» »

Vaš seks na spletu...

Vaš seks na spletu...

digitalcek ::

Tole je vest, stara dan ili dva.

Brazilski sodnik je odločil, da mora ponudnik različnih video vsebin YouTube umakniti posnetek manekenke Daniele Cicarelli.
Nekdanja žena brazilskega nogometaša Ronalda je bila posneta v Cadizu v Španiji v intimni družbi brazilskega bankirja Renata Malzonija, videoposnetek pa je bil objavljen na spletu. Par je zaradi objave tožil YouTube, vrhovno sodišče v Sao Paolu pa je določilo, da mora ta posnetek umakniti, z njim pa še dve drugi internetni strani Globo in IG.
Vse tri so to naredile, a se je posnetek na YouTubeu neprestano pojavljal, zato jim zdaj grozi DNEVNA KAZEN kazen 119.000 dolarjev, če posnetka ne bodo dokončno umaknili. V YouTubu odločitve vrhovnega sodišča še niso komentirali.
To je prvič, da je sodišče ukazalo YouTubu, naj umakne posnetek, po besedah odvetnika, ki zastopa Malzonija, pa naj bi primer predali trem sodnikom, ki bodo odločili o kaznovanju YouTuba.

Moj komentar:
Začelo se je, tudi na internetu....
Praksa, da kdorkoli položi na net fotografije ali video od kogarkoli, je postala nevzdržna.
Žalostno je, da internet (You tube) kaj takega omogoča in da si na tak, zelo pritlehen način (posnetki intimnih odnosov) dviguje gledanost...
In kazen 100.000 evrov NA DAN je velika, celo za Y. T.
Ker je očitno, da budale še vedno vsak dan na Y.T. uploadajo omenjeni posnetek, bo portal očitno plačal, da se bo kadilo...
Da portal ni kriv? Seveda je, ker je ljudem omogočil uploadanje. Dobesedno v naročje jim je položil orodje za izvajanje kaznivih dejanj!
In zelo logično, če sodišče ne more ugotoviti, kdo je zlorabil posnetek in ga uploadal, vzame v precep portal!

Nekatere osebne pravice pa kljub vsesplošni norosti, ki vlada na svetu, sodišča OČITNO le ščitijo.
In Y.T. lahko od sedaj naprej zaposli stotine adminov, ki bodo pregledovali uploadane vsebine in jih čez nekaj minut po uploadu brisali... Po kakšnem kriteriju? Niti za en posnetek ne morejo vedeti, če se ne bo ponovila zgoraj opisana zgodba...

Ali ne bi bilo bolje, da si izmislijo kaj novega in možnost uploadanja ukinejo?
Bo pač malo manj demokracije, pa mnogo več reda...
In nobenih tožb ranga 100.000 evrov dnevno...

Vaša mnenja me pravzaprav ne zanimajo. Pomembni so (brazilski) zakoni in njihovo izvajanje. Da pa boste mnogi načelno proti posegom proti portalom, pa mi je popolnoma jasno. Kao kje pa je tu prostor za demokracijo...

Zame so osebne pravice visoko nad demokracijo in perverznimi željami posameznikov, da bi se obelodanilo prav vse, kar ima zvezo z neko javno, ali manj javno osebo!

Vprašajte se samo, kako bi se počutili vi, če bi na splet (kakorkoli) prišel posnetek vaših seksualnih igric in praks?

jype ::

Meni se pa zdi žalostno, da lahko avtomobil kogarkoli izmaliči ali celo ubije.

YouTube si nič ne dviguje gledanosti. YouTube je lopata, s katero lahko nekomu razbiješ glavo, čeprav je namenjena premetavanju zemlje.

digitalcek> Ker je očitno, da budale še vedno vsak dan na Y.T. uploadajo omenjeni posnetek, bo portal očitno plačal, da se bo kadilo...

Ne bo. Ni mu treba. Brazilija pač ne more uveljavljati svojih zakonov izven svojega ozemlja.

digitalcek> Da portal ni kriv? Seveda je, ker je ljudem omogočil uploadanje. Dobesedno v naročje jim je položil orodje za izvajanje kaznivih dejanj!

