» »

Prigode in nezgode nove vlade

Prigode in nezgode nove vlade

«
1
2

Daedalus ::

Najprej opozorilo udeležencem - tale tema ni namenjena flejmom v stilu Franček partizanček vs. Franček domobranček in podobnim izpadom, ampak zapisom in razmišljanjem na temo dobrih in slabih potez nove vlade. Lepo bi bilo, če bi se tema obdržala, ker bi tak dobili en kronološki presek raznih pripetljajev naše ljube vladne koalicije.
Torej, ker sem pač tak po naravi, bom malo kritiziral - kar pa ne pomeni, da so pohvale izključene.

Napake (in to konkretne) naše vladajoče koalicije oz. njihovih članov - eden generalnih kiksov, s katerim je vlada pritegnila negativno publiciteto, je recimo Bručanov predlog okoli bolniških - "ekstremnim" športnikom (ni bilo nikoli pojasnjeno) bi oklestil bolniške pravice do amena, obenem pa se je zapletel v paradox, ko ni pojasnil, kake pravice pa bojo meli tisti, ki zbolevajo zaradi prekomerne telesne teže, prekomernega uživanja alkohola oziroma drugače nezdravo živijo. Tip se je zagnal, zabremzal in obupal, obenem so mu sindikati pripravili še protest. Minus točka in to precejšnja.
Obnašanje kmetijske ministrice, ki ne ve ali bi odstopila, ali ne. Res je, da niti pod razno ni kriva za afero na njenem ministrstvu, obenem pa se s svojimi nenadnimi zdravstvenimi težavami in še bolj nenadno ozdravitvijo poskrbela za lep kup zmede in seveda obvezno ocenjevanje njene sposobnosti vodenja ministrstva. Obenem pa se še privošči plačane oglase, v katerih uporablja državne simbole. Diletantsko, nepotrebno in predvsem škodljivo. Še ena minus točka.
Naš ljubi obrambni minister očitno meni, da zakoni za njega ne veljajo. Očitno veljaj, saj je policija pogrutala, da je nelegalno prestopil mejo. Dalje ne bom komentiral, ker ni potrebno. Odstop pravzaprav nujen, če noče zraven oblatiti še ostale koalicije in seveda zaradi vzdrževanja politične higiene. Minus, gromozanski. Kaj tako diletantskega od obrabnega ministrani res ni bilo za pričakovati...
In seveda, očitno je nivo komuniciranja v državnem zboru padel na nezavidljivo nizko raven. Govorim seveda o Ruparju, ki očitno ne zna komunicirati na ravni normalnega odraslega, zrelega osebka in tako še malo dodatno meče slabo luč na točno določeno koalicijsko stranko.
J.J. - se je pa skril. Do sedaj ni komentiral Erjavca, tudi Lukačičeve ni kaj pretirano podprl, njegov PR je naokoli pošiljal navodila v partijskem smislu in zgleda, da majo določeni časopisi hude težave ga pridobiti za intervju. Obenem ga naši vrli mediji zaradi Simonitija dobesedno koljejo, na kar pa tudi ni pretiranega odziva. Slabo, J.J., slabo...

Da zaenkrat malo zaokrožim - vlada očitno ve, kaj bi rada, ne ve pa točno, kako to dosečti. Zato se pol razni Bručani zaganjajo in umikajo, predvsem pa dajejo vtis zmedenosti. Obenem se je vlada znašla pod težkim ognjem medijev in nekako se ne znajdejo najbolje. Namesto, da bi komunicirali, so utihnili in tako praktično prepustili medijski prostor slabemu obveščanju, zavajajočim informacijam in enostranskim pogledom iz smeri opozicije. Očitno se bo naša vlada mogla še česa naučiti.
To bi bilo zaenkrat vse, čakam na druga mnenja.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Olajuwon ::

Jaz menim, da pri vsem tem mediji preveč napihujejo in ustvarjajo ozračje takozvane kolektivne histerije. Mislim, če bi bili mediji tako dosledno opozicijski za časa LDS vladavine bi se še pojavljali množični samomori:\ Ne mine dan, ko na 24ur ne rečejo ene par pikrih na bilokaterega člana vlade in dejansko se sprašuješ, če nismo morda pod diktaturo. Maja meseca naprimer je vsak dan bil na vrsti 15 minutni kulturni boj. Včeraj kako je lumpa pozicija zajebavala opozicijo (dodatek Homofobija, ker pač za levičarje je glavni problem pri nas Homofobija). Kje je bila ta doslednost v prejšnih mandatih? Da ne omenjam Urada za preprečevenje korupcije... ko se je razširila vest, da bi vlada morda ukinila ta urad, so na 24ur takoj jo vzeli v obrambo in drugi dan poročajo, kako so pridni na uradu in kaj vse počenjajo in edino kar pri tem dobijo je to da morajo javni uslužbenci oddajat poročilo o dohodkih... In to že par mescev samo o tem se govori, kdo ni oddal.

