )

Oddelek: Problemi človeštva
112824125 (24125) dzinks63
»

Ali Slovenija potrebuje novo stranko? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Problemi človeštva
31018015 (14546) gzibret

Še en način kje uporabiti WD 40 (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

Oddelek: Problemi človeštva
54824228 (16277) Caligula

Več podobnih tem