» »

B16 užalil muslimane

B16 užalil muslimane

««
12 / 13
»»

MarkV ::

Dr Evil:

Razloži mi tole: če je Marija res "mati božja", zakaj Jezus postavi njegove sledilce nad njo?

Glede bratov pa lahko trdim, da so bili njegovi bratje. Kot ti lahko trdiš da so bili bratranci. Vem pa da Marija je bila poročena ženska in v judovstvu so te imele svoje dolžnosti do moža. Tako da nedolžna ni ostala, kakor vzameš.

mercutio: še enkrat, smiliš se mi:\

IgorGrozni ::

Dr. Evil>>>>Kaj takega se bolj zasledi v družinah ateistov.Zvišen občutek prvih let zakona skopni in samec ter samička si poiščeta druge parčke.To delata dokler ne kot starčka v diskoteki ne izpadeta neumno.Ateistični človek je dejansko žival.Je suženj svojih nagonov.

Taista naveličanost se zgodi tudi vernikom. S tem, da verniki RKC potem trmasto vztrajajo, zdolgočaseni do smrti in nezadovoljeni, davijo druge s svojo vero. Ženo, otroke in vse druge. Tudi na forumih. :D

Pa se sprašujem, komu je bolje ?

Dr Evil ::

Nek duhovnik uči lepo vero, pod haljo pa se skriva pedofil - duhovnik bi moral biti zgled, cerkev prepoveduje abortus in sex s kondomom, čeprav bi to lahko preprečilo ogromno smrti zaradi aidsa v Afriki - vprašljiva morala, cerkev uči o skromnosti, sama pa se obnaša kot bogat grof in kapitalist..., kar pa ne meče slabo luč na ljudi ki verujejo v boga, lahko vam očitam le naivnost.


Kot prvo.Vera je lahko lepa,tudi če se je ne držiš.

Kot drugo.Pedoilstvo je genetsko prirojena bolezen.

Tretjič.V katoliški Cerkvi je manj pedofilov kot recimo v šolah.

Yet others—including non-Catholic academics such as Philip Jenkins—have observed that the Catholic Church is being unfairly singled out by a secular media which they say fails to highlight similar sexual scandals in other religious groups, such as the Anglican Communion, various Protestant churches, and the Jewish and Islamic communities. The term paedophile priests, widely used in the media, implies a distinctly higher rate of child molesters within the Roman Catholic priesthood when in reality its 1.5–2% is no higher than any other segment of society and lower than many


wiki

Dr Evil ::

Taista naveličanost se zgodi tudi vernikom. S tem, da verniki RKC potem trmasto vztrajajo, zdolgočaseni do smrti in nezadovoljeni, davijo druge s svojo vero. Ženo, otroke in vse druge. Tudi na forumih. :D


Tistim,ki se zavejo svoje starosti in se ne smešijo v diskotekah:D >:D

mercutio ::

MarkV
"mercutio: še enkrat, smiliš se mi"

Jah, če bi kaj več prebral, se ne bi toliko obešal na razne citate. Jezus pravi, da vse ljubi in nikogar ne postavlja nad njegovo mater. Kaj pa Marijino vnebovzetje - a tisto je pa tko, za relax naredil. Če pa ne verjameš v Marijino vnebovzetje je logično, da ne odobravaš čaščenja Marije. Ampak RKC pač verjame v to in zato tudi Marijo časti. Evo, sem se moral prav razpisat. A zdaj razumeš kaj ti hočem povedati?

Dr Evil ::

Potem je rekel učencu: »Glej, tvoja mati!« In od tiste ure jo je učenec vzel k sebi.

jype ::

mercution> A zdaj razumeš kaj ti hočem povedati?

Jaz razumem, da se je pravljica precej zakomplicirala, čeprav Dr Evil trdi, da se katoliška morala in etika nič ne spreminjata.

Dr Evil> Tistim,ki se zavejo svoje starosti in se ne smešijo v diskotekah

Indeed.

Dr Evil> Kot drugo.Pedoilstvo je genetsko prirojena bolezen.

Si študiral medicino ali od kje ti takšne trditve?