Jaz ne bom trdil, da vlada ne dela napak (naprimer "afera" Pavlin ali Lukačičeva, ki se mi ne zdi pretirano sposobna), ampak mediji ustvarjajo umetno ozračje in napihujejo določene stvari (naprimer Erjavec), kot da po šestih mesecih je banda Janševska tko samopašna in arogantna, kot LDS v prejšnem mandatu. To je pač taktika Levičarskih medijev (torej skoraj vseh) ... da se v roku nekaj letih poročajo o toliko afer (zdaj če so resnične ali ne ... niti ni važno) da ljudje dobijo občutek, da ima SDS iste lastnosti, kot LDS ko je bila na oblasti in s tem računajo da v roku nekaj let bi podpora Janši padla in leta 2008 bi bilo vse spet na svojem mestu.
Bolj pomembno je obstajati, kakor biti opazen.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Olajuwon ()

Thomas ::

Bručana podpiram. Še bolj bi ga podpiral, če bi bil neustrašen.

Sindikate preziram.

Erjavec je za odstopit.

Kmetijska ministrica naj pove kar ve o preteklih mahinacijah in odstopi.

Olajuwon ::

sindikati: so de fakto zaviralci napredka slovenije. Sploh da ne omenim Semoliča, ki je na enem govoru pred množico rohnel mi nismo amerika:\


Sej to je tako ne... ko nam gre kaj narobe je najbolje da probleme preusmerimo v tujino.
Bolj pomembno je obstajati, kakor biti opazen.

Utk ::

Itak, vsakemu 20 jurjev plače pa bomo kmalu bogati kot Kitajci. Prav je da sindikati kaj ustavijo, naj se direktorji malo bolj potrudijo pa bo.

Ah ta vlada bi lahko kaj več naredila, sm mislil da bo...no, sej počasi morda bo. Janša že ve kaj bi treba naredit z Erjevcevm, pa s celim kmetijskim ministrstvom, samo ne upa, ne more, kdo bi znal. Kje pa naj dobi novega obrambnega ministra med upokojenci, ali pa kmetijskega.

Thomas ::

Ruparju pa dam po svoje povsem prav. Kaj hudiča bi se morali vsi klanjati homoseksualni populacij? Nej pove, kaj misli!

Jest seveda mislim, da je "homoseksualnost povsem naravna prilagoditev ...", kar sem že razlagal.

Na jetra mi gre pa to, da če nekdo misli, da je to bolezen, tega ne sme povedat. TO je bolezen.

Thomas ::

> Prav je da sindikati kaj ustavijo, naj se direktorji malo bolj potrudijo pa bo.

Sindikati ne bodo (več) škodovali kapitalistom, samo še delavcem. Svojemu članstvu.

Če bi bili sindikati pijavske organizacije, ki bi preusmerjale denar iz kapitalističnega v delojemalski žep, bi se mi to zdelo povsem legitimno. Ko jebe kapitaliste, naj se kar nekoliko potijo! Preziram pa sindikate, ki pijejo kri svojemu članstvu.

Za delavce imam en nasvet! Poskrbite, da boste bogati vi, ne vaši delodajalci. Začnite delati zase!

Za kapitaliste pa tudi enega. Try harder! Avtomatiziraj firmo, zbij stroške, znebi se odvečnih delavcev - ali pa crkni!

Mogoče komu ne delujem prijazno. Samo v resnici sem. ZATO tako pravim. Povem realno.

Phil ::

Govorim seveda o Ruparju, ki očitno ne zna komunicirati

Tak šunder je IMO samo zato ker je nahrulil poslanki. Če bi tisto o "pregledu mednožja" rekel komu drugemu (recimo Bručanu...) ne bi bilo pol toliko panike.
Če pa to rečeš eni "bogi" poslanki imaš pa takoj obstrukcijo.

