» »

Saddam Hussein - OBSOJEN

Saddam Hussein - OBSOJEN

1
2
3 4

Bes ::

Ahmm, če prav razumem, naj bi bilo tako, da se tak kaliber zapre in se mu tako zagravža življenje, da se bo po možnosti kmalu kar sam fental?


točno tako

Pšenični ::

Ja sej se ga ne bodo upali obesit, bolj jim odgovarja da ga bodo tkole matral. Pol pa priziv ...pa spet kamere...pol se bo pa kakšen najdu k ne bo hotel podpisat, da ga dajo na špago.Tole pa res more še mal trajat, da bojo pol Amerikanci lahko še kakšn film posnel(dobijo pol dnar za nasledno vojno skoz holywood nazaj).Sej vidte da je tud vojna v bosni že na filmu .Ko človek tole spremlja dobi občutek , da je vse skupaj en velik posel.Heh,dejte me popravt če se motim,heh

Ejsi_Disi ::

Usmrtili ga ne bodo, ker bi s tem postal mučenik.

Pšenični ::

Točno tko je ,ne bodo reskiral ,da se unim tam dol utrga do konca.......

user386 ::

Hmm... Malo mi je žal, da ga niso vzeli bolj celostno. Je imel svoje svetle momente. Olajševalne okoliščine ;) Svet ne bo isti brez Njega...

Pšenični ::

Svetle momente,olajševalne okoliščine,heh heh,bi lah to bl podrobn razložu..........

user386 ::

Keyser Soze ::

user386 :D jah no, vsak ima svoje svetle točke.

Tole z mučenikom mi je pa über smešno. Jao, pač ne podpiramo smrtne kazni pa pika, saj nismo ene podivjane živali. Ne vem zakaj je treba to odločitev podkrepit z izjavami, da bo v primeru usmrtitve postal mučenik in s tem posredno opravičevat oz. utemeljevat zakaj nasprotujemo tej kazni.
OM, F, G!

user386 ::

ne razumeš, Kajzer
Če podpiraš smrtno kazen ali ne, tole mučeništvo ni stvar pranja občutkov krivde ali česa podobnega, kar bi izviralo iz osebnega pogleda. Zate ne bo mučenik, zame ne bo mučenik (no ja, maybe. ampak jaz sem izprijen. >:D) Mučenik bo za islamski svet. Tega pa si midva, verjemi, ne želiva.

jype ::

Seveda je imel "svetle" trenutke. Že to, da je vero zbrcal iz državne uprave je bilo vredno zlata.

Ampak tako kot Musolinija ni rešilo to, da so pod njegovo vlado zgradili italijanske avtoceste, tako tudi Sadama ne morejo njegovi prispevki k boljšemu življenju v Iraku.

Ker, čeprav bi nekateri radi pokazali nasprotno, cilj ne opravičuje sredstev.

Keyser Soze ::

Eh, kolikor je mučenika je že. Če ga obesijo ne bo nič manj niti nič bistveno bolj.

Privrženci bodo znoreli v vsakem primeru. Če ga obesijo ali pa zaprejo.
OM, F, G!

T-h-o-r ::

@Azrael

Eh, takšnega človeka je zaradi pomanjkanja dokazov boljše zastrupiti :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: T-h-o-r ()

Matako ::

Nekaj sto milijard, ki so jih davkoplačevalci v ZDA porabili za Irak je lahko prav dobro naložen denar, če ne bodo odnehali, oziroma se umaknili.


Kar nekaj...

Prvo kot prvo jih je bilo "nekaj sto" samo za zalufat dogodivščino leta 2003. Koledar pravi, da bo kmalu 2007 - cajt leti, rezultatov pa od nikoder! Doslej je vsako leto prinseslo tam ene 200 mrd povečanje direktnih stroškov ( http://www.msnbc.msn.com/id/11880954/ ). Poleg vseh potencialnih (oprema se na terenu troši veliko veliko hitreje) je vojna sproducirala samo do sedaj blizu 20,000 takih ali drugačnih vojnih invalidov, en tak je v povprečju kar nekaj miljonov vsako leto.. do smrti.

Mrtvi na srečo niso taka panika, to je fiksen strošek, pa itak jih je bila večina potencialnih brezposelnežev.

Morala zgodbe : EDINA vojna, ki se izplača, je tista, ki jo DOBIŠ - in ta ni ta, ne za Američane ne za Iračane.

