» »

Wafa Sultan o Islamu

Wafa Sultan o Islamu

«
1
2

Vanich ::

Zelo zanimiv video.

Link do videa Wafe Sultan

Obenem lahko pogledate/preberete fanatične krvločne
grožnje palestinskega voditelja hamasa Khaled Mash'al-a,
in še nekaj drugih zanimivih videov na tej strani:

Memri TV

Vanich ::

Najbolj zabaven je video in transkript videa o risanki Tom in Jerry in židovski zaroti. Obvezen ogled !:D

Thomas ::

Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Dr Evil ::

Zanimivo.


Občudujem njen pogum,da tako odkrito govori muftiju v obraz in to na arabski TV.Prav sigurno bodo nekateri fanatiki sklicali fatwo.

Calligula ::

Dobro je opravila. Samo take stvari se starih prdcev nikoli ne primejo.

To je kot star doktor. Nic na svetu ga ne bo pripravilo do tega, da bi sebi ali drugim kdaj priznal, da je celo zivljenje kaj narobe pocel.
Ljudje so sibka in bebava bitja in to se dogaja vsem starim prdcem vsepovsod. Pa na koncu se vsi borijo samo se za ohranitev svojih polozajev in moci...

drejc ::

Zakaj tega ne predvajajo na rtvslo, bo meni večna uganka.


Aja, sej res mogoče zarad tega, ker to ni v skladu z njihovim (in slo-tech levomirovniškem) razmišljanju o tem da se muslimanom vedno in povsod godijo krivice za katere večino je itak kriva Amerika.


Bljak! :|
"Rise above oneself and grasp the world"
- Archimedes of Syracuse

Calligula ::

Saj mogoce pa levicarski "mirovniki" in vsi, ki te tako nervirajo zarado tvoje lastne skrajne naravnanosti niti ne podpirajo kakrsnegakoli Islama ampak so le proti NEUMNEMU vsesplosnemu posplosevalskemu zargonu raznih skrajnih in do kosti prestrasenih bedakov, ki flamajo vsepocezi cez cel Islam, vse vernike ipd..

Meni gredo katoliski skrajnezi toliko, ce ne celo bolj na k... kakor islamski.
Oboji koljejo folk po svet le da eni bolj in eni manj direktno.

Ata na videu je zadrt od casa povozen cepec, ki je itak prestar, da bi se se kaj naucil v zivljenju.
Po drugi strani majo v ZDA celo administracijo retardov z isto boleznijo le da na osnovi druge religije, imajo pa za razliko ze jedrsko orozje, ki bi ga mogoce ze celo uporabljali v obliki baby nukes, ce nebi svetovno javno mnenje tako sralo po njih...

Vzdrzi se butastih remarkov o kakrsnihkoli Slo-techovcih samo zato, ker je kdo sposoben stvari dojemat na morda vec kot dvodimenzionalni ravni oz videti se kaj drugega kot strojni jezik z dvema vrednostima 0 ali 1 oz crno in belo.

Tisti ata je isti zarukanec kot ti le da na drugi strani spektra. Saj na svetu ni velikih problemov, vojn ali cesarkoli negativnega brez da bi to zakuhali eni ali drugi skrajnezi. Retardi se med seboj le izmenjujejo v tem kdo v dolocenem trenutku kaj sprozi.

Dr Evil ::

Čudno,da ne omeniš retardov,ki v nič ne verujejo pa delajo sranje po svetu.Komunistične države so polne takih.

Keyser Soze ::

Mogoče zato, ker niti ni tako zanimivo? Mrbit zato, ker tako al tako gre vse po istem kopitu in je samo še par posameznikov na tem forumu, ki jim je to nadvse zanimivo.:D

Boh ne daj, da se RTV podredi vam. Ker potem bomo samo še vaše in njihove "fatve" gledali. In to bo to. Boooooring.|O

//offtopic: kompleksi tu in tam... eni pa res nimajo pametnejšega dela//

Dr Evil ::

Boh ne daj, da se RTV podredi vam. Ker potem bomo samo še vaše in njihove "fatve" gledali. In to bo to. Boooooring.|ORTV naj postane neodvisna,ne pa podrejena,kot je to v vaši maniri.

Calligula ::

Dr Evil, spet mas dezave z objektivnim branjem.
Nanasa se na skrajneze nasploh, ne le na verske skrajneze vendar pa se v "verski" temi osredotoca na verske skrajneze.