Naš ljubi obrambni minister očitno meni, da zakoni za njega ne veljajo.

Kolikor sem jaz razumel on ni vedel da krši zakon.
LP

aljazh ::

>Kolikor sem jaz razumel on ni vedel da krši zakon.

Ignorantia iuris nocet.

Daedalus ::

Nima veze. Odstop, prosim. Jaz se tud ne morem zgovarjat na nevednost, če me policaji dobijo kak lezem čez Sotlo, a ne?

Rupar je pa dokazal svoj nivo komunikacije. In isto bi jaz tu pizdil, če bi to rekel kakemu poslancu. Naj se j*bejo z uporabo retorike, ne pa primitivnih žaljivk na ravni osnovnošolcev. Al je tebi res vseeno, kak bedak se pri nas imenuje poslanec (predstavnik volilcev)?
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

CCfly ::

Mogoče bi jim morali nadeti "persona rudis" in "persona non grata" kravate.
"My goodness, we forgot generics!" -- Danny Kalev

perci ::

Men tole z erjavcem liči na namještalko. Zakaj mu niso preprečili tega prečkanja meje, če so pa vedeli zanj?

Thomas ::

> Zakaj mu niso preprečili tega prečkanja meje, če so pa vedeli zanj

Ja. To zanima tudi mene. Oziroma mislim da vem odgovor. Šlamparija ali pa neke druge sorte neprofesionalnost.

Verjamem pa tudi, da je Erjavec "težaven".

Samo če se Janša znebi Erjavca in še SLSove kmetijske dediščine, bo delal novo koalicijo.

Hec.

M-man ::

Jaz bi pa poleg že naštetih stvari "pohvalil" še izredno varčnost trenutne vlade, fenomenalno umikanje iz gospodarstva, dvig pokojnin...
Alea Iacta Est. (Julius Caesar)

perci ::

sej pokojnine se že dva meseca niso dvignile :D

Daedalus ::

Še ena desna vlada, ki pade po šestih mesecih:D To bi bil hec ja in to precej smešn:D

Me pa res zanima, kako se bo to rešlo. Če Erjavec ostane - ne bo dobro. Če gre - spet ne bo dobro. Razturancija na kmetijskem ministrstvu ne pride v poštev - ker pol ode SLS. We'll see.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

WarpedGone ::

Daedalus:

Si kej pizdil ko je njega dni Kacin v parlamentu mahnil Hvalico? Si se kej zgražal nad njegovo kulturo? Ali si se sam smejal, češ, saj si je zaslužil prismoda...

Nihče v parlamentu ne sme odgovarjat za izrečene besede, niti se mu za njih ni treba komurkoli opravičevat. Tam je da izraža svoje mnenje in ga utemeljuje. Če komu to ne paše naj spoka. Baje da imamo premalo žensk v politiki, ampak še tiste, ki so (Širca...), so čisto preveč.
Zbogom in hvala za vse ribe

Thomas ::

> Nihče v parlamentu ne sme odgovarjat za izrečene besede, niti se mu za njih ni treba komurkoli opravičevat.

True. Če reče Rupar, da so pedri v bistvu bolniki ... je pač tako rekel. Ima vso pravico do tega.

Amen.

Daedalus ::

>Nihče v parlamentu ne sme odgovarjat za izrečene besede, niti se mu za njih ni treba komurkoli opravičevat. Tam je da izraža svoje mnenje in ga utemeljuje. Če komu to ne paše naj spoka. Baje da imamo premalo žensk v politiki, ampak še tiste, ki so (Širca...), so čisto preveč.

Bullshit. Po tvojem lahko torej naši ljubo poslanci izgovorijo karkoli hočejo - recimo vabijo "izbrisane" na žurko z mitraljezom, stresajo ksenofobične izjave, označujejo en drugega z poljubnimi nadimki - in je to povsem dopustno? Te to nič ne moti - da se predstavniki ljudstva obnašajo kot eni osnovnošolci?
Temu ti tudi verjetno praviš izražanje utemeljenga mnenja - kot je primer utemeljenega mnenja Ruparjev izpad, a ne? Zelo cenejeno in visoko utemeljeno mnenje je to, ni kaj. Pa še en dodatek k tvojemu "nihče ne sme odgovarjat za izrečene besede..." Enkrat bo - in to na volitvah. Ampak takile izpadi kažejo samo na to, da si lahko eni očitno privoščijo marsikaj, pa bojo še vedno izvoljeni. To pa pove nekaj tudi o volilcih, a ne?

