» »

Radar - vozil nekdo drug

Radar - vozil nekdo drug

1 2
3
»

Meizu ::

Pa če bi nam zaupal skrivnost, pred katero vasjo je to bilo ali pa kar prilepil link, potem bi lažje sodili za kaj pravzaprav gre. Mi na forumu ti bomo mogoče dali prav, vendar ti to ne bo povrnilo kazni. Bo pa mogoče vseeno vplivalo na prestavitev table in boš mogoče rešil še koga tebi podobnega nasedlega reveža.


Recimo nekaj takšnih:

Gradišče pri Materiji:

https://goo.gl/maps/zA8cM8bzFjwznr3v7

Drskovče, smer Postojna-Rijeka:

https://goo.gl/maps/9iyp7mD5x6ixo3WC9

Koseze pri Ilirski Bistrici, smer Rijeka-Ilirska Bistrica:

https://goo.gl/maps/EWGqDXwV5m18Mbd79

Šembije, smer Ilirska Bistrica - Postojna:

https://goo.gl/maps/gXJZZbmgjw4iZUJs7

Pa še bi lahko našteval, ampak trenutno nimam časa se sprehajat po google mapsih.

Nekatere lokacije, ki sem jih posheral iz google posnetkov izgledajo kot super pregledne, a vam zagotavljam, da temu ni tako, če se dejansko pelješ z avtom, iz naslednjih razlogov:

1. Google posnetki so široko-kotni
2. Višina kamere je nekje nad črto ki ločuje cestna pasova - v avtu sediš precej nižje in precej bliže notranjemu robu ovinka, ki zavija desno
3. Upoštevati je potrebno še hitrost, vsi tile ovinki spadajo pod regionalno cesto, v premikanju je pa opazovanje še toliko težje, ko moraš biti skoncentriran na dejansko vozišče, ne pa vsako podrobnost ob cestišču
4. Eni od teh znakov so v poletnih dneh, sploh ko je deževno, konkretno obraščeni s travo ter ostalimi travniškimi rastlinami, zaradi česar je še toliko težje opaziti tablo ob pravem času, sploh, ko je tabla takole sredi, ali takoj po ovinku.

Teh lokacij je še veliko več, vsaj dve od naštetih pa vsaj po pričevanju domačinov kar stalni inkasantski točki. Recimo vsaj glede drskovč, vam bo lahko kakšno od svojih zgodbic izpovedal najbrž vsak drugi turist, ki je potoval skozi proti morju, kar je severneje od postojne.

P.S.:

Jaz ne iščem noben "prav", sploh ne na tem forumu, kazen sem poravnal že pred leti ravno zato, ker nisem bil prepričan, kakšne so sploh moje možnosti na sodišču ter kakšni so njihovi precedensi pri teh stvareh, še manj pa sem bil pri volji vlagat dodatna denarna sredstva v odvetniško službo in pravna svetovanja, plačevanja sodnih tarif in podobno. Da ne omenjam plačila polne kazni, v kolikor bi bil moj poskus na sodišču neuspešen. To je vsaj po mojem mnenju še en inkasantski poskus države, kjer te ubistvu s ponujanjem polovičk odvračajo od razmišljanja poskušanja iskanja svojega prava na sodiščih.
Moj prvoten post je bil namenjen zgolj kot replika komentarju uporabnika, ki trdi, da so tisti, ki prekladajo kazenske točke med ostale člane družine ali prijatelje, nezrela ali motena oseba.

To sicer dostikrat drži, je pa daleč od tega, da je to ekskluzivno dejstvo, sploh ko upoštevamo kvaliteto uredb cpp znakov ob slovenskih cestiščih. Kaj pa nekdo, ki je poklicni voznik in dela številne random relacije? Dve leti traja, da se kazenska točka prekrška izbriše po uradni poti brez zbijanja, v dveh letih konstantne vožnje pa pri takšnih uredbah komot stakneš visoko število točk in to brez, da bi moral biti objesten voznik.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Meizu ()

Meizu ::