Torej je treba zapreti praktično vse vele trgovine. Še skoraj v vsaki sem videl celo stalažo najrazličnejših morilskih orodij, sicer imenovanih tudi noži. Bili so kuhinjski, mesarski, za torto. Celo zajemalke!

digitalcek> In zelo logično, če sodišče ne more ugotoviti, kdo je zlorabil posnetek in ga uploadal, vzame v precep portal!

In zelo logično, če ne veš, kdo iz množice se je zadrl "ti si teslo", tožiš javni potniški promet, ker je množici omogočil, da se je zbrala.

digitalcek> Vaša mnenja me pravzaprav ne zanimajo.

Meni se pa tvoja zdijo smešna. Naj pojasnim:

digitalcek> Bo pač malo manj demokracije, pa mnogo več reda...

V SFRJ je bilo bistveno več reda. Z Romi je bilo manj problemov, nihče ni obtoževal politikov korupcije, vsi so bili lastniki svojih stanovanj, vsak je imel službo in mularija se je vedla veliko bolj spoštljivo.

Enako v Iranu, nekdanjemu Iraku, Nemčiji v tridesetih letih prejšnjega stoletja in v vzhodni nemčiji še dolgo po tem, pa v Sovjetski Zvezi... Same krasne, urejene države.

Brane2 ::

digitalček:

Seveda odobravaš odločitev brazilskega sodišča, ker pač ustreza tvojim interesom. Če jim ne bi, bi jih pač označil za divjake in odobraval odločitev kakega drugega sodišča... :D
On the journey of life, I chose the psycho path.

perci ::

Sploh pa brazilija ni glih cvet demokracije, tko da jih res ni za jemati preveč resno zaradi ene sodbe.

digitalcek ::

Prav zanimovo je, kako je ta vest nekatere zbodla ... Na zadnji stavek (kako bi se počutili, če bi na splet prišel vaš posnetek), pa ne odgovarjate?

Predlagam, da v podporo "internetni demokraciji" že ta vikend posnamete v vaši spalnici kakšno "akcijo" in jo potem najkasneje v ponedeljek objavite na spletu..

Se priporočam za link, magari na ZS!:P

Da pa brazisko sodišče ne more izterjati kazni od ameriške firme (in seveda obratno), pa kar pozabite. Priporočil bi vam malo več poznavanja mednarodnega prava...

Perci, v vednost: taka država je lahko tudi Albanija, Kuba ali Severna Koreja...
Odločitev sodišča je dokončna (seveda je možen priziv) in se v končni fazi izvrši. Ne glede na to, kaj si mi mislimo o državi, režimu, ali njihovemu sodstvu...

Zgodovina sprememb…

Daedalus ::

Da portal ni kriv? Seveda je, ker je ljudem omogočil uploadanje. Dobesedno v naročje jim je položil orodje za izvajanje kaznivih dejanj!

Potemtakem je prizvajalec kuhinjskih nožev kriv, ko nekdo zlorabi izdelek in z njim s sveta spravi tečno ženo?

Eno priporočilo - daj si razčisti pojme, preden pišeš takele neumnosti.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

jype ::

digitalcek> Na zadnji stavek (kako bi se počutili, če bi na splet prišel vaš posnetek), pa ne odgovarjate?

Ker to ni relevantno, a naj ti bo:

Jaz bi se počutil izjemno bedasto, da sem dovolil, da je moj domači poredni video prišel na internet.

Če bi pa po nekem naključju moji najbližji (tisti, s katerimi se igram spolne odnose) postali debili, in dali zadeve na internet, se pa ne bi preveč sekiral. Ne vidim smisla v tem da bi se obremenjeval (razen seveda nerganja po forumu, to se mi zdi super hobi) z rečmi, na katere nimam nikakršnega vpliva.

digitalcek> Odločitev sodišča je dokončna (seveda je možen priziv) in se v končni fazi izvrši. Ne glede na to, kaj si mi mislimo o državi, režimu, ali njihovemu sodstvu...

Omadona!

Še sreča, da Homeini, Kim Jong Il in Sadam Husein niso vedeli tega!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

perci ::

Na zadnji stavek (kako bi se počutili, če bi na splet prišel vaš posnetek), pa ne odgovarjate?
Počutil bi se kot velik osel. Namreč, da sem v dobi informatike tako neroden, da se grem snemat, potem pa s tem posnetkom ne ravnam maksimalno skrbno.