Osebno, kar mi gre še najbolj na jetra je to, da se to gre država, ki fura svinjsko velik trgovinski primankljaj - to pomeni, da posredno za njihove jebene kriple plačujejo tudi drugi, Slovenija na srečo niti ne, upam.

No je pa res nekaj: ti stroški niso nič v primerjavi s ceno, ki so jo plačali Iračani. Oni so tisti, ki so res nadrljali in nihče drug!

Drugače pa... grem jaz raje na en pir. Si pač to lahko privoščim, ker nisem v Iraku ;)
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matako ()

perci ::

Kaj je to velik trgovinski primanjkljaj? Hočeš reči, da imajo negativno uvozno-izvozno bilanco? Al kaj si hotel reči? In kaj sploh ima to veze s temo?

tsh2 ::

bush je zamenjal rumsfelda pa je rekel da ni povezano z volitvami. wtf? zakaj bi to rekel? vsak ve da je.

bush je napadel irak zato da je dokončal tisto kar je začel njgov fotr. torej je bil razlog za napadel na iraq isti razlog, kot ga je imel bush starejši. kaj je bil ta razlog?

smrtna kazen se mi zdi preveč primitivna. dosmrtni zapor, ne preveliko matranje (ne samica itd), je že dovolj hudo, da moraš biti zaprt.

se strnjam s thomasom da amerika vodi in da bi jo moralli drugi posnemati. tistega, ki je najbolj razvit, bi morali drugi posnemati.

T-h-o-r ::

Tej pa posnemajmo raje Luksemburg, Švico, Norveško, Islandija itd.

Thomas ::

Posnemanje Islandije pomeni, da lahko začnemo loviti kite - jutri. Pa da živimo predvsem od prodaje rib.

:\
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

T-h-o-r ::

Ja, s posnemanjem amerikancev pa postanemo točka x na terorističnih zemljedivih


:\

Thomas ::

Bi bil raje hlapec teroristom?

Kot so recimo mnogi Iračani, pa jih vseeno raznese bomba samomorilca na tržnici?
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Pšenični ::

A če bi posnemal Švico bi pol sestavljal ure.

Jan987 ::

hehe teli američani. Nov obrambni sekretar ma doktorat iz sovjetske zveze:D :D :D . Zdej se bodo mogoče zgledval po bivši SZ:)) :)) :)) :))

Sicer pa bolje da lovimo ribe kot pa da nas majo teroristi na piki. In nevem zakaj če nisi z američani si podrejen teroristom??? Lahko pač žviš tako da si kao z ubema in od vsakega maš sam tist kr ti paše. Če je to tito lahko delov se bo pa še zdej najdu kšn k bi mu to lahko ratval:D :D :D

Mogoče pa rabmo kakšnega doktorja ''titologije''???

joke:D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Jan987 ()

Thomas ::

> Sicer pa bolje da lovimo ribe kot pa da nas majo teroristi na piki.

Če drugega ne, teroristi imajo na piki vsakogar. Tudi svoje sonarodnjake, sovernike in tudi sodelavce.

S tem mislim fundije, ne kakšne ETE, se razume.

Rib pa ni v Sloveniji toliko, kot na Islandiji. Pa še 10 krat več prebivalcev imamo ... tako da bo sila težko imet 70% izvoza v ribah.

Po Islandiji, Norveški in podobnih, surovinsko bogatih državah se nimaš kej zgledovat.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

T-h-o-r ::

zakaj že hlapec teroristom?

Thomas ::

Kdor se jim ne postavi po robu, je njihov hlapec, po mojem slovarju.

Stvar definicije.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

jype ::

Kdor se jim pa postavi po robu, pa njihov tepec.

Tepec predvsem zato, ker mu je koncept "družbenega pojava" prekompliciran in torej ne more razumet, da je terorizem le reakcija na družbeno stanje. In nič drugega.

Teroriste lahko pobijaš kot muhe, pa jih ne bo zmanjkalo, dokler bo obstajalo družbeno stanje, ki povzroča nastanek terorizma.

Dr Evil ::

Sem proti usmrtitvi. Z njo bi kameltrajbarji zvrnili vso krivdo na sadama. To pa nikakor ni pravično. Sadam je produkt bolne družbe. Bližnji vzhod je vsekakor bolan.

Luka Percic ::

Sem za usmrtitev ali pa za prestajanje kazni v 3 državi (Haag naprimer).

