» »

B16 užalil muslimane

B16 užalil muslimane

««
11 / 13
»»

Dr Evil ::

Mislim,da si ravno tukaj mimo vsekal.Največ samomorov je ravno v skandinavskih državah.Verjetno zaradi depresivnega podnebja,ampak naj bo po tvoje.Verjetno zaradi ateizma:D

MarkV ::

Sicer se nimam za vernika in se nisem hotel mešati v to debato ampak:

Zakaj za vraga mešate vere, religije in ljudi, vse zmečete v isti koš in rečete to je slabo.

Če so se verniki klali in grešili in bili nemoralni... Saj so samo ljudje. Vsakemu človeku je težko biti moralno čist, naj bo vernik ali ne. Kar samo dokazuje čistost nauka in to da je dober. Kakršnkoli že je, le da se zavzema za mir, pravičnost... (kar je nauk praktično vseh religij).

Ne govorite proti bogu, saj ni bog vodil inkvizicije, niti ni bog na čelu rimskokatoliške cerkve, niti ni bog voditelj đihada. To je vse delo človeka. In da se je religija izpridila tako kot se je, smo krivi sami. Jezus in drugi niso imeli namena doseči takšne religije kot jo imamo danes.

Žalostno, da nekateri niso sposobni narediti razločka med ljudmi, religijo in naukom. Prva dva sta slaba, ker sta povezana z človekom ki jih je izpridil in prikrojil svojih potrebam, da bi izkoriščal druge, zato ima vera slab prizvok. Sam nauk pa ni slab. Kdor reče da je 10 zapovedi slabih, mu nekaj manjka v glavi. Posebej če ve da so nastale 6000 let nazaj, ko so se na veliko klali in o podobnih načelih večina ljudstev ni niti sanjala.

Če vse zmečemo v isti koš samo dokazujemo svojo možgansko omejenost in pokažemo svojo nezmožnost razmišljanja.

Sicer pa so preroki vedeli, da bo človeštvo izpridilo čiste nauke in jih izkoristilo, s tem pa bodo sami sebe po domače zaje****.
Izaija je napisal:
Izaija 28:13
13 Zato bo zanje GOSPODOVA beseda:
Zapoved na zapoved, zapoved na zapoved,
pravilo na pravilo, pravilo na pravilo,
malo sèm, malo tja,
da bodo šli in padli vznak,
se polomili, zapletli in ujeli.

Daedalus ::

Če je ateizem resničen in smo le rezultat naključij,potem je življenje nesmiselno.Logična izpeljava iz tega je,da živi dokler ti gre dobro in crkni pri prvem problemu.

Zanimiva izpeljava. Sam nekaj mi odgovori - zakaj sem pol jaz še tako prekleto živ? Po tvoji (svetopreprosti, naivni in popolnoma stereotipizirani) domnevi, bi moral že zdavnaj zabiglati s kakega drevesa. Sem preživel shitload raznih problemov, čisto eskistencialističnih kriz, tud kaka meni ljuba oseba je vmes umrla, kak težko zbolela... Pa sem še kako živ in so mi razne samomorilske misli popolnoma tuje:D Enim pač ni smisel življenja v bogu in čakanju na "poplačilo" enkrat pol, ko te Matilda nese. Si znamo osmislit življenje tud kako drugače. Samo - to je očitno izven razumevanja nekaterih tule naokoli.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

jype ::

Dr Evil> Nedelja je katoliški gospodov dan,zato ker je Jezus v Nedeljo od mrtvih vstal.

Ja, ampak to je traparija. Bog (točno on sam) je rekel, da je sobota njegov dan.

Je res, al ni?

Dr Evil ::

Sam nekaj mi odgovori - zakaj sem pol jaz še tako prekleto živ? Po tvoji (svetopreprosti, naivni in popolnoma stereotipizirani) domnevi, bi moral že zdavnaj zabiglati s kakega drevesa.


Ker nisi ateist.Maš nek predsodek do religij,ampak ateist nisi.Si bolj agnostik,ki čaka na spreobrnitev.