Iz sefa mi ga pac najbrz ne bi ukradli.

Pa tudi, če bi ga mi. V današnjem času moraš pač sprejeti določeno tveganje, če snemaš svoje posteljne aktivnosti. Ne gre drugače.

Tudi, če youtube tega ne bo naprej razširjal, bo pa zadeva na torrentih in emule tako, da ko je enkrat zadeva na netu, nimaš več kej praskat. Takrat je ze prepozno.

AndrejS ::

digitalcek: raje prodaj računalnik, ker boš morda nekega dne staknil virus in nato boš obtožen da širiš virus.... PREVENTIVA.

digitalcek ::

Lepo, da ste vsi tako pametni in zajedljivi...
Prav privoščim vam, da se pojavite na mreži. Boste vsaj užili 1 dan slave.
Pirati in pisci blogov jo samo nekaj minut. Če sploh jo...

Daedalus: ja, portal je kriv, ker je objavil omenjeno vsebino. Kdo pa drug?

Po tvojem časopis ni kriv, če objavi članek ali pismo bralca, v katerem pisec žali drugo osebo? Le zakaj je bilo potem v času Požarja proti njemu in Direktu vloženih kakih 15 kazenskih ovadb?

In portal ni kriv, če objavi fotografijo tvojega tiča, ki jo je sicer uploadal nek tvoj "prijatelj", ali "prijateljica"?

Je kriv Sveti Peter, ali bog oče?

Včasih poklikaj še kaj drugega, kot You Tube! Mogoče za začetek Kazenski zakonik Republike Slovenije... Potem bova mnogo lažje debatirala o takih in podobnih temah...

Zgodovina sprememb…

Poldi112 ::

Glej digitalček, ne moreš primerjati tiskanih in digitalnih medijev.

Na youtube za vsebino odgovarjajo avtorji (verjetno). Če se pritožiš ti odstranijo vsebino. Isto imaš lahko zastonj spletno stran in sploh če je v neangleškem jeziku en geocities nikoli en bo pogruntal, da je vsebina sporna. Ali blog. Ali maile.

Pač, če si tako zabit da dovoliš da tvoje intimne zadeve pridejo na net si si pač sam kriv. Seveda je zoprno, ampak kaj ti predlagaš? Da ugasnemo internet?
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

WarpedGone ::

js tvojo sliko nalimam na oglasni pano. komunalci jo čez par ur strgajo dol ampak js sm vztrajen in nalimam novo.

boš tožu mene al komunalo, ker je postavla pano? kaj pa če trosm letake po cesti? bo kriva občina, ker je postavla ceste?
Zbogom in hvala za vse ribe

BigWhale ::

digitalcek,

Preimenuj se v analogčka, kupi si glineno ploščico, kladivce in šilo. Kresilni kamen, v gozdu poišči nekaj netiva in naštrikaj si rjuho. Tako boš lahko analogna sporočila iz glinene ploščice pošiljal z dimnimi signali v daljavo...

Resno. Ker si skregan s tehnologijo. Pa pazi, da ti ne bo kdo glinene ploščice razbil na glavi.

perci ::

Po tvojem časopis ni kriv, če objavi članek ali pismo bralca, v katerem pisec žali drugo osebo?
Si že slišal za kaskadno odgovornost?

digitalcek ::

Lepo, da ste vsi mnenja, da za objavo nekih vsebin ni nihče nič kriv in nihče za nič ne odgovarja...

Le zakaj potem na mobisuxu že leto in več TAKOJ in AVTOMATIČNO brišejo linke na kakšne fotografije ali video kakšne Slovenke? DEJSTVO!
Mogoče zato, ker se jim punca smili, ali zato, ker niso propravljeni dajati miljonov za odškodnine?

In zakaj je tako velika firma, kot je Siol, spoštovala sodno odredbo in nemudoma Guštiju ukinila blog oziroma njegovo pisanje o Ani Jud? DEJSTVO!

In zakaj sta tako Dnevnik kot Večer ukinila forum? Zato, ker sta se naveličala administrirati poste od poden ljudi, ki si polnijo svojo sesuto samozavest le tako, da žalijo druge! DEJSTVO!