Sicer pa glede tega prelaganja kazenskih točk: Don't hate the player, hate the game. Zakon je pač spisan tako, da to dopušča, hkrati pa je tako luknjast, da se država boji množičnih sodnih pritožb glede primerov kršenja prometnih predpisov in zakonodaje (zaradi očitnega počasnega delovanja sodstva in potencialnih zapletov od primera do primera - okoliščine ali kaj drugega), zato tudi obstaja polovička in penal ob neuspehu na sodišču (da si pokrijejo porabljen čas za vodenje postopkov). Če bi bili zakoni in prometne ureditve urejene/i konkretno in brez pomanjkljivosti, se sodišča tovrstnih navalov ne bi bala, ker bi te primere lahko razrešili v rekordno hitrem času, pa naj bo v korist voznika ali države.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Meizu ()

GupeM ::

Na vseh zgoraj prilepljenih lokacijah gre za pregledne ovinke, kjer imaš eno tono časa, da zmanjšaš na 50. Kaj šele na 89, kot so tebe ujeli. Ali nisi zaviral, ali ti zavore ne delajo, ali pa je šlo že v štartu krepko prek 90. Bližje 140.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: GupeM ()

Meizu ::

GupeM je izjavil:

Na vseh zgoraj prilepljenih lokacijah gre za pregledne ovinke, kjer imaš eno tono časa, da zmanjšaš na 50. Kaj šele na 89, kot so tebe ujeli. Ali nisi zaviral, ali ti zavore ne delajo, ali pa je šlo že v štartu krepko prek 90. Bližje 140.



(zaradi takšnih komentarjev kot je ta, se ponavadi izogibam dajanju tovrstnih linkov, ampak tokrat naj vam bo.)

GupeM ::

Meizu je izjavil:


(zaradi takšnih komentarjev kot je ta, se ponavadi izogibam dajanju tovrstnih linkov, ampak tokrat naj vam bo.)

Zakaj bi se bal, če govoriš resnico? Če si pa izmišljuješ oz lažeš, potem pa logično da te je strah.

Včasih je bilo na Vrhniki precej slabše, pa se je vseeno dalo lepo zmanjšati na 50. Kaj šele na 89.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: GupeM ()

Meizu ::

Zakaj bi se bal, če govoriš resnico? Če si pa izmišljuješ oz lažeš, potem pa logično da te je strah.


Beri post, izlušči kaj ven, razloge zakaj na mapsih to zgleda pregledno sem navedel. Če ne verjameš, pojdi z avtom tam mimo pa mi povej, kako ti je šlo. Ne boš prvi, ki bo fasal kazen za prekomerno vožnjo.

Od tu dalje se pa od komentiranja teh forumskih gluposti in insinuacij odmikam. Niti se ne trudi.

GupeM ::

Če pelješ 90 in samo spustiš gas takoj ko tole tablo zagledaš, te radar ne bo pomeril 89. Pa če je še tako nepregledno in obraščeno s travo in z vsemi ostalimi izgovori.

In ja, če tam okrog raste trava, če zaradi nizkega sedenja in ne vem še česa, ne vidiš okrog ovinka, potem je to nepregleden ovinek in je potrebno pred njim znižati hitrost, ne glede na to, ali je tam tabla za naselje, otrok z žogo, perfektna cesta, udarna jama, ali pa se ovinek nepričakovano še bolj zalomi v še bolj ostrega. Če ne veš kaj te čaka zadaj, znižaš hitrost na takšno, da lahko ustaviš. Na 50 bi moral pa brez problema znižat, da ne govorimo na 89.

Pač iščete izgovore za svojo nesposobnost. Kot sem rekel, če bi tablo prestavili pred ovinek, bi radar ujel enako število prekrškarjev, le da bi potem vsi rekli, da je tabla prezgodaj in gre za inkasanstvo. Točno to se je zgodilo na Vrhniki, ko so tablo prestavili nekaj 100 metrov višje, prej je bila pa za ovinkom. In zdaj se vsi pizdijo, da je tam samo zaradi inkasanstva.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: GupeM ()

Ahim ::

feryz je izjavil:

Otrok, ki priteče za žogo na cesto? Resno? Tako jih učite?
Treba bi vam jih bilo pobrati. Otrok nima kaj delati na cesti.