Mogoče si pa le osebek,ki še ni doživel težkih časov?Kaj pa vem.Trdim,da je med ateisti več samomorov,nisem trdil,da ateisti kot po tekočem traku delajo samomore,doh.

Dr Evil ::

Ja, ampak to je traparija. Bog (točno on sam) je rekel, da je sobota njegov dan.


Bog je tudi rekel,da moramo vse moške novorojenčke obrezat.8-O

Ampak to je bilo pod postavo(starav zaveza).Pod usmiljenjem ni(nova zaveza).In cerkvena pravila so postavli apostoli.Če ti ne vedo,potem nihče:D

MarkV ::

Sobota je veljala za Izraelce, celotno staro zavezo pa je Jezus odpravil in nam dal novo zavezo, ki jo lahko strnemo v en stavek: ljubite svojega bljižnjega, bolj kot samega sebe.

Vse kar počenja organizirana religija je sranje in zapeljevanje ljudi. Zaradi tega pa ne smemo obsoditi poštenega in čistega nauka, ki so ga širili razni preroki, od Jezusa, pa do vseh ostalih verstev.

Versko neizobraženi naj se vzdržijo takih komentarjev, jype.

OwcA ::

RELIGIOUS belief can cause damage to a society, contributing towards high murder rates, abortion, sexual promiscuity and suicide, according to research published today.

According to the study, belief in and worship of God are not only unnecessary for a healthy society but may actually contribute to social problems.
...
“In general, higher rates of belief in and worship of a creator correlate with higher rates of homicide, juvenile and early adult mortality, STD infection rates, teen pregnancy and abortion in the prosperous democracies.

The Times
Otroška radovednost - gonilo napredka.

mercutio ::

jype:
"mercutio, glede prihodnosti si deliva skrb. Seveda boš zlahka ugotovil, da je mladina med komunistično drhaljo bila mnogo bolj zbrana in odgovorna, kot je danes katoliška mladina, ki na veliko greši in gre potem pač k spovedi. Vsak lahko reče, da to že niso pravi verniki, a tudi za komuniste ki so ga srali lahko vsak reče, da to že niso pravi komunisti.

Upam si trditi, da katoliško moralo upoštevam precej bolj kot tipičen katolik, tudi če se na nekatere dele povsem požvižgam, ker so z moje perspektive absurdni."

Še zdaj ne vem, kdo ti je tako stopil na žulj, da katolike tako rad tlačiš v drek - dobesedno. Niti dejstvo, da je bilo v komunističnih časih veliko več katoliške mladine, kot jo je recimo danes, ko večina mlajših generacij ne pošilja več otrok k nauku, te ne ustavi, da spet ne bi napisal ene svoje pravljice o hudobnih katolikih, ki jih je ta tema že tako prepolna. Naj te recimo spomnim, da so recimo naši očetje v komunističnih časih imeli t.i. "policijsko uro" za mladino. Ko pa to taisto stvar predlaga sedanja "desna" vlada, je pa vik in krik.

Matthai:
"Dr Evil: glede samomorov sicer nimam kakšnih pametnih statistik, a glede občutka sreče raziskave kažejo da so najbolj srečni v ne-rimokatoliških državah, konkretno v liberalnih skadinavskih državah.

Če mi jutri pošlješ ZS in me spomniš, ti bom poiskal en lep graf, ki to dokazuje."

Narodi se med seboj bistveno razlikujemo po vseh človeških lastnostih. Ne moreš kar naredit zaključka, da je vera kriva za nesrečo ljudi.

Si pa brcnil v temo totalno. Link. Finska na tretjem mestu.

Dr Evil ::

RELIGIOUS belief can cause damage to a society, contributing towards high murder rates, abortion, sexual promiscuity and suicide, according to research published today.


Especialy atheistic beliefs:D

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Dr Evil ()

jype ::

mercutio> Naj te recimo spomnim, da so recimo naši očetje v komunističnih časih imeli t.i. "policijsko uro" za mladino. Ko pa to taisto stvar predlaga sedanja "desna" vlada, je pa vik in krik.