In tu ni pomembno, kdo bi bil kaznovan oziroma procesiran, v uredništvih omenjenih časopisov je zmagala zdrava pamet, ki pravi: ne tvegaj tožb po nepotrebnem!

Lep pozdrav, analogček!

bluefish ::

In zakaj sta tako Dnevnik kot Večer ukinila forum? Zato, ker sta se naveličala administrirati poste od poden ljudi, ki si polnijo svojo sesuto samozavest le tako, da žalijo druge! DEJSTVO!

Morda je zadnji čas, da se tega posluži tudi Delo. :))

Poldi112 ::

Zanimivo, po eni strani zagovarjaš da se ukinjajo forumi, po drugi strani pa veselo pisariš po preostalih (oz. vsaj enemu).

In nihče ni rekel da nihče ne nosi odgovornosti. Odgovoren je tisti ki stvar naloži. In na lastniku strani je, da v primeru upravičene pritožbe odstrani sporne vsebine. Kar se dogaja. Ukiniti celoten portal je pa rahlo totalitaristično, se ti ne zdi?

In še vedno nisi podal rešitve. Seveda je najlažje govoriti kako je ta sistem zanič.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

Brane2 ::

digitalcek:

Vse našteto je samo zaradi dejstva, da nobeden od porrtalov ni imel $$$ interesa, da bi se bodel tako z pravnimi groćnjami, kot da bi preganjal bebce.

Počakaj,d a bo nekdo našel formulo za profit in videl boš bistveno drugačno obnašanje.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Tear_DR0P ::

digitalcek se mora tudi kaj naučiti o internetu

sicer širjenje zasebnih slikic, wareza, ipd ni sprejemljivo, toda tudi kaznovanje posrednih udeležencev ni
kot so pa že drugi rekli, če si dovolj tup, da se snemaš med seksom in posnetka ne zavaruješ, si precej sam kriv, da te med akcijo vidijo vsi

čeprav se nekateri, kot je digitalcek ze kar zelijo naročat na te homemade posnetke
Se priporočam za link, magari na ZS!
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

SaXsIm ::

tu vse piše
Tej brazilski manekenki priporočam, da toži tistega, ki jo je snemal. Ali pa po digitalčkovo, proizvajalca kamere, saj je nepridipravu omogočil, da je posnel njen spolni odnos. Predrznost pa taka :\
SaXsIm

digitalcek ::

Tu piše marsikaj, kar pa Y.T. ne odvezuje od kakršnekoli odgovornosti.
Nekaj 100 videospotov nekaterih skupin so že morali brisati, za omenjeni primer pa še ne vemo, kako se bo končalo...
Samo ne bit prepameten in gledat samo iz svoje pozicije, ki je: hočem čimveč zastonj...

In ogromen portal, ali 10.000.000 filmčkov ne pomeni avtomatično zeleno karto za neodgovornost, ali za nedotakljivost...

Kot nalašč (reka na moj mlin) današnji članek v Dnevniku o Googlu (citiram):

"Podjetje je velik del svojega prihodka iz spletnih oglasov - tega je bilo za 2,7 miljarde dolarjev namenilo za morebitne AVTORSKE TOŽBE zaradi objav na You Tubu" (konec citata).
Potem je jasno, da tudi sami pričakujejo tožbe, ker vedo, kaj jih čaka...
In analognemu se res ne da več preigravati s pametnjakoviči, ki nimajo za svoje lapanje v rokavu niti enega samega ušivega argumenta!

Lahko noč prepričanim!
Se beremo v kakšni drugi temi...

Alexius Heristalski ::

Heh. Tvoji posti se meni osebno zdijo skrajno žaljivi, zato zahtevam, da se ukine cel slo-tech.com. Žalostno je, da ti omogočajo pisanje teh žaljivih postov in si na tak, zelo pritlehen način dvugujejo branost (ta tema je imela lepo število ogledov, nezaslišano!). ;( Slo-tech je kriv, ker ti je omogočil pisanje. Dobesedno ti je položil ... itd itd. Ne da se mi več ponavljati. |O

:D
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

Tac20 ::

A ni bilo zadnjič v eni novici na slo techu da so odstranili nekaj deset tisoč filmčkov zarad pritiska strani japonske vlade al neki podobnga?

jype ::

digitalcek> Samo ne bit prepameten in gledat samo iz svoje pozicije, ki je: hočem čimveč zastonj...