Kar se pa tiče Kacina in Hvalice - Kacin je takrat pač izpadel bedak - v rangu Ruparja. Kaj pa misliš, da sem mu ploskal, al kaj?

> True. Če reče Rupar, da so pedri v bistvu bolniki ... je pač tako rekel. Ima vso pravico do tega.

Ima ja. Tisti, ki se pa s takimi izjavami ne strinjamo, pa mamo vso pravico to povedat. Je pa žalostno, da se "najbolj kompetentni" državljani ob vsej svoji presvetli kompetenci in pameti sploh zatekajo k podobnim izjavam. Če je to vse, kar zmorejo - smo ga najebal. Vsi mi.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Daedalus ()

MadMicka ::

Neverjetno, kako lahko zagovarjate Ruparja, Pečeta in še koga, češ, so poslanci in lahko govorijo kar hočejo. Nobene olike, nobene kulture, nobenega spoštovanja do človeka, nobenega upoštevanja standardov, ki veljajo v razvitih državah. Takšni ljudje so, kot bi temu rekli na jugu, "običan ološ". Žal, karkoli naredi človek znan širši javnosti, pa naj bo še tako nizkotno, vedno bo imel pristaše.

btw: za Thomasa in ostale, ki zopet brcate v temo: poslanec odgovarja za svoje izjave civilno (odškodnina, objava opravičila ipd.)

Ko smo že pri vladi, če bi nam zadnjih 15 let vladali razno razne Janše, Ruparji, Grmsi in podobno, bi bili danes še ena izmed zaostalih držav iz Balkana.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MadMicka ()

Alexius Heristalski ::

Ko smo že pri vladi, če bi nam zadnjih 15 let vladali razno razne Janše, Ruparji, Grmsi in podobno, bi bili danes še ena izmed zaostalih držav iz Balkana.

To so vaše domneve.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

cirecire ::

Boljši naslov za temo bi bil "Kulturni boj slovenskih medijev proti novi vladi."

To kar počne PopTV je za bruhat. Še preden človek prižge TV ob 19 uri že vnaprej ve, da ga čaka 15 minut kulturnega boja proti novi vladi. Prav zanivo je videti npr. Tamaro Vonta s kakšnim užitkom prebere prvih 15 minut 24ur.

Jaz sem samo razočaran, da pri tistem navodilu za ignorirnje Mladine niso šli do konca in resnično ignorirali te novinarske parazite od Mladine. Ne vem zakaj so se ustrašili in niso šli do konca. Sej tukaj nimajo kaj za izgubit. Isto kot z Mladino bi morali narediti tudi s PopTV.

Slovenski mediji so res nekaj edinstvenega na svetu. Najprej 12 let kritizirajo opozicijo. Ko pa ta opozicija zmaga na volitvah in postane vlada pa naši mediji kar naenkrat postanejo najhujši kritiki vlade.

Sicer pa ta kulturni boj medijev proti vladi ne pomaga prav veliko LDS. Ta stranka je v totalnem razsulu, ker se bivši ZSMSjevci spopadajo med sabo. LDS-u danes ne bi pomagalo niti deset PopTV-jev. Jaz samo upam, da bi se na čelo LDS vrnil Školč. Potem ta stranka nikoli več ne bi presegla 10%.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: cirecire ()

Thomas ::

> Jaz samo upam, da bi se na čelo LDS vrnil Školč.

TOOOO! :))

Daedalus ::