Ja, noro! Seveda je vik in krik! Jaz ne grem nazaj v tiste čase! You can't make me! Zarad mene mi lahko _vsi_ na tem forumu rečejo, da sem zagaman ateistični komunist, pa vseeno _ne bom zagovarjal_ policijske ure.

mercutio> Narodi se med seboj bistveno razlikujemo po vseh človeških lastnostih. Ne moreš kar naredit zaključka, da je vera kriva za nesrečo ljudi.

Bravo!

To je točno tisti zaključek, ki ga je Matthai od tebe pričakoval: posledično tudi ne moreš narediti zaključka, da je vera kriva za srečo ljudi.

V nekaterih primerih je +, v nekaterih -, v nekaterih pa nima blage veze. Valiti krivdo za samomor na pomanjkanje vere ali pa na vero je v današnjem času enako absurdno.

OwcA ::

Si pa brcnil v temo totalno. Link. Finska na tretjem mestu.

Pravzaprav je na 10. mestu (recimo za Slovenijo), kar si ti gledal je "Suicide Rates in Selected Conutries".
Otroška radovednost - gonilo napredka.

Dr Evil ::

V nekaterih primerih je +, v nekaterih -, v nekaterih pa nima blage veze. Valiti krivdo za samomor na pomanjkanje vere ali pa na vero je v današnjem času enako absurdno.


To nekako nisem začutil v tvojih komentarjih,ko si vero krivil za vse:\

Dr Evil ::

OWCA,imaš kakšno statistiko samomorov glede na verozipoved?Ker na državo je to bolj tak.

OwcA ::

Se strinjam in iščem. Za grobo oceno bi sicer lahko primerjali deleže glede na uradne podatke o porazdelitvi religij.
Otroška radovednost - gonilo napredka.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: OwcA ()

jype ::

MarkV> Sobota je veljala za Izraelce, celotno staro zavezo pa je Jezus odpravil in nam dal novo zavezo, ki jo lahko strnemo v en stavek: ljubite svojega bljižnjega, bolj kot samega sebe.

Hočeš reči, da si je bog premislil? Kam pa vendar pridemo s tako spremenljivo moralo!

In kako naj vem, da Jezus ni navaden prevarant? Tip pride, reče "nene fantje, božja knjiga je mal narobe, tkole je prov", nardi par čudežev in vstane od mrtvih, in jaz naj mu kar verjamem? Nehajte ga lomt, prosim.

jype ::

Dr Evil> To nekako nisem začutil v tvojih komentarjih,ko si vero krivil za vse

Prosim, če me _citiraš_!

Hvala.

mercutio ::

jype:
"Ja, noro! Seveda je vik in krik! Jaz ne grem nazaj v tiste čase! You can't make me! Zarad mene mi lahko _vsi_ na tem forumu rečejo, da sem zagaman ateistični komunist, pa vseeno _ne bom zagovarjal_ policijske ure."

Ja, ampak v tistih časih je bilo pa tako lepo, pravjo stare mame. Sploh pa si sam vlekel neke povezave med komunizmom in vzgojeno mladino - pa predstavi ti dobre strani komunistične vzgoje, če že daješ take izjave. Sploh pa nisem nikjer trdil, da se strinjam s takim ukrepom - sem zgolj nakazal dvoličnost nekaterih komunistov - očitno ne tebe, če si proti tej stvari.

"To je točno tisti zaključek, ki ga je Matthai od tebe pričakoval: posledično tudi ne moreš narediti zaključka, da je vera kriva za srečo ljudi.

V nekaterih primerih je +, v nekaterih -, v nekaterih pa nima blage veze. Valiti krivdo za samomor na pomanjkanje vere ali pa na vero je v današnjem času enako absurdno."

Matthai ni nič pričakoval od mene, ker nisem nikjer trdil, da je za samomor krivo pomanjkanje vire. Nauči se brat in ne podtikaj.