MarkV ::

Seveda razumem.:)) In hkrati se ti opravičujem če sem te užalil. Ni bil moj namen.. Samo rad bi predstavil drugo plat RKC.

Jaz sveto pismo razumem dobesedno. Po citatih. Tebi npr. tega ni treba. Lahko uzameš citat "ne ubijaj" in si ga razlagaš kako drugače če hočeš. Lahko bereš sveto pismo tudi kot poezijo. Povsem tvoja pravica.

_PREDPOSTAVIMO_ da bog obstaja. In da je bog iz svetega pisma edini pravi bog. Se ti ne zdi da bi dal razumljiva in jasna navodila ljudem? Ali bi svoje besede zavijal tako, da bi si vsak razlagal kakor bi si hotel?

Seveda so v svetem pismu metaforični odstavki, vendar je navedeno da je mišljeno kot metafora (uporabljena je beseda "videnje", "navdihnjena beseda"...), ali pa je popolnoma jasno da gre za metaforo/priliko.

Vajenc ::

Vera je lahko lepa,tudi če se je ne držiš.

Drži in jaz se je ne držim.
Pedoilstvo je genetsko prirojena bolezen.

Tole nekako spodbija tvojo neatestično stran. Kot kreacionist, bi lahko veroval, da je človek ustvarjen po božji podobi, se pravi da bi moral biti popoln. In geni tudi spadajo v znanost in ne v cerkev.
V katoliški Cerkvi je manj pedofilov kot recimo v šolah.

Seveda, saj so v šolah poleg "potencialnih pedofilov", le otroci.

mercutio ::

MarkV:
"Seveda razumem.:)) In hkrati se ti opravičujem če sem te užalil. Ni bil moj namen.. Samo rad bi predstavil drugo plat RKC.

Jaz sveto pismo razumem dobesedno. Po citatih. Tebi npr. tega ni treba. Lahko uzameš citat "ne ubijaj" in si ga razlagaš kako drugače če hočeš. Lahko bereš sveto pismo tudi kot poezijo. Povsem tvoja pravica.

_PREDPOSTAVIMO_ da bog obstaja. In da je bog iz svetega pisma edini pravi bog. Se ti ne zdi da bi dal razumljiva in jasna navodila ljudem? Ali bi svoje besede zavijal tako, da bi si vsak razlagal kakor bi si hotel?

Seveda so v svetem pismu metaforični odstavki, vendar je navedeno da je mišljeno kot metafora (uporabljena je beseda "videnje", "navdihnjena beseda"...), ali pa je popolnoma jasno da gre za metaforo/priliko."

Za sebe smatram, da ko enkrat poznam celoto, vem kaj je metafora in kaj ni. Kot je že Dr Evil omenil, je Jezus na križu tudi rekel "glej tvoja mati, glej tvoj sin", pa vsi vemo, da ni bilo krvne vezi med Marijo in učencem. Prav tako je kar nekaj prilik, ko učenci dobesedno vzamejo tisto, kar jim Jezus govori, kar jim potem dodatno razloži. Poleg tega moramo upoštevati tudi vse tisto, kar je izgubljeno s prevodom. Tako da dobesedno tolmačenje svetega pisma pri meni pač ne pride v poštev.

Dr Evil ::

No nehajmo s preseravanjem o pedofilstvu kot genetsko prirojeni bolezni.Osebki so patološko moteni.Kar je dokaz,da pedofil ne postaneš,ampak si.Freud povezuje to motnjo z analno fazo otrokovega razvoja.Takrat ko se uči kakat v kahlo za nevedne.


Tole nekako spodbija tvojo neatestično stran. Kot kreacionist, bi lahko veroval, da je človek ustvarjen po božji podobi, se pravi da bi moral biti popoln. In geni tudi spadajo v znanost in ne v cerkev.


Vsak človek se rodi z določenim predispozicijami.Zato Bog ne ocenjuje uspeha,ampak trud.