Vrhovi komunisticnih in podobnih rezimov so prav tako vsi po vrsti skrajnezi, ki "verujejo" v neke svoje hiske iz kart in stojijo za njimi do konca neglede na velikost zablode. In tudi nasploh se nanasa na stare prdce...

Vem pa, da je tebi tezko karkoli koentirat, ce si ne mores prej posta popredalckat v bodisi post levicarja ali desnicarja. V taki situaciji si potem malo priredis vse skupaj, da zmores sprocesirati stvari v svoji 2D logiki >:D

Malo cudno je pa ko kdo bolezen starih prdcev stakne ze v mladosti.

Zgodovina sprememb…

Dr Evil ::

V kaj pa ti veruješ,če te smem vprašat Calligula?Nič?

jype ::

Dr Evil: vate ziher ne. Si prevec prosojen.

Vera je blazno intimna zadeva, ne se zafrkavat s tem, da te ne bodo ateisti (ki verjamejo v neobstoj stvarnika) zazgali na grmadi.

Keyser Soze ::

Verjel ali ne... Ampak RTv ni podrejena ne meni ne tebi. Vsaj to, da je meni mi ni znano. Če bi bila pa vam... Sem pa že povedal kaj bi bilo.

Tako da, kdo smo MI??? Mi pa res ni jasno.:D

//offtopic: ponešto te muči njofra?//

Dr Evil ::

Dr Evil: vate ziher ne. Si prevec prosojen.


Nisi razumel vprašanja.Govora je o poti po kateri hodiš.Za eno se moraš odločit in v njo trdno verovat.Če v nič ne verjameš,potem tudi nisi na poti,bilokakšni,pol se pa tudi postavi vprašanje po smislu življenja.

Vera je blazno intimna zadeva, ne se zafrkavat s tem, da te ne bodo ateisti (ki verjamejo v neobstoj stvarnika) zazgali na grmadi.


Nisem jaz prvi začel,ampak Calligula s svojim posploševanjem.On je storil enako kot bi jaz rekel,da vsi neverniki so morilci,lažnivci,lopovi itd.

Verjel ali ne... Ampak RTv ni podrejena ne meni ne tebi. Vsaj to, da je meni mi ni znano. Če bi bila pa vam... Sem pa že povedal kaj bi bilo.


Vprašaj Boruta in Toneta.

Pa ne se it cinizma,da je po 45 letnem kadrovanju po partijski direktivi RTV neodvisna,da ne ogvorim o drugih medijih.

Calligula ::

Razum

Pri zdravih posameznikih ga tudi religija ne zamegli.

Skrajnezi ga ne znajo uporabiti le zglasujejo se radi nanj.
Razum prepoveduje, da bi v karkoli brezpogojno veroval.
Ce prides do novih informacij, ki omajejo kar si veroval do neke tocke pac spremenis verovanje.

Samo malo ruknjen clovek nujno rabiu v nekaj neomajno verovati. To so psiholosko sibki oz tudi moteni posamezniki.
Sicer pa ima prepricanja vsak clovek-ruknjen ali neruknjen.

Neruknjen zna do tega imeti distanco in to kdaj prilagoditi novim informacijam.

Ruknjenci tudi avtomatsko na druge projecirajo stvari, za katere v svoji omejenosti mislijo, da so edine dimenzije,k i jih dojemajo drugi le tiste, ki so dojemljive njim samim.

Nek Drejc sploh ima kapacitete, da bi dojel, da so meni skrajni Muslimani retardi, ki mutiilirajo zenske spolne organe in so ravno tako podgane kot tudi tisti isti kreteni, ki pa fukajo v ritke male otroke pod okriljem in zascito cerkve. Ta jo je odrekla sele, ko je javnost nanjo prevec pritisnila in se ji je zacelo financno to zelo mascevati,..

Drejc ne razume, da ni ves folk sposoben bit le na enem ali drugem bregu ampak vidi, da so eni in drugi cisto odrezani od realnosti.

Ne maram tudi velikih "cerkva", ki religije izkoriscajo za (ko bili vsaj pametni) ozke interese nekaj malih skupin pezdetkov.

Zgodovina sprememb…

Dr Evil ::

Calli.Je razlika v kaj veruješ.Se strinjaš?