Za vsak slučaj, da se nebo kdo šel; "Reševanje diktatorja Husseina"

Double_J ::

Urednik časopisa Washington Post Bob Woodward je tako v svoji knjigi State of Denial opisal poslovilni obisk prvega vodje ameriškega urada za povojno načrtovanje v Iraku pri obrambnemu ministru, o čemer smo v Delu že pisali, a je vseeno vredno ponovitve. Jay Garner je tako junija 2003 Donaldu Rumsfeldu povedal, da je njegov namestnik Paul Bremer že v prvih dneh delal tragične napake, med drugim je pripadnikom vladajoče stranke Baas prepovedal delati v vladnih službah, razpustil je iraško vojsko, da so se na cesti nenadoma znašli tisoči jeznih, oboroženih Iračanov, in razpustil začasno iraško vlado, ki si je tedaj še z vsemi močmi prizadevala pomagati okupacijskim silam. »Še vedno lahko to popravimo, še vedno lahko spremenimo položaj,« je po zapisu Boba Woodwarda Garner prigovarjal Donaldu Rumsfeldu, ta pa je odgovoril samo: »Ne gremo nazaj.«

Hehe to ni bilo najpametneje...:\

T-h-o-r ::

Aha, torej kje je že povezava med Irakom in postavljanju teroristom po robu?

Trubadur ::

Thor in kaj bi ti naredil?
Berite Thomasa!

Pšenični ::

Ja sej človek se vpraša kaj sploh delajo amerikanci v iraku.Orožja ni, teroristi so ali pa tud niso, je pa nafta.Tegale Huseina bodo zele spet obsodili...... Sej res kva sploh še delajo dol, kje so zej tisti teroristi, pa kemično ,pa atomska...Ko smo pa poslušali kaj je njihova (ameriška propagandna mašinerija prbijala,da bo husein lih zej napadu nevem koga).Potem se pa izkaže da so vojaki padli med same reveže ki nimajo kej za jest.Amerikanci bodo sami sproduciral te svoje teroriste.Sej zele boste vidli , ko bojo hotli ven iz iraka pa ne bojo mogli.Heh,heh,Kje je sploh povezatava med teroristi in Irakom.Irak je bil prvenstveno napaden zaradi nekega orožja.Zdaj govorit da je svet boljši brez Huseina in da imajo v iraku demokracijo, hvala lepa za tako demokacijo, k prhaja na valovih apokalipse.

jype ::

Vojna proti terorizmu ni to, kar se zdi.

Vojna proti terorizmu _je_ terorizem.

Trubadur> Thor in kaj bi ti naredil?

Zanj ne vem. Meni bi se zdelo pošteno, da bi ZDA poslale v Irak 250.000 do 500.000 profesionalnih vojakov (ne mularije iz revnih delov ZDA). Dokler ne pojejo svinjarije, ki so jo skuhali, naj pač ZDA daje 10% svojega proračuna. Če so izvolili debile, ki se jim je zdelo pametno "odstranit diktatorja" tako, da so uničili temelje države, potem pa nove temelje dali gradit parim firmam, ki so seveda pokasirale absurdne vsote denarja in v Iraku zgradile približno tri menze in en naftovod, potem naj zdaj za svoje odločitve plačujejo, dokler škoda ne bo popravljena. Če jim je ratalo tolk dnarja zmetat v evropo, ko so se zoperstavljali vzhodnemu bloku, naj zdaj ponovijo potezo in začnejo vozit v Irak vse, kar jim manjka (sodobno zdravstvo, univerze, šole, policijo, vojsko, kakih 10 jedrskih elektrarn, železnice in avtoceste...). Zastonj. Ja, resno mislim. Oni so podrli, torej morajo oni popravit.

Ampak saj vemo, kaj bodo naredili. Trenutni šefi si bodo oprali roke, novi šefi bodo rekli, da nimajo tam kaj iskat, nekaj časa bodo še cincali in na koncu bo Irak izginil iz ameriških televizijskih programov. Who cares if towelheads shoot at each other, right?

Wrong. Jasno je, da bo za vse to plačevala evropa. Če kaj, potem bi morala EU skozi ZN doseči, da se ZDA vrže ven iz Iraka in zrihtat vse, kar sem zgoraj opisal. Potem pa Irak sprejet v EU, z vsem kar k članstvu spada. Ampak evropa si trenutno še čevljev ne more zavezat, ker se članice o ničemer ne strinjajo. Ostane torej samo črni scenarij za Irak, pri katerem bomo seveda mi plačevali za socialno ogrožene, ki jim bo uspelo pribežat do evrope.