Tako bo namreč kakor s človekom, ki se je odpravljal na potovanje in sklical svoje služabnike ter jim izročil svoje premoženje. 15 Enemu je dal pet talentov, drugemu dva in tretjemu enega, vsakemu po njegovi zmožnosti, in odpotoval. 16 Ta, ki je prejel pet talentov, je šel takoj z njimi trgovat in je pridobil pet drugih. 17 Prav tako je tisti, ki je prejel dva, pridobil dva druga. 18 Oni pa, ki je prejel enega, je šel, skopal jamo in skril denar svojega gospodarja. 19 Po dolgem času je prišel gospodar teh služabnikov in napravil z njimi obračun. 20 Pristopil je tisti, ki je prejel pet talentov. Prinesel je pet drugih in rekel: ›Gospodar, pet talentov si mi izročil, glej, pet drugih sem pridobil.‹ 21 Gospodar mu je rekel: ›Prav, dobri in zvesti služabnik! V malem si bil zvest, čez veliko te bom postavil. Vstopi v veselje svojega gospodarja!‹ 22 Nato je pristopil tisti, ki je dobil dva talenta, in rekel: ›Gospodar, dva talenta si mi izročil, glej, dva druga sem pridobil.‹ 23 Gospodar mu je rekel: ›Prav, dobri in zvesti služabnik! V malem si bil zvest, čez veliko te bom postavil. Vstopi v veselje svojega gospodarja!‹ 24 Nazadnje je pristopil oni, ki je dobil en talent, in rekel: ›Gospodar, vedel sem, da si trd človek. Žanješ, kjer nisi sejal, in zbiraš, kjer nisi razsul. 25 Zbal sem se in sem šel ter zakopal tvoj talent v zemljo. Glej, tu imaš, kar je tvojega!‹ 26 Gospodar pa mu je odgovoril: ›Malopridni in leni služabnik! Vedel si, da žanjem, kjer nisem sejal, in zbiram, kjer nisem razsul? 27 Zato bi moral dati moj denar menjalcem in ob vrnitvi bi jaz prejel svojo lastnino z obrestmi. 28 Vzemite mu torej talent in ga dajte tistemu, ki jih ima deset; 29 kajti vsakemu, ki ima, se bo dalo in bo imel obilo, tistemu pa, ki nima, se bo vzelo tudi to, kar ima. 30 Neuporabnega služabnika pa vrzite ven v najzunanjejšo temo. Tam bo jok in škripanje z zobmi.‹«

Dr Evil ::

Prav tako je kar nekaj prilik, ko učenci dobesedno vzamejo tisto, kar jim Jezus govori, kar jim potem dodatno razloži.


Katoliška Cerkev se ne sklicuje le na sveto pismo,ampak tudi tradicijo,ker marsikaj ni bilo zapisano,a se je obdržalo.Protestanti pa tradicije nimajo in govorijo neumnosti.

Nekako nočejo razumet,da so Marijo blagrovali že veliko prej.


In Marija je rekla:
47 »Moja duša poveličuje Gospoda
in moj duh se raduje v Bogu, mojem Odrešeniku,
48 kajti ozrl se je na nizkost svoje služabnice.
Glej, odslej me bodo blagrovali vsi rodovi, :

IgorGrozni ::

Dr.Evil: Kar navajaš, je opažanje, ne dejstvo ( brez dokazov), ker v začetku tvojega citata piše:
Yet others—including non-Catholic academics such as Philip Jenkins—have observed.....

To so opažali katoliki in ˝tudi drugi˝. Jah, kadija tuži, kadija sudi...


raziskav in dokazov pa ni, ker taisti wiki pravi:
Opinion is very divided on whether there is any connection between the Catholic institution of celibacy and the incidence of child abuse, for a number of reasons: there are relatively few statistical studies on the issue of sexual abuse among the clergy; sexual abuse rates among the general population are almost impossible to determine, since 90-95%[citation needed] of instances of child molesting go unreported; and many of the parties in the discussion are trying to further their own pro- or anti-celibacy agenda, regardless of statistical or factual evidence. Therefore, no consensus can be reported here. Examples from each side of the debate are shown below.

in še:

One of the worst examples of a clergyman using his links with families to facilitate the abuse of children occurred in Ireland, where one priest ² systematically raped and sexually abused hundreds of boys between 1945 and 1990. The scandal over the Fr. Brendan Smyth case, and the systematic obstruction of justice in his case by the Norbertine Order caused immense damage to the credibility of the Catholic church in Ireland, as did other cases, such as that of Fr. Jim Grennan, a parish priest, who abused children as they prepared for First Communion, and Fr. Sean Fortune, who committed suicide before his trial for the rape of children. The abuse by Grennan and others in the Diocese of Ferns in south-east Ireland led to the resignation of the local bishop, Brendan Comiskey, while similar scandals in the Archdiocese of Dublin severely damaged the reputation of its archbishop, Cardinal Connell. Although there were other social factors at play, some have argued that the ten-year drop in the percentage of Irish people attending weekly Mass (from 63% to 48%) was related to these events.

tile primeri zgoraj pa so dejstvo. And then some...

Cerkveni uslužbenec(duhovnik) je pedofiliral otroke. Kriminalno dejanje pa je pomagala skrivati RKC institucija. Tudi v Sloveniji, malokatoliški državi iščejo s tiralico eno tako ptico...
Evo živalskih nagonov. Še malih otrok pri obhajilu ne pustijo na miru.


Sodeč po tvojem linku, RKC sistematično podpira, da člani zlorabljajo otroke. Tako deluje pedofilska združba.

Vse kar pa tale link pravi v zanikanju splošnega v posebnem, pa je da obstajajo opažanja, ki kažejo.... bla, bla, bla....

edit: za jasnost

Zgodovina sprememb…

jype ::

Dr Evil> Glej, odslej me bodo blagrovali vsi rodovi, :

Halo? :)

Glej, mene tudi, ker sem imel rad vložene kumarice! :)

IgorGrozni ::

Dr.Evil>>>Tistim,ki se zavejo svoje starosti in se ne smešijo v diskotekah:D >:D


Ok, ti ( in ostali goreči verniki) skrbi, da se ne smešiš, ....jaz bom pa za svoje, grrrr>:D , ˝živalske nagone˝ . Bo že v štartu več priložnosti !

miwche ::

ste pa šli zelo offtopic.
~ there are more alpha males than beta testers ~

Dr Evil ::

non-Catholic academics such as Philip Jenkins—have observed


A si slep al kaj?

Non Catholic pomeni,nekatolik.Halo!!!

In,povej mi ti,kje so izvedli razsikavo,koliko pedofilov je med recimo učitelji?Veš šola je prav tako prostormkjer pedofili naj ne bi bili,pa so.Kaj boš proti naredil?

Tebe moti RKC in uporabiš vsako možnost da jo diskreditiraš,ne glede na to,kako se sam.


Pedofilni duhovnik je pač novica,pedofilni učitelj pa nekaj normalnega.

MarkV ::

Tam bo jok in škripanje z zobmi.


Zame je strašenje s peklom bull. Če se že opiramo na sveto pismo - v njem piše da potem ko umreš da ni več nič.:D

Pridigar 9:5

5 Živi namreč vedo, da bodo umrli, mrtvi pa ne vedo ničesar več, zanje ni več plačila, saj je pozabljen spomin nanje.

IgorGrozni ::

tvoj link, tvoji dokazi.

Vsak, ki ni katolik, je ne-katolik. Tudi ˝drugi˝ je non-catholic. Ali ti misliš, da je ˝drugi˝ katolik ? In zakaj ?

Dr Evil ::

Vsak, ki ni katolik, je ne-katolik.


Točno:\

tvoj link, tvoji dokazi.
:\ :\ Kateri?

Kaj te zanima?

IgorGrozni ::

>>>A si slep al kaj?

Non Catholic pomeni,nekatolik.Halo!!!

Kaj je povzočilo tvoje zanimanje za moje zdravstveno stanje (vid) ?

Dr Evil ::

Mogoče ne le vid:D

T-h-o-r ::

Je suženj svojih nagonov


Sej nam je tvoj bog dal te nagone

Dr Evil ::

Sej nam je tvoj bog dal te nagone


In svobodno voljo.