Ce bos kdaj imel otroka, bos eventuelno ugotovil, da ga ti sicer ucis, ampak traja preden ga naucis. Nekaterih pa ne naucis dokler jih pri 76 letih sredi avtoceste ne zbije ...

solatko ::

Meizu - Gradišče pri Materiji: Če pravočasno ne vidiš table naselja, moraš obvezno k okulistu! Enako velja za vse primere, ki si jih nalimal!
Tablo sredi nepreglednega ovinka pa postavi samo popoln idiot in jaz na tako še nisem naletel, nikjer v SLO pa tudi v tujini ne.
Te odseke dobro poznam in ti zato dajem nasvet, da obišči specialista. Cesto pač dobro poznaš, le policisti niso povedali, da bojo tam kasiral, za ispolnjenje norme.:D

Ahim - V vsakem primeru je starš odgovoren, da pazi na otroka v času, ko še ne ve, kje vse ga čakajo nevarnosti in mu na nek način prepreči prosto sprehajanje na cesto s prometom, če se nahajaš ob taki z malim otrokom. Pri Bloški polici mi je pred vozilo priplezal 3 letni otrok z njivice, ki sta jo obdelovala njegova starša. Sem pravočasno obvozil, ker sem bil pač pazljiv zaradi divjadi, ki tam prečka cesto. Starša sploh nista opazila, da je otrok že na cesti, sem se pa ustavil in jima odčital nekaj vzgojnih. Potem seveda panika in hvaležnost, ker otroka nisem povozil, samo take stvari so se, se in se bojo dogajale, potem pa so krivi divjaki za volanom, ker bi morali pričakovat otroka iz metra nižjega vrtička na odprti cesti, kjer niti znaka divjad ni, če prav se ravno tam sprehajajo čez na poti proti cerkniškemu jezeru in obratno (tudi kak medved).
Delo krepa človeka

Unchancy ::

Saved the day again...

Meizu ::

Meizu - Gradišče pri Materiji: Če pravočasno ne vidiš table naselja, moraš obvezno k okulistu!


Bom po domače povedal: Je kurac pregledno. Razen če oviraš promet tam in voziš 55km/h, potem je itak vse pregledno. Edit2: P.S.: Tiste odseke tudi jaz zelo dobro poznam in ne, nisem tam staknil te kazni, ki sem jo zgoraj omenil, ampak moraš pa bit ekstra ostrostrelec, da te te table ne presenetijo, če ceste ne poznaš. Če jo poznaš, kot sam trdiš, in glede na to, da jih zelo dobro poznam tudi jaz - itak, logično da veš kje se začne tabla in začneš prej zavirat. Imaš pa tam ogromno število turistov, ki se čisto normalno držijo regionalnih omejitev, pa jih te table konkretno presenetijo, vem iz prve roke, ker sem iz tistih koncev tudi sam.

Edit: Iz katerih koncev si, solatman? Ni treba hišne številke, samo regijo povej.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Meizu ()

solatko ::

Meizu - Redki so kraji v Sloveniji, ki jih v življenju nisem prevozil večkrat. Na vseh teh cestah se na daleč vidi, da je blizu naselje, saj vidiš vsaj rob table. Večina turistov uporablja GPS, ki jih pravi čas obvesti, da se bližajo naselju pa tudi turisti na teh koncih ne vozijo niti približno blizu 90, prej okoli 70. Sem čisti Ljubljančan, zadnjih šest let živim v MB, redno pa sem obiskoval Bloke po vseh možnih dohodih (Sodražica, Velike lašče, Cerknica - Grahovo levo na Slivnico ali Bloška polica - Nova vas - Bloke,...), Zasavje tudi iz več možnih smeri, Gorenjsko, Dolenjsko, Primorsko na kopersko stran in Pivko, ter naprej na Reko, dvakrat tedensko Trst, Gorico ali Celovec,.....
Delo krepa človeka

flyby ::

Danes je žena od mestnega redarstva LJ prejela pošto s sliko avta in kaznijo za prehitro vožnjo. Avto sem vozil jaz, žena je bila takrat že v službi.

Se nama splača pritožit - ona lahko dobi potrdilo iz službe, ni pa ji potrebno okriviti mene, če prav razumem.

Ali to drži, ima kdo konkretne izkušnje?