Calligula ::

Da bo lazje razumljivo:

Razni Drejci, Dr. Evili,.. niti ne stekajo, da oni dejansko so tisti stari ata na linku samo da na drugi strani spektra.

Tista zenska pa je razum.

bradek ::

You could not have put it better.

Dr Evil ::

Sploh nisem pogledal,ker me ne ateistično,ampak nakladanje nerazgledanega ignorantneža sploh ne zanima.Svoj pogled na tvoje "mnenje" sem objasnil,kaj več pa ne mislim.Si še premlad in ti trenutno predobro gre,da bi te še kaj VEČ zanimalo.

jype ::

Lej, doktor zlobe, ce neomajno verujes v karkoli, potem si zgolj butast.

Zame so recimo clovekove pravice zelo pomembna stvar, ampak ce mi bo znal nekdo pokazat line-of-thought, po kateri le-te so zgresene (pa da ne bo vmes naredil kaksnega logicnega kiksa), bom pac nehal verjet v moralo, ki iz njih izhaja.

BTW, zanima nas ogromno reci, nikakor pa nas ne zanima lupanje o tem kako so "oni" slabi, "mi" pa dobri. To smo slisali ze od partije in pred partijo ze od klerofasistov. Men se zdite kot lajna, ki se je prevrnla in zdaj spila drugacno muziko, ki mi se vedno ni vsec.

Nismo se za to boril, da bi zdaj nekatere od 10 bozjih zapovedi veljale vcasih za ene, vcasih pa za druge. Izpolnjevanje moralnih norm, ki se jih zacuda ravno tisti ki tule najvec pridigajo najmanj drzijo, je kar se mene tice zgolj vljudnost in spostovanje do socloveka.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

Thomas ::

> ce neomajno verujes v karkoli, potem si zgolj butast.

V to neomajno veruješ?
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Dr Evil ::

Lej, doktor zlobe, ce neomajno verujes v karkoli, potem si zgolj butast.


Izpolnjevanje moralnih norm, ki se jih zacuda ravno tisti ki tule najvec pridigajo najmanj drzijo, je kar se mene tice zgolj vljudnost in spostovanje do socloveka.Ti pa res znaš z besedami.

Zame so recimo clovekove pravice zelo pomembna stvar, ampak ce mi bo znal nekdo pokazat line-of-thought, po kateri le-te so zgresene (pa da ne bo vmes naredil kaksnega logicnega kiksa), bom pac nehal verjet v moralo, ki iz njih izhaja.


Ti očitno nobenega vernika ne spoštuješ,saj ga smatraš za bebavega,kot da on ni imel enakih dilem kot jih imaš ti.

jype ::

Thomas> V to neomajno veruješ?

Feel free to prove me wrong. Sem ze povedal, v istem postu.

Dr Evil> Ti očitno nobenega vernika ne spoštuješ,saj ga smatraš za bebavega,kot da on ni imel enakih dilem kot jih imaš ti.

Niso vsi verniki bebavi, kot tudi niso vsi neomajno prepricani v svoj prav. Nekateri pa so taki, ja. Tistih vsekakor ne spostujem, saj vere ne pojmujem kot vrednoto, ki bi jo lahko cenil bolj, kot katerokoli drugo psiholosko nevsecnost, ki se prime cloveka.

Ce bi spostoval take ljudi, bi vsekakor moral spostovati tudi verske skrajneze (nekaterim od teh, ce so prave vere, pravis tudi teroristi), pa jih, ce morda ni ocitno, ne.

Dr Evil ::

Kdaj sem pa jaz teroriste opravičeval?:\

Vaš problem je v tem,ker ne znate razlikovat ver,ampak jih mečete v enak koš.Zato tudi ne razumete kar vam cel čas pravim.Ignoranca pač.

jype ::

Nas problem je, ker smo nad verami?

Ne, v bistvu ne, tvoj problem je, ker ti nisi.


Seveda ni vseeno v kaj verujes, ampak verujete v priblizno isto rec: "mi" imamo prav, "oni" so pa tepci in jih je treba pobit. Ce pogledas s pticje perspektive vidis, da so tepci oboji.

To pa ne pomeni, da se z njimi v dolocenih primerih ne mores strinjat ali pa imeti enakega mnenja.