Thomas ::

Se donekle strinjam. Razen v tem, da je bil Irak pod Sadamom "pod kontrolo". Ni bil. Bežali so k nam (in v ZDA in v Avstralijo) towelheadsi, kot praviš. Zdaj si dobršen del njih tukaj prizadeva za Kalifat. Ali pa njihovi tukaj rojeni potomci.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Thomas ()

Thomas ::

Sploh ne razumeš, pa tudi večina noče razumeti, da je Alkajda (talibani, neodvisni fundiji ...) sklenila iztrebiti nevernike, med katere pašete po njenem. Celo tisti, ki ste zmerni muslimani.

Pa ne zaradi revščine, ki da jih pesti. Šport se imenuje - world dominance. Pod taktirko korana, tokrat.

Tako, da karkoli si že mislite o Bushu, njegova diagnoza, da smo v vojni, je povsem pravilna. Že dolgo smo v vojni.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

gfighter ::

Razumem (za druge ne bom govoril), hočejo nas iztrebit. Tu ni dilem. Ampak večina vas pa ne razume, kaj nas tako moti pri Bushu. Če se vam da pogledat, tole je še kar dober opis terorizma...
Catapultam habeo. Nisi pecuniam omnem mihi dabis, ad caput saxum immane mittam

Thomas ::

> Ampak večina vas pa ne razume, kaj nas tako moti pri Bushu.

Ajde, mau ste razvajeni in paranoični, to je vse. "Šerif se vam zdi preveč neotesan". Relativizirate in dajete vetra v jadra fundijem.

Večina.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Pšenični ::

Amerika je res že zlo dolgo v vojni , v vojni za nafto.

Thomas ::

Amerika nafto nuca. Ampak EU jo nuca še bolj. Arabci nafto morajo prodajat, da ne pomro od lakote. Če bo v naslednjih letih cena nafte spet strmoglavila, bodo jokali Arabci, noben drug.

Get real!
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

gfighter ::

Hehe, neotesan? "Nateguje" tebe in svoje sodržavljane s terorjem, tako da ima proste roke pri izvajanju svojih ciljev ki niti slučajno niso povezani z bojem proti Al-qaidi in s tem ruši podlago za kakršnokoli resno ukrepanje v prihodnosti? Eh... Bom povzel glavnino trenutnega ameriškega javnega mnenja: ne zamerim Bushu, da je začel vojno, zamerim mu da je ni zmagal. Afganistan sem podpiral, ampak že tam je administracija pokazala da ji do boja proti terorizmu ni kaj dosti.
Catapultam habeo. Nisi pecuniam omnem mihi dabis, ad caput saxum immane mittam

Thomas ::

Ne vem, zakaj jemlješ za zlato pa argumente liberalnih novinarjev in Demokratov.

Ker si jim prevladujoče eksponiran?

Po moje.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Looooooka ::

smrtna kazen...to sploh ni kazen.dozivljenski zapor pa mejhno okno da vid kako se drzava brez njega razvija...to je kazen.
kar se pa tice problema obsodbe je pa cist simple.
sodisce je amerika skup spravla...krsil so tok zakonov med sojenjem da ce ne bi bil to saddam bi se cel svet zgrazu...
v glavnem en bullshit.visel bo pa spet sam zarad amerike.
ce bi prasu folk tm na cesti bi ga vsi rajs mel zaprtga do konca lajfa pa da trpi.

Ziga Dolhar ::

> sodisce je amerika skup spravla...krsil so tok zakonov med sojenjem da ce ne bi bil to saddam bi se cel svet zgrazu...

Recimo?
https://dolhar.si/

T-h-o-r ::

Govorite o Husseinu in pozabljate, da so Američani tisti, ki so mu pošiljali orožje in denar

in še zdaj ne vidim, kaj je imel Irak z 9.11....

Thomas ::

> Govorite o Husseinu in pozabljate, da so Američani tisti, ki so mu pošiljali orožje in denar

Mige, Mirage, T84 in tko naprej?
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Pšenični ::

Najbolj smešno je pa to, da so Amerikanci za huseinove poboje vedli že takrat ,ko je bil še na njihovi strani,takrat pa ni bilo z demokracijo v iraku nič narobe-bedno ni kaj.Heh človek bi še reku ,kakšna sreča da tukej v Sloveniji nimamo nafte , k bi kmal prišli še k nam demokracijo popravljat.