T-h-o-r ::

Ampak, če se ne ravnam po tvojem bogu, ker je takšna moja svobodna volja, bom zato kaznovan....

Dr Evil ::

Pekel je bolj razumet kot večnost v odsotnosti Boga,dobrega.

Pa,da ne bomo govorili le o krščanstvu.


Poglejte si to.Muslim hate.

HATE

T-h-o-r ::

Ne te zastopim

Dr Evil ::

Bog je ljubezen.Če je ni,živiš v kakšnem stanju?

Peklu,a ne?

jype ::

Z ustrezno drogo je pekel povsem znosen kraj.

Eni preživijo celo v Utahu.

Dr Evil ::

Če si se odločil za drogo,boš večnost živel v zadetosti:D

jype ::

Kdo to pravi?

Jaz se sicer nisem odločil za drogo, a poznam mnogo ljudi, ki so se najprej odločili zanjo, potem so si pa premislili. Ateista nič ne moti, če iz izkušenj potegne sklep in spremeni svoje postopanje.

Jaz sem se odločil za življenje geekov in zaenkrat neznansko uživam. Če se bom kdaj začel dolgočasit, bom morda postal kaj drugega. Kaj pa vem. Saj mi ni treba vedeti.

Dr Evil ::

To pravim jaz.Teološko popolnoma neosnovano če tako hočeš.


Glej jype.Te spoštujem dokler ti mene in nimam prav nobenega problema s tvojim življenskim stilom.Živi kakor hočeš,a pusti druge živet v svojem in jim ne odteguj njihove ustavne pravice,ki se velikokrat interpretira v njihovo škodo.Prevzami svojo pomembnost kot volilec v 2 miljonskem narodu,katerega teža je 1/2miljona.Ne poskušaj preko raznih "civilnih" družb tvojo voljo vsiljevat drugim.Če boš to upošteval se lahko prav lepo razumemo.

jype ::

To bi šlo, vendar je posredi problem. Organizacija, ki naj bi združevala vernike, počne vse živo, med drugim pa tudi neke vrste gospodarski kriminal. Ker to zadeva tudi mene, se seveda bunim. Na veliko.

Enako bi se bunil, če bi organizacija, ki predstavlja mene, počela isto. Če nisem prizanašal partiji, ne vem zakaj bi cerkvi.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

Dr Evil ::

jype,če imaš dokaze,potem brž na policijo.Vsekakor te bodo zelo veseli.Če je pa tvoja pisanje le špekulacija,potem pa te prosim da tega ne uporabljaš kot argument v debatah.Hvala.

jype ::

Gre seveda za "družbeno sprejemljiv" gospodarski kriminal. Recimo plačevanje prispevkov cerkvenim uslužbencem, čeprav ima njihov delodajalec (RKC) ogromno neobdavčenega premoženja.

Ali pa za lobiranje za verouk v šolah, ki je v nasprotju z načelom ločenosti države in religije.

Ali pa za zaščito kriminalcev (tudi pedofilov) v svojih vrstah.

Ali pa za nespoštovanje človekovih pravic in ustave v primeru krsta otroka.

Če bi bila cerkev zvesta lastnim načelom, bi se morala odpovedati marsičemu, pa se ne. S tem škodi tudi tistim, ki s cerkvijo nimajo nič, zato nenadoma tudi oni (mi) dobijo pravico, da cerkev kritizirajo in omejujejo, kolikor to pač omogoča demokratična država.

T-h-o-r ::

Bog je ljubezen.Če je ni,živiš v kakšnem stanju?


Hm, v bogu ne opazim ravno kakšne ljubezni, sploh ni zame ljubezen to, da je nekdo za boga pripravljen ubijati.

Končno me ne nekdo razsvetlil, da mi je povedal, da je vso moje življenje dosedaj bilo pekel.8-O :D

T-h-o-r ::

jype,če imaš dokaze,potem brž na policijo. debatah.Hvala.
Ampak policija ne ukrepa.