Cirecire - PoPTV je zasebna ustanova in pač deluje v skladu s prepričanji/ideologijo/politično usmerjenostjo lastnikov. Tu nimaš kaj za kritizirat - ne rabijo biti niti malo objektivni. Obenem pa vlada s svojim selekcioniranjem medijev (menda se je samo v Magu do sedaj pojavil intervju z J.J. kot predsednikom vlade) pa si seveda sami obračajo medije proti sebi - in si zaenkrat kopljejo tako PR luknjo, da jim še jasno ni. Mediji so jezni in bojo objavljali zavajajoče in nepopolne informacije - vlada pa jih ignorira, nočejo dajat intervjujev in se informacijsko gledano zapirajo za "varne" zidove svojih pisarn. Sami sebi delajo tako škodo, da kr ne morem verjeti, kako tega ne J.J. in ostali ne opazijo. Večina medijev v Sloveniji ni preveč naklonjena novi vladi - ta pa si s svojim odnosom nabira samo še dodatne zamere. Moj nasvet bi bil - spravite skup svoj PR in zasujte medije s svojim pogledom na problematiko. Tako, da jim bo za nekaj časa za razne Sobotna priloga kometatorje (ki so definitivno nekaj "posebnega") zmanjkalo prostora. Jebat ga - sedma sila ima veliko moč nad posredovanjem informacij in se ji ne gre preveč zameriti - ker te lahko in te bojo povozili.

Kar se pa tiče ignoriranja Mladine - tisto navodilo je bilo direktno kršenje zakonodaje RS. In ne vem, če hočemo vlado in vladne organe, ki bi dnevno kršili zakonodajo in ne hoteli komunicirat s "paraziti." Morajo, pa če jim je to všeč ali ne. Sej imajo kontrolo nad vsebino odgovorov - tako da je ta poteza PR-a povsem nerazumljiva.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Thomas ::

Kako so "mediji pač takšni, kot so lastniki", ni pomembno. Takšni so, kot večina novinarjev v SLO. Levi po srcu, zanje je desna vlada pač katastrofa.

Potem se pa tolažijo, v svojih prispevkih. Zgubljajo pa (mediji) več kot vlada, dolgoročno.

Socialističen memeplex je kolosalno razvejan po možganih v celi EU, ne samo v SI. Die hard komunisti, pravi socialisti, levi radikalci ... so zelo glasni in zelo prihajajo do besede. Tega se vlada ne sme ustrašit in mora narediti radikalne poteze, potrebne zato, da ne postanemo Stara Evropa po Francoskem zgledu. Samo na manjši stopnji razvitosti.

Daedalus ::

Hja, sam meni se tale vlada zdi dejansko malo zmedena...Očitno niso pričakovali takega odziva medijev.
Ajde, upam, da se zberejo in začenjo malo bolj previdno z reformami (da ne bo spet kakea Bručan like primera) in dejansko dosežejo spremembo na boljše. Drugače se bomo res znašli na express poti v "staro" Evropo...
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Thomas ::

NE. Mi smo Stara Evropa. Tako po razmišljanju ljudi, kot po stanju ekonomije. Oziroma, smo še nekoliko bolj (precej) zadaj.

Brez ekonomskih reform, bomo tudi tu nekje ostali.

Kar pa govorijo Mladina, Društvo za nenasilno komunizacijo, Mirovni Inštutut ... je pa res treba zanemart. Sicer nam (kot državi) rešitve ni. Postali bomo provinca, da se reče!

stealth ::

NE. Mi smo Stara Evropa. Tako po razmišljanju ljudi, kot po stanju ekonomije. Oziroma, smo še nekoliko bolj (precej) zadaj.


Torej praviš, da smo Slovenci ekonomsko manj razvita država, kot recimo Srbija in Črna gora?

cirecire ::

Deadalus:

Jaz nisem tako naiven, da bi verjel, da npr. časopis Delo satanizira novo vlado samo zato, ker JJ noče dati intervjuja za sobotno prilogo. Novinarska ekipa Dela je 12 let satanizirala JJ in opozicijo in ravno ta ista ekipa pri Delu satanizira vlado.

Sedaj je pa kar naenkar kriv slab PR vlade do medijev. Ja sure... to so pavljice za otroke. Grega Repovž in tista njegova ekipa sta simbol laži in levičaskega propagandizma ter pristranskega poročanja v korist LDS. Da o tistih njegovih spletkah in manipulacijah, ko je pripeljal tistega tipa iz mednarodnega združenja novinarjev sploh ne govorim.

In takšni tipi kot je Repovž nas sedaj učijo o svobodi govora in vodijo Društvo novinarjev. Pa za mene je on simbol cenzure in laži.