T440 ::

flyby je izjavil:

Danes je žena od mestnega redarstva LJ prejela pošto s sliko avta in kaznijo za prehitro vožnjo. Avto sem vozil jaz, žena je bila takrat že v službi.

Se nama splača pritožit - ona lahko dobi potrdilo iz službe, ni pa ji potrebno okriviti mene, če prav razumem.

Ali to drži, ima kdo konkretne izkušnje?

Drži.
Potem pošljejo sliko z bistveno boljšo ločljivostjo iz katere pa se vidi kdo je vozil :-)

GregiB ::

Ni zdaj tako, da če da moraš pri dokazovanju, da nisi ti vozil povedati, kdo je?
You're not stuck in traffic.... You are the traffic!

solatko ::

flyby - Drži.

T440 - V glavnem pošljejo odločbo, da se postopek ustavi.

GregiB - To so zahtevali včasih komandirji PP pa je US ukinilo.
Delo krepa človeka

feryz ::

Absolutno se pritoži.
Če ima žena dovolj trden dokaz da ni vozila, bo romalo v smeti.

WizzardOfOZ ::

Mož vozi ženin avto (registriran na ženo), žena vozi možev avto (registriran na moža).
Ko ju slika radar in na dom dobita kazni, se pritožita, da nista bila voznika v tistem avtu na sliki. Proti zakoncu pa ni treba pričat (A to še velja???).
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

Zgodovina sprememb…

T440 ::

WizzardOfOZ je izjavil:

Mož vozi ženin avto (registriran na ženo), žena vozi možev avto (registriran na moža).
Ko ju slika radar in na dom dobita kazni, se pritožita, da nista bila voznika v tistem avtu na sliki. Proti zakoncu pa ni treba pričat (A to še velja???).

Može nebivedu iz Balkana, ali Balkan iz nebiveduja ne može.

feryz ::

Ni mislil na Balkanu, ampak pri nas.
Še pije vodo, da.

Znanka se je pritožila čez kazen z devetimi pikami in pripadajočo kaznijo. Tri mesece nazaj. Je spilo vodo, čeprav ne gre za zanemarljivo kazen.
Enostavno se jim ne da ukvarjati s sodišči.

GupeM ::

Če se ne motim, denarno kazen v tem primeru, da lahko dokažeš, da nisi vozil ti, hkrati pa ne poveš kdo je vozil, plača lastnik oz uporabnik avtomobila, točke se pa ne podelijo. Ali je bil takšen samo predlog zakona?

2dark ::

Avto se je pa sam vozil. Če se ne bo OP zjasnil bo žena dobila polno kazen.
(\___/)
(> _ <)
(>&#127851; )

mn ::

GupeM je izjavil:

Če se ne motim, denarno kazen v tem primeru, da lahko dokažeš, da nisi vozil ti, hkrati pa ne poveš kdo je vozil, plača lastnik oz uporabnik avtomobila, točke se pa ne podelijo. Ali je bil takšen samo predlog zakona?


Razen ce ima lastnik verodostojen dokaz, da ni mogel biti v vozilu v casu prekrska.

2dark ::

mn je izjavil:

GupeM je izjavil:

Če se ne motim, denarno kazen v tem primeru, da lahko dokažeš, da nisi vozil ti, hkrati pa ne poveš kdo je vozil, plača lastnik oz uporabnik avtomobila, točke se pa ne podelijo. Ali je bil takšen samo predlog zakona?


Razen ce ima lastnik verodostojen dokaz, da ni mogel biti v vozilu v casu prekrska.


Služba ni verodostojen dokaz.
(\___/)
(> _ <)
(>&#127851; )

Gambino ::

WizzardOfOZ je izjavil:

Mož vozi ženin avto (registriran na ženo), žena vozi možev avto (registriran na moža).
Ko ju slika radar in na dom dobita kazni, se pritožita, da nista bila voznika v tistem avtu na sliki. Proti zakoncu pa ni treba pričat (A to še velja???).