Ti si pa pogumen, da takole suvereno trdiš, da smo vsi pritlehni zastonjkarji. Morda pa hočemo svoja dela ponujati javnosti na čim lažji način in nas nič ne moti, če so zastonj?

Samo ne bit prepameten in gledat samo iz svoje pozicije, ki je: hočem biti edini, ki lahko objavlja vsebine, če kdo drug kaj naredi, naj pa obdrži zase, da ne bo slučajno zaradi hude konkurence padla tržna vrednost mojih "umetniških" izdelkov.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

Gr0unD Zer0 ::

ne se snemat med sexom, pa ne bo nobenih slik ali videov na netu..
simple as that

SasoS ::

Filemček sem si ogledal (zgolj za izobraževalne namene, seve :D), parček je onegavil na nečemu kar je zgledala javna plaža, oz. kasneje v morju. Če so jih snemali in objavili na netu naj jokata komu drugemu, koneckoncev bi lahko še plačala kazen za nespodobno obnašanje za javnem mestu! :P

jype ::

Avtor posnetka pa očitno nikogar ne toži.

Žal (kot fotografu) in na srečo (kot človeku, ki ga utegne kdo posneti) se mi zdi, da tudi na javnem kraju brez privoljenja fotografirano ali drugače posneto osebo moraš vprašati za dovoljenje, preden posnetek objaviš, sicer te lahko toži (pri nas in verjetno še kje drugje).

V tem primeru se mi zdi da avtor ni znan, tako da ne glede na to koliko in koga tožijo v Braziliji, ni videti, da bodo s tem kaj dosegli.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

Barakuda1 ::

V tem primeru se mi zdi da avtor ni znan, tako da ne glede na to koliko in koga tožijo v Braziliji, ni videti, da bodo s tem kaj dosegli.


No, tle bi pa znal bit "haklc".

Po sistemu kaskadne odgovornosti odgovarja za priobčen prispevek (tudi film ali fotografijo), najprej avtor. Če je ta neznan (ali se njegove identitete ne da ugotoviti) pa urednik, oziroma glavni in odgovorni urednik.

Tko da zadeva tudi za urednika, oziroma odgovorno osebo spletne strani, ni ravno povsem nedolžna stvarca.

Poldi112 ::

Misliš? Če pristojnim organom na željo dajo IP človeka, ki je uploadal in hitro odstranijo vsebijo, potem dvomim da jim lahko kaj narediš (zakonsko). Razen v Braziliji, kar pa nima nobenega vpliva.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

Poldi112 ::

Čisto verjetno je pa tudi, da sta sama organizirala snemanje. Veliko poceni publicitete.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

Barakuda1 ::

Če pristojnim organom na željo dajo IP človeka, ki je uploadal in hitro odstranijo vsebijo, potem dvomim da jim lahko kaj narediš (zakonsko).


Ni nujno res.

IP številka se lahko izkaže kot nekoristen podatek za indentifikacijo.
Podobno situacijo bomo imeli pri časopisu v rubriki "pisma bralcev". kjer bo pismo podpisano z lažnimi indentifikacijskimi podatki.

DimmniBurek ::

Torej bi morala Taja(tista slovenka, ki se je sama slikala naga) tožit koga? Jebiga... se je slikala, hvala, ampak nej ne jočejo če so bli pač nepazljivi pri rokovanju datotek...
Če sta se unadva posexala na plaži, kjer se mi zdi da je celo prepovedano delati kaj takega.. jebiga, obstajajo paparaci... Pač vzameš v zakup...
There Is No Stronger Drug Than Reality


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Novi varni pristan, prvič: Flava Works, Inc v. Gunter (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
6530017 (28142) Tear_DR0P
»

YouTube dodaja funkcijo urejanja videov v brskalniku

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
279360 (8051) [D]emon
»

Sarkozy naj bi naročil nezakoniti nadzor novinarjevega telefona (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Zasebnost
5720009 (18104) Gavran
»

Spletna stran hadopi.fr krade pisave, "ponuja" iskanje po The Pirate Bay (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
13337438 (33921) kitaj
»

Nemčija želi kriminalizacijo posedovanja povezav do otroške pornografije (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Zasebnost
7230014 (28856) spamer

Več podobnih tem