Dr Evil ::

Seveda ni vseeno v kaj verujes, ampak verujete v priblizno isto rec: "mi" imamo prav, "oni" so pa tepci in jih je treba pobit. Ce pogledas s pticje perspektive vidis, da so tepci oboji.


Druge treba pobit?Ti pa res več ne znaš razsodit med levo ne desno roko.

Relativiziranje je zares današnji izem.

drejc ::

To kar Caligula&co. dela, namreč enači pizdarije Islama in Katoličanov je eno tako zavajanje, kot ga vsi levomirovniki počnete.

Še enkrat poglej film Wafe Sultan, pa boš videl kaj je razlika...čene, pa izpodbijaj njene besede.

Islam je nalbolj maligna vera na svetu, to je sporočilo wafe sultan, ker ni kompatibilen z znanostjo, demokracijo. Katolicizem je.

Face it!
"Rise above oneself and grasp the world"
- Archimedes of Syracuse

jype ::

drejc> Islam je nalbolj maligna vera na svetu, to je sporočilo wafe sultan, ker ni kompatibilen z znanostjo, demokracijo.

S tem se delno strinjam, ker je stanje pac tako, da nas danes najbolj neposredno ogrozajo islamski skrajnezi (or so we're led to believe). Jaz bi vse ki se z islamom mecejo ven (grozijo s smrtjo, poskusajo uveljavljati zakone islama mimo clovekovih pravic in demokraticne drzave) enostavno zaprl, ker bi zaprl tudi vse ostale, ki se grejo kaj podobnega.

drejc> Katolicizem je.

S temle se pa ne strinjam. Katolicizem je le korak stran od klerofasizma. S svojim lobiranjem za drzavo, ki se bo imela pravico vtikati v moje zasebno zivljenje na danes povsem posvetnih nivojih druzbe, se z moje perspektive ne razlikujejo bistveno od klasicnega fasizma. A ste pozabili, zakaj je Luther nabil na vrata tistih 95 tez? Ker katolicizem ni kompatibilen z znanostjo in demokracijo.

drejc> Face it!

You first.

Thomas ::

> A ste pozabili, zakaj je Luther nabil na vrata tistih 95 tez? Ker katolicizem ni kompatibilen z znanostjo in demokracijo.

Lutru za demokracijo ni bilo prav preveč. Je naprimer kar izdatno podpiral fevdalce pri obračunavanju z upornimi kmeti.

Tako da ... ravno demokratičen Luter ni bil, to je močno pretirano.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

drejc ::

Kaj je yupe, a se bomo o 1850 menil al o 2006?

BMK za takrat...takrat bi verjetn blatil rkc in nebi bil njen pristaš.

Kaj ma dvesto let nazaj z letom 2006? Prostor, samo to, vse ostalo je drugačno. Relativiziraš^2 yupe, patetico.

O tem da cerkev kot civilna družba lahko vpliva (in lobira) na politiko toliko kot kleklarsko društvo Slovenije je tudi vsem jasno, razen tebi.

To, da Cerkv ni ablast je tudi vsem jasno in to da priznava teorijo o nastanku vesolja in evolucijo tudi.

Ajde izpodbijej torej. Izzovem te.
"Rise above oneself and grasp the world"
- Archimedes of Syracuse

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: drejc ()

Daedalus ::

Nisi razumel vprašanja.Govora je o poti po kateri hodiš.Za eno se moraš odločit in v njo trdno verovat.Če v nič ne verjameš,potem tudi nisi na poti,bilokakšni,pol se pa tudi postavi vprašanje po smislu življenja.

Trdno verjamem v ateizem. Bo dovolj dobro?

Kar se pa tiče fanatikov, si pa bom posodil en citat, avtor je Tine Hribar, v intervjuju za Sobotno prilogo, 11. 2. 2006:

Zastopati ekstremizem, katerikoli, je neodgovorno.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

BigWhale ::

RKC se je posodobila, zdaj deluje bolj podtalno. V bistvu tako, da niti ne dojames, da deluje... ;>

jype ::

Thomas> Tako da ... ravno demokratičen Luter ni bil, to je močno pretirano.

Ja, seveda, to niti ni bil moj point. Tudi vzhodnonemski socialisti niso bili demokraticni, pa so vseeno v "demokratizirali" vzhodno nemcijo. Ne najbolj nezno, tako kot se Luther ni najbolj nezno lotil reformacije.

drejc> To, da Cerkv ni ablast je tudi vsem jasno in to da priznava teorijo o nastanku vesolja in evolucijo tudi.