Načeloma drži, da zoper zakonca ni potrebno pričati, vendar moraš imeti trden dokaz, kje si se v kritičnem času nahajal. Če je na sliki razviden voznik, te ne reši plačilo kazni! Treba je fotko povečati in če je razvidno, plačaš! Taksa je na sodišču precejšnja in če ti ne uspe, je celotna kazen + taksa, drugače bi pa imel polovičko, če plačaš v roku 8. dni.
Če pa nisi zaposlen, lahko vloziš vlogo za opravljanje družbeno koritnega dela.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Gambino ()

feryz ::

Služba in recimo zgodovina gmaps ali potrdilo operaterja o lokaciji, je več kot zadosten dokaz.
Potem je žogica na njih in naj se bockajo.

nokken ::

feryz je izjavil:

Znanka se je pritožila čez kazen z devetimi pikami in pripadajočo kaznijo. Tri mesece nazaj. Je spilo vodo, čeprav ne gre za zanemarljivo kazen.
Enostavno se jim ne da ukvarjati s sodišči.

Ja bivsi sodelavec tudi nikoli ni placal nobene kazni. Napisal je pritozbo in ni placal in problem je bil resen. Ponavadi je pozbil omeniti, da so se cez nekaj mesecev vsedli na placo in mu direktno trgali te kazni dol. Ampak on ni nic placal... priblizno tako kot tvoja znanka.

solatko ::

WizzardOfOZ - Pri prekrških ni treba nobenmu pričat, proti družinskim članom pa niti pri kaznivih dejanjih ne.

GupeM - Če lastnik poda utemeljen dvom, da on ni mogel storiti prekrška, kazni ne plača pa točk tudi ne dobi.

2dark - Če je voden delovni čas, je. Če delodajalec izjavi da je bil, potem je,....

nokken - Če je pritožba upravičena, ne plačaš nobene kazni, niti ti ne trgajo s TR.
Delo krepa človeka

2dark ::

solatko je izjavil:



2dark - Če je voden delovni čas, je. Če delodajalec izjavi da je bil, potem je,....


Avto se ni sam vozil po cesti.
(\___/)
(> _ <)
(>&#127851; )

solatko ::

2dark - Vsak prekršek je potrebno predočit, če lastnik ni vozil, je to težko, se ti ne zdi. Naj stojijo na cesti in ustavljajo, potem ni važno kdo je lastnik, postavit mašino in kasirat je res izi.
Delo krepa človeka

WizzardOfOZ ::

Gambino je izjavil:

WizzardOfOZ je izjavil:

Mož vozi ženin avto (registriran na ženo), žena vozi možev avto (registriran na moža).
Ko ju slika radar in na dom dobita kazni, se pritožita, da nista bila voznika v tistem avtu na sliki. Proti zakoncu pa ni treba pričat (A to še velja???).


Načeloma drži, da zoper zakonca ni potrebno pričati, vendar moraš imeti trden dokaz, kje si se v kritičnem času nahajal. Če je na sliki razviden voznik, te ne reši plačilo kazni! Treba je fotko povečati in če je razvidno, plačaš! Taksa je na sodišču precejšnja in če ti ne uspe, je celotna kazen + taksa, drugače bi pa imel polovičko, če plačaš v roku 8. dni.
Če pa nisi zaposlen, lahko vloziš vlogo za opravljanje družbeno koritnega dela.


Če slika moža v ženinem avtu, se točno vidi, da žena ni vozila. Torej?
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

flyby ::

Slikal me je radar na Tržaški, ki je obrnjen proti centru mesta. Slikan je le zadnji del avta.

Gambino ::

feryz je izjavil:

Služba in recimo zgodovina gmaps ali potrdilo operaterja o lokaciji, je več kot zadosten dokaz.
Potem je žogica na njih in naj se bockajo.


To pa sodnica odloča, morda še kje preveri, pregleda. Nekateri sodniki ne nasedejo vsemu, vsakemu!!!
1 2
3
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Obvestila o radarjih in dvoličnost (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Na cesti
19633470 (29558) Pithlit
»

Novi zakon o cestnoprometnih predpisih (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

Oddelek: Loža
53588737 (71781) darkolord
»

Referendum o kaznih za prometne prekrške (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

Oddelek: Loža
549153114 (144358) BlueRunner

Klub Počasni voznik (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Loža
48677162 (69862) Gandalfar
»

perverzna lopovščina (1000 eur) (strani: 1 2 3 421 22 23 24 )

Oddelek: Loža
119485519 (58272) BlueRunner

Več podobnih tem