Že to je protizakonito, da za opravljeno storitev ne izstavijo računa, torej delajo na črno...

T-h-o-r ::

Ne poskušaj preko raznih "civilnih" družb tvojo voljo vsiljevat drugim

Kdo kaj bolj vsiljuje svojo voljo, neverniki vernikom, ali verniki nevernikom? Kajti verniki so pripravljeni za to, da drugi sprejmejo njihovo vero pripravljeni tudi ubijati, nisem pa še videl ateista, ki bi bil pripravljen ubijati vernike, da bi jih s tem prisilil, da bi sprejeli njegovo voljo.

Dr Evil ::

Gre seveda za "družbeno sprejemljiv" gospodarski kriminal. Recimo plačevanje prispevkov cerkvenim uslužbencem, čeprav ima njihov delodajalec (RKC) ogromno neobdavčenega premoženja.


Cerkev je oproščena le davka na dajatve pri maši.Vse ostalo plača.

RKC uslužbenci opravljajo družbeno koristno delo brez plačila.

A niso društva od države sofinancirana?


Tukaj pa je govora o družbeno koristnemu delovanju.


Le pomisli,od kod je prav slovenska knjiga?Kdo je bil branik slovenstva?Kdo je zaveznik korošcev na avstrijsko koroškem?

Niso duhovniki,ki storijo toliko dobrega za družbo upravičeni prispevka vsaj toliko kot vsak drug slovenski državljan?


Ali pa za lobiranje za verouk v šolah, ki je v nasprotju z načelom ločenosti države in religije.



To ni v nasprotju.Ti si tako interpretiraš ker si zadovoljen z vsako razlago,ki je proti katoliška.Dejansko je ločitev Cerkve in države le v treh vejah.Sodni,zakonodajalni in izvrševalni veji.

Ali pa za zaščito kriminalcev (tudi pedofilov) v svojih vrstah.


Ščiti jih le pred sodbo ulice.Cerkev ni nad državo in še noben kriminalec ni ušel roki pravici samo zato,ker je klerik.To je primitivna špekulacija.

Ali pa za nespoštovanje človekovih pravic in ustave v primeru krsta otroka.


Pritoži se staršom.Poleg tega se pritoži še za to,da si Slovenec,da si bil cepljen,da govoriš slovensko itd.

Če bi bila cerkev zvesta lastnim načelom, bi se morala odpovedati marsičemu, pa se ne. S tem škodi tudi tistim, ki s cerkvijo nimajo nič, zato nenadoma tudi oni (mi) dobijo pravico, da cerkev kritizirajo in omejujejo, kolikor to pač omogoča demokratična država.


Bull.Na zgornje trditve sem ti lepo odgovoril,drugih pa nimaš.

Sicer pa je družba simbioza subjektov in če zagotavljamo eni skupini popolno avtonomnost potem jo kratimo drugim.Zamisli se malo,kako se avtonomija vsakega kristjana krati,pa boš mogoče opazil,da nihče ne dobi vsega.

Dr Evil ::

Že to je protizakonito, da za opravljeno storitev ne izstavijo računa, torej delajo na črno...


Mi pokažeš zakon?

Ste hecni.Eni trdite,da država oprosti Cerkve davka,drugi pa pravite,da Cerkev ne izstavi računa.Pravi loleki ste.

Kdo kaj bolj vsiljuje svojo voljo, neverniki vernikom, ali verniki nevernikom?



Glede na to,da smo sekularna država.Neverniki vernikom:D


Kajti verniki so pripravljeni za to, da drugi sprejmejo njihovo vero pripravljeni tudi ubijati, nisem pa še videl ateista, ki bi bil pripravljen ubijati vernike, da bi jih s tem prisilil, da bi sprejeli njegovo voljo.


Aja?


Ateisti so še kako pripravljeni ubijat.Kot prvo si pozabil napisat,da ateisti niso pripravljeni ubijat v imenu svojega prepričanja,ne da sploh niso pripravljeni ubijat,doh.

Če ateisti niso tega sposobni počet,potem ne vem od kod 100 miljonov žrtev komunizma.Menda so ti bili ateisti.