Thomas ::

Nimamo nafte, pa so nam vseeno (s pritiski na SZ) zrušili komunizem.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

gfighter ::

Ajde, mau ste razvajeni in paranoični, to je vse. "Šerif se vam zdi preveč neotesan".


Mogoče pa res. Na moje razmišljanje pač vpliva to, da sem že od začetka kampanje Irak nastrojen proti njihovi administraciji. Mislim sicer, da dokaj kritično gledam tudi na njihove "leve", npr. zgornji Olbermannov govor je tudi ena navadna propaganda, sploh del o 9/11, ampak nasprotna stran je pa v 95% primerih sčasoma pokazala da so bili moji predsodki do njih več kot utemeljeni. Olbermanova definicija terorizma je pa tule zelo na nivoju, IMHO.

Relativizirate in dajete vetra v jadra fundijem.


Ne. Veš zakaj? Zato ker pravi vetrer v jadra fundijem da vsak Bushev govor, ko po njem še 100 novih arabcev ugotovi, da pa Amerika res ni nič več kot evil infidel, če njihov predsednik stresa takšne kar po TVju in se pokorno javijo lokalnemu hujskaču, ki jih z veseljem ponuca za svoje namene. Ko pride na vrsto še drug del poročil, ki govori o dejanskih ameriških akcijah, se jim pridruži še 100 novih. No, dosti nakladanja, bom povedal naravnost: sedanja Ameriška politika terorizem generira, ne zatira. To je problem, ne pa neki stereotipizirani levaki, ki s stresanjem antibushevskih parol obujajo nepreživeto mladost in s tem kao pomagajo teroristom.
Catapultam habeo. Nisi pecuniam omnem mihi dabis, ad caput saxum immane mittam

Pšenični ::

Bivša sovjetska zveza je propadla zaradi propadle vojne v afganistanu-pokopala je sama sebe.Če niste vedeli je imela bivša armada SZ na višku vojnih operacij en milijon vojakov v afganistanu- vojna pa je trajala 10let..Njih je vbistvu pokopala vojna v afganistanu, delno pa tud oboroževalna tekma.Na to se lahko spomnijo kdaj tudi američani ,čeprav imajo gospodarstvo neprimerno močnejše kot bivša SZ.Zato se tako trudijo zapreti druga žarišča(kosovo), ker jim zmankuje konvencionalne vojaške moči.

Luka Percic ::

Sej veš kako se je ta terorizem začel?
Veš tudi da jim je amerika nevede pomagala?
Da torej ni praktičnega razloga zakaj oni nebi marali Amerike, razem kot največjega nasprotnika njihovega kalifata?

Zdaj da zaradi par nerodnosti Busha (te nerodnosti imenujem jaz prepričevanje Ameriške javnosti da zmeče precej dnarja tam, kjer ima cel svet probleme) se poveča število teroristov je logično.

Nekako tako kot da bi se odločili da gredo policija kar naenkrat preverit romska izogibanja zakonom. Da jim zasežejo neregistrirane avte, da jih izselijo iz nelegalnih gradenj, jih podrejo, pregledujejo za orožje...

Lahko seveda rečeš da je policija kriva ko pridejo romska društva iz evrope protestirat (pa da doživimo doma par zelo nasilnih incidentov obeh strani)

Ampak to bo treba prej kot slej naredit.

Alpa naredit rezervate.

Podobna situacija je tam. Al rešit al obzidat.

Je pa treba priznat da je moja primerjava precej nekorektna do romov, kajti njihove akcije ne dosežejo tisočinke škode teh teroristov, pa tudi masterplana ni odzadej.

Thomas ::

> Bivša sovjetska zveza je propadla zaradi propadle vojne v afganistanu

Ne. Zato, ker je bil komunizem kolosalno neučinkovit, "samo" zato.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi
1
2
3 4


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Štirje slovenski vojaki gredo v Irak. (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Problemi človeštva
48329282 (17289) upirna
»

Vojna v Iraku (strani: 1 2 3 433 34 35 36 )

Oddelek: Loža
175348140 (28702) gfighter
»

Bush in njegove križarske vojne (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
15312484 (9645) Luka Percic
»

Pikov as je padel (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Problemi človeštva
20414446 (10351) Thomas

Ali bodo Združene Države napadle Irak? (strani: 1 2 3 441 42 43 44 )

Oddelek: Loža
215556315 (34268) Tomi

Več podobnih tem