OwcA ::

Otroška radovednost - gonilo napredka.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: OwcA ()

Dr Evil ::

Lepo OWCA,lepo.:D
Nekako bi moral sliko prilepit,da ni treba odpirat.

Nisem vedel,da je tako hudo bit ateist.

Personal religious beliefs and, for men, exposure to a religious environment, may protect against suicide by reducing its acceptability.

mercutio ::

jype:
"In kako naj vem, da Jezus ni navaden prevarant? Tip pride, reče "nene fantje, božja knjiga je mal narobe, tkole je prov", nardi par čudežev in vstane od mrtvih, in jaz naj mu kar verjamem? Nehajte ga lomt, prosim."
Ja, najboljš, da ti narediš isto, mogoče ti bomo še verjeli ;) .

Vajenc ::

Še zdaj ne vem, kdo ti je tako stopil na žulj, da katolike tako rad tlačiš v drek - dobesedno.

Ponavadi v takšnih debatah, sogovornik ne želi žaliti katolike, kot ljudi ki so verni, ampak želi pokazati, da cerkev ni to za kar se predstavlja.
Sej v osnovi učijo vsa velika verstva delati dobro, vendar če so "ta glavni" tako željni oblasti, se vse izrodi.
Je pa eno dejstvo, da sem (lahko smo vsi nemuslimani) trenutno zadovoljen z "našo uradno" vero, saj so mi katoliške norme (ki so se nam utrjevale stoletja), bližje od islamskih.

MarkV ::

Hočeš reči, da si je bog premislil? Kam pa vendar pridemo s tako spremenljivo moralo!


Ne. Zakoni stare zaveze so veljali za izraelce, ki so živeli v puščavi in se stalno nekam selili. Zato najdemo v bibliji zakone o tem, da se ne smejo dotikati mrtvih živali, kako izolirati gobavca, da ne razširi bolezni, zakoni o "nečistih" živalih, razni sanitarni, zdravstveni in podobni zakoni. Sobota je imela namen, da so izraelci počivali vsaj 1 dan v tednu, ko so potovali skozi puščavo. Zakon sobote je bil nujen zaradi mater z otroki, ki so potovale po cele dneve, tako pa je bila karavana dolžna, da se ustavi vsaj 1x na teden in počiva cel dan. Vsi zakoni v bibliji bolj ali manj imajo svojo logično razlago in zakon (čeprav ne ravno vsi).

Z Jezusovim prihodom so se izraelci ustalili, zato ni bilo več nobene potrebe po takih zakonih. Tudi jezus je to lepo pokazal, ko je delal na soboto in jedel tudi "nečiste" živali. Ravno zato pa je bil tak trn v peti takratnim voditeljem religije.

Jype narobe me razumeš. Smernice v bibliji in drugih verskih knjigah so koristne tako za ateista kot za vernika. Ateist, ki se drži po smernicah zapisanih v bilbiji (ne ubijaj, ne kradi, itd...) bo koristen sebi in družbi. Pa če verjame v boga ali pa ne. Ne smemo pljuvati po celoti!

Dr Evil ::

Vajenc,potem pa povej,kaj Cerkev ni kar bi naj bila?

Jezus je obljubil apostolom,da Cerkev ne bodo uničla niti peklenska vrata. Torej Cerkev ima avtoriteto,vsaj v primeru če veruješ v Jezusa Kristusa.

MarkV ::

Cerkev je BULL!

Že pri prvi božji zapovedi odpove:
- Ne delaj si rezane podobe, da bi jo molil.


Naprej niti ne mislim... Ker nima smisla. Kdor misli da je v RKC vse v redu je oprostite izrazu bedak.

Da ne govorimo o tem koliko dobrega naredijo bližnjim...
Nima smisla.

Vajenc ::

Vajenc,potem pa povej,kaj Cerkev ni kar bi naj bila?