T-h-o-r ::

huh, včasih je bila ta številka 20, zdaj je že 100 milijonov:D še nekaj let, pa bodo govorili že o milijardi žrtev:\

kaj pa vsi tisti milijoni, ki so umrli zaradi vere?

drugače pa sem s tistim bolj mislil, da glede vprašanja BOGA ateist ne bo šel ubijati vernikov

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: T-h-o-r ()

Dr Evil ::

20 miljonov?Samo Rusov je umrlo več.

T-h-o-r ::

in ni isto, če ena skupina ljudi ubija drugo skupino, ker ne verjame v nekaj, kot pa če pride na oblast en psihopat... (ki je prišel na oblast samo zaradi tega, ker so ljudje pod prejšnjo oblastjo živeli v nemogočih razmerah in so naivneži mislili da bo z novim človekom na oblasti kaj boljše)

Dr Evil ::

Kolikor vem so ljudje volili ta druge,demokrate.Komunisti so volitve enostavno razveljavli.

Komunizem je osnovan na darvinizmu in marksizmu.Produkt je ateizem.


You are here: Philosophy >> Communism

Communism - Marxism & The Communist Manifesto
Communism, which is also described as "Revolutionary Proletarian Socialism" or "Marxism," is both a political and economic philosophy. The abridgment of Communism is enclosed in two primary writings: (1) The Communist Manifesto, which was first published in 1848 by Karl Marx, and (2) Principles of Communism, by Friedrich Engels. At the request of the Communist League, an activist group they were members of, Marx and Engels together authored The Communist Manifesto. The main goal of The Communist Manifesto was to focus on class struggle and motivate the common people to riot. Even more so, it was designed to envision a model government, whose economics would destroy the upper class - freeing the lower class from tyranny. According to The Communist Manifesto, Communism has ten essential planks:

* Abolition of Private Property.
* Heavy Progressive Income Tax.
* Abolition of Rights of Inheritance.
* Confiscation of Property Rights.
* Central Bank.
* Government Ownership of Communication and Transportation.
* Government Ownership of Factories and Agriculture.
* Government Control of Labor.
* Corporate Farms and Regional Planning.
* Government Control of Education.

Fundamentally, The Communist Manifesto was a rebellion against the extreme poverty of the lower class.

Communism - Atheism and Amorality
Communism doesn't end with economic and political reform. By definition, it further demands the abolition of both Religion and the Absolute Morality founded upon Religion. The irony is that Communism supposedly attempts to enhance civility within society, but removes all notions of Absolute Morality, the very cornerstone of civility. Furthermore, after Communism is instituted by the people, the system becomes Totalitarian, resulting in greater oppression of the people it was designed to "serve." This fact is well documented throughout the history of Communist nations.

Dr Evil ::

Under Communism, the government is absolute. Under Stalin, perhaps the most notorious Communist, around 40 million Russian citizens were murdered for "the good of the state."

Vajenc ::

Ja, glede na obdobje vladanja se tardeči (color of blood) z lahkoto pomerijo z križarkimi in islamskimi morijami. Če pa gledamo celotno obdobje, pa niti ne.

jype ::

Ja, zato se temu reče Stalinizem.

* Abolition of Private Property.
* Heavy Progressive Income Tax.
* Abolition of Rights of Inheritance.
* Confiscation of Property Rights.
* Central Bank.
* Government Ownership of Communication and Transportation.
* Government Ownership of Factories and Agriculture.
* Government Control of Labor.
* Corporate Farms and Regional Planning.
* Government Control of Education.

Nikjer tule ne vidim kakršnekoli namere kogarkoli ubiti. Niso najbolj brihtne ideje, so pa bile v tistem času zelo moderne. Tako kot je bil nekaj prej moderen lov na čarovnice.

Dr Evil> The irony is that Communism supposedly attempts to enhance civility within society, but removes all notions of Absolute Morality, the very cornerstone of civility.