Hja, tole pac ne bo drzalo, cerkev vsaj v Sloveniji je toliko prisotna, da odlocilno vpliva na oblast. Verniki volijo, kot jim velevajo njihovi duhovni vodje. Na zalost ti duhovni vodje (recimo Rode) niso najbolj zadrzani. Rekel bi jim ekstremisti, se posebej tistim, ki v javnosti zamahnejo z roko nad zlocini cerkve, storjenimi tukaj (v Evropi) in zdaj (danes). Gre za financne skandale, pedofilijo, gonjo proti istospolno usmerjenim, proti pravicam zensk do tega da se same odlocijo glede splava, do tega da se na podlagi verskih dogem prepovedujejo raziskave v medicinski in drugih znanostih, ter druge zanimive krsitve sodobne morale in zakonov. Rode je super, tako kot Kramberger, bivsi siolovec in se bolj bivsi telekomovec. Profesionalec v nategovanju celotnega ljudstva. Pravi konzervativec, nobene morale, zgolj skrajno pragmaticen clockwork orange z obilico odlicnega PRa, ki preslepi tudi najboljse, ane Thomas.

Nimam casa iskat linkov, sorry. Tako in tako vas ne bi preprical, tudi ce bi jih nalimal sem, ker pac verujete, namesto da bi kriticno analizirali, kot se za vsako inteligentno bitje spodobi.

BTW, malo off-topic, ampak vseeno blazno zabavno, vsi vemo, kaksne vrste "ljudsko republiko" imajo Kitajci... No, videl sem eno sliko od tam, kjer je v hotelu znak, ki hoce povedat, da se lahko v primeru vprasanj obrnes na skrbnika. Pisalo je "Question Authority". To bi moral pocet vsak, vedno.

Thomas ::

Živiš v iluziji, jype, da ti pa nimaš neprizivnih aksiomov v temelju svojega razmišljanja.

Vsakdo jih ima, drugače stvar sploh ne funkcionira. Vsaj ne logično.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

jype ::

Ah, to pa ni res, lepo te prosim. Jaz si tega nic ne zanikam, samo stalno jih preverjam, da vidim, a so resnicno aksiomi, ali niso.

Ko dobim dokaz, da komunizem in socializem ne delujeta, pac nisem vec tako neodgovoren, da bi ju podpiral.

Ko dobim dokaz, da cerkev ne uposteva lastnih zakonov in idej, se mi pac ne zdi vec koristna ustanova.

Ce je vse clovestvo gnilo, pa to ne pomeni, da moram biti tudi jaz. Svojih prepricanj nikoli ne opravicujem s tem, da je kdo drug prvi zacel (kot recimo Doktor Zlobni).

No, na podlagi vseh zbranih podatkov ne vidim bistvene razlike med "njihovimi" in "njihovimi" miselnimi prijemi. Ja, strinjam se, cerkev se je modernizirala, kar je prav. Ampak modernizirala je tudi svoje grehe, ce tako hocete. Nic bistvenega se ni spremenilo, kot se tudi ni nic bistvenega spremenilo v nasi drzavi, ceprav so vsi tako veseli, ko ni vec "kontinuitete". Hja, jaz jo vidim, tukaj, zdaj. Se huje, nekateri potiskajo nazaj.

Dr Evil ::

Zastopati ekstremizem, katerikoli, je neodgovorno.


Sej je Tine pač zmotil.Ekstremno sovraštvo se premaga le z ekstremno ljubeznijo.Ogenj ne premaga ognja,ampak voda.Think about it!

Dr Evil ::

No, na podlagi vseh zbranih podatkov ne vidim bistvene razlike med "njihovimi" in "njihovimi" miselnimi prijemi. Ja, strinjam se, cerkev se je modernizirala, kar je prav. Ampak modernizirala je tudi svoje grehe, ce tako hocete. Nic bistvenega se ni spremenilo, kot se tudi ni nic bistvenega spremenilo v nasi drzavi, ceprav so vsi tako veseli, ko ni vec "kontinuitete". Hja, jaz jo vidim, tukaj, zdaj. Se huje, nekateri potiskajo nazaj.