Posebna zgodba pa je zadnja pobuda za referendum o zakonu o RTV. Vodja pobude za referendum je "legendarni" Marjan Sedmak, bivši urednik časopisa Republika. Tisti, ki niso kratkega spomina, se bodo spomnili kakšna je bila uredniška politika Republike. To je bil časopis nekje na nivoju Mladine, včasih celo slabši. In bivši urednik Republike Marjan Sedmak sedaj "brani" svobodo govora v Sloveniji. Za bruhat...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: cirecire ()

Thomas ::

> Torej praviš, da smo Slovenci ekonomsko manj razvita država, kot recimo Srbija in Črna gora?

To trdiš kvečjemu ti, ki mi hočeš nekaj podtakniti, da sem rekel, kar nisem.

Kakšna Srbija in Črna gora! Raje reci Estonija.

Gandalfar ::

Jaz sem samo razočaran, da pri tistem navodilu za ignorirnje Mladine niso šli do konca in resnično ignorirali te novinarske parazite od Mladine. Ne vem zakaj so se ustrašili in niso šli do konca. Sej tukaj nimajo kaj za izgubit. Isto kot z Mladino bi morali narediti tudi s PopTV.


Dogaja se korupcija v zvezi z razpisi, novinarji Mladine sprasujejo o podrobnostih nakar jih utisajo, ces da oni itak nimajo pojma in da novinarski paraziti. Oh ja, transparenca drzave do konca.

WarpedGone ::

Mladina je svojo vlogo odšpilala konec 80ih let. Zadnjih 15 let je edina dobra reč v njej Diareja.

Poslance za izrečene besede v parlamentu lahko sodi le ljudstvo na volitvah. Če se komu to ne dopade, pač ne razume demokracije. Poslanci so podalšan glas ljudstva. Verjetno kar precej ldjudi na homosex. gleda podobno kot Rupar.

Zakaj bi se torej Rupar moral opravičevat, ti ljudje pa ne? Zato ker je govori kar misli ter se ne spreneveda? Pravilni postopek je da se civilna družba najprej obelodani kakšen odnos bo imela do takih ljudi, da se ljudje s tem sprijaznijo in da takšni poslanci zaradi takih besed potem zgubijo podporo. Edina pot.

Novi vladi manjka le poguma. Preveč jih je še strah starih sil. Po eni strani upravičeno, po drugi pa žal.
Zbogom in hvala za vse ribe

MadMicka ::

Groza in strah, da so tukajle ljudje, ki menijo, da je prav, da Vlada RS utiša tiste novinarje, ki ji niso povšeči!??

Mislim, kar naj rečem, banda totalitaristična.

Nadalje nekateri ne razumete naslednje: Svoboda ne pomeni, da lahko delaš kar hočeš. Temveč pomeni, da lahko delaš kar hočeš, dokler ne posežeš v svobodo drugega. Svoboda enega je torej omejena s svobodo drugega. In daleč od tega, da bi poslanci odgovarjali le ljudstvu. Če bi temu bilo tako, bi večina lahko delala z manjšino kar bi hotla.

p.s.: novi vladi manjka poguma? Ja, kaj bi pa ti še rad naredu? Uvedu smrtno kazen in začel pobijat politične nasprotnike??

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MadMicka ()

perci ::

Čaki mal, a zdej je narobe, če nekdo reče, da je homoseksualnost bolezen? Psihoanalitiki napeljujejo v smer, da je. Oziroma, da je motnja, kakorkoli pač že hočeš imenovat. A zdej smo že na tem nivoju????

leinad ::

A ni bila homoseksualnost enkrat tam okoli 90. leta odstranjena s strani WHO z seznama bolezni?
Predpostavljam, da tam niso ravno neki laiki.

perci ::

Ne vem kako je WHO-jem. Ampak če niso laiki, zakaj so jo pol sploh in the first place imeli gor?

V glavnem, homoseksualnost ni nekaj dednega ampak je posledica nepravilne vzgoje. IMO. A sem zdej za križat? A je kej tazga prepovedano izreči v parlamentu?

Thomas ::

Homoseksualnost zanesljivo ni nobena bolezen, ki bi jo povzročali virusi ali bakterije. Pač pa je evolucijska prilagoditev, takorekoč taktični odstop od intenzivnega razmnoževanja, ki pa je kar uspešen.

Celo kakšna bolezen je evolucijsko lahko čisto uspešna za svojega gostitelja. Recimo goba ki razje notranjost starega kostanja in mu s tem poveča statično trdnost. Samo to je že druga tema.

Poslanec pa sveda sme reči, da zgoraj navedeno ne drži. Da je bolezen ali pa da je slaba razvada.