Nek duhovnik uči lepo vero, pod haljo pa se skriva pedofil - duhovnik bi moral biti zgled, cerkev prepoveduje abortus in sex s kondomom, čeprav bi to lahko preprečilo ogromno smrti zaradi aidsa v Afriki - vprašljiva morala, cerkev uči o skromnosti, sama pa se obnaša kot bogat grof in kapitalist..., kar pa ne meče slabo luč na ljudi ki verujejo v boga, lahko vam očitam le naivnost.

mercutio ::

MarkV:
"Da ne govorimo o tem koliko dobrega naredijo bližnjim..."
Daj povej, povej, ne vem na kaj misliš.

jype ::

mercutio> pa predstavi ti dobre strani komunistične vzgoje

Ne poznam jih. Povedat sem hotel, da je vsaka indoktrinacija potencialno maligna in da se je nesmiselno pogovarjat o tem, ali je "bolj prav" biti eno ali drugo. Lahko pa kritiziramo vsako reč. Dr Evil recimo ugotavlja, da se več ateistov ubije, kar je seveda konsistentno s tem, da se ateistu v tem ne zdi nič preveč sporno (in podre tudi trapasto predpostavko o tem da se morala ateistov zgolj šlepa na krščanstvu, čeprav je jasno, da ven pobere samo dele, ki se ateistom zdijo smiselni). Jaz pa ugotavljam, da se katoliki pogosto poslužijo instrumenta božje milosti in zavestno grešijo (na škodo družbe) in gredo potem k spovedi. Tega ateisti ne počnejo. Za svoje napake ostanejo odgovorni sami. Noben bog jim teh napak ne odpušča, seveda pa jih lahko odpustijo ljudje, ki so oškodovani, če se tako odločijo (ker bodo morda nekoč tudi sami storili podobno napako in si ne želijo hude obsodbe). Tehtanje dejstev je, kot vedno, sveti gral vsakega intelektualno sposobnega človeka (jasno, ni omejeno zgolj na ateiste).

Dr Evil> Vajenc,potem pa povej,kaj Cerkev ni kar bi naj bila?

Brez greha.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

gzibret ::

Ha ha, MarkV, maš kar prav:

2. Mojzesova knjiga:

1 Tedaj je Bog govoril vse te besede in rekel:
2 Jaz sem GOSPOD, tvoj Bog, ki sem te izpeljal iz egiptovske dežele, iz hiše sužnosti.
3 Ne imej drugih bogov poleg mene!
4 Ne delaj si rezane podobe in ničesar, kar bi imelo obliko tega, kar je zgoraj na nebu, spodaj na zemlji ali v vodah pod zemljo!
5 Ne priklanjaj se jim in jim ne služi, kajti jaz, GOSPOD, tvoj Bog, sem ljubosumen Bog, ki obiskujem krivdo očetov na sinovih, na tretjih in na četrtih, tistih, ki me sovražijo,
6 izkazujem pa dobroto tisočerim, tistim, ki me ljubijo in izpolnjujejo moje zapovedi.
Vse je za neki dobr!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: gzibret ()

MarkV ::

Ne mislim o tem koliko je RKC deformirala nauke iz svetega pisma. Da ne omenjam da so ga celo spreminjali, čeprav v razodetju piše tole:

18 Vsakomur, ki posluša preroške besede, ki so v tej knjigi, izjavljam: če bi jim kdo kaj dodal, ga bo Bog udaril z nadlogami, ki so opisane v tej knjigi. 19 Če pa bi kaj odvzel od besed, ki so v tej preroški knjigi, bo Bog odvzel njegov delež pri drevesu življenja in pri svetem mestu, ki sta opisani v tej knjigi.

Mogoče kdaj napišem temo oziroma seznam vseh svi*****, ki jih prakticira RKC in so v nasprotju s svetim pismom, ampak zdaj se mi pa res ne da.

jype ::

MarkV> Mogoče kdaj napišem temo oziroma seznam vseh svi*****, ki jih prakticira RKC in so v nasprotju s svetim pismom, ampak zdaj se mi pa res ne da.