Tole so pa ena taka nenavadna jajca. The cornerstone of civility je vendar vljudnost. Nobene zveze z absolutno moralo nima. Če si v nudističnem kampu, pač okoli skakljaš nagec, če greš v opero, pa ne. Tudi moralo je treba kritizirat, če ne postane moteča (recimo to, da morajo nekje ženske bit nonstop zavite v črno, se meni zdi narobe in to tudi povem).

RKC ni pobila tolk ljudi kot komunisti zgolj zato ker je znala že dolgo nazaj outsourcat genocid. Če seštejemo vse križarje, konkvistadorje, pa še novejše ustaše, črnorokce in podobne glasnike rimokatoliške vere, potem je številka kar zastrašujoča, sploh v odstotkih tedanje populacije in v okviru tega, koliko ljudem je komunizem v primerjavi z RKC, ki je načeloma skozi celoten srednji vek le pila kri, dejansko izboljšal življenje.

Daedalus ::

Komunizem je osnovan na darvinizmu in marksizmu.Produkt je ateizem.

Nekdo, ki vsaj v teoriji zagovarja enakost za vse, oziroma, da bi bile vsakemu pripadniku neke družbe zadovoljene neke potrebe (kar je komunizem zagovarjal) - ne moreš očitati darvinizma. Socialni darvinizem uči - šibkejše je potrebno pustit, da crknejo. Malthus, recimo. Komunizem je mel pri nas uradno parolo - vsakemu po njegovih potrebah (dodeliti neke dobrine, seveda).

Brcaš v temo. In skup spravlaš oksimirone, ker se obupano trudiš pariti koncepte, ki so si diametralno nasprotni. V glavnem - tvoja formula je obupno broken. Najočitnejši razlog sem ti pravkar navedel.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Dr Evil ::

Nekdo, ki vsaj v teoriji zagovarja enakost za vse, oziroma, da bi bile vsakemu pripadniku neke družbe zadovoljene neke potrebe (kar je komunizem zagovarjal) - ne moreš očitati darvinizma. Socialni darvinizem uči - šibkejše je potrebno pustit, da crknejo. Malthus, recimo. Komunizem je mel pri nas uradno parolo - vsakemu po njegovih potrebah (dodeliti neke dobrine, seveda).


Učil je enakost v suženjstvu.

Čudno,ko se gre za križarske pohode je vera kriva,ko se gre za zločine komunističnih držav alias ateističnih,pa je nekaj drugega.Tvoji argumenti smrdijo.Brezveze da sploh kaj komentiraš.

In neko izgovarjanje,da se za šibkejše naj poskrbi je čisti bull,če imajo diktatorji licenco,da naredijo vse da nas povedejo v "raj".Malo pomisli in ne budalarij stalno.

Darvinizem zato,ker človeka degradira na status živali,insekta,katerega se zlahka žrtvuje.


“The Communists disdain to conceal their views and aims. They openly declare that their ends can be attained only by the forcible overthrow of all existing social conditions.” [4] This quote is taken from the concluding paragraph of the Communist Manifesto, the Communist Party’s principal document. Violence is the one and main means by which the Communist Party gained power. This character trait has been passed on to all subsequent forms of the Party that have arisen since its birth.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Dr Evil ()

Daedalus ::

Lepo sem ti ovrgel tvojo enačbo, z dejstvi. Če ti smrdijo, tud prav. Še vedno so DEJSTVA.

Ti pa očitno ne ločiš komunizma-ideologije in osebnih diktatorskih režimov. Kot tud očitno ne veš, kaj darvinizem sploh je.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Daedalus ()
««
12 / 13
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Svoboda izražanja vs. islam (film Fitna ipd.) (strani: 1 2 3 417 18 19 20 )

Oddelek: Problemi človeštva
96172515 (39044) Double_J
»

Verjamete v boga? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Loža
42366905 (60986) Marilyn
»

Wafa Sultan o Islamu (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
714584 (3720) Calligula
»

Šaron na smrtni postelji? (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
936626 (5098) Dr Evil
»

Trenja - DŽAMIJA:)?? (strani: 1 2 3 410 11 12 13 )

Oddelek: Problemi človeštva
60732530 (24936) kuglvinkl

Več podobnih tem