Nekateri potiskajo nazaj,zato ker nekateri potiskate tako naprej.8-O

Dejstvo je,da bo še veliko Dr Evlov pa drejcov potrebnih,da se bodo nekateri navadli na to,da nekdo celo veruje.

BTW,ateizem ni nevtralno stališče.Je le nasprotje nekega mišlenja.Predvsem krščanskega.

Thomas ::

> samo stalno jih preverjam, da vidim, a so resnicno aksiomi, ali niso.

Kako jih pa preverjaš? Izkustveno?

Če ja, implicitno priznavaš superaksiom, da je to pravilno postopanje.

Če kako drugače ... imaš pač en drug superaksiom, v katerega ne dvomiš.

Iz tega začaranega kroga ni pobega. Vsak ima superaksiome.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

jype ::

Dr Evil> Ogenj ne premaga ognja,ampak voda.

Ma, saj bi te z veseljem diskreditiral, ker ne znas Slovensko, ampak to je cist irelevantno pri dejstvu, da se motis.

Ekstremizem smo ze poskusali premagovat z ekstremizmom. We only got more.

Ekstremizem katolikov severne irske so na primer pogasili tako, da so jim dali pravice, ki so jih zahtevali. Zal pri islamskih skrajnezih to ne pride v postev, ampak meni se zdi balinanje s Hamasom odlicna ideja, ce bo Hamas na koncu priznal Izrael in bo, kot najmocnejse gibanje v Palestini, dejansko sposoben pravilno kaznovat tiste Palestince, ki se bodo se naprej cutili poklicane tezit Izraelcem. Zal sam nisem dovolj velik optimist, da bi se mi zdel tak razplet verjeten. Druga moznost je pac malo manj esktremen ekstremizem, ki bo imel mlade, kot ze tolikokrat.

jype ::

Thomas> Iz tega začaranega kroga ni pobega. Vsak ima superaksiome.

Ne, vsi imamo iste.

To lahko dokazes razmeroma preprosto s tvojim priljubljenim preizkusom pobarvanih sob.

Dr Evil ::

jype,kdaj se boste ateisti opravičili za vse gorje storjeno v neveri?

Thomas ::

Superaksiomi so opcija za zavest. NIMA vsaka instanca istih superaksiomov, vendar jih vsaka ima (vsi imamo). Brez tega se ne da razmišljat.

Tukajle se moja malenkost zaveda, da kvaliteta memeplexa je odvisna od kvalitete superaksiomov in spretnosti produciranja izrekov iz njih. Computinga, pravzaprav.

Superaxiom je, v kar nikoli ne podvomiš. Če pa dvomiš (občasno) v vse, potem ne moreš imeti konzistentnega sistema.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Thomas ::

> kdaj se boste ateisti opravičili za vse gorje storjeno v neveri?

To vprašanje je primerno tudi zame. Odgovor je - vsako gorje, storjeno v veri ali neveri, je samo stupidnost.

Kot sta rekla Sokrat in Freud. Greh je samo napaka, storjena zaradi mojega neznanja.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

jype ::

Takoj zdaj, tule. Meni ni prav nic necastno se v imenu ateistov (med katere sam zal ne spadam) se opravicit za vse gorje, ki so ga storili. Torej: opravicujem se za vse gorje ateistov. Kolikor mi lahko verjames, toliko iskreno. Jaz nisem ateist, ker ne verjamem v neobstoj boga. Ne morem si dokazat, da bog ne obstaja, tako da bom vprasanje pustil stati, dokler se ne bo ponudila priloznost, da si nanj odgovorim. Do takrat bom pac verjel, da je neto efekt mojega obstoja boljsi, ce sem kriticen in vljuden, kot ce sem veren in preprican.

Se pa lahko v svojem imenu opravicim za vse, kar sem slabega storil. Tu spet velja isto: iskreno, ce mi lahko toliko zaupas. Torej: opravicujem se.

Dr Evil ::

Jaz se tudi opravičujem za vse gorje,ki so ga prizadejali kristjani in moja malenkost.

Zato ker sem se opravičil,pričakujem,da se pri debatah ognete,križarskih pohodov in inkvizicije:D

Thomas ::

> pričakujem,da se pri debatah ognete,križarskih pohodov in inkvizicije

Sveta Inkvizicija, je bila civilizacijska pridobitev. Posvetna oblast tistih časov, s "civilno družbo" vred, je bila BISTVENO slabša.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

jype ::

Thomas> Superaxiom je, v kar nikoli ne podvomiš. Če pa dvomiš (občasno) v vse, potem ne moreš imeti konzistentnega sistema.