To sme reči tudi vsak drug državljan. Tole svobodo govora bi nemara kazalo nekoliko razširiti. Kokadakanje v zboru za Majdo Širca se mi že močno gabi.

Daedalus ::

>Jaz nisem tako naiven, da bi verjel, da npr. časopis Delo satanizira novo vlado samo zato, ker JJ noče dati intervjuja za sobotno prilogo. Novinarska ekipa Dela je 12 let satanizirala JJ in opozicijo in ravno ta ista ekipa pri Delu satanizira vlado.

cirecire - se strinjam. Ne pravim, da je zdaj kriv PR za to, kar se dogaja vladi (se opravičujem, če je izpadlo tako). Pravim samo, da vlada s takimi potezami po nepotrebnem še poglablja razkol med sabo in mediji. Ko bi mogli biti transparentni, se zapirajo. Kar ni glih recept za uspeh, ali pač? J.J. pač nima sreče in je vletel v precej sovražno nastrojeno okolje - in predvsem od njega samega je odvisno, če bo to sovražnost poglobil ali ublažil. Sam mam interes v uspehu nove vlade - ker so edini, ki ne pristajajo na status quo. Samo slabo so se lotili dela - kar pa ni lih dobro.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Thomas ::

> Pravim samo, da vlada s takimi potezami po nepotrebnem še poglablja razkol med sabo in mediji

No, to že imamo recept. Kako razjebati medije, ne da bi se jim prilizoval po nepotrebnem, je pokazala že Margareta Teacher Velika. Daš jim dovolj ekonomske svobode, potem pa levičarski hitro pomrčkajo. Ko se pri (para)državnih jaslih ne napajajo več.

Seveda je pa privatizacija večine državnega premoženja nujni pogoj!

Se NE hecam.

perci ::

A bi zapore tut privatiziral?

Thomas ::

Ne vem če zapore. Oziroma to je čisto na koncu liste.

Bi pa VSO industrijo, železnice, banke ...

Prav tako večino šolstva in zdravstva.

Zakaj? Ker milijon delničarjev je pametnejših od vlade. Vsaj v smislu kupčkanja z denarjem. "Več CPUja" majo, no, ker jih je več. Pa še tisti, ki ne kupčkajo tako spretno, predajo svoje žetone spretnejšim.

To je v glavnem vsa veličina kapitalizma. Trapasti bi bili, če je ne bi izkoriščali. Kot Dalmatinci 200 let nazaj, ko se niso znali šli turizma. So to speak.

perci ::

"Več CPUja" majo, no, ker jih je več.
Ni stvar v tem. Stvar je v tem, da se ti ljudje obnašajo racionalnejše, ker gre za njihove denar. Zato pazijo na vsak tolar.

Thomas ::

> Stvar je v tem, da se ti ljudje obnašajo racionalnejše, ker gre za njihove denar. Zato pazijo na vsak tolar.

Ne, to je kvečjemu dodatni faktor. Centralni Gosplan preprosto nima dovolj pameti. Bolj je pazljiv, dobronameren in tako naprej ... bolj zaostaja. Nima dovolj computinga niti v idealnih okoliščinah.

Thomas ::

En link.

They relish the sharpening ideological clash between their free-market philosophy and what they see as an outdated Franco-German model of social and rural protection.


Mici je tuki Franco-German predstavnik, na forumu.

Tako kot SLO mediji, Mirovni Inštitut in Semulič. Ja ... ni kej.

Želel bi, da Janša z vlado je pa druga stran. Da se kot druga stran ČIMPREJ jasno profilira.

Samo imam neke rezerve do njega. Ga prime včasih tista njegova socialistična neumnost. Ne, da ne. Spomnim se recimo, kako je imel dosti povedati o "dot kom fjasku". Jebote te dotkom fjasko, poglej samo na Google! To je pač tudi dotkom. Pa ne edini.

Blaira naj nadomesti Gordon Brown. Janšo pa Damjan. Tko, čimprej.

:)

M-man ::

1. Prvih sto dni je mimo in ljudem je dovolj nakladanja trenutna vlada pa kar govori pa govori pa govori. Lepo da so našli 72 ljudi na obrambnem ministrstvu, ki nič ne delajo, lepo se sliši tudi, da bodo varčevali, se umikali iz gospodarstva, uvedli enotno davčno stopnjo, povečali mednarodno konkurenčnost slovenskega gospodarstva... Kolikor vem imajo večino v parlamentu, rezultatov od teh obljub pa še ni nič.