Predolg seznam, kaj? :)

Pa še glede religije in samomorov, en precej zanimiv prispevek (http://jech.bmjjournals.com/cgi/reprint..., poudarki so moje maslo):

Given the extent of control for socioeconomic
confounding and, for the male suicide rates,
stratification of the sample by an ecological
effect modifier, it can be argued that these con-
ditions are met so that, as indicated in figure 1,
comparable individual levels of religious belief
are a protective factor against male suicide in
less religious countries but not in more
religious ones.
A variety of individual level
mechanisms may underlie this type of effect. At
reducing prevalence of risk or protective
factors, psychological differences between the
exposed minority and the non-exposed major-
ity are likely to be larger because of social
selection. Minority groups may suffer margin-
alisation while, conversely, increased levels of
intragroup social support in small, close knit
groups may outweigh adverse effects of re-
duced integration in the majority.
Individual
level research indicates the likely relevance of
this type of contextual effect for many psycho-
social risk factors and suggests that it
may affect men more than women.
Future multi-level studies are needed, to con-
firm whether male and female suicide (or other
ill health) risks given certain degrees of
exposure, relate differently to higher level char-
acteristics such as peer group norms and com-
munity characteristics.

mercutio ::

gzibret in MarkV:
"Ha ha, MarkV, maš kar prav:
4 Ne delaj si rezane podobe in ničesar, kar bi imelo obliko tega, kar je zgoraj na nebu, spodaj na zemlji ali v vodah pod zemljo!"

Ma dejte se prosim malo izobrazit preden take kvasite. Preberte si malo sveto pismo, kjer boste ugotovili, da so ljudje častili malike ("zlato tele" rings a bell). To, da klečiš pred kipom še ne pomeni, da častiš tisti kos kamna. Pismo no, vse vzamete dobesedno.

MarkV ::

Predolg seznam, kaj? :)


Ja, res:)) Na pamet jih sigurno naštejem 10+ poglavitnih, če pa vzamem v roke sveto pismo in še kako publikacijo RKC jih ziher najdem tolko da sem zaposljen s pisanjem cel dan:D

mercutio ::

MarkV:
"Mogoče kdaj napišem temo oziroma seznam vseh svi*****, ki jih prakticira RKC in so v nasprotju s svetim pismom, ampak zdaj se mi pa res ne da."

A so tudi v nasprotju s kristusovim naukom? Ma daj, napiši napiši te svinjarije.

jype ::

mercutio> Pismo no, vse vzamete dobesedno.

Vi tut.

Če piše da si ne smeš delat podobe, pol si je ne smeš delat. Sploh še posebej pa to ni pametno, če ti je bog tko reku.

Al to mogoče pomeni, da lahko tudi moriš, ampak samo če maš pravo krščansko sabljo?

poweroff ::

Kot rečeno - glede samomorov ne vem, dejstvopa je, da so skadinavski narodi med najbolj srečnimi - po občutku sreče seveda.

Če pa že bluzimo o vplivu religije na samomorilnost, bom pa vrgel kost, da religija samomorilnost najbrž spodbuja. Dokaz? Islamki samomorilci. >:D
sudo poweroff

MarkV ::

Ma dejte se prosim malo izobrazit preden take kvasite. Preberte si malo sveto pismo, kjer boste ugotovili, da so ljudje častili malike ("zlato tele" rings a bell). To, da klečiš pred kipom še ne pomeni, da častiš tisti kos kamna. Pismo no, vse vzamete dobesedno.


Problem vernikov RKC je da na napad na njihove dogme odgovarjajo čustveno in ne razumsko, kar je tipičen primer programiranih možganov.

Zlato tele je tudi predstavljalo božanstvo, ki jih bo izpeljalo iz puščave in zato so ga molili.

Ko smo že pri "materi božji":
"Mati božja" ni nič drugega. Nikjer v svetem pismu ne piše o kaki materi božji, to je pa sploh ena največjih herezij RKC. Jezus sam je rekel o svoji materi:

Matej 12:46
46 Medtem ko je še govoril množicam, so stali zunaj njegova mati in njegovi bratje; želeli so govoriti z njim. 47 In nekdo mu je rekel: »Glej, tvoja mati in tvoji bratje stojijo zunaj in bi radi govorili s teboj.« 48 On pa je tistemu, ki mu je to povedal, odgovoril in dejal: »Kdo je moja mati in kdo so moji bratje?« 49 In pokazal je na svoje učence ter rekel: »Glejte, to so moja mati in moji bratje. 50 Kdor koli namreč uresničuje voljo mojega Očeta, ki je v nebesih, ta je moj brat, sestra in mati.«

Iz odstavka razberemo tudi,da je Jezus imel brate in da Marija ni ostala večna devica.

RKC je kult "matere božje" in ne sledi svetopisemskim naukom.

jype ::

Matthai> Dokaz? Islamki samomorilci.

Al pa katoliški, ki niti tolk jajc nimajo, da bi sami sebe razstrelili (http://www.answers.com/topic/suicide-at...

In Northern Ireland, in the early 1990s, as part of the Provisional IRA campaign 1969-1997, the IRA used the tactic it called the the "proxy bomb" -a sort of involuntary suicide bomb, where a victim was kidnapped and forced to drive a car bomb into its target. In one infamous operation in Derry in 1990, the PIRA chained a Catholic civilian to a car laden with explosives, held his family hostage and forced him to drive to a British Army checkpoint as a "human bomb" where the bomb exploded, killing himself and five soldiers. This practice was stopped due to the revulsion its caused among the Irish nationalist community.

mercutio ::

jype:
"Vi tut.

Če piše da si ne smeš delat podobe, pol si je ne smeš delat. Sploh še posebej pa to ni pametno, če ti je bog tko reku.

Al to mogoče pomeni, da lahko tudi moriš, ampak samo če maš pravo krščansko sabljo?"

Ja, glih take rabmo, da preberejo en stavek izven konteksta in potem drugim solijo pamet.

jype ::

mercutio> Ja, glih take rabmo, da preberejo en stavek izven konteksta in potem drugim solijo pamet.

Lej, zdej si pa ti nekej sarkastičnega izjavil. A naj zdaj jaz rečem, da nisi normalen?

Ne.

Rekel bom, da take že imamo. Ne samo v RKC, jasno, tudi drugje, ampak v RKC jih je polno :)

mercutio ::

MarkV

"Iz odstavka razberemo tudi,da je Jezus imel brate in da Marija ni ostala večna devica."

Če se misliš zajebavat pa tud prav.

Over and out. Pa lep popoldan vsem skupaj ;) .

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: mercutio ()

MarkV ::

Ne zajebavam. Lepo piše da je Jezus imel brate.
In lepo piše da je postavil navadnega vernika nad svojo mater.

Spet si odreagiral čustveno; vem da ne boš sprejel resnice, ker si preveč napumpan s strani RKC. Tudi če bi se ti bog oglasil in ti povedal da si v zmoti nebi verjel... Tako je pač s slepimi verniki...

Če ne verjameš v pristnost zgornjega odstavka pejt po sveto pismo pa si sam preberi.

IgorGrozni ::

MarkV>>>>...Kdor reče da je 10 zapovedi slabih, mu nekaj manjka v glavi.

Tista ......o bližnjega ženi..., dobra že ni ! ;) . Če ne drugega, obravnava žensko kot pripadlo lastnino moža. In zatira povsem človeško željo. Potem pa po letih indoktrinacije, iz zdravega, živalskega poželenja naredi psihično motnjo. Pa v nadaljevanju depresije, alkohol ....in razpadle družine.

IMO ni nič narobe, če si poželiš ali še bolje zadovoljiš poželenje. :))

jype ::

IgorGrozni> IMO ni nič narobe, če si poželiš ali še bolje zadovoljiš poželenje.