Ja, tako je. Seveda pa ni res tole:

Thomas> Superaksiomi so opcija za zavest. NIMA vsaka instanca istih superaksiomov, vendar jih vsaka ima (vsi imamo).

Po moje imamo kar vsi enake superaksiome, seveda pa dopuscam, da pod to besedo ne razumeva istih reci. Kakorkoli, preprican sem, da psiholoski pojavi, ki se z razvojem kapacitete mozgan (computinga, kot temu pravis) se vedno opirajo na primitivnejse psiholoske vzorce, ki so prisotni pri primitivnejsih zivalih, le da pri preskoku na abstrakcijo zmoremo o teh razmisljati tudi nestvarno.

Thomas> Kot sta rekla Sokrat in Freud. Greh je samo napaka, storjena zaradi mojega neznanja.

Tudi moje napake so zgolj plod mojega neznanja. Ce se moram zanje opraviciti, to ni noben problem.

Vecji problem je, ce se moram opraviciti za dejanja, ki niso napake, le nekdo ni do konca pogledal v svojo duso (searched his conscience), da bi mi lahko dal pri mojem dejanju prav. Ce tega ne zeli, ne zmore ali mu kdo ne pusti, je drug problem. Bistvo je, da je prva posledica taksne drze, kot jo zastopata v tej temi Dr Evil in drejc, kriticno vrednotenje.

K sreci se nisem srecal teme, pri kateri si ne bi upal kriticno ovrednotit vseh dejstev. Jasno pa mora ostati dejstvo, da ce kritiziram zahod, to ne pomeni, da odobravam vzhod, le ponavljati ne zelim ze povedanega.

Thomas ::

S "civilno družbo" mislim na kmečke puntarje (hude bandite), vojake najemnike (profesionalne razbojnike), mestne diktatorje in njihove priležnike ...

Še največ kulture so takrat premogli (organizirano) v RKC, na nekaterih dvorih.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

jype ::

Thomas> Sveta Inkvizicija, je bila civilizacijska pridobitev. Posvetna oblast tistih časov, s "civilno družbo" vred, je bila BISTVENO slabša.

Tole je tudi malce biased. Pravzaprav je civilizacijska pridobitev demonopolizacija znanja. Inkvizicija je kvecjemu se ena iteracija pravnega sistema s podlago v nenatancni literaturi, ki stremi k cistosti, doseze pa zgolj krvav madez v zgodovini. Ja, vsi tule vemo, da za serijo velja enako, zato je primerjava inkvizicije in serije na mestu. Tudi njuni zacetki segajo priblizno enako dalec nazaj, sem pa ze (v tej temi) priznal, da sem zadovoljen, da se je katoliska cerkev posodobila.

Thomas> Še največ kulture so takrat premogli (organizirano) v RKC, na nekaterih dvorih.

To pa je res. Tudi najvec znanosti je takrat izviralo iz cerkve. Da je bila cerkev pri tem (samo)cenzurirana ni sporno, sporno je le dejstvo, da je svoj monopol nad znanjem drzala z vojasko oblastjo. Posamezniki do renesanse pac niso imeli moznosti osvojiti znanja, ce pa so ga, so imeli v cerkvi pripravljene mehanizme, kako se tega skodljivega znanja, ki poraja zgolj nova vprasanja, znebiti.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Še ena tema o Bogu - Intelekutalno bojišče (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
17916791 (3887) CoolBits
»

[fork] Krščanstvo je v bistvu poganska vera (strani: 1 2 3 417 18 19 20 )

Oddelek: Problemi človeštva
99287777 (72387) PacificBlue
»

Odnosi do Krščanstva v Sloveniji (strani: 1 2 3 49 10 11 12 )

Oddelek: Problemi človeštva
55253015 (42773) gruntfürmich
»

Ali koran res poziva k terorizmu/nasilju do nevernikov? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
14921436 (18767) JanK

B16 užalil muslimane (strani: 1 2 3 410 11 12 13 )

Oddelek: Problemi človeštva
60621067 (14543) kuglvinkl

Več podobnih tem