2. Kar naredijo delajo v nasprotju z obljubami: varčujejo tako, da najemajo luksuzne apartmaje in privatna letala, iz gospodarstva pa se umikajo tako, da bodo najprej v nadzorne svete postavili svoje ljudi, potem bodo pa sami odstopili. In mnogi verjamejo - mediji so pa na srečo pametnejši kot pa povprečni slovenski volivec.

3. Za svoje delo so odgovorni sami in naj ga opravljajo tako kot se ga opravlja. So politiki in njihova naloga je komuniciranje, prepričevanje, sklepanje kompromisov... Ne pa jokanje: mediji nas ne marajo, LDSovci so pustili proračun v razsulu, sindikati nam stalno nasprotujejo (prejšnji vladi so pa verjetno sledili kot ovčke)... Smejem se vsakokrat jih vidim po TV kako se jim solze nabirajo v očeh.

Pa še marsikaj bi se našlo ampak naj bo zaenkrat dovolj.
Alea Iacta Est. (Julius Caesar)

Thomas ::

Jasno je, da naj nova vlada postavi SVOJE ljudi v nadzorne svete državnih podjetij. To bi samo komunajzerji radi prikazali kot greh.

Greh bi pa bil, če bi vlada teh podjetij ne prodala. Če bi poslušala jamrače v SLS.

borchi ::

Jasno je, da naj nova vlada postavi SVOJE ljudi v nadzorne svete državnih podjetij.

to je normalno. nenormalno bi bilo, če ne bi postavili svojih ljudi. sicer nisem v medijih zasledil, da bi se komunajzerji kej pištolili čez zamenjave v nadzornih svetih. tu ti bom pač moral verjet na besedo. čeprav se mi mal čudno zdi, da ne bi ti komunajzerji razumeli, da vladajoča garnitura pač postavi svoje nadzornike. sj so to tut sami delali. za razliko od nekaterih tu na forumu (samih zapriseženih "i know it all" kapitalistov), ki nimajo pojma kaj pomeni državna lastnina.

nenormalno pa je, da vsi novi nadzorniki "ugotovijo", da so dosedanje uprave za zamenjat. ne glede na rezultate. kar je še en dokaz, da ne mislijo resno s privatizacijo. če bi, bi sprivatizirali in pustili, da se novi lastniki odločijo kako in kaj.
l'jga

iration ::

a to si ti v mladini prebral da bojo vse uprave zamenjal?
Tudi jaz bi imel kakšno pravico rad v življenju. Npr. pravico do tega, da delam
12 ur na dan in sem za to nagrajen s strani delujočega ekonomskega prostora, ne
pa kaznovan s strani Salmoneličevih gremlinov. - NavadniNimda

M-man ::

Če bi se umikali iz gospodarstva bi umaknili ljudi, ki jih je postavila LDS in to je to. Brez nekih državnih nadzornikov oz. raznih Mrkaićev v Petrolu - brez države v gospodarstvu. In kam z državnimi podjetji - najprej borzo. S prodajo se nikamor ne mudi.

Tako pa: Tresla se je gora, rodila se je miš.
Alea Iacta Est. (Julius Caesar)

iration ::

od vlade pričakujem ustvarjanje zdravih tržnih razmer: kompletna privatizacija, poenostavljanje birokracije in davčnega sistema, ... nekaj za kar se LDS ni nikoli trudila. to bo tudi konec tranzicije.
Tudi jaz bi imel kakšno pravico rad v življenju. Npr. pravico do tega, da delam
12 ur na dan in sem za to nagrajen s strani delujočega ekonomskega prostora, ne
pa kaznovan s strani Salmoneličevih gremlinov. - NavadniNimda
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Volitve (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
28150244 (43529) Keyser Soze
»

predsedniška razprava (strani: 1 2 3 420 21 22 23 )

Oddelek: Problemi človeštva
112824166 (24166) dzinks63
»

Rezultati državnozborskih volitev 2004 (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Problemi človeštva
49027358 (17397) iration
»

Kdo bo na volitvah zmagal? (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
565688 (4820) Daedalus
»

10 let LDS (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
1127880 (5984) BigWhale

Več podobnih tem