Jaz bi vsekakor prej vprašal za dovoljenje vse čustveno vpletene stranke. Ampak ker imam računalnik, se mi sploh ni treba ubadat s takimi posvetnimi rečmi :)

IgorGrozni ::

Zakaj pa moža? 8-O Z njim in s svojo odgovornostjo naj opravi ona.

Pa še bolj zdravo je ! :)

Zgodovina sprememb…

Dr Evil ::

Glede kipcev.

Nato je GOSPOD rekel Mojzesu: »Narêdi si strupeno kačo in jo obesi na drog! Kdor koli je pičen in jo pogleda, bo živel.«


Govora je o malikih.

In Izraelci sami so imeli kipce angelov in preorkov v templju,pa Jezus ni izgubil prav nobene besede okrog tega.Maliki so mišljeni recimo,denar,da si njegov suženj.

To ni le vaš problem razumet,ampak tudi protestantski.Zato pa imajo 30 000 različnih Cerkva:D


"Iz odstavka razberemo tudi,da je Jezus imel brate in da Marija ni ostala večna devica."


Herbrejščina nima besede za bratrance in sestrične:D

Tista ......o bližnjega ženi..., dobra že ni ! ;) . Če ne drugega, obravnava žensko kot pripadlo lastnino moža. In zatira povsem človeško željo. Potem pa po letih indoktrinacije, iz zdravega, živalskega poželenja naredi psihično motnjo. Pa v nadaljevanju depresije, alkohol ....in razpadle družine.


Kaj takega se bolj zasledi v družinah ateistov.Zvišen občutek prvih let zakona skopni in samec ter samička si poiščeta druge parčke.To delata dokler ne kot starčka v diskoteki ne izpadeta neumno.Ateistični človek je dejansko žival.Je suženj svojih nagonov.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Dr Evil ()

MarkV ::

Sam katoliki se mi pa res smilijo:\ Posebej taki kot mercutio... Nasploh pa vsi fanatični verniki, ne samo katoliki... Vsi tisti, ki jemljejo vero kot dokončno in absolutno resnico...

No glede 10 zapovedi... Se strinjam z jypom... Saj tudi v svetem pismu so primeri "zakonitega prešuštvovanja". Oče ni mogel meti otrok, pa se je dogovoril z ženo, da bo napumpal neko služkinjo, potem pa bo tisti otrok "njen". Takih primerov je v SP veliko veliko.:D

mercutio ::

MarkV:
"Ne zajebavam. Lepo piše da je Jezus imel brate.
In lepo piše da je postavil navadnega vernika nad svojo mater.

Spet si odreagiral čustveno; vem da ne boš sprejel resnice, ker si preveč napumpan s strani RKC. Tudi če bi se ti bog oglasil in ti povedal da si v zmoti nebi verjel... Tako je pač s slepimi verniki..."

Ko bom jaz odreagiral čustveno bo malo drugače zvenelo. Boš že videl.
Drugače pa ti lahko rečem le ala Tomas style: pojma nimaš. Resno. Nisi sposoben razmišljanja na višji ravni. In to je dejstvo. To ti povem brez pumpancije s strani RKC. Si na nižji razvitostni ravni. In še vedno ti želim lep popoldan.

Dr Evil ::

jype,poglej si linke od OWCE.Da te ne bo kap:D

jype ::

Dr Evil> jype,poglej si linke od OWCE.Da te ne bo kap

Preberi kdaj kakšen moj post. Da te ne bo kap.
««
11 / 13
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Svoboda izražanja vs. islam (film Fitna ipd.) (strani: 1 2 3 417 18 19 20 )

Oddelek: Problemi človeštva
96172513 (39042) Double_J
»

Verjamete v boga? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Loža
42366903 (60984) Marilyn
»

Wafa Sultan o Islamu (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
714584 (3720) Calligula
»

Šaron na smrtni postelji? (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
936626 (5098) Dr Evil
»

Trenja - DŽAMIJA:)?? (strani: 1 2 3 410 11 12 13 )

Oddelek: Problemi človeštva
60732530 (24936) kuglvinkl

Več